Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Regularisatie

Regularisatie

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect laten regulariseren. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • muurdoorbraak;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan de fundering of kelder;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Recente opdrachten voor regularisaties

vrijdag 03 september 2021

Tuinonderhoud uitvoeren: bomen verwijderen en onderhoud

Ik wil graag 9 bomen laten verwijderen uit mijn tuin. Deze zijn best groot. Daarnaast moet mijn tuin helemaal opgekuist worden, deze staat vol onkruid en ik kan niet inschatten hoe groot de tuin is. Hiervoor heb ik ook een regularisatie nodig.


Tuinaanleg en -onderhoud Evergem
donderdag 02 september 2021

Regularisatie aanvragen voor bijbouw

Voor de toelating van het bouwen van een extra kamer bovenop een plat dak hebben we een architect nodig. Ik zoek iemand voor de regularisatie van deze bijbouw.


Bouwtekening en ontwerp Lembeek
donderdag 02 september 2021

Renovatiewerken uitvoeren

Ik zoek een architect die mee wil nadenken over de renovatie van mijn woning. De werken omvatten het vernieuwen van een bijgebouw, vernieuwen van een dak, isolatie buitenmuren, grotere raam partij, scheur in muur repareren,... Het huis dateert van 1956. Ik zoek iemand voor zowel de plannen, tekeningen, regularisaties als uitvoering. Opdracht: Opstellen renovatie plan. Uitvoering eventueel in fases. Aan te pakken problemen : scheuren in de gevels, vernieuwen daken, ondergedimensioneerde gordingen?, verbouwen bijgebouw tot washok, berging, gastentoilet, opnemen bijgebouw in keuken?, verwijderen mazout tank, overstappen op gas, vergroten raam met uitzicht op tuin, re-design keuken, isoleren gevels


Renovatie Attenhoven

Offertes regularisatie aanvragen

Offertes aanvragen