Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
betonrot

Betonrot

Hoe betonrot herkennen en herstellen? Casius licht je in.

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat door het roesten van de wapening van beton. Anders gezegd: het metaal binnenin het beton roest en verzwakt. Dat gebeurt vooral door blootstelling van het metaal aan vocht van buitenaf. Hierdoor gaat het ijzer roesten en ontstaan er steeds meer en grotere roestplekken. Het uitzetten van deze roestplekken zorgt ervoor dat de structuur van het beton verzwakt. Het is belangrijk betonrot zo snel mogelijk te behandelen om ernstige problemen met de structuur van de constructie te vermijden.

Hoe betonrot herkennen?

Hoe ziet betonrot er precies uit? Een erkende vakman kan de kenmerken van betonrot snel en met zekerheid herkennen. Bovendien geeft een goede vakman aan wanneer beschadigingen aan beton een andere oorzaak hebben. De bekendste kenmerken van betonrot zijn:

  • Roestplekken rondom de bewapening;
  • Afbrokkelende stukken beton;
  • Bruine randen en donkere vlekken rondom het beton;
  • Scheuren en barsten in het beton.

Betonrot vind je in verschillende ruimtes binnen en buiten de woning terug. Meestal rondom het balkon, maar ook de kelder, kruipruimte of septische put zijn plekken waar de stevigheid van beton snel aftakelt. Betonrot kan je zowel aan het plafond, de wanden en de vloer terugvinden. Helaas is betonrot een van de grootste oorzaken van veel vochtproblemen.

betonrot
betonrot muur

Hoe betonrot herstellen?

Het behandelen of repareren van betonrot kan je zelf doen, maar dat is niet altijd de beste keuze. Om betonrot te herstellen, doe je toch beter beroep op erkende bedrijven. Die verwijderen het aangetaste beton tot op de wapening. Daarna wordt het roest weggehaald van het wapeningsstaal. Dan worden er 1 of 2 lagen primer en/of coating aangebracht. Tot slotte brengt de specialist reparatiemortel aan. Enkel zo kan je betonrot herstellen op een degelijke manier.

Wat is de prijs voor betonrot te herstellen?

De oppervlakte, het reparatiemateriaal en het uurloon van de vakman bepalen de kostprijs. Wij geven als richtprijs mee om toch op 30 à 40 euro per uur te rekenen. Tip: Vergelijk altijd een aantal offertes voor het herstellen van betonrot en kies de beste eruit.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor betonrot

dinsdag 22 november 2022

Betonrot erker herstellen

Wij vermoeden schade aan onze erker voorgevel door betonrot en zijn op zoek naar een aannemer om dit te herstellen.


Andere / klussen Mechelen
zondag 23 oktober 2022

betonrot vaststellen en herstellen

Op zoek naar een vakman om een terras van 3m op 1m te inspecteren en te herstellen van betonrot


Andere / klussen Gent
woensdag 12 oktober 2022

Betonrot herstellen

Ik heb beton rot aan mijn terras en wil het laten behandelen. Schade is zichtbaar op de foto's, op verschillende plaatsen van het terras


Andere / klussen Lembeek
maandag 19 september 2022

Poutrel vervangen

De betonnen draagvloer in de kelder ter hoogte van de keldertrap is zwaar aangetast door betonrot en is onderstut met een houten balk. De houten balk is aan de onderzijde aangetast door houtrot. Deze zou moeten vervangen worden.


Verbouwing Oostende
maandag 19 september 2022

Betonrot herstellen of vervangen in de kelder

Ik ben opzoek naar een vakman om betonrot (plafond) te herstellen of vervangen in de kelder. De oppervlakte is ongeveer 6m².


Andere / klussen Wilrijk
dinsdag 16 augustus 2022

betonrot herstellen

ik zoek een vakman om betonrot te behandelen in particuliere woning. De overhang over lengte van ca. 30 meter dient te worden nagekeken en op bepaalde plaatsen hersteld te worden.


Restauratie Zottegem
Offertes aanvragen