Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
betonrot

Betonrot

Hoe betonrot herkennen en herstellen? Casius licht je in.

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door het roesten van de wapening van beton. Anders gezegd: het metaal binnenin het beton roest en verzwakt. Dat gebeurt vooral door blootstelling van het metaal aan vocht van buitenaf. Hierdoor gaat het ijzer roesten en ontstaan er steeds meer en grotere roestplekken. Het uitzetten van deze roestplekken zorgt ervoor dat de structuur van het beton verzwakt. Het is belangrijk betonrot zo snel mogelijk te behandelen om ernstige problemen met de structuur van de constructie te vermijden.

Hoe betonrot herkennen?

Hoe ziet betonrot er precies uit? Een erkende vakman kan de kenmerken van betonrot snel en met zekerheid herkennen. Bovendien geeft een goede vakman aan wanneer beschadigingen aan beton een andere oorzaak hebben. De bekendste kenmerken van betonrot zijn:

  • Roestplekken rondom de bewapening;
  • Afbrokkelende stukken beton;
  • Bruine randen en donkere vlekken rondom het beton;
  • Scheuren en barsten in het beton.

Betonrot vind je in verschillende ruimtes binnen en buiten de woning terug. Meestal rondom het balkon, maar ook de kelder, kruipruimte of septische put zijn plekken waar de stevigheid van beton snel aftakelt. Betonrot kan je zowel aan het plafond, de wanden en de vloer terugvinden. Helaas is betonrot een van de grootste oorzaken van veel vochtproblemen.

betonrot
betonrot muur

Hoe betonrot herstellen?

Het behandelen of repareren van betonrot kan je zelf doen, maar dat is niet altijd de beste keuze. Om betonrot te herstellen, doe je toch beter beroep op erkende bedrijven. Die verwijderen het aangetaste beton tot op de wapening. Daarna wordt het roest weggehaald van het wapeningsstaal. Dan worden er 1 of 2 lagen primer en/of coating aangebracht. Tot slotte brengt de specialist reparatiemortel aan. Enkel zo kan je betonrot herstellen op een degelijke manier.

Wat is de prijs voor betonrot te herstellen?

De oppervlakte, het reparatiemateriaal en het uurloon van de vakman bepalen de kostprijs. Wij geven als richtprijs mee om toch op 30 à 40 euro per uur te rekenen. Tip: Vergelijk altijd een aantal offertes voor het herstellen van betonrot en kies de beste eruit.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor betonrot

woensdag 20 september 2023

Herstelling van 2 terrasranden

Op de rand van de overgang tussen betonplaat van het terra en een opstaande, gemetste balustrade treed er betonrot op. Er zijn stukken beton afgekomen en het betonijzer ligt er totaal verroest bij. Graag herstelling.


Andere / klussen Deurne
zondag 03 september 2023

Betonrot herstellen

Afbrokkelend beton in sanitaire ruimte


Andere / klussen Overijse
donderdag 31 augustus 2023

Betonrot herstellen

Ik ben op zoek naar een firma die het betonrot kan herstellen aan een gelijkvloerse woning van 50 jaar oud. De betonrot is het laatste jaar zichtbaar geworden en manifesteert zich onder de dakrand van de woning en dit praktisch de ganse woning rond (zie foto's in bijlage)


Andere / klussen Wezemaal
dinsdag 22 augustus 2023

Betonrot balkon

Balkon roest verwijderen, beton herstellen


Andere / klussen Borgerhout (Antwerpen)
vrijdag 18 augustus 2023

Betonrot herstellen

Op zoek naar een vakman om betonrot in het kelderplafond te herstellen.


Andere / klussen Kleine-Brogel
woensdag 19 juli 2023

Betonrot herstellen

Op zoek naar een vakman die het betonrot aan terras kan herstellen.


Terras Borsbeek (Antwerpen)
Offertes aanvragen