Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Lichtkoepel plat dak

Lichtkoepel plat dak installeren?

Meer lichtinval via het platte dak?
Informatie, prijzen en offertes op maat voor het installeren van een lichtkoepel vind je hier.

Lichtkoepel plat dak?

Zit je met een plat dak boven een ruimte waar weinig licht is? Dan is een lichtkoepel plaatsen een prima oplossing. Je zorgt voor een grotere lichtinval en helpt je woning te verluchten. Muffe lucht kan zo via de koepel naar buiten.

Lichtkoepels zijn beschikbaar in allerlei materialen en vormen. Denk maar aan ronde of vlakke koepels of zelfs dakkoepels in piramidevorm. Je kan ook keuzes maken naar functionaliteit toe. Ga je voor een lichtkoepel met zonnewering, een met anti-inbraakbeveiliging, kies je een koepel met een ventilatiesysteem of ga je voor een combinatie?

Materialen voor lichtkoepels

Glazen koepel

Het duurste van alle materialen. Voor die meerprijs krijg je wel enkele interessante voordelen. Kies je voor glas, dan kan je zowel de glaspartij als het frame uit hetzelfde materiaal laten maken. Let wel op dat je voor het frame gebruik maakt van isolerend glas.

Polycarbonaat lichtkoepel

Polycarbonaat kies je wanneer je koepel tegen een stootje moet kunnen. Het is een synthetische stof die stevig en hard is, maar beter tegen schokken en deuken kan dan traditioneel glas. Van doorzichtig tot melkwit, de keuzes zijn uitgebreid.

Acrylaat lichtkoepel

Dit materiaal kennen we beter onder de naam plexiglas. Het is minder sterk dan glas, dus is het iets goedkoper.

Wat kost een lichtkoepel?

De prijs voor het installeren van een lichtkoepel hangt vooral af van het materiaal waar je voor kiest. Verder beïnvloedt de keuze voor een manuele of elektrische bediening de prijs van je koepel. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen terug voor een lichtkoepel plaatsen.

Type lichtkoepel Type bediening Richtprijs (inclusief montage)
Glazen lichtkoepel Manuele bediening € 1.000 - € 1.250
Glazen lichtkoepel Elektrische bediening € 1.600 - € 2.000
Polycarbonaat lichtkoepel Manuele bediening € 900 - € 1.100
Polycarbonaat lichtkoepel Elektrische bediening € 1.300 - €. 1.500
Acryl lichkoepel Manuele bediening € 800 - € 1.000
Acryl lichkoepel Elektrische bediening € 1.200 - € 1.400

Gratis offertes aanvragen?

Met behulp van Casius vond ik snel een goede schrijnwerker voor het vervangen van drie oude ramen. Heel tevreden van de dienstverlening.

Kato Mannaerts

Offertes aanvragen