Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tegelzetter badkamer

Badkamer installeren

Badkamer installeren

Meer informatie omtrent het plaatsen van een nieuwe badkamer?
Filter prijzen en vergelijk offertes van badkamerspecialisten.

Een badkamer plaatsen: hoeveel kost het?

Het klinkt misschien wat stom, maar de kostprijs voor een badkamerrenovatie loopt sterk uiteen. Bouw je een compleet nieuwe badkamer of wil je enkel een extra lavabo installeren? Wil je afwerking in 24 karaat goud of is een goedkope badkamertegel ook goed genoeg? De totaalprijs hangt dus af van veel factoren. Het voordeel is dat je kan beginnen spelen met prijzen. Wil je een duurdere douche, dan kan je wat besparen op je toilet. Ga je liever voor die prachtig, grote tegels? Knibbel dan wat van de prijs van je wastafel.

Type renovatie Richtprijs
Douche € 600 - € 1.900
Inloopdouche € 700 - € 2.700
Ligbad € 800 - € 2.800
Lavabo € 350 - € 900
Toilet € 100 - € 1.000
Kraan € 130 - € 600
Wandtegels € 40 - € 90 per m²
Vloertegels € 50 - € 90 per m²
Badmeubel € 300 - € 1.200

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Vraag dan snel onze gratis offertes aan en ontdek welke vakman uit jouw regio de beste prijs aanbiedt.

Hoe kan ik de kosten drukken?

Badkamers zijn een serieuze kost, daar kan je niet onderuit. Maar dat wil niet zeggen dat je niet hier en daar wat kan besparen. En wie weet kan je dan die extra grote douchekop aanschaffen.

  • Heb je nog een oude badkamer? Breek die dan zelf af. Tegels weg, badmeubel en lavabo verwijderen, toilet loskoppelen, vloer uitbreken. Als je dit zelf doet, bespaar je één of twee dagen aan arbeidskosten uit. Maar let op: zorg dat je goed weet waar je leidingen of elektriciteitskabels liggen. Die wil je absoluut niet beschadigen.
  • Breng je oude materiaal zelf naar het containerpark of de Kringwinkel. Dit bespaart opnieuw op arbeidskosten.
  • Tegels kan je vaak zelf aankopen. Kijk even rond en je vindt al snel aanbiedingen en interessante kortingen.

Zondag aangevraagd, maandag belde Casius me op en dinsdag had ik mijn vakman al. Binnen een week was alles in orde. Handige website!

Davy Leysen

Gratis offertes voor een badkamer aanvragen

Offertes aanvragen