Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tegelwerken badkamer

Badkamer betegelen

Badkamer betegelen

Keuzestress bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je badkamer? Hier vind je handige tips, een prijslijst en kan je gratis offertes laten opmaken.

Soorten badkamertegels

Mozaïektegels

Mozaïektegels hebben een heerlijk luxueuze uitstraling. Denk maar aan de mausoleums van Timur of het Alhambra in Spanje. Mozaïek is een veelzijdige tegel die je voor zowel je vloer als je muur kan gebruiken. Met mozaïek kan je je inspiratie je vrije loop laten. Een gekleurde streep als accent of een mooie mix van kleuren? Dankzij de hoge slipvastheid zijn de tegels handig voor inloopdouches.

Mozaïektegels

Faiencentegels

Faiencetegels kent iedereen. Altijd hip, overal aanwezig en - laten we eerijk zijn - tijdloos. Traditioneel in het wit, maar de emaillaag kan je eigenlijk in alle kleuren en motieven verkrijgen. De tegels zijn niet geschikt voor vloeren, dus als je ze als wandtegels wil gebruiken, moet je een andere tegel voor je vloer zoeken. Faiencetegels kan je vlak, mat of in reliëf kopen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Tegelzetter faiencetegels

Natuursteen

De tweede tijdloze klassieker in het lijstje. Een natuursteen heeft een rustieke uitstraling en geeft een warmte aan jouw badkamer. Maar opgelet, de meeste natuurstenen zijn kalkhoudend, dus zijn anti-kalkmiddelen uit den boze. Impregneren en te natte oppervlakten afdrogen zijn betere methoden om een natuursteen te onderhouden. een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Kijk ook even of een antislipafwerking mogelijk is.

Natuursteen tegels badkamer

Keramische tegels

Een keramische tegel is kameleon. Hij bootst feilloos andere materialen na zoals natuursteen, metaal, hout, ... Bij aankoop van een keramische tegel kan je informeren naar de poreusheid, de kras-, slijt- of vlekbestendigheid en de temperatuurgevoeligheid.

Bij keramische tegels heb je, net als bij appels, eerste en tweede keus. Kleine foutjes in het productieproces kunnen afwijkingen in de tegels veroorzaken en dan worden ze verkocht als tweede keus. Vaak zijn deze tegels dus een stuk goedkoper.

Keramische tegels in de badkamer

Elders tegels plaatsen?

Verlekkerd op tegels, maar wil je elders in huis hebben? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman. Of kijk eens bij onze vloertegels.

Moderne betegelde badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Tegels voor mijn badkamer, wat kost dat?

Op voorhand een kostprijs bepalen is altijd een beetje schatten. Onderstaande tabel heeft je een richtprijs om een voorlopige berekening te maken.

Product Gemiddelde kosten per m²
Wandtegels € 9 - € 70
Vloertegels € 15 - € 160
Loon tegelzetter € 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) € 8 - € 20

Niet alleen tarieven van vakmannen kunnen variëren, ook de kostprijs van de tegels hangt af van welke soort je kiest. De tabel hieronder geeft je een idee wat je mag verwachten wanneer je offertes aanvraagt. Let op: de prijzen van tegels variëren en zijn sterk afhankelijk van het type. Zeldzaamheid en kwaliteit van de steensoort jagen de prijs de hoogte in. De schattingen zijn dus ruim.

Type tegel Richtprijs per m²
Mozaïek € 20 - € 180
Faience € 10 - € 40
Natuursteen € 20 - € 75
Keramisch € 10 - € 60

Gratis offertes om je badkamer te betegelen?

Recente opdrachten badkamer betegelen

zondag 26 september 2021

Vloer badkamer vervangen

De tegels zijn los gekomen door het vocht. 1 m² is beschadigd, bekijken of we alles moeten vervangen of enkel die vierkante meter.


Tegelwerken Koksijde
woensdag 22 september 2021

Vloer- en muren betegelen

Ik zoek een vloerder die onze renovatie kan afwerken. Vloer in de woonkamer ligt al, verder vloeren op een bestaande vloer en afwerken en tegelen van de muren in badkamer en toilet.


Tegelwerken Langdorp
vrijdag 10 september 2021

Plaatsen keramische tegels - 200m²

We hebben de tegels (incl lijmen ed) al in bestelling en we zoeken iemand die deze wil komen plaatsen. 1ste fase , binnen een 2-tal maanden aan te vangen: De badkamer (28m²) heeft een douche waar met douchepanelen gewerkt zal worden, een wc en een badkamermeubel. De muren zijn recht en 2.6m er is ook 1 raam van 1.85m Muren: Tilestone Stone Edge Greige 60x60 - Vloer: Atlas concorde Heartwood Moka 18.5x150cm Slaapkamers 1 & 2 & hal : +/- 35 m² in totaal - vloertegels 18.5 x 150 cm 2e fase: zolder (54 m²) vloer: Tilestone Ecow Timber Grey 20x114 cm 3e fase:benedenverdieping (78m²) vloertegels 18.5x150cm


Tegelwerken Dilsen
maandag 12 juli 2021

Vloerisolatie leggen voor vloerverwarming

Graag zouden wij onze hele benedenverdieping van nieuwe vloeren willen voorzien met vloerverwarming + vloerisolatie (pur). Verwarmingsketel hoeft niet vervangen te worden. We zouden kiezen voor licht grijze keramische tegels in de keuken, de berging, de gang, de hal en de badkamer; oppervlakte: 44,92 m². In de woonkamer en twee slaapkamers zien we graag tegels in 'houtlook', oppervlakte: 65,65 m². Dus een totale tegeloppervlakte van 110,57 m². Dikte van de chape: +/- 10 cm


Tegelwerken Ramsdonk
zaterdag 08 mei 2021

Plaatsen gyproc en betegelen badkamer

Er moet gyproc geplaatst worden en de badkamer zou opnieuw betegeld moeten worden.


Tegelwerken Beverst
maandag 12 april 2021

Vloeren betegelen

Vakman nodig voor ong 40 m². Gaat over Hal,toilet, keuken en badkamer.Tegels van 60x60 en hal 20x20.weinig hoeken in de ruimte's.


Tegelwerken Baarle-Hertog
zaterdag 27 maart 2021

XXL badkamer tegels plaatsen

Plaatsen van wandtegels van 223 cmm op 122 cm op vlakke muren. Het is een nieuwbouwwoning. Tegels hebben we al.


Tegelwerken Zottegem
donderdag 25 maart 2021

Tegelvloeren leggen

Ik zoek een vloerder voor mijn nieuwbouwwoning. Het gaat over het vloeren van de berging (ca 8,5m2), de spatwand in de keuken (ca 3m2) en de badkamer (wanden en vloeren, ca 24m2). Tegels gekozen maar niet besteld


Tegelwerken Vinderhoute
donderdag 11 maart 2021

Vloer en badkamer betegelen en laminaat leggen

3 kamers moeten laminaat krijgen, de oppervlakte van deze kamers is 39 vierkante meter. De overige kamers (gang, toilet,..) - zouden met lichte en donkere tegels aangelegd moeten worden, dit gaat over 31 vierkante meter. Alsook zou de badkamer betegeld moeten worden, de oppervlakte die betegeld moet worden is ongeveer 17 vierkante meter.


Tegelwerken Waasmunster
zondag 28 februari 2021

Vloeren en betegelen van badkamer

Ik zoek iemand die mijn kleine badkamer kan betegelen : douche helemaal, 2 muren tot 1.20 m hoog. Ook de vloer, 6,5m². Eventueel ook vloer op toilet, 1,5m².


Tegelwerken Beringen
dinsdag 23 februari 2021

Vloeren en wanden in badkamer en toilet betegelen

Ik zoek een vloerder die tegels kan zetten: 3x3 m in de badkamer en beneden in het toilet: 2x3 m. Huidige tegels moeten uitgebroken worden. Wandtegels ook te plaatsen, oppervlakte ken ik niet van buiten.


Tegelwerken Oudenaarde
maandag 04 januari 2021

Betegelen van kleine badkamer

Ik laat de badkamer van een leegstaand appartement in Gentbrugge renoveren door een loodgieter en een elektricien. Ik zoek nog een vloerder om 3,5 m2 vloertegels en 6 m2 wandtegels te plaatsen Concrete opdracht : ( bij voorkeur ) plaatsen van nieuwe chape ( 7 cm ) plaatsen van 3,5 m2 vloertegels plaatsen van kerdimat 6 m2 wandtegels 30x6 ( aan douchewand 4,2 m2 : 2OO cm lang en 210 cm hoog en 1,8 m2 aan badwand ) Tegels nog te bestellen Uitvoeringstermijn : liefst nog in januari ( eventueel begin februari )


Tegelwerken Ledeberg (Gent)
maandag 14 december 2020

Badkamer betegelen

De tegels van de muren van de badkamer afbreken en opnieuw betegelen. Ongeveer een 25m²


Tegelwerken Lier
maandag 07 december 2020

Vloer plaatsen badkamer

Ik zoek iemand die een tegelvloer kan plaatsen in onze badkamer. Het is een kleine ruimte van ongeveer 4 vierkante meter.


Tegelwerken Oeselgem
dinsdag 17 november 2020

Badkamer betegelen

Ik zoek iemand die mijn volledige badkamer kan betegelen inclusief vloer. In totaal ongeveer tss 40/50m². De vakman mag mij helpen ivm keuze tegels


Tegelwerken Merksem
woensdag 07 oktober 2020

Tegels aanleggen

Er moeten tegels aangelegd worden in de living, hall, badkamer. In totaal zou er ongeveer 90 vierkante meter geplaatst moeten worden. Dit bevindt zich op het 7de verdiep.


Tegelwerken Antwerpen
maandag 21 september 2020

Betegeling badkamer

Betegeling voor in een badkamer 30 vierkante meter tegels leggen


Tegelwerken Aalst
zondag 20 september 2020

Tegelvloer leggen

Zou een vloer willen laten plaatsen van 90m² op gelijkvloers van men woning. + voor een badkamer te tegelen zowel vloer als muren. 10m²


Tegelwerken Messelbroek
vrijdag 11 september 2020

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming in bestaande ruimtes, Badkamer, bureau, keuken/ leefruimte, berging. Keuken/ leefruimte staat momenteel op een houten vloer. Die iets hoger komt dan de stenen vloer van gangen en kamers. (We weten niet exact wat hier onder ligt) Werken in de hoogte zouden zo beperkt mogelijk moeten zijn. Er staat reeds een geïnstalleerde keuken en een pellet kachel in de leefruimte. Er zou tussen de 50 en 100 vierkante meter geplaatst moeten worden.


Tegelwerken Berlaar
dinsdag 08 september 2020

Badkamer betegelen

Wij zijn recentelijk begonnen met ons hele appartement te renoveren, waaronder de badkamer (ong. 10 vierkante meter vloer + 4 vierkante meter wandtegel) ook gedaan moet worden. Wij zoeken echter nog een ervaren tegelzetter. Onze producten hebben wij allemaal al (tegels, chape, voegsel, ...) en de badkamer is al volledig gestript. Ook de loodgieterij zal volledig rond zijn vooraleer de tegels gezet zullen worden. Wij hebben tegels van 70x70 waaronder ook een inloopdouche (met wandtegels) en een douchetegel met sifon + afvoer. Deze meet 135 x 90 en moet op een helling komen van 5mm (er is een handleiding bij).


Tegelwerken Deurne
Offertes aanvragen