Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Schrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Plannen om het schrijnwerk rond je ramen of deuren aan te pakken? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Wat is buitenschrijnwerk?

Het buitenschrijnwerk is een verzamelnaam voor de profielen, het beslag, het glas en de deuren in je woning. Samen met de baksteen bepaalt het schrijnwerk het uitzicht van je gebouw. Logisch dus dat je er veel aandacht aan besteed. Naast een esthetisch is er ook een praktisch belang. Buitenschrijnwerk hout de warmte binnen, koude buiten en beschermt je tegen de elementen.

Op zoek naar gepaste informatie over jouw project? Vraag dan gratis offertes aan vergelijk prijzen van de erkende vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Materialen voor buitenschrijnwerk

Hout

Hout is de goeie, ouwe klassieker en heeft enkele opvallende voordelen. Meest logische: de uitstraling. Hout is hét materiaal om die landelijke hoeve-uitstraling op te wekken. Het is een natuurlijk product dat niet perfect is, maar dat is net de grote charme. Bovendien is hout flexibel. Ben je het uitzicht beu, dan kan je het hout in een andere kleur verven. De prijs van hout ligt ergens tussen het goedkopere pvc en dure materialen zoals staal of aluminium.

Het grote nadeel? Onderhoud. Breng je een beschermende beits aan, dan moet je die om de paar jaar vervangen. Verf hoef je gemiddeld maar om de 10 jaar opnieuw aan te brengen.

Let op: hout wordt opgedeeld in verschillende duurzaamheidsklassen. Hout uit klasse I is het sterkst, klasse V beslaat de minst duurzame soorten. Vraag altijd uitleg aan jouw vakman om uit te maken welk hout je kan gebruiken.

Pvc

Pvc had lang een onterechte reputatie. Oubollig, niet krasbestendig en een beetje kitscherig. Daar is tegenwoordig weinig meer van aan. Afwerking in pvc is een waardig alternatief geworden voor hout, staal of aluminium.

Eenvoudige plaatsing, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, goed bestand tegen corrosie en niet duur. Dat is de nieuwe omschrijving van pvc. Akkoord, pvc is minder sterk dan staal of aluminium, maar stalen verstevigingen van de profielen lossen dit grotendeels op. Ook de afwerking van pvc is de laatste jaren sterk uitgebreid. Gecoate profielen met een korrelige structuur zijn hip, maar ook de klassieke foliebekleding blijft verkopen.

Het grote voordeel van pvc blijft het onderhoud: een vochtige spons is alles wat je nodig hebt om het proper te houden.

Aluminium

Wil je met je schrijnwerk je huis een moderne look geven? Dan is aluminium the way to go. Net als bij staal kan je met heel smalle profielen werken en daar spelen architecten handig op in. Aluminium is een sterk en stabiel materiaal dat ook in aanmerking komt voor de afwerking van grote overspanningen. Sterk, stevig, modern en een metaal? Dat heeft gevolgen voor de prijs: aluminium is misschien wel het duurste materiaal bij buitenschrijnwerken.

Staal

Staal heeft een wisselende populariteit. Het is een sterk materiaal dat zich prachtig leent tot sierlijke afwerking en grote raampartijen. Omdat staal zo sterk is, kan je met slankere profielen werken.

De oplettende lezer snapt dat er ook een nadeel aan staal moet zijn, anders zou de populariteit niet schommelen. De kostprijs kan heel hoog liggen en de isolerende waarde is niet zo best. Je kan dit probleem wel verhelpen door een thermische onderbreking te voorzien.

Bescherm profielen uit aluminium - en bij uitbreiding alle profielen - altijd grondig tijdens de werken. Krassen, vonken van zagen of lassen, stof van zaagwerken of klodders mortel en cement. Allemaal kunnen ze schade veroorzaken. Een beschermende tape of siliconenspray kan je helpen de profielen te beschermen.

Offertes voor buitenschrijnwerk aanvragen

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen uit jouw regio.

Modularis Smart Living Solutions

Modularis Smart Living Solutions

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Recente opdrachten buitenschrijnwerk

maandag 10 juli 2023

Sunscreens (zonnewering) plaatsen

Wij zijn op zoek naar iemand die zonneweringen kan plaatsen op onze ramen (buitenkant). Het gaat om 2 grote ramen. 1 op het eerste verdiep en 1 op het tweede verdiep. Er is reeds een wachtbuis (met trekdraad) aanwezig alsook een plaatje voor een schakelaar.


Timmerwerken Oostende
vrijdag 26 mei 2023

Houtrot in draagbalk buiten

Ik zoek iemand die ons raad geeft bij het probleem van houtrot in een draagbalk buiten


Timmerwerken Vlimmeren
woensdag 26 april 2023

Houtrot herstellen

Betreft een buitencnstructie lengte aantasting ongeveer 3,25m. Zie foto in bijlage


Timmerwerken Tremelo
vrijdag 07 april 2023

dakvenster - houtrot herstellen

Ik zoek iemand om een 'Velux' raam in de badkamer met een houtrot (door condensatie) op de opendraaiend- en ook de buiten- (vaste)kader na 4 jaren van gebruik te herstellen. Foto's in bijlage.


Timmerwerken Brussel
donderdag 23 maart 2023

Buitenschrijnwerk behandelen: vensters en afdak

afschuren en behandelen van al het buitenschrijnwerk: vensters en deuren ca 22m² en afdak ca. 34 m²


Timmerwerken Erpe-Mere
dinsdag 14 maart 2023

Dressings

Ruimte onder trap benutten als kast. Simpele inrichting maar wel mooie afwerking aan buitenkant met panelen en zo door te werken over aanliggende muur. Kast op maat om jassen in op te hangen.Dus 2 grote deuren met open ruimte achter met rail en dan lage ruimte met enkele leggers. In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Timmerwerken Kermt
Offertes buitenschrijnwerk