Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Architecten

Regularisatie bouwovertreding

Regularisatie bouwovertreding

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect in orde gebracht worden. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • muurdoorbraak;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan de fundering of kelder;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Offertes regularisatie aanvragen

Recente aanvragen regulariseren

zondag 19 december 2021

Aanbouw veranda regulariseren

Ik zoek een architect in mijn omgeving die ons kan helpen bij het regulariseren van een onvergunde veranda die er al sinds 2010 staat. Na de eventuele regularisatie zouden we willen bekijken om deze veranda te verbouwen.


Bouwtekening en ontwerp Hofstade (Vl-Br)
donderdag 09 december 2021

Regularisatie van 3 appartementen

We hebben 3 te regulariseren appartementen. Van stedenbouw hebben we de punten al ontvangen die we moeten aanpakken maar ze zijn ons niet allemaal even duidelijk en hebben hierbij uw hulp nodig


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
woensdag 08 december 2021

Regularisatie vernieuwing veranda

Stad Sint-truiden vraagt regularisatie van vernieuwen veranda plus een bijgebouw tussen garage en huis.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Truiden
dinsdag 30 november 2021

Regularisatie van een uitbouw

Het gaat om een uitbouw die is vernieuwd (fundering van vorige uitbouw is aangehouden). Deze moet helaas toch vergund zijn, en daarom moeten wij het bestaande nieuwe uitbouw indienen als vergunningsaanvraag. Daarnaast zijn er ook kleine ingrepen die nog niet uitgevoerd zijn maar wel vergunningsplichtig (achterdeur plaatsen in achtergevel, voordeur wat naar voren halen, ramen boven wat langer maken)


Bouwtekening en ontwerp Veldwezelt
dinsdag 23 november 2021

Opstellen bouwaanvraag geplande en te regulariseren renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden

Sinds de aankoop van de woning, hebben wij meerdere werken laten uitvoeren, waarvan het merendeel zonder bouwaanvraag/vergunning. Oa: bijgebouwen: tuinhuis, terrasoverkapping, berging remorque (combi opp. >40 m²) Ook verharding: oprit, terras, vijver (combi opp. >150m²) Enkel de carport is vergund. Volgend jaar april/mei hebben we werken gepland (reeds bevestigd bij de firma's): vervangen carport (kleiner als huidige) en aanbrengen van spuitkurk gevels. Blijkbaar moeten we voor beide zaken een bouwaanvraag indienen. Daar wij niet in orde zijn met vorige werken, vrezen we problemen. Graag hadden wij een regularisatie gedaan, samen met de aanvraag van de nieuwe vergunningen. Wat zijn de mogelijkheden?


Bouwtekening en ontwerp Roeselare
maandag 08 november 2021

Regularisatie van 4 wooneenheden

Bouwvergunning in orde brengen en plannen maken voor 4wooneenheden met behoud van bouwindeling per verdiep (muuruitbraak tss 2 kamers)


Bouwtekening en ontwerp Blankenberge
vrijdag 05 november 2021

Regularisatie bouwovertreding

Regulariseren van afdak, tuinhuis & berging. Het zou over iets meer dan 40m² gaan.


Bouwtekening en ontwerp Wellen
vrijdag 29 oktober 2021

Regularisatie bijgebouw en vergunning vernieuwing voorgevel

Ik zoek een architect om een bestaande garage te regulariseren, en een te renoveren voorgevel te vergunnen.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Truiden
donderdag 28 oktober 2021

Regularisatie samengevoegde appartementen

Wij zijn op zoek naar een architect of andere andere expert die ons kan helpen bij de regularisatie van 2 appartementen op hetzelfde verdiep die sedert de bouw er van in 1970 reeds zijn samengevoegd maar nooit geregulariseerd.


Bouwtekening en ontwerp Blankenberge
dinsdag 26 oktober 2021

Regularisatie van 3 à 4 appartementen in één woning

Ik zoek een architect om een gebouw van 4 eenheden te regulariseren. Plannen maken en op de stad info gaan inwinnen wat kan en mag. Eerst was dat een huis waar 4 wooneenheden inzitten, onvergunt. Het gebouw is >680 m².


Bouwtekening en ontwerp Halmaal
zaterdag 23 oktober 2021

Regularisatie, aanpassing indien nodig voor vergunning en verbouwing van een chalet

Net een chalet aangekocht gebouwd voor 1970. Dit chalet is niet vergund en bij het verlenen van de koopakte bleek ook dat er een jaar of 20 geleden een vonnis werd uitgesproken door een rechter, waartegen toen in beroep werd gegaan. Nadien was er geen beweging meer in dit dossier. Indien mogelijk zou ik het chalet toch vergund willen krijgen, aangepast indien nodig. Chalet moet nog verbouwd worden om het terug gebruiksklaar te krijgen. We zijn dus op zoek naar een architect die ons kan begeleiden bij het verkrijgen van de vergunning en alsook bij de verbouwingswerken.


Bouwtekening en ontwerp Ramsel
vrijdag 22 oktober 2021

Tuinhuis regulariseren

Ik zoek een architect die een regularisatie aanvraag kan opmaken voor een tuinhuis.


Bouwtekening en ontwerp Oostrozebeke
vrijdag 22 oktober 2021

Regulariseren van praktijk naar woning

Ik heb mijn artsenpraktijk moeten stopzetten om gezondheidsredenen en zou deze graag ombouwen tot appartement. Ik heb louter regularisatiepapieren nodig.


Bouwtekening en ontwerp Wommelgem
donderdag 21 oktober 2021

Regularisatiedossier aanmaken voor verkoop

We hebben onze woning te koop gezet, maar we kunnen niet tot een compromis komen, zolang de bouwovertreding niet geregulariseerd is - of op zijn minst de belofte dat dat tegen datum x zal geregulariseerd zijn. Dus, we komen graag in contact met een architect die hier op korte termijn werk van kan maken. Betreft: wijziging van de vorm van het dak van de achterbouw


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 01 oktober 2021

Regularisatieaanvraag bijbouw

Voor de verkoop van een woning moet een bijbouw van +/-50 m² geregulariseerd worden. Deze aanbouw is 20 jaar geleden geplaatst.


Bouwtekening en ontwerp Boortmeerbeek
donderdag 30 september 2021

Regulariseren van het dak

Voor ons woning zijn de werken stilgelegd door de stad Sint-Niklaas omdat er een regularisatievergunning nodig is . Het zou gaan over het dak, dat gaat van een schuin dak naar een plat dak gaat. + er is een gang bij gekomen. Het zou gaan om een 30m² . In bijlage vindt u de toestand voor de werken en nu.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Niklaas
vrijdag 24 september 2021

Regularisatie bouwovertreding

Ik zoek een architect voor het regulariseren van een bestaande bouwovertreding het gaat om een aanbouw die er al was toen ik de woning gekocht heb. Het gaat over een breedte van 6m op 3m.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
donderdag 02 september 2021

Regularisatie aanvragen voor bijbouw

Voor de toelating van het bouwen van een extra kamer bovenop een plat dak hebben we een architect nodig. Ik zoek iemand voor de regularisatie van deze bijbouw.


Bouwtekening en ontwerp Lembeek
Offertes aanvragen