Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Regularisatie

Regularisatie

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect laten regulariseren. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • muurdoorbraak;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan de fundering of kelder;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Recente opdrachten voor regularisaties

donderdag 03 juni 2021

Regularisatie aanvraag van een veranda te Zellik

Ik zoek een architect in de regio Zellik-Asse-Dilbeek om een bouwovertreding van 35j geleden te laten regularisen. Onderwerp is een veranda van een halfopen bebouwing. Doel: Opmeten en de plannen opstellen met gebruikte materialen, aanvraag indienen in gemeentehuis Asse etc. om een vergunning te bekomen.


Bouwtekening en ontwerp Relegem
dinsdag 25 mei 2021

Opmaken en indienen bouwvergunning + regularisatie voor renovatie

We wensen zo spoedig mogelijk van start te gaan met de geplande renovatiewerken aan onze woning. Betreft enerzijds een totaalrenovatie van het bestaande huis waarvoor we reeds in contact zijn met een bouwfirma, het regulariseren van een reeds geplaatst klein bijgebouwtje achteraan het huis, en het opmaken en indienen van het dossier voor een vergunning te krijgen voor het aanbouwen van een garage met aansluitend een veranda aan de bestaande woning. Deze zouden voorzien worden aan de zijkant van het gebouw


Bouwtekening en ontwerp Groot-Gelmen
zaterdag 15 mei 2021

Regularisatiedossier opstellen

Ik zoek een architect voor het opstellen van een regularisatiedossier van een tuinhuis, terrasoverkapping en aangelegd kunstgras. Ik heb reeds een document verkregen wat nodig is om het dossier te vervolledigen. Alles in totaal zou 33,7m² + 70m² zijn.


Bouwtekening en ontwerp Bredene

Offertes regularisatie aanvragen

Offertes aanvragen