Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Fundering

Betonwerk

Op zoek naar een aannemer voor betonwerken?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes op maat.

Beton in je huis

Beton is een veelzijdig bouwmateriaal. Van betonplaten over klinkers uit beton tot een betonvloer. Wie wil kan er een volledig huis uit laten optrekken. En toch, vroeger had beton een slechte connotatie. Koud, kil en lelijk. Daar is vandaag niets meer van aan. Dankzij nieuwe technieken kan je met beton ook een heel warme sfeer creëren.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen of wil je de beste prijs ontdekken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Soorten beton

Standaard beton

Het beton zoals we het allemaal kennen ontstaat door water te mengen met een bindmiddel (cement) en een granulaat, zoals zand of grind. Beton kan je gemakkelijk zelf maken, maar de juiste verhoudingen vinden kan een uitdaging zijn. Let op dat je niet te veel water gebruikt, want dan wordt het beton zwak.

Gepolierd beton

Door te polierne verstevig je de structuur van beton en krijgt het een gladder, egaler uitzicht. Gevolg: gepolierd beton zie je steeds vaker opduiken in en rond huizen. Het is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en gaat heel lang mee.

Er zijn verschillende soorten gepolierd beton. Printbeton is de kameleon van de groep en kan je laten gieten in de vorm van tegels of klinkers. Polybeton is de snelheidskampioen en leg je heel erg snel. Beton vlinderen gebeurt dan weer net voor het polijsten en geeft je vloer een betere dichtheid.

Voorgespannen beton

Dit zal je niet vaak in je woonkamer vinden, maar kan handig zijn voor wie extreem stevig beton nodig heeft. Voorgespannen beton is een variant op gewapend beton. De wapening wordt voorgespannen. Dit zorgt dat het beton een hogere belasting aankan.

Prefab beton

Prefab beton wordt in een fabriek gemaakt. De kwaliteit is gemiddeld genomen iets beter en kan ook sneller gemaakt worden. Nadeel is dat je prefab enkel in standaard afmetingen kan krijgen.

Beton Vloerplaat

Beton gieten?

Kies gratis uit meerdere offertes. Professionele vakmannen uit de buurt.

Offertes aanvragen

Toepassingen beton

Woonkamer

Je hoeft al lang geen wereldvreemde architect met identiteitscrisis te zijn om beton in jouw woning te gebruiken. Beton is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en verrassend veelzijdig. Zelfs het argument dat de kleur kil en somber is, telt niet meer. Kleurstoffen, motieven en zelfs het uitzicht van hout. Het is allemaal mogelijk.

Terras

De voordelen die een oprit in beton biedt gelden ook voor het terras: gemakkelijk aan te leggen, onderhoudsvriendelijk en je hoeft geen Sisyphusarbeid te verrichten om onkruid te verslaan. Bij terrassen in beton komt geen slijpwerk aan te pas: de afmetingen die jij wenst wordt gewoon gegoten. Je hoeft enkel fan te zijn van het uitzicht natuurlijk.

Oprit

Sterk, grote draagkracht en onderhoudsvriendelijk. Je hoeft niet ver te kijken om te achterhalen waarom (gepolijst) beton populair om opritten aan te leggen. Je kan het in één vlak gieten waardoor je verlost bent van het eeuwige gevecht tegen onkruid en je krijgt er meteen een tijdloze uitstraling bij.

Beton heeft de kwalijke reputatie te glad te zijn voor opritten. Op zich is een oprit in beton niet gladder dan een uit stenen. De juiste keuze van korrels helpt je al een eind op weg.

Betonvloer

Betonvloeren winnen aan populariteit. Los van alle mogelijkheden op vlak van afwerking is het onderhoudsgemak misschien wel de grootste troef. Bij een vloer in beton heb je geen of amper voegen, waardoor schoonmaken een eitje wordt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een betonvloer biedt? Op deze pagina voor meer info.

Wat zijn de prijzen voor beton?

De prijzen voor jouw beton variëren naargelang je wensen. Over welke oppervlakte spreken we? Wil je standaard beton of toch liever gepolierd? Wil je een kleur toevoegen of is grijs goed genoeg? Bovendien speelt de bereikbaarheid een rol. Betonwerken buiten zijn algemeen genomen iets goedkoper.

Gemiddeld mag je uitgaan van een bedrag van € 70 à € 120 per vierkante meter.

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten betonwerk

zaterdag 26 augustus 2023

Deur versmallen en verhogen

Wij zijn op zoek naar een bedrijf/aannemer dat bij ons de huidige deur wilt komen versmallen en verhogen. Het juist stutten hiervan is hierbij belangrijk. Boven de opening van de nieuwe deur mag een nieuwe poutrel komen maar misschien is een betonnen linteel een geschikte oplossing? De afmetingen van de bestaande deur zijn 2,62m breed en 2,14m hoog.(3 glazen panelen) De afmetingen van de nieuwe deur zijn 1,60m breed en 2,75m hoog. De firma van de deuren heeft hierbij nog het volgende laten weten. ‘Buiten de afmetingen uit de offerte die je door mag geven hebben we een minimale bevestiging nodig op 7 centimeter hout.


Verbouwing Antwerpen
maandag 14 augustus 2023

Stabiliteitswerken

Typeoplossing stabiliteit kelder Stalen ligger HE160B onder scheuren in plafond kelder. - ligger in uitkraging Stalen kolommen 100/100/5 ter ondersteuning van de stalen ligger. - hoogte kelder 1,90m - kolommen op ± 2m van elkaar Betonnen sokkels op de keldervloer onder de stalen kolommen. - afmetingen sokkels i.f.v. fundering onder vloer (betonplaat of zandbed): - in geval van betonplaat: 300mm x 300mm x 150mm (l x b x h) - in geval van zandbed: 500mm x 500mm x 150mm (l x b x h)


Verbouwing Bonheiden
maandag 31 juli 2023

Plaatsen poutrel

plaatsen van poutrel boven deur opening (HEA160 - 3m) + wegbreken betonnenbalk boven raam (25cmx300cm - dikte 14cm)


Verbouwing Aartselaar
donderdag 27 juli 2023

Afbraak en ruwbouw in en rond woning

Verwijderen betonbalk uit dak Maken van openingen Ruwbouw metsel werk Renovatie


Verbouwing Geetbets
dinsdag 27 juni 2023

Prefab betonnen garage

Graag had ik een offerte ontvangen voor een prefab beton garage met plat dak. Antraciet kleur, met automatische sectionale poort. Deur op zijkant De offerte graag incl levering en plaatsing door jullie. Alsook de fundering door jullie te voorzien. Afmetingen 3 m breedte en 6 meter lengte Bedankt. Vriendelijke groeten


Verbouwing Erpe-Mere
zondag 25 juni 2023

Nieuwe tuinmuur metsen

Ik zoek een metselaar om een scheidingsmuur te metsen met de volgende afmetingen: hoogte: 1,80m lengte 3,45m dikte 18cm. De dikte hoeft niet exact 18 te zijn. Hij komt in de plaats van een deel van de scheidingsmuur die voor het grootste gedeelte bestaat uit betonplaten. Het laatste gedeelte betonplaten staat niet recht en een deel baksteenmuur op het einde al helemaal niet. Er zal waarschijnlijk wel fundering aanwezig zijn, echter heb ik hier uitsluitsel over eens de sloopwerken vorderen. Die wil ik zelf uitvoeren.


Verbouwing Lier
Offertes aanvragen