Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
badkamer tegels

Badkamer betegeling

Keuzestress bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je badkamer? Hier vind je handige tips, een prijslijst en kan je gratis offertes laten opmaken.

Soorten badkamertegels

Mozaïektegels

Mozaïektegels hebben een heerlijk luxueuze uitstraling. Denk maar aan de mausoleums van Timur of het Alhambra in Spanje. Mozaïek is een veelzijdige tegel die je voor zowel je vloer als je muur kan gebruiken. Met mozaïek kan je je inspiratie je vrije loop laten. Een gekleurde streep als accent of een mooie mix van kleuren? Dankzij de hoge slipvastheid zijn de tegels handig voor inloopdouches.

Mozaïektegels

Faiencentegels

Faiencetegels kent iedereen. Altijd hip, overal aanwezig en - laten we eerijk zijn - tijdloos. Traditioneel in het wit, maar de emaillaag kan je eigenlijk in alle kleuren en motieven verkrijgen. De tegels zijn niet geschikt voor vloeren, dus als je ze als wandtegels wil gebruiken, moet je een andere tegel voor je vloer zoeken. Faiencetegels kan je vlak, mat of in reliëf kopen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Tegelzetter faiencetegels

Natuursteen

De tweede tijdloze klassieker in het lijstje. Een natuursteen heeft een rustieke uitstraling en geeft een warmte aan jouw badkamer. Maar opgelet, de meeste natuurstenen zijn kalkhoudend, dus zijn anti-kalkmiddelen uit den boze. Impregneren en te natte oppervlakten afdrogen zijn betere methoden om een natuursteen te onderhouden. een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Kijk ook even of een antislipafwerking mogelijk is.

Natuursteen tegels badkamer

Keramische tegels

Een keramische tegel is kameleon. Hij bootst feilloos andere materialen na zoals natuursteen, metaal, hout, ... Bij aankoop van keramische badkamer tegels kan je informeren naar de poreusheid, de kras-, slijt- of vlekbestendigheid en de temperatuurgevoeligheid.

Bij keramische tegels heb je, net als bij appels, eerste en tweede keus. Kleine foutjes in het productieproces kunnen afwijkingen in de tegels veroorzaken en dan worden ze verkocht als tweede keus. Vaak zijn deze tegels dus een stuk goedkoper.

Keramische tegels in de badkamer

Elders tegels plaatsen?

Verlekkerd op tegels, maar wil je elders in huis hebben? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman. Of kijk eens bij onze vloertegels.

Moderne betegelde badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Badkamer tegels... wat kost dat?

Op voorhand een kostprijs bepalen is altijd een beetje schatten. Onderstaande tabel heeft je een richtprijs om een voorlopige berekening te maken van wat je badkamer tegels zullen kosten.

Product Gemiddelde kosten per m²
Wandtegels € 9 - € 70
Vloertegels € 15 - € 160
Loon tegelzetter € 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) € 8 - € 20

Niet alleen tarieven van vakmannen kunnen variëren, ook de kostprijs van de tegels hangt af van welke soort je kiest. De tabel hieronder geeft je een idee wat je mag verwachten wanneer je offertes aanvraagt. Let op: de prijzen van tegels variëren en zijn sterk afhankelijk van het type. Zeldzaamheid en kwaliteit van de steensoort jagen de prijs de hoogte in. De schattingen zijn dus ruim.

Type tegel Richtprijs per m²
Mozaïek € 20 - € 180
Faience € 10 - € 40
Natuursteen € 20 - € 75
Keramisch € 10 - € 60

Zoek je meer inspiratie? Check deze voorbeelden over wandtegels in de badkamer

Gratis offertes om je badkamer te betegelen?

Recente opdrachten badkamer betegelen

vrijdag 30 december 2022

Nieuwe tegel vloer leggen

Vloer over keramische tegels leggen zo dun mogelijk voor woonruimtes badkamer berging en toilet? meer dan 100 m².


Tegelwerken Alken
woensdag 21 december 2022

Verschillende vloer en tegelwerken

Alles wordt opnieuw gechapt en in de badkamers bezet, overal is er vloerverwarming voorzien. GLV: woonkamer/keuken parketlook tegel 120x22 36m2 rest van het gelijkvloers 45x45 tegel 60m2 badkamer GLV 15x15 wandtegeltjes 9m2 sanblok wc betegelen 45x45 wantegel keuken 30x10 horizontaal halfsteens geplaats 3m2 1ste: woonkamer/keuken 90x90 tegel 35m2 badkamer/WC/nachthal keramische 60x60tegel 18m2 slpk 17m2 45x45 tegel badkamer 12m2 60x30 wandtegel wc sanblok betelen 60x30 wandtegel Terras wordt afgewerkt met een 60x60x2 vloertegel geplaatst op tegeldragers 19.5m2 2de: volledig45x45 vloertegel 36m² Overal plinten zetten. De betonnen trap dient ook bekleed te worden met een keramische tegel 45x45 In de traphal van het glv moet een matkader geplaatst worden.


Tegelwerken Sint-Job-in-'t-Goor
maandag 05 december 2022

Renovatie badkamer

Vloer : ca. 10m2, muurtegels ca. 20m2, muur-sparend, schrijnwerk-sparend, plafond-sparend, trap-sparend uitbreken. Nieuwe vloer en muurtegels te plaatsen in samenspraak met installateur inloopdouche en installateur radiator tegen muur (geen vloerverwarming)


Tegelwerken Evergem
donderdag 01 december 2022

Nieuwe tegelvloer leggen gelijkvloers

ganse woning beneden verdiep betegelen , tegels kunnen over de bestaande worden geplaatst in badkamer vloer en wanden betegelen +- 100 vierkante meter vloer ,en +- 30 vierkante meter wanden


Tegelwerken Halle
vrijdag 04 november 2022

Tegels in badkamer + terrasmuur

Fiancetegels terugplaatsen na uitbraak badkuip na lek. + terrasmuur opnieuw afwerken


Tegelwerken Oostende
vrijdag 28 oktober 2022

Mortex muren en vloer badkamer.

Ik wil de badkamer van mijn appartement aan de zeedijk renoveren en de muren en de vloer laten bezetten met mortex.


Tegelwerken Middelkerke
donderdag 27 oktober 2022

Wandtegels in de badkamer en wc betegelen

Nieuwe appartement alleen de badkamer en de wc muren zijn nog niet betegeld.


Tegelwerken Neeroeteren
maandag 10 oktober 2022

Badkamervloer betegelen

Ik zoek een tegelzetter om de vloer van mijn badkamer te betegelen. De oppervlakte is ongeveer 6m².


Tegelwerken Neerpelt
donderdag 06 oktober 2022

Tegels plaatsen in badkamer en traphal

Tegels plaatsen badkamer (enkele tegels), hiernaast een trap betegelen (naar kelder) en de omgeving ervan. Tegels en lijm hebben we al.


Tegelwerken Opglabbeek
dinsdag 20 september 2022

Plaatsing tegels gelijkvloers

Ongeveer 90m2 vloer+ badkamer wand. Grootste deel zijn tegels van 20x120 of 60x60. Wandtegels van de badkamer en wc zijn 30x60.


Tegelwerken Ekeren (Antwerpen)
Offertes aanvragen