Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Vochtprobleem in muur oplossen

Vochtbestrijding

Niets is vervelender dan een vochtprobleem in je huis. Je hebt er geen grip op, omdat de oorzaak niet altijd duidelijk is. Beroep doen op een expert is vaak de enige oplossing.

Vochtprobleem? Kies de juiste oplossing!

We moeten er geen doekjes om winden, vochtproblemen zijn miserie. Bovendien is het een ruime term. Vocht kan zich op oneindig veel manieren uiten. Gelukkig zijn er voor elk probleem verschillende methodes om het vocht te bestrijden. Heb je liever advies ter plaatse van een aantal professionele vochtspecialisten in de regio? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact!

Soorten vochtproblemen

Opstijgend vocht

komt het vaakst voor en dan vooral bij oudere woningen. Je herkent het aan de vochtplekken op de binnen- als buitenmuren. Bovendien kan dit vochtprobleem ook schimmelvorming, een muffe geur en in het slechtste geval beschadiging aan de muren veroorzaken. 

 

Vochtschade in muur herstellen

Doorslaand vocht

Een ander vaak voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Net als bij opstijgend vocht zijn de beschadigingen binnenin de woning zichtbaar. Het grote verschil ligt bij de oorzaak. Bij doorslaand vocht ligt het probleem bij de buitenmuren. Meestal is deze infiltratie dus zichtbaar op de buitenmuur zelf.

Het weer is hier meestal de boosdoener. Door jarenlang weer en wind te trotseren, raakt de muur beschadigd en valt die ten prooi aan vocht en regen. Daarnaast kan een lek in een dakgoot of een fout in de dakconstructie kan de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Vochtschade in buitenmuur herstellen

Condensatievocht

Een huis moet je voldoende ventileren, anders krijg je vroeg of laat te maken met condensatievocht. Het vocht hoopt zich op in de woning en nestelt zich op andere plekken waar schimmel kan ontstaan. Die schimmels kunnen op termijn het pleister- en schilderwerk van de muren aantasten. Los van de structurele schade heeft condensatievocht ook gevolgen voor de gezondheid.

Waterschade aan ramen herstellen

Vochtige kelder

Een kelder is vaak niet meer dan een opslagruimte. Het kan dus goed zijn dat je eventuele vochtproblemen minder snel opmerkt. De oorzaken van die problemen kunnen uiteenlopend zijn. Grondvocht of regenwater kan blijven staan door problemen aan de afvoer, scheuren in de muren kunnen water doorlaten en ook sijpelwater of beschadigde naden in de vloer zijn potentiële boosdoeners.

Kelder vochtvrij maken

Prijzen en methodes vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen

Muren injecteren

Wanneer je muren injecteert, maak je gebruik van een vochtwerend product om het vocht te bestrijden. Je boort gaten in de muur om het product in te brengen. Zo kan het zich tussen het metselwerk nestelen. Wanneer alles droog is, kan je de muren opnieuw gaan bezetten.

Prijs muren injecteren: € 75 - € 110 per lopende meter.

Muren onderkappen

Een iets complexere manier om opstijgend vocht te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dit houdt in dat er horizontale sleuven worden uitgekapt in het metselwerk waar een vochtkering inkomt.

Prijs muren onderkappen: € 100 - € 125 per lopende meter.

Carebrick methode

Minder populair in ons land maar daarom niet minder effectief. Met behulp van een keramische koker brengt de vakman elementen aan in de vochtige muren. Daarna wordt via een luchtstroom een zogenaamde koude brug gemaakt om het vocht naar buiten af te voeren.

Prijs Carebrick vochtbestrijding: € 100 - € 150 per lopende meter.

Doorslaand vocht bestrijden

Muren impregneren

De eerste stap bij deze methode is het schoonmaken van de gevel, waarna een beschermde laag op de muren komt. Deze laag beschermt de buitenmuren tegen het vocht. Het schoonmaken op zich is niet noodzakelijk, maar het zorgt er wel voor dat het impregneermiddel zich beter kan hechten. 

Prijs muren impregneren: € 10 - € 15 per vierkante meter

Vochtwerende verf plaatsen

De beste optie wanneer je preventief wil optreden tegen vochtproblemen. Maar zelfs wanneer je al schade hebt, blijft dit een effectieve methode om er iets aan te doen. Bovendien geef je jouw gevel meteen een nieuwe look.

Prijs vochtwerende verf plaatsen: € 15 - € 35 per vierkante meter

Nieuwe gevelbekleding aanbrengen

Niemand vraagt om vochtproblemen, maar het kan wel de ideale trigger zijn om je gevel opnieuw te bekleden. De snelle lezer begrijpt dat dit meer werk kost en dus een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Informatie over de verschillende types gevelbekleding vind je hier.

Vochtige kelder behandelen

Kelderdichting is de overkoepelende term voor het vochtvrij en waterdicht maken van een kelder. Dat kan op verschillende manieren:

Muren injecteren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een kelder waterdicht te maken. Eerst boor je gaten in de muur om een product in te brengen. Daarna kan je de muur terug bezetten. 

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping betekent zoveel als "cementeren van de muren zodat deze droog zijn voor stilstaand water." Je kan een kelder zowel langs binnen als langs buiten bekuipen.

Kelderdrainage

Hier voer je het overtollig water af. Bij een drainage behandel je de vloer en de muren van binnenuit. Stilstaand water blijft niet langer in de kelder staan maar wordt efficiënt afgevoerd.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht is gemakkelijker en goedkoper te behandelen dan andere vochtproblemen. Elke dag een venster of deur openzetten kan al wonderen doen. Een duurder alternatief is om een ventilatiesysteem te installeren. Er zijn verschillende types ventilatiesystemen in allerlei prijsklassen. 

Recente opdrachten

woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 14 juni 2021

Deuren, trap en muren herstellen na waterschade

Herstellen schade aan houten deuren, trap en muurbepleistering na storm. Ook zijwand te vervangen. Er is vocht in gekomen, in de kelder 30cm ongeveer. Het vochtprobleem zelf is al opgelost, dus het zou enkel nu terug afwerken zijn.


Renovatie Turnhout
vrijdag 01 maart 2019

Vochtprobleem aanpakken en barsten in de muur herstellen

Vochtprobleem: nieuwe leidingen leggen sanitair, verplaatsen watermeter, plaatsen nieuw sanitair !!! Bij het afhalen vanhet behangpapier van de vochtige muur, kwam de pleister er mee af. De blote stenen zijn te zien, alsook twee serieuze barsten in de muur. Is een draagmuur. Twee verticale zig-zag barsten met een opening van wel 5cm breed en 16 cm diep!


Renovatie Lommel

Gratis offertes vochtbestrijding aanvragen

Recente aanvragen vochtbestrijding

maandag 18 september 2023

Herstellingswerken na waterschade

Door aanhoudende lekkage en verstopping van de afvoer is er waterschade ontstaan in de muur van mijn appartement en gemeenschappelijke tussenmuren. Graag had ik voor de herstelling hiervan een offerte ontvangen (ook nodig voor de verzekering) en de herstelling laten uitvoeren


Vochtbehandeling Antwerpen
zaterdag 16 september 2023

Herstellen parket + muren en plafond na waterschade

Ik zoek iemand die zowel gekleefd parket kan vervangen, de gyproc muren en plafonds kan vervangen, de isolatie in de muren vernieuwen en terug kan bepleisteren. Het gaat om waterschade en wordt geregeld via de verzekering.


Vochtbehandeling Antwerpen
donderdag 14 september 2023

Herstel werken na waterschade

Door onafgewerkte gevel van de buren hebben wij waterschade/ vochtproblemen gekregen. Hier zou een offerte voor opgemaakt moeten worden zodat deze muren kunnen aangepakt worden en dit in de toekomst vermeden kan worden.


Vochtbehandeling Sint-Amandsberg
dinsdag 12 september 2023

Bezetten en schilderen

Ik zoek iemand voor muur binnen te bezetten en schilderen door vochtvlekken


Vochtbehandeling Wilrijk
vrijdag 08 september 2023

Waterschade plafond living door lekkage platdak appartement

Na zekerheid dat lekkage dak hersteld is, beschadigd plafond en deel muur herstellen.


Vochtbehandeling Heverlee
woensdag 06 september 2023

Waterschade herstellingen, plafond, muur, trap

Defecte goot van de buren zorgde voor waterinfiltratie op de zolder. Vloer en verlaagde plafond zijn nat. De muren en de houten trap zijn beschadigd.


Vochtbehandeling Zingem
maandag 04 september 2023

Herstellen waterschade plafond

Door een lek in het plat dak is het plafond van de keuken beschadigd. Scheurtjes, donkere vlekken en een gat in het plafond. In bijlage enkele foto's.


Vochtbehandeling Antwerpen
vrijdag 01 september 2023

Opmeten schade na waterlekken plafond

De boiler van mijn bovenburen (appartement) is stuk gegaan en beginnen lekken. Gezien zij verfplinten hebben, is het water zo tussen de tegels gekomen en zo langs mijn plafond naar beneden beginnen lekken. Het gaat om 2 lekkende plaatsen in mijn berging en 1 plaats in mijn slaapkamer. Deze kamers zijn niet direct met elkaar verbonden dus het water is vermoedelijk via het pleisterwerk verspreid geraakt. Het kan dus zijn dat er op andere plaatsen ook nog water zit. Op het moment van schrijven (1/9 14.30) is de defecte boiler nog niet vervangen en kan er dus ook nog water verder lekken.


Vochtbehandeling Zolder
vrijdag 01 september 2023

Plafond waterschade

Ik zoek iemand on waterschade aan ons plafond boven onze trappen te repareren. We hebben ons dak al laten repareren (dus er komt geen meer water door), maar het plafond moet nu herstelt worden (liefst zo snel mogelijk)


Vochtbehandeling Tervuren
vrijdag 01 september 2023

Muur waterdicht maken

Behandelen met waterafstotend product (zoals Aquaplan Muur Dicht?) van een buitenmuur (+ herstellen/aanvullen van de voegen). Herstellen van de kitranden van de veranda. Er is ook een kraan die niet meer werkt.


Vochtbehandeling Melsbroek
donderdag 31 augustus 2023

Waterschade plafond

Bestek maken voor de verzekering en zo ook voor het herstellen/vervangen.


Vochtbehandeling Wommelgem
donderdag 31 augustus 2023

Vochtplekken aanpakken

Ik zoek iemand die de oorzaak van de vochtplekken in huis kan bepalen en ook kan aanpakken. Ik denk dan aan opstijgend vocht en stukken roofing herleggen.


Vochtbehandeling Eeklo
dinsdag 29 augustus 2023

Herstellen gevolgschade lekkage

Door waterinfiltratie van bovenbuur (lek toevoerleiding warm water en versleten kitranden) + infiltratie via gevel moeten plafonds van mijn badkamer en slaapkamer (deels) (herbezet en) herschilderd worden, een muur in mijn slaapkamer geschilderd worden, een raamKozijn hersteld en geschilderd en een (stuk van) een ander plafond herschilderd worden


Vochtbehandeling Bornem
dinsdag 29 augustus 2023

Herstelling waterschade

Ik zoek een vakman in de buurt voor een herstelling ivm waterschade in een appartement. De lek is sinds gisteren gelokaliseerd en gestopt maar de muren en plafond in ondergelegen appartement zijn nog super nat. Ontvochtiger staat aan maar zal nog een paar weken duren vooraleer alles terug droog is.


Vochtbehandeling Kontich
dinsdag 29 augustus 2023

Herstelling gevolgschade door lekkage

Er is waterschade bovenaan de muur van de badkamer in het appartement op de eerste verdieping. boven de schade is een badkamer; er werd visueel vastgesteld dat de aansluiting van de badkraan aan de muur niet waterdicht is afgewerkt; de watervoerende leidingen zijn zichtbaar in de badkamer; er werden geen gebreken vastgesteld; de afvoeren werden met kleurstof belast; dit kwam vrij op de eerste verdieping; de ruimte onder het bad werd met de endoscoop geïnspecteerd; er werden geen gebreken vastgesteld; de aansluiting van de afvoer op de valbuis bevindt zich in de schacht achter het bad. CONCLUSIE: De schade werd door een lek in de afvoer van de badkamer op de tweede verdieping veroorzaakt, vermoedelijk ter hoogte van de aansluiting van de afvoer op de valbuis van de afvoer.


Vochtbehandeling Antwerpen
maandag 28 augustus 2023

Plafond vernieuwen na vocht

Door een lek in de boiler en nu van mijn wasmachine is de plafond in de keuken nat, gescheurd en heeft bruine plekken.


Vochtbehandeling Lier
zaterdag 26 augustus 2023

Waterschade door lekkage afsluitkraan van vaatwasser van bovenburen

Ik zoek iemand om volgende waterschade te repareren. In eerste instantie zal de verzekering van het gebouw/appartementencomplex moeten tussenkomen ivm de schadekosten. Schade te repareren: 5 binnenmuren herschilderen (zie fotos) 1 lichtschakelaar herstellen of vervangen. Lichten in living werken niet meer. 1 plint (boven parketvloer) herstellen of vervangen Deel van parketvloer herstellen of vervangen in living Er zijn misschien nog andere zaken te herstellen die ik over het hoofd heb gezien


Vochtbehandeling Brussel
donderdag 24 augustus 2023

Opmaken bestek en herstelling na waterschade

Omwille van een vochtprobleem in onze keuken werd reeds één gyproc muur (+-210cm) volledig afgebroken en moet de rest van de muur (inclusief ingebouwde kasten)(+-400cm) mogelijks ook verwijderd en opnieuw geplaatst worden (zie foto's in bijlagen). Omdat het om een verzekeringskwestie gaat wordt 'een gedetailleerd en becijferd bestek van de schade' gevraagd. De schade mag in eerste instantie echter nog niet hersteld worden.


Vochtbehandeling Antwerpen
woensdag 23 augustus 2023

Herstelling na lek in dak

Door een lek in het dak moeten 2 muren en het plafond hersteld worden. Opnieuw plakken en schilderen. Het lek zit in de hoek en de schade is aan 2 kanten. Ook het schrijnwerk van een dubbel raam zal moeten vervangen worden. (zie foto's in bijlage)


Vochtbehandeling Wevelgem
vrijdag 18 augustus 2023

Pleisterwerk nav waterlek dak

Door een lekkage aan het plat dak heb ik binnen heel wat waterschade opgelopen aan plafond en muren tot raamdecoratie. Dient terug volledig bepleisterd te worden en geschilderd te worden.


Vochtbehandeling Herdersem
donderdag 17 augustus 2023

Vochtprobleem in vakantiewoning

Ik zoek een firma die het vochtprobleem in onze vakantiewoning aan zee kan oplossen.


Vochtbehandeling Wenduine
donderdag 17 augustus 2023

Herstelwerk pleisterwerk plafond

Ik zoek een hersteller voor mijn plafond in de living na waterschade door een lek in het dak. het water kwam binnen op verschillende plaatsen waardoor verschillende natte plekken tot scheuren hebben geleid.


Vochtbehandeling Antwerpen
woensdag 16 augustus 2023

Herstelling voor waterschade

Ik heb een dossier bij mijn verzekering geopend over dak waterschade en ook bij mijn muurplaat dichtbij mijn fornuis. Ze vragen mij voor een offerte van een herstelbedrijf maken vooraleer we alles laten herstellen door u.


Vochtbehandeling Deurne
woensdag 16 augustus 2023

Waterschade appartement

Ik woon op de tweede verdieping in een appartement. Ik woon onder een plat dak en heb dit weekend ontdekt dat ik in mijn slaapkamer bovenaan de muur waterschade heb mogelijks veroorzaakt door problemen op het platte dak. Ik heb een schadedossier geopend bij de verzekering en zou nu op zoek moeten gaan naar een schilder/bezetter die een offerte kan maken ikv de schade in mijn woning.


Vochtbehandeling Berchem (Antwerpen)
woensdag 16 augustus 2023

Bestek + herstelling waterschade

Ik zoek een persoon/bedrijf voor het opmaken van een bestek voor de verzekering na waterschade in een appartement (door lek bij de bovenburen). Concreet zou het gaan voor het opmaken van een bestek + herstellingswerken: vaatwasser, vochtvlek plafond, barsten in parket vloer, schilderwerken muur.


Vochtbehandeling Borgerhout (Antwerpen)
maandag 14 augustus 2023

herstellen waterschade

Waterschade door afbraakwerken woning naast de onze. bestek nodig voor verzekering en herstellen achterafaterschade


Vochtbehandeling Kortrijk
maandag 14 augustus 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Beste Ik heb een bakstenen muur , waar slagregen opstaat , deze zou aan renovatie toe zijn , er zitten barsten in en de bakstenen brokkelen af. Met vriendelijke groeten Valérie vermeiren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...), Gevel impregneren tegen vocht Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtbehandeling Vorselaar
donderdag 10 augustus 2023

Opstijgend vocht definitief oplossen

Op zoek naar iemand om muur te onderzagen en waterkering te plaatsen, indien dit mogelijk is.


Vochtbehandeling Schellebelle
woensdag 09 augustus 2023

Nakijken of er vocht binnendringt

In onze badkamer en aangrenzende kamer vormen schimmels aan de muren en er heerst een schimmelgeur die sterker lijkt te worden wanneer het veel geregend heeft. We vragen ons af of er via het dak een infiltratie is. Deze kamers bevinden zich onder hetzelfde dak en aan de buitenkant van ons huis.


Vochtbehandeling Leuven
donderdag 03 augustus 2023

Herstellen waterschade van de muren living,wc en badkamer

Verveen muren en plafond and tegels in de badkamer veranderen van de living , wc en badkamer


Vochtbehandeling Merksem
Offertes aanvragen