Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Plannen om het schrijnwerk rond je ramen of deuren aan te pakken? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Wat is buitenschrijnwerk?

Het buitenschrijnwerk is een verzamelnaam voor de profielen, het beslag, het glas en de deuren in je woning. Samen met de baksteen bepaalt het schrijnwerk het uitzicht van je gebouw. Logisch dus dat je er veel aandacht aan besteed. Naast een esthetisch is er ook een praktisch belang. Buitenschrijnwerk hout de warmte binnen, koude buiten en beschermt je tegen de elementen.

Op zoek naar gepaste informatie over jouw project? Vraag dan gratis offertes aan vergelijk prijzen van de erkende vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Materialen voor buitenschrijnwerk

Hout

Hout is de goeie, ouwe klassieker en heeft enkele opvallende voordelen. Meest logische: de uitstraling. Hout is hét materiaal om die landelijke hoeve-uitstraling op te wekken. Het is een natuurlijk product dat niet perfect is, maar dat is net de grote charme. Bovendien is hout flexibel. Ben je het uitzicht beu, dan kan je het hout in een andere kleur verven. De prijs van hout ligt ergens tussen het goedkopere pvc en dure materialen zoals staal of aluminium.

Het grote nadeel? Onderhoud. Breng je een beschermende beits aan, dan moet je die om de paar jaar vervangen. Verf hoef je gemiddeld maar om de 10 jaar opnieuw aan te brengen.

Let op: hout wordt opgedeeld in verschillende duurzaamheidsklassen. Hout uit klasse I is het sterkst, klasse V beslaat de minst duurzame soorten. Vraag altijd uitleg aan jouw vakman om uit te maken welk hout je kan gebruiken.

Pvc

Pvc had lang een onterechte reputatie. Oubollig, niet krasbestendig en een beetje kitscherig. Daar is tegenwoordig weinig meer van aan. Afwerking in pvc is een waardig alternatief geworden voor hout, staal of aluminium.

Eenvoudige plaatsing, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, goed bestand tegen corrosie en niet duur. Dat is de nieuwe omschrijving van pvc. Akkoord, pvc is minder sterk dan staal of aluminium, maar stalen verstevigingen van de profielen lossen dit grotendeels op. Ook de afwerking van pvc is de laatste jaren sterk uitgebreid. Gecoate profielen met een korrelige structuur zijn hip, maar ook de klassieke foliebekleding blijft verkopen.

Het grote voordeel van pvc blijft het onderhoud: een vochtige spons is alles wat je nodig hebt om het proper te houden.

Aluminium

Wil je met je schrijnwerk je huis een moderne look geven? Dan is aluminium the way to go. Net als bij staal kan je met heel smalle profielen werken en daar spelen architecten handig op in. Aluminium is een sterk en stabiel materiaal dat ook in aanmerking komt voor de afwerking van grote overspanningen. Sterk, stevig, modern en een metaal? Dat heeft gevolgen voor de prijs: aluminium is misschien wel het duurste materiaal bij buitenschrijnwerken.

Staal

Staal heeft een wisselende populariteit. Het is een sterk materiaal dat zich prachtig leent tot sierlijke afwerking en grote raampartijen. Omdat staal zo sterk is, kan je met slankere profielen werken.

De oplettende lezer snapt dat er ook een nadeel aan staal moet zijn, anders zou de populariteit niet schommelen. De kostprijs kan heel hoog liggen en de isolerende waarde is niet zo best. Je kan dit probleem wel verhelpen door een thermische onderbreking te voorzien.

Bescherm profielen uit aluminium - en bij uitbreiding alle profielen - altijd grondig tijdens de werken. Krassen, vonken van zagen of lassen, stof van zaagwerken of klodders mortel en cement. Allemaal kunnen ze schade veroorzaken. Een beschermende tape of siliconenspray kan je helpen de profielen te beschermen.

Offertes voor buitenschrijnwerk aanvragen

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen uit jouw regio.

Modularis Smart Living Solutions

Modularis Smart Living Solutions

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Recente opdrachten buitenschrijnwerk

dinsdag 07 juni 2022

Branddeur plaatsen middenspanningscabine

Mijn klant is opzoek naar een branddeur (EI60) voor zijn middenspanningscabine. - De vrije doorgang van de DEUR bedraagt minimaal: • 0,95 m in de breedte; • 2 m in de hoogte De deur van een lokaal is voorzien van: • 3 vergrendelingspunten; • 4 scharnieren in roestvrij staal. Daarnaast moet deze deur kunnen geblokkeerd worden in openstaande positie. In geopende positie mag ze echter de vrije doorgang rondom de cabine niet verhinderen. Bovendien moet ze steeds van binnenuit kunnen geopend worden zonder sleutel, zelfs wanneer zij van buiten met een sleutel werd vergrendeld. De deur moet aan de buitenzijde uitgerust zijn met een stevige handgreep (deurklinken zijn verboden) en beschikt over een driepuntsluiting voorzien van: • ofwel een cilinder die wordt geleverd door de DNB en wordt geplaatst door de DNG; • ofwel een slot met cilinder, geleverd en geplaatst door de DNG. De DNB heeft dan via een exemplaar van de sleutel van de DNG toegang tot de installaties. Dit exemplaar wordt in een door de DNG geplaatste sleutelkast bewaard. Deze is gelegen naast de eerste deur en is voorzien van een cilinder geleverd door de DNB.


Timmerwerken Heverlee
donderdag 03 maart 2022

Oversteek dak afwerken en buitenkast maken

De oversteek van ons plat dak moet aan de onderkant worden afgewerkt. Voor extra ondersteuning, het wegwerken van de afvoer en opbergruimte hadden we graag een weersbestendige buitenkast gehad. Verder zouden we ook graag onze collectoren van water wegwerken achter een kast(deur) in de WC.


Timmerwerken Melsbroek
vrijdag 11 februari 2022

Branddeur plaatsen in appartement

Deur van appartement te vervangen door een brandwerende deur Dit is een deur om toegang te krijgen tot de gang (geen buitendeur) Standaardmaat.


Timmerwerken Knokke
dinsdag 08 februari 2022

Binnenkast van een buitenkeuken op maat maken

We zijn op zoek naar een schrijnwerker om van een binnenkast van een buitenkeuken te maken bij het poolhouse. Het gaat dus om een omgeving waar veel vocht/ spetters aan komen. Houtkeuze moet hierop voorzien zijn. De buitenkast is gemaakt uit eikenhout.


Timmerwerken Putte
maandag 31 januari 2022

houten planken op terras plaatsen

Ik wens een houten plancher te plaatsen op mijn buitenterras. 10m² Om het te plaatsen ga je via het appartementsgebouw moeten gaan.


Timmerwerken Sint-Gillis
dinsdag 25 januari 2022

Inbouwkast maken

Wij hebben een inbouwkast nodig in het materiaal underlayment multiplex. Dit materiaal is enkel nodig voor de buitenkant, de binnenkant van de kast mag gewoon wit zijn. De afmetingen zijn: 400 cm breed, 270 cm hoog en 60 cm diep.


Timmerwerken Ekeren (Antwerpen)
Offertes buitenschrijnwerk