Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
dakramen

Dakramen plaatsen

Een nieuw dakraam plaatsen voor meer lichtinval?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier.

Dakraam of Velux plaatsen

Dakramen brengen licht en lucht in je woning

Om daglicht in je woning te brengen zijn dakramen fantastisch. We noemen ze vaak een 'velux' naar een van de bekendste fabrikanten, maar er zijn meer merken dan Velux die dakramen produceren, zoals Fakro. 

Een dakraam heeft veel voordelen in je woning, het is goed voor extra licht maar ook voor extra ventilatie. Vaak hebben ze een ingebouwde ventilatiestand die je zonder risico op vochtproblemen een hele dag kan laten openstaan. Er zijn ook mogelijkheden voor gordijnen, elektrische bediening, met verduisterend rolgordijn, ... Ze vergen bijna geen onderhoud en zorgen voor veel extra comfort in je woning.

 

Soorten dakvensters

Je hebt niet enkel verschillende merken, er zijn ook verschillende types dakramen waar je uit kan kiezen. Een daglichtsysteem combineert een aantal dakvensters naast of boven elkaar. Je kan een hoop vensters boven en naast elkaar zetten en zo een muur van licht creëren. Het lijkt alsof je een muur van dakramen bouwt. Een andere - en veruit de populairste - optie is het tuimelvenster. Zoals de naam doet vermoeden kan je dit type dakvenster makkelijk kantelen en dus ook schoonmaken. Wanneer je aan een dakraam denkt, heb je meer dan waarschijnlijk dit type in je hoofd. Een variant van het tuimelvenster is een uitzettuimelvenster. Het principe blijft hetzelfde al kan je dit dakraam op meerdere manieren openen.

Er zijn ook verschillende opties: zo zijn er met elektrische bediening, dakvensters met een rolgordijn, dakramen in verschillende kleuren en beglazing, ... Het hele assortiment is eindeloos. Ook lichtkoepels zijn soms een prima oplossing om meer daglicht in je woning te brengen.

Tip: meer info en veelgestelde vragen over velux ramen vind je onderaan deze pagina.

Zoek je snel een offerte voor een dakraam?

Ontdek de beste vakman uit jouw buurt via Casius. Wij brengen je in contact met erkende vakbedrijven die je graag tips en advies geven over hoe jouw project kan geedaliseerd worden. 

Dakraam plaatsen

De voordelen van een dakraam

Een dakraam brengt, naast het extra zonlicht, ook nog een aantal voordelen met zich mee. Een van die voordelen is meer warmte. Iedereen kent het gevoel dat het "lekker warm is achter het glas!" Bij dakramen is dat niet anders. Als je dakramen installeert, zal je minder moeten verwarmen in die ruimtes.

Bovendien zijn dakramen handig om ruimtes grondig te verluchten. Door de ramen op verschillende plekken te installeren, creëer je extra ventilatie.

Is het nu dakraam of Velux?

Een dakraam en een Velux lijken synoniemen, maar eigenlijk is Velux enkel een merk dat dakvensters produceert en verdeelt. Vergelijk het met Nesquik dat bijna synoniem is geworden voor cacaopoeder. Of je nu een velux of een dakraam aanvraagt bij jouw vakman, maakt niet veel uit. Je zal sowieso een mooie lijst met mogelijkheden krijgen, al dan niet van het merk Velux. Naast velux dakramen zijn er nog tal van andere merken met producten van prima kwaliteit. Vergelijk dus zeker de prijs en ga niet automatisch voor Velux dakramen.

Wat kost het om een dakraam te laten plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een dakvenster hangt onder andere af van de afmetingen en het materiaal waar je voor kiest. Dakramen zijn bijna altijd opgebouwd uit hout of pvc. Pvc is doorgaans net iets duurder dan hout. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten voor het installeren van een dakraam.

Opmerking: Dit zijn de prijzen voor het plaatsen van het raam. Als je bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn wil hebben, wordt dat doorgaans na de plaatsing bevestigd. Dit kan je eventueel makkelijk zelf doen.

Type dakraam Richtprijs (inclusief montage)
Houten dakraam (55 x 78 cm) € 600 - € 800
PVC dakraam (55 x 78 cm) € 650 - € 850
Houten dakraam (94 x 140 cm) € 850 - € 1.000
PVC dakraam (94 x 140 cm) € 900 - € 1.100
Houten dakraam (134 x 140 cm) € 1.200 - € 1.350
PVC dakraam (134 x 140 cm) € 1.250 - € 1.400

Is FAKRO goedkoper dan VELUX?

We willen zeker geen reclame maken voor bepaalde merken van dakramen. Maar we krijgen graag de vaak of Fakro goedkoper is den Velux. Fakro is zo'n merk dat ook al vele jaren kwaliteitsproducten maakt, net zoals Velux. Ze hebben ook een compleet assortiment dakramen, en vaak net een beetje goedkoper dan velux. Maar laat je vooral adviseren door de vakman van jouw keuze.

Nog enkele veelgestelde vragen over Velux dakramen:

Heb je een vergunning nodig voor een dakraam?

In principe dien je voor alle bouwwerken een vergunning vragen. Er zijn echter uitzonderingen voor een aantal kleinere werken. Voor het monteren van een dakraam heb je doorgaans geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, zoals bij woningen gelegen in een natuurgebied. Om zeker te zijn vraag je best meer info bij jouw gemeente.

Terug naar de vragenlijst

Kan je zelf een dakraam plaatsen?

Tja, kan je een velux zelf installeren? In principe natuurlijk wel. Toch komt er heel wat bij kijken. Bovendien is het ook werken aan de buitenste schil van je woning. Zelfs een klein probleem kan dan al voor heel wat ellende zorgen zoals vochtproblemen. Voor de meeste mensen is het advies dan ook duidelijk: vraag een offerte aan een erkend vakman!

Terug naar de vragenlijst

Wat is een uitzettuimelvenster?

Een uitzettuimelvenster is een raam dat je naar buiten opent. Het scharnier zit bovenaan het dakraam waardoor je het raam volledig kan openen. Zowel voor het zicht als voor natuurlijke ventilatie heeft dit veel voordelen. Je kan dit dakvenster traploos volledig openen, maar er is ook een 'kipstand'. Een tuimelvenster heeft de scharnieren in het midden van het raam, dus dat is niet hetzelfde als een uitzettuimelvenster.

Terug naar de vragenlijst

Wat is VELUX GGL?

Zie je de benaming Velux GGL, dan zijn dat tuimeldakramen van wit afgelakt grenenhout die voorzien zijn van een witte laklaag. Deze GGL tuimelramen scharnieren in het midden. Daardoor zijn ze ideaal voor een goede ventilatie en zijn ze makkelijk schoon te maken. Deze dakramen zijn dus nooit uitzettuimelvensters.

Terug naar de vragenlijst

Offertes dakramen aanvragen

Recente opdrachten velux plaatsen

maandag 18 september 2023

Dakkapel plaatsen of vervangen

We zijn net verhuisd, en hebben een ruime zolder die helaas donker en muf is. We willen graag een voorstel om dakramen te plaatsen, eventueel in dakkapel vorm (zoniet "velux" achtige oplossing). Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Van welk materiaal moet de dakkapel gemaakt zijn?: Kunststof, Hout Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam in hellend dak (Velux, Fakro, ...), Dakkapel Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Bost
woensdag 13 september 2023

Plaatsen van 2 velux-ramen

Graag plaatsen van 2 velux-ramen als rookluik in de peda.


Dakdekken en dakherstelling Heverlee
donderdag 07 september 2023

Dakkapel plaatsen of vervangen

Het vervangen van 1 groot veluxraam door een dakkapel in de zolderruimte. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakherstelling Wilsele
dinsdag 05 september 2023

Plaatsen van veluxdakramen

Wij zouden graag 6 bestaande veluxramen vervangen door nieuwe Type GGU 0066 SK O6 Afmeteingen 114 X 118 met bijbehorende gootstukken , verduisteringsgordijnen en muggengaas


Dakdekken en dakherstelling Antwerpen
dinsdag 22 augustus 2023

Hellend dak renoveren of isoleren vanaf buitenkant

Schuin dak met slechts lichte hellingsgraad (7%) Momenteel 2 koepels aanwezig, graag vervangen door vast velux dakraam met +-zelfde grootte (100 x 130 cm) Is dit mogelijk te plaatsen in geïsoleerde sandwichpanelen met dakpan uitstraling? Is de hellingsgraad daarvoor voldoende? Graag dringend offerte nodig. Alvast bedankt! Mvg Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak zonder asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Dak renoveren Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het schuine dak?: 65 Welke dakbedekking overweeg je voor het schuine dak?: Stalen dakplaten of dakpanplaten, Leien, Weet ik niet / geef mij advies Om wat voor type dak gaat het?: Hellend dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Beverst
maandag 14 augustus 2023

Hellend dak repareren

Lek aan veluxraam op de zolder. Waar bevindt het lek zich?: Hellend dak Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Daklekkage repareren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Willebroek
maandag 07 augustus 2023

Veluxraam plaatsen in vakantiewoning

Ik wil graag een veluxraam plaatsen in mijn vakantiewoning.


Dakdekken en dakherstelling Wenduine
zaterdag 05 augustus 2023

Sarking dak plaatsen

Dakwerker gezocht om een dak in een rijwoning te renoveren en te isoleren met sarking isolatie. Eventueel een nieuwe velux te plaatsen. Werken moeten nog dit jaar gebeuren.


Dakdekken en dakherstelling Gent
dinsdag 01 augustus 2023

Dakkapel plaatsen of vervangen

plaatsen dakkapel en 2 dakramen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Van welk materiaal moet de dakkapel gemaakt zijn?: Kunststof, Hout Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam in hellend dak (Velux, Fakro, ...), Dakkapel Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Edegem
donderdag 27 juli 2023

Nieuw dakraam plaatsen

Vervanging van een Velux-dakraam en nazicht dak


Dakdekken en dakherstelling Koekelberg
dinsdag 25 juli 2023

2 veluxen vervangen

Velux laat water door. Dringend aan vervanging toe met rolluiken. Geen houten ramen. Geen stijl dak en betonnen pannen


Dakdekken en dakherstelling Bost
donderdag 20 juli 2023

Dakkapel plaatsen of vervangen

Aan de voorzijde willen we graag een dakkapel idealiter in dezelfde stijl als de reeds bestaande. Aan de achterzijde, zouden er 2 of 3 veluxramen geplaatst moeten worden. Gelieve mij voornamelijk via mail te contacteren. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Van welk materiaal moet de dakkapel gemaakt zijn?: Kunststof, Hout Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam in hellend dak (Velux, Fakro, ...), Dakkapel Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Geel
zondag 16 juli 2023

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Dakkoepels in een licht hellend dak plaatsen. Huidige VELUX ramen zijn aan vervanging toe maar dak helt niet voldoende af op opnieuw een VELUX te plaatsen. Dit is in 2 dakkapellen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam / lichtkoepel in plat dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Kapellen (Antwerpen)
zaterdag 15 juli 2023

Dakkapel plaatsen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Van welk materiaal moet de dakkapel gemaakt zijn?: Kunststof, Hout Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam in hellend dak (Velux, Fakro, ...), Dakkapel Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Aartrijke
zondag 09 juli 2023

Nieuwe dakkoepel plaatsen

dakkoepel plaatsen in superisolerend glas Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam in hellend dak (Velux, Fakro, ...), Dakraam / lichtkoepel in plat dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Kortrijk
Offertes aanvragen