Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Regularisatie

Regularisatie

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect laten regulariseren. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • muurdoorbraak;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan de fundering of kelder;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Recente opdrachten voor regularisaties

dinsdag 06 april 2021

Plannen en regularisatie voor uitbouw

Een nieuwe kamer die dienst gaat doen als slaapkamer bovenop een bestaande (slaapkamer). Zodat de living dat momenteel in de slaapkamer is naar beneden kan. Het is achteraan de woning.


Bouwtekening en ontwerp
woensdag 31 maart 2021

Aanvraag carport + regularisatie positie losstaande garage

Ik zoek een architect die een losstaande garage kan regulariseren (is vergund en staat er volgens de vergunde "size and shape", maar staat lichtjes gedraaid t.o.v. het vergunde plan). + aanvraag van nog te bouwen carport met grondvlak 5m x 6m, als aanbouw aan de losstaande garage. De garage is ook 5x6m .


Bouwtekening en ontwerp
donderdag 25 maart 2021

Regularisatie gelijkvloers

Graag voor het regulariseren van een deel van de living. Dus plannen van het gelijkvloers moeten gemaakt worden. Rijwoning.


Bouwtekening en ontwerp

Offertes regularisatie aanvragen

Offertes aanvragen