Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
betonrot

Betonrot

Hoe betonrot herkennen en herstellen? Casius licht je in.

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door het roesten van de wapening van beton. Anders gezegd: het metaal binnenin het beton roest en verzwakt. Dat gebeurt vooral door blootstelling van het metaal aan vocht van buitenaf. Hierdoor gaat het ijzer roesten en ontstaan er steeds meer en grotere roestplekken. Het uitzetten van deze roestplekken zorgt ervoor dat de structuur van het beton verzwakt. Het is belangrijk betonrot zo snel mogelijk te behandelen om ernstige problemen met de structuur van de constructie te vermijden.

Hoe betonrot herkennen?

Hoe ziet betonrot er precies uit? Een erkende vakman kan de kenmerken van betonrot snel en met zekerheid herkennen. Bovendien geeft een goede vakman aan wanneer beschadigingen aan beton een andere oorzaak hebben. De bekendste kenmerken van betonrot zijn:

  • Roestplekken rondom de bewapening;
  • Afbrokkelende stukken beton;
  • Bruine randen en donkere vlekken rondom het beton;
  • Scheuren en barsten in het beton.

Betonrot vind je in verschillende ruimtes binnen en buiten de woning terug. Meestal rondom het balkon, maar ook de kelder, kruipruimte of septische put zijn plekken waar de stevigheid van beton snel aftakelt. Betonrot kan je zowel aan het plafond, de wanden en de vloer terugvinden. Helaas is betonrot een van de grootste oorzaken van veel vochtproblemen.

betonrot
betonrot muur

Hoe betonrot herstellen?

Het behandelen of repareren van betonrot kan je zelf doen, maar dat is niet altijd de beste keuze. Om betonrot te herstellen, doe je toch beter beroep op erkende bedrijven. Die verwijderen het aangetaste beton tot op de wapening. Daarna wordt het roest weggehaald van het wapeningsstaal. Dan worden er 1 of 2 lagen primer en/of coating aangebracht. Tot slotte brengt de specialist reparatiemortel aan. Enkel zo kan je betonrot herstellen op een degelijke manier.

Wat is de prijs voor betonrot te herstellen?

De oppervlakte, het reparatiemateriaal en het uurloon van de vakman bepalen de kostprijs. Wij geven als richtprijs mee om toch op 30 à 40 euro per uur te rekenen. Tip: Vergelijk altijd een aantal offertes voor het herstellen van betonrot en kies de beste eruit.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor betonrot

dinsdag 07 juni 2022

Balkonherstelling aan woonhuis

Het beton van onze 2 balkons moet worden hersteld met nieuwe vloer. Het gaat om betonrot denk ik. Er moeten ook 2 nieuwe balkonbalustrades worden geplaatst. Alsook nieuwe balustrades aan buitentrappen in dezelfde stijl van de balkons.


Andere / klussen Hamme (O-Vl)
dinsdag 31 mei 2022

Betonrot herstellen

Op zoek naar een vakman om betonrot in de kelder(plafond) te herstellen


Restauratie Oostende
maandag 30 mei 2022

Betonrot terrassen herstellen

Op zoek naar een vakman om twee terrasen te herstellen van een klein appartementsgebouw van dezelfde eigenaar terras van ongeveer 5 op 1.5meter


Restauratie Puurs
donderdag 19 mei 2022

Betonnen dakgoten herstellen

We hebben betonnen dakgoten en op twee plaatsen zijn er stukken uit gebroken. Dit geeft betonrot weer.


Dakdekken en dakherstelling Geetbets
zaterdag 07 mei 2022

Betonrot herstellen.

Op zoek naar iemand die betonrot kan herstellen aan 2 ramen. De betonstrook is 1,5m breed, 20 cm hoog.


Kozijnen, deuren en ramen Zwijndrecht
woensdag 30 maart 2022

Betonrot in plafond herstellen en dakbedekking vernieuwen

Na vochtinsijpeling, zijn er, bij verwijdering van het plamuur, in het plafond van de keuken enkele geoxideerde betonijzers zichtbaar. En ook dakbedekking van het platte dak herstellen / vernieuwen.


Restauratie Londerzeel
maandag 14 februari 2022

Betonrot in balkon herstellen

Balkon (8m²), betonrot herstel. Insijpeling vocht via balkon.


Gevel- en metselwerken Tienen
zaterdag 05 februari 2022

Herstellen betonrot aan de gevel

Ik zoek een vakman die ervaring heeft in het herstellen van betonrot. Aan onze gevel hebben wij raamomlijsting en een sierbalkon waar er zichtbaar betonrot is. Dit wensen wij graag te herstellen.


Gevel- en metselwerken Wetteren
dinsdag 25 januari 2022

Balkon renoveren

Ik zoek een vakman voor het renovatie balkon. De balk is van beton en heeft betonrot.


Gevel- en metselwerken Tienen
Offertes aanvragen