Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Tijd om de gevel te vernieuwen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Wil je een gevel renovatie laten uitvoeren?

Afhankelijk van jouw budget kan je uit verschillende opties kiezen voor een gevelrenovatie. Zit je wat krap en valt de schade nog mee, dan hoef je niet meteen alles te gaan vervangen. Een simpele gevelreiniging kan al wonderen doen.

Wil je meteen gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van vakmensen uit jouw buurt? Klik dan op de groene button en gebruik onze gratis dienst. Wij brengen je in contact met erkende vakmensen uit jouw buurt!

Mogelijkheden bij een gevelrenovatie?

Wil je een nieuwe bezetting voor de gevel of wil je de woning beter isoleren? Maak je keuze in onderstaande lijst en klik door voor extra informatie over elk specifiek onderdeel. Zo kan je de verschillende opties vergelijken voor je een beslissing maakt.

Prijs van een gevelrenovatie?

De kosten voor een gevel renovatie hangen af van een aantal factoren. Zo zijn er duurdere technieken maar kan ook het uurloon van de vakman sterk verschillen. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type gevelwerken Richtprijs
Gevelreiniging € 5 - € 20 per m²
Gevel bekleden € 70 - € 225 per m²
Crepi gevelbepleistering € 70 - € 125 per m²
Gevel isoleren € 120 - € 150 per m²
Gevel schilderen € 25 - € 40 per m²
Renovatie gevel

Hoe lang duurt een gevelrenovatie?

Het renoveren van een gevel gaat vrij snel. Meestal kan de renovatie gebeuren op 1 tot 2 dagen. Natuurlijk hangt die tjid ook af van de grootte van je gevel en ook wat je allemaal lat doen. Moeten bijvoorbeeld alle voegen worden verwijderd om alles opnieuw te voegen, dan zal dit langer duren. Reken dan op ongeveer 5 dagen gemiddeld.

Wat kost een nieuwe gevel?

Ook dit hangt in belangrijke mate af van wat je precies laat uitvoeren. Het totale kostenplaatje bij een gevel renovatie kan gaan van ca. 50 tot 300 euro per vierkante meter. We geven je graag enkele indicaties van de prijzen van enkele soorten gevelrenovatie.

Soort gevel renovatie Kostprijs
Nieuwe gevel metselen met bakstenen² Gemiddeld €185/m²
Voegen verwijderen en opnieuw voegen € 50/m²
Crepi zonder isolatie € 50 - € 100 / m²
Gevel bekleden met hout € 100 - € 175 / m²

Je vernieuwde gevel impregneren is ook een goed idee om je gevel langer mooi te houden. Met de gepaste coating wordt je gevel vuil- en waterafstotend, maar blijft je gevel toch ademen. Zowel voor bakstenen gevels als een crepi gevel is je gevel impregneren bijvoorbeeld sterk aan te raden!

Gratis offertes aanvragen

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Recente opdrachten gevelrenovatie

woensdag 20 september 2023

Nieuw hellend dak leggen

Beste. Om een kost van een aan te kopen huis te betekenen had ik graag een richtprijs gehad voor volgende: 1 dak te renoveren momenteel asbest leien op dak + 2 gevels Afmetingen dak 6m breed 9m diep helling van 45 graden. Daarnaast word een deel nieuwbouw voorzien waarop een dak moet komen. Afmetingen: 6m breed 9meter diep helling van 45 graden. Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Nieuw hellend dak Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 120 Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Herentals
maandag 18 september 2023

Buitengevel renovatie

Verwijderen van zakende bakstenen boven twee vensters. Profielplaatsen zodat in de toekomst de bakstenen niet meer zakken. Opnieuw opmetsen & voegen. Eventueel extra isoleren en bekleden met hout. Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Edegem
zaterdag 16 september 2023

Renoveren van gevel

Plaatsen van gevelbekleding + evt isolatie.


Gevel- en metselwerken Berchem (Antwerpen)
Offertes aanvragen