Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Visualisatie interieur

Interieurarchitect

Tijd om het interieur te veranderen?
Casius brengt je in contact met de beste interieurarchitecten uit de buurt.

Wat doet een interieurarchitect?

Een binnenhuisarchitect heeft als taak het interieur van een ruimte zo optimaal mogelijk te benutten zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen. Ze hebben een uitgebreide materiaalkennis die hen toelaat verschillende ruimtes naadloos op elkaar te laten aansluiten tot één geheel. Ook bij stabiliteitsberekeningen - bijvoorbeeld voor het uitbreken van een muur - is de interieurarchitect de geschikte expert.

 

Hoe gaat een interieurarchitect te werk?

De eerste stap is het opmaken van een voorontwerp. De architect neemt in dit ontwerp alle eisen en wensen van de bouwheer op. Je krijgt hier een eerste idee van de kosten van de werken.

Eens je als opdrachtgever akkoord bent met het voorontwerp, zal de binnenhuisarchitect dit gedetailleerd uitwerken en het lastenboek en de meetstaat opmaken. Daarnaast is een architect verantwoordelijk voor het aanvragen van vergunningen.

Als je beslist om de werken te laten uitvoeren door een vakman, kan je de architect vragen om met jou de offertes te beoordelen om zo samen de juiste keuze te maken. Verder volgt een interieurarchitect de werken voor jou op en staat hij of zij in voor de nodige nazorg.

Tekening interieur
Erkend vakwerk

Wat is de prijs van een interieurarchitect?

Hoeveel een binnenhuisarchitect kost is vooral afhankelijk van het detail van de plannen. Een aantal eenvoudige schetsen zal je hooguit een paar honderd euro kosten. Wil je een uitgebreid 3D-ontwerp? Dan betaal je al snel het dubbele. In onderstaande tabel geven wij enkele richtprijzen mee.

Taak interieurarchitect Richtprijs
Ontwikkeling van schetsen en bijhorend advies € 140 - € 180 per ruimte
Ontwikkeling ontwerp met 3D-tekeningen € 400 - € 500 per ruimte
Ontwikkeling 3D-ontwerp, vergunningsaanvraag, begeleiding & nazorg tijdens het bouwproces € 7.000 - € 10.000
Quickscan bestaande woning (de architect doet zelf een voorstel qua stijl van de transformatie) € 350 - € 500
Selectie vakbedrijven en contact in verband met realisatie van de plannen € 750 - € 1.000

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Gratis offertes bij interieurachitecten

Recente aanvragen architecten

woensdag 30 november 2022

Plan en vergunning renovatie en aanbouw

Ik ben op zoek naar een architect die mij kan helpen bij een vergunning. Ik wil graag de benedenverdieping van mijn rijhuis renoveren. Dit betreft de vervanging van de bestaande veranda door een volwaardige aanbouw, waarbij de doorgang van leefruimte naar nieuwe aanbouw opengetrokken moet worden. Er zal dus een draagmuur (waar momenteel een schuifdeur in staat) afgebroken moeten worden. Ondanks dat er naar mijn mening geen groots plan moet uitgetekend worden heb ik wel hulp nodig van een architect voor de aanvraag van een vergunning. Nadien zal ik met een aannemer de verdere werken bekijken.


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
woensdag 30 november 2022

Functiewijziging aangepast van woning naar horecaruimte

Wij zoeken een architect die een functiewijziging moet aanvragen om van onze woning een horecaruimte te maken ( soepen af te leveren )


Bouwtekening en ontwerp Sint-Job-in-'t-Goor
maandag 28 november 2022

Bouwovertreding regulariseren

Ik zoek hulp met bouwovertreding te regulariseren


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 28 november 2022

Plannen aanpassingen keuken

We gaan de bestaande keuken aanpassen en er is “deel” muur die weg moet. We gaan ervan geen steun muur is maar op de grondplan dat we hebben is niet echt duidelijk. Om veiligheidsredenen willen we via arichitect laten controleren indien nodig om opnieuw te laten tekenen.


Bouwtekening en ontwerp Merksem
vrijdag 25 november 2022

Plannen renovatie kleine boerderij

Renovatie van+/-150 jaar oude kleine boerderij. Eventueel indien mogelijk het 2 de verdiep te verhogen. Is momenteel 1,5 stok. Ook zouden we een stuk groter, dieper naar achter willen bouwen. Dit allemaal in landelijke stijl gelegen in Ophoven.


Bouwtekening en ontwerp Kessenich
woensdag 23 november 2022

Aanpassen plan renovatie en indienen bouwvergunning

Huidige verbouwvergunning dient aangepast te worden van bestaand zadeldak naar vlak dak. Vorige architect op pensioen.


Bouwtekening en ontwerp Linden
woensdag 23 november 2022

Plannen en vergunningen wooncontainer

Boven op een bestaande garage had ik graag 2 zeecontainers naast elkaar gezet doormiddel van een metalen boomstructuur, Zou dus gaan om 2x12m zeecontainers Garage staat op een funderingsplaat van +-20cm dikke polybeton


Bouwtekening en ontwerp Renaix
maandag 21 november 2022

Uitbreidingsplan woning

We zoeken een architect om de plannen en de nodige documentatie voor bouwvergunningen te maken. Het gaat om een uitbreiding van de woning


Bouwtekening en ontwerp Nossegem
maandag 21 november 2022

Vergunning voor dakkapel

Planning maken voor de installatie van een dakkapel


Bouwtekening en ontwerp Burcht
zondag 20 november 2022

Regularisatie van een aanbouw

Ik verkoop mijn woning. Een deel van de woning is 33 jaar geleden aangebouwd geweest zonder vergunning, nu zouden we dit graag laten regulariseren naar verkoop toe. De gemeente laat het volgende weten: De woning waarvoor u informeert is gelegen binnen het RUP “Koningslo-Hoogveld-Tangebeek”, meer bepaald artikel 10 Zone voor geïsoleerd wonen. In dit artikel staat uitdrukkelijk dat nieuwbouw en uitbreidingen van de bestaande woningen niet zijn toegelaten. De overige oppervlakte van het perceel is gelegen in een zone voor landbouw (artikel 6). Het oprichten van bijgebouwen bij een woning is in deze zone niet toegelaten. Gelet op bovenstaande komt de regularisatie van de uitbouw en de losstaande bijgebouwen niet in aanmerking voor vergunning. Kan een expert dit dossier alsnog herbekijken?


Bouwtekening en ontwerp Vilvoorde
Offertes aanvragen