Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vochtprobleem in muur oplossen

Vochtbestrijding

Niets is vervelender dan een vochtprobleem in je huis. Je hebt er geen grip op, omdat de oorzaak niet altijd duidelijk is. Beroep doen op een expert is vaak de enige oplossing.

Vochtprobleem? Kies de juiste oplossing!

We moeten er geen doekjes om winden, vochtproblemen zijn miserie. Bovendien is het een ruime term. Vocht kan zich op oneindig veel manieren uiten. Gelukkig zijn er voor elk probleem verschillende methodes om het vocht te bestrijden. Heb je liever advies ter plaatse van een aantal professionele vochtspecialisten in de regio? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact!

Soorten vochtproblemen

Opstijgend vocht

komt het vaakst voor en dan vooral bij oudere woningen. Je herkent het aan de vochtplekken op de binnen- als buitenmuren. Bovendien kan dit vochtprobleem ook schimmelvorming, een muffe geur en in het slechtste geval beschadiging aan de muren veroorzaken. 

 

Vochtschade in muur herstellen

Doorslaand vocht

Een ander vaak voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Net als bij opstijgend vocht zijn de beschadigingen binnenin de woning zichtbaar. Het grote verschil ligt bij de oorzaak. Bij doorslaand vocht ligt het probleem bij de buitenmuren. Meestal is deze infiltratie dus zichtbaar op de buitenmuur zelf.

Het weer is hier meestal de boosdoener. Door jarenlang weer en wind te trotseren, raakt de muur beschadigd en valt die ten prooi aan vocht en regen. Daarnaast kan een lek in een dakgoot of een fout in de dakconstructie kan de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Vochtschade in buitenmuur herstellen

Condensatievocht

Een huis moet je voldoende ventileren, anders krijg je vroeg of laat te maken met condensatievocht. Het vocht hoopt zich op in de woning en nestelt zich op andere plekken waar schimmel kan ontstaan. Die schimmels kunnen op termijn het pleister- en schilderwerk van de muren aantasten. Los van de structurele schade heeft condensatievocht ook gevolgen voor de gezondheid.

Waterschade aan ramen herstellen

Vochtige kelder

Een kelder is vaak niet meer dan een opslagruimte. Het kan dus goed zijn dat je eventuele vochtproblemen minder snel opmerkt. De oorzaken van die problemen kunnen uiteenlopend zijn. Grondvocht of regenwater kan blijven staan door problemen aan de afvoer, scheuren in de muren kunnen water doorlaten en ook sijpelwater of beschadigde naden in de vloer zijn potentiële boosdoeners.

Kelder vochtvrij maken

Prijzen en methodes vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen

Muren injecteren

Wanneer je muren injecteert, maak je gebruik van een vochtwerend product om het vocht te bestrijden. Je boort gaten in de muur om het product in te brengen. Zo kan het zich tussen het metselwerk nestelen. Wanneer alles droog is, kan je de muren opnieuw gaan bezetten.

Prijs muren injecteren: € 75 - € 110 per lopende meter.

Muren onderkappen

Een iets complexere manier om opstijgend vocht te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dit houdt in dat er horizontale sleuven worden uitgekapt in het metselwerk waar een vochtkering inkomt.

Prijs muren onderkappen: € 100 - € 125 per lopende meter.

Carebrick methode

Minder populair in ons land maar daarom niet minder effectief. Met behulp van een keramische koker brengt de vakman elementen aan in de vochtige muren. Daarna wordt via een luchtstroom een zogenaamde koude brug gemaakt om het vocht naar buiten af te voeren.

Prijs Carebrick vochtbestrijding: € 100 - € 150 per lopende meter.

Doorslaand vocht bestrijden

Muren impregneren

De eerste stap bij deze methode is het schoonmaken van de gevel, waarna een beschermde laag op de muren komt. Deze laag beschermt de buitenmuren tegen het vocht. Het schoonmaken op zich is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het impregneermiddel zich beter kan hechten. 

Prijs muren impregneren: € 10 - € 15 per vierkante meter

Vochtwerende verf plaatsen

De beste optie wanneer je preventief wil optreden tegen vochtproblemen. Maar zelfs wanneer je al schade hebt, blijft dit een effectieve methode om er iets aan te doen. Bovendien geef je jouw gevel meteen een nieuwe look.

Prijs vochtwerende verf plaatsen: € 15 - € 35 per vierkante meter

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen

Niemand vraagt om vochtproblemen, maar het kan wel de ideale trigger zijn om je gevel opnieuw te bekleden. De snelle lezer begrijpt dat dit meer werk kost en dus een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Informatie over de verschillende types gevelbekleding vind je hier.

Vochtige kelder behandelen

Kelderdichting is de overkoepelende term voor het vochtvrij en waterdicht maken van een kelder. Dat kan op verschillende manieren:

Muren injecteren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een kelder waterdicht te maken. Eerst boor je gaten in de muur om een product in te brengen. Daarna kan je de muur terug bezetten. 

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping betekent zoveel als "cementeren van de muren zodat deze droog zijn voor stilstaand water." Je kan een kelder zowel langs binnen als langs buiten bekuipen.

Kelderdrainage

Hier voer je het overtollig water af. Bij een drainage behandel je de vloer en de muren van binnenuit. Stilstaand water blijft niet langer in de kelder staan maar wordt efficiënt afgevoerd.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is gemakkelijker en goedkoper te behandelen dan andere vochtproblemen. Elke dag een venster of deur openzetten kan al wonderen doen. Een duurder alternatief is om een ventilatiesysteem te installeren. Er zijn verschillende types ventilatiesystemen in allerlei prijsklassen. 

Recente opdrachten

woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 14 juni 2021

Deuren, trap en muren herstellen na waterschade

Herstellen schade aan houten deuren, trap en muurbepleistering na storm. Ook zijwand te vervangen. Er is vocht in gekomen, in de kelder 30cm ongeveer. Het vochtprobleem zelf is al opgelost, dus het zou enkel nu terug afwerken zijn.


Renovatie Turnhout
vrijdag 01 maart 2019

Vochtprobleem aanpakken en barsten in de muur herstellen

Vochtprobleem: nieuwe leidingen leggen sanitair, verplaatsen watermeter, plaatsen nieuw sanitair !!! Bij het afhalen vanhet behangpapier van de vochtige muur, kwam de pleister er mee af. De blote stenen zijn te zien, alsook twee serieuze barsten in de muur. Is een draagmuur. Twee verticale zig-zag barsten met een opening van wel 5cm breed en 16 cm diep!


Renovatie Lommel

Gratis offertes vochtbestrijding aanvragen

Recente aanvragen vochtbestrijding

maandag 23 januari 2023

Detect & fix moisture

Moisture appearing on the ceiling of the room below the veranda. Maybe insulation is leaking? Also moisture appearing on the ceiling and wall of the adjacent room, which shares a corner with neighbours' veranda.


Vochtbehandeling Deurne
maandag 23 januari 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

In onze badkamer zijn er 2 vochtplekken naast de vensterbank. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/f98e4415-fd23-49b3-8ef1-7b7518c14410/assets Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren, Voegen uitslijpen en hervoegen Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtbehandeling Vosselaar
zondag 22 januari 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Ik zoek een vakman voor de gevel te behandelen tegen het vocht.


Vochtbehandeling Burcht
maandag 16 januari 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Momenteel vochtplekken op binnenmuur bovenaan overgang kozijn aan slagregenkant. Spouwmuur is recent geisoleerd met EPS parels. Tevens kleine druppels regenwater dat langs kozijn afloopt (dak is in orde en geen leidingen).


Vochtbehandeling Lommel
maandag 16 januari 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Gevel reinigen en impregneren. Ook voegen hier en daar. Oppervlakte tussen 50 en 100 m².


Vochtbehandeling Oevel
vrijdag 13 januari 2023

vocht in huis

Er is vocht in huis, in de muren. Op zoek naar een vakman om te constateren.


Vochtbehandeling Muizen (Mechelen)
donderdag 12 januari 2023

Vocht in muur

Reparatie muren (kelder en woonkamer). Vochtinsijpeling door verstoppingen afvoer


Vochtbehandeling Mechelen
maandag 09 januari 2023

Vocht bekijken en behandelen

Wij hebben een oudere woning gekocht en willen deze laten isoleren en indien nodig behandelen tegen vocht. Wij weten niet waar het vocht vandaan komt en willen hierover professioneel advies.


Vochtbehandeling Vlimmeren
maandag 09 januari 2023

Opstijgend vocht living

Specialist voor opstijgend vocht in living te bekijken.


Vochtbehandeling Lemberge
vrijdag 30 december 2022

Herstelling waterschade plafond en muren

Waterlek op 3e verdieping heeft mijn woning op de 2e verdieping getroffen. Ik wens de herstelling van de waterschade. Het lek zelf is gedicht. Het plafond druppelt niet meer droog. Een van de plafonds heeft een houten bedekking over de pleisterwerk.


Vochtbehandeling Berchem (Antwerpen)
donderdag 29 december 2022

Gyproc muur herstellen na vochtschade

Wij zijn op zoek naar een hersteller voor een vochtschade. Deze schade is op gyprocmuur in een rijhuis. De vochtschade is ongeveer 10 centimeter op 50 centimeter.


Vochtbehandeling Mechelen
woensdag 28 december 2022

Vochtschade muur reparatie

Repareren muur omwille van vochtschade


Vochtbehandeling Mechelen
maandag 26 december 2022

Gevel impregneren

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht. Ik weet niet welke oplossing aangewezen is.


Vochtbehandeling Koekelberg
zaterdag 24 december 2022

Systeem om schimmel tegen te gaan

We zitten met schimmel aan de binnenmuren. We zijn op zoek naar een vakman die dit probleem kan oplossen.


Vochtbehandeling Mortsel
maandag 19 december 2022

Vocht in slaapkamer

Ik zie schimmel aan de binnenkant van mijn slaapkamers op de eerste verdieping.Ik zoek een vochtbestrijdingsexpert.


Vochtbehandeling Bost
dinsdag 29 november 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht. Het gaat om 4 gevels. De oppervlaktes heb ik nog niet berekend.


Vochtbehandeling Bonheiden
maandag 28 november 2022

Vocht aan muren behandelen

We hebben vochtvlekken op onze muren langs de binnenzijde die ouden moeten behandeld worden. Het gaat om 3x 2,5m op 1,5m ongeveer.


Vochtbehandeling Genoelselderen
maandag 28 november 2022

vocht in de binnenmuur

ik heb vlekken in de binnenmuur van mijn living


Vochtbehandeling Genoelselderen
vrijdag 25 november 2022

Vochtbehandeling kelder

We zijn op zoek naar een firma dat de vocht uit de muren van onze kelder kan verwijderen. vocht uit muren in de kelder verwijderen


Vochtbehandeling Wezembeek-Oppem
vrijdag 25 november 2022

Muur en leiding herstellen na vocht

Verslag van de lekdetectie: Water druppelt onder de badkamer (vooral aan kant van douche) naar beneden, ook meeste schade zichtbaar onder douche. De muren van de douche bevatten vocht tot boven de kraan ,maar niet tot tegen plafond ,komt niet van dak volgens mij. In de vloer van badkamer kan ik geen vocht meten. Uitgevoerd ,kleine drukdaling in de waterleidingen. Kunststof met T-stukken in de vloer. Onder bad gekeken via luikje daar is geen water aanwezig ,daar zijn de waterleidingen zichtbaar. Men heeft één week geleden de douchekuip vervangen en douche word niet gebruikt momenteel. Afvoerleiding toilet is recht door de muur op dak en gevel aanwezig.


Vochtbehandeling Rekem
woensdag 23 november 2022

Opstijgend vocht in muur

Wij hebben last van opstijgend vocht in de binnenmuur tussen onze woonkamer en de gang. De muur grenst ook aan de buitenmuur (net naast onze voordeur). Het gaat over geen groot stuk, slechts een 60 op 60 cm. Ik heb echter eerst een bestek nodig om aan onze verzekering voor te leggen.


Vochtbehandeling Tielen
dinsdag 22 november 2022

Opstijgend vocht behandelen

Ik heb een schade bestek nodig van schade aangebracht door opstijgend vocht (muren en vloer eventueel). Er moeten ook wat injecties geplaatst worden.


Vochtbehandeling Geel
vrijdag 18 november 2022

Waterschade peilen

Voor verzekering had ik graag iemand die schade door lekkend dak kan peilen. Het gaat om het plafond, vloer en rolluikkast schade


Vochtbehandeling Rumst
vrijdag 11 november 2022

Waterdicht maken van kelder + muren injecteren

Ik ben op zoek naar een vakman die een kelder (waar nu grondwater in komt) kan waterdicht maken + injecteren van muren voor opstijgend vocht


Vochtbehandeling Hoboken (Antwerpen)
donderdag 10 november 2022

Tuin aanleggen en vochtige muur

Ik heb een vraag aangaande een vochtproblematiek. In onze garage, het onderste gedeelte van een bel-étage-woning, ontplooit zich een ernstige vochtproblematiek, met een natte muur en schimmelvorming. Dit vermoedelijk door onvoldoende afwatering van de buren. Verder zou ik ook zeer graag een stuk achterbouw wegnemen (golfplaten dak en vloer van beton en chappe), in functie van tuinaanleg. Hierbij moet ook een buitenmuur geïnstalleerd worden, alsook een buitendeur en liefst een raam. Voor de vochtige muur is de verzekering aangesproken.


Vochtbehandeling Antwerpen
donderdag 10 november 2022

Plamuren + schilderen van muren na schade

Ik zoek iemand om mijn muren te komen herstellen. Plamuren + schilderen. Het gaat om schade na waterinfiltratie


Vochtbehandeling Mortsel
donderdag 10 november 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Ik heb een vochtprobleem in de veranda omdat dit oorspronkelijk een buitenmuur was komt de regenpijp er in uit. Ik vrees dat het probleem vergevorderd is en aangezien ik mijn huis wil verkopen moet ik dit oplossen. Ook in 1 slaapkamer boven waar de regenpijp binnenkomt (huis van 1954) is er een natte muur en schimmel.


Vochtbehandeling Nossegem
dinsdag 08 november 2022

Vocht op muren slaapkamer

Er is vocht in de slaapkamer op 1 van de 4 muren met schimmel als gevolg


Vochtbehandeling Ekeren (Antwerpen)
maandag 07 november 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Gevel bestaat uit crepi en baksteen. Voor baksteen: herstellen van voegen waar nodig. Crepi moet verwijderd worden en opnieuw aangebracht.


Vochtbehandeling Deurne
zondag 06 november 2022

Herstelling waterschade bij lek douche

Ik zoek een vakman/ loodgieter om een bestek op te maken voor de herstelling van waterschade in de gang van ons appartementsgebouw. Het lek is afkomstig van de douche van de buren.


Vochtbehandeling Brussel
Offertes aanvragen