Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Wat doet een schrijnwerker?

Hoogrendementsglas plaatsen zonder je ramen te verwijderen

Sinds 1 januari is dubbele beglazing verplicht in alle woningen in Vlaanderen. Wat als je jouw ramen efficiënt wil isoleren zonder je oude profielen te vervangen? Kan je ook nieuw glas installeren zonder meteen een nieuwe raamprofielen aan te kopen?

Hoogrendementsglas plaatsen?

Zelfs voor de Vlaamse overheid dubbel glas verplicht maakte, was het al een goed idee om ramen met enkel glas te vernieuwen. Je huis is beter geïsoleerd, je energiefactuur daalt en de temperatuur in de woning is een stuk aangenamer. Overhaaste beslissers kegelen ramen en profielen tegelijk de deur uit en vervangen alles in één keer, maar je kan efficiënter investeren door enkel het glas te vervangen.

Jawel, je kan oude ramen vernieuwen en dubbel glas plaatsen zonder de omlijsting te vervangen. Er gelden twee voorwaarden. Het schrijnwerk moet voldoende sterk zijn om het zwaardere glas te kunnen ondersteunen en het moet dik genoeg zijn om er überhaupt dubbel glas of hoogrendementsglas in te plaatsen. Die dikte slaat op de ruimte in het houtwerk die nodig is om glas met een isolerende spouw te plaatsen, want dubbele - of driedubbele - beglazing is dikker dan enkel glas. De spouw alleen neemt al snel 16 millimeter in. Voldoet jouw raam aan die voorwaarden, dan kan een glaszetter nieuwe ramen installeren zonder het uitzicht van je huis drastisch te veranderen.

Kozijn Staal

Hoe werkt het?

Dubbel glas of hoogrendementsglas plaatsen in bestaande ramen is geen groot werk, maar houdt toch iets meer in dan enkel het oude glas eruit kloppen en nieuw glas plaatsen. Een overzicht:

  1. Verwijder de oude stopverf rondom de ramen en haal de enkele beglazing eruit. Een glassnijder helpt om het kozijn niet te beschadigen.
  2. Maak het kozijn schoon en breng de nieuwe glasband aan.
  3. Hang diagonaal af met beglazingsblokjes en zet het hoogrendementsglas erin met een glashevel.
  4. Hang de glaslatten vast en kit alles af, zodat de nieuwe ramen goed vast zitten.

 

Heb jij een premie voor mij?

Geld uitgeven is niet zo leuk, geld terugkrijgen wel. Daarom voorziet de Vlaamse overheid premies. Die gelden enkel wanneer je hoogrendementsglas installeert, dus hou daar rekening mee als je een premie aanvraagt. Afhankelijk van welke werken je uitvoert, komen enkele premies in aanmerking. Fluvius voorziet een premie voor hoogrendementsglas en via de Vlaamse overheid kan je de renovatiepremie of de totaalrenovatiebonus aanvragen. Alle voorwaarden voor premies rond glas vervangen vind je hier.

Een aantal vrijblijvende offertes ontvangen voor het plaatsen van hoogrendementsglas of andere schrijnwerken? Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je 3 vrijblijvende prijsoffertes.

Gratis offertes aanvragen

Zeer snel offertes gekregen van correcte professionals. Voor herhaling vatbaar!

Bart van Vliergberghe

Offertes aanvragen