Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Leefbadkamer

Kleine badkamer renoveren

Je kleine badkamer renoveren, doe het degelijk en in stijl!

De kleine badkamer renoveren?

Een kleine badkamer verbouwen lijkt soms makkelijk. Want een klein kamertje renoveren kan toch niet zo veel werk zijn, zeker? Toch komt er vaak evenveel werk kijken dan bij een grote badkamer renoveren. Ervaring met andere ruimtes kan je helpen, maar je aanpak zal toch anders zijn dan bij een woonkamer of slaapkamer. In een woonkamer geef je de muren en plafond een andere kleur of plaats je andere meubelen. Bij een badkamer is dit helemaal anders. Een kleine badkamer vernieuwen vraagt een degelijke planning en het bepalen van de stijl. En ook het uitzoeken van materialen is zeer belangrijk als je je kleine badkamer gaat inrichten. Daarbij komt ook nog het zoeken van een degelijke vakman. Hoe vind je die en in hoeverre kun je hem vertrouwen? Wil jij om je kleine badkamer te renoveren wat tips, zowel over de planning als over de uitvoering? Dan zal de installateur van je badkamer jou zeker helpen!

Kosten kleine badkamer renoveren

Als we eerlijk zijn, hangt de prijs van een renovatie van je badkamer niet zoveel af van de grootte van die ruimte. Klein of groot maakt dus weinig verschil. De prijs van badkamerrenovatie heeft vooral te maken met de opstelling. Welk sanitair of welke badkamermeubelen vind je mooi? Ga je voor goedkope of dure materialen? En welke werken dienen er nog uitgevoerd te worden die met de renovatie van je badkamer te maken hebben? Misschien wil je een groter raam steken, wil je muren en plafonds isoleren of wil je een totaal andere opstelling van je sanitair.

De prijs voor een badkamerrenovatie hangt dus van heel veel verschillende factoren af. Enkel door een aantal offertes te vragen zul je een duidelijk idee krijgen van wat een kleine badkamer verbouwen gaat kosten. Een goede ondernemer slaagt er altijd in om binnen jouw budget te blijven en toch je badkamer te verbouwen volgens jouw wensen. De prijs die van bij het begin is afgesproken, wordt correct aangehouden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je weet dus van bij het begin perfect waar je aan toe bent.

Badkamer Radiator

Hoe ga je op zoek naar een vakman om je kleine badkamer te renoveren?

Bij Casius kun je op een makkelijke manier en van thuis uit verschillende offertes opvragen. Zo kom je perfect te weten hoeveel een kleine badkamer renoveren gaat kosten. Via de website geef je zo veel mogelijk informatie over je project en eventueel stuur je bouwplannen of foto's mee. Jouw vraag wordt dan naar maximum 3 aannemers uit de regio gestuurd die gespecialiseerd zijn in renovatie van badkamers. Je krijgt zeer gedetailleerde offertes die je kunt vergelijken. De ondernemers die bij Casius aangesloten zijn, zijn grondig gescreend. Ze hebben hun ervaring en kennis bewezen. Jouw vraag komt zeer gericht toe bij vaklui die expert zijn in het domein dat jij nodig hebt. Je krijgt dus nooit een vakman over de vloer die eigenlijk niet zo heel thuis is in badkamers maar het toch maar even tussendoor wil doen. Neen, enkel die specialisten die in aanmerking komen voor jouw vraag, zullen jou een offerte sturen. Dit bespaart je veel tijd en moeite.

Wat mag je van een aannemer van badkamerrenovatie verwachten?

In de eerste plaats is je aannemer ook je centrale aanspreekpunt. Grote of kleine badkamer renoveren, er zijn vaak verschillende vaklui betrokken. Denk bijvoorbeeld aan schilders voor de muren. Iemand anders zal misschien de vloer of het plafond leggen en nog een andere expert zal de tegels aanbrengen. De meubels van de badkamer plaatsen zal door een schrijnwerker gebeuren. Loodgieters komen in actie voor sanitair en elektriciens verzorgen je elektrische installatie. Als je dit allemaal zelf moet coördineren, is dit een hele klus. En je loopt het risico dat de werken niet perfect in de juiste volgorde gebeuren. Daarom zal je aannemer deze werken coördineren. Hij is dan ook verantwoordelijk voor zaken die minder goed zouden verlopen. Een centrale aannemer om je kleine badkamer te renoveren zal ook de kosten reduceren omdat hij verschillende werken kan combineren met elkaar. Verplaatsingskosten of kosten voor bepaalde machines zijn namelijk veel lager als ze voor verschillende werken op dezelfde locatie kunnen ingezet worden. Je aannemer bespreekt dit graag met jou. Ook tijdens de werken word je altijd op de hoogte gehouden van het verloop. Zo kun jij je agenda aanpassen aan de verbouwing van je badkamer. Het is immers zeer vervelend om zonder badkamer te leven. Daar hebben ondernemers oog voor. Ze beperken de overlast dan ook tot een minimum.

Kies je eigen stijl samen met je aannemer

De aannemer die je kleine badkamer gaat renoveren, loodst jou ook doorheen het kiezen van alle materialen. En ook deze keuze is niet altijd makkelijk. Maar samen met je aannemer kom je tot de uiteindelijke styling van je badkamer. Een kleine badkamer inrichten is jezelf een aantal vragen stellen. Je wil misschien een kleine badkamer met inloopdouche, maar welke tegels of andere bekleding wil je precies voor je muur? Of wil je een glazen douchescherm of een gedeeltelijke muur als afscheiding? Ga je voor moderne badkamermeubels of eerder de landelijke stijl? Via een aannemer kun je showrooms gaan bekijken en ideeën opdoen en op die manier je kleine badkamer inrichten zoals jij dat precies wilt. Je krijgt uitleg over de voor- en nadelen van de verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van je vloer: keramische tegels, betonvloer, natuursteen ... en je ziet bij verschillende leveranciers meteen heel wat voorbeelden. Soms kom je tot ontdekkingen en krijg je nieuwe ideeën en wil je misschien toch een andere stijl voor je badkamer. Dit kan perfect! Jij kiest, je aannemer gaat je kleine badkamer verbouwen en zo krijg je de badkamer van je dromen!

Offertes badkamer aanvragen

Offertes badkamer aanvragen