Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Tijd om de gevel te vernieuwen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Gevel laten renoveren?

Afhankelijk van jouw budget kan je uit verschillende opties kiezen voor de renovatie van jouw gevel. Zit je wat krap en valt de schade nog mee, dan hoef je niet meteen alles te gaan vervangen. Een simpele gevelreiniging kan al wonderen doen. Liever meteen een vrijblijvende offerte op maat? Gebruik onze gratis dienst en wij brengen je in contact!

Mogelijkheden bij een gevelrenovatie?

Wil je een nieuwe bezetting voor de gevel of wil je de woning beter isoleren? Maak je keuze in onderstaande lijst en klik door voor extra informatie over elk specifiek onderdeel. Zo kan je de verschillende opties vergelijken voor je een beslissing maakt.

Prijs van een gevelrenovatie?

De kosten voor het vernieuwen van een gevel hangen af van een aantal factoren. Zo zijn er duurdere technieken maar kan ook het uurloon van de vakman sterk verschillen. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type gevelwerken Richtprijs
Gevelreiniging € 5 - € 20 per m²
Gevel bekleden € 70 - € 225 per m²
Crepi gevelbepleistering € 70 - € 125 per m²
Gevel isoleren € 120 - € 150 per m²
Gevel schilderen € 25 - € 40 per m²
Renovatie gevel

Gratis offertes aanvragen

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Recente opdrachten gevelrenovatie

woensdag 05 januari 2022

Renoveren van de gevel en kelder

Achtergevel 45m² Isoleren, crepi plaatsen en 2 ramen vervangen. Afvoerbuizen van badkamer lopen op achtergevel naar buiten en wil ze laten inwerken in de crepi en eerst vervangen door polyethyleen voor de sterkte. In de kelder 3 openingen toemaken en ventilatiesysteem installeren voor constante temperatuur. Plafond kelder isoleren in functie van het isoleren van de gelijkvloerse vloer.


Renovatie Wilrijk
vrijdag 24 december 2021

Fundering huis plaatsen

Het huis dat ik reeds aan het renoveren ben heeft gedeeltelijk geen fundering. We zouden van binnenuit de vloer kunnen verwijderen, om zo deel per deel de voorgevel te voorzien van een fundering. Ongeveer 5x5m


Renovatie Rillaar
vrijdag 26 november 2021

Herstellingswerken na waterschade: binnengevel

Water lek van het dak en slechte plaatsing van regentoevoer. Problemen met de toevoer zijn opgelost, nu willen we de schade aanpakken en op termijn het dak renoveren. Het gaat om de buitengevel die moet aangepakt worden: 3 op 2 meter. Schade voornamelijk binnen maar ook buiten. Regenwater is naar beneden gelekt en ook aan de binnenkant op het gelijkvloers is er intussen vochtschade vastgesteld.


Vochtbehandeling Mechelen
maandag 22 november 2021

Renoveren en upgraden puntdak

Oud pannendak moet worden afgebroken. Bij heropbouw graag isoleren, maar zeker ook nieuwe balken voorzien (huidige structuur is niet voldoende stevig voor het plaatsen van zonnepanelen) , tevens een veluxraam erin voorzien. Graag het achterste dakgedeelte deels ophogen of er een dakkapel voorzien aangezien ik nu bij het naar boven gaan met de trap met mijn hoofd tegen de balken stoot. Gevelbreedte +/- 4 meter , diepte van woning weet ik niet dadelijk.


Dakdekken en dakherstelling Halle
zondag 21 november 2021

Renoveren van zink- en gootwerk zadeldak

Zadeldak met voor- en achteraan een dakkapel. Gevelbreedte woning is +/- 5m. Het dak is een 5-tal jaar geleden langs de binnenzijde geïsoleerd, maar graag renovatiewerken aan de buitenzijde: zink moet vernieuwd worden, net als de slapers en goten, pannen herleggen


Dakdekken en dakherstelling Roeselare
maandag 15 november 2021

Crepi plaatsen

Ik wil mijn voorgevel renoveren: crepi plaatsen. Geen isolatie. 17 m gevelbreedte met twee verdiepingen.


Pleisterwerken Genk
maandag 15 november 2021

Renoveren dakgoten stallerijen

We hebben een domein met een oude boerderij en een 12-tal stallen. Voor die laatste zouden de dakgoten moeten worden vervangen (een 80-tal lopende meter op werkhoogte 3,5 à 4 m). Er zou eventueel met een hoogtewerker of dergelijke kunnen gewerkt worden gezien de afstand. Ook graag nazicht en indien nodig herstelling/vervanging van het onderste gedeelte daklatten waarop de pannen rusten. Ook tussen de gevel en de huidige dakgoten zijn sommige delen wel en andere niét extra beschermd, dus graag kijken wat het meest aangewezen scenario is.


Dakloodgieterij Neerlinter
maandag 08 november 2021

Dak renoveren en dakkapellen plaatsen

We willen ons hellend dak (160m²) volledig laten vernieuwen. Nieuwe uitvoering wensen we goed geïsoleerd, evenals de plaatsing van 2 dakkapellen (breedte +/- 4 m ). Achtergevel makkelijk bereikbaar, want open bebouwing


Dakdekken en dakherstelling Londerzeel
vrijdag 05 november 2021

Renovatie balkon met betonrot en vochtproblemen

Wij zijn op zoek om ons balkon van 6m² aan de achtergevel, op het 1e verdiep te renoveren. De huidige tegels zullen moeten verwijderd/vervangen worden en het betonrot moet aangepakt worden.


Restauratie Harelbeke
woensdag 03 november 2021

Vochtwerende gevelafwerking

Betreft het renoveren en vochtbestendig maken van de achtergevel van een oud herenhuis. Deels wordt hier een zaak uitgebaat, deels worden de bovenliggende appartementen in het pand verhuurd. Recent is een aanleunend gebouw afgebroken, waardoor er nu ook schade is aan de eigen achtergevel: deze dient terug helemaal te worden uitgecementeerd en terdege beschermd worden tegen vochtinfiltratie, oa middels een waterkering. Dit in functie van de opslag van zaden en dergelijke die ene volledige droogruimte vereisen. Geveloppervlakte +/- 8 m B x 10 mH - ter plaatse met aannemer te bekijken of we ook de hogergelegen appartementen verder op dezelfde manier zouden afwerken.


Gevel- en metselwerken Kortrijk
maandag 01 november 2021

Isoleren en renoveren hellend en plat dak

De compromis is reeds getekend voor aankoop van een woning uit 1963. Graag willen we dak en gevels laten isoleren en renoveren. Betreft een hellend dak van hoofdwoning + plat dak bij aanbouw (atelierruimte)


Dakdekken en dakherstelling Geraardsbergen
zaterdag 30 oktober 2021

Gevelisolatie en crepi plaatsen

Renoveren woning door wegnemen eternitplaten, plaatsen van gevelisolatie en afwerken met crepi 20x2,7m (ramen niet bijgerekend)


Gevel- en metselwerken Westende
vrijdag 29 oktober 2021

Regularisatie bijgebouw en vergunning vernieuwing voorgevel

Ik zoek een architect om een bestaande garage te regulariseren, en een te renoveren voorgevel te vergunnen.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Truiden
maandag 11 oktober 2021

Renoveren gevel

Ik heb een architect nodig voor de renovatie van de gevel. Het is 40m². Het gaat enkel om de voorgevel. Er zouden ook vergunningen moeten aangevraagd worden. De gevel staat nu in baksteen.


Bouwtekening en ontwerp Deurne
maandag 27 september 2021

Bouwaanvraag voor renovatie bijgebouw

Ik wens een bijgebouw aan mijn woning te renoveren. Betreft een stenen "schuurtje" , opp. 6 x 6 m, hoogte op te splitsen in 2 bouwlagen en pannendak te vernieuwen. Ook een gevel af te breken en te herbouwen (dat haaks tov de zijgevel van de buren staat) Dit zou ik renoveren en inrichten als zorgwoning voor mijn moeder, zodat ze haar eigen plek heeft en tegelijkertijd gebruik kan maken van de badkamer ea ,... in huis, zodat alles op gelijkvloers is. Aansluiting via garage , of woonkamer lijkt haalbaar wegens de positie tov hoofdwoning. De rest van het huis is vijftien jaar geleden al gerenoveerd. Gemeente geeft aan dat ik bouwaanvraag moet indienen en dus zoek ik een architect, liefst met ruime ervaring in renovatieprojecten


Bouwtekening en ontwerp Pamel
dinsdag 21 september 2021

Uitvoeren van diverse renovatiewerken

Graag een bouwfirma die volgende renovatiewerken kan realiseren. Woning is opgebouwd uit gelijkvloers, +1 slaapkamers & badkamer, zolderruimte *Installeren centrale verwarming (ketel + leidingwerk + 8-tal radiotoren) - doorheen volledige woning *afbreken rookafvoer/schoorsteenomkasting binnenzijde ( max 3 m kamerhoogte) metselwerk en afwerken *renoveren badkamer (incl afbraak) - 16 m²: vloertegels, wastafel, douche, isolatieplaten aan gevelzijde, plafond vernieuwen *verder nog allerlei kleinere werkzaamheden , waaronder vervangen houten binnendeuren (3 stuks) - gyprocwanden plaatsen, kleine pleisterwerken.


Verbouwing Brussel
dinsdag 21 september 2021

Gevels renoveren: gevelplinten plaatsen en isoleren

Na totaalrenovatie van een woning uit 1930, moet de gevel gerenoveerd worden. Het gaat om gevelplinten op de voorgevel en isoleren en afwerken achtergevel. De achtergevel is 46m²


Gevel- en metselwerken Schoten
vrijdag 10 september 2021

Gevel bekleden met isolatie

Voorgevel renoveren met een nieuwe gevelbekleding inclusief isolatie. Het gaat om een gebouw van 3 verdiepen hoog. Type gevelbekleding nog niet beslist


Gevel- en metselwerken Blankenberge
maandag 23 augustus 2021

Renoveren riolering onder living

De riolering die onder onze woning (ter hoogte van de woonkamer) loopt, moet vervangen worden over een lengte van 8m. Dit omdat we nu maandelijks de septische put door externe partij moeten laten legen en er tevens ook hinder voor de buren uit voortvloeit. Aansluiting septische put thv achtergevel voorzien, aansluiting algemene riolering thv voorgevel. Dient enkel de vloer uitgebroken te worden in doorheen de volledige living. Bestaande vloer dient dus opengebroken te worden (zwevende klikparket) en nadien teruggeplaatst te worden


Andere / klussen Gentbrugge
dinsdag 17 augustus 2021

Renoveren pvc-gevelbekleding en herstellen dakoversteek

Graag wensen we de bestaande pvc-bekleding aan de gevel te laten verwijderen. Dit is ongeveer een 10-tal m², gaande vanaf de eerste verdieping naar het dak - dus er zal een stelling voorzien moeten worden. Graag een nieuwe pvc- of andere kunststofbekleding te voorzien, in witte uitvoering! Deze dienst niet-geïsoleerd te zijn. In dit geveldeel zijn 3 ramen voorzien, dus die zouden mooi moeten worden uitgewerkt. Verder is er aan de dakoversteek schade aan een paar hoeken, dus ook hier graag kijken wat de mogelijkheden zijn. Visueel stoort het nog niet, maar de hagel heeft toch wel sporen nagelaten en we willen de woning graag goed beschermen.


Gevel- en metselwerken Tienen
maandag 26 juli 2021

Renoveren pannendak

Ons hellend dak is reeds langs de binnenzijde geïsoleerd, maar de dakpannen en daklatten zouden moeten worden vervangen. Ook de dakgoten zijn aan vernieuwing toe. Momenteel is dit een soort houten bak waarin roofing is geplaatst. de breedte van de woning is 4,80 m en de hellende vlak zullen tussen de 6 à 8 meter zijn, schat ik. Aan de ene zijde is dit groter dan aan de andere kant. Langs de achtergevel zal het makkelijk werken zijn, aan de voorzijde daarentegen ligt een drukke straat. Hiervoor zal ik vergunningen aanvragen bij de gemeente om veilig te kunnen werken.


Dakdekken en dakherstelling Lembeek
maandag 19 juli 2021

Voorgevel renoveren met grijze crépi

Ik wil de voorkant van mijn huis laten afwerken met een donkergrijze crepi. De breedte van mijn huis is 4.10, de hoogte is 5.50 en er zijn 3 ramen en 1 deur.


Pleisterwerken Lier
woensdag 30 juni 2021

Kunststof gevelbekleding op crepi

De bestaande crepie-muur zouden wij laten renoveren met eventueel kunststofplanken. Werken op eerste verdiep. De oppervlakte +/- 80 m2. Het is 1 muur.


Gevel- en metselwerken Bree
woensdag 23 juni 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Mijn huis dateert van 1939 en ik zou graag de gevel laten renoveren. Hierbij wil ik voor een oppervlak van 20m² een houten gevelbekleding laten steken. Ik dacht aan padouk. Het gaat enkel om de gelijkvloers.


Gevel- en metselwerken Meerhout
dinsdag 22 juni 2021

Gevel renoveren met hout

Ik wil mijn huidige oude achtergevel van ongeveer 40m² met plat dak renoveren. Hiervoor had ik graag een toepassing van hardhout (open voor suggesties), de isolatie is reeds aanwezig. Het huis bestaat uit 1 verdiep en dateert van 1960. De venstertabletten zouden ook verlengd moeten worden.


Gevel- en metselwerken Wiekevorst
maandag 21 juni 2021

Renoveren pannendak

Ik zou een nieuw hellend dak willen, inclusief isolatie. Graag plaatsbezoek om de staat van de balken te controleren (en indien nodig te vervangen) + pannen + goten. Oppervlakte: - schatting : gevelbreedte +/- 4 m + 15 m diepte


Dakdekken en dakherstelling Oostende
donderdag 17 juni 2021

Dak renoveren met ecopanelen en lichtkoepels plaatsen

Van de bestaande garage wensen we een woonruimte te maken. Daartoe moet het dak vernieuwd worden. Volledige oppervlakte is ongeveer 50 m², momenteel golfplaten en enkel glas. Alles verwijderen tot op de kepers, ophogen-bijmaken van dakrandopstanden, plaatsen ecopaneel pur 3 cm Ral 7016 en plaatsen van twee lichtkoepels skylux doorzichtig vast 100 x100 . Ook moeten er een gevelsponde worden geplaatst voor bevestiging hanggoot (zink + afleider).


Dakdekken en dakherstelling Sint-Niklaas
zaterdag 12 juni 2021

Renovatiewerken (buiten en binnen) aan gevel, terras en verwarming

buiten: - buitentrap renoveren (tegels verwijderen/vervangen, afwerking). Het gaat om een trap met 15 treden met tussenplatformen - muurtje hervoegen +/- 10m - 2 vensters (beitsen, verven en silicone vervangen) - balustrade moet worden geïnstalleerd, want nu is er geen - vervangen van 3 putdeksels (verschillende groottes) binnen: - vervangen van 2 vloerconvectoren, herstellen radiator put en nieuw rooster - probleem drukverlies op verwarming - de put zelf moet aangepakt worden


Renovatie Itterbeek
donderdag 10 juni 2021

Renoveren landelijke ramen-op-maat in meranti/afzelia - 7 stuks

Ik zoek een schrijnwerker die gespecialiseerd is in houten-ramen-op-maat. De huidige stijl is landelijk, zeker niet modern, betreft raammodel met een 'heuveltje' in + lattenwerk die de glaspartijen in kleinere vakjes delen. Voor de aanbouw had ik een tijdelijke oplossing , maar binnen geplande renovatie (oa gevel) wens ik graag de ramen allemaal dezelfde uitstraling te kunnen meegeven. 7-tal ramen + voordeur. Originele elementen zijn in afzelia uitgevoerd, maar ik vermoed dat dit ook in meranti voorzien kan/mag worden, of advies van specialist!


Kozijnen, deuren en ramen Neerlinter
dinsdag 08 juni 2021

Gevel in crepi renoveren

Een aantal jaren geleden hebben wij onze achtergevel laten bepleisteren. Hier zijn ondertussen barsten in gekomen en deze is dus dringend aan vernieuwing toe. Ik wil ook graag met de gevelspecialist ter plaatse bekijken of de isolatie van de achtergevel beter kan.


Gevel- en metselwerken Mechelen
Offertes aanvragen