Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Vakman installatie dakkapel

Dakkapel plaatsen

Een dakkapel brengt je meer lichtinval en een groter oppervlak zonder bij te moeten bouwen. Ontdek de mogelijkheden of vergelijk prijzen voor jouw project.

Dakkapel plaatsen

Een dakkapel kan een geweldige uitbreiding voor je woning zijn. De waarde van je huis gaat omhoog, het aantal bewoonbare vierkante meters stijgt en je creëert een pak extra lichtinval. Het blijft een investering, maar je krijgt er veel voor terug.

Dakkapellen zijn beschikbaar in talloze materialen en in verschillende soorten afwerking. Van hout tot kunststof over prefab tot maatwerk of van landelijk tot modern. Afhankelijk van jouw type woning vind je steeds een afwerking die bij je past.

Wil je snel een offerte voor het plaatsen van een dakkapel?

Klik dan meteen op de groene knop. Via Casius brengen we je in contact met de beste vakmensen uit jouw buurt. Je kan tot drie offertes gratis en vrijblijvend opvragen om zo tot de beste deal te komen. 

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Je hebt een vergunning van de Vlaamse overheid nodig voor de meeste verbouwingen aan de voorgevel van je huis. Je beïnvloedt immers het uitzicht van de straat. Wil je een dakkapel plaatsen aan de achterzijde van je woning, dan heb je geen vergunning nodig als het bouwvolume niet wijzigt. Meer info over de uitzonderingen vind je op de website van het Omgevingsloket.

Ga altijd even langs bij je gemeente, want de regels kunnen verschillen afhankelijk van waar je woont. Ben je toch verplicht een omgevingsvergunning te voorzien? Dan kan je beroep doen op een architect om je te helpen met de aanvraag.

Wat kost een dakkapel laten plaatsen?

Traditioneel bepalen dezelfde factoren hoeveel je uiteindelijk zal betalen. Het materiaal en de afmetingen zijn de twee belangrijkste. Grote dakkapellen kosten uiteraard meer omdat er meer materiaal voor nodig is. Binnen die materialen is hout iets goedkoper dan kunststof of pvc.

Ga je voor maatwerk, dan betaal je ook een meerprijs in vergelijking met prefab dakkapellen. In de tabel hieronder vind je enkele richtprijzen die je op weg helpen. Het gaat om dakkapellen met een afmeting van 1.5 op 3 meter.

Soort dakkapel Richtprijs (inclusief btw en installatie) Gemiddelde levensduur
Houten dakkapel € 3.500 - € 4.000 25-30 jaar
Kunststof dakkapel € 4.000 - € 4.500 40 jaar
Polyester dakkapel € 5.000 - € 5.500 50 jaar
Zinken dakkapel € 5.000 - € 5.500 80 jaar

Snel een prefab dakkapel

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte... en dat hoeft geen lange en zware bevalling te zijn. Je kan ook kiezen voor een prefab dakkapel, die wordt op maat van jouw woning op voorhand gemaakt en doorgaans is er maar één dag nodig om alles af te werken. Dat is een supersnelle manier om dakkapellen te installeren en zo de kamers in je woning ruimer te maken. 

Dakkapellen

Offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes voor jouw opdracht

Offertes aanvragen

Vraag offertes aan

Recente aanvragen

donderdag 21 september 2023

Plat dak repareren

Plat dak boven dakkapel herstellen,+_6m2 Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Plat dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Halmaal
Offertes aanvragen