Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakisolatie dakpannen

Dakisolatie plaatsen

Dakisolatie plaatsen

Dakisolatie aanbrengen om je energiefactuur te laten dalen? Via Casius vind je de beste vakmannen uit jouw regio.

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Minerale wol

Van alle manieren om een dak te isoleren zijn glas- en rotswol de populairste. Ze zijn licht, goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Met een groot mes of een heggenschaar knip je de wol  in de juiste vorm en daarna vouw je ze tussen de spanten van het dak.

Isolatie Glaswol

PUR-schuim

PUR-schuim (of polyurethaanschuim voor de vrienden) wordt letterlijk tegen jouw dak gespoten. Het resultaat is één groot, geïsoleerd oppervlak. Omdat het schuim zich naadloos aan de kepers van het dak hecht, is het warmteverlies minimaal. Je kan PUR-schuim ook gebruiken om de ruimte tussen isolatieplaten op te vullen.

Isolatie PUR Schuim

Isolatieplaten

Heb je grote oppervlak te isoleren en niet veel tijd? Dan zijn isolatieplaten jouw ding! Door de grote, rechthoekige vormen van deze platen kan je heel snel daken isoleren. Isolatieplaten worden uit veel verschillende materialen gemaakt: PUR, PIR, XPS, EPS of zelfs uit minerale wol.

Isolatieplaten muur

Milieuvriendelijke isolatie

Wil je goed isoleren en tegelijk zo weinig mogelijk chemische stoffen gebruiken, dan is milieuvriendelijke dakisolatie iets voor jou. Ecologische materialen als hennep, schapenwol, houtwol of papiervlokken winnen razendsnel aan populariteit.

Isolatie zolder ecologisch

Voor je het type isolatie beslist, overloop je best even waar je jouw zolder het meeste voor gebruikt. Gebruik je de zolder om wat oude dozen te stockeren, dan isoleer je beter enkel de zoldervloer. Als je van plan bent om van de zolder een leefruimte te maken, kies je best voor dakisolatie of voor de combinatie van de twee.

Hoeveel kost mijn dakisolatie?

Hoeveel het kost om je dak te isoleren hangt af van enkele factoren. Het totale oppervlak en het type isolatiemateriaal hebben de grootste invloed op de totaalprijs. Een groter dak vraagt nu eenmaal meer materiaal en tijd.

Elke vakman heeft natuurlijk zijn eigen tarief. In de tabel hieronder vindt u enkele richtprijzen.

Soort dakisolatie Richtprijs per m²
Glaswol € 20 - € 25 per m² (incl. plaatsing)
Rotswol € 25 - € 30 per m² (incl. plaatsing)
PUR-schuim € 30 - € 35 per m² (incl. plaatsing)
Isolatieplaten € 10 - € 25 per m² (incl. plaatsing)
Milieuvriendelijke isolatie € 20 - € 40 per m² (incl. plaatsing)

Vraag hier jouw gratis offertes aan

Gratis offertes aanvragen