Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Fundering

Betonwerk

Op zoek naar een aannemer voor betonwerken?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes op maat.

Beton in je huis

Beton is een veelzijdig bouwmateriaal. Van betonplaten over klinkers uit beton tot een betonvloer. Wie wil kan er een volledig huis uit laten optrekken. En toch, vroeger had beton een slechte connotatie. Koud, kil en lelijk. Daar is vandaag niets meer van aan. Dankzij nieuwe technieken kan je met beton ook een heel warme sfeer creëren.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen of wil je de beste prijs ontdekken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Soorten beton

Standaard beton

Het beton zoals we het allemaal kennen ontstaat door water te mengen met een bindmiddel (cement) en een granulaat, zoals zand of grind. Beton kan je gemakkelijk zelf maken, maar de juiste verhoudingen vinden kan een uitdaging zijn. Let op dat je niet te veel water gebruikt, want dan wordt het beton zwak.

Gepolierd beton

Door te polierne verstevig je de structuur van beton en krijgt het een gladder, egaler uitzicht. Gevolg: gepolierd beton zie je steeds vaker opduiken in en rond huizen. Het is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en gaat heel lang mee.

Er zijn verschillende soorten gepolierd beton. Printbeton is de kameleon van de groep en kan je laten gieten in de vorm van tegels of klinkers. Polybeton is de snelheidskampioen en leg je heel erg snel. Beton vlinderen gebeurt dan weer net voor het polijsten en geeft je vloer een betere dichtheid.

Voorgespannen beton

Dit zal je niet vaak in je woonkamer vinden, maar kan handig zijn voor wie extreem stevig beton nodig heeft. Voorgespannen beton is een variant op gewapend beton. De wapening wordt voorgespannen. Dit zorgt dat het beton een hogere belasting aankan.

Prefab beton

Prefab beton wordt in een fabriek gemaakt. De kwaliteit is gemiddeld genomen iets beter en kan ook sneller gemaakt worden. Nadeel is dat je prefab enkel in standaard afmetingen kan krijgen.

Beton Vloerplaat

Beton gieten?

Kies gratis uit meerdere offertes. Professionele vakmannen uit de buurt.

Offertes aanvragen

Toepassingen beton

Woonkamer

Je hoeft al lang geen wereldvreemde architect met identiteitscrisis te zijn om beton in jouw woning te gebruiken. Beton is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en verrassend veelzijdig. Zelfs het argument dat de kleur kil en somber is, telt niet meer. Kleurstoffen, motieven en zelfs het uitzicht van hout. Het is allemaal mogelijk.

Terras

De voordelen die een oprit in beton biedt gelden ook voor het terras: gemakkelijk aan te leggen, onderhoudsvriendelijk en je hoeft geen Sisyphusarbeid te verrichten om onkruid te verslaan. Bij terrassen in beton komt geen slijpwerk aan te pas: de afmetingen die jij wenst wordt gewoon gegoten. Je hoeft enkel fan te zijn van het uitzicht natuurlijk.

Oprit

Sterk, grote draagkracht en onderhoudsvriendelijk. Je hoeft niet ver te kijken om te achterhalen waarom (gepolijst) beton populair om opritten aan te leggen. Je kan het in één vlak gieten waardoor je verlost bent van het eeuwige gevecht tegen onkruid en je krijgt er meteen een tijdloze uitstraling bij.

Beton heeft de kwalijke reputatie te glad te zijn voor opritten. Op zich is een oprit in beton niet gladder dan een uit stenen. De juiste keuze van korrels helpt je al een eind op weg.

Betonvloer

Betonvloeren winnen aan populariteit. Los van alle mogelijkheden op vlak van afwerking is het onderhoudsgemak misschien wel de grootste troef. Bij een vloer in beton heb je geen of amper voegen, waardoor schoonmaken een eitje wordt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een betonvloer biedt? Op deze pagina voor meer info.

Wat zijn de prijzen voor beton?

De prijzen voor jouw beton variëren naargelang je wensen. Over welke oppervlakte spreken we? Wil je standaard beton of toch liever gepolierd? Wil je een kleur toevoegen of is grijs goed genoeg? Bovendien speelt de bereikbaarheid een rol. Betonwerken buiten zijn algemeen genomen iets goedkoper.

Gemiddeld mag je uitgaan van een bedrag van € 70 à € 120 per vierkante meter.

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten betonwerk

dinsdag 20 september 2022

Renovatie fundering

We hebben een oud werkhuis waar al beton in ligt(niet echt recht) wil dit wat egaal maken en een beetje uitbreiden


Verbouwing Schriek
maandag 19 september 2022

Poutrel vervangen

De betonnen draagvloer in de kelder ter hoogte van de keldertrap is zwaar aangetast door betonrot en is onderstut met een houten balk. De houten balk is aan de onderzijde aangetast door houtrot. Deze zou moeten vervangen worden.


Verbouwing Oostende
dinsdag 09 augustus 2022

Ruwbouwwerken uitvoeren

Ik zoek ruwbouwaannemer voor enkele opdrachten: - Dagkanten metsen van schuifraam (gat is reeds gemaakt) - betonplaat gieten en plaatsen over sceptische put (is bij werken aan het schuifraam stuk gegaan door vorige aannemer) - houten steunbalk boven raam vervangen (is aan vernieuwing toe) - dorpels leggen van voordeur, achterdeur en schuifraam. Architect is reeds aangesteld. Dorpels moeten nog worden opgemeten en besteld worden worden de aannemer.


Verbouwing Tienen
vrijdag 17 juni 2022

Ruwbouwwerken uitvoeren

Betreft: nieuwe vloerplaat van gewapend beton 15 cm. Afbraak draagmuren en vervangen door poutrels, dicht metsen deurgaten, metsen nieuw muren voor WC. Plaatsen regenwaterput 5000 of 10000 liters. Controle septische put (volume & staat). Aanleg nieuwe riolering.


Verbouwing Zingem
maandag 30 mei 2022

Beton storten

De diepte zou een 15 à 16 cm zijn. Kamer 1 is aan de voorgevel: 8m11 x 4m27 Kamer 2 ligt meer achterin: 3m95 x 3m69 Kamer 3 is aan de achterzijde: 4m80 x 1m98 Doordat er 2 kamers meer achterin gesitueerd zijn, zou er een pomp nodig zijn.


Verbouwing Vorselaar
zondag 10 april 2022

Draagbalk steken en steunmuur uitbreken

Steunmuur keuken uitbreken en draagbalk steken, rusten betonnen welfels op deze steunmuur


Verbouwing Aarschot
Offertes aanvragen