Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel bekleden

Bekleding gevel? Wij helpen je de beste keuze maken!

Kan je niet kiezen in welk materiaal je een buitenmuur wil bekleden?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes van gevelspecialisten uit de buurt.

Gevelbekleding in hout, pvc of een ander materiaal?

Het bezetten of het bekleden van een voorgevel is geen goedkope opdracht. Het gaat meestal om een grote oppervlakte. Het voordeel is wel dat er een groot aanbod van verschillende materialen is. Moet de façade ook geïsoleerd worden? Dan is het totale kostenplaatje uiteraard nog een stukje hoger. Meer informatie over gevelisolatie vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je alvast een aantal richtprijzen van de beschikbare materialen waarmee je gevel bekleden mogelijk is.

Type gevebekleding Richtprijs
Crepi bepleistering € 70 - € 125 per m²
Houten gevelbekleding € 100 - € 225 per m²
Leien als gevebekleding € 75 - € 125 per m²
Steenstrips gevelbekleding € 150 - € 200 per m²
Buitenmuren metselen € 160 - € 210 per m²
Gevelbekleding in pvc of metaal € 90 - € 125 per m²
Gevelbekleding in thermowood € 35 - € 60 per m²

Tip: Vraag altijd een aantal offertes aan als je een buitenmuur wil bekleden. Op deze manier kies jij het bedrijf dat de beste prijs-kwaliteit in de offerte weet voor te leggen. Gevelbekleding is een belangrijke investering voor de uitstraling van je woning. Een goede aannemer vinden is daarom heel belangrijk.

Gevelbekleding in hout? De houtsoort bepaalt de prijs!

Populair tegenwoordig is een gevelbekleding in hout. Zeker bij een gevelrenovatie of bij een woning in houtskeletbouw wordt een houten gevel vaak verkozen boven bijvoorbeeld een gevel in kunststof. Er zijn verschillende houtsoorten die in aanmerking komen, en de keuze hout bepaalt het meest je gevelbekleding prijs. De kost voor plaatsing is ongeveer gelijk, maar bijvoorbeeld een gevel in soorten tropisch hardhout zal veel duurder zijn dan een gevel in lariks. Met het gebruik van thermowood kan je bijvoorbeeld ook heel wat besparen en toch een mooie houten façade laten plaatsen.

Wil je snel weten wat jouw project zal kosten?

Ontdek de mogelijkheden en vraag helemaal vrijblijvend tot drie offertes op van erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo kan je tot 30% besparen op het plaatsen van jouw gevel.

Recente opdrachten buitenmuur bekleden

woensdag 20 september 2023

Kunststof gevelbekleding

Vervanging op achterbouw/garage van houten gevelbekleding door potdeksel kunststof schroten in antraciet kleur. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/0ac53d99-984a-4c62-82ea-a2640459781b/assets Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: PVC gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Kessenich
maandag 18 september 2023

Metalen gevelbekleding

Op de 1e verdieping naast het raam van de slaapkamer is een stuk met hout bekleed dat ik zou willen laten vervangen door aluminium panelen. Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Metalen gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Hasselt
maandag 18 september 2023

Metalen gevelbekleding

Nieuwbouw aluminium gevelbekleding Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Metalen gevelbekleding Wil je de muren ook laten isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de te bekleden muren?: Tussen 10 en 50 m²


Gevel- en metselwerken Dilsen
Offertes aanvragen