Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
badkamer tegels

Badkamer betegeling

Keuzestress bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je badkamer? Hier vind je handige tips, een prijslijst en kan je gratis offertes laten opmaken.

Soorten badkamertegels

Mozaïektegels

Mozaïektegels hebben een heerlijk luxueuze uitstraling. Denk maar aan de mausoleums van Timur of het Alhambra in Spanje. Mozaïek is een veelzijdige tegel die je voor zowel je vloer als je muur kan gebruiken. Met mozaïek kan je je inspiratie je vrije loop laten. Een gekleurde streep als accent of een mooie mix van kleuren? Dankzij de hoge slipvastheid zijn de tegels handig voor inloopdouches.

Mozaïektegels

Faiencentegels

Faiencetegels kent iedereen. Altijd hip, overal aanwezig en - laten we eerijk zijn - tijdloos. Traditioneel in het wit, maar de emaillaag kan je eigenlijk in alle kleuren en motieven verkrijgen. De tegels zijn niet geschikt voor vloeren, dus als je ze als wandtegels wil gebruiken, moet je een andere tegel voor je vloer zoeken. Faiencetegels kan je vlak, mat of in reliëf kopen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Tegelzetter faiencetegels

Natuursteen

De tweede tijdloze klassieker in het lijstje. Een natuursteen heeft een rustieke uitstraling en geeft een warmte aan jouw badkamer. Maar opgelet, de meeste natuurstenen zijn kalkhoudend, dus zijn anti-kalkmiddelen uit den boze. Impregneren en te natte oppervlakten afdrogen zijn betere methoden om een natuursteen te onderhouden. een zekere poreusheid heeft en dus een specifiek onderhoud vereist. Kijk ook even of een antislipafwerking mogelijk is.

Natuursteen tegels badkamer

Keramische tegels

Een keramische tegel is kameleon. Hij bootst feilloos andere materialen na zoals natuursteen, metaal, hout, ... Bij aankoop van keramische badkamer tegels kan je informeren naar de poreusheid, de kras-, slijt- of vlekbestendigheid en de temperatuurgevoeligheid.

Bij keramische tegels heb je, net als bij appels, eerste en tweede keus. Kleine foutjes in het productieproces kunnen afwijkingen in de tegels veroorzaken en dan worden ze verkocht als tweede keus. Vaak zijn deze tegels dus een stuk goedkoper.

Keramische tegels in de badkamer

Elders tegels plaatsen?

Verlekkerd op tegels, maar wil je elders in huis hebben? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman. Of kijk eens bij onze vloertegels.

Moderne betegelde badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Badkamer tegels... wat kost dat?

Op voorhand een kostprijs bepalen is altijd een beetje schatten. Onderstaande tabel heeft je een richtprijs om een voorlopige berekening te maken van wat je badkamer tegels zullen kosten.

Product Gemiddelde kosten per m²
Wandtegels € 9 - € 70
Vloertegels € 15 - € 160
Loon tegelzetter € 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) € 8 - € 20

Niet alleen tarieven van vakmannen kunnen variëren, ook de kostprijs van de tegels hangt af van welke soort je kiest. De tabel hieronder geeft je een idee wat je mag verwachten wanneer je offertes aanvraagt. Let op: de prijzen van tegels variëren en zijn sterk afhankelijk van het type. Zeldzaamheid en kwaliteit van de steensoort jagen de prijs de hoogte in. De schattingen zijn dus ruim.

Type tegel Richtprijs per m²
Mozaïek € 20 - € 180
Faience € 10 - € 40
Natuursteen € 20 - € 75
Keramisch € 10 - € 60

Zoek je meer inspiratie? Check deze voorbeelden over wandtegels in de badkamer

Gratis offertes om je badkamer te betegelen?

Recente opdrachten badkamer betegelen

dinsdag 20 september 2022

Plaatsing tegels gelijkvloers

Ongeveer 90m2 vloer+ badkamer wand. Grootste deel zijn tegels van 20x120 of 60x60. Wandtegels van de badkamer en wc zijn 30x60.


Tegelwerken Ekeren (Antwerpen)
maandag 19 september 2022

Badkamer en WC betegelen

Op zoek naar een vakman, die op korte termijn mijn badkamer en wc kan betegelen. Badkamer is zo een 25 vierkante meter en wc is 12 vierkante meter.


Tegelwerken Merksem
donderdag 18 augustus 2022

Badkamer betegelen: vloer en wanden

Badkamer volledig betegelen Vloer: 5.65 m², nieuwe chape + tegels wanden: ca. 26m², tegels op reeds bestaande tegels plaatsen


Tegelwerken Leopoldsburg
dinsdag 31 mei 2022

Oude tegelvloer vervangen

In inkomhal en keuken. Oude tegels verwijderen en naar chape van 1950 kijken. Nieuwe tegelvloer leggen. Ook in de kleine badkamer is de vloer te vervangen. In totaal gaat het om een oppervlakte van ongeveer 50m².


Tegelwerken Turnhout
maandag 23 mei 2022

Hervoegen van vloer en muur

Witte vloertegels nog in perfecte staat - voegen echter versleten en afgebroken door beweging houten draagbalken eronder - graag oude voegen eruit en opnieuw opvoegen. Badkamer vloer is 1,6 x 3m en badkamer muur is 1 x 1m.


Tegelwerken Schilde
dinsdag 10 mei 2022

Betegelen van vloer en wanden.

Ik ben op zoek naar iemand voor het betegelen van de inkomhal en de badkamer en wc. In de badkamer en de WC moeten er ook wandtegels geplaatst worden. De totale oppervlakte die betegelt moet worden is ongeveer 28m². De WC is 2m op 2m en de badkamer is 3m op 5m en daar moeten de wanden tot boven betegeld worden.


Tegelwerken Lommel
zondag 17 april 2022

Vloertegels leggen en wanden badkamer betegelen

Vloertegels leggen (+/- 200 m2) en wandtegels badkamer (+/- 100 m2).


Tegelwerken Gerdingen
woensdag 30 maart 2022

Vloertegels plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van vloertegels. Het gaat om ongeveer 7m² in de hal en 3,5m² in de badkamer. De vloertegels bestel ik zelf.


Tegelwerken Deurne
vrijdag 11 februari 2022

Tegeltjes herplaatsen na waterschade

Door waterinfiltratie is er waterschade ontstaan in de badkamer. 1 Muur staat bol en tegeltjes komen los. Badkamer is uit 1953 en ik wil ze origineel behouden. Als dat kan. Als het niet kan, geen probleem.


Tegelwerken Antwerpen
donderdag 03 februari 2022

Kleine badkamer betegelen

Zoek een tegelwerker om in een kleine badkamer (1.70mx3m) nieuwe muur te betegelen en vloertegels te plaatsen. Renovatie badkamer. Het oude tegelwerk moet ook afgebroken worden.


Tegelwerken Brasschaat
Offertes aanvragen