Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vochtprobleem in muur oplossen

Vochtbestrijding

Niets is vervelender dan een vochtprobleem in je huis. Je hebt er geen grip op, omdat de oorzaak niet altijd duidelijk is. Beroep doen op een expert is vaak de enige oplossing.

Vochtprobleem? Kies de juiste oplossing!

We moeten er geen doekjes om winden, vochtproblemen zijn miserie. Bovendien is het een ruime term. Vocht kan zich op oneindig veel manieren uiten. Gelukkig zijn er voor elk probleem verschillende methodes om het vocht te bestrijden. Heb je liever advies ter plaatse van een aantal professionele vochtspecialisten in de regio? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact!

Soorten vochtproblemen

Opstijgend vocht

komt het vaakst voor en dan vooral bij oudere woningen. Je herkent het aan de vochtplekken op de binnen- als buitenmuren. Bovendien kan dit vochtprobleem ook schimmelvorming, een muffe geur en in het slechtste geval beschadiging aan de muren veroorzaken. 

 

Vochtschade in muur herstellen

Doorslaand vocht

Een ander vaak voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Net als bij opstijgend vocht zijn de beschadigingen binnenin de woning zichtbaar. Het grote verschil ligt bij de oorzaak. Bij doorslaand vocht ligt het probleem bij de buitenmuren. Meestal is deze infiltratie dus zichtbaar op de buitenmuur zelf.

Het weer is hier meestal de boosdoener. Door jarenlang weer en wind te trotseren, raakt de muur beschadigd en valt die ten prooi aan vocht en regen. Daarnaast kan een lek in een dakgoot of een fout in de dakconstructie kan de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Vochtschade in buitenmuur herstellen

Condensatievocht

Een huis moet je voldoende ventileren, anders krijg je vroeg of laat te maken met condensatievocht. Het vocht hoopt zich op in de woning en nestelt zich op andere plekken waar schimmel kan ontstaan. Die schimmels kunnen op termijn het pleister- en schilderwerk van de muren aantasten. Los van de structurele schade heeft condensatievocht ook gevolgen voor de gezondheid.

Waterschade aan ramen herstellen

Vochtige kelder

Een kelder is vaak niet meer dan een opslagruimte. Het kan dus goed zijn dat je eventuele vochtproblemen minder snel opmerkt. De oorzaken van die problemen kunnen uiteenlopend zijn. Grondvocht of regenwater kan blijven staan door problemen aan de afvoer, scheuren in de muren kunnen water doorlaten en ook sijpelwater of beschadigde naden in de vloer zijn potentiële boosdoeners.

Kelder vochtvrij maken

Prijzen en methodes vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen

Muren injecteren

Wanneer je muren injecteert, maak je gebruik van een vochtwerend product om het vocht te bestrijden. Je boort gaten in de muur om het product in te brengen. Zo kan het zich tussen het metselwerk nestelen. Wanneer alles droog is, kan je de muren opnieuw gaan bezetten.

Prijs muren injecteren: € 75 - € 110 per lopende meter.

Muren onderkappen

Een iets complexere manier om opstijgend vocht te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dit houdt in dat er horizontale sleuven worden uitgekapt in het metselwerk waar een vochtkering inkomt.

Prijs muren onderkappen: € 100 - € 125 per lopende meter.

Carebrick methode

Minder populair in ons land maar daarom niet minder effectief. Met behulp van een keramische koker brengt de vakman elementen aan in de vochtige muren. Daarna wordt via een luchtstroom een zogenaamde koude brug gemaakt om het vocht naar buiten af te voeren.

Prijs Carebrick vochtbestrijding: € 100 - € 150 per lopende meter.

Doorslaand vocht bestrijden

Muren impregneren

De eerste stap bij deze methode is het schoonmaken van de gevel, waarna een beschermde laag op de muren komt. Deze laag beschermt de buitenmuren tegen het vocht. Het schoonmaken op zich is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het impregneermiddel zich beter kan hechten. 

Prijs muren impregneren: € 10 - € 15 per vierkante meter

Vochtwerende verf plaatsen

De beste optie wanneer je preventief wil optreden tegen vochtproblemen. Maar zelfs wanneer je al schade hebt, blijft dit een effectieve methode om er iets aan te doen. Bovendien geef je jouw gevel meteen een nieuwe look.

Prijs vochtwerende verf plaatsen: € 15 - € 35 per vierkante meter

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen

Niemand vraagt om vochtproblemen, maar het kan wel de ideale trigger zijn om je gevel opnieuw te bekleden. De snelle lezer begrijpt dat dit meer werk kost en dus een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Informatie over de verschillende types gevelbekleding vind je hier.

Vochtige kelder behandelen

Kelderdichting is de overkoepelende term voor het vochtvrij en waterdicht maken van een kelder. Dat kan op verschillende manieren:

Muren injecteren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een kelder waterdicht te maken. Eerst boor je gaten in de muur om een product in te brengen. Daarna kan je de muur terug bezetten. 

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping betekent zoveel als "cementeren van de muren zodat deze droog zijn voor stilstaand water." Je kan een kelder zowel langs binnen als langs buiten bekuipen.

Kelderdrainage

Hier voer je het overtollig water af. Bij een drainage behandel je de vloer en de muren van binnenuit. Stilstaand water blijft niet langer in de kelder staan maar wordt efficiënt afgevoerd.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is gemakkelijker en goedkoper te behandelen dan andere vochtproblemen. Elke dag een venster of deur openzetten kan al wonderen doen. Een duurder alternatief is om een ventilatiesysteem te installeren. Er zijn verschillende types ventilatiesystemen in allerlei prijsklassen. 

Recente opdrachten

woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 14 juni 2021

Deuren, trap en muren herstellen na waterschade

Herstellen schade aan houten deuren, trap en muurbepleistering na storm. Ook zijwand te vervangen. Er is vocht in gekomen, in de kelder 30cm ongeveer. Het vochtprobleem zelf is al opgelost, dus het zou enkel nu terug afwerken zijn.


Renovatie Turnhout
vrijdag 01 maart 2019

Vochtprobleem aanpakken en barsten in de muur herstellen

Vochtprobleem: nieuwe leidingen leggen sanitair, verplaatsen watermeter, plaatsen nieuw sanitair !!! Bij het afhalen vanhet behangpapier van de vochtige muur, kwam de pleister er mee af. De blote stenen zijn te zien, alsook twee serieuze barsten in de muur. Is een draagmuur. Twee verticale zig-zag barsten met een opening van wel 5cm breed en 16 cm diep!


Renovatie Lommel

Gratis offertes vochtbestrijding aanvragen

Recente aanvragen vochtbestrijding

donderdag 29 september 2022

Vochtprobleem verhelpen

De muur in de gang van het toilet en de muur in de woonkamer van het toilet. Van onder vochtvlekken en in het plafond. Graag iemand die dit komt opmeten en probleem oplost.


Vochtbehandeling Genk
vrijdag 23 september 2022

Schadebestek waterschade in appartement

Door lekkage bij de buren is er water binnengekomen via de muur.


Vochtbehandeling Leuven
woensdag 21 september 2022

Herstelling plafond keuken na waterschade

Plafond herstellen op 2de verdieping appartement in 3verdieping appartementsblok. Via dakterras bovenburen is er na hevige regenval hevige waterschade aan plafond keuken en eetkamer.


Vochtbehandeling Mechelen
woensdag 21 september 2022

Herstellingswerken na waterschade

Waterinfiltratie aan muur + plafond (plafond hangt door en er zijn zichtbare vochtplekken) + ingebouwde kast. Oorzaak van waterschade moet onderzocht worden, er moet een nieuw plafond inclusief isolatie worden gestoken en muur moet herbezet worden. De oppervlakte van het plafond is ongeveer 12m².


Vochtbehandeling Antwerpen
dinsdag 20 september 2022

Herstelling na waterschade

Ik ben op zoek naar een expert hersteller die me kan verderhelpen met de gevolgschade van een lekkend dak. Vermoeden is waterschade plafond, rolluikkast daarnaast en vloer onder het gat.


Vochtbehandeling Terhagen
vrijdag 16 september 2022

Kelderdichting uitvoeren

In een opbergruimte in de garage zijn 3 muren die aan de parkingruimte grenzen nieuw, maar 1 muur is nog de originele muur tegen de grond. Vermoedelijk via deze muur komt veel vocht in de ruimte binnen. Tegen de muur zijn nog voor een stuk oude tegels. Het voegsel tussen de oude bakstenen is ook heel poreus. Deze muur zou dus schoongemaakt moeten worden (dat kan ik eventueel zelf voorbereiden), en vervolgens waterdicht bezet. Mogelijk moeten ook twee oude kolommen bezet worden, en mogelijk zal er toch nog ventilatie geplaatst moeten worden. De muur is 2m33 breed, 2m87 hoog. De kolommen zijn +- 61 x 55. Graag had ik ook een goede garantie. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Vochtprobleem in de kelder Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtbehandeling Anderlecht
vrijdag 16 september 2022

Waterschade herstellen

Waterschade waterinsijpeling via aangrenzend pand (lek waterafvoer/riolering). Schade dient - zodra de oorzaak is verholpen - ook te worden gerepareerd. Voorlopig is er beperkte schade op de bezette muren.


Vochtbehandeling Antwerpen
donderdag 15 september 2022

Herstellingswerken plafond na waterschade

Door waterinfiltratie van bovenbuur moet het plafond terug worden geschilderd, onduidelijk of er nog meer schade is, het lek is nog steeds niet door de bovenbuur opgelost.


Vochtbehandeling Deurne
zaterdag 03 september 2022

Schimmels verhelpen

Er hangt momenteel reeds een mechanische ventilatie maar deze helpt niet langer tegen het probleem. er moet een grondige verwijdering van de schimmels gebeuren want met lokale bestrijdingsmiddelen lukt het niet meer.


Vochtbehandeling Berchem-Sainte-Agathe
woensdag 24 augustus 2022

Plafond herstellen

Plafond herstellen na inzakking door waterschade. De houten balkon in het plafond zijn beschadigd en moeten herstelt worden. De oppervlakte is ongeveer 20m². De muren zijn ook beschadigd en moeten herbepleistert worden.


Vochtbehandeling Antwerpen
dinsdag 23 augustus 2022

Waterschade muren en parket herstellen

Ik zoek een specialist voor een bestek op te maken om waterschade aan muren en parket in kaart te brengen en te herstellen.


Vochtbehandeling Halle (Kempen)
dinsdag 23 augustus 2022

Herstellen vochtschade

Kelderniveau: Verscheidene muren lijden onder opstijgend vocht (ca. 25 lopende meter), alsook 1 muur aan straatkant met doorslaand vocht (15 lopende meter) wegens insijpeling van onvoldoende beschermde zijgevel tijdens bouwwerken. Er moet een diagnose uitgevoerd worden en dan de herstelling van de schade.


Vochtbehandeling Schaarbeek
dinsdag 23 augustus 2022

Plafond badkamer herstellen

Wanneer het vocht opgetrokken is kan er gestart worden. Plafond afschuren, eventueel bijplakken, een aantal maal overschilderen wss,... De oppervlakte is ongeveer 6m².


Vochtbehandeling Veerle
maandag 22 augustus 2022

Schimmels verwijderen en herschilderen

Er zijn schimmelvlekken te voorschijn gekomen na het vertrek van de vorige huurder. Er was ook een dressing waardoor het vocht niet weg kon. De vochtplekken dienen uitgekapt te worden en overschilderd.


Vochtbehandeling Brussel
woensdag 17 augustus 2022

Buitenmuren impregneren

ik zoek een firma die de buitenmuren impregneert tegen vochtprobleem


Vochtbehandeling Tienen
woensdag 17 augustus 2022

Herstellingswerken vochtschade

Door een nieuwbouw naast onze appartementsblok kreeg mijn studio vochtplekken op de slaapkamermuur en in de hoeken van het plafond. Gevolgschade moet worden hersteld.


Vochtbehandeling Geel
maandag 15 augustus 2022

Vochtprobleem behandelen

Vocht in de muur tussen badkamer en slaapkamer. Geen verlies na controle meters. Waar komt vocht dan vandaan? Moet behandeld worden.


Vochtbehandeling Willebroek
donderdag 11 augustus 2022

Kelderdichting tegen vocht

Er zijn vochtproblemen in één van de kelders van onze woning (klein mede-eigendom), in het bijzonder in de keldermuur die grenst aan de tuin van de buren (dus eigenlijk een buitenmuur). We hadden graag een vochtdiagnose en veronderstellen dat een injectie van de keldermuur en een dichting van de kelder noodzakelijk zijn. De kelder is 1m60 hoog, 5m lang, 2m breed. De interventie is dringend, dus bij voorbaat dank voor een spoedig bericht.


Vochtbehandeling Schaarbeek
woensdag 10 augustus 2022

Herstellen vochtschade na lekdetectie

Onze verzekering heeft reeds een lekdetectiebedrijf laten komen : Er is vochtschade in de zone rond het toilet aan de inkomhal; • de inspectie toont een toont een openstaande verbinding in de afvoer van de wastafel op ongeveer 1,10 m van het toilet als de vermoedelijke oorzaak van de schade aan; • de leiding en de plaats van het lek zijn opgespoord en aangeduid.


Vochtbehandeling Roosdaal
woensdag 10 augustus 2022

Vocht in kelder

Vocht in de kelder, vinden de oorzaak maar niet. Waarschijnlijk opstijgend vocht. Het probleem moet herstelt worden.


Vochtbehandeling Schaarbeek
woensdag 10 augustus 2022

Herstellen muur en plafond na waterschade

Gyprocwand en plafond te herstellen na waterschade. Eventueel ook verwijderen natte isolatie


Vochtbehandeling Antwerpen
dinsdag 09 augustus 2022

Herstellingswerken na waterschade

Door een lek in het dak zijn er verscheidene vochtvlekken op muren en de sierplint. Deze moeten hersteld worden.


Vochtbehandeling Zwijndrecht
dinsdag 02 augustus 2022

Herstellingswerken na waterschade

Door lekkende boiler op zolder is er waterschade van het plafond eronder, en de vloer en trap. Het plafond moet opnieuw behangen worden.


Vochtbehandeling Antwerpen
donderdag 28 juli 2022

Waterschade herstellen

Muur in slaapkamer en wc grondig aangetast door water, oorzaak niet meteen duidelijk.


Vochtbehandeling Berchem (Antwerpen)
maandag 25 juli 2022

Herstellen vochtschade

Ik zoek een vakman dat vochtplek op mijn muur kan herstellen. Dan is er ook nog een muur van 20 meter die ook vochtig is maar waar nog geen schade aan is.


Vochtbehandeling Mechelen
zaterdag 23 juli 2022

Lekdetectie: vocht in kelder

Oud huis met vocht in de kelder. Twee jaar lang niets van last gehad en nu is er vocht in de kelder. Komt doorheen de muur/ spouw. We hebben geen idee waar het vocht vandaan komt. Verder moet er een dakgoot hersteld worden die lekt.


Vochtbehandeling Molenbeersel
maandag 18 juli 2022

Herstel- en nazichtwerken waterschade

ik zoek een aannemer die volgende kan doen: -kleine schilderwerken muur en schuine wand (dak) binnenzijde -nazicht staat isolatie (verlaagd plafond/geisoleerd) na waterschade en indien nodig vervanging/behandeling -behandeling stuk van houten stutbalk (tegen vocht)


Vochtbehandeling Turnhout
zondag 17 juli 2022

Waterlekkage herstellen

We denken dat we met een waterlekkage zitten en we weten niet waar deze zich bevindt. Dit moet opgespoord en hersteld worden.


Vochtbehandeling Landen
vrijdag 15 juli 2022

Oorzaak zoeken van waterschade en herstellingswerken na waterschade

Door waterinfiltratie van waarschijnlijk de bovenbuur van m'n appartement, moet de muur opnieuw geplakt en geschilderd worden.


Vochtbehandeling Gent
donderdag 07 juli 2022

Waterlek in kelder herstelen

Er komt in de kelder water via 1 kant van de muur binnen. Ik weet niet of een afvoerbuis kapot is of er iets anders aan de hand is. Daarom misschien het beste om eerst te komen kijken.


Vochtbehandeling Zwijndrecht
Offertes aanvragen