Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
betonrot

Betonrot

Hoe betonrot herkennen en herstellen? Casius licht je in.

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door het roesten van de wapening van beton. Anders gezegd: het metaal binnenin het beton roest en verzwakt. Dat gebeurt vooral door blootstelling van het metaal aan vocht van buitenaf. Hierdoor gaat het ijzer roesten en ontstaan er steeds meer en grotere roestplekken. Het uitzetten van deze roestplekken zorgt ervoor dat de structuur van het beton verzwakt. Het is belangrijk betonrot zo snel mogelijk te behandelen om ernstige problemen met de structuur van de constructie te vermijden.

Hoe betonrot herkennen?

Hoe ziet betonrot er precies uit? Een erkende vakman kan de kenmerken van betonrot snel en met zekerheid herkennen. Bovendien geeft een goede vakman aan wanneer beschadigingen aan beton een andere oorzaak hebben. De bekendste kenmerken van betonrot zijn:

  • Roestplekken rondom de bewapening;
  • Afbrokkelende stukken beton;
  • Bruine randen en donkere vlekken rondom het beton;
  • Scheuren en barsten in het beton.

Betonrot vind je in verschillende ruimtes binnen en buiten de woning terug. Meestal rondom het balkon, maar ook de kelder, kruipruimte of septische put zijn plekken waar de stevigheid van beton snel aftakelt. Betonrot kan je zowel aan het plafond, de wanden en de vloer terugvinden. Helaas is betonrot een van de grootste oorzaken van veel vochtproblemen.

betonrot
betonrot muur

Hoe betonrot herstellen?

Het behandelen of repareren van betonrot kan je zelf doen, maar dat is niet altijd de beste keuze. Om betonrot te herstellen, doe je toch beter beroep op erkende bedrijven. Die verwijderen het aangetaste beton tot op de wapening. Daarna wordt het roest weggehaald van het wapeningsstaal. Dan worden er 1 of 2 lagen primer en/of coating aangebracht. Tot slotte brengt de specialist reparatiemortel aan. Enkel zo kan je betonrot herstellen op een degelijke manier.

Wat is de prijs voor betonrot te herstellen?

De oppervlakte, het reparatiemateriaal en het uurloon van de vakman bepalen de kostprijs. Wij geven als richtprijs mee om toch op 30 à 40 euro per uur te rekenen. Tip: Vergelijk altijd een aantal offertes voor het herstellen van betonrot en kies de beste eruit.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor betonrot

zondag 19 februari 2023

Betonrot herstellen

Afbrokkelen van stukken beton boven steunbalk vensteropening. We zijn op zoek naar een vakman die het betonrot kan herstellen.


Andere / klussen De Panne
woensdag 15 februari 2023

Betonrot vensterbank herstellen

1 grote betonnen vensterbank + 1 dorpel boven de voordeur zijn gebarsten/Verbrokkeld. Bij 1 ervan is de verroeste wapening zichtbaar. Deze zouden we graag beiden laten herstellen.


Andere / klussen Beverst
woensdag 15 februari 2023

Betonrot herstellen

Boven aan mijn balkon is het beton aan het afbrokkelen. Dit moet hersteld worden.


Andere / klussen Boom
zaterdag 04 februari 2023

Betonrot behandeling

Wij hebben een appartementsgebouw van 4 verdiepingen en 8 appartementen waar betonrot inzit. Er moet gecontroleerd worden waar dit allemaal zit en ook behandeld worden.


Andere / klussen Oostende
zaterdag 14 januari 2023

Betronrot herstellen poutrel

poutrel eerste verdieping is doorweekt van vocht, graag komen nakijken op betonrot.


Verbouwing Lier
maandag 12 december 2022

Betonterrassen renoveren en herstellen

De terassen van het appartementsgebouw (met 6 units) hebben betonrot. Dit moet dus behandeld worden en ook renovatie van de terrassen. Er is ook een vochtprobleem (vermoedelijk door de betonrot) dat aangepakt moet worden.


Terras- en bestratingswerken Ekeren (Antwerpen)
Offertes aanvragen