Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerisolatie

Vloer isoleren

Vrijdagavond. Je komt thuis, doet je schoenen uit en voelt de warme vloer tegen je voeten. Vloerisolatie zorgt tegelijk voor heerlijk comfort en een fikse energiebesparing.

Waarom vloerisolatie plaatsen?

Zijn je buitenmuren en dak goed geïsoleerd? Dan is het een goed idee om ook eens te checken of je vloer goed is geïsoleerd. Je dak en je buitenmuren (ramen!) zijn altijd de belangrijkste pijnpunten voor warmteverlies, maar ook via je vloer kan er heel wat warmte ontsnappen. De grond heeft gemiddeld ongeveer een temperatuur van 11 graden. Vloerisolatie zal ervoor zorgen dat je vloer minder koud aanvoelt en zo ook ervoor zorgen dat er minder condensvorming is in je woning. Je vloer isoleren zal ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt en bovendien verbetert je wooncomfort.  

Wil je meteen een gratis offerte van een vakman?

Wil je snel weten wat het isoleren van je vloer kost? Dan is het best om meteen een offerte te vragen van een vakman. Klik op de groene knop en je kan gratis en vrijblijvend tot drie offertes opvragen voor het isoleren van je vloer bij erkende vakmensen uit jouw buurt. Zo weet je meteen waar je aan toe bent!

Soorten vloerisolatie

Vloerisolatie platen

Vloerisolatie platen vind je in alle verschillende materialen: XPS, EPS, PIR, kurk, Resol, rotswol of houtwol ... Omdat deze platen in fabrieken gemaakt worden, zijn ze heel gemakkelijk te installeren. Het lijkt wat op een puzzel maken. Belangrijk om weten: vloerisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor de laag minder dik moet zijn dan andere vormen van isolatie, zoals gespoten PUR. Hun drukvastheid zorgt ervoor dat je vloer later niet zal indeuken.

Gespoten PUR

Gespoten PUR is gemakkelijk, snel en zonder onderbrekingen aan te brengen. Het schuim vormt één egaal vlak, waardoor de kans op gaatjes of oneffenheden bijna nul is. Logisch gevolg: de isolatiewaarde van dit PUR-schuim is torenhoog. Hoewel gespoten PUR eenvoudig is om mee te werken, moet je toch beroep doen op een erkende vakman of -vrouw. Slecht aangebrachte PUR kan na een tijd gaan inzakken en ernstige schade veroorzaken.

Isolerende chape

Isolerende chapes of mortel heeft een groot voordeel: je slaat een stap over. Je plaatst tegelijk zowel de isolatie als de uitvullingschape en bespaart dus een hoop tijd en moeite. De chape is vloeibaar en nestelt zich in alle hoeken en rond elke leiding. Het nadeel van zo'n chape is de geringe isolerende waarde. Om die te compenseren moet je moet een dikke laag gieten of de chape combineren met een andere isolatievorm.

Maak kennis met Leentje uit Aalst.

Vloerisolatie, hoeveel kost dat?

Verschillende materialen betekent verschillende prijzen. Bovendien heeft elke vakman zijn eigen tarief. In de tabel hieronder vindt u enkele richtprijzen.

Isolatiemateriaal Richtprijs per m²
Isolatieplaten € 20 - € 25 (incl. plaatsingskosten)
Gespoten PUR € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)
Isolerende chape € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)
Vloer isolatie

Bestaat er een premie voor de isolatie van je vloer?

Het isoleren van de vloer kan ook rekenen op overheidspremies. Logisch, want ook de onderkant van je woning is een belangrijke 'verliespost' voor kostbare warmte. Als je het isoleren van de vloer laat uitvoeren door een vakman is dat zeker het geval. Mogelijk kan je ook zelf een korting krijgen op de aankoop van het isolatiemateriaal voor vloerisolatie. De beste tip is om te kijken op de premiezoeker van de overheid om te zien op welke premies jij recht hebt. 

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten vloerisolatie

vrijdag 02 juni 2023

PUR spuiten op betonvloer

Ik zou graag in onze gerenoveerde woning 4 cm pur laten spuiten op een betonnenvloer. Het is een oppervlakte van ongeveer 70 cm2 om daarna de vloerverwarming te leggen en later de chape.


Isolatie Ekeren (Antwerpen)
dinsdag 30 mei 2023

Vloerisolatie op 3 verdiepen

Ik ben op zoek naar een bedrijf voor isoleren van de vloeren: garage, 1ste verdiep en 2de verdiep.


Isolatie Aartselaar
dinsdag 30 mei 2023

Vloerisolatie op de vloer

Bestaande tegelvloer moet eventueel ook uitgebroken worden, maar als enkel platen erop leggen en nieuwe vloer goed genoeg is is het ook goed voor mij, al kijk ik ook naar infreeze vloerverwarming Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Type woning:: Woonhuis Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Woubrechtegem
Offertes vloer isoleren