Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman

Tuinmuur laten metselen?

Ben je op zoek naar een goede metser, metselaar of metselbedrijf om een oude tuinmuur te metselen? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om dit metselwerk vlot en kwalitatief uit te (laten) voeren. Van richtprijzen tot vrijblijvende offertes van de beste metselbedrijven in de regio vind je hier!

Oude tuinmuur metselen

Om te beginnen is het handig om weten of het gaat om een nieuwe muur metselen of een reeds gemetselde tuinmuur opknappen. Een oude beschadigde tuinmuur herstellen is alvast niet evident. Gaat het enkel om de bovenste stenen of moeten de voegen hersteld of vervangen worden? Dan kan een betere klusjesman je waarschijnlijk ook uit de nood helpen.  Is de constructie helemaal scheef of onstabiel? Dan is het in de meeste gevallen aangeraden deze te slopen een nieuwe tuinmuur te laten metselen.

Fundering tuinmuurtje

Elk metselwerk start met een goede fundering. Bij metselwerken is een stevige fundering vereist om ervoor te zorgen dat de metselaar de stabiliteit van de muur kan garanderen. De grote van de muur bepaalt alles. Gaat het over een fundering voor een klein tuinmuurtje? Je kan de eventuele grondwerken voor het storten van de fundering zelf met een spade uitvoeren. Als het om een grotere tuinmuur gaat is het interessant om een kraantje te huren om de geul voor de fundering te graven.

Eens de grondwerken gedaan zijn kiest de vakman voor het plaatsen van een gegoten fundering. Zorg er zeker voor dat (betonnen) fundering droog is voor je aan de voorbereidende werken van het metselwerk begint.

Muur metselen tuin

Het effectieve metselwerk gaan we niet tot in de puntjes uit de doeken doen aangezien we er van uit gaan dat je de muur laat metselen door een goede vakman. Doe je het metselwerk toch zelf zal je hier zelf ongetwijfeld uit de voeten mee kunnen.

Bespreek voor de werken met de metselaar welke materialen, stenen enzovoort je gaat gebruiken. Sommige metselbedrijven specialiseren zich in metselen met klassieke bakstenen en andere hebben dan weer een voorkeur voor betonblokken. Het belangrijkste is uiteraard dat je kiest voor een materiaal dat mooi in je tuin past en jijzelf mooi vindt. Het grote voordeel van bakstenen of betonblokken is dat je deze eventueel achteraf nog kan schilderen of bekleden met een ander materiaal zoals hout.

Meer informatie over dit topic lees je op de pagina: gevel bekleden.

Muur Metselen Tuin

Tuinmuur metselen prijs

De kosten om een tuinmuur te metselen wordt bepaald door een aantal factoren. Het type betonblokken en de uurprijs van de metselaar zijn de voornaamste. Ook de afmetingen van de muur en eventuele voorbereidende werken beïnvloeden de kostprijs.

Wat kost een tuinmuur metselen nu precies? De kosten voor een tuinmuur te metsen liggen meestal tussen de €90 en €110 per m². De effectieve kostprijs kan zoals hierboven vermeld variëren, dus vergelijk altijd een aantal offertes.

Offertes tuinmuur metselen

Zie je jezelf niet aan deze klus beginnen of speel je liever meteen op zeker door een goede metselaar in te schakelen? Via onze dienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor een muur te metselen in je tuin.

Soortgelijke opdrachten

maandag 22 mei 2023

Plaatsen van betonnen tuinmuur

Afbreken van oude scheefzakkende tuinmuur en nieuwe plaatsen. Lengte 12 m en 4 platen boven de grond


Gevel- en metselwerken Deurne
donderdag 18 mei 2023

Een tuinmuur die scheefzakt vervangen

Wij zoeken een betrouwbare vakman om de linker tuinmuur in onze stadswoning te vervangen. Waarschijnlijk is zowel een fundering in beton nodig, en dan ook de nieuwe muur (17 meter lang en max 2 meter hoog met een deksteen. We willen dat achteraf kaleien.


Gevel- en metselwerken Ledeberg (Gent)
dinsdag 16 mei 2023

Metselwerken voor tuinmuur

Metselen van een tuinmuur , straatkant. Gemakkelijk te bereiken. Geen afbraakwerken


Gevel- en metselwerken Tervuren
donderdag 04 mei 2023

Tuinmuur herstellen en nieuwe muurdeksteen plaatsen

Ik zoek een klusjesman om een klein stukje tuinmuur te herstellen van ongeveer 50 cm hoog en ongeveer 50 cm breed. De loszittende bakstenen moeten vervangen worden en er moet een nieuwe muurdeksteen in blauwe hardsteen geplaatst worden.


Gevel- en metselwerken Wilrijk
vrijdag 21 april 2023

Plaatsen betonnen tuinmuur

Het plaatsen van een betonnen scheidingsmuur van circa 19m.


Gevel- en metselwerken Wilrijk
woensdag 15 maart 2023

Tuinmuur opmetsen

Bestaande tuinmuur 2x2 m. opmetsen naar ong 5x2 m. En een gevelsteen voorzetten.


Gevel- en metselwerken Stabroek
Offertes metselwerken aanvragen