Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Vloer Cellulose

Vloer isoleren

Vloer isoleren

Vrijdagavond. Je komt thuis, doet je schoenen uit en voelt de warme vloer tegen je voeten. Vloerisolatie zorgt tegelijk voor heerlijk comfort en een fikse energiebesparing.

Soorten vloerisolatie

Isolatieplaten

Isolatieplaten vind je in alle verschillende materialen: XPS, EPS, PIR, kurk, Resol, rotswol of houtwol ... Omdat deze platen in fabrieken gemaakt worden, zijn ze heel gemakkelijk te installeren. Het lijkt wat op een puzzel maken. Belangrijk om weten: vloerisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor de laag minder dik moet zijn dan andere vormen van isolatie, zoals gespoten PUR. Hun drukvastheid zorgt ervoor dat je vloer later niet zal indeuken.

Gespoten PUR

Gespoten PUR is gemakkelijk, snel en zonder onderbrekingen aan te brengen. Het schuim vormt één egaal vlak, waardoor de kans op gaatjes of oneffenheden bijna nul is. Logisch gevolg: de isolatiewaarde van dit PUR-schuim is torenhoog. Hoewel gespoten PUR eenvoudig is om mee te werken, moet je toch beroep doen op een erkende vakman of -vrouw. Slecht aangebrachte PUR kan na een tijd gaan inzakken en ernstige schade veroorzaken.

Isolerende chape

Isolerende chapes of mortel heeft een groot voordeel: je slaat een stap over. Je plaatst tegelijk zowel de isolatie als de uitvullingschape en bespaart dus een hoop tijd en moeite. De chape is vloeibaar en nestelt zich in alle hoeken en rond elke leiding. Het nadeel van zo'n chape is de geringe isolerende waarde. Om die te compenseren moet je moet een dikke laag gieten of de chape combineren met een andere isolatievorm.

Maak kennis met Leentje uit Aalst.

Vloerisolatie, hoeveel kost dat?

Verschillende materialen betekent verschillende prijzen. Bovendien heeft elke vakman zijn eigen tarief. In de tabel hieronder vindt u enkele richtprijzen.

Isolatiemateriaal Richtprijs per m²
Isolatieplaten € 20 - € 25 (incl. plaatsingskosten)
Gespoten PUR € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)
Isolerende chape € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten vloerisolatie

donderdag 06 januari 2022

Egaliseren en isoleren zoldervloer

we zoeken iemand om de betonnen zoldervloer te egaliseren (met egalisattiekorrels?) zodat de zoldervloer meteen geisoleerd wordt.


Isolatie Sint-Katelijne-Waver
vrijdag 10 december 2021

Dak isoleren

Hellend dak isolatie van 117 m². Pannendak met onderdak maar zonder isolatie. Er zijn ook 3 veluxen aanwezig. Zoldervloer is reeds geïsoleerd.


Isolatie Gingelom
maandag 29 november 2021

Geluidsisolatie plaatsen in kamer

Ik zoek een vakman om een kamer waar ik leer om te drummen te isoleren voor geluid. Het gaat om een kleine ruimte in een appartement, maar ik ken de afmetingen niet. Men moet zowel de vloer, muren als plafond moeten geïsoleerd worden.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 23 november 2021

isoleren verdiepingsvloeren en gevels casco appartementsgebouw

De werf bestaat uit een appartementsgebouw van 4 verdiepingen die zich in casco bevindt. De verdiepingsvloeren zijn van houten balken gemaakt en moeten zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd worden. Daarnaast moeten de langs de binnenzijde of via spouw geïsoleerd worden. Wegens de stedenbouwkundige voorschriften kan men de buitengevels niet isoleren. Hierdoor zou ik graag de spouwen isoleren. Grondoppervlakte gebouw = 100 m², 20 m hoogte. Gene lift aanwezig atm, wel een liftschacht


Isolatie Brussel
zondag 21 november 2021

Zoldervloer isoleren

Isoleren van zoldervloer over een oppervlakte van 100 m².


Isolatie Budingen
zaterdag 20 november 2021

Raamgehelen en scheidingmuur akoestisch isoleren

We zijn op zoek naar iemand die de scheidingsmuur met de buren geluidsdicht kan maken. Daar is een wijnbar gesitueerd, dus regelmatig gaan de decibels daar wat de hoogte in. oppervlakte aangrenzend muurgedeelte +/- 25 m². Tevens willen we (om het omgevingsgeluid te minimaliseren) ook de raamgehelen in de voorgevel (= straatkant) laten onderzoeken op mogelijke geluidslekken. Op het gelijkvloers is een rolluikkast waar we door deze af te dichten al een deel kunnen reduceren. Op +1 en +2 bekijken we graag de eventuele toepassing van geluidswerende strips.


Isolatie Elsene
vrijdag 19 november 2021

Isoleren gevels en dak

We hebben een vrijstaande woning (gelijkvloers en verdieping onder dak) waarvoor we graag advies willen van een vakspecialist om te kijken wat de isolatiemogelijkheden zijn, zowel voor de gevels, als voor het dak. Dak is in algemeen goede staat, dus we verkennen graag de mogelijkheden om enkel isolatie te voorzien. Voor de gevels weten we niet of dit kan door de spouw te late vullen, of of er andere werken aangewezen lijken.


Isolatie Puurs
woensdag 10 november 2021

Vloerisolatie plaatsen

Ik wil graag een vloerisolatie laten plaatsen. In de woonkamer (38m²) en keuken (15m²) van een huis van 1964 ligt een tegelen vloer. Deze moet men uitbreken en een andere vloer leggen met isolatie bij. De drie slaapkamers en badkamer hebben een plastieken vloer (Hyboma). Daar moet een nieuwe Parker komen en indien mogelijk of nodig isolatie.


Isolatie Aalter
woensdag 03 november 2021

Betonvloer plaatsen en isoleren

Vloerisolatie met pur schuim in de living plaatsen. Oppervlakte 32m². Het is de bedoeling dat er beton opkomt en dan de isolatie.


Isolatie Veerle
zaterdag 30 oktober 2021

Isoleren dak, muren en vloer voor EPC

ik heb huis gekocht waar in het kader van het EPC renovatiewerken nodig zijn. De details bezorg ik bij contact om een duidelijk beeld te krijgen van de gevraagde vereisten. betreft isoleren van dak (60m²) gevels (150m²) en vloer (50m²) Ik heb reeds een voorstel voor het vervangen van de 11 raamgehelen en 2 buitendeuren, maar indien gewenst, mag dit ook door de isolatiespecialist worden aangeboden.


Isolatie Borgerhout (Antwerpen)
maandag 11 oktober 2021

Akoestische vloerisolatie plaatsen

Ik zou graag akoestische isolatie laten plaatsen in en op de vloer in een herenhuis. Van de stad Brussel kan er gewerkt worden met o.a. rotswol, cellullose... tussen balken, en moet er gewerkt worden met akoestische ontkoppelingsstroken op de balken. Indien met cellullose gewerkt wordt zouden we deze ook graag laten inblazen in de 2 oude schouwen (niet meer in gebruik). Voor de vloer gaat het om 40m² x 16cm, voor de schouwen om ongeveer 2m³. Voor de akoestische ontkoppeling gaat het om ongeveer 220 lopende meter stroken van +/-6cm breed (op alle balken en rondom de ruimte).


Isolatie Brussel
maandag 04 oktober 2021

Akoestisch isoleren van scheidingsmuur met aanpalend huis

Wij wonen in een rijhuis en aan éénkant is de scheidingsmuur met het buurhuis erg slecht geïsoleerd waardoor we we geluidsoverlast hebben van de buren (we hebben nu voor het eerst luidruchtige buren). De scheidingsmuur zal van het gelijkvloers tot om de tweede verdieping ongeveer 100m² bedragen beneden staat er wel een nog vrij nieuwe keuken tegen die muur en op de eerste verdieping hangt de verwarmingsketel ook tegen die muur (tegen een schouw). Op het gelijkvloers zijn de er ook gyproc-pafonds die lager zijn dan de oorspronkelijke (erg hoge) plafonds. Het huis is vrij smal (gevelbreedte 4m) dus we zoeken eigenlijk een goede geluidsisolatie die niet teveel plaats inneemt, als dat bestaat natuurlijk. Graag zouden wij een idee krijgen van de mogelijkheden en prijzen.


Isolatie Leuven
maandag 27 september 2021

Plafond van de kelder isoleren

Graag bekijken of we het plafond van de kelder kunnen isoleren. Dat is gewoon toegankelijk en is ongeveer 30m2. Verder graag ook bekijken of we de vloeren tussen gelijkvloers, eerste en tweede verdieping kunnen isoleren door een natuurlijk materiaal in te blazen/spuiten in de holtes van de oude plankenvloer. In de kelder kan je normaal staan. Ik zou liefst met natuurlijke materialen werken


Isolatie Anderlecht
maandag 06 september 2021

Zoldervloerisolatie: PIR of PUR aanbrengen

Zoldervloer isoleren over een oppervlakte van 60 - 70 m² in één grote ruimte. Geen oude isolatie weg te halen. PUR of PIR 10cm dik.


Isolatie Hamme-Mille
donderdag 02 september 2021

Bevloering en isolatie uitvoeren

Ik zoek iemand voor het leggen van een isolerende chape in de living van 23 vierkante meter op de gelijkvloers. Deze chape moet 4,5cm dik zijn. De afbraakwerken van de vorige vloer alsook de opbouw van de nieuwe vloer doe ik zelf.


Isolatie Wilsele
donderdag 02 september 2021

Vochtige hoek herstellen

De hoek onder het schuine raam is vochtig. Dit bevindt zich op de gelijkvloers en staat er al meer dan 10 jaar.


Isolatie Lokeren
zaterdag 26 juni 2021

Chape vernieuwen

We willen onze keuken renoveren en zouden de vloer willen isoleren en chape veranderen als dit mogelijk is, waar we dan later een vloer op laten plaatsen We zouden infrarood verwarming laten plaatsen. De oppervlakte van de keuken is een 25-tal m²


Isolatie Geraardsbergen
dinsdag 15 juni 2021

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen in gelijkvloers appartement om minder geluid te hebben van de bovenburen. Ongeveer 30 vierkante meter.


Isolatie Etterbeek
dinsdag 25 mei 2021

Isoleren hellend dak via zolderruimte (150m²)

We zijn recent eigenaar geworden van een woning. Deze is eigenlijk volledig op het gelijkvloers en de zolder loopt dus over de volledige oppervlakte van het huis. Ik vermoed een 150m², maar heb dit nagevraagd. Betreft dakisolatie langs de binnenzijde van het hellend dak.


Isolatie Zaffelare
woensdag 05 mei 2021

Isoleren zoldervloer 100 m²

Ik zoek een vakman om me te adviseren mbt de mogelijkheden van isolatie van de zoldervloer, oppervlakte ongeveer 100m².


Isolatie Sint-Jans-Molenbeek
woensdag 21 april 2021

Zoldervloer isoleren

De isolatie van de zoldervloer. De oppervlakte ervan is 100 m². Er moet niets afgebroken worden.


Isolatie Russeignies
dinsdag 05 januari 2021

Zoldervloer isoleren

Ik wil graag de zoldervloer laten isoleren. De totaaloppervlakte die geisoleerd moet worden heb ik niet echt een idee, dit kan ik later doorsturen naar de vakman.


Isolatie Herselt
zondag 20 december 2020

Zoldervloerisolatie vernieuwen

Ik zou graag de oude vloerisolatie laten verwijderen en vernieuwen door nieuwe ongeveer 100m² De zolder wordt enkel gebruikt als opbergruimte.


Isolatie Schelle
dinsdag 29 september 2020

Zoldervloer isoleren

Onze zoldervloer moet geïsoleerd worden, dit moet 6cm dik geïsoleerd zijn. De totaaloppervlakte dat geisoleerd moet worden is 70 vierkante meter.


Isolatie Meeuwen-Gruitrode
maandag 06 juli 2020

Pur isolatie plaatsen

Pur vloerisolatie spuiten over 80m² voor vloerverwarming.


Isolatie Eeklo
woensdag 01 april 2020

Isoleren vloer zolder en eventueel schuin dak

Wij zouden graag onze zolder laten isoleren vooral te beginnen met de vloer en daar iets goed maar simpel (gyprocplaten?) zodat je een stabiele vloer hebt. Onze beide muren van het schuin dak zou ook geïsoleerd moeten worden.


Isolatie Niel
maandag 24 februari 2020

Pur isolatie plaatsen voor gelijkvloers

Ik wens 75 m² vloer gelijkvloers te isoleren met pur schuim.


Isolatie Hemiksem
maandag 20 januari 2020

PUR vloerisolatie plaatsen

Er moet PUR vloerisolatie komen op de vloer. 80 m² (60 m² gelijkvloers en 20 m² op 1ste verdiep) dikte 10 cm + ook afschuren.


Isolatie Heverlee
zaterdag 11 januari 2020

Zoldervloerisolatie

Zoldervloer van 15 vierkante meter op een appartement isoleren. Alleenstaand op 2de verdiep uit te voeren.


Isolatie Kessel-Lo
vrijdag 03 januari 2020

Pur isolatie spuiten

Op zoek naar een vakman om PUR isolatie te spuiten. 9cm dikte, afgevlakt voor vloerverwarming.


Isolatie Laarne
Offertes vloer isoleren