Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Gevel

Soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatie

Wanneer je een woning of een ander pand gaat isoleren heb je de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Afhankelijk van je budget, het doel van de isolatie, de te isoleren oppervlakte en de mogelijkheden voor jouw woning zijn er meerdere soorten isolatie mogelijk. In onderstaand artikel geven we je meer uitleg over de diverse opties. 

Wat is de beste manier van isoleren?

Dit is helaas geen vraag waar we in een-twee-drie een antwoord op kunnen geven. Welk isolatiemateriaal en welke uitvoering je best gebruikt wordt voornamelijk bepaald door het doel van de isolatie en door de ruimte die je gaat isoleren. Gaat het om dakisolatie, de vloer isoleren of muren isoleren en wil je isoleren met het oog op minder geluidsoverlast of is het je vooral te doen om minder warmte te verliezen? Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de keuze van het juiste isolatiemateriaal. We bespreken hieronder kort de verschillende soorten isolatie volgens grondstof, volgens doel en volgens bewerking.

Isolatie volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie, in de volksmond beter gekend als minerale wol, zijn draden van gesmolten glas die zodanig samengevoegd worden dat er een wollige structuur ontstaat. Glas- en steenwol zijn de bekendste toepassingen van minerale isolatie en worden in de praktijk gebruikt om daken, vloeren en binnenmuren te isoleren. Beide materialen bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Vochtige ruimtes, zoals kelders en daken kunnen daarnaast ook met de minerale wol "cellenglas" geïsoleerd worden. Alle soorten minerale wol zijn brandveilig, geluidwerend en snel en eenvoudig aan te brengen. Het nadeel aan minerale isolatie is dat er een dikke laag vereist is opdat de isolatie een optimaal effect bereikt.

Kunststof isolatie

Het is mogelijk om te isoleren met kunststoffen, zoals PUR, PIR, EPS, XPS en Polyetheen.

  • PUR: PUR is de populairste kunststof isolatie, het is geschikt voor vloeren, daken en muren en toepasbaar in de vorm van isolatieplaten en spuitisolatie.
  • PIR: PIR is vergelijkbaar met PUR maar scoort beter op thermisch vlak. Bijgevolg volstaat een geringe dikte voor een uitstekende functionaliteit.
  • EPS: EPS parels hebben een zeer hoge isolatiewaarde, zijn relatief goedkoop en zijn voor de volle 100% recycleerbaar. EPS is helaas wel minder brand- en geluidswerend dan minerale wol.
  • XPS: XPS bestaat uitsluitend in plaatvorm en is eerder aan de dure kant. Deze platen bieden een zeer hoge isolatiewaarde voor daken, (spouw)muren en vloeren.
  • Polyetheen: deze kunststof is uitermate geschikt voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor vloeren.

Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan het geval is bij minerale wol maar het is wel een pak minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Wie echt aan het milieu denkt kiest voor ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Groene isolatie werkt uitstekend als geluidsisolatie maar kost je gemiddeld zo'n 50% meer dan kunststof - of minerale isolatie. Om dit prijsverschil tegemoet te komen kan je natuurlijk wel nagaan of je in aanmerking komt voor een of meerdere isolatiepremies.

Wand Isolatie Metalen Profielen

Isolatie volgens doel

Thermische isolatie

Isoleren doen we in de eerste plaats om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. De belangrijkste toepassing van thermische isolatie is thermische dakisolatie omdat warmte stijgt en hier dus het grootste gedeelte van de warmte ontsnapt. Toch is het zeker geen overbodige luxe om ook je vloeren, muren en zelfs je ramen thermisch te isoleren. Voor thermische isolatie wordt er in de meeste gevallen gebruikgemaakt van kunststoffen. 

Geluidsisolatie

Heb je een student in huis die een rustige studeerkamer nodig heeft, ondervind je geluidshinder afkomstig uit de woning van je bovenburen of hoor je storende straatgeluiden, zoals toeterende auto's en roepende mensen? Dan dien je je woning te voorzien van degelijke geluidsisolatie. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman in de praktijk gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Als je veel last van schuivende stoelen of van het getik van schoenen met hoge hakken hebt, kies je best voor geluidsisolatie in de vloer. Is het geluid afkomstig van je bovenburen? Dan doe je er goed aan om het plafond te isoleren. Voor dit soort isolatie wordt er bijna uitsluitend gebruikgemaakt van minerale wol. 

Meer informatie over dit topic vind je op de pagina: geluidsisolatie plaatsen.

Akoestische isolatie

De naam zegt het zelf al: akoestische isolatie zorgt voor de gewenste akoestiek in een bepaalde ruimte. Dit soort isolatie wordt hoofdzakelijk gebruikt in vergaderzalen, muziekstudio's, etc. Akoestisch isoleren is mogelijk door een spanplafond, een spanwand of akoestische panelen aan te brengen. Ook voor dit soort isolatie wordt er meestal gekozen voor minerale wol. 

Isolatie Minerale Wol

Isolatiewerken?

Casius bezorgt je een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je werken.

Opdracht plaatsen

Isolatie volgens bewerking

Isolatiedekens

Isolatiedekens zijn uiterst flexibel, makkelijk op maat te snijden en hebben daarnaast ook een relatief laag prijskaartje. Isolatiedekens bieden een uitstekende thermische - en geluidsisolatie en zijn geschikt voor daken en muren. Ze zijn verkrijgbaar in glaswol, steenwol, schapenwol, etc. 

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn dunner dan isolatiedekens en ze hebben een hogere isolatiewaarde. Ze zijn iets minder flexibel maar kunnen, in tegenstelling tot isolatiedekens, wel benut worden ten gunste van vloerisolatie. Isolatieplaten worden voornamelijk gemaakt in kunststof, zoals PUR, PIR en EPS maar er zijn tegenwoordig ook zachte varianten gemaakt uit minerale wol op de markt. 

Isolatieschuim

Isolatieschuim, of spuitisolatie, wordt snel en eenvoudig aangebracht door het isolatiemateriaal op het te isoleren oppervlak te spuiten. Het kan toegepast worden op vloeren, hellende daken en spouwmuren, zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kruipruimtes en daken met veel hoeken en kanten. Spuitisolatie bestaat zowel in kunststof als in minerale wol. 

Inblaasisolatie

Het grote verschil met isolatieschuim is dat inblaasisolatie veel milieuvriendelijker is. Deze techniek wordt vooral toegepast op vloeren en spouwmuren en de gebruikte isolatiematerialen zijn papiervlokken en glaswol. 

Isolatie Vloer Cellulose

Kosten woning isoleren

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt uit het bovenstaande, is het kostenplaatje voor het isoleren van een bepaalde ruimte afhankelijk van meerdere elementen. Niet enkel de te isoleren oppervlakte maar ook de bereikbaarheid en de gekozen uitvoering van de isolatie bepalen de uiteindelijke prijs. Om je een realistisch idee te geven, bespreken we de richtprijzen op basis van de gebruikte isolatietechniek. 

  • Isolatiedekens: 50 tot 130 euro per vierkante meter. Gaat het om een wand waarop de specialist snel en moeiteloos isolatie kan aanbrengen of is er sprake van een hellend dak met moeilijk bereikbare hoeken? In het laatste geval zal de prijs eerder tegen de 130 euro per vierkante meter aanleunen. Uiteraard speelt het gekozen isolatiemateriaal hierin ook nog een rol. 
  • Isolatieplaten: 15 tot 160 euro per vierkante meter. Ook hier hangt de exacte prijs af van het isolatiemateriaal en de te isoleren ruimte. 
  • Isolatieschuim: 25 tot 30 euro per vierkante meter. 
  • Inblaasisolatie: 20 tot 25 euro per vierkante meter. 

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw woning is dus vooral afhankelijk van de reden waarom je wilt isoleren. Kunststof isolatie is perfect als thermische isolatie en biedt een zeer hoge isolatiewaarde maar is dan weer minder geschikt als geluidsisolator en is ook helemaal niet milieuvriendelijk. Heb je een groter budget ter beschikking en denk jij altijd aan het milieu? Dan is ecologische isolatie wellicht iets voor jou.

Zelf isolatie aanbrengen of overlaten aan een vakman?

Wie heel handig is en graag de handen uit de mouwen steekt zou zelf kunnen beginnen aan deze klus maar toch is dit niet echt aan te raden. Isolatiespecialisten weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij doelgericht isoleren en zij beschikken bovendien over jarenlange ervaring om dit karwei vlot en feilloos uit te voeren. Daarnaast beschik je waarschijnlijk ook niet over al het gereedschap dat er nodig is om dak-, vloer-, muur- of gevelisolatie aan te brengen en zou je bijgevolg meer geld uit moeten geven. Een ander voordeel van een beroep te doen op een gespecialiseerde firma is dat je zo in aanmerking komt voor een isolatiepremie en in de meeste gevallen profiteert van een garantieperiode. Dient je isolatie na enkele jaren hersteld te worden? Ook dan weet de vakman raad!

Ken je niet meteen een goede vakman om te isoleren of wil je graag een aantal offertes vergelijken? Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je een aantal prijsoffertes zonder verplichtingen.

Offeres isolatiewerken vergelijken

Recent ontvangen opdrachten

woensdag 19 januari 2022

PUR isolatie spuiten in living

Ik zoek een bedrijf dat pur isolatie kan spuiten in de living. ongeveer 30m2.


Isolatie Niel
maandag 17 januari 2022

Kruipkelder isoleren

Isolatie van kruipkelder totaal oppervlakte 151 vierkante meter Hoogte 120 cm Kelder is langs buiten toegankelijk


Isolatie Sint-Truiden
donderdag 13 januari 2022

Dak en kelder isoleren

Ik ben op zoek naar een vakman die de kelder en het dak kan isoleren. Een open bebouwing. Ongeveer 100m² voor de zolder en de kelder 30m².


Isolatie Sint-Amandsberg
woensdag 12 januari 2022

Plafond en muren kruipkelder isoleren

Ik ben op zoek naar een iemand die de wanden en de plafonds van onze kruipkelder kan isoleren. Het gaat om 110 m².


Isolatie Kapellen (Antwerpen)
woensdag 12 januari 2022

Binnenmuur geluidsdicht maken

Op zoek naar de juiste geluidsisolatie om naast de trap te plaatsen, om inkomend geluid van de buren te dempen. Vooral het contactgeluid is storend.


Isolatie Ledeberg (Gent)
maandag 10 januari 2022

spouwmuurisolatie plaatsen

Ik denk zo een 40m2 spouwmuurisolatie verdeeld over de voor en zijkant van het huis en eventueel de garage.


Isolatie Harelbeke
maandag 10 januari 2022

Vocht in gevel counteren door isolatie plaatsen

Problemen in de slaapkamer. Wij hebben in kamers schimmel in de hoek. Huis is van 1930. En zouden het graag de gevel laten isoleren om eventueel van de vochtproblemen af te geraken in de toekomst.


Isolatie Strombeek-Bever
zaterdag 08 januari 2022

Isoleren tegen geluidsoverlast van de buren

Wij wonen in gerenoveerde woning en hebben last van burenlawaai en zoeken oplossing. Halfopen bebouwing; Zowel boven als beneden.


Isolatie Heist-op-den-Berg
donderdag 06 januari 2022

Egaliseren en isoleren zoldervloer

we zoeken iemand om de betonnen zoldervloer te egaliseren (met egalisattiekorrels?) zodat de zoldervloer meteen geisoleerd wordt.


Isolatie Sint-Katelijne-Waver
donderdag 06 januari 2022

Kruipkelder isolatie

Wij zouden graag de kruipkelder laten bekisten. Liefst eerder mechanische isolatie. 150m2. De hoogte is 150cm.


Isolatie Maaseik
zaterdag 01 januari 2022

Dak isolatie casco-woning

Voor onze cascowoning zijn wij opzoek naar iemand voor ons dak te isoleren. Dit moet van muurplaat tot de nok geïsoleerd worden. EPB voorwaarden in bijlage te vinden.


Isolatie Haaltert
vrijdag 31 december 2021

Gevel isoleren via buitenkant

Ik zoek een isolatiebedrijf voor het isoleren van de gevel via de buitenkant. Ik weet nog niet goed welke optie ik ga kiezen om tot een goed en budetvriendelijk resultaat te komen.


Isolatie Aarschot
donderdag 30 december 2021

Geluidsisolatie plaatsen binnenmuur

Wij ondervinden geluidsoverlast van de buren in ons appartement. Het gaat om luchtgeluid, dus bijv. spelende kinderen en luidruchtige personen. Dit is alleen in de salon. we denken aan een isolerende voorzetwand voor 2 muren. Het gaat om 1 muur van +/- 6 meter zonder speciale zaken en 1 muur van +/- 3.5 meter met een radiator + wandcontactdozen. Hoogte van de muur is 2.50m


Isolatie Vilvoorde
woensdag 22 december 2021

Koude voorgevel isoleren of verluchting plaatsen

Betreft een koude muur aan de voorzijde van de woning (niet-geïsoleerd / wel in 2016 voorzien van een vloeibare beschermlaag op de voorgevel, maar mogelijks al uitgewerkt?). Hierdoor komen er condens druppels op de muur en vormen deze na een tijdje schimmel. Ik had graag een offerte voor dit vocht/condens probleem op te lossen.


Isolatie Deurne
donderdag 16 december 2021

Isolatie kelderplafonds in appartementsgebouw

Ik zoek, samen met de mede-eigenaars, iemand die de plafonds van de kelders wil isoleren. Gezien er eveneens buizen lopen zal minstens deels met PUR schuim of een alternatief moeten worden gewerkt. Het zou gaan om naar schatting 400 m2 plafond (2x+/-200m2).


Isolatie Sint-Gillis
zaterdag 11 december 2021

Buitenmuurisolatie van rijwoning

Ik zoek een vakman om de buitenmuren van mijn huis te isoleren. Het betreft een rijhuis. Materiaal in overleg met vakman. Het gaat om zo een 140 m².


Isolatie Wijchmaal
vrijdag 10 december 2021

Dak isoleren

Hellend dak isolatie van 117 m². Pannendak met onderdak maar zonder isolatie. Er zijn ook 3 veluxen aanwezig. Zoldervloer is reeds geïsoleerd.


Isolatie Gingelom
dinsdag 07 december 2021

Spouwmuur isoleren

Ik heb twee jaren geleden een huis gekocht. Nu merk ik dat ik last heb van vochtigheid in een van de kamers. Ik zou de gevel willen laten isoleren met spouwschuim (4m breed) en tegelijkertijd de dakgoot laten nakijken, misschien heeft deze ook herstellingen nodig


Isolatie Nieuwpoort
dinsdag 07 december 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen

Wij zoeken een oplossing om de geluidsoverlast van onze bovenburen te beperken. Geluidsisolatie + nieuw vals plafond. Momenteel horen wij alles van gesprekken tot het inladen van de vaatwas. Het gaat over een oppervlakte van een 100 tot 150 vierkante meter. We zouden graag hebben dat er eens een expert ter plaatse komt zodat de verschillende opties kunnen bekeken worden en we een aantal offertes kunnen voorleggen en dit bespreken met onze bovenburen.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 07 december 2021

Kruipkelder isoleren

Vakman gezocht om de kruipkelder te isoleren. Het gaat om +/- 107 m2 isolatie tegen het kelderplafond dat, gezien de vele buizen, het best met PUR lijkt te worden gedaan. We wensen wel een gegarandeerde R-waarde van > of = 3,5 m2.K/W te verkrijgen om een premie aan te kunnen vragen.


Isolatie Sint-Gillis
vrijdag 03 december 2021

Gevel isoleren

Vakman nodig voor buitenmuurisolatie: - rechter zijgevel boven plat dak buurvrouw : hoogte 4 m x breedte 9 m = 36 m² - achtergevel bovengedeelte 57 m² : hoogte 3.2 m x breedte 6.5 m = 21 m², samen is dit 21 + 36 = 57 m² - dikte 12 cm PUR of gelijkwaardig - afwerking : Crépi of andere interessante mogelijkheid


Isolatie Hoboken (Antwerpen)
donderdag 02 december 2021

Kruipruimte laten isoleren

Kruipruimte isoleren met een oppervlakte van ongeveer 50-60m². We hebben hier een muur in staan maar we weten niet of daar nog een ruimte achter zit of niet. Dus dit zou ook onderzocht moeten worden.


Isolatie Oostende
maandag 29 november 2021

Isoleren en afwerken van schuin dak , bestaande uit houten spanten

Een schuindak in hout met spanten 17.5x 3.8 dient geisoleerd te worden . Rd waarde 4,5 . oppervlakte ongeveer 75m2. te plaatsen; isolatie glaswol fo rotswol, osbplaat , gyprocplaat en schilderklaar afwerken.


Isolatie Zele
maandag 29 november 2021

Geluidsisolatie plaatsen in kamer

Ik zoek een vakman om een kamer waar ik leer om te drummen te isoleren voor geluid. Het gaat om een kleine ruimte in een appartement, maar ik ken de afmetingen niet. Men moet zowel de vloer, muren als plafond moeten geïsoleerd worden.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 23 november 2021

isoleren verdiepingsvloeren en gevels casco appartementsgebouw

De werf bestaat uit een appartementsgebouw van 4 verdiepingen die zich in casco bevindt. De verdiepingsvloeren zijn van houten balken gemaakt en moeten zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd worden. Daarnaast moeten de langs de binnenzijde of via spouw geïsoleerd worden. Wegens de stedenbouwkundige voorschriften kan men de buitengevels niet isoleren. Hierdoor zou ik graag de spouwen isoleren. Grondoppervlakte gebouw = 100 m², 20 m hoogte. Gene lift aanwezig atm, wel een liftschacht


Isolatie Brussel
maandag 22 november 2021

Dak isoleren

Wij zouden graag het dak laten isoleren: Hellend dak - ongeveer 100m² Er is helemaal nog niks geïsoleerd dus wij zouden zeker al de zolder willen aanpakken.


Isolatie Alken
zondag 21 november 2021

Zoldervloer isoleren

Isoleren van zoldervloer over een oppervlakte van 100 m².


Isolatie Budingen
zaterdag 20 november 2021

Raamgehelen en scheidingmuur akoestisch isoleren

We zijn op zoek naar iemand die de scheidingsmuur met de buren geluidsdicht kan maken. Daar is een wijnbar gesitueerd, dus regelmatig gaan de decibels daar wat de hoogte in. oppervlakte aangrenzend muurgedeelte +/- 25 m². Tevens willen we (om het omgevingsgeluid te minimaliseren) ook de raamgehelen in de voorgevel (= straatkant) laten onderzoeken op mogelijke geluidslekken. Op het gelijkvloers is een rolluikkast waar we door deze af te dichten al een deel kunnen reduceren. Op +1 en +2 bekijken we graag de eventuele toepassing van geluidswerende strips.


Isolatie Elsene
vrijdag 19 november 2021

Isoleren gevels en dak

We hebben een vrijstaande woning (gelijkvloers en verdieping onder dak) waarvoor we graag advies willen van een vakspecialist om te kijken wat de isolatiemogelijkheden zijn, zowel voor de gevels, als voor het dak. Dak is in algemeen goede staat, dus we verkennen graag de mogelijkheden om enkel isolatie te voorzien. Voor de gevels weten we niet of dit kan door de spouw te late vullen, of of er andere werken aangewezen lijken.


Isolatie Puurs
vrijdag 12 november 2021

Kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren van 140 m2 met pur


Isolatie Keerbergen
woensdag 10 november 2021

Vloerisolatie plaatsen

Ik wil graag een vloerisolatie laten plaatsen. In de woonkamer (38m²) en keuken (15m²) van een huis van 1964 ligt een tegelen vloer. Deze moet men uitbreken en een andere vloer leggen met isolatie bij. De drie slaapkamers en badkamer hebben een plastieken vloer (Hyboma). Daar moet een nieuwe Parker komen en indien mogelijk of nodig isolatie.


Isolatie Aalter
dinsdag 09 november 2021

Kruipkelder isoleren

Het gaat om een kruipruimte van 120m2. Liefst geen gespoten pur


Isolatie Wijnegem
dinsdag 09 november 2021

Lek repareren

Ik weet niet of het om een lek in het dak gaat, en ook niet of het een hellend dak is, maar in een van de kamers zijn er vochtstrepen op de muur, die langzaam erger worden. Er moet dus onderzocht worden wat de oorzaak is en wat er te doen staat. Het gaat om een zeer oud huis van de jaren 1800.


Isolatie Leuven
zondag 07 november 2021

Kruipkelder isoleren

Plafond van kruipkelder (welfsels) te isoleren. Oppervlakte 135m² - hoogte kruipkelder 100 cm.


Isolatie Scherpenheuvel
zondag 07 november 2021

PUR spuiten dak & kelderplafond

k ben op zoek naar een vakbedrijf voor het spuiten van PUR op 2 plaatsen in het huis. - Dak 73m² (alleen te bereiken via plafond op 1e verdieping / roofing op dak ligt al dicht) - Plafond in de kelder 70m² (hoogte kelder is +- 1m70cm) Het is is beide gevallen een houten balken structuur, hoogte balken is 15cm.


Isolatie Borgerhout (Antwerpen)
donderdag 04 november 2021

Geluidisololatie plaatsen

Binnenmuur geluidisololatie plaatsen. kinderen lopen rond en maken kabaal met hond. Muur is 3m60 op 2m65.


Isolatie Ekeren (Antwerpen)
woensdag 03 november 2021

Betonvloer plaatsen en isoleren

Vloerisolatie met pur schuim in de living plaatsen. Oppervlakte 32m². Het is de bedoeling dat er beton opkomt en dan de isolatie.


Isolatie Veerle
zaterdag 30 oktober 2021

Isoleren dak, muren en vloer voor EPC

ik heb huis gekocht waar in het kader van het EPC renovatiewerken nodig zijn. De details bezorg ik bij contact om een duidelijk beeld te krijgen van de gevraagde vereisten. betreft isoleren van dak (60m²) gevels (150m²) en vloer (50m²) Ik heb reeds een voorstel voor het vervangen van de 11 raamgehelen en 2 buitendeuren, maar indien gewenst, mag dit ook door de isolatiespecialist worden aangeboden.


Isolatie Borgerhout (Antwerpen)
vrijdag 22 oktober 2021

Waterschade binnenmuur herstellen

Ik heb een vochtprobleem aan 1 van mijn binnenmuren. Vermoedelijk probleem van terrasschuifdeur maar het lek moet nog geconfirmeerd worden. De oorzaak moet gevonden en hersteld worden alsook de aangerichte schade. Het huis dateert van 2011.


Isolatie Erpe-Mere
maandag 18 oktober 2021

Isoleren van een dak

Ik zou graag het dak laten isoleren. Ongeveer 280m². 2 daken om het dak van een appartementsgebouw (2 appartementen) conform aan de nieuw normen te maken.


Isolatie Schilde
maandag 18 oktober 2021

Zolder isoleren

Ik zou graag mijn zolder laten isoleren langst de binnenkant. Ongeveer een 100m². Het dak en misschien de zijkanten. Hellend dak.


Isolatie Denderleeuw
donderdag 14 oktober 2021

Geluidsisolatie plaatsen

Wij wonen naast een drukke baan. Graag willen wij in onze slaapkamers minder geluid.


Isolatie Oud-Turnhout
maandag 11 oktober 2021

Akoestische vloerisolatie plaatsen

Ik zou graag akoestische isolatie laten plaatsen in en op de vloer in een herenhuis. Van de stad Brussel kan er gewerkt worden met o.a. rotswol, cellullose... tussen balken, en moet er gewerkt worden met akoestische ontkoppelingsstroken op de balken. Indien met cellullose gewerkt wordt zouden we deze ook graag laten inblazen in de 2 oude schouwen (niet meer in gebruik). Voor de vloer gaat het om 40m² x 16cm, voor de schouwen om ongeveer 2m³. Voor de akoestische ontkoppeling gaat het om ongeveer 220 lopende meter stroken van +/-6cm breed (op alle balken en rondom de ruimte).


Isolatie Brussel
woensdag 06 oktober 2021

Tochtprobleem ramen vaststellen en herstellen

We hebben een appartement op een 5e verdieping, een aantal jaren geleden gekocht van een eigenaar die eerder de ramen had laten vervangen door een firma die nu niet langer actief is. We vermoeden dat daarbij de afwerking van de dagkanten niet volledig juist is uitgevoerd omdat we veel last hebben van tocht. Het is een oudere woning met hoge plafonds, dus betreft een 6-tal stuks grote/hoge ramen. Graag willen we de situatie door een specialist laten bekijken zowel langs binnen- als langs de buitenzijde om het zo passend mogelijk te kunnen te kunnen oplossen. Langs de achterzijde is er een terras om de buitenkanten te bekijken


Isolatie Koekelberg
woensdag 06 oktober 2021

Isoler un toit inclinée par l'intérieur

Pose de l'isolation du toit par l'intérieur d'un toit en pente. Je ne connais pas la surface, mais il s'agit de 3 toits différents. 2x12 mètres et une largeur de 4 mètres.


Isolatie Bouge
Offertes isolatiewerken