Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Architecten

Regularisatie bouwovertreding

Op zoek naar een architect om een bouwovertreding te regulariseren?
Casius brengt je gratis in contact!

Bouwovertreding regulariseren?

Als eigenaar moet je er altijd voor zorgen dat bij het bouwen of verbouwen van een woning alles administratief op punt staat. Vrij vertaald: zorg dat je voor de start van de werken de juiste vergunningen te pakken hebt. Begin je toch al te bouwen voor je alle papieren in handen hebt, dan bega je een bouwovertreding. Wie de pech heeft tegen zo'n misdrijf aan te lopen, moet dit met behulp van een architect in orde gebracht worden. Enkele vaak voorkomende bouwovertredingen zijn:

  • bestemmingswijziging van een pand;
  • muurdoorbraak;
  • splitsing of samenvoeging van verschillende wooneenheden;
  • constructie van een garage, veranda of carport;
  • constructie of wijziging van een balkon;
  • creatie van tuin- of terrasmuren;
  • werkzaamheden aan de fundering of kelder;
  • transformaties aan raam- of deuropeningen.

Is mijn gebouw wel vergund?

Bij renovatieprojecten is het niet altijd duidelijk of de nodige vergunningen aanwezig zijn. Om te achterhalen of jij in orde bent met de wetgeving kan je enkele stappen ondernemen.

Een eerste mogelijkheid is om beroep te doen op de gemeentelijke vergunningsregisters. Daarnaast kan je via de bouwplannen nagaan of de huidige staat van de woning overeenstemt met gemaakte tekeningen. Een laatste optie is om even te polsen bij de gemeente of er in het verleden geen proces-verbaal voor een bouwovertreding is opgemaakt.

Wat is de kostprijs voor de regularisatie van een bouwovertreding?

Een bouwovertreding laten regulariseren door een architect kost gemiddeld € 1.000 à € 2.000. De uiteindelijke kostprijs kan variëren aangezien de prijzen in elke gemeente verschillend zijn. Een groot deel van deze kosten bestaat uit de architectkosten. Je kan dus best verschillende architecten aanspreken om de prijzen te vergelijken. Op deze manier spaar je al gemakkelijk een paar honderd euro uit.

Offertes regularisatie aanvragen

Recente aanvragen regulariseren

donderdag 14 september 2023

Regularisatie van duplexappartement

Wij hebben reeds 12 jaar een duplexappartement wat we wensen te verkopen. Zeer recent stootte een nieuwe mede-eigenaar in het gebouw op een anomalie. Blijkbaar zou er nooit een bouwvergunning zijn afgegeven om van twee appartementen één appartement te maken. De situatie is dat bij aankomst op het tussenverdiep tussen 2de en 3de verdiep jaren terug een deur is geplaatst. Dit is reeds geplaatst door de 3de ex eigenaar (minstens 20-25 jaar terug).


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
maandag 11 september 2023

Aanvraag omgevingsvergunning + regularisatie mits aanvraag omgevingsvergunning

Ik ben op zoek naar een architect om een aanvraag voor een omgevingsvergunning + regularisatie via omgevingsvergunning op te stellen en in te dienen te Mechelen. Aanvraag betreft isoleren van plat dak en isoleren van buitengevel (achterzijde). Wij hebben reeds een firma voor de werken.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen
zaterdag 09 september 2023

Regularisatie aanbouw (al geplaatst) voor halfopen rijwoning

Bij het aankopen van een huis zijn we op een vermoedelijke bouwovertreding gestoten. Er is geen melding gedaan bij de gemeente of dergelijke, maar bij het bekijken van de originele bouwplannen opgevraagd bij het Felix Archief blijkt dat er een aanbouw is van ongeveer 4m diep - huis zelf @9m diep. De bouwlijn van 18m wordt zeker niet overschreden. Toch zouden wij wanneer de akte verlijdt graag deze aanbouw netjes willen laten regulariseren, zodat we nog verder kunnen verbouwen met een gerust hart. De woning is te vinden via google maps op volgend adres Veltwijcklaan 293, 2180 Ekeren (Antwerpen). Indien nu graag verdere informatie wenst van de woning kan ik u een google drive map delen waarin al de al verzamelde documenten staan (waaronder planwerk en dergelijke).


Bouwtekening en ontwerp Ekeren (Antwerpen)
woensdag 23 augustus 2023

Regularisatie achterbouw

Ik zoek een architect die een regularisatieaanvraag kan indienen voor een achterbouw die te diep staat. Deel van de achterbouw zal moeten afgebroken worden.


Bouwtekening en ontwerp Wommelgem
dinsdag 22 augustus 2023

Regularisatie bouwovertreding tuin

Losstaand tuinhuis 9.6m2 ipv 9m2, en de plaatsing van een luifel, regularisatie na aankoop, reeds vastgesteld bij PV, plannen van de tuin moeten opgemaakt worden want er zijn geen plannen van het appartement voorhanden


Bouwtekening en ontwerp Anderlecht
vrijdag 18 augustus 2023

Regularisatie woning na aankoop

Op zoek naar een architect in de regio Kruibeke voor een regularisatie van bouwovertreding op woning na aankoop. Garage en aanbouw staan in overtreding.


Bouwtekening en ontwerp Rupelmonde
zaterdag 12 augustus 2023

Regularisatie bouwovertreding

Ik zoek een architect om zo snel mogelijk een bouwovertreding te regulariseren nav verkoop woning. De gelijkvloerse verdieping is 0,50cm dieper gebouwd dan vergund werd. Er zou zo snel mogelijk een plan getekend moeten worden van de huidige toestand zodat de Stad kan bekijken of de situatie geregulariseerd kan worden.


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
maandag 31 juli 2023

Regularisatie

Ik zoek een architect die zeer snel een reguralitatie kon doen


Bouwtekening en ontwerp Nukerke
dinsdag 25 juli 2023

Woning laten regulariseren

Regularisatie woning 1955 inclusief aanbouw en garage en tuinhuis


Bouwtekening en ontwerp Maasmechelen
donderdag 20 juli 2023

Regularisatie bouwovertreding

Ik heb een pand dat zou moeten geregulariseerd worden.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Amandsberg
Offertes aanvragen