Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Onderaannemer

Soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatie

Wanneer je een woning of een ander pand gaat isoleren heb je de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Afhankelijk van je budget, het doel van de isolatie, de te isoleren oppervlakte en de mogelijkheden voor jouw woning zijn er meerdere soorten isolatie mogelijk. In onderstaand artikel geven we je meer uitleg over de diverse opties. 

Wat is de beste manier van isoleren?

Dit is helaas geen vraag waar we in een-twee-drie een antwoord op kunnen geven. Welk isolatiemateriaal en welke uitvoering je best gebruikt wordt voornamelijk bepaald door het doel van de isolatie en door de ruimte die je gaat isoleren. Gaat het om dakisolatie, de vloer isoleren of muren isoleren en wil je isoleren met het oog op minder geluidsoverlast of is het je vooral te doen om minder warmte te verliezen? Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de keuze van het juiste isolatiemateriaal. We bespreken hieronder kort de verschillende soorten isolatie volgens grondstof, volgens doel en volgens bewerking.

Isolatie volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie, in de volksmond beter gekend als minerale wol, zijn draden van gesmolten glas die zodanig samengevoegd worden dat er een wollige structuur ontstaat. Glas- en steenwol zijn de bekendste toepassingen van minerale isolatie en worden in de praktijk gebruikt om daken, vloeren en binnenmuren te isoleren. Beide materialen bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Vochtige ruimtes, zoals kelders en daken kunnen daarnaast ook met de minerale wol "cellenglas" geïsoleerd worden. Alle soorten minerale wol zijn brandveilig, geluidwerend en snel en eenvoudig aan te brengen. Het nadeel aan minerale isolatie is dat er een dikke laag vereist is opdat de isolatie een optimaal effect bereikt.

Kunststof isolatie

Het is mogelijk om te isoleren met kunststoffen, zoals PUR, PIR, EPS, XPS en Polyetheen.

  • PUR: PUR is de populairste kunststof isolatie, het is geschikt voor vloeren, daken en muren en toepasbaar in de vorm van isolatieplaten en spuitisolatie.
  • PIR: PIR is vergelijkbaar met PUR maar scoort beter op thermisch vlak. Bijgevolg volstaat een geringe dikte voor een uitstekende functionaliteit.
  • EPS: EPS parels hebben een zeer hoge isolatiewaarde, zijn relatief goedkoop en zijn voor de volle 100% recycleerbaar. EPS is helaas wel minder brand- en geluidswerend dan minerale wol.
  • XPS: XPS bestaat uitsluitend in plaatvorm en is eerder aan de dure kant. Deze platen bieden een zeer hoge isolatiewaarde voor daken, (spouw)muren en vloeren.
  • Polyetheen: deze kunststof is uitermate geschikt voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor vloeren.

Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan het geval is bij minerale wol maar het is wel een pak minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Wie echt aan het milieu denkt kiest voor ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Groene isolatie werkt uitstekend als geluidsisolatie maar kost je gemiddeld zo'n 50% meer dan kunststof - of minerale isolatie. Om dit prijsverschil tegemoet te komen kan je natuurlijk wel nagaan of je in aanmerking komt voor een of meerdere isolatiepremies.

Isolatiebedrijf gezocht

Isolatie volgens doel

Thermische isolatie

Isoleren doen we in de eerste plaats om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. De belangrijkste toepassing van thermische isolatie is thermische dakisolatie omdat warmte stijgt en hier dus het grootste gedeelte van de warmte ontsnapt. Toch is het zeker geen overbodige luxe om ook je vloeren, muren en zelfs je ramen thermisch te isoleren. Voor thermische isolatie wordt er in de meeste gevallen gebruikgemaakt van kunststoffen. 

Geluidsisolatie

Heb je een student in huis die een rustige studeerkamer nodig heeft, ondervind je geluidshinder afkomstig uit de woning van je bovenburen of hoor je storende straatgeluiden, zoals toeterende auto's en roepende mensen? Dan dien je je woning te voorzien van degelijke geluidsisolatie. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman in de praktijk gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Als je veel last van schuivende stoelen of van het getik van schoenen met hoge hakken hebt, kies je best voor geluidsisolatie in de vloer. Is het geluid afkomstig van je bovenburen? Dan doe je er goed aan om het plafond te isoleren. Voor dit soort isolatie wordt er bijna uitsluitend gebruikgemaakt van minerale wol. 

Meer informatie over dit topic vind je op de pagina: geluidsisolatie plaatsen.

Akoestische isolatie

De naam zegt het zelf al: akoestische isolatie zorgt voor de gewenste akoestiek in een bepaalde ruimte. Dit soort isolatie wordt hoofdzakelijk gebruikt in vergaderzalen, muziekstudio's, etc. Akoestisch isoleren is mogelijk door een spanplafond, een spanwand of akoestische panelen aan te brengen. Ook voor dit soort isolatie wordt er meestal gekozen voor minerale wol. 

Manieren plafond isoleren

Isolatiewerken?

Casius bezorgt je een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je werken.

Opdracht plaatsen

Isolatie volgens bewerking

Isolatiedekens

Isolatiedekens zijn uiterst flexibel, makkelijk op maat te snijden en hebben daarnaast ook een relatief laag prijskaartje. Isolatiedekens bieden een uitstekende thermische - en geluidsisolatie en zijn geschikt voor daken en muren. Ze zijn verkrijgbaar in glaswol, steenwol, schapenwol, etc. 

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn dunner dan isolatiedekens en ze hebben een hogere isolatiewaarde. Ze zijn iets minder flexibel maar kunnen, in tegenstelling tot isolatiedekens, wel benut worden ten gunste van vloerisolatie. Isolatieplaten worden voornamelijk gemaakt in kunststof, zoals PUR, PIR en EPS maar er zijn tegenwoordig ook zachte varianten gemaakt uit minerale wol op de markt. 

Isolatieschuim

Isolatieschuim, of spuitisolatie, wordt snel en eenvoudig aangebracht door het isolatiemateriaal op het te isoleren oppervlak te spuiten. Het kan toegepast worden op vloeren, hellende daken en spouwmuren, zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kruipruimtes en daken met veel hoeken en kanten. Spuitisolatie bestaat zowel in kunststof als in minerale wol. 

Inblaasisolatie

Het grote verschil met isolatieschuim is dat inblaasisolatie veel milieuvriendelijker is. Deze techniek wordt vooral toegepast op vloeren en spouwmuren en de gebruikte isolatiematerialen zijn papiervlokken en glaswol. 

Vloerisolatie

Kosten woning isoleren

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt uit het bovenstaande, is het kostenplaatje voor het isoleren van een bepaalde ruimte afhankelijk van meerdere elementen. Niet enkel de te isoleren oppervlakte maar ook de bereikbaarheid en de gekozen uitvoering van de isolatie bepalen de uiteindelijke prijs. Om je een realistisch idee te geven, bespreken we de richtprijzen op basis van de gebruikte isolatietechniek. 

  • Isolatiedekens: 50 tot 130 euro per vierkante meter. Gaat het om een wand waarop de specialist snel en moeiteloos isolatie kan aanbrengen of is er sprake van een hellend dak met moeilijk bereikbare hoeken? In het laatste geval zal de prijs eerder tegen de 130 euro per vierkante meter aanleunen. Uiteraard speelt het gekozen isolatiemateriaal hierin ook nog een rol. 
  • Isolatieplaten: 15 tot 160 euro per vierkante meter. Ook hier hangt de exacte prijs af van het isolatiemateriaal en de te isoleren ruimte. 
  • Isolatieschuim: 25 tot 30 euro per vierkante meter. 
  • Inblaasisolatie: 20 tot 25 euro per vierkante meter. 

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw woning is dus vooral afhankelijk van de reden waarom je wilt isoleren. Kunststof isolatie is perfect als thermische isolatie en biedt een zeer hoge isolatiewaarde maar is dan weer minder geschikt als geluidsisolator en is ook helemaal niet milieuvriendelijk. Heb je een groter budget ter beschikking en denk jij altijd aan het milieu? Dan is ecologische isolatie wellicht iets voor jou.

Zelf isolatie aanbrengen of overlaten aan een vakman?

Wie heel handig is en graag de handen uit de mouwen steekt zou zelf kunnen beginnen aan deze klus maar toch is dit niet echt aan te raden. Isolatiespecialisten weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij doelgericht isoleren en zij beschikken bovendien over jarenlange ervaring om dit karwei vlot en feilloos uit te voeren. Daarnaast beschik je waarschijnlijk ook niet over al het gereedschap dat er nodig is om dak-, vloer-, muur- of gevelisolatie aan te brengen en zou je bijgevolg meer geld uit moeten geven. Een ander voordeel van een beroep te doen op een gespecialiseerde firma is dat je zo in aanmerking komt voor een isolatiepremie en in de meeste gevallen profiteert van een garantieperiode. Dient je isolatie na enkele jaren hersteld te worden? Ook dan weet de vakman raad!

Ken je niet meteen een goede vakman om te isoleren of wil je graag een aantal offertes vergelijken? Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je een aantal prijsoffertes zonder verplichtingen.

Offeres isolatiewerken vergelijken

Recent ontvangen opdrachten

dinsdag 21 maart 2023

kruipkelder isoleren & spouwmuur

34M2 opp in totaal. Het gaat om kruipkelder en spouwmuur


Isolatie Woubrechtegem
dinsdag 21 maart 2023

Zoldering kruipruimte isoleren

De kruipruimte is goed toegankelijk en bedraagt 63-65 m2; de bedoeling is de zoldering van de ruimte te isoleren omdat de vloer bestaat uit een betonplaat en daarop keramische tegels. we willen meer comfort in de winter. hoogte kruipruimte 150 cm


Isolatie Vlimmeren
maandag 20 maart 2023

Garagesleuf isoleren

Het gaat concreet om het aanbrengen van isolatie aan de bovenkant van de garagesleuf die deels onder mijn appartement loopt. Die zou ik graag laten isoleren omwille van energetische (en akoestische) redenen. De oppervlakte is +- 32m2. Behalve de isolatie moet ook een brandveilige bedekking aangebracht worden om het geheel mooi af te werken.


Isolatie Brussel
maandag 20 maart 2023

Geluidsisolatie appartement

ik woon in een appartement van de jaren 70 waar er matige geluidsisolatie is. Ik hoor in de living voetstappen boven mij. stoelen schuiven en als t stil is mensen babbelen bij gebuur. graag zoveel mogelijk isolatie om van dit lawaai af te geraken.


Isolatie Gent
maandag 20 maart 2023

Plafond van garage isoleren

Plus minus 200 vierkante meters te isoleren


Isolatie Wenduine
maandag 20 maart 2023

Kruipkelder isoleren

Isoleren van de kruipkelder met PUR 10cm


Isolatie Geel
maandag 20 maart 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

We zoeken naar mogelijkheden om de geluidsoverlast van onze onderburen te verminderen. Wij wonen in appartementsgebouw op 4e (hoogste) verdieping; dank u. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
donderdag 16 maart 2023

Kelderplafond en kruipruimte isoleren

Isolatiebedrijf gezocht voor mijn kruipkelder te isoleren. Plafond kruipkelder is +- 120 m2


Isolatie Kaggevinne
dinsdag 14 maart 2023

Kruipruimte isoleren en vochtvrij maken

Ik wens mijn kruipkelder te isoleren + het vocht in de kruipkelder wat te verminderen Gegevens: - Bouw huis: 2005, halfopen bebouwing. - Hoogte kruipkelder: ca. 80cm. Verluchtingsgaten aanwezig. - Ondergrond: grond. Tijdens natte periodes staat hier een kleine laag water in. Permanente drainagepomp werkt, maar pompt niet alles weg. - Oppervlak bodem/plafond: 100 - 125 vierkante meter. - Bovenkant: betonwelfsels Gegevens isolatiewerken: - Gewenste Rd waarde ca. 4 - Isolatiemateriaal: rol of vast. Geplakt of geboord. Vochtbestendig, brandwerend, waterafstotend, niet schimmelend, ... - Dikte <20 cm - Enige isolatie op ettelijke steunmuren te voorzien tegen koudebrug vb. 50cm hoog. - Indien isolatie met vaste platen, moeten deze door een raam van 81 x 53 cm kunnen .


Isolatie Zonhoven
dinsdag 14 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

We zouden een nieuwe vloer willen leggen. Aangezien het een oud huis is (1956) lijkt het ons het beste om ook isolatiechape te gieten. Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Erpe-Mere
dinsdag 14 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Type woning:: Woonhuis Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Steendorp
dinsdag 14 maart 2023

Plafond kelder isoleren

Ik zoek een bedrijf om het plafond van de kelder te isoleren. Er zijn verschillende kleine ruimtes en heel wat buizen, dus ik denk dat spuitisolatie het meest aangewezen is. De totale oppervlakte is ongeveer 90m2 (bouwjaar 1930 - geen kruipkelder - men kan er in staan en wandelen)


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
dinsdag 14 maart 2023

Kelderplafond isoleren

Ongeveer 200 vierkante meter te isoleren


Isolatie Opglabbeek
dinsdag 14 maart 2023

Gevel langs buiten renoveren + isoleren

Er is 18 jaar geleden crepi aangebracht, zonder buitenisolatie. Vraag stelt zich nu of er alsnog kan geïsoleerd worden langs buiten: dus bestaande crepi verwijderen + isoleren + nieuwe crepi of iets anders.


Isolatie Tielen
maandag 13 maart 2023

Vloer bovenburen laten isoleren

Ik woon in een oud herenhuis (begin jaren 1900) dat is onderverdeeld in appartementen. Ik ondervind last van contactgeluiden van de houten vloer van mijn bovenburen (vooral voetstappen, maar ook vallen van voorwerpen op de vloer). Ik heb contact met de eigenaar van het bewuste appartement en zij is akkoord met het laten uitvoeren van/ om te kijken of de lege ruimte tussen de houten vloer en mijn plafond kan worden geïsoleerd.


Isolatie Brussel
maandag 13 maart 2023

Dakisolatie plat dak

Isolatie met verhoging zijden Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat voor dak heb je?: Plat dak Geschatte oppervlakte van het dak in m2: 120 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Anderlecht
maandag 13 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

vloerisolatie en daarna chapewerken voor ongeveer een 30M² Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Grembergen
donderdag 09 maart 2023

Buitenmuur isoleren

Ik zou graag mijn gevel isoleren - oppervlakte 83 m2


Isolatie Boom
woensdag 08 maart 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Ik zou graag een kamerplafond phonetisch isoleren. Het Appartement is gebouwd met een houten skelet, het is dus een vals plafond tussen mijn appartement en het appartement net boven. Het is nieuwbouw van 4 jaar geleden maar de isolatie tussen de verdiepingen blijkt niet optimaal te zijn. Ik zou graag de prijs kennen om een dergelijke kamer te isoleren, mogelijks vervolgens ook andere kamers te isoleren indien de oplossing goed werkt. Waar wil je geluidsisolatie laten plaatsen?: In mijn woning


Isolatie Brussel
woensdag 08 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Ik zoek een isolatie bedrijf om het plafond van de kruipruimte onder houten vloer te isoleren.


Isolatie Vorst (Kempen)
woensdag 08 maart 2023

Zoldervloerisolatie

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Op de zoldervloer Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Virginal-Samme
woensdag 08 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren, Dak isoleren Type woning:: Woonhuis Wat voor dak wil je laten isoleren?: Hellend dak binnenzijde (aanbevolen) Geschatte oppervlakte van het dak in m2: 60 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Gent
dinsdag 07 maart 2023

Geluidsisolatie lawaai waterpomp

Ik heb in mijn net gekocht huis een waterpomp in de kelder staan voor ons regenputwater, maar deze schiet geregeld automatisch aan (zelf wanneer we geen water nemen). Gezien het behoorlijk luid is en we het tot in de slaapkamer kunnen horen had ik graag een soort geluidskist errond laten bouwen + eventueel geluidsisolatie aan de onderkant van de trap (langs waar geluid van de kelder het huis binnenkomt). Zie foto's in bijlage.


Isolatie Elene
maandag 06 maart 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Ik heb last van burengeluid in de slaapkamer : ik hoor mijn naaste bure praten en snurken. Ik zou de scheidingsmuur graag willen isoleren tegen dat geluid. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoe wil je de muren isoleren?: Muren isoleren langs de binnenzijde (verlijmen of voorzetwanden)


Isolatie Brussel
maandag 06 maart 2023

Kunststof gevelbekleding

Tip tussen 2 daken isoleren en sidings tegen zetten


Isolatie Linkhout
maandag 06 maart 2023

kelderplafond isoleren

Ik zou ons kelderplafond isoleren i.k.v. de renovatie van een oudere woning. De helft ervan is een kruipkelder. Over het ganse kelderplafond liggen ook leidingen. Bijgevolg veronderstel ik dat spuitisolatie de makkelijkste oplossing zou zijn voor de hele kelder. Totale oppervlakte is ongeveer 60,5m², waarvan 31,1m² kruipkelder. Ik zal vermoedelijk ook enig advies nodig hebben omtrent een goede dikte en ifv voorbereidende werken. Op sommige plaatsen is ook sprake van uitsparingen voor een keldergat of een meterkast die redelijk hoog geplaatst is.


Isolatie Mortsel
maandag 06 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Vloer +/- 55 SQM en Zolder +/- 60 SQM Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zwijnaarde
maandag 06 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Geel
maandag 06 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

op het gelijksvloer, betopor/pur plaatsen en chape. Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Meulebeke
maandag 06 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Woonhuis van 1930 waarbij vloer nog rechtstreeks op zavel ligt. Er is een vloerder, maar er dient nog een chapist te komen. Wat is de oppervlakte van de te isoleren vloer?: tussen 50 en 100 m² Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 80 Wat is de gewenste dikte van de chape?: Wat er wordt aangeraden? Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Nazareth
maandag 06 maart 2023

Achterbouw isoleren

Achterbouw is enkele muur en die wil ik laten isoleren. Het gaat om 3 gevels. De oppervlakte precies zeet ik niet.


Isolatie Berg (Limburg)
maandag 06 maart 2023

Kunststof gevelbekleding

Bestaande pvc-latten afhalen en isolatie aanbrengen. Oude pvc-latten terugplaatsen. Hoeveel kost houtwol isolatie? Zijn er andere natuurlijke materialen ter isolatie? Het gaat om 1 gevel.


Isolatie Nossegem
zondag 05 maart 2023

Dakisolatie hellend dak binnenzijde

We zouden graag ons hellend dak van binnen willen laten isoleren. De oppervlakte van het dak is ongeveer 20m².


Isolatie Brussel
zondag 05 maart 2023

Kruipkelder plafond isoleren

Op zoek naar een vakman die plafond kruipkelder isoleert Oppervlakte +/- 70 vierkante meter Hoogte varieert van 0,5 m tot 1,4 m


Isolatie Marke (Kortrijk)
zaterdag 04 maart 2023

Voorgevel en deels achtergevel isoleren

Onze voorgevel is geschat 40m² en achtergevel deels 15m², die we graag zouden laten isoleren en bekleden met ecologische materialen.


Isolatie Wilrijk
zaterdag 04 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Woonkamer: 840 x 400: 33,6m2 MIN bestaand laminaattapijt (reeds eerder aangelegd): 8,6 m2 min aanwezige schouw: basis 1,8m2 Laminaat (vloer)tapijt: 396x215 (foto's 2301 en 2304) Schouw: 272x63 (foto 2310) Uw aandacht wordt gevestigd op het feit dat de overgang (hoogteverschil 1cm) tussen de huidige tegels in de woonkamer en de aansluitende open veranda met een tussendorpel naadloos is aangesloten bij het vloeren van deze laatste dwz de dorpel is ietwat schuin gelegd om het hoogteverschil veranda/woonkamer op te vangen. Nu is de vloer van de woonkamer aan de beurt en ook de vloer (1m2) van een tweede wc (zelfde systeem: isolatie onder pvc/vinyl). Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers Wat voor type vloer wil je laten leggen?: PVC, Tegels Hoeveel vierkante meter (m2) nieuwe vloer moet er worden gelegd?: 23 Moet de huidige vloer eerst worden verwijderd?: Nee Naar welke dienst ben je op zoek?: Nieuwe vloer plaatsen, Vloerisolatie


Isolatie Humbeek
vrijdag 03 maart 2023

Plafond en muren isoleren

Op zoek naar een vakman die muren en plafonds kan isoleren tegen geluid van de boven buren. De oppervlakte van de slaapkamer is ongeveer 30m².


Isolatie Tremelo
donderdag 02 maart 2023

Spouwmuren isoleren

We zijn op zoek naar een vakman om de spouwmuren (2-4cm) te isoleren met PUR in een vrijstaande woning. De totale oppervlakte is ongeveer 160m².


Isolatie Heverlee
woensdag 01 maart 2023

Voorgevel isoleren buitenkant

Voor ons rijhuis in Borgerhout zouden we graag onze voorgevel willen laten isoleren. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 40m² met ramen erin.


Isolatie Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 28 februari 2023

Buiten gevel isoleren met kurk

Buiten gevel laten isoleren met kurk. Is het nodig om de hele woning te doen?


Isolatie Renaix
dinsdag 28 februari 2023

Vloerisolatie op de vloer

Zware renovatie, dekvloer voor vloerverwarming. De oppervlakte van de vloer is ongeveer 50m². En de gewenste dikte van de chape is 22cm.


Isolatie Rhode-Saint-Genese
dinsdag 28 februari 2023

Vloerisolatie gespoten PUR

Ik ben op zoek naar een vakman voor het spuiten van PUR (3.2 cm dik) over een oppervlakte van 75 m².


Isolatie Vilvoorde
maandag 27 februari 2023

Vloer isoleren

Volledige vloer issoleren voor vloerverwarming en afwerken met chape ± 100m².


Isolatie Everberg
maandag 27 februari 2023

Kelderplafond isoleren

Ik zoek iemand die met pur isolatie of spuitkurk mijn kelderplafond van een kleine 40 vierkante meter kan isoleren . Er is sta hoogte in de kelder.


Isolatie Gent
maandag 27 februari 2023

Vloerisolatie op de vloer

Uitbreken van vloer en plaatsen van isolatie en uitvoeren chapewerken voor het plaatsen van vloerverwarming. De oppervlakte ken ik niet van buiten.


Isolatie Wetteren
Offertes isolatiewerken