Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Plannen om het schrijnwerk rond je ramen of deuren aan te pakken? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Wat is buitenschrijnwerk?

Het buitenschrijnwerk is een verzamelnaam voor de profielen, het beslag, het glas en de deuren in je woning. Samen met de baksteen bepaalt het schrijnwerk het uitzicht van je gebouw. Logisch dus dat je er veel aandacht aan besteed. Naast een esthetisch is er ook een praktisch belang. Buitenschrijnwerk hout de warmte binnen, koude buiten en beschermt je tegen de elementen.

Op zoek naar gepaste informatie over jouw project? Vraag dan gratis offertes aan vergelijk prijzen van de erkende vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Materialen voor buitenschrijnwerk

Hout

Hout is de goeie, ouwe klassieker en heeft enkele opvallende voordelen. Meest logische: de uitstraling. Hout is hét materiaal om die landelijke hoeve-uitstraling op te wekken. Het is een natuurlijk product dat niet perfect is, maar dat is net de grote charme. Bovendien is hout flexibel. Ben je het uitzicht beu, dan kan je het hout in een andere kleur verven. De prijs van hout ligt ergens tussen het goedkopere pvc en dure materialen zoals staal of aluminium.

Het grote nadeel? Onderhoud. Breng je een beschermende beits aan, dan moet je die om de paar jaar vervangen. Verf hoef je gemiddeld maar om de 10 jaar opnieuw aan te brengen.

Let op: hout wordt opgedeeld in verschillende duurzaamheidsklassen. Hout uit klasse I is het sterkst, klasse V beslaat de minst duurzame soorten. Vraag altijd uitleg aan jouw vakman om uit te maken welk hout je kan gebruiken.

Pvc

Pvc had lang een onterechte reputatie. Oubollig, niet krasbestendig en een beetje kitscherig. Daar is tegenwoordig weinig meer van aan. Afwerking in pvc is een waardig alternatief geworden voor hout, staal of aluminium.

Eenvoudige plaatsing, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, goed bestand tegen corrosie en niet duur. Dat is de nieuwe omschrijving van pvc. Akkoord, pvc is minder sterk dan staal of aluminium, maar stalen verstevigingen van de profielen lossen dit grotendeels op. Ook de afwerking van pvc is de laatste jaren sterk uitgebreid. Gecoate profielen met een korrelige structuur zijn hip, maar ook de klassieke foliebekleding blijft verkopen.

Het grote voordeel van pvc blijft het onderhoud: een vochtige spons is alles wat je nodig hebt om het proper te houden.

Aluminium

Wil je met je schrijnwerk je huis een moderne look geven? Dan is aluminium the way to go. Net als bij staal kan je met heel smalle profielen werken en daar spelen architecten handig op in. Aluminium is een sterk en stabiel materiaal dat ook in aanmerking komt voor de afwerking van grote overspanningen. Sterk, stevig, modern en een metaal? Dat heeft gevolgen voor de prijs: aluminium is misschien wel het duurste materiaal bij buitenschrijnwerken.

Staal

Staal heeft een wisselende populariteit. Het is een sterk materiaal dat zich prachtig leent tot sierlijke afwerking en grote raampartijen. Omdat staal zo sterk is, kan je met slankere profielen werken.

De oplettende lezer snapt dat er ook een nadeel aan staal moet zijn, anders zou de populariteit niet schommelen. De kostprijs kan heel hoog liggen en de isolerende waarde is niet zo best. Je kan dit probleem wel verhelpen door een thermische onderbreking te voorzien.

Bescherm profielen uit aluminium - en bij uitbreiding alle profielen - altijd grondig tijdens de werken. Krassen, vonken van zagen of lassen, stof van zaagwerken of klodders mortel en cement. Allemaal kunnen ze schade veroorzaken. Een beschermende tape of siliconenspray kan je helpen de profielen te beschermen.

Offertes voor buitenschrijnwerk aanvragen

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen uit jouw regio.

Modularis Smart Living Solutions

Modularis Smart Living Solutions

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Recente opdrachten buitenschrijnwerk

maandag 02 januari 2023

Beglazing in ramen vervangen of alle ramen in zijn geheel vervangen

De ramen van het appartement moeten vernieuwd worden, hetzij volledig vernieuwd, hetzij dubbel glas geplaatst in de bestaande ramen. Indien mogelijk enkel beglazing vervangen. In de living is momenteel nog enkel glas dat erin zit. Het gaat over volgende ramen: * een schuifraam in de living : H 2,53 en B 4,475 * een groot raam in de living met een paneel eronder (dat beter geïsoleerd moet worden) : H 1,41 en B 3,7 (2 delen: 1,13 + 2,57), paneel onder H 85 * 2 kleine ramen in de badkamer : telkens H 1,14 en B 33 * een kantelraam in slaapkamer 1 : H 1,43 en B 2,465 * een buitendeur met vast raam ernaast in kamer 2 : H 2,28 en B 1,47, vast raam daarvan B 0,44


Timmerwerken Brussel
donderdag 29 december 2022

Ingemaakte kast onder trap + fietskot

Ik zoek iemand die kan zorgen voor een ingemaakte kast onder de trap en ook voor een fietsenkot in hout kan bouwen buiten in onze voortuin.


Timmerwerken Weerde
dinsdag 13 december 2022

Vloerpompglazen deur vervangen

Ik zoek iemand die een vloerpomp van een glazen buitendeur kan vervangen.


Timmerwerken Gent
dinsdag 07 juni 2022

Branddeur plaatsen middenspanningscabine

Mijn klant is opzoek naar een branddeur (EI60) voor zijn middenspanningscabine. - De vrije doorgang van de DEUR bedraagt minimaal: • 0,95 m in de breedte; • 2 m in de hoogte De deur van een lokaal is voorzien van: • 3 vergrendelingspunten; • 4 scharnieren in roestvrij staal. Daarnaast moet deze deur kunnen geblokkeerd worden in openstaande positie. In geopende positie mag ze echter de vrije doorgang rondom de cabine niet verhinderen. Bovendien moet ze steeds van binnenuit kunnen geopend worden zonder sleutel, zelfs wanneer zij van buiten met een sleutel werd vergrendeld. De deur moet aan de buitenzijde uitgerust zijn met een stevige handgreep (deurklinken zijn verboden) en beschikt over een driepuntsluiting voorzien van: • ofwel een cilinder die wordt geleverd door de DNB en wordt geplaatst door de DNG; • ofwel een slot met cilinder, geleverd en geplaatst door de DNG. De DNB heeft dan via een exemplaar van de sleutel van de DNG toegang tot de installaties. Dit exemplaar wordt in een door de DNG geplaatste sleutelkast bewaard. Deze is gelegen naast de eerste deur en is voorzien van een cilinder geleverd door de DNB.


Timmerwerken Heverlee
donderdag 03 maart 2022

Oversteek dak afwerken en buitenkast maken

De oversteek van ons plat dak moet aan de onderkant worden afgewerkt. Voor extra ondersteuning, het wegwerken van de afvoer en opbergruimte hadden we graag een weersbestendige buitenkast gehad. Verder zouden we ook graag onze collectoren van water wegwerken achter een kast(deur) in de WC.


Timmerwerken Melsbroek
vrijdag 11 februari 2022

Branddeur plaatsen in appartement

Deur van appartement te vervangen door een brandwerende deur Dit is een deur om toegang te krijgen tot de gang (geen buitendeur) Standaardmaat.


Timmerwerken Knokke
Offertes buitenschrijnwerk