Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenmuur isoleren

Buitenmuur isoleren

Muren isoleren brengt je heel wat comfort en verlaagt je energiefactuur. Ontdek hier nuttige info over muurisolatie of vraag gratis offertes aan.

Muurisolatie plaatsen

Warmte stijgt, dat leerden we vroeger tijdens de les fysica. Je zou dus denken dat dakisolatie voldoende is om je huis warm te houden, maar veel van je kostbare warme lucht bereikt het dak zelfs nooit. Vaak verlaat 25 tot zelfs 35% van de warmte jouw huis via de muren. Een buitenmuur isoleren is dus geen weggesmeten geld. Scroll verder naar beneden en ontdek de mogelijkheden van muurisolatie.

Wil je graag je je buitenmuren isoleren?

Overleg dan zeker met een erkende vakman uit jouw regio. Vraag gratis offertes aan en ga op zoek naar de beste prijs.

Isoleren is duur, maar gelukkig zijn er tal van premies te verkrijgen. Zowel op Vlaams als op gemeentelijk niveau kan je financiële hulp krijgen tijdens je werken. Alle info vind je hier

Buitenmuur isoleren: de opties

Spouwmuurisolatie

Dit is veruit de eenvoudigste en meestal de goedkoopste methode om een buitenmuur te isoleren. Bij dit soort gevelisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal. Het heeft veel weg van een spuitzak uit een keuken leegspuiten in de spouwmuur, maar in plaats van slagroom gebruik je isolatiemateriaal zoals PUR-schuim.

Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Isolatie binnenmuur

Gevelisolatie via de binnenkant van de woning staat meestal onderaan de lijst. Pas wanneer isoleren via de spouw of de buitenkant van het gebouw onmogelijk is, komt deze optie aan bod. Omdat de isolatie aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst, moet je die ruimte eerst leegmaken. Je verliest natuurlijk ook wat leefruimte door de extra isolatie. Niet elke woning is geschikt voor het plaatsen van een nieuwe isolatie aan de binnenzijde. Isoleren via de binnenkant doe je dus best enkel wanneer je grote werken plant. 

Isolatie Wand In Houten Profielen

Buitenmuurisolatie

Isoleren via jouw spouwmuur is nuttig, maar dan mag de gevel of spouwmuur natuurlijk nog niet beschadigd zijn. Als dat wel zo is, kies je beter voor een gevelisolatie via de buitenkant. De volledige woning krijgt een extra, isolerende laag en de beschadigde gevel wordt afgedekt. Boven op de isolatie komt een laag om de vernieuwde gevel af te werken. Inspiratie voor deze afwerking vind je verder op deze pagina. 

Tip! Plaatsen van isolatie is zeker bij hoge energiekosten dé eerste reflex om energie (en dus kosten te besparen). Lees meer over het isoleren van je woning op deze pagina.

Gevel isoleren methode

Buitenmuur isoleren prijs

De prijzen voor muurisolatie zijn uiteenlopend. Een eerste factor is het type isolatie waar je voor kiest. Spouwmuurisolatie is veruit de goedkoopste oplossing, maar dan moet je natuurlijk een spouwmuur hebben die nog niet geïsoleerd is. Buiten- en binnenmuurisolatie zijn de duurdere alternatieven omdat ze een pak ingrijpender zijn. Andere factoren zijn het isolatiemateriaal, de totale oppervlakte en uiteraard het tarief dat de vakman aanrekent.

Tip! Door een nieuwe offerte te vragen voor isolatiewerken, kan je bij het kiezen van je vakman heel wat besparen door de prijzen te vergelijken!

Type isolatie Richtprijs per m²
Spouwmuurisolatie € 15 - € 30
Binnenmuurisolatie € 50 - € 90
Buitenmuurisolatie € 100 - € 150

Gratis offertes isolatie buitengevel en buitenmuren

Soortgelijke opdrachten

donderdag 03 augustus 2023

Kruipkelderisolatie

Het gaat om de isolatie van de conciergerie van een herenhuis. De garages op het gelijkvloers moeten niet geisoleerd. Wel het plafond voor de isolatie van het appartement erboven. De buitenmuren moeten ook van binnen geisoleerd worden. Type woning:: Woonhuis Hoe hoog is de ruimte onder de vloer?: 80 centimeter of hoger Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: In de kelder Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
woensdag 03 mei 2023

Buitenmuren isoleren

Isoleren van buitenmuren van een gebouw in Antwerpen. Muren zijn niet volledig aangebouwd. Muren zijn zonder spouw.


Isolatie Antwerpen
maandag 20 februari 2023

Spouwmuurisolatie

Tussen Huis met twee verdiepen van 1973 met plat dak (al geïsoleerd).Aan achterkant is het huis veel dieper dan de twee buren. Tuin hoogte is -1 met kelders, slaapkamer met badkamer.Spouwmuur isolatie of binnenmuur isolatie van de buitenmuren is mijn vraag? Vandaag is de gelijksvloer leeg en kan men aan renovatie werken beginnen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Is je muur al eens geïsoleerd?: Nee Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Bakstenen (onbehandeld) Wat wil je isoleren?: Spouwmuur isoleren (isolatie in de muur) Type woning:: Woonhuis Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Weet je zeker dat je woning een spouwmuur heeft?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Auderghem
Gratis offertes aanvragen