Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Regularisatie

Regularisatie

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect laten regulariseren. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • afbreken van muren;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan funderingen of kelders;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Recente opdrachten voor regularisaties

zondag 06 september 2020

Tekeningen uitvoeren van een benedenverdieping

Ik zoek een architect die op zeer korte termijn een bouwplan kan opmaken van de benedenverdieping van onze woning. Twee steunmuren worden weggehaald en vervangen door metalen steunbalken. Hiervoor dient een vergunning te worden aangevraagd, evenals een regularisatie van een aanbouw die geplaatst werd door één van de vorige eigenaars.


Bouwtekening en ontwerp
woensdag 12 augustus 2020

Architect voor regularisatie bouwovertreding

ik wil een ontwerp laten maken voor het regulariseren van een carport. Deze is al gebouwd en heeft als afmetingen 11x5m.


Bouwtekening en ontwerp
zondag 19 juli 2020

Regularisatie van elektrische installatie

Elektriciteit conform maken + attest opstellen.


Elektriciteit

Offertes regularisatie aanvragen

Offertes vergelijken