Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Visualisatie interieur

Interieurarchitect

Tijd om het interieur te veranderen?
Casius brengt je in contact met de beste interieurarchitecten uit de buurt.

Wat doet een interieurarchitect?

Een binnenhuisarchitect heeft als taak het interieur van een ruimte zo optimaal mogelijk te benutten zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen. Ze hebben een uitgebreide materiaalkennis die hen toelaat verschillende ruimtes naadloos op elkaar te laten aansluiten tot één geheel. Ook bij stabiliteitsberekeningen - bijvoorbeeld voor het uitbreken van een muur - is de interieurarchitect de geschikte expert.

 

Hoe gaat een interieurarchitect te werk?

De eerste stap is het opmaken van een voorontwerp. De architect neemt in dit ontwerp alle eisen en wensen van de bouwheer op. Je krijgt hier een eerste idee van de kosten van de werken.

Eens je als opdrachtgever akkoord bent met het voorontwerp, zal de binnenhuisarchitect dit gedetailleerd uitwerken en het lastenboek en de meetstaat opmaken. Daarnaast is een architect verantwoordelijk voor het aanvragen van vergunningen.

Als je beslist om de werken te laten uitvoeren door een vakman, kan je de architect vragen om met jou de offertes te beoordelen om zo samen de juiste keuze te maken. Verder volgt een interieurarchitect de werken voor jou op en staat hij of zij in voor de nodige nazorg.

Tekening interieur
Erkend vakwerk

Wat is de prijs van een interieurarchitect?

Hoeveel een binnenhuisarchitect kost is vooral afhankelijk van het detail van de plannen. Een aantal eenvoudige schetsen zal je hooguit een paar honderd euro kosten. Wil je een uitgebreid 3D-ontwerp? Dan betaal je al snel het dubbele. In onderstaande tabel geven wij enkele richtprijzen mee.

Taak interieurarchitect Richtprijs
Ontwikkeling van schetsen en bijhorend advies € 140 - € 180 per ruimte
Ontwikkeling ontwerp met 3D-tekeningen € 400 - € 500 per ruimte
Ontwikkeling 3D-ontwerp, vergunningsaanvraag, begeleiding & nazorg tijdens het bouwproces € 7.000 - € 10.000
Quickscan bestaande woning (de architect doet zelf een voorstel qua stijl van de transformatie) € 350 - € 500
Selectie vakbedrijven en contact in verband met realisatie van de plannen € 750 - € 1.000

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Gratis offertes bij interieurachitecten

Recente aanvragen architecten

donderdag 30 juni 2022

Plannen voor renovatie halfopenbebouwing

Verbouwing van halfopenbebouwing waarbij totaalrenovatie nodig is (ramen, dak, badkamer, keuken, etc.) en we graag ook enkele (steun)muren zouden uitbreken. Bovendien zouden we eens willen kijken of er mogelijkheid is tot dakterrras (plat dak) incl aanvraag vergunning.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
donderdag 30 juni 2022

Regularisatie aanbouw + verguning garage

Mijn huis is gebouwd in 1974 plannen van de woning komt niet over met de realiteit. Huis is iets breder geboud en aanbouw staat niet opplan. Volgens de geleende staat deze er meer als 15 jaar. Wij willen ook een garage bouwen van 5 meter breed op 6 diep daar hebben we een vergunning voor nodig.


Bouwtekening en ontwerp Maasmechelen
donderdag 30 juni 2022

Architect voor renovatiewerken

Meergezinswoning. Momenteel zijn er appartementen, we willen deze verbouwen en renoveren naar de normen van nu. Architect nodig voor vergunningen en dergelijke.


Bouwtekening en ontwerp Blankenberge
woensdag 29 juni 2022

Aanbouw regulariseren

We zoeken een architect die de regularisatie van een aanbouw kan verzorgen. Bouwovertreding is pas aan het licht gekomen bij verkoop woning. Er zijn reeds plannen. De gemeente heeft bij de communicatie reeds doorgegeven dat het hoogst waarschijnlijk geen probleem zal zijn om de aanbouw te vergunnen.


Bouwtekening en ontwerp Humbeek
dinsdag 28 juni 2022

Procedure vergund geachte opstarten

Ik zoek een architect die de procedure vergund geacht (handelspand met 4 app) kan opstarten. Geen plannen beschikbaar.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 27 juni 2022

Plannen maken renovatie eerste verdiep en zolder

Samen kijken naar de mogelijkheden van de renovatie voor ons huis. De gelijkvloers mag blijven hoe die is maar de eerste verdieping en de zolder die willen wij volledig verbouwen. Samen met de architect willen wij kijken wat er kan. Open bebouwing.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Amandsberg
maandag 27 juni 2022

Plannen bijbouw maken

Ik wil een bijbouw van ongeveer 30 meter tegen achterkant van huis bouwen, als keuken Ik wil hier eerst een plan van om de vergunning in orde te brengen.


Bouwtekening en ontwerp Kuringen
zondag 26 juni 2022

Architect nodig voor renovatie woning

Ik kocht recent de woning en wil graag starten met de renovatie opdat de woning meer functioneel wordt, Dit situeert zich aan de achterzijde van de woning waar vandaag een veranda, wc- en wasruimte en kot niet aan onze eisen voldoet.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Pieters-Leeuw
vrijdag 24 juni 2022

Regularisatie bouwovertreding

Ik zoek iemand om de voorgevel die me crepi zonder isolatie behandeld is en geverfd zonder vergunning te regulariseren en een adressplitsing te regulariseren


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
donderdag 23 juni 2022

Bestemmingswijziging

Eengezinswoning opsplitsen in 3 of 4 appartementen. Plan opmaken en omgevingsvergunning aanvragen. Advies bij de stad is reeds ingewonnen.


Bouwtekening en ontwerp Oostende
Offertes aanvragen