Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vochtprobleem in muur oplossen

Vochtbestrijding

Niets is vervelender dan een vochtprobleem in je huis. Je hebt er geen grip op, omdat de oorzaak niet altijd duidelijk is. Beroep doen op een expert is vaak de enige oplossing.

Vochtprobleem? Kies de juiste oplossing!

We moeten er geen doekjes om winden, vochtproblemen zijn miserie. Bovendien is het een ruime term. Vocht kan zich op oneindig veel manieren uiten. Gelukkig zijn er voor elk probleem verschillende methodes om het vocht te bestrijden. Heb je liever advies ter plaatse van een aantal professionele vochtspecialisten in de regio? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact!

Soorten vochtproblemen

Opstijgend vocht

komt het vaakst voor en dan vooral bij oudere woningen. Je herkent het aan de vochtplekken op de binnen- als buitenmuren. Bovendien kan dit vochtprobleem ook schimmelvorming, een muffe geur en in het slechtste geval beschadiging aan de muren veroorzaken. 

 

Vochtschade in muur herstellen

Doorslaand vocht

Een ander vaak voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Net als bij opstijgend vocht zijn de beschadigingen binnenin de woning zichtbaar. Het grote verschil ligt bij de oorzaak. Bij doorslaand vocht ligt het probleem bij de buitenmuren. Meestal is deze infiltratie dus zichtbaar op de buitenmuur zelf.

Het weer is hier meestal de boosdoener. Door jarenlang weer en wind te trotseren, raakt de muur beschadigd en valt die ten prooi aan vocht en regen. Daarnaast kan een lek in een dakgoot of een fout in de dakconstructie kan de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Vochtschade in buitenmuur herstellen

Condensatievocht

Een huis moet je voldoende ventileren, anders krijg je vroeg of laat te maken met condensatievocht. Het vocht hoopt zich op in de woning en nestelt zich op andere plekken waar schimmel kan ontstaan. Die schimmels kunnen op termijn het pleister- en schilderwerk van de muren aantasten. Los van de structurele schade heeft condensatievocht ook gevolgen voor de gezondheid.

Waterschade aan ramen herstellen

Vochtige kelder

Een kelder is vaak niet meer dan een opslagruimte. Het kan dus goed zijn dat je eventuele vochtproblemen minder snel opmerkt. De oorzaken van die problemen kunnen uiteenlopend zijn. Grondvocht of regenwater kan blijven staan door problemen aan de afvoer, scheuren in de muren kunnen water doorlaten en ook sijpelwater of beschadigde naden in de vloer zijn potentiële boosdoeners.

Kelder vochtvrij maken

Prijzen en methodes vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen

Muren injecteren

Wanneer je muren injecteert, maak je gebruik van een vochtwerend product om het vocht te bestrijden. Je boort gaten in de muur om het product in te brengen. Zo kan het zich tussen het metselwerk nestelen. Wanneer alles droog is, kan je de muren opnieuw gaan bezetten.

Prijs muren injecteren: € 75 - € 110 per lopende meter.

Muren onderkappen

Een iets complexere manier om opstijgend vocht te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dit houdt in dat er horizontale sleuven worden uitgekapt in het metselwerk waar een vochtkering inkomt.

Prijs muren onderkappen: € 100 - € 125 per lopende meter.

Carebrick methode

Minder populair in ons land maar daarom niet minder effectief. Met behulp van een keramische koker brengt de vakman elementen aan in de vochtige muren. Daarna wordt via een luchtstroom een zogenaamde koude brug gemaakt om het vocht naar buiten af te voeren.

Prijs Carebrick vochtbestrijding: € 100 - € 150 per lopende meter.

Doorslaand vocht bestrijden

Muren impregneren

De eerste stap bij deze methode is het schoonmaken van de gevel, waarna een beschermde laag op de muren komt. Deze laag beschermt de buitenmuren tegen het vocht. Het schoonmaken op zich is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het impregneermiddel zich beter kan hechten. 

Prijs muren impregneren: € 10 - € 15 per vierkante meter

Vochtwerende verf plaatsen

De beste optie wanneer je preventief wil optreden tegen vochtproblemen. Maar zelfs wanneer je al schade hebt, blijft dit een effectieve methode om er iets aan te doen. Bovendien geef je jouw gevel meteen een nieuwe look.

Prijs vochtwerende verf plaatsen: € 15 - € 35 per vierkante meter

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen

Niemand vraagt om vochtproblemen, maar het kan wel de ideale trigger zijn om je gevel opnieuw te bekleden. De snelle lezer begrijpt dat dit meer werk kost en dus een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Informatie over de verschillende types gevelbekleding vind je hier.

Vochtige kelder behandelen

Kelderdichting is de overkoepelende term voor het vochtvrij en waterdicht maken van een kelder. Dat kan op verschillende manieren:

Muren injecteren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een kelder waterdicht te maken. Eerst boor je gaten in de muur om een product in te brengen. Daarna kan je de muur terug bezetten. 

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping betekent zoveel als "cementeren van de muren zodat deze droog zijn voor stilstaand water." Je kan een kelder zowel langs binnen als langs buiten bekuipen.

Kelderdrainage

Hier voer je het overtollig water af. Bij een drainage behandel je de vloer en de muren van binnenuit. Stilstaand water blijft niet langer in de kelder staan maar wordt efficiënt afgevoerd.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is gemakkelijker en goedkoper te behandelen dan andere vochtproblemen. Elke dag een venster of deur openzetten kan al wonderen doen. Een duurder alternatief is om een ventilatiesysteem te installeren. Er zijn verschillende types ventilatiesystemen in allerlei prijsklassen. 

Recente opdrachten

woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 14 juni 2021

Deuren, trap en muren herstellen na waterschade

Herstellen schade aan houten deuren, trap en muurbepleistering na storm. Ook zijwand te vervangen. Er is vocht in gekomen, in de kelder 30cm ongeveer. Het vochtprobleem zelf is al opgelost, dus het zou enkel nu terug afwerken zijn.


Renovatie Turnhout
vrijdag 01 maart 2019

Vochtprobleem aanpakken en barsten in de muur herstellen

Vochtprobleem: nieuwe leidingen leggen sanitair, verplaatsen watermeter, plaatsen nieuw sanitair !!! Bij het afhalen vanhet behangpapier van de vochtige muur, kwam de pleister er mee af. De blote stenen zijn te zien, alsook twee serieuze barsten in de muur. Is een draagmuur. Twee verticale zig-zag barsten met een opening van wel 5cm breed en 16 cm diep!


Renovatie Lommel

Gratis offertes vochtbestrijding aanvragen

Recente aanvragen vochtbestrijding

zaterdag 21 mei 2022

Herstellen van waterschade

Herstelling bezetting aan de muur in de living + vervangen laminaat in de buurt van schade of volledig. Het te hertsellen deel aan de muur is ongeveer 70cm op 60cm.


Vochtbehandeling Wilrijk
donderdag 19 mei 2022

Vochtschade en dak herstellen.

Er is vochtinsijpeling, wellicht via de zijnaden van het dak. Vocht loopt langs binnenmuur. Vochtinsijpeling moet hersteld worden.


Vochtbehandeling Sint-Amandsberg
woensdag 18 mei 2022

Waterschade wegwerken en herschilderen

Ik zoek iemand die de waterschade kan wegwerken aan de muren en het plafond in mijn woonkamer, keuken, badkamer. En er moet ook herschilderd worden.


Vochtbehandeling Reet
dinsdag 17 mei 2022

Verwijderen schimmel en herstellen vochtschade

Vocht schade in toilet, door lek aan de kit naad van bad. Nieuwe vloer, nieuwe muren en plafond herstellen van de waterschade. Inclusief verwijderen van de schimmel. Kot van ongeveer 2 vierkante meter.


Vochtbehandeling Westerlo
maandag 16 mei 2022

Waterschade plafond met bestek voor verzekering

Er zit wellicht een lek onder de douchebak die ervoor zorgt dat mijn plafond begint te lekken op 1 plaats en er meerdere vochtplekken zijn in mijn plafond. Het lek moet gezocht en hersteld worden. En de waterschade moet herstelt worden.


Vochtbehandeling Temse
maandag 16 mei 2022

Vochtschade herstellen in slaapkamer

Er zit schimmel in de hoek van mijn slaapkamer. 1,5 jaar geleden hadden we hier een lek aan de buitenkant. Dit is toen hersteld geweest maar zonder dat er isolatie werd geplaatst. Nu moet er een vakman komen kijken wat het probleem is en de schade herstellen.


Vochtbehandeling Brussel
vrijdag 13 mei 2022

Binnenmuur repareren na waterschade door lekkende dakgoot

Door waterschade is de muur op de eerste verdieping beschadigd geraakt en we zijn nu zoekende naar vakmensen om dit te repareren. Het gaat over 6 tot 10 meter muur, (muur in de slaapkamer moet nog nagekeken worden.)


Vochtbehandeling Kortrijk
dinsdag 10 mei 2022

Vochtige muur in badkamer behandelen

Er is een vochtige muur langs de buitenzijde van de badkamer. Deze moet behandeld worden door een vakman.


Vochtbehandeling Willebroek
maandag 09 mei 2022

Vochtbehandeling muren en gevel

Ik ben op zoek naar een vakman die de vochtschade bij mij kan herstellen. Ik heb in een kamer langs 2 kanten vochtproblemen in de hoek. Het is aan elke kant voor ongeveer een breedte van 40cm dat de vocht zichtbaar is. Dit moet behandeld worden. En eventueel de gevel impregneren tegen doorslaand vocht.


Vochtbehandeling Brussel
vrijdag 06 mei 2022

Muur repareren, bepleisteren en verven.

Mijn binnenmuur is beschadigd geweest door water. Ik heb recent mijn muur laten pleisteren en schilderen, net geen twee jaar geleden. De muur moet herstelt worden en opnieuw bepleisterd en beschilderd worden. De oppervlakte is ongeveer 10m².


Vochtbehandeling Merksem
donderdag 05 mei 2022

Zoeken oorzaak waterinsijpeling en herstellen.

Na verbouwingen hebben we last van waterinsijpeling. Het is niet duidelijk langswaar het water binnenkomt. De oorzaak moet gevonden worden en de schade achteraf hersteld.


Vochtbehandeling Halle
donderdag 28 april 2022

Laminaat vloer waterschade herstellen.

We hebben waterschade aan onze laminaatvloer, graag iemand dat ter plaatsen komt kijken en de schade kan herstellen. Het gaat om een slaapkamer van 12m² ongeveer.


Vochtbehandeling Zellik
woensdag 27 april 2022

Herstelling muur na waterschade

Naar aanleiding van een waterlek is er waterschade aan twee muren. Eentje lijkt beperkt tot minder dan 1 m2 en de andere muur zal denk ik eerder 2m2 zijn. Dit is uiteraard enkel hetgene dat wij zelf zien. Er zit vliesbehang op de muur wat er nog niet afgehaald is. We hebben wel al gemerkt dat er een klein gat in de muur zit dat ook hersteld moet worden. Er zou dan ook opnieuw vliesbehang moeten komen op deze stukken. Verder heb ik zelf geen weet wat er nog moet gebeuren om dit correct en netje te herstellen.


Vochtbehandeling Hasselt
dinsdag 26 april 2022

Herstellingswerken binnenmuur na waterschade.

Door waterinfiltratie aan de douche is er vochtschade aan de achterliggende muren in de hal. Stukwerk dient herdaan te worden, evenals vliesbehang en schilderwerken (deels traphal en gang). De oppervlakte van de schade is ongeveer 7,5m².


Vochtbehandeling Deinze
zaterdag 23 april 2022

Herstellen lek en gevolgschade.

Ik ben opzoek naar iemand die een lek kan herstellen + open en opnieuw herstel om dit lek te kunnen maken. De waterschade werd vermoedelijk door een lek achter de console van de douchekraan veroorzaakt. De gevolgschade moet ook herstelt worden (herschilderen muur en ingebouwde kast beschadigd).


Vochtbehandeling Deurne
dinsdag 19 april 2022

Herstellen van waterschade vloer en stucwerk kelder.

De gehele kelder heeft waterschade opgelopen. Noodzakelijk te vervangen vloer, plinten, herstel stucwerk door een vakman. De totale oppervlakte van de kelder is 60m².


Vochtbehandeling Lanaken
maandag 18 april 2022

Opmeten waterschade kelder

Door een lek door werken in de straat is er water in de kleder gekomen. Leiding lekt nog steeds en kelder moet worden leeggemaakt. Muren zijn ook vochtig en kapot. De Afvoerbuis is ook kapot. De hele kelder moet hersteld worden. De werken zijn heel dringend uit te voeren.


Vochtbehandeling Antwerpen
vrijdag 15 april 2022

Herstellingen waterschade

Herstellen van waterschade in een appartement. Deze werken dienen dan zeker uitgevoerd te worden! Lek intussen opgelost


Vochtbehandeling De Haan
donderdag 07 april 2022

herstelling muur gevolg waterschade.

Ik zoek een vakman voor het herstellen van een muur met waterschade en schimmel. Het is een muur van ongeveer 2 op 3m.


Vochtbehandeling Deurne
donderdag 07 april 2022

herstellingswerken na waterschade.

De muur in de hal naast de badkamer vertoont verschillende blazen onder het pleisterwerk (door waterschade). Wij zoeken een vakman voor de herstelling en een offerte voor de verzekering. Het is een muur van een 2-tal meter tot aan het plafond.


Vochtbehandeling Kapellen (Antwerpen)
donderdag 24 maart 2022

Waterschade na werken bij bovenbuur

Ik ben op zoek naar een vakman voor het herstellen van waterschade aan de muur. Door een slecht aangesloten afvoer is er 2 maanden lang water in de muren gesijpeld. In mijn appartement op het gelijkvloers is er waterschade en groeit de schimmel op de muur.


Vochtbehandeling Berchem (Antwerpen)
donderdag 24 maart 2022

Herstellen waterschade aan bezetting plafond en muur

Ik ben op zoek naar een vakman voor de herstelling van waterschade aan het plafond en de muur. In het dak waren er 2 naden losgekomen waardoor er lekken waren in het dak. Deze is ondertussen hersteld. Maar de bezetting van het plafond en de muur zijn zwaar beschadigd. Voor het plafond gat het over ongeveer 2m² en voor de muur ongeveer 3m² die is beschadigd. De schade moet herstelt worden.


Vochtbehandeling Geel
woensdag 23 maart 2022

Herstellingswerken waterschade

Ik heb Waterschade aan het plafond van de badkamer (5-6m2) en wc (2m2) Lekkage kwam van de verdieping boven ons en is inmiddels herstel enkele dagen terug. Het plafond is redelijk beschadigd, lijkt op popcorn en verf bladert af. Gele kleur en vieze geur. Kan ik een bestek krijgen voor de herstelligswerken hier van. Eventueel ook betere verf methode of voorbereiding voor antischimmel aangezien het een om kleine ruimtes gaat. Eventueel advies hoor ik ook graag


Vochtbehandeling Genk
woensdag 23 maart 2022

Herstelling binnenmuur na waterschade door lek in dak.

Ik ben op zoek naar een vakman voor de herstelling van een binnenmuur. Door water infiltratie als gevolg van een lekken dak aan de zijkant van de buitenmuur, is er vochtschade op de muren en het plafond van de badkamer (donker grijze plekken). Die zouden moeten herbezet en herschilderd worden. Ongeveer 3 m2 in totaal denk ik (kleine badkamer met toilet, kleine lavabo en ligbad).


Vochtbehandeling Gent
maandag 21 maart 2022

Herstellen lek in dak en vochtproblemen.

Ik ben op zoek naar een vakman voor de herstelling van een daklekkage in een plat dak met epdm. Ik denk dat er zich scheurtjes bevinden in het dak die zouden gerepareerd moeten worden. Of het kan ook de schoorsteen zijn die moet opgespoten worden. Bij mijn huurder zijn er ook vochtproblemen in de slaapkamermuur hierdoor die ook gerepareerd zouden moeten worden.


Vochtbehandeling Anderlecht
zaterdag 19 maart 2022

Binnenmuur herstellen na waterschade

Ik ben op zoek naar een vakman voor het herstellen van mijn binnenmuur na waterschade. Het vocht is in de muur gedrongen en ook de plaaster komt los.


Vochtbehandeling Varsenare
donderdag 17 maart 2022

Herstellen vochtschade in muur.

Ik ben op zoek naar een vakman voor de herstelling en vochtbehandeling in mijn muur die is beschimmeld.


Vochtbehandeling Erps-Kwerps
woensdag 16 maart 2022

Herstellen waterschade aan pleisterwerk wanden, plafond inclusief schilderwerk

Tijdens de stormen van afgelopen maand hebben wij via het dak heel wat waterschade opgelopen. Via scheurtjes in het pleisterwerk aan het plafond is er water binnengesijpeld. De scheurtjes, het pleisterwerk en het verfwerk willen we herstellen. Ook hebben we her en daar schade aan het pleisterwerk op de wanden. Het gaat om schade in zeker 4 kamer.


Vochtbehandeling Hasselt
dinsdag 15 maart 2022

Opmeten en behandelen van vochtschade.

Ik ben op zoek naar een vakman die de vochtschade in mijn muren door een lek in het dak kan komen opmeten en behandelen. Er is veel vochtschade ontstaan in de slaapkamer en zelfs nog een verdieping lager is er ook vochtschade.


Vochtbehandeling Hoboken (Antwerpen)
maandag 14 maart 2022

Vochtprobleem in plat dak repareren

Ik heb een vochtprobleem in mijn vernieuwd dak en ik ben op zoek naar een vakman om te kijken waar het lek is of waar het probleem vandaan komt en om dit erna ook te laten repareren. Het is een plat dak met roofing.


Vochtbehandeling Nijlen
Offertes aanvragen