Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vochtprobleem in muur oplossen

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Niets is vervelender dan een vochtprobleem in je huis. Je hebt er geen grip op, omdat de oorzaak niet altijd duidelijk is. Beroep doen op een expert is vaak de enige oplossing.

Vochtprobleem? Kies de juiste oplossing!

We moeten er geen doekjes om winden, vochtproblemen zijn miserie. Bovendien is het een ruime term. Vocht kan zich op oneindig veel manieren uiten. Gelukkig zijn er voor elk probleem verschillende methodes om het vocht te bestrijden. Heb je liever advies ter plaatse van een aantal professionele vochtspecialisten in de regio? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact!

Soorten vochtproblemen

Opstijgend vocht

komt het vaakst voor en dan vooral bij oudere woningen. Je herkent het aan de vochtplekken op de binnen- als buitenmuren. Bovendien kan dit vochtprobleem ook schimmelvorming, een muffe geur en in het slechtste geval beschadiging aan de muren veroorzaken. 

 

Vochtschade in muur herstellen

Doorslaand vocht

Een ander vaak voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Net als bij opstijgend vocht zijn de beschadigingen binnenin de woning zichtbaar. Het grote verschil ligt bij de oorzaak. Bij doorslaand vocht ligt het probleem bij de buitenmuren. Meestal is deze infiltratie dus zichtbaar op de buitenmuur zelf.

Het weer is hier meestal de boosdoener. Door jarenlang weer en wind te trotseren, raakt de muur beschadigd en valt die ten prooi aan vocht en regen. Daarnaast kan een lek in een dakgoot of een fout in de dakconstructie kan de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Vochtschade in buitenmuur herstellen

Condensatievocht

Een huis moet je voldoende ventileren, anders krijg je vroeg of laat te maken met condensatievocht. Het vocht hoopt zich op in de woning en nestelt zich op andere plekken waar schimmel kan ontstaan. Die schimmels kunnen op termijn het pleister- en schilderwerk van de muren aantasten. Los van de structurele schade heeft condensatievocht ook gevolgen voor de gezondheid.

Waterschade aan ramen herstellen

Vochtige kelder

Een kelder is vaak niet meer dan een opslagruimte. Het kan dus goed zijn dat je eventuele vochtproblemen minder snel opmerkt. De oorzaken van die problemen kunnen uiteenlopend zijn. Grondvocht of regenwater kan blijven staan door problemen aan de afvoer, scheuren in de muren kunnen water doorlaten en ook sijpelwater of beschadigde naden in de vloer zijn potentiële boosdoeners.

Kelder vochtvrij maken

Prijzen en methodes vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen

Muren injecteren

Wanneer je muren injecteert, maak je gebruik van een vochtwerend product om het vocht te bestrijden. Je boort gaten in de muur om het product in te brengen. Zo kan het zich tussen het metselwerk nestelen. Wanneer alles droog is, kan je de muren opnieuw gaan bezetten.

Prijs muren injecteren: € 75 - € 110 per lopende meter.

Muren onderkappen

Een iets complexere manier om opstijgend vocht te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dit houdt in dat er horizontale sleuven worden uitgekapt in het metselwerk waar een vochtkering inkomt.

Prijs muren onderkappen: € 100 - € 125 per lopende meter.

Carebrick methode

Minder populair in ons land maar daarom niet minder effectief. Met behulp van een keramische koker brengt de vakman elementen aan in de vochtige muren. Daarna wordt via een luchtstroom een zogenaamde koude brug gemaakt om het vocht naar buiten af te voeren.

Prijs Carebrick vochtbestrijding: € 100 - € 150 per lopende meter.

Doorslaand vocht bestrijden

Muren impregneren

De eerste stap bij deze methode is het schoonmaken van de gevel, waarna een beschermde laag op de muren komt. Deze laag beschermt de buitenmuren tegen het vocht. Het schoonmaken op zich is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het impregneermiddel zich beter kan hechten. 

Prijs muren impregneren: € 10 - € 15 per vierkante meter

Vochtwerende verf plaatsen

De beste optie wanneer je preventief wil optreden tegen vochtproblemen. Maar zelfs wanneer je al schade hebt, blijft dit een effectieve methode om er iets aan te doen. Bovendien geef je jouw gevel meteen een nieuwe look.

Prijs vochtwerende verf plaatsen: € 15 - € 35 per vierkante meter

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen

Niemand vraagt om vochtproblemen, maar het kan wel de ideale trigger zijn om je gevel opnieuw te bekleden. De snelle lezer begrijpt dat dit meer werk kost en dus een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Informatie over de verschillende types gevelbekleding vind je hier.

Vochtige kelder behandelen

Kelderdichting is de overkoepelende term voor het vochtvrij en waterdicht maken van een kelder. Dat kan op verschillende manieren:

Muren injecteren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een kelder waterdicht te maken. Eerst boor je gaten in de muur om een product in te brengen. Daarna kan je de muur terug bezetten. 

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping betekent zoveel als "cementeren van de muren zodat deze droog zijn voor stilstaand water." Je kan een kelder zowel langs binnen als langs buiten bekuipen.

Kelderdrainage

Hier voer je het overtollig water af. Bij een drainage behandel je de vloer en de muren van binnenuit. Stilstaand water blijft niet langer in de kelder staan maar wordt efficiënt afgevoerd.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is gemakkelijker en goedkoper te behandelen dan andere vochtproblemen. Elke dag een venster of deur openzetten kan al wonderen doen. Een duurder alternatief is om een ventilatiesysteem te installeren. Er zijn verschillende types ventilatiesystemen in allerlei prijsklassen. 

Recente opdrachten

woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 14 juni 2021

Deuren, trap en muren herstellen na waterschade

Herstellen schade aan houten deuren, trap en muurbepleistering na storm. Ook zijwand te vervangen. Er is vocht in gekomen, in de kelder 30cm ongeveer. Het vochtprobleem zelf is al opgelost, dus het zou enkel nu terug afwerken zijn.


Renovatie Turnhout
vrijdag 01 maart 2019

Vochtprobleem aanpakken en barsten in de muur herstellen

Vochtprobleem: nieuwe leidingen leggen sanitair, verplaatsen watermeter, plaatsen nieuw sanitair !!! Bij het afhalen vanhet behangpapier van de vochtige muur, kwam de pleister er mee af. De blote stenen zijn te zien, alsook twee serieuze barsten in de muur. Is een draagmuur. Twee verticale zig-zag barsten met een opening van wel 5cm breed en 16 cm diep!


Renovatie Lommel

Gratis offertes vochtbestrijding aanvragen

Recente aanvragen vochtbestrijding

dinsdag 25 januari 2022

Vochtanalyse maken in slaapkamer

Vochtprobleem analyse maken en indien mogelijk verhelpen. Appartement gelijkvloers, vochtprobleem in de slaapkamer. We vermoeden condensatieprobleem. Twee oudere mensen waar er weinig in wordt verwarmd. Regelmatig water op ramen en op muur.


Vochtbehandeling Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem)
maandag 24 januari 2022

Vochtprobleem achterhalen en oplossen

We weten niet wat de oorzaak van het vochtprobleem is. We zouden graag een expert laten komen om die te achterhalen.


Vochtbehandeling Jette
dinsdag 18 januari 2022

Crepimuren injecteren na opstijgend vocht

Door opstijgend vocht is de crepi beschadigd. Ik zoek een vakman die de muren kan injecteren. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 20 meter rondom het huis. Hoogte van enkele 10tallen centimeter en op één plaats ongeveer een meter.


Vochtbehandeling Kalmthout
dinsdag 18 januari 2022

Vochtprobleem oplossen door installatie ventilatie

Wij hebben een huis van 70jaar oud. Nu krijgen we op 2 slaapkamers aan de muren vochtplekken aan een buitenmuur. In de bijbouw is een keuken en daar is in de kasten ook schimmel. En boven de plint in het toilet is er ook schimmel.


Vochtbehandeling Schendelbeke
dinsdag 18 januari 2022

Vochtprobleem oplossen in appartementsgebouw

Het betreft een appartementsgebouw van 3 verdiepen -benedenverdieping. Ik ben eigenaar van de twee bovenste verdiepingen. Beide hebben zwarte schimmel in de badkamer. Dat is een gesloten ruimte zonder ramen. Ze hebben natte buitenmuren. Er is ook schimmel in twee kamers achteraan het appartement. Deze problemen komen telkens terug als ik ze behandel met een spray. 1 Twee experts die ik gebeld heb zeiden dat het geen condens was en dat het niet van buiten komt. Maar ik wil daar een tweede mening over. 2 voor de badkamer heb ik een ventilator geplaatst op advies van een expert. Hij zei dat het zou helpen voor het hele appartement. Het heeft geholpen voor de badkamer, maar niet voor de andere kamers.


Vochtbehandeling Deurne
maandag 17 januari 2022

Vochtprobleem oplossen door ventilatie plaatsen

Er ontstaat steeds schimmel aan de voorgevel en vocht en schimmelproblemen op zolder in de nok van het dak, bij de aansluiting van de buren. De zolder is volledig afgewerkt.


Vochtbehandeling Stekene
maandag 17 januari 2022

Natte muur behandelen

Door een lek in de afvoer van het dak is een muur nat geworden. Het water liep in de muur i.p.v. in de afvoer. De herstelling aan het dak is ondertussen gedaan, die aan de muur moet nog gebeuren.


Vochtbehandeling Deurne
maandag 17 januari 2022

Vochtprobleem oplossen

Het is een vochtplek van 50cm² in de hoek van appartements gebouw. In de slaapkamer op gelijkvloers aan de kant van de tuin. Zou kunnen komen van terras of badkamer van de eerste verdieping. Wij zouden graag weten vanwaar het vocht komt en het dan ook laten herstellen.


Vochtbehandeling Ganshoren
woensdag 12 januari 2022

Sanitair afvoer door lek herstellen en waterschade aan de muren herstellen

Ik heb vochtschade in mijn woning. Er is waarschijnlijk een lek in de sanitaire afvoer. Er is reeds een expert langsgekomen die een lekdetector heeft uitgevoerd. Door die lek, zijn de muren beschadigd (zo´n 8m2).


Vochtbehandeling Overijse
woensdag 12 januari 2022

Vochtprobleem oplossen en de herstellingen doen

Wij hebben last van vocht. Schimmel in de slaapkamers en badkamer. Dit is begonnen vorig jaar nadat we de aluminium ramen hebben vervangen door pvs. Het is zo erg dat er al stukjes plafond naar beneden gekomen zijn. We willen graag de oorzaak hiervan vinden.


Vochtbehandeling Wemmel
maandag 10 januari 2022

Opzoeken van vochtprobleem en verhelpen.

Waterschade in julli. De binnenmuur die naast de buitenmuur was helemaal nat. Vochtigheid is nu wat beter. Maar het moet wel hersteld worden. Er is een probleem bij de buren ook.


Vochtbehandeling Brussel
maandag 10 januari 2022

Vochtprobleem oplossen in verschillende kamers

In ons huis (1990) zijn enkele vochtplekken en wou graag bekijken om dit probleem op te lossen. Ook in de badkamer en slaapkamer zijn condensproblemen. Ook in de dressing is het vochtig.


Vochtbehandeling Broechem
vrijdag 07 januari 2022

oplossen van vochtprobleem

Op zoek naar bedrijf dat het vochtprobleem kan behandelen. Het probleem situeert zich vooraan in het huis, in de hoek. Dit probleem stelt zich enkel in de winter. Slagregen + koude? Er staat een ingemaakte kast in de hoek. Onderaan komt er vocht in en schimmel.


Vochtbehandeling Averbode
donderdag 30 december 2021

Vochtproblemen in vloer en muur

Vochtproblemen aan de binnenkant van onze woning ter hoogte van de vloer en de muren. Op de grond vlekken van een goeie 20 à 30 centimeter, op de muur al zeker meer dan een halve meter. We weten niet van waar het vocht komt, sowieso niet van de kelder want die bevindt zich op een andere plek in de woning.


Vochtbehandeling Westerlo
maandag 27 december 2021

Vochtproblemen oplossen

Ik zoek iemand die ons kan helpen met het oplossen van het vocht vooral boven op de slaapkamers (condentie vocht) Het plamuursel loopt gewoon van onze muren We hebben ook al groene schimmel Zolder + gang naar beneden + 3 slaapkamers


Vochtbehandeling Lokeren
donderdag 23 december 2021

Vaststellen en oplossen vochtproblemen met schimmelvorming

We hebben aan de zijde van de voorgevel langs de binnenkant redelijk veel schimmels boven de plint, rond de ramen, boven de voordeur en in de hoeken van de muren. Ook staat er een beetje condens op de ramen, zowel raam- als deurgeheel zijn recent vernieuwd. Wel vermoeden we dat de voegen van de voorgevel niet 100% meer voldoen, waardoor eventueel extra vocht aanwezig is. Gevelbreedte = 4meter, 2 bouwlagen hoog. Plaatsen van stelling ifv de werkzaamheden is geen probleem. We vermoeden tevens ook dat er opstijgend vocht ter hoogte van de living is, aangezien het probleem zich enkel aan de voorgevel van de woning situeert. Schimmelvorming enkel op niveau gelijkvloers.


Vochtbehandeling Vilvoorde
dinsdag 21 december 2021

Condensatieprobleem verhelpen door ventilatie

Graag een vochtspecialist om de mogelijkheden te bekijken naar het condensprobleem dat zich stelt op de bovenverdieping. In de slaapkamers hangen soms vochtdruppels op de muren. Recent zijn er nieuwe ramen en muurisolatie voorzien, echter is er geen ventilatie voorzien, dus graag een deskundige om de vochtigheid te meten en een passende oplossing voor te stellen.


Vochtbehandeling Tielt
maandag 20 december 2021

Expert voor vochtanalyse muur

Vochtplek binnenshuis aan bovenkant van muur. Dit door een slecht afgewerkte muur bij de buurvrouw. Vocht doet zich in kleine mate voor op 3 plaatsen, nooit groter dan 1m2


Vochtbehandeling Aalst
vrijdag 10 december 2021

Muren bepleisteren en schilderen tgv doorslaand vocht

In ons verhuurappartement hebben wij last van doorslaand vocht tengevolge van de nieuwbouw naast ons. Alles zit in handen van de verzekering daarom vragen wij eerst te komen kijken naar de werken die dienen te gebeuren. Het vocht situeert zich in de slaapkamers + kinderkamer van mijn huurders: de muren grenzend aan de nieuwbouw zijn zwart en er is schimmelvorming. Ik schat een totale oppervlakte van +/- 20m². Het pleisterwerk dient te worden afgekapt en opnieuw bezet te worden, aansluitend ook schilderwerken.


Vochtbehandeling Eksaarde
woensdag 08 december 2021

Herstelling na waterschade van eetkamer en badkamer

Door waterinfiltratie door de buitenmuur én de badkamer zou moeten worden hersteld: - in de eetkamer en een stuk keuken een aantal muren en het plafond - in de badkamer (als dat er meteen bij kan) minstens een (betegelde) muur en vloer, maar te bekijken waar er nog schade zou kunnen gevormd zijn (bvb onder het bad en/of de ophanging). Er is een expertiseverslag met vochtmetingen.


Vochtbehandeling Mariakerke
dinsdag 30 november 2021

Waterschade herstellen

Een nis in de kelder staat vol water wegens doorlekken van het water van de buren. We zoeken iemand om de schade te herstellen aan de grond en de muren


Vochtbehandeling Wilrijk
vrijdag 26 november 2021

Herstellingswerken na waterschade: binnengevel

Water lek van het dak en slechte plaatsing van regentoevoer. Problemen met de toevoer zijn opgelost, nu willen we de schade aanpakken en op termijn het dak renoveren. Het gaat om de buitengevel die moet aangepakt worden: 3 op 2 meter. Schade voornamelijk binnen maar ook buiten. Regenwater is naar beneden gelekt en ook aan de binnenkant op het gelijkvloers is er intussen vochtschade vastgesteld.


Vochtbehandeling Mechelen
woensdag 24 november 2021

Herstellen gyprocplafond en -wand na waterschade

Er is maandenlang een lek geweest ten gevolge van een probleem in het appartement van de bovenbuur. Het is eindelijk gelocaliseerd, maar nog niet hersteld. Mijn appartement is gelegen op het gelijkvloers en zowel een vals plafond (7 m²) als een valse muur (gyproc) zijn beschadigd. Graag een vakman om alvast een bestek op te maken , om (na definitieve oplossing lek- en vochtvrij) de herstellingswerken zsm te kunnen aanvangen: gyproc vervangen + herbepleisteren + schilderafwerking. Appartement = gelijkvloers. Ook zou een beschadigde dampkap moeten worden vervangen. Deze is verroest door de langdurige lekkage. Ze werkt op zich nog, dus aan de elektrische aansluiting/bekabeling is niks mis. Enkel het dampkap-element zelf zou moeten worden vervangen. l


Vochtbehandeling Kessel-Lo
vrijdag 19 november 2021

Herstellen waterschade aan muren, plafond en steunbalk

1) in de kamer hadden we waterinfiltratie door het plafond (lek in het dak - reeds verholpen) waardoor er schade is aan het plafond + aan de muur. Ik vermoed dat er een soort zandstructuur op was aangebracht, want het brokkelt een beetje af. Vocht is nog niet volledig uitgedroogd. 2) in de veranda is er A) schade is aan de steunbalk (metalen verroest) - oorzaak opgelost en vocht is opgedroogd B) aan de muur nog een grote vochtvlek waarvan de oorzaak kortelings wordt aangepakt. Aansluitend dient deze ook te worden hersteld.


Vochtbehandeling Merksem
donderdag 18 november 2021

Vochtprobleem in kelder oplossen

We hebben sinds eind augustus vocht in de kruipkelder, dus ik zou graag hebben dat er iemand komt kijken om te bekijken wat we hier best kunnen laten uitvoeren als permanente oplossing.


Vochtbehandeling Antwerpen
donderdag 18 november 2021

Renoveren tussenvloer

We hebben een badkamer op de 1ste verdieping, gesitueerd boven een inpandige garage. Er is een lek geweest dat we pas laat hebben ontdekt, maar wat erge schade aan het plafond eronder heeft veroorzaakt. Oppervlakte +/- 20 m², bestaande uit (vanaf het bad): chape, zwaluwplaten, OSB platen. De laatste zijn helemaal doorweekt, dus graag bekijk ik met een aannemer wat de mogelijkheden zijn.


Vochtbehandeling Mechelen
maandag 15 november 2021

Oorzaak vocht in muren opsporen en herstellen

Wij kochten in 2012 een huis in Hulshout (bouwjaar 2006), een erg natte omgeving met hoog grondwater. We kregen naast onze schouw van de open haard vorig jaar wat schimmel op de binnenmuur, dat we weggepoetst hebben met een schimmelwerend middel. Inmiddels zie ik een verkleuring van de muur wat me doet vermoeden dat er toch nog vocht aanwezig is. Ik was toch wat nieuwsgierig en heb de toegang naar de kruipruimte even geopend, hier staat behoorlijk wat water in, ik schat zo een 20 a 25cm, ik ben niet helemaal of dit normaal is, en of het de oorzaak kan zijn van ons vochtprobleem op de muur.


Vochtbehandeling Hulshout
woensdag 27 oktober 2021

Vloer isoleren tegen vocht

De vloer zou definitief geïsoleerd moeten worden tegen opstijgend vocht en de aangetaste muren met vochtplekken te behandelen tegen het opstijgend vocht. Dat komt uit de fundering in een lagere livingsruimte onder grondniveau. We hebben blazen en het parket verkleurd ook. Het zal ongeveer 4x5m zijn. Het is houtskeletbouw, dus injecteren is geen optie.


Vochtbehandeling Hever
maandag 25 oktober 2021

Herstellen muren na waterschade

Er was een lek aan het afwasmachine van buurvrouw - oorzaak is ondertussen hersteld. 2 appartementen hebben hierdoor schade aan de muren, die dus hersteld dienen te worden (pleisterwerk en behangen/schilderen).


Vochtbehandeling Antwerpen
maandag 25 oktober 2021

Vochtschade herstellen muur bovenaan

Na vochtschade door een lek in het dak is er een hoek van het plafond en muur die opnieuw gepleisterd moet worden. Is op redelijke hoogte, +3meter. Het was recent gerenoveerd (ongeveer 2jaar geleden)


Vochtbehandeling Tienen
Offertes aanvragen