Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Regularisatie

Regularisatie

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect laten regulariseren. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • afbreken van muren;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan funderingen of kelders;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Recente opdrachten voor regularisaties

dinsdag 20 oktober 2020

Plannen voor regularisatie opmaken

Het blijkt dat de aanbouw van onze keuken, die de vorige eigenaar heeft laten bouwen, niet gemeld is bij het omgevingsloket. Wij hebben dus een bouwovertreding die opgelost moet worden. Wij zoeken een architect die zo snel mogelijk de bouwplannen ter regularisatie kan optekenen, zodat wij verder kunnen met onze verbouwing.


Bouwtekening en ontwerp
maandag 12 oktober 2020

Regularisatie van het huis

Wij zijn sinds kort eigenaar van een rijhuis in Anderlecht. We kochten het huis met bouwovertredingen en we willen het vandaag graag laten regulariseren en een bijkomende verbouwing doen (slopen van een muur). De plannen van het huis dateren van 1936. We zoeken een tweetalige architect die samen met ons het dossier bij de gemeente van Anderlecht wilt indienen.


Bouwtekening en ontwerp
donderdag 08 oktober 2020

Regularisatie opsplitsing duplex appartement in twee appartementen.

Ik zoek hulp bij de regularisatie van een opsplitsing in 1995 van een duplex appartement in twee appartementen.


Bouwtekening en ontwerp

Offertes regularisatie aanvragen

Offertes aanvragen