Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel bekleden

Bekleding gevel? Wij helpen je de beste keuze maken!

Kan je niet kiezen in welk materiaal je een buitenmuur wil bekleden?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes van gevelspecialisten uit de buurt.

Gevelbekleding in hout, pvc of een ander materiaal?

Het bezetten of het bekleden van een voorgevel is geen goedkope opdracht. Het gaat meestal om een grote oppervlakte. Het voordeel is wel dat er een groot aanbod van verschillende materialen is. Moet de façade ook geïsoleerd worden? Dan is het totale kostenplaatje uiteraard nog een stukje hoger. Meer informatie over gevelisolatie vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je alvast een aantal richtprijzen van de beschikbare materialen waarmee je gevel bekleden mogelijk is.

Type gevebekleding Richtprijs
Crepi bepleistering € 70 - € 125 per m²
Houten gevelbekleding € 100 - € 225 per m²
Leien als gevebekleding € 75 - € 125 per m²
Steenstrips gevelbekleding € 150 - € 200 per m²
Buitenmuren metselen € 160 - € 210 per m²
Gevelbekleding in pvc of metaal € 90 - € 125 per m²
Gevelbekleding in thermowood € 35 - € 60 per m²

Tip: Vraag altijd een aantal offertes aan als je een buitenmuur wil bekleden. Op deze manier kies jij het bedrijf dat de beste prijs-kwaliteit in de offerte weet voor te leggen. Gevelbekleding is een belangrijke investering voor de uitstraling van je woning. Een goede aannemer vinden is daarom heel belangrijk.

Gevelbekleding in hout? De houtsoort bepaalt de prijs!

Populair tegenwoordig is een gevelbekleding in hout. Zeker bij een gevelrenovatie of bij een woning in houtskeletbouw wordt een houten gevel vaak verkozen boven bijvoorbeeld een gevel in kunststof. Er zijn verschillende houtsoorten die in aanmerking komen, en de keuze hout bepaalt het meest je gevelbekleding prijs. De kost voor plaatsing is ongeveer gelijk, maar bijvoorbeeld een gevel in soorten tropisch hardhout zal veel duurder zijn dan een gevel in lariks. Met het gebruik van thermowood kan je bijvoorbeeld ook heel wat besparen en toch een mooie houten façade laten plaatsen.

Wil je snel weten wat jouw project zal kosten?

Ontdek de mogelijkheden en vraag helemaal vrijblijvend tot drie offertes op van erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo kan je tot 30% besparen op het plaatsen van jouw gevel.

Recente opdrachten buitenmuur bekleden

donderdag 01 december 2022

Houten gevelbekleding voor houtskeletbouw

Bekleding van een reeds geplaatste houtskeletopbouw + mee bekleden van aansluitende carport. Voorkeur voor afwerking in hout, maar we staan open voor tips.


Gevel- en metselwerken Oostkamp
woensdag 30 november 2022

Isoleren en bekleden van buitgevel

Ik zoek voor gent een aannemer die isolatie en buitenbekleding uitvoert , buitenbekleding bij voorkeur in houtstructuur. Het zou gaan om een oppervlakte tussen de 50 en 100m².


Isolatie Gent
dinsdag 29 november 2022

Gevels isoleren en bekleden

We zijn op zoek naar een vakman die onze spouwmuren kan isoleren en de gevels kan bekleden. Op dit moment zijn de gevels bekleed met leien, maar die zouden verwijderd moeten worden en vervangen moeten worden door een modernere gevelbekleding. Het gaat om een totale oppervlakte van 150m² ongeveer.


Isolatie Weerde
Offertes aanvragen