Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Onderaannemer

Soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatie

Wanneer je een woning of een ander pand gaat isoleren heb je de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Afhankelijk van je budget, het doel van de isolatie, de te isoleren oppervlakte en de mogelijkheden voor jouw woning zijn er meerdere soorten isolatie mogelijk. In onderstaand artikel geven we je meer uitleg over de diverse opties. 

Wat is de beste manier van isoleren?

Dit is helaas geen vraag waar we in een-twee-drie een antwoord op kunnen geven. Welk isolatiemateriaal en welke uitvoering je best gebruikt wordt voornamelijk bepaald door het doel van de isolatie en door de ruimte die je gaat isoleren. Gaat het om dakisolatie, de vloer isoleren of muren isoleren en wil je isoleren met het oog op minder geluidsoverlast of is het je vooral te doen om minder warmte te verliezen? Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de keuze van het juiste isolatiemateriaal. We bespreken hieronder kort de verschillende soorten isolatie volgens grondstof, volgens doel en volgens bewerking.

Isolatie volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie, in de volksmond beter gekend als minerale wol, zijn draden van gesmolten glas die zodanig samengevoegd worden dat er een wollige structuur ontstaat. Glas- en steenwol zijn de bekendste toepassingen van minerale isolatie en worden in de praktijk gebruikt om daken, vloeren en binnenmuren te isoleren. Beide materialen bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Vochtige ruimtes, zoals kelders en daken kunnen daarnaast ook met de minerale wol "cellenglas" geïsoleerd worden. Alle soorten minerale wol zijn brandveilig, geluidwerend en snel en eenvoudig aan te brengen. Het nadeel aan minerale isolatie is dat er een dikke laag vereist is opdat de isolatie een optimaal effect bereikt.

Kunststof isolatie

Het is mogelijk om te isoleren met kunststoffen, zoals PUR, PIR, EPS, XPS en Polyetheen.

  • PUR: PUR is de populairste kunststof isolatie, het is geschikt voor vloeren, daken en muren en toepasbaar in de vorm van isolatieplaten en spuitisolatie.
  • PIR: PIR is vergelijkbaar met PUR maar scoort beter op thermisch vlak. Bijgevolg volstaat een geringe dikte voor een uitstekende functionaliteit.
  • EPS: EPS parels hebben een zeer hoge isolatiewaarde, zijn relatief goedkoop en zijn voor de volle 100% recycleerbaar. EPS is helaas wel minder brand- en geluidswerend dan minerale wol.
  • XPS: XPS bestaat uitsluitend in plaatvorm en is eerder aan de dure kant. Deze platen bieden een zeer hoge isolatiewaarde voor daken, (spouw)muren en vloeren.
  • Polyetheen: deze kunststof is uitermate geschikt voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor vloeren.

Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan het geval is bij minerale wol maar het is wel een pak minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Wie echt aan het milieu denkt kiest voor ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Groene isolatie werkt uitstekend als geluidsisolatie maar kost je gemiddeld zo'n 50% meer dan kunststof - of minerale isolatie. Om dit prijsverschil tegemoet te komen kan je natuurlijk wel nagaan of je in aanmerking komt voor een of meerdere isolatiepremies.

Isolatiebedrijf gezocht

Isolatie volgens doel

Thermische isolatie

Isoleren doen we in de eerste plaats om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. De belangrijkste toepassing van thermische isolatie is thermische dakisolatie omdat warmte stijgt en hier dus het grootste gedeelte van de warmte ontsnapt. Toch is het zeker geen overbodige luxe om ook je vloeren, muren en zelfs je ramen thermisch te isoleren. Voor thermische isolatie wordt er in de meeste gevallen gebruikgemaakt van kunststoffen. 

Geluidsisolatie

Heb je een student in huis die een rustige studeerkamer nodig heeft, ondervind je geluidshinder afkomstig uit de woning van je bovenburen of hoor je storende straatgeluiden, zoals toeterende auto's en roepende mensen? Dan dien je je woning te voorzien van degelijke geluidsisolatie. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman in de praktijk gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Als je veel last van schuivende stoelen of van het getik van schoenen met hoge hakken hebt, kies je best voor geluidsisolatie in de vloer. Is het geluid afkomstig van je bovenburen? Dan doe je er goed aan om het plafond te isoleren. Voor dit soort isolatie wordt er bijna uitsluitend gebruikgemaakt van minerale wol. 

Meer informatie over dit topic vind je op de pagina: geluidsisolatie plaatsen.

Akoestische isolatie

De naam zegt het zelf al: akoestische isolatie zorgt voor de gewenste akoestiek in een bepaalde ruimte. Dit soort isolatie wordt hoofdzakelijk gebruikt in vergaderzalen, muziekstudio's, etc. Akoestisch isoleren is mogelijk door een spanplafond, een spanwand of akoestische panelen aan te brengen. Ook voor dit soort isolatie wordt er meestal gekozen voor minerale wol. 

Manieren plafond isoleren

Isolatiewerken?

Casius bezorgt je een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je werken.

Opdracht plaatsen

Isolatie volgens bewerking

Isolatiedekens

Isolatiedekens zijn uiterst flexibel, makkelijk op maat te snijden en hebben daarnaast ook een relatief laag prijskaartje. Isolatiedekens bieden een uitstekende thermische - en geluidsisolatie en zijn geschikt voor daken en muren. Ze zijn verkrijgbaar in glaswol, steenwol, schapenwol, etc. 

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn dunner dan isolatiedekens en ze hebben een hogere isolatiewaarde. Ze zijn iets minder flexibel maar kunnen, in tegenstelling tot isolatiedekens, wel benut worden ten gunste van vloerisolatie. Isolatieplaten worden voornamelijk gemaakt in kunststof, zoals PUR, PIR en EPS maar er zijn tegenwoordig ook zachte varianten gemaakt uit minerale wol op de markt. 

Isolatieschuim

Isolatieschuim, of spuitisolatie, wordt snel en eenvoudig aangebracht door het isolatiemateriaal op het te isoleren oppervlak te spuiten. Het kan toegepast worden op vloeren, hellende daken en spouwmuren, zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kruipruimtes en daken met veel hoeken en kanten. Spuitisolatie bestaat zowel in kunststof als in minerale wol. 

Inblaasisolatie

Het grote verschil met isolatieschuim is dat inblaasisolatie veel milieuvriendelijker is. Deze techniek wordt vooral toegepast op vloeren en spouwmuren en de gebruikte isolatiematerialen zijn papiervlokken en glaswol. 

Vloerisolatie

Kosten woning isoleren

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt uit het bovenstaande, is het kostenplaatje voor het isoleren van een bepaalde ruimte afhankelijk van meerdere elementen. Niet enkel de te isoleren oppervlakte maar ook de bereikbaarheid en de gekozen uitvoering van de isolatie bepalen de uiteindelijke prijs. Om je een realistisch idee te geven, bespreken we de richtprijzen op basis van de gebruikte isolatietechniek. 

  • Isolatiedekens: 50 tot 130 euro per vierkante meter. Gaat het om een wand waarop de specialist snel en moeiteloos isolatie kan aanbrengen of is er sprake van een hellend dak met moeilijk bereikbare hoeken? In het laatste geval zal de prijs eerder tegen de 130 euro per vierkante meter aanleunen. Uiteraard speelt het gekozen isolatiemateriaal hierin ook nog een rol. 
  • Isolatieplaten: 15 tot 160 euro per vierkante meter. Ook hier hangt de exacte prijs af van het isolatiemateriaal en de te isoleren ruimte. 
  • Isolatieschuim: 25 tot 30 euro per vierkante meter. 
  • Inblaasisolatie: 20 tot 25 euro per vierkante meter. 

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw woning is dus vooral afhankelijk van de reden waarom je wilt isoleren. Kunststof isolatie is perfect als thermische isolatie en biedt een zeer hoge isolatiewaarde maar is dan weer minder geschikt als geluidsisolator en is ook helemaal niet milieuvriendelijk. Heb je een groter budget ter beschikking en denk jij altijd aan het milieu? Dan is ecologische isolatie wellicht iets voor jou.

Zelf isolatie aanbrengen of overlaten aan een vakman?

Wie heel handig is en graag de handen uit de mouwen steekt zou zelf kunnen beginnen aan deze klus maar toch is dit niet echt aan te raden. Isolatiespecialisten weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij doelgericht isoleren en zij beschikken bovendien over jarenlange ervaring om dit karwei vlot en feilloos uit te voeren. Daarnaast beschik je waarschijnlijk ook niet over al het gereedschap dat er nodig is om dak-, vloer-, muur- of gevelisolatie aan te brengen en zou je bijgevolg meer geld uit moeten geven. Een ander voordeel van een beroep te doen op een gespecialiseerde firma is dat je zo in aanmerking komt voor een isolatiepremie en in de meeste gevallen profiteert van een garantieperiode. Dient je isolatie na enkele jaren hersteld te worden? Ook dan weet de vakman raad!

Ken je niet meteen een goede vakman om te isoleren of wil je graag een aantal offertes vergelijken? Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je een aantal prijsoffertes zonder verplichtingen.

Offeres isolatiewerken vergelijken

Recent ontvangen opdrachten

woensdag 20 september 2023

Zijgevel isoleren

We wonen in een rijtjeshuis, maar een deel van de zijmuur is vrijstaand (32m2). Dit zouden we graag laten isoleren en afwerken met crepi. Bijlage 1: overzichtsfoto van de achter- en zijgevel van onze buitenmuur (bakstenen muur) Bijlage 2: overzichtsfoto met aanduiding in het lichtblauw. Dit gekleurde deel (+- 32 m2) zouden we eventueel willen isoleren en afwerken met crepi. Bijlage 3: detailfoto zijgevel, 2de verdieping. Het donkerdere gedeelte wordt door de buren dichtgebouwd en hoeft dus niet voorzien te worden van isolatie. Bijlage 4: overzichtsfoto van de achtergevel van de buren aangrenzend aan onze muur. Dit is de best mogelijke toegang tot de buitenmuur.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 19 september 2023

Plafond kruipkelder isoleren

Plafond kruipkelder isoleren


Isolatie Lemberge
maandag 18 september 2023

Vloerisolatie op de vloer

De volledige beneden verdieping van onze woning en achterbouw moet voorzien worden van nieuwe isolatie en chape. In onze woning komt ook vloerverwarming, hiervoor hebben we al een werkman. Deze werken moeten goed aansluiten. Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Grembergen
vrijdag 15 september 2023

Plafond kelder isoleren

Ik zoek iemand die het plafond van de kelder van een appartement kan isoleren.


Isolatie Mechelen
woensdag 13 september 2023

Plafond kelder isoleren

Isoleren van kelderplafond, 23m² is 1 ruimte en 3,5m² is gang. Hoogte plafond 170cm gemaakt in gebogen welfsels. Graag 10cm gespoten PUR


Isolatie Bost
zaterdag 09 september 2023

Spouwmuurisolatie

Type woning:: Woonhuis Is je muur al eens geïsoleerd?: Nee Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Bakstenen (onbehandeld) Wat wil je isoleren?: Spouwmuur isoleren (isolatie in de muur) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Weet je zeker dat je woning een spouwmuur heeft?: Ja


Isolatie Moeskroen
zaterdag 09 september 2023

Dak isoleren

Wij willen graag ons dak van 50 vierkante meter isoleren langs binnen en ineens twee Velux ramen vervangen.


Isolatie Lier
vrijdag 08 september 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Gemeenschappelijke muur isoleren om geluid van buren weg te krijgen (TV/radio/stemmen) Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
dinsdag 05 september 2023

Plafond slaapkamer isoleren tegen geluid van verdieping erboven (houten plafond)

Ik ben op zoek naar iemand die een geluidsisolerend plafond kan plaatsen in 1 slaapkamer (ongeveer 17m2)


Isolatie Gent
dinsdag 05 september 2023

Isoleren van onderkant balkon/ terras

Onze living komt uit op een groot balkon/ terras dat boven een koer hangt. De onderkant van dat stukje terras zouden we willen isoleren. Het gaat om een betonnen stuk van ongeveer 12 m² waar dus idealiter 10 mm isolatie tegen komt. We willen ook nog wat isolatie achter de radiatoren in huis plaatsen.


Isolatie Brussel
maandag 04 september 2023

Dakisolatie plat dak

Type woning:: Woonhuis Wat wil je isoleren?: Dak isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat voor dak wil je laten isoleren?: Plat dak Geschatte oppervlakte van het dak in m2: 29


Isolatie Brussel
zondag 03 september 2023

Spouwmuurisolatie

Het huis heeft 3 gevels met een spouw. Type woning:: Woonhuis Is je muur al eens geïsoleerd?: Nee Is je muur geschilderd met dampdoorlatende verf?: Ja Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Geschilderde gevel Wat wil je isoleren?: Spouwmuur isoleren (isolatie in de muur) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Weet je zeker dat je woning een spouwmuur heeft?: Ja


Isolatie Brussel
donderdag 31 augustus 2023

Plafond kelder isoleren

plafond kelder en kruipkelder isoleren circa 50 m2


Isolatie Mol
dinsdag 29 augustus 2023

Zoldervloer isoleren (PUR)

Ik wil graag mijn zoldervloer isoleren met PUR. Het gaat om +/- 64 m². Alvast bedankt. Ward Moors


Isolatie Diepenbeek
dinsdag 29 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

+/- 90 m2 vloer tussen kelder en gelijkvloer isoleren en chap gieten rekening houden met het plaatsen van vloerisolatie Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word over meer dan 3 maanden eigenaar


Isolatie Oetingen
maandag 28 augustus 2023

Spouwmuurisolatie

alleenstaande woning Is je buitenmuur al eens geïsoleerd?: Nee Is je muur geschilderd met dampdoorlatende verf?: Ja Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Geschilderde gevel Type woning:: Woonhuis Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Rixensart
zondag 27 augustus 2023

Dakisolatie hellend dak binnenzijde

* oppervlakte zoldervloer = 50 m2. Isolatie van binnenuit


Isolatie Brussel
zaterdag 26 augustus 2023

Isolation acoustique

Je veux être conseiller et trouver des solutions acoustiques


Isolatie Brussel
vrijdag 25 augustus 2023

Kruipkelder 50 cm hoog , vochtisolatie

Ik zoek bedrijf voor volgende werken in geventileerde kruipkelder 50cm hoog 75m2 , en geïsoleerde betonwelfsels: 1. Luchtdichtmaken van doorgangen nutsleidingen Met PUR 2. Plaatsen dampdichte matten op vloer ( zandbodem)


Isolatie Lier
vrijdag 25 augustus 2023

Stacaravan onderaan isoleren tegen winterkou en wind

Stacaravan 3,70 m x 11 m. Wil vooral voorkomen dat er - ondanks afsluiten gas en water - toch zoals vorig jaar een bevriezing was van douchekraan. Wij zijn niet altijd aanwezig in winter. Er moet wel ventilatie zijn. Schimmel willen we vermijden.


Isolatie Gent
donderdag 24 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
donderdag 24 augustus 2023

Isolatie muur appartement

Isolatie van gemeenschappelijke muur in appartement tegen geluid van gesprekken, radio/televisie in kamer buur. Muur van ongeveer 17 vierkante meter.


Isolatie Brussel
donderdag 24 augustus 2023

Spouwmuurisolatie

Type woning:: Woonhuis Is je muur al eens geïsoleerd?: Nee Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Bakstenen (onbehandeld) Wat wil je isoleren?: Spouwmuur isoleren (isolatie in de muur), Dak isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat voor dak wil je laten isoleren?: Hellend dak binnenzijde (aanbevolen), Zoldervloer Geschatte oppervlakte van het dak in m2: 24 Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Weet je zeker dat je woning een spouwmuur heeft?: Ik twijfel


Isolatie Brussel
woensdag 23 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

isoleren van een betonnen plafond van een garageruimte op de begane grond van een gebouw van 3 appartementen Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
woensdag 23 augustus 2023

SPOUWMUUR ISOLEREN

spouwmuur van bakstenen gevel isoleren. Spouwdikte is 8 cm oppervlakte 114m²


Isolatie Zele
zaterdag 19 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 48 Wat is de gewenste dikte van de chape?: 10 Wat is het toepassingsgebied van de tegelwerken?: woonvloer / interieurtoepassing Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 10 en 50 m² Welke vlakken wil je laten betegelen?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Halmaal
zaterdag 19 augustus 2023

Vochtigheidsgraad en isolatie in kruipkelder verbeteren

Woning heeft kruipruimte met hoogte van 80 cm. De ondergrond is zand en de bovenkant gewelven in beton. De kruipkelder heeft in die 18 jaar dat ik er woon nooit onder water gestaan, maar de vochtigheidsgraad is steeds vrij hoog. Ik zoek een oplossing voor dit en als het kan ook een verbeterde isolatie oplevert. Ik wens enkel met ecologische materialen te werken


Isolatie Sint-Denijs-Westrem
donderdag 17 augustus 2023

Renovatie - Isoleren om EPC

Isoleren van een HOB van 1972. Dak 68m2 , kelder 63m2 , binnenmuren 62m2 .


Isolatie Holsbeek
donderdag 17 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Damme
dinsdag 15 augustus 2023

Isolation intérieure thermique ou phonique

Problèmes de nuisances sonores Dans quel type de bâtiment souhaitez-vous poser de l'isolation phonique ?: Dans mon logement


Isolatie Brussel
zaterdag 12 augustus 2023

Kelder plafond isoleren PUR

Op zoek naar een expert die ongeveer 80 m² van het kelder plafond kan spuiten met PUR. Kelder is wel gesplitst in 3 ruimtes. Reden: de gelijksvloers heeft geen isolatie


Isolatie Mortsel
woensdag 09 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

30 m2, We hebben onze vloer al uitgegraven en de vloerplaat is gegoten. We willen graag PUR schuim laten plaatsen. De vloerverwarmingen zullen we zelf zetten. Daarbovenop willen we een chape laag laten plaatsen. Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Oosterzele
dinsdag 08 augustus 2023

Plafond isoleren slaapkamer

Op zoek naar een vakman die geluidsisolatie kan plaatsen op mijn plafond van de slaapkamer. Vooral luchtgeluid zeer storend van de bovenburen.


Isolatie Kortrijk
dinsdag 08 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

We zijn groote verbouwingen aan het uitvoeren en willen vloerverwarming laten plaatsen dus zou het moeten geïsoleerd moeten worden Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Meerbeke
maandag 07 augustus 2023

Spouwmuurisolatie

Beste, betreft gesloten bebouwing in 1170 BXL, een klein appartementsgebouw van 1975. Plannen beschikbaar. Volgens mij lege spouw aanwezig, ken diepte niet. Is je buitenmuur al eens geïsoleerd?: Nee Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Bakstenen (onbehandeld) Type woning:: Woonhuis Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
maandag 07 augustus 2023

Kruipkelderisolatie

Het isoleren van de vloer van de voorkamer, vanuit het sous-terrain. Houten vloer met houten balken, momenteel met oud-stuc plafond. Hoor graag van u de isolatie opties, liefst ecologisch en ademend ivm houtconstructie. geen Syndicus, klein gebouw Type woning:: Appartement Hoe hoog is de ruimte onder de vloer?: 80 centimeter of hoger Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: In de kelder Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
vrijdag 04 augustus 2023

Vloerisolatie op de vloer

De vloer zal helemaal uitgebroken worden door ons - stap 1 Dan zal die gestabiliseerd moeten worden op sommige plekken (achteraan nog op los zand en vooraan onderkelderd) - stap 2 Het stuk van de kelder zou ook nog beton geplaatst moeten worden. Nadien isoleren en chappen - stap 3 Vloerverwarming zal zelf worden aangelegd en vervolgens zal er een PU gietvloer geplaatst worden door een andere firma - stap 4 & 5 We zoeken dus nog een aannemer die stap 2 en 3 kan uitvoeren. Type woning:: Woonhuis Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Berchem (Antwerpen)
donderdag 03 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Thermische isolatie (warmteverlies tegengaan)


Isolatie Brussel
donderdag 03 augustus 2023

Kruipkelderisolatie

Het gaat om de isolatie van de conciergerie van een herenhuis. De garages op het gelijkvloers moeten niet geisoleerd. Wel het plafond voor de isolatie van het appartement erboven. De buitenmuren moeten ook van binnen geisoleerd worden. Type woning:: Woonhuis Hoe hoog is de ruimte onder de vloer?: 80 centimeter of hoger Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: In de kelder Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
woensdag 02 augustus 2023

Kruipkelderplafond isoleren met gespoten pur

Kruipkelderplafond isoleren met gespoten pur 60m2


Isolatie Berg (Limburg)
zondag 30 juli 2023

Isoleren tegen geluidsoverlast buren

Op zoek naar een vakman om akoestische isolatie aan te brengen in bestaande woning tegen geluidsoverlast van bovenverdieping


Isolatie Putte
donderdag 27 juli 2023

Kruipkelderisolatie

Plaatsing van isolatie op de keldervloer. Oppervlakte 50m2 en gewenste isolatie XPS Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Type woning:: Woonhuis Hoe hoog is de ruimte onder de vloer?: 80 centimeter of hoger Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: In de kelder Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
dinsdag 25 juli 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Isolatie van gemeenschappelijke muren in slaapkamer en op de zolder. Bij de slaapkamer horen we heel fel de trap van de buren. Op de zolder willen we dit preventief aanpakken Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
maandag 24 juli 2023

Vloerisolatie op de vloer

Vloer vernieuwen en eerst isolerende chape aanbrengen Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Adegem
maandag 24 juli 2023

Dakisolatie + isoleren spouwmuren

Renovatie van een halfopen bebouwing: spouwmuren en het dak/ zolder moeten geïsoleerd worden. Het gaat om 2 gevels voor de spouwmuren. Het dak is een pannendak dat vernieuwd is, dus isolatie via de binnenkant. De zolder staat leeg, dus in principe kan ook gewoon de zoldervloer aangepakt worden. Exacte oppervlaktes na te meten.


Isolatie Evergem
Offertes isolatiewerken