Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Tijd om de gevel te vernieuwen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Wil je een gevel renovatie laten uitvoeren?

Afhankelijk van jouw budget kan je uit verschillende opties kiezen voor een gevelrenovatie. Zit je wat krap en valt de schade nog mee, dan hoef je niet meteen alles te gaan vervangen. Een simpele gevelreiniging kan al wonderen doen.

Wil je meteen gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van vakmensen uit jouw buurt? Klik dan op de groene button en gebruik onze gratis dienst. Wij brengen je in contact met erkende vakmensen uit jouw buurt!

Mogelijkheden bij een gevelrenovatie?

Wil je een nieuwe bezetting voor de gevel of wil je de woning beter isoleren? Maak je keuze in onderstaande lijst en klik door voor extra informatie over elk specifiek onderdeel. Zo kan je de verschillende opties vergelijken voor je een beslissing maakt.

Prijs van een gevelrenovatie?

De kosten voor een gevel renovatie hangen af van een aantal factoren. Zo zijn er duurdere technieken maar kan ook het uurloon van de vakman sterk verschillen. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type gevelwerken Richtprijs
Gevelreiniging € 5 - € 20 per m²
Gevel bekleden € 70 - € 225 per m²
Crepi gevelbepleistering € 70 - € 125 per m²
Gevel isoleren € 120 - € 150 per m²
Gevel schilderen € 25 - € 40 per m²
Renovatie gevel

Hoe lang duurt een gevelrenovatie?

Het renoveren van een gevel gaat vrij snel. Meestal kan de renovatie gebeuren op 1 tot 2 dagen. Natuurlijk hangt die tjid ook af van de grootte van je gevel en ook wat je allemaal lat doen. Moeten bijvoorbeeld alle voegen worden verwijderd om alles opnieuw te voegen, dan zal dit langer duren. Reken dan op ongeveer 5 dagen gemiddeld.

Wat kost een nieuwe gevel?

Ook dit hangt in belangrijke mate af van wat je precies laat uitvoeren. Het totale kostenplaatje bij een gevel renovatie kan gaan van ca. 50 tot 300 euro per vierkante meter. We geven je graag enkele indicaties van de prijzen van enkele soorten gevelrenovatie.

Soort gevel renovatie Kostprijs
Nieuwe gevel metselen met bakstenen² Gemiddeld €185/m²
Voegen verwijderen en opnieuw voegen € 50/m²
Crepi zonder isolatie € 50 - € 100 / m²
Gevel bekleden met hout € 100 - € 175 / m²

Je vernieuwde gevel impregneren is ook een goed idee om je gevel langer mooi te houden. Met de gepaste coating wordt je gevel vuil- en waterafstotend, maar blijft je gevel toch ademen. Zowel voor bakstenen gevels als een crepi gevel is je gevel impregneren bijvoorbeeld sterk aan te raden!

Gratis offertes aanvragen

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Recente opdrachten gevelrenovatie

dinsdag 29 november 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Etalage van een vroegere winkel renoveren in een woning voorgevel. De gevel moet hersteld worden na vocht.


Gevel- en metselwerken Dormaal
maandag 21 november 2022

Hoeken gevel met koper renoveren

Het gaat over de 4 hoeken van mijn woning, de verticale zijkant van de dakoversteek. Dit is een driehoek van ong 2m2 per hoek. Dit is nu in hout maar dit is gedeeltelijk aangetast. Ik zou dit willen renoveren met koper platen ofwel met staande naad of met losanges.


Gevel- en metselwerken Merchtem
maandag 21 november 2022

Oude gevel in crepi renoveren

Franse crepi, met krassen in, bijna dertig jaar oud (1994), hier en daar gebarsten, maar vooral vuil. Gaat om minstens 100 m² te renoveren.


Renovatie Sint-Joris-Weert
Offertes aanvragen