Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Gevel

Soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatie

Wanneer je een woning of een ander pand gaat isoleren heb je de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Afhankelijk van je budget, het doel van de isolatie, de te isoleren oppervlakte en de mogelijkheden voor jouw woning zijn er meerdere soorten isolatie mogelijk. In onderstaand artikel geven we je meer uitleg over de diverse opties. 

Wat is de beste manier van isoleren?

Dit is helaas geen vraag waar we in een-twee-drie een antwoord op kunnen geven. Welk isolatiemateriaal en welke uitvoering je best gebruikt wordt voornamelijk bepaald door het doel van de isolatie en door de ruimte die je gaat isoleren. Gaat het om dakisolatie, de vloer isoleren of muren isoleren en wil je isoleren met het oog op minder geluidsoverlast of is het je vooral te doen om minder warmte te verliezen? Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de keuze van het juiste isolatiemateriaal. We bespreken hieronder kort de verschillende soorten isolatie volgens grondstof, volgens doel en volgens bewerking.

Isolatie volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie, in de volksmond beter gekend als minerale wol, zijn draden van gesmolten glas die zodanig samengevoegd worden dat er een wollige structuur ontstaat. Glas- en steenwol zijn de bekendste toepassingen van minerale isolatie en worden in de praktijk gebruikt om daken, vloeren en binnenmuren te isoleren. Beide materialen bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Vochtige ruimtes, zoals kelders en daken kunnen daarnaast ook met de minerale wol "cellenglas" geïsoleerd worden. Alle soorten minerale wol zijn brandveilig, geluidwerend en snel en eenvoudig aan te brengen. Het nadeel aan minerale isolatie is dat er een dikke laag vereist is opdat de isolatie een optimaal effect bereikt.

Kunststof isolatie

Het is mogelijk om te isoleren met kunststoffen, zoals PUR, PIR, EPS, XPS en Polyetheen.

  • PUR: PUR is de populairste kunststof isolatie, het is geschikt voor vloeren, daken en muren en toepasbaar in de vorm van isolatieplaten en spuitisolatie.
  • PIR: PIR is vergelijkbaar met PUR maar scoort beter op thermisch vlak. Bijgevolg volstaat een geringe dikte voor een uitstekende functionaliteit.
  • EPS: EPS parels hebben een zeer hoge isolatiewaarde, zijn relatief goedkoop en zijn voor de volle 100% recycleerbaar. EPS is helaas wel minder brand- en geluidswerend dan minerale wol.
  • XPS: XPS bestaat uitsluitend in plaatvorm en is eerder aan de dure kant. Deze platen bieden een zeer hoge isolatiewaarde voor daken, (spouw)muren en vloeren.
  • Polyetheen: deze kunststof is uitermate geschikt voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor vloeren.

Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan het geval is bij minerale wol maar het is wel een pak minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Wie echt aan het milieu denkt kiest voor ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Groene isolatie werkt uitstekend als geluidsisolatie maar kost je gemiddeld zo'n 50% meer dan kunststof - of minerale isolatie. Om dit prijsverschil tegemoet te komen kan je natuurlijk wel nagaan of je in aanmerking komt voor een of meerdere isolatiepremies.

Wand Isolatie Metalen Profielen

Isolatie volgens doel

Thermische isolatie

Isoleren doen we in de eerste plaats om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. De belangrijkste toepassing van thermische isolatie is thermische dakisolatie omdat warmte stijgt en hier dus het grootste gedeelte van de warmte ontsnapt. Toch is het zeker geen overbodige luxe om ook je vloeren, muren en zelfs je ramen thermisch te isoleren. Voor thermische isolatie wordt er in de meeste gevallen gebruikgemaakt van kunststoffen. 

Geluidsisolatie

Heb je een student in huis die een rustige studeerkamer nodig heeft, ondervind je geluidshinder afkomstig uit de woning van je bovenburen of hoor je storende straatgeluiden, zoals toeterende auto's en roepende mensen? Dan dien je je woning te voorzien van degelijke geluidsisolatie. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman in de praktijk gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Als je veel last van schuivende stoelen of van het getik van schoenen met hoge hakken hebt, kies je best voor geluidsisolatie in de vloer. Is het geluid afkomstig van je bovenburen? Dan doe je er goed aan om het plafond te isoleren. Voor dit soort isolatie wordt er bijna uitsluitend gebruikgemaakt van minerale wol. 

Meer informatie over dit topic vind je op de pagina: geluidsisolatie plaatsen.

Akoestische isolatie

De naam zegt het zelf al: akoestische isolatie zorgt voor de gewenste akoestiek in een bepaalde ruimte. Dit soort isolatie wordt hoofdzakelijk gebruikt in vergaderzalen, muziekstudio's, etc. Akoestisch isoleren is mogelijk door een spanplafond, een spanwand of akoestische panelen aan te brengen. Ook voor dit soort isolatie wordt er meestal gekozen voor minerale wol. 

Isolatie Minerale Wol

Isolatiewerken?

Casius bezorgt je een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je werken.

Opdracht plaatsen

Isolatie volgens bewerking

Isolatiedekens

Isolatiedekens zijn uiterst flexibel, makkelijk op maat te snijden en hebben daarnaast ook een relatief laag prijskaartje. Isolatiedekens bieden een uitstekende thermische - en geluidsisolatie en zijn geschikt voor daken en muren. Ze zijn verkrijgbaar in glaswol, steenwol, schapenwol, etc. 

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn dunner dan isolatiedekens en ze hebben een hogere isolatiewaarde. Ze zijn iets minder flexibel maar kunnen, in tegenstelling tot isolatiedekens, wel benut worden ten gunste van vloerisolatie. Isolatieplaten worden voornamelijk gemaakt in kunststof, zoals PUR, PIR en EPS maar er zijn tegenwoordig ook zachte varianten gemaakt uit minerale wol op de markt. 

Isolatieschuim

Isolatieschuim, of spuitisolatie, wordt snel en eenvoudig aangebracht door het isolatiemateriaal op het te isoleren oppervlak te spuiten. Het kan toegepast worden op vloeren, hellende daken en spouwmuren, zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kruipruimtes en daken met veel hoeken en kanten. Spuitisolatie bestaat zowel in kunststof als in minerale wol. 

Inblaasisolatie

Het grote verschil met isolatieschuim is dat inblaasisolatie veel milieuvriendelijker is. Deze techniek wordt vooral toegepast op vloeren en spouwmuren en de gebruikte isolatiematerialen zijn papiervlokken en glaswol. 

Isolatie Vloer Cellulose

Kosten woning isoleren

Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt uit het bovenstaande, is het kostenplaatje voor het isoleren van een bepaalde ruimte afhankelijk van meerdere elementen. Niet enkel de te isoleren oppervlakte maar ook de bereikbaarheid en de gekozen uitvoering van de isolatie bepalen de uiteindelijke prijs. Om je een realistisch idee te geven, bespreken we de richtprijzen op basis van de gebruikte isolatietechniek. 

  • Isolatiedekens: 50 tot 130 euro per vierkante meter. Gaat het om een wand waarop de specialist snel en moeiteloos isolatie kan aanbrengen of is er sprake van een hellend dak met moeilijk bereikbare hoeken? In het laatste geval zal de prijs eerder tegen de 130 euro per vierkante meter aanleunen. Uiteraard speelt het gekozen isolatiemateriaal hierin ook nog een rol. 
  • Isolatieplaten: 15 tot 160 euro per vierkante meter. Ook hier hangt de exacte prijs af van het isolatiemateriaal en de te isoleren ruimte. 
  • Isolatieschuim: 25 tot 30 euro per vierkante meter. 
  • Inblaasisolatie: 20 tot 25 euro per vierkante meter. 

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw woning is dus vooral afhankelijk van de reden waarom je wilt isoleren. Kunststof isolatie is perfect als thermische isolatie en biedt een zeer hoge isolatiewaarde maar is dan weer minder geschikt als geluidsisolator en is ook helemaal niet milieuvriendelijk. Heb je een groter budget ter beschikking en denk jij altijd aan het milieu? Dan is ecologische isolatie wellicht iets voor jou.

Zelf isolatie aanbrengen of overlaten aan een vakman?

Wie heel handig is en graag de handen uit de mouwen steekt zou zelf kunnen beginnen aan deze klus maar toch is dit niet echt aan te raden. Isolatiespecialisten weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij doelgericht isoleren en zij beschikken bovendien over jarenlange ervaring om dit karwei vlot en feilloos uit te voeren. Daarnaast beschik je waarschijnlijk ook niet over al het gereedschap dat er nodig is om dak-, vloer-, muur- of gevelisolatie aan te brengen en zou je bijgevolg meer geld uit moeten geven. Een ander voordeel van een beroep te doen op een gespecialiseerde firma is dat je zo in aanmerking komt voor een isolatiepremie en in de meeste gevallen profiteert van een garantieperiode. Dient je isolatie na enkele jaren hersteld te worden? Ook dan weet de vakman raad!

Ken je niet meteen een goede vakman om te isoleren of wil je graag een aantal offertes vergelijken? Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je een aantal prijsoffertes zonder verplichtingen.

Offeres isolatiewerken vergelijken

Recent ontvangen opdrachten

dinsdag 07 september 2021

Dakisolatie van hellend en plat dak vernieuwen

Vernieuwing dakisolatie van een hellend dak met een aanbouw met plat dak. Grondoppervlak van het huis is 10 op 10, de aanbouw is ongeveer 10 op 4 meter groot. Oude isolatie zal nog moeten worden verwijderd.


Isolatie Schilde
maandag 06 september 2021

Zoldervloerisolatie: PIR of PUR aanbrengen

Zoldervloer isoleren over een oppervlakte van 60 - 70 m² in één grote ruimte. Geen oude isolatie weg te halen. PUR of PIR 10cm dik.


Isolatie Hamme-Mille
zaterdag 04 september 2021

Slaapkamers appartement geluidsdicht maken

We wonen in een appartementsgebouw uit '58 waar helaas alle omgevingsgeluiden luid en duidelijk binnenkomen: of het nu werkzaamheden in het gebouw betreft, dan wel de boven of zijburen, je kan het moeilijk negeren. We zouden -met het oog op een goede nachtrust- onze twee slaapkamers willen geluidsdicht maken. Deze kamers zijn samen ongeveer 20 m² in oppervlakte. In de ene kamer is er een raam voorzien naar de naastgelegen badkamer, in een andere wand zit dan een deur. Appartement uit dikke betonnen muren, en gesitueerd op de 1ste verdieping..


Isolatie Gent
donderdag 02 september 2021

Bevloering en isolatie uitvoeren

Ik zoek iemand voor het leggen van een isolerende chape in de living van 23 vierkante meter op de gelijkvloers. Deze chape moet 4,5cm dik zijn. De afbraakwerken van de vorige vloer alsook de opbouw van de nieuwe vloer doe ik zelf.


Isolatie Wilsele
donderdag 02 september 2021

Vochtige hoek herstellen

De hoek onder het schuine raam is vochtig. Dit bevindt zich op de gelijkvloers en staat er al meer dan 10 jaar.


Isolatie Lokeren
woensdag 01 september 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Ik wil een houten gevelbekleding laten plaatsen aan mijn poolhouse van snelbouwsteen. Het gaat om 19m² met 2 kanten en 1 hoek. Hiervoor dacht ik aan thermowood. Er zouden eveneens 2 deuren geplaatst moeten worden.


Isolatie Melsele
zaterdag 28 augustus 2021

Isolatie plaatsen: isolerende sidings

Ik wil graag isolerende sidings aan de achterkant van mijn huis plaatsen. Het gaat om iets meer dan 100m². Het gaat om een woning van de jaren 1960 met 1 verdiep en een licht hellend dak.


Isolatie Herentals
dinsdag 24 augustus 2021

Geluidswerend isoleren van tussenverdiep

Wij zoeken een vakman/aannemer om het plafond tussen 2 appartementen geluidsdicht te isoleren. Wel dient de planning afgestemd te worden op de AirBnB-resreveringen van de ondergelegen buur. Want, we denken dat de beste oplossing waarschijnlijk bestaat uit het voorzien van een verlaagd plafond met daartussen isolatiemateriaal. Natuurlijk staan we ook open voor andere opties. Het gaat om een kleine 40m², momenteel in hout.


Isolatie Gent
maandag 23 augustus 2021

Dak van aanbouw isoleren

Isoleren van de plafond van gecreëerde ruimte onder het terras. Ruimte van 8 op 5. Terras is in goede staat en is net opnieuw gevoegd. Blijft wel voor waterproblemen zorgen.


Isolatie Essen
donderdag 19 augustus 2021

Chapewerken op zolder

Momenteel ligt er op onze zolder een PUR-schuim laag van 15cm als isolatie, we willen de zolder afwerken met laminaat en zoeken een soort chape/egalisatie om op de PUR-schuim te plaatsen. Ondergrond zolder is beton, maar zoeken een lichtere chape om geen problemen te krijgen met het gewicht. Welke dikte moet geëgaliseerd worden tussen 1 en 5 cm Totale oppervlakte 40m² Qua dikte graag 5cm


Isolatie Tielrode
donderdag 12 augustus 2021

Geluidisolatie plaatsen voor dunne muren en plafond plaatsen

Klein appartement met dunne muren en plafond. Geluid isolatie van muren en plafond. Oppervlakte is 16m² + 12m² + 12m² + 9m² + 12m².


Isolatie Deurne
woensdag 04 augustus 2021

Isoler façades per l'intérieur et toiture

Isoler les murs par l'intérieur si possible. Il s'agit de plusieurs façades, mais car c'est un bâtiment syndicat, peut-être is faudrait seulement isoler un appartement. Surfaces prévus: 62.13 m², 31.25 m², 8.78 m² et 22.10 m².


Isolatie Woluwe-Saint-Lambert
dinsdag 03 augustus 2021

Isoleren van plafond in kelder

Plafond in kelder dient geïsoleerd met PU of andere techniek om de EPC van appartement te verbeteren. Afmeting onbekend maar kan opgemeten worden


Isolatie Gent
woensdag 28 juli 2021

Insonoriser un mur mitoyen

Je voudrai insonoriser un mur mitoyen de 3 mètres de hauteur sur 4,50 mètres de longueur. Bruits gênant des voisins et chien qui aboie pendant leur absence. Il s'agit d'un mur intérieur au niveau de la salle à manger.


Isolatie Mouscron
vrijdag 16 juli 2021

Isoleren gemeenschappelijke muur

Onze buren hebben een gemeenschappelijke muur weggedaan, want ze willen er een nieuwe muur plaatsen. Graag iemand die op korte termijn deze dan kan isoleren, want ze willen binnen 2 weken beginnen aan de opbouw van de nieuwe muur. Het is niet zo'n ontzettend grote muur: ik vermoed +/-18m², plus minus 6 m breed en 3m hoog -De afbraak is al begonnen, en het is dus nu pas we zagen dat er geen isolatie was, maar zij willen zo snel mogelijk de werken uitgevoerd hebben.


Isolatie Harelbeke
maandag 05 juli 2021

Isolatiechape plaatsen

Isolatiechape laten uitvoeren renovatie bungalow-woning prefab Zou gaan over een 150m².


Isolatie Eeklo
zaterdag 26 juni 2021

Chape vernieuwen

We willen onze keuken renoveren en zouden de vloer willen isoleren en chape veranderen als dit mogelijk is, waar we dan later een vloer op laten plaatsen We zouden infrarood verwarming laten plaatsen. De oppervlakte van de keuken is een 25-tal m²


Isolatie Geraardsbergen
maandag 21 juni 2021

Renoveren garagedak met geïsoleerde dakplaten

Voor een grote garage wensen we het hellend dak te laten vernieuwen en ineens isoleren. Momenteel wordt het er ontzettend heet, en ook valt er regelmatig vuil naar beneden omdat de golfplaten echt wel aan vervanging toe zijn. Graag isolatieplaten (30 mm) te voorzien voor een oppervlakte van 15,10 m x 3,6 m.


Isolatie Kapelle-op-den-Bos
dinsdag 15 juni 2021

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen in gelijkvloers appartement om minder geluid te hebben van de bovenburen. Ongeveer 30 vierkante meter.


Isolatie Etterbeek
maandag 07 juni 2021

Isoleren met kurk van uitbouw - 32m²

Het betreft een uitbouw van een woonhuis van vòòr 1940. Dus zonder spouw. Ik wil de buitenwanden langs de binnenzijde laten isoleren met kurk van 10 cm, want dat is ecologisch materiaal. Qua afwerking aan de binnenzijde heb ik nog geen definitieve beslissing genomen: kan afwerking in hout of gips zijn, of kurk - als afwerking dan. Het mag natuurlijk aanvoelen, niet te strak. (natuurlijk ) . Het gaat over zo’n 32 m² in totaal.


Isolatie Sint-Jans-Molenbeek
dinsdag 25 mei 2021

Isoleren hellend dak via zolderruimte (150m²)

We zijn recent eigenaar geworden van een woning. Deze is eigenlijk volledig op het gelijkvloers en de zolder loopt dus over de volledige oppervlakte van het huis. Ik vermoed een 150m², maar heb dit nagevraagd. Betreft dakisolatie langs de binnenzijde van het hellend dak.


Isolatie Zaffelare
vrijdag 21 mei 2021

Hellend dak isoleren

Ik zou graag mijn dak laten isoleren. Het dak is 150/160m² Het is een hellend dak Nu liggen er gewone nieuwe pannen op met een soort doek daarop.


Isolatie Rekem
donderdag 13 mei 2021

Isoleren van keukenmuur dmv injectie/inspuiting van binnenuit

Ik ben mijn keuken aan het renoveren en heb net de elektrische renovatie (machines en kasten) besteld, maar besef dat ik eerst had moeten denken aan het isoleren van mijn koude keukenmuur. Afmetingen: hoogte 2m; breedte 4m60, blootgesteld aan 3 zijden. Omdat mijn keuken erg smal is, kan ik geen isolerende panelen toevoegen. Tevens bevindt mijn appartement zich op een 3e verdieping, dus ik vermoed dat het beter is om van binnenuit te isoleren. Zou een thermische injectie mogelijk zijn? Indien mogelijk: vóór 7 juli 2021, maar ik ben bereid de renovatiewerkzaamheden indien nodig uit te stellen.


Isolatie Bruxelles
woensdag 12 mei 2021

Isoleren van huis

De EPC waarde van het huis is F. Hierdoor zou het dak en de muren volledig geïsoleerd moeten worden. De oppervlakte van het huis weet ik niet zo goed.


Isolatie Wevelgem
dinsdag 11 mei 2021

Geluidsisolatie plaatsen / kurkspuit

Ik zou graag geluidsisolatie plaatsen. Bedoeling is ook te isoleren tegen geluid die ik produceer tov van bovenbuur. Het zou gaan om een 65m² Indien dat kan zou ik dat graag met kurk laten doen.


Isolatie Sint-Lambrechts-Woluwe
woensdag 05 mei 2021

Isoleren zoldervloer 100 m²

Ik zoek een vakman om me te adviseren mbt de mogelijkheden van isolatie van de zoldervloer, oppervlakte ongeveer 100m².


Isolatie Sint-Jans-Molenbeek
vrijdag 30 april 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen.

We zouden graag twee kamers voorzien van geluidsisolatie op het plafond. In totaal zo'n 30m2. De hoogte is 3m20.


Isolatie Gentbrugge
woensdag 21 april 2021

Zoldervloer isoleren

De isolatie van de zoldervloer. De oppervlakte ervan is 100 m². Er moet niets afgebroken worden.


Isolatie Russeignies
maandag 19 april 2021

Akoestisch isoleren scheidingsmuur 51m²

We zijn onze woning aan het opsplitsen in 2 wooneenheden. Hiertoe moet een binnenmuur (die dan fungeert als scheidingsmuur) akoestisch geïsoleerd worden om net te veel hinder van het 'buren'geluid te hebben + afwerken in plaatmateriaal, ongeveer 51m²


Isolatie Hasselt
maandag 29 maart 2021

Plafond isoleren

Wij zouden graag ons plafond van 50m² laten inspuiten met isolatie om het geluid van de bovenburen te verminderen. Liefst zouden wij dit laten inspuiten via de onderkant.


Isolatie Anderlecht
maandag 29 maart 2021

Renoveren gevel 35m² - isoleren + afwerking nog nader te bepalen

De gevel zou te dienen worden gerenoveerd. Ik sta open voor de voorstellen van een vakspecialist. Betreft een 35-tal m², gevelbreedte 4 à 5 meter Momenteel is er iets tegen de gevel "aangeplakt door de vorige eigenaars (zouden eventueel steenstrips kunnen zijn) Ik wens de façade degelijk te laten isoleren en te laten afwerken met crépi, of een bekleding in vezelcement, of...? Ik ben er nog niet uit... Indien mogelijk ook de dakgoot vervangen over de gevelbreedte.


Isolatie Oudenaarde
zondag 28 maart 2021

Geluidsisolatie plaatsen slaapkamer

Ik wil een expertise voor verbeteren van de geluidsisolatie van een rijwoning. Het gaat om het verminderen van burengeluiden. Ik denk dat best een voorafgaande continue geluidssterktemeting gebeurt over bvb. 48u. Ik verwacht een technisch voorstel en bijhorende prijsopgave. Graag een prognose van de te verwachten vermindering van geluidssterkte. Ik zou beginnen met de slaapkamermuur (3,5 m x 2,5 m). Bij gunstig resultaat zie ik uit naar geluidsisolatie voor de gehele binnenmuur.


Isolatie Wetteren
maandag 22 maart 2021

Spouwmuur na-isoleren

Onze spouwmuur dient gevuld te worden, ongeveer 85m² oppervlakte. Half-open bebouwing


Isolatie Meulebeke
woensdag 03 februari 2021

Geluidsisolatie binnenmuur rijwoning

Wij wonen in een rijhuis van 1870. Onze slaapkamer grenst aan de living van de buren en we ondervinden heel wat geluidshinder. Graag zoeken we naar een oplossing (14m² binnenmuur). Hierbij beroepen we ons graag op jullie advies,


Isolatie Gent
maandag 01 februari 2021

Spouwmuur isoleren van halfopen bebouwing

Spouwmuur isoleren van een halfopen bebouwing. Het gaat om een oppervlakte van 117.3 vierkante meter. Het EPC-attest voeg ik toe in bijlage.


Isolatie Olen
woensdag 20 januari 2021

Plaatsen gevelisolatie nieuwbouw

Ik zoek een onderaannemer voor het plaatsen van gevelisolatie van een nieuwbouw De totaaloppervlakte is ongeveer +/- 240 m2


Isolatie Oudenaarde
donderdag 14 januari 2021

Dak Isoleren en eventueel vernieuwen

Wij hebben recent een huis gekocht in Mechelen, waarbij we het dak zouden willen isoleren en eventueel vernieuwen) Zoals wij verstaan hadden is het skelet van het dak in goede staat en de dakpannen ook. We zouden het echter degelijk willen isoleren volgens huidige en toekomstige normen. Ik had gelezen dat er eventueel aan het dak zelf gewerkt zou moeten worden om adequate isolatie te voorzien (plaatsen van een soort binnen/buiten dak) Tegelijkertijd zouden we de twee oude dakraampjes willen vervangen door nieuwere ramen (genre velux) Dit gaat over een hellend dak met dakpannen. (Eventueel met een extra schatting naar prijs toe om zonnepanelen te leggen)


Isolatie Mechelen
dinsdag 12 januari 2021

Dak isoleren

Ik wil graag het dak laten isoleren. Dit gaat over een hellend dak met dakpannen. De totaaloppervlakte die geisoleerd moet worden is 117vierkante meter.


Isolatie Testelt
dinsdag 05 januari 2021

Zoldervloer isoleren

Ik wil graag de zoldervloer laten isoleren. De totaaloppervlakte die geisoleerd moet worden heb ik niet echt een idee, dit kan ik later doorsturen naar de vakman.


Isolatie Herselt
zondag 03 januari 2021

Achtergevel isoleren

Ik zou graag mijn achtergevel laten isoleren langs buitenkant. ongeveer 100m²


Isolatie Kapellen (Antwerpen)
zondag 27 december 2020

Voorgevel isoleren en afwerken met steenstrips

Voorgevel isoleren en afwerken (enkel steen of steenplaketten) Volgens stedenbouwkundige vergunning, exact tot 14cm van de rooilijn 3 verdiepen, 3 eigenaars, 10 hoog en 5 meter breed 3 grote ramen en voordeur (voordeur is nog niet geplaatst Bestaande verticale voegen tussen gevels (arrière corps) dienen behouden te blijven Na de werken dienen dorpels minimaal 5 centimeter uit te steken, aluminium overzetdorpels over de bestaande worden helaas niet aanvaard.


Isolatie Wilrijk
zondag 20 december 2020

Zoldervloerisolatie vernieuwen

Ik zou graag de oude vloerisolatie laten verwijderen en vernieuwen door nieuwe ongeveer 100m² De zolder wordt enkel gebruikt als opbergruimte.


Isolatie Schelle
maandag 14 december 2020

Voor- en achtergevel isoleren

Voor- en achtergevel te isoleren. Het gaat om een rijwoning met 1 verdieping en een plat dak.


Isolatie Wommelgem
zondag 13 december 2020

Geluidsisolatie muur plaatsen

Ik heb last van mijn buren (praten, tv,...) en zou daarom onze gemeenschappelijke muur graag willen isoleren. Het is een muur van 15 vierkante meter. De muur is nu 1 baksteen dik.


Isolatie Schaarbeek
zondag 06 december 2020

Dak isoleren

Ik wil graag het dak laten isoleren. Het is een hellend dak van +-100 m². Ik zou graag wat advies willen hoe en wat. Het zijn gewone dakpannen die op het dak liggen.


Isolatie Herent
Offertes isolatiewerken