Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenmuur isoleren

Buitenmuur isoleren

Muren isoleren brengt je heel wat comfort en verlaagt je energiefactuur. Ontdek hier nuttige info over muurisolatie of vraag gratis offertes aan.

Muurisolatie plaatsen

Warmte stijgt, dat leerden we vroeger tijdens de les fysica. Je zou dus denken dat dakisolatie voldoende is om je huis warm te houden, maar veel van je kostbare warme lucht bereikt het dak zelfs nooit. Vaak verlaat 25 tot zelfs 35% van de warmte jouw huis via de muren. Een buitenmuur isoleren is dus geen weggesmeten geld. Scroll verder naar beneden en ontdek de mogelijkheden van muurisolatie.

Wil je graag je buitenmuur isoleren? Overleg dan zeker met een erkende vakman uit jouw regio. Vraag gratis offertes aan en ga op zoek naar de beste prijs.

Isoleren is duur, maar gelukkig zijn er tal van premies te verkrijgen. Zowel op Vlaams als op gemeentelijk niveau kan je financiële hulp krijgen tijdens je werken. Alle info vind je hier

Buitenmuur isoleren: de opties

Spouwmuurisolatie

Dit is veruit de simpelste en meestal de goedkoopste methode om een buitenmuur te isoleren. Bij dit soort gevelisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal. Het heeft veel weg van een spuitzak uit een keuken leegspuiten in de spouwmuur, maar in plaats van slagroom gebruik je isolatiemateriaal zoals PUR-schuim.

Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Isolatie binnenmuur

Gevelisolatie via de binnenkant van de woning staat meestal onderaan de lijst. Pas wanneer isoleren via de spouw of de buitenkant van het gebouw onmogelijk is, komt deze optie aan bod. Omdat de isolatie aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst, moet je die ruimte eerst leegmaken. Je verliest natuurlijk ook wat leefruimte door de extra isolatie. Isoleren via de binnenkant doe je dus best enkel wanneer je grote werken plant.

Isolatie Wand In Houten Profielen

Buitenmuurisolatie

Isoleren via jouw spouwmuur is nuttig, maar dan mag de gevel of spouwmuur natuurlijk nog niet beschadigd zijn. Als dat wel zo is, kies je beter voor een gevelisolatie via de buitenkant. De volledige woning krijgt een extra, isolerende laag en de beschadigde gevel wordt afgedekt. Bovenop de isolatie komt een laag om de vernieuwde gevel af te werken. Inspiratie voor deze afwerking vind je verder op deze pagina.

Gevel isoleren methode

Prijzen muurisolatie

De prijzen voor muurisolatie zijn uiteenlopend. Een eerste factor is het type isolatie waar je voor kiest. Spouwmuurisolatie is veruit de goedkoopste oplossing, maar dan moet je natuurlijk een spouwmuur hebben die nog niet geïsoleerd is. Buiten- en binnenmuurisolatie zijn de duurdere alternatieven omdat ze een pak ingrijpender zijn. Andere factoren zijn het isolatiemateriaal, de totale oppervlakte en uiteraard het tarief dat de vakman aanrekent.

Type isolatie Richtprijs per m²
Spouwmuurisolatie € 15 - € 30
Binnenmuurisolatie € 50 - € 90
Buitenmuurisolatie € 100 - € 150

Gratis offertes aanvragen

Soortgelijke opdrachten

dinsdag 14 juni 2022

Spouwmuurisolatie

Ik zou graag de spouwmuren in mijn huis willen laten isoleren door een vakman. Ik heb de oppervlakte nog niet opgemeten, maar ik kan dit later nog meedelen.


Isolatie Ukkel
vrijdag 10 juni 2022

Isoleren muren langs binnen of buiten.

Isolatie van de gevels van een vrijstaande woning met verdieping en zolder. Eventueel isoleren door het bevestigen van schuimplaten aan de de muur en dan met andere platen en afgewerkt met een stuclaag. Maar als het kan zou ik de muur liever langs binnen willen laten isoleren met kurk. De oppervlakte ken ik niet.


Isolatie Vise
maandag 06 juni 2022

Buitenmuur isoleren

Vrijstaande prefabwoning met voldoende ruimte voor buitenwandisolatie. Oppervlakte van de de muren (met ramen en deuren) bedraagt ongeveer 145 m².


Isolatie Tienen
maandag 23 mei 2022

Garage isoleren

Wij zoeken een isolatiespecialist om de wanden van onze vrijstaande garage van 4m breedte op 6m70 lengte te isoleren. Ivm het dak hebben we geen idee of dit voldoende geïsoleerd is (wij hebben dit huis een paar jaar geleden gekocht). Wij denken dat er tussen de binnen- en buitenmuur niet of onvoldoende is geïsoleerd aangezien de garage vochtig kan aanvoelen. Aan de garagepoort zien en voelen we ruimte tussen de 2 muren van +/- 3,5 à 4 cm. Afwerken van de randen rond het raam, de deur en de garage mag zeker en vast, maar is geen must.


Isolatie Hamme (O-Vl)
vrijdag 25 maart 2022

Isolatiewerken in cellulose

Ik ben op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken. Wat ik plan te doen: isoleren met cellulose - Zolderisolatie (reeds onderdak aanwezig) (+-33m2) - Zoldervloer isolatie (+-33m2) - Buitenmuur langs binnen op 1ste en gelijkvloers (???m2)(5m B x...h) - Bijbouw: 5m B x 8à10 m L x ... H(alle muren, plafonds, vloer) Ik vermoed dat het interessanter is om al deze oppervlakten tegelijk te isoleren ipv enkel zolder en daarna andere delen?


Isolatie Destelbergen
maandag 14 maart 2022

Isolatie van 2 muren van binnenuit

Isoleren van twee gevels in een gebouw met EPC score F. Het gaat om een muur van 11,78 m². Er is nog een andere muur maar die is grotendeels opgebouwd uit glas. Graag kijken wat de mogelijkheden zijn hier. Sowieso isolatie van binnenuit.


Isolatie Ukkel
Gratis offertes aanvragen