Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Metselaar gevel in bakstenen

Metselwerken

Metselwerken

Metselwerk bepaalt het uitzicht van jouw gevel. Op zoek naar handige tips of wil je een beeld krijgen van de kostprijs? Scrol verder en je vindt de uitleg die je zoekt.

Een metser voor jouw metselwerken

Metselwerken is meer dan een hoop stenen op elkaar smijten, wat mortel ertussen werpen en hopen dat het resultaat op iets lijkt. Het bepaalt het uitzicht van je woning. Je neemt er dus best je tijd voor. Op deze pagina krijg je meer info over de mogelijkheden.

Wil je je vragen liever rechtstreeks stellen aan iemand die er veel van weet of wil je de beste prijs ontdekken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Soorten baksteen

Baksteen is en blijft een van de populairste materialen om mee te werken. Hoewel de basis bijna altijd gelijk is - balkvorm, smal en al duizenden jaren gemaakt uit klei - kan je toch kiezen uit verschillende types

Handvormsteen

Eigenlijk wordt deze steen nog altijd op dezelfde manier gemaakt als vroeger. Een ongebakken steen komt in een mal en die wordt gebakken. Enige verschil met vroeger is dat het allemaal machinaal gebeurt. Handvormstenen behouden hun ruwe, onregelmatige uitzicht zodat elke steen uniek is.

Vormbaksteen

Deze stenen zijn iets strakker dan handvormstenen. Tijdens dit proces wordt de klei in de vormen geperst en daarna nog eens gewalst. Het resultaat is een steen die geen nerven meer heeft en een regelmatigere vorm.

Strengperssteen

Is een beetje strak niet goed genoeg, dan zijn er altijd strengpersstenen. Anders dan bij de vorige types wordt deze steen uitgesneden uit een lange streng of reep. Het resultaat zijn regelmatige stenen zonder nerf. Grote voordeel: de stenen zijn vaak in verschillende groottes en diktes beschikbaar.

Gesinterde steen

Gesinterde of gesmoorde stenen worden op een hogere temperatuur gebakken. Door die extreme hitte bereikt de baksteen bijna zijn smeltpunt. Door dit bijna-smelten verandert de kleur van de baksteen in een grijze tint.

Met een baksteen alleen houdt je gevel niet stand natuurlijk. De voegwerken die daarbij horen zijn minstens even belangrijk. Bij handvormstenen komen de voegen sterk naar voren, bij strengpersstenen blijven de voeg iets meer op de achtergrond. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Dan kan je deze pagina terecht voor meer informatie.

Gevelmaterialen

Natuursteen

Natuurstenen zijn ideaal als je op zoek bent naar die landelijke stijl. Je kan kiezen voor volledig onregelmatige vormen of voor stenen die wat zijn bijgewerkt. Werken met onbewerkte stenen is meestal iets goedkoper omdat er minder voorbereiding aan te pas komt.

Om inspiratie op te doen, kan je snel even naar de Ardennen rijden. Zandsteen of blauwe hardsteen zijn heel populair, maar de mogelijkheden zijn een pak uitgebreider. Pols eens bij jouw aannemer.

Betonblok

Beton is ideaal voor die minimalistische, moderne look. Betonblokken zijn vaak kaarsrecht en groot, dus je kan hier een heel strakke lijn mee aanhouden.

Crepi

Misschien niet helemaal wat je verwacht onder metselwerken, maar ook crepi of gevelpleister hoort thuis in dit rijtje. Op zoek naar een egaal oppervlak of heb je gebogen muren? Dan is crepi het overwegen waard. Meer info vind je op deze pagina.

 

Metselaar bakstenen voor gevel
Gevel crepi

Wat is de prijs van metselwerken?

Afhankelijk van welke vakman je contacteert, krijg je een prijs per vierkante meter, een prijs per uur of een totaalprijs. Bij lastige constructies die veel tijd in beslag nemen is een totaalprijs zeldzaam. Het aantal werkuren is moeilijk te voorspellen, dus een prijs per uur is dan handiger.

Tarieven variëren uiteraard, maar gemiddeld schommelt het tarief rond de € 75 à € 125 per vierkante meter. Dit tarief hangt sterk af van het type steen waarmee je wil metselen.

Ben je benieuwd naar de kostprijs van jouw project? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmensen uit je regio en kom het snel te weten.

Recente opdrachten metselwerken

zaterdag 15 januari 2022

steunmuur uitbreken en ophogen vloer veranda

Wij zoeken een vakman om een muur (steunmuur) aansluitend naar een veranda uit te breken en deze veranda te laten ophogen ( de vloer gelijktrekken) om zo een grotere ruimte te creëren.


Gevel- en metselwerken Boom
vrijdag 14 januari 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

Wij zouden graag onze gevel laten isoleren. Binnenmuur is momenteel bloot + afwerking in hout langs de buitenkant. De isolatie moet langs buiten geplaatst worden. Open bebouwing .


Gevel- en metselwerken Oeselgem
woensdag 12 januari 2022

Hermetsen muur

Muur voorzijde opnieuw opmetsen waar de omheining tussen staat. Vanboven is er een tablet van arduin. 50cm hoog over een lengte van 15 meter, daar zitten pylonen in van 2m hoog ongeveer


Gevel- en metselwerken Koersel
maandag 10 januari 2022

Voegwerk herstellen en vochtprobleem oplossen

De verandamuur laat vocht door...er is een gat in de cement van een voeg. Te repareren en misschien moet de muur geimpregneerd worden


Gevel- en metselwerken Bertem
woensdag 05 januari 2022

Muur hervoegen

Wij zouden graag de oude voegen verwijderen en opnieuw voegen van zijmuur woning die onderhevig is aan veel slagregen. Met een oppervlakte 20m²


Gevel- en metselwerken Herent
woensdag 05 januari 2022

Herstellen gebarsten muur

De muur van een garage is gebarsten van binnen en buiten waarschijnlijk door ouderdom van het gebouw. Barsten in de stenen aan de buitengevel. En in de kalkbezetting binnen is ook een barst.


Gevel- en metselwerken Groot-Bijgaarden
zaterdag 01 januari 2022

Herstel metselwerk gevel onder dakhoeken + rondom luifel

Oude "Knokse" villa waar op de hoeken van de gevel houten versieringsstukken tussen goot en metselwerk zitten. Die zorgen voor schade aan de gevel en moeten verwijderd worden. Het gaat in totaal om een 7tal knoppen rondom de woning en de uitbouw. Verder is er schade bij de verankering van de luifel in de muur. Ook dit moet herstelt worden.


Gevel- en metselwerken Ronse
donderdag 23 december 2021

Tuinmuur metsen

Ik ben op zoek naar iemand die een tuinmuur wil metsen (inclusief nieuwe fundering). De lengte van de muur is ongeveer 11 meter; de hoogte is 2/2.75 meter (er is een niveauverschil van 75 cm tussen de twee percelen -- vandaar het verschil in grootte).


Gevel- en metselwerken Gent
dinsdag 21 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Bekleden van woning, moet gelijmd worden en mag nergens vijzen zien. 1 muur met zwarte platen en andere muren met witte platen (geplaatst in wildverband). Dakgoten ook zwart bekleden. Ongeveer 180m² HOB.


Gevel- en metselwerken Melsele
maandag 20 december 2021

Gevel en tuinmuur reiniging en enkele voegen herstellen

Tuinmuur en voorgevel zijn vuil. Ook is er op de bovenkant een epdm laag geplaatst waardoor er voegsel is losgekomen. 14 m2 tuinmuur ongeveer en ongeveer 40 m2 gevel in baksteen.


Gevel- en metselwerken Sint-Andries
donderdag 16 december 2021

Gevels laten bekleden + isoleren

Bij hernieuwen badkamer benedenverdieping werd probleem koude brug vastgesteld en dit is wellicht het geval voor de complete gevel (alleenstaande woning, type chalet. Gevel is nu betonplaat met voorzetsteen, geen spouwmuur). Gewenst : gevel isoleren en probleem koude brug oplossen. Gevelbekleding in overleg met vakman. 4 gevel woning


Gevel- en metselwerken Zichem
donderdag 16 december 2021

Muur herstellen wegens barst

Muur van garage aangereden. Muur is geheel gebarsten. Op zoek naar een vakman voor de nodige herstelling te maken.


Gevel- en metselwerken Eke
dinsdag 14 december 2021

Gevelbekleding te plaatsen

We wensen onze voorgevel te bekleden zodat onze muur 100 % waterdicht is. Wij twijfelen nog tussen gelakt aluminium en verduurzaamd zacht hout (thermowood, oregon, lorken...)


Gevel- en metselwerken Assenede
dinsdag 14 december 2021

Gevelplinten plaatsen rondom huis

Plaatsen gevelplinten rondom de woning. Het gaat om gevels met afmetingen van: 13 x 9 meter en 6 x 9 meter. Momenteel een muur/ gevel die opgebouwd is uit bakstenen.


Gevel- en metselwerken Koersel
donderdag 02 december 2021

Kleine herstelling uitvoeren voegwerk en keermuur

herstellen voegen, ongeveer 5M in totaal 10 tal stenen in keermuur vervangen (de stenen heb ik zelf klaargelegd) 1 klinker in twee zagen


Gevel- en metselwerken Tervuren
zondag 28 november 2021

Muur metsen + venster dichtmetsen + beton gieten zinkput

Verschillende metselwerken: een muurtje metsen en een raam dichtmetselen aan de buitenkant. Verder moet er beton worden gegoten voor een zinkput.


Gevel- en metselwerken Meulebeke
maandag 22 november 2021

Voegwerk herstellen

De voegen van een buitenmuur op de eerste verdieping zijn enorm beschadigd en hebben een tijdje geleden (slagregen) voor waterschade gezorgd binnen huis. We zouden graag deze muur laten repareren zodat dit in de toekomst vermeden kan worden.


Gevel- en metselwerken Brasschaat
zondag 21 november 2021

Houten/ rockpanel gevelbekleding plaatsen

Wij zijn bezig met een nieuwbouwproject voor een vrijstaande woning en voelen ons aangetrokken tot Rockpanel, hout en beton. - Plaatsen van dak- en gevelbekleding (totaal: ongeveer 417m²) Architectonisch beton? als er een massieve kelder onder de buitenmuur is geplaatst. De gevels staat in clt.


Gevel- en metselwerken Astene
vrijdag 19 november 2021

Voegwerk HOB herstellen

HOB, glv +1 e verdieping en dan onder het dak nog een deelverdieping erbij. Totaal muuroppervlak 3 gevels (zonder ramen en deuren) ongeveer 82 m². Reinigen, uitslijpen en hervoegen + evtl. beschadigde stenen vervangen


Gevel- en metselwerken Drongen
maandag 15 november 2021

Muur doorboren voor afzuiging damkap

Dampkap (diameter 150 mm) in keuken aansluiten aan ventilator met snelheidsregeling, dan door de muur (metselwerk) boren en eindigen met terugslagklep. Werken op een 1ste verdieping uit te voeren.


Gevel- en metselwerken Sint-Amandsberg
zondag 14 november 2021

Buitenmuur afwerken in beplating

een buitenmuur (ruwe staat en niet volledig pas) herbekleden DRINGEND In welke metaalsoorten heb je interesse?: gelakt aluminium Wil je de muren ook laten isoleren?: nee Welke oppervlakte moet bekleed worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman Houten gevelbekleding


Gevel- en metselwerken Kortrijk

Vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen

Offertes aanvragen