Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Fundering

Betonwerk

Op zoek naar een aannemer voor betonwerken?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes op maat.

Beton in je huis

Beton is een veelzijdig bouwmateriaal. Van betonplaten over klinkers uit beton tot een betonvloer. Wie wil kan er een volledig huis uit laten optrekken. En toch, vroeger had beton een slechte connotatie. Koud, kil en lelijk. Daar is vandaag niets meer van aan. Dankzij nieuwe technieken kan je met beton ook een heel warme sfeer creëren.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen of wil je de beste prijs ontdekken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Soorten beton

Standaard beton

Het beton zoals we het allemaal kennen ontstaat door water te mengen met een bindmiddel (cement) en een granulaat, zoals zand of grind. Beton kan je gemakkelijk zelf maken, maar de juiste verhoudingen vinden kan een uitdaging zijn. Let op dat je niet te veel water gebruikt, want dan wordt het beton zwak.

Gepolierd beton

Door te polierne verstevig je de structuur van beton en krijgt het een gladder, egaler uitzicht. Gevolg: gepolierd beton zie je steeds vaker opduiken in en rond huizen. Het is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en gaat heel lang mee.

Er zijn verschillende soorten gepolierd beton. Printbeton is de kameleon van de groep en kan je laten gieten in de vorm van tegels of klinkers. Polybeton is de snelheidskampioen en leg je heel erg snel. Beton vlinderen gebeurt dan weer net voor het polijsten en geeft je vloer een betere dichtheid.

Voorgespannen beton

Dit zal je niet vaak in je woonkamer vinden, maar kan handig zijn voor wie extreem stevig beton nodig heeft. Voorgespannen beton is een variant op gewapend beton. De wapening wordt voorgespannen. Dit zorgt dat het beton een hogere belasting aankan.

Prefab beton

Prefab beton wordt in een fabriek gemaakt. De kwaliteit is gemiddeld genomen iets beter en kan ook sneller gemaakt worden. Nadeel is dat je prefab enkel in standaard afmetingen kan krijgen.

Beton Vloerplaat

Beton gieten?

Kies gratis uit meerdere offertes. Professionele vakmannen uit de buurt.

Offertes aanvragen

Toepassingen beton

Woonkamer

Je hoeft al lang geen wereldvreemde architect met identiteitscrisis te zijn om beton in jouw woning te gebruiken. Beton is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en verrassend veelzijdig. Zelfs het argument dat de kleur kil en somber is, telt niet meer. Kleurstoffen, motieven en zelfs het uitzicht van hout. Het is allemaal mogelijk.

Terras

De voordelen die een oprit in beton biedt gelden ook voor het terras: gemakkelijk aan te leggen, onderhoudsvriendelijk en je hoeft geen Sisyphusarbeid te verrichten om onkruid te verslaan. Bij terrassen in beton komt geen slijpwerk aan te pas: de afmetingen die jij wenst wordt gewoon gegoten. Je hoeft enkel fan te zijn van het uitzicht natuurlijk.

Oprit

Sterk, grote draagkracht en onderhoudsvriendelijk. Je hoeft niet ver te kijken om te achterhalen waarom (gepolijst) beton populair om opritten aan te leggen. Je kan het in één vlak gieten waardoor je verlost bent van het eeuwige gevecht tegen onkruid en je krijgt er meteen een tijdloze uitstraling bij.

Beton heeft de kwalijke reputatie te glad te zijn voor opritten. Op zich is een oprit in beton niet gladder dan een uit stenen. De juiste keuze van korrels helpt je al een eind op weg.

Betonvloer

Betonvloeren winnen aan populariteit. Los van alle mogelijkheden op vlak van afwerking is het onderhoudsgemak misschien wel de grootste troef. Bij een vloer in beton heb je geen of amper voegen, waardoor schoonmaken een eitje wordt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een betonvloer biedt? Op deze pagina voor meer info.

Wat zijn de prijzen voor beton?

De prijzen voor jouw beton variëren naargelang je wensen. Over welke oppervlakte spreken we? Wil je standaard beton of toch liever gepolierd? Wil je een kleur toevoegen of is grijs goed genoeg? Bovendien speelt de bereikbaarheid een rol. Betonwerken buiten zijn algemeen genomen iets goedkoper.

Gemiddeld mag je uitgaan van een bedrag van € 70 à € 120 per vierkante meter.

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten betonwerk

donderdag 19 januari 2023

Draagbalk verhogen

Boven het trapgat is een betonnendraagbalk die uitsteekt. Wij willen weten of het mogelijk is om deze omhoog te verplaatsen.


Verbouwing Deurne (Vl-Br)
zaterdag 14 januari 2023

Betronrot herstellen poutrel

poutrel eerste verdieping is doorweekt van vocht, graag komen nakijken op betonrot.


Verbouwing Lier
woensdag 21 december 2022

Maken van opening in betonnen muur tussen keuken en woonplaats

Het maken van een opening in een betonmuur tussen keuken en.woonplaats ( doorgeefluik) Geen steunmuur. Opening van ongeveer 130cm op 85 cm. In een appartement.


Verbouwing Gent
woensdag 21 december 2022

Trapgat maken maken en oude dichtmaken in beton

Ik wil graag de zolder uitbouwen tot een extra slaapkamer. Hiervoor moet er een nieuw trapgat gemaakt worden en het oude dichtgemaakt worden. Dit in een betonnen vloer.


Verbouwing Beverlo
woensdag 14 december 2022

Betontrap storten

Ik wil een betontrap laten storten die rechtdoor gaat tussen het 1ste verdiep en de zolder.


Verbouwing Kermt
dinsdag 20 september 2022

Renovatie fundering

We hebben een oud werkhuis waar al beton in ligt(niet echt recht) wil dit wat egaal maken en een beetje uitbreiden


Verbouwing Schriek
Offertes aanvragen