Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel bekleden

Bekleding gevel? Wij helpen je de beste keuze maken!

Kan je niet kiezen in welk materiaal je een buitenmuur wil bekleden?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes van gevelspecialisten uit de buurt.

Gevelbekleding in hout, pvc of een ander materiaal?

Het bezetten of het bekleden van een voorgevel is geen goedkope opdracht. Het gaat meestal om een grote oppervlakte. Het voordeel is wel dat er een groot aanbod van verschillende materialen is. Moet de façade ook geïsoleerd worden? Dan is het totale kostenplaatje uiteraard nog een stukje hoger. Meer informatie over gevelisolatie vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je alvast een aantal richtprijzen van de beschikbare materialen waarmee je gevel bekleden mogelijk is.

Type gevebekleding Richtprijs
Crepi bepleistering € 70 - € 125 per m²
Houten gevelbekleding € 100 - € 225 per m²
Leien als gevebekleding € 75 - € 125 per m²
Steenstrips gevelbekleding € 150 - € 200 per m²
Buitenmuren metselen € 160 - € 210 per m²
Gevelbekleding in pvc of metaal € 90 - € 125 per m²
Gevelbekleding in thermowood € 35 - € 60 per m²

Tip: Vraag altijd een aantal offertes aan als je een buitenmuur wil bekleden. Op deze manier kies jij het bedrijf dat de beste prijs-kwaliteit in de offerte weet voor te leggen. Gevelbekleding is een belangrijke investering voor de uitstraling van je woning. Een goede aannemer vinden is daarom heel belangrijk.

Gevelbekleding in hout? De houtsoort bepaalt de prijs!

Populair tegenwoordig is een gevelbekleding in hout. Zeker bij een gevelrenovatie of bij een woning in houtskeletbouw wordt een houten gevel vaak verkozen boven bijvoorbeeld een gevel in kunststof. Er zijn verschillende houtsoorten die in aanmerking komen, en de keuze hout bepaalt het meest je gevelbekleding prijs. De kost voor plaatsing is ongeveer gelijk, maar bijvoorbeeld een gevel in soorten tropisch hardhout zal veel duurder zijn dan een gevel in lariks. Met het gebruik van thermowood kan je bijvoorbeeld ook heel wat besparen en toch een mooie houten façade laten plaatsen.

Wil je snel weten wat jouw project zal kosten?

Ontdek de mogelijkheden en vraag helemaal vrijblijvend tot drie offertes op van erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo kan je tot 30% besparen op het plaatsen van jouw gevel.

Recente opdrachten buitenmuur bekleden

vrijdag 02 juni 2023

Kunststof gevelbekleding

42M2 gevel bekleden in aluminium gevelbekleding Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Metalen gevelbekleding, PVC gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Laarne
woensdag 31 mei 2023

Metalen gevelbekleding

Wij zouden graag een offerte ontvangen voor het bekleden van twee wachtgevels met sandwichpanelen van 80mm. De totale oppervlakte van beide wachtgevels is 200m2 Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Metalen gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de gevel?: Meer dan 100 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Nieuwerkerken (Aalst)
woensdag 31 mei 2023

Houten gevelbekleding voor terrasmuur

Terrasmuur bekleden in hout, lengte is 6,42 en hoogte is 2,10


Gevel- en metselwerken Vilvoorde
Offertes aanvragen