Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman

Tuinmuur laten metselen?

Ben je op zoek naar een goede metser, metselaar of metselbedrijf om een oude tuinmuur te metselen? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om dit metselwerk vlot en kwalitatief uit te (laten) voeren. Van richtprijzen tot vrijblijvende offertes van de beste metselbedrijven in de regio vind je hier!

Oude tuinmuur metselen

Om te beginnen is het handig om weten of het gaat om een nieuwe muur metselen of een reeds gemetselde tuinmuur opknappen. Een oude beschadigde tuinmuur herstellen is alvast niet evident. Gaat het enkel om de bovenste stenen of moeten de voegen hersteld of vervangen worden? Dan kan een betere klusjesman je waarschijnlijk ook uit de nood helpen.  Is de constructie helemaal scheef of onstabiel? Dan is het in de meeste gevallen aangeraden deze te slopen een nieuwe tuinmuur te laten metselen.

Fundering tuinmuurtje

Elk metselwerk start met een goede fundering. Bij metselwerken is een stevige fundering vereist om ervoor te zorgen dat de metselaar de stabiliteit van de muur kan garanderen. De grote van de muur bepaalt alles. Gaat het over een fundering voor een klein tuinmuurtje? Je kan de eventuele grondwerken voor het storten van de fundering zelf met een spade uitvoeren. Als het om een grotere tuinmuur gaat is het interessant om een kraantje te huren om de geul voor de fundering te graven.

Eens de grondwerken gedaan zijn kiest de vakman voor het plaatsen van een gegoten fundering. Zorg er zeker voor dat (betonnen) fundering droog is voor je aan de voorbereidende werken van het metselwerk begint.

Muur metselen tuin

Het effectieve metselwerk gaan we niet tot in de puntjes uit de doeken doen aangezien we er van uit gaan dat je de muur laat metselen door een goede vakman. Doe je het metselwerk toch zelf zal je hier zelf ongetwijfeld uit de voeten mee kunnen.

Bespreek voor de werken met de metselaar welke materialen, stenen enzovoort je gaat gebruiken. Sommige metselbedrijven specialiseren zich in metselen met klassieke bakstenen en andere hebben dan weer een voorkeur voor betonblokken. Het belangrijkste is uiteraard dat je kiest voor een materiaal dat mooi in je tuin past en jijzelf mooi vindt. Het grote voordeel van bakstenen of betonblokken is dat je deze eventueel achteraf nog kan schilderen of bekleden met een ander materiaal zoals hout.

Meer informatie over dit topic lees je op de pagina: gevel bekleden.

Muur Metselen Tuin

Tuinmuur metselen prijs

De kosten om een tuinmuur te metselen wordt bepaald door een aantal factoren. Het type betonblokken en de uurprijs van de metselaar zijn de voornaamste. Ook de afmetingen van de muur en eventuele voorbereidende werken beïnvloeden de kostprijs.

Wat kost een tuinmuur metselen nu precies? De kosten voor een tuinmuur te metsen liggen meestal tussen de €90 en €110 per m². De effectieve kostprijs kan zoals hierboven vermeld variëren, dus vergelijk altijd een aantal offertes.

Offertes tuinmuur metselen

Zie je jezelf niet aan deze klus beginnen of speel je liever meteen op zeker door een goede metselaar in te schakelen? Via onze dienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor een muur te metselen in je tuin.

Soortgelijke opdrachten

zondag 06 november 2022

tuinmuur herstellen - metselwerk

Herstellen (voegen + nieuwe dekstenen) + plaatselijk verhogen van bestaande tuinmuur : +- 20m lang, 2m hoog


Gevel- en metselwerken Bevere
maandag 28 maart 2022

Metselen van een tuinmuur inclusief fundering

Ik ben op zoek naar een vakman voor het metselen van een tuinmuur. Tuinmuur moet 7.9 m lang worden en 2 m hoog. Fundering 40 cm diep en 30 breed. Tuinmuur zelf 18 cm breed. Eventueel ook voegen.


Gevel- en metselwerken Lier
maandag 14 maart 2022

Tuinmuur bekleden met houtprofielen

Ik ben op zoek naar een vakman om mijn terrasmuur te bekleden met houten blokprofiel in het zwart. De totale oppervlakte bedraagt tussen de 17 en 20m².


Gevel- en metselwerken Erembodegem
zaterdag 19 februari 2022

Afbreken en opnieuw plaatsen van gemetste tuinmuur

Ik ben opzoek naar een vakman voor het afbreken van een gemetste tuinmuur die grotendeels is omgevallen door de storm. Men moet erna een nieuwe gemetste muur plaatsen. De muur moet gemetst worden met bakstenen en niet met snelbouw. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 20m².


Gevel- en metselwerken Hoevenen
donderdag 23 december 2021

Tuinmuur metsen

Ik ben op zoek naar iemand die een tuinmuur wil metsen (inclusief nieuwe fundering). De lengte van de muur is ongeveer 11 meter; de hoogte is 2/2.75 meter (er is een niveauverschil van 75 cm tussen de twee percelen -- vandaar het verschil in grootte).


Gevel- en metselwerken Gent
maandag 20 december 2021

Gevel en tuinmuur reiniging en enkele voegen herstellen

Tuinmuur en voorgevel zijn vuil. Ook is er op de bovenkant een epdm laag geplaatst waardoor er voegsel is losgekomen. 14 m2 tuinmuur ongeveer en ongeveer 40 m2 gevel in baksteen.


Gevel- en metselwerken Sint-Andries
Offertes metselwerken aanvragen