Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
badkamer tegels

Badkamer betegeling

Keuzestress bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je badkamer? Hier vind je handige tips, een prijslijst en kan je gratis offertes laten opmaken.

Soorten badkamertegels

Mozaïektegels

Mozaïektegels hebben een heerlijk luxueuze uitstraling. Denk maar aan de mausoleums van Timur of het Alhambra in Spanje. Mozaïek is een veelzijdige tegel die je voor zowel je vloer als je muur kan gebruiken. Met mozaïek kan je je inspiratie je vrije loop laten. Een gekleurde streep als accent of een mooie mix van kleuren? Dankzij de hoge slipvastheid zijn de tegels handig voor inloopdouches.

Mozaïektegels

Faiencentegels

Faiencetegels kent iedereen. Altijd hip, overal aanwezig en - laten we eerijk zijn - tijdloos. Traditioneel in het wit, maar de emaillaag kan je eigenlijk in alle kleuren en motieven verkrijgen. De tegels zijn niet geschikt voor vloeren, dus als je ze als wandtegels wil gebruiken, moet je een andere tegel voor je vloer zoeken. Faiencetegels kan je vlak, mat of in reliëf kopen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Tegelzetter faiencetegels

Natuursteen

De tweede tijdloze klassieker in het lijstje. Een natuursteen heeft een rustieke uitstraling en geeft een warmte aan jouw badkamer. Maar opgelet, de meeste natuurstenen zijn kalkhoudend, dus zijn anti-kalkmiddelen uit den boze. Impregneren en te natte oppervlakten afdrogen zijn betere methoden om een natuursteen te onderhouden. een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Kijk ook even of een antislipafwerking mogelijk is.

Natuursteen tegels badkamer

Keramische tegels

Een keramische tegel is kameleon. Hij bootst feilloos andere materialen na zoals natuursteen, metaal, hout, ... Bij aankoop van keramische badkamer tegels kan je informeren naar de poreusheid, de kras-, slijt- of vlekbestendigheid en de temperatuurgevoeligheid.

Bij keramische tegels heb je, net als bij appels, eerste en tweede keus. Kleine foutjes in het productieproces kunnen afwijkingen in de tegels veroorzaken en dan worden ze verkocht als tweede keus. Vaak zijn deze tegels dus een stuk goedkoper.

Keramische tegels in de badkamer

Elders tegels plaatsen?

Verlekkerd op tegels, maar wil je elders in huis hebben? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman. Of kijk eens bij onze vloertegels.

Moderne betegelde badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Badkamer tegels... wat kost dat?

Op voorhand een kostprijs bepalen is altijd een beetje schatten. Onderstaande tabel heeft je een richtprijs om een voorlopige berekening te maken van wat je badkamer tegels zullen kosten.

Product Gemiddelde kosten per m²
Wandtegels € 9 - € 70
Vloertegels € 15 - € 160
Loon tegelzetter € 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) € 8 - € 20

Niet alleen tarieven van vakmannen kunnen variëren, ook de kostprijs van de tegels hangt af van welke soort je kiest. De tabel hieronder geeft je een idee wat je mag verwachten wanneer je offertes aanvraagt. Let op: de prijzen van tegels variëren en zijn sterk afhankelijk van het type. Zeldzaamheid en kwaliteit van de steensoort jagen de prijs de hoogte in. De schattingen zijn dus ruim.

Type tegel Richtprijs per m²
Mozaïek € 20 - € 180
Faience € 10 - € 40
Natuursteen € 20 - € 75
Keramisch € 10 - € 60

Zoek je meer inspiratie? Check deze voorbeelden over wandtegels in de badkamer

Gratis offertes om je badkamer te betegelen?

Recente opdrachten badkamer betegelen

vrijdag 15 september 2023

Aanleggen van verschillende soorten tegels, alsook Terra Cotta tegels.

Voor het verbouwen van een eengezinswoning, zou ik graag de badkamer herbetegelen en in de nieuwe studio die we gaan bouwen een terra cotta laten liggen, alsook het terras aan het zwembad.


Tegelwerken Kapelle-op-den-Bos
maandag 28 augustus 2023

Keramische tegel plaatsen tegen vloer en wand

Keramische marmer tegel tegen de vloer en wand plaatsen. Tegels zijn al besteld u hoeft enkel de rest te voorzien om te kleven en te plaatsen. Enkel badkamer, als alles goed verloopt mag je zeker terugkomen eens het volledige huis moet worden betegeld.


Tegelwerken Waregem
woensdag 12 juli 2023

Muur badkamer betegelen in visgraatpatroon

Wij zoeken iemand om een deel van onze badkamer te betegelen met tegels van 7,5 cmx30 cm in visgraatpatroon. We zouden dit werk graag zo rap mogelijk uitgevoerd krijgen.


Tegelwerken Mechelen
donderdag 01 juni 2023

Badkamer tegelen

Inloopdouche en vloer bekleden met kerdimat. Douche tegelen met tegels van 10cm x 30cm Wand en wc tegelen met tegels van 10cm x 30cm, wand en douche, totaal 16 vierkante meter Vloer tegelen met tegels van 60cm x 60cm, 9 vierkante meter Tegels, lijm en voegsel reeds aanwezig


Tegelwerken Essen
zaterdag 27 mei 2023

Tegels inkom + badkamer verder afwerken + verhoogje berging maken

Wij hebben een volledige renovatie van ons huis gedaan, maar momenteel moeten er nog wel enkele klusjes gebeuren. In de badkamer nog een klein stukje tegelen aan het raam + vanboven aan de plafond willen we graag nog een band tegels zetten ( tegels etc hebben we allemaal in huis ). In onze inkom liggen oude retro tegeltjes, nu zijn er 2 tegels scheef komen te liggen, deze moeten eruit en nieuwe erin. 2 nieuwe liggen al klaar + opvoegen van de tegels moet ook nog gebeuren. In onze berging zou er nog een verhoogje gechapt moeten worden om onze elektrische kabels in weg te werken.


Tegelwerken Essen
woensdag 17 mei 2023

Tegels vloer en wand in badkamer

Nieuwe keramische vloertegels leggen in de badkamer En wandtegels in de douche plus uitbekleden van bad Het gaat om 18 m² in de badkamer


Tegelwerken Beveren (Leie)
woensdag 17 mei 2023

Kleine tegelwerken in badkamer

Tegels rond bad en enkele vloertegels terug plaatsen


Tegelwerken Oud-Turnhout
maandag 15 mei 2023

Tegels/ vloeren leggen in badkamers + oprit

Zowel binnen als buiten tegels/ vloeren leggen. Het gaat om 3 badkamers en de opritten. Voor binnen als buiten telkens ongeveer 80 m². Alles in klaar, het gaat om een nieuwbouw. Qua tegels willen we 30x60, maar type zouden we graag bespreken.


Tegelwerken Steendorp
vrijdag 21 april 2023

Nieuwe tegel vloer leggen

Het gaat over marmeren tegels van 1,40 m x 0,50 breed - maar wand tegels voor de badkamer. Eveneens wil ik de deuren en frames laten vervangen Geplande werken over acht al weken


Tegelwerken Antwerpen
zondag 16 april 2023

Nieuwe tegel vloer leggen

Vloer en wanden van 2 badkamers en WCs (35-40m2) Vloer van garage+ berging (20m2) Ingang en vestiare (10m2) Tegels, lijm en voegen kopen we zelf.


Tegelwerken Merchtem
Offertes aanvragen