Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Vloerisolatie

Vloer isoleren

Vrijdagavond. Je komt thuis, doet je schoenen uit en voelt de warme vloer tegen je voeten. Vloerisolatie zorgt tegelijk voor heerlijk comfort en een fikse energiebesparing.

Waarom vloerisolatie plaatsen?

Zijn je buitenmuren en dak goed geïsoleerd? Dan is het een goed idee om ook eens te checken of je vloer goed is geïsoleerd. Je dak en je buitenmuren (ramen!) zijn altijd de belangrijkste pijnpunten voor warmteverlies, maar ook via je vloer kan er heel wat warmte ontsnappen. De grond heeft gemiddeld ongeveer een temperatuur van 11 graden. Vloerisolatie zal ervoor zorgen dat je vloer minder koud aanvoelt en zo ook ervoor zorgen dat er minder condensvorming is in je woning. Je vloer isoleren zal ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt en bovendien verbetert je wooncomfort.  

Wil je meteen een gratis offerte van een vakman?

Wil je snel weten wat het isoleren van je vloer kost? Dan is het best om meteen een offerte te vragen van een vakman. Klik op de groene knop en je kan gratis en vrijblijvend tot drie offertes opvragen voor het isoleren van je vloer bij erkende vakmensen uit jouw buurt. Zo weet je meteen waar je aan toe bent!

Soorten vloerisolatie

Vloerisolatie platen

Vloerisolatie platen vind je in alle verschillende materialen: XPS, EPS, PIR, kurk, Resol, rotswol of houtwol ... Omdat deze platen in fabrieken gemaakt worden, zijn ze heel gemakkelijk te installeren. Het lijkt wat op een puzzel maken. Belangrijk om weten: vloerisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor de laag minder dik moet zijn dan andere vormen van isolatie, zoals gespoten PUR. Hun drukvastheid zorgt ervoor dat je vloer later niet zal indeuken.

Gespoten PUR

Gespoten PUR is gemakkelijk, snel en zonder onderbrekingen aan te brengen. Het schuim vormt één egaal vlak, waardoor de kans op gaatjes of oneffenheden bijna nul is. Logisch gevolg: de isolatiewaarde van dit PUR-schuim is torenhoog. Hoewel gespoten PUR eenvoudig is om mee te werken, moet je toch beroep doen op een erkende vakman of -vrouw. Slecht aangebrachte PUR kan na een tijd gaan inzakken en ernstige schade veroorzaken.

Isolerende chape

Isolerende chapes of mortel heeft een groot voordeel: je slaat een stap over. Je plaatst tegelijk zowel de isolatie als de uitvullingschape en bespaart dus een hoop tijd en moeite. De chape is vloeibaar en nestelt zich in alle hoeken en rond elke leiding. Het nadeel van zo'n chape is de geringe isolerende waarde. Om die te compenseren moet je moet een dikke laag gieten of de chape combineren met een andere isolatievorm.

Maak kennis met Leentje uit Aalst.

Vloerisolatie, hoeveel kost dat?

Verschillende materialen betekent verschillende prijzen. Bovendien heeft elke vakman zijn eigen tarief. In de tabel hieronder vindt u enkele richtprijzen.

Isolatiemateriaal Richtprijs per m²
Isolatieplaten € 20 - € 25 (incl. plaatsingskosten)
Gespoten PUR € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)
Isolerende chape € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)
Vloer isolatie

Bestaat er een premie voor de isolatie van je vloer?

Het isoleren van de vloer kan ook rekenen op overheidspremies. Logisch, want ook de onderkant van je woning is een belangrijke 'verliespost' voor kostbare warmte. Als je het isoleren van de vloer laat uitvoeren door een vakman is dat zeker het geval. Mogelijk kan je ook zelf een korting krijgen op de aankoop van het isolatiemateriaal voor vloerisolatie. De beste tip is om te kijken op de premiezoeker van de overheid om te zien op welke premies jij recht hebt. 

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten vloerisolatie

maandag 18 september 2023

Vloerisolatie op de vloer

De volledige beneden verdieping van onze woning en achterbouw moet voorzien worden van nieuwe isolatie en chape. In onze woning komt ook vloerverwarming, hiervoor hebben we al een werkman. Deze werken moeten goed aansluiten. Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Grembergen
dinsdag 29 augustus 2023

Zoldervloer isoleren (PUR)

Ik wil graag mijn zoldervloer isoleren met PUR. Het gaat om +/- 64 m². Alvast bedankt. Ward Moors


Isolatie Diepenbeek
dinsdag 29 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

+/- 90 m2 vloer tussen kelder en gelijkvloer isoleren en chap gieten rekening houden met het plaatsen van vloerisolatie Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word over meer dan 3 maanden eigenaar


Isolatie Oetingen
Offertes vloer isoleren