Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Architecten

Regularisatie bouwovertreding

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect in orde gebracht worden. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • muurdoorbraak;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan de fundering of kelder;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Offertes regularisatie aanvragen

Recente aanvragen regulariseren

donderdag 30 juni 2022

Regularisatie aanbouw + verguning garage

Mijn huis is gebouwd in 1974 plannen van de woning komt niet over met de realiteit. Huis is iets breder geboud en aanbouw staat niet opplan. Volgens de geleende staat deze er meer als 15 jaar. Wij willen ook een garage bouwen van 5 meter breed op 6 diep daar hebben we een vergunning voor nodig.


Bouwtekening en ontwerp Maasmechelen
woensdag 29 juni 2022

Aanbouw regulariseren

We zoeken een architect die de regularisatie van een aanbouw kan verzorgen. Bouwovertreding is pas aan het licht gekomen bij verkoop woning. Er zijn reeds plannen. De gemeente heeft bij de communicatie reeds doorgegeven dat het hoogst waarschijnlijk geen probleem zal zijn om de aanbouw te vergunnen.


Bouwtekening en ontwerp Humbeek
vrijdag 24 juni 2022

Regularisatie bouwovertreding

Ik zoek iemand om de voorgevel die me crepi zonder isolatie behandeld is en geverfd zonder vergunning te regulariseren en een adressplitsing te regulariseren


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
zondag 19 juni 2022

Regularisatie achterbouw

Bij de aankoop van de woning werd er medegedeeld dat de achterbouw diende geregulariseerd te worden. Nu we de voor- en zijgevel gaan renoveren en er een stedenbouwkundige vergunning dient te worden aangevraagd doen we dit allemaal gelijk tijdig.


Bouwtekening en ontwerp Nieuwerkerken (Aalst)
vrijdag 17 juni 2022

Tekenwerk en regularisatie

Architect nodig voor inbreuken te regulariseren. Werken in strijd met vergunning. Verschillende opmerkingen over werken of zaken waar een vergunning nodig is + tekenwerk.


Bouwtekening en ontwerp Borgerhout (Antwerpen)
woensdag 15 juni 2022

Regularisatie en plannen

Ik zoek een architect om een reeds bestaande - vergund geachte - loods die als sportzaal wordt gebruikt te regulariseren, op te tekenen en een functiewijziging aan te vragen.


Bouwtekening en ontwerp Burcht
vrijdag 10 juni 2022

Regularisatie en hertekenen grondplannen

Ik zoek een architect voor het laten regulariseren van een wijziging van een gevel. We hebben van de garagepoort een vitrineraam gemaakt. Ook moet er een steunbalk geregulariseerd worden. De grondplannen moeten hertekend worden.


Bouwtekening en ontwerp Merksem
donderdag 09 juni 2022

Regularisatie aanbouw

Ik zoek een architect voor het opnieuw intekenen van het bouwplan. Er werd een stuk bijgezet 2019. En blijkbaar staat de garage niet volgens het originele bouwplan van 1988.


Bouwtekening en ontwerp Vosselaar
dinsdag 31 mei 2022

Regularisatie aanbouw

Ik heb voor de verkoop van ons huis, een rijwoning, regularisatie nodig voor uitbouw van de open keuken +/- L7,5m en B4,70m.


Bouwtekening en ontwerp Hemiksem
maandag 30 mei 2022

Regularisatie houten terras op plat dak

Ik zoek een architect om mijn dakterras te laten regulariseren. Het terras voldoet aan de omschrijving van de Vlaamse wooncodex. Ik wil nu bijgevolg plannen laten maken om het volledig in orde te hebben voor een verkoop van het pand. In functie van verkoop.


Bouwtekening en ontwerp Kontich
Offertes aanvragen