Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vochtprobleem in muur oplossen

Vochtbestrijding

Niets is vervelender dan een vochtprobleem in je huis. Je hebt er geen grip op, omdat de oorzaak niet altijd duidelijk is. Beroep doen op een expert is vaak de enige oplossing.

Vochtprobleem? Kies de juiste oplossing!

We moeten er geen doekjes om winden, vochtproblemen zijn miserie. Bovendien is het een ruime term. Vocht kan zich op oneindig veel manieren uiten. Gelukkig zijn er voor elk probleem verschillende methodes om het vocht te bestrijden. Heb je liever advies ter plaatse van een aantal professionele vochtspecialisten in de regio? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact!

Soorten vochtproblemen

Opstijgend vocht

komt het vaakst voor en dan vooral bij oudere woningen. Je herkent het aan de vochtplekken op de binnen- als buitenmuren. Bovendien kan dit vochtprobleem ook schimmelvorming, een muffe geur en in het slechtste geval beschadiging aan de muren veroorzaken. 

 

Vochtschade in muur herstellen

Doorslaand vocht

Een ander vaak voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Net als bij opstijgend vocht zijn de beschadigingen binnenin de woning zichtbaar. Het grote verschil ligt bij de oorzaak. Bij doorslaand vocht ligt het probleem bij de buitenmuren. Meestal is deze infiltratie dus zichtbaar op de buitenmuur zelf.

Het weer is hier meestal de boosdoener. Door jarenlang weer en wind te trotseren, raakt de muur beschadigd en valt die ten prooi aan vocht en regen. Daarnaast kan een lek in een dakgoot of een fout in de dakconstructie kan de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Vochtschade in buitenmuur herstellen

Condensatievocht

Een huis moet je voldoende ventileren, anders krijg je vroeg of laat te maken met condensatievocht. Het vocht hoopt zich op in de woning en nestelt zich op andere plekken waar schimmel kan ontstaan. Die schimmels kunnen op termijn het pleister- en schilderwerk van de muren aantasten. Los van de structurele schade heeft condensatievocht ook gevolgen voor de gezondheid.

Waterschade aan ramen herstellen

Vochtige kelder

Een kelder is vaak niet meer dan een opslagruimte. Het kan dus goed zijn dat je eventuele vochtproblemen minder snel opmerkt. De oorzaken van die problemen kunnen uiteenlopend zijn. Grondvocht of regenwater kan blijven staan door problemen aan de afvoer, scheuren in de muren kunnen water doorlaten en ook sijpelwater of beschadigde naden in de vloer zijn potentiële boosdoeners.

Kelder vochtvrij maken

Prijzen en methodes vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen

Muren injecteren

Wanneer je muren injecteert, maak je gebruik van een vochtwerend product om het vocht te bestrijden. Je boort gaten in de muur om het product in te brengen. Zo kan het zich tussen het metselwerk nestelen. Wanneer alles droog is, kan je de muren opnieuw gaan bezetten.

Prijs muren injecteren: € 75 - € 110 per lopende meter.

Muren onderkappen

Een iets complexere manier om opstijgend vocht te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dit houdt in dat er horizontale sleuven worden uitgekapt in het metselwerk waar een vochtkering inkomt.

Prijs muren onderkappen: € 100 - € 125 per lopende meter.

Carebrick methode

Minder populair in ons land maar daarom niet minder effectief. Met behulp van een keramische koker brengt de vakman elementen aan in de vochtige muren. Daarna wordt via een luchtstroom een zogenaamde koude brug gemaakt om het vocht naar buiten af te voeren.

Prijs Carebrick vochtbestrijding: € 100 - € 150 per lopende meter.

Doorslaand vocht bestrijden

Muren impregneren

De eerste stap bij deze methode is het schoonmaken van de gevel, waarna een beschermde laag op de muren komt. Deze laag beschermt de buitenmuren tegen het vocht. Het schoonmaken op zich is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het impregneermiddel zich beter kan hechten. 

Prijs muren impregneren: € 10 - € 15 per vierkante meter

Vochtwerende verf plaatsen

De beste optie wanneer je preventief wil optreden tegen vochtproblemen. Maar zelfs wanneer je al schade hebt, blijft dit een effectieve methode om er iets aan te doen. Bovendien geef je jouw gevel meteen een nieuwe look.

Prijs vochtwerende verf plaatsen: € 15 - € 35 per vierkante meter

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen

Niemand vraagt om vochtproblemen, maar het kan wel de ideale trigger zijn om je gevel opnieuw te bekleden. De snelle lezer begrijpt dat dit meer werk kost en dus een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Informatie over de verschillende types gevelbekleding vind je hier.

Vochtige kelder behandelen

Kelderdichting is de overkoepelende term voor het vochtvrij en waterdicht maken van een kelder. Dat kan op verschillende manieren:

Muren injecteren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een kelder waterdicht te maken. Eerst boor je gaten in de muur om een product in te brengen. Daarna kan je de muur terug bezetten. 

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping betekent zoveel als "cementeren van de muren zodat deze droog zijn voor stilstaand water." Je kan een kelder zowel langs binnen als langs buiten bekuipen.

Kelderdrainage

Hier voer je het overtollig water af. Bij een drainage behandel je de vloer en de muren van binnenuit. Stilstaand water blijft niet langer in de kelder staan maar wordt efficiënt afgevoerd.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is gemakkelijker en goedkoper te behandelen dan andere vochtproblemen. Elke dag een venster of deur openzetten kan al wonderen doen. Een duurder alternatief is om een ventilatiesysteem te installeren. Er zijn verschillende types ventilatiesystemen in allerlei prijsklassen. 

Recente opdrachten

woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 14 juni 2021

Deuren, trap en muren herstellen na waterschade

Herstellen schade aan houten deuren, trap en muurbepleistering na storm. Ook zijwand te vervangen. Er is vocht in gekomen, in de kelder 30cm ongeveer. Het vochtprobleem zelf is al opgelost, dus het zou enkel nu terug afwerken zijn.


Renovatie Turnhout
vrijdag 01 maart 2019

Vochtprobleem aanpakken en barsten in de muur herstellen

Vochtprobleem: nieuwe leidingen leggen sanitair, verplaatsen watermeter, plaatsen nieuw sanitair !!! Bij het afhalen vanhet behangpapier van de vochtige muur, kwam de pleister er mee af. De blote stenen zijn te zien, alsook twee serieuze barsten in de muur. Is een draagmuur. Twee verticale zig-zag barsten met een opening van wel 5cm breed en 16 cm diep!


Renovatie Lommel

Gratis offertes vochtbestrijding aanvragen

Recente aanvragen vochtbestrijding

dinsdag 30 mei 2023

Herstelling muren na lekkage

ik heb schade opgelopen na lekkage. Verschillende muren moeten hersteld worden.


Vochtbehandeling Putte
zaterdag 27 mei 2023

Waterschade woonkamer

We hebben een gebied met waterschade op het bovenste deel van onze woonkamermuur. Eerder werd gediagnosticeerd als veroorzaakt door het binnendringen van water uit de gevel van de buren. We moeten details van de schade en offerte aan de verzekeringsmaatschappij verstrekken.


Vochtbehandeling Oostende
vrijdag 26 mei 2023

Herstel waterschade

Ik ben op zoek naar iemand die op de zolderverdieping en eerste verdieping herstellingen kan uitvoeren door waterschade. De dakgoot lekte (wordt hersteld) en dus moet er nu opnieuw gepleisterd worden, plafond uitgebroken...


Vochtbehandeling Gent
vrijdag 26 mei 2023

Vochtschade in muren en plafond

Schade aan de muren en plafonds door waterinsijpeling in de 2 slaapkamers en de 2 gangen. Moeten afgeschuurd en opnieuw geplamuurd worden en herschilderd.


Vochtbehandeling Hoboken (Antwerpen)
woensdag 24 mei 2023

Nazicht en herstelling vloer, muur en deuren (ongeveer 3 - 4 cm van de grond) na waterlek

Voor een appartement van ongeveer 100 m2, nazicht van mogelijke schade en offerte voor de herstelling van muren, vloeren en deuren na waterlek.


Vochtbehandeling Brussel
dinsdag 23 mei 2023

binnenmuur en buitenmuur en plafond koer herstellen na waterschade

Ik zoek een bezetter en een vakman die buitenmuur en binnenmuur en plafond van koer kan herstellen na waterschade. Offerte is nodig voor verzekering.


Vochtbehandeling Antwerpen
maandag 22 mei 2023

Waterschade door buren aan plafonds en muren

Wij hebben waterschade door de aannemer van het huis langs ons. Een dakwerker hebben we al, nu zoeken we nog iemand voor offerte op te maken voor de plafonds en muren. De plafonds over 2 kamers hebben op verschillende plaatsen gelekt en de muren loopt vocht langs, waardoor het ook aan het schimmelen is.


Vochtbehandeling Hasselt
maandag 22 mei 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vochtbehandeling Schriek
woensdag 17 mei 2023

Renovatie pleisterwerk

Ik heb onlangs een lek gehad in een leiding die verwerkt zat in de muur (snelbouwsteen) in de gang. Hierdoor is er een vochtprobleem ontstaan die het pleisterwerk volledig aangetast heeft. Het gaat over een muur van 2m breed op 2,50m hoog. Het pleisterwerk zou afgekapt moeten worden en de muur zou daarna opnieuw gepleisterd moeten worden. Daarna zou de muur ook geverfd moeten worden in Ral 9001. Ook graag de muur aan de overkant van de gang mee verven om zo geen kleurverschil te hebben. Deze muur is 4m breed op 2,5m hoog.


Vochtbehandeling Paal
woensdag 17 mei 2023

Vocht en waterschade muren

Een bestek die wij kunnen geven aan de verzekering en achteraf ook de werken laten uitvoeren mits bestek goedgekeurd wordt. Te doen waarschijnlijk, roofing herstellen plat dak en de schade die hierdoor is aangericht.


Vochtbehandeling Zolder
maandag 08 mei 2023

Herstel muur en plafond na waterschade

Mijn partner en ik zijn op zoek naar iemand die gespecialiseerd is in het herstellen van waterschade. Ons appartement situeert zich op de 1ste verdieping, met nog een appartement boven ons. Foto's van de schade vindt u in de bijlage. U zal ook een verslag terugvinden van het originele probleem, dit wordt reeds door een door de syndicus aangestelde aannemer hersteld.


Vochtbehandeling Aartselaar
maandag 08 mei 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...), Gevel impregneren tegen vocht Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtbehandeling Sint-Amandsberg
zondag 07 mei 2023

Tapijtvloer leggen op trap

We zijn opzoek naar zeer kwalitatief en onderhoudsvriendelijk vast tapijt voor de bovenverdieping en als bekleding voor de trap. Ik vermoed toch minstens 100 m² te leggen


Vochtbehandeling Schilde
zondag 07 mei 2023

Regenwaterput metselen of plaatsen

Doordat mijn aannemer een regenwaterput is vergeten te plaatsen tijdens de renovatie van onze woning. hebben we nu nog maar beperkte toegang om een waterput te plaatsen. Wij zijn opzoek naar de beste oplossing en willen deze uitbesteden.


Vochtbehandeling Steendorp
zaterdag 06 mei 2023

Bezet bijwerken en schade na vocht herstellen

Ik heb een lek gehad en er is verf losgekomen, plinten uitgezet etc. Dit alles zou terug in orde moeten worden gebracht.


Vochtbehandeling Deurne
vrijdag 05 mei 2023

Herstellingswerken na waterschade zolder, hal en slaapkamer: offerte

Door een lek aan het dak is de gyproc van de zolder (+- 100M²) volledig beschadigd en zijn de balken vochtig. Ook is er waterschade aan het plafond van een slaapkamer en aan de muren bovenaan in de hal van de woning


Vochtbehandeling Antwerpen
woensdag 03 mei 2023

Herstelling plafond na kleine waterschade

Door een lek bij de bovenbuur is mijn plafond beschadigd. Het lek is gedicht maar er is nog schade aan mijn plafond. Ik weet niet welke acties nodig zijn om het volledig vocht vrij te krijgen.


Vochtbehandeling Wilrijk
maandag 24 april 2023

Herstellen muur en vloer na waterschade

Ik heb een muur waarbij er waterschade aan het optreden is. Dit wordt blijkbaar veroorzaakt door de buurman waarbij hun badkamer pal achter deze muur staat. De verzekering heeft hiervoor een schadebestek nodig.


Vochtbehandeling Wilrijk
maandag 24 april 2023

Vochtschade aan muur bij MDF-plaat

Na een waterlek bij het appartement boven onze kinesistenpraktijk waarbij het water via en achter de muur naar beneden liep, is er mogelijks sprake van vochtschade aan de muur en de plint. Graag doen we beroep op een expert om de schade op te meten en te herstellen waar nodig.


Vochtbehandeling Mortsel
maandag 24 april 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Muur koerzijn dient gerenoveerd te worden alsook vensteromlijsting te vernieuwen want via de vensteromkadering lekt het binnen wanneer het regent. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en hervoegen), Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...), Gevel impregneren tegen vocht Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtbehandeling Oostende
maandag 24 april 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Graag had ik de volledige gevel laten controleren, alsook controle op opstijgend of doorslaand vocht. Zelf zie ik alvast scheuren in voegen, enkele vochtplekken in huis en een vochtige plek op een buitenmuur. Vochtproblemen oplossen en buitenmuurisolatie (voorkeur spouwmuurisolatie) sterk gewenst. Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Voegen uitslijpen en hervoegen, Gevel impregneren Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtbehandeling Ranst
donderdag 20 april 2023

Schade steunbalk en muur in slaapkamer herstellen

Wij hebben na zware regenval schade aan steunbalk tussen salon en keuken + schade aan muur onder het raam van de slaapkamer. Oorzaak is het dak maar de offerte van de dakwerker accepteert de verzekering niet. Ze dekken het gevolg maar niet de oorzaak dus hebben we eerst een offerte nodig van de gevolgschade voordat we verder kunnen,


Vochtbehandeling Lombardsijde
donderdag 20 april 2023

herstellen waterschade

ik zoek iemand die mij kan helpen voor het herstellen van waterschade. ongeveer 5 vierkante meter,


Vochtbehandeling Brussel
woensdag 19 april 2023

Vocht in muur

Vochtbestrijding in muur 2de verdieping dakterras


Vochtbehandeling Willebroek
maandag 17 april 2023

Herstel van waterschade

Wij hebben waterschade aan vloer, houten raam en betonnen terras


Vochtbehandeling Oostende
maandag 17 april 2023

Hydrofugation des murs

Je souhaite tout d'abord faire une analyse pour voir quelles solutions doivent être implémenté pour combattre l'humidité de l'intérieur à plusieurs étages à des endroits différents et l'infiltration d'eau par l'extérieur (problème visible, car jointage commence à s'abîmer).


Vochtbehandeling Anderlecht
dinsdag 11 april 2023

Herstellingswerken na waterschade

Door slechtgeplaatste inloopdouche, vestiairekast helemaal nat. Bezetting los, verf van hout, houten plint aangetast. Schimmel op muur slaapkamer. Plinten en laminaat dienen misschien ook vervangen te worden. Ik wens deze offerte ook aan de verzekering voor te leggen.


Vochtbehandeling Antwerpen
maandag 10 april 2023

Herstelling waterschade door insijpeling water via dak/gedeelde scheimuur

Herstelling waterschade door insijpeling water via dak/gedeelde scheimuur. gevolg binnenshuis is schimmelvorming


Vochtbehandeling Merksem
maandag 10 april 2023

Herstellingswerken na waterschade

Door schade aan een dakgoot is er waterinfiltratie in onze muur gekomen in de hal. De herstelling zal onder de verzekering vallen, maar hiervoor hebben we een bestek nodig. Vermoedelijk moet de muur deels herpleisterd en herschilderd worden.


Vochtbehandeling Antwerpen
woensdag 05 april 2023

Herstelling na waterschade lek in het dak

Door deze is er waterschade aan mijn slaapkamer grote is 3,50 maal 3,60 bezetting plafond en scheuren in de bezetting van de muren dienen hersteld en geschilderd te worden en tevens is ook mijn laminaat stuk.


Vochtbehandeling Antwerpen
Offertes aanvragen