Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Plannen om het schrijnwerk rond je ramen of deuren aan te pakken? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Wat is buitenschrijnwerk?

Het buitenschrijnwerk is een verzamelnaam voor de profielen, het beslag, het glas en de deuren in je woning. Samen met de baksteen bepaalt het schrijnwerk het uitzicht van je gebouw. Logisch dus dat je er veel aandacht aan besteed. Naast een esthetisch is er ook een praktisch belang. Buitenschrijnwerk hout de warmte binnen, koude buiten en beschermt je tegen de elementen.

Op zoek naar gepaste informatie over jouw project? Vraag dan gratis offertes aan vergelijk prijzen van de erkende vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Materialen voor buitenschrijnwerk

Hout

Hout is de goeie, ouwe klassieker en heeft enkele opvallende voordelen. Meest logische: de uitstraling. Hout is hét materiaal om die landelijke hoeve-uitstraling op te wekken. Het is een natuurlijk product dat niet perfect is, maar dat is net de grote charme. Bovendien is hout flexibel. Ben je het uitzicht beu, dan kan je het hout in een andere kleur verven. De prijs van hout ligt ergens tussen het goedkopere pvc en dure materialen zoals staal of aluminium.

Het grote nadeel? Onderhoud. Breng je een beschermende beits aan, dan moet je die om de paar jaar vervangen. Verf hoef je gemiddeld maar om de 10 jaar opnieuw aan te brengen.

Let op: hout wordt opgedeeld in verschillende duurzaamheidsklassen. Hout uit klasse I is het sterkst, klasse V beslaat de minst duurzame soorten. Vraag altijd uitleg aan jouw vakman om uit te maken welk hout je kan gebruiken.

Pvc

Pvc had lang een onterechte reputatie. Oubollig, niet krasbestendig en een beetje kitscherig. Daar is tegenwoordig weinig meer van aan. Afwerking in pvc is een waardig alternatief geworden voor hout, staal of aluminium.

Eenvoudige plaatsing, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, goed bestand tegen corrosie en niet duur. Dat is de nieuwe omschrijving van pvc. Akkoord, pvc is minder sterk dan staal of aluminium, maar stalen verstevigingen van de profielen lossen dit grotendeels op. Ook de afwerking van pvc is de laatste jaren sterk uitgebreid. Gecoate profielen met een korrelige structuur zijn hip, maar ook de klassieke foliebekleding blijft verkopen.

Het grote voordeel van pvc blijft het onderhoud: een vochtige spons is alles wat je nodig hebt om het proper te houden.

Aluminium

Wil je met je schrijnwerk je huis een moderne look geven? Dan is aluminium the way to go. Net als bij staal kan je met heel smalle profielen werken en daar spelen architecten handig op in. Aluminium is een sterk en stabiel materiaal dat ook in aanmerking komt voor de afwerking van grote overspanningen. Sterk, stevig, modern en een metaal? Dat heeft gevolgen voor de prijs: aluminium is misschien wel het duurste materiaal bij buitenschrijnwerken.

Staal

Staal heeft een wisselende populariteit. Het is een sterk materiaal dat zich prachtig leent tot sierlijke afwerking en grote raampartijen. Omdat staal zo sterk is, kan je met slankere profielen werken.

De oplettende lezer snapt dat er ook een nadeel aan staal moet zijn, anders zou de populariteit niet schommelen. De kostprijs kan heel hoog liggen en de isolerende waarde is niet zo best. Je kan dit probleem wel verhelpen door een thermische onderbreking te voorzien.

Bescherm profielen uit aluminium - en bij uitbreiding alle profielen - altijd grondig tijdens de werken. Krassen, vonken van zagen of lassen, stof van zaagwerken of klodders mortel en cement. Allemaal kunnen ze schade veroorzaken. Een beschermende tape of siliconenspray kan je helpen de profielen te beschermen.

Offertes voor buitenschrijnwerk aanvragen

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen uit jouw regio.

Modularis Smart Living Solutions

Modularis Smart Living Solutions

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Recente opdrachten buitenschrijnwerk

woensdag 27 oktober 2021

Klemmende gelakte deuren herstellen

Ik heb gelakte deuren die klemmen of zelfs niet meer dicht gaan. Kunnen deze hersteld worden zonder dat er geschaafd wordt aan de deuren tenzij de lak hersteld kan worden. Het gaat om 2 gewone binnendeur en 1 buitendeur in een appartement.


Timmerwerken Sint-Denijs-Westrem
woensdag 08 september 2021

vervangen van de buitenbekleding van een houten garagedeur

De buitenbekleding van de garagepoort is niet meer in goede staat. We willen die graag laten vervangen.


Timmerwerken Hever
zaterdag 04 september 2021

Bergruimte-op-maat - buitentoepassing

Wij willen graag een bergruimte/opslagplaats buiten, waar we een veilige en propere stockage voor wensen. Het betreft aan weerszijden van een grote garagepoort, die mee overbouwd is onder onze woning. Hoogte van 3.5 m zou maximaal benut moeten worden. Berging-modules zouden een 4-tal meter breed zijn, en vermoedelijk een 90-tal centimeter diep - deels afgesloten, deels open berging te voorzien - af te stemmen met een specialist ifv materiaal/gebruik/esthetiek/technische mogelijkheden/ gebruiksvriendelijkheid... Voorkeur voor een duurzame materiaalsoort aangezien dit een buitentoepassing is, hoewel overdekt, dus niet rechtstreeks blootgesteld aan regen of neerslag


Timmerwerken Deurne
zaterdag 14 augustus 2021

Luchtgommen van houten ramen langs buitenzijde

voor het luchtgommen van ramen langs buiten 8st plus garagepoort


Timmerwerken Haaltert
vrijdag 09 juli 2021

Buitenkeuken en overkapping met hout bekleden

Buitenkeuken, plaatsing wand, plafond, inkassen 6 houten palen + wand. Hout moet worden voorzien door vakman.


Timmerwerken Puurs
maandag 21 juni 2021

Dagkanten ramen en deuren binnen afwerken

We hebben onlangs al onze buitendeuren en buitenramen vervangen zonder binnenafwerking. Bij nader inzien zoeken we toch iemand die dit professioneel kan afwerken. Graag met gyproc of mdf zodat dit makkelijk overschilderbaar is. In totaal zo'n 8 ramen af te werken met verschillende maten.


Timmerwerken Koksijde
donderdag 18 maart 2021

Slepende deuren herstellen

Betreft 2 buitendeuren en 3 binnendeuren die slepen Deuren zouden moeten hersteld worden.


Timmerwerken Diksmuide
donderdag 17 december 2020

Alulinium deur op maat maken

De levering van een volledig aluminium deur RAL9005 mat, zal geplaatst worden in tuinhuis dewelke bezet word met gevelbepleistering. De dagmaten zijn 1000x2210mm. Van binnen bekeken scharnieren rechts en duwen om te openen. Binnenin een deurkruk en buiten een stanggreep van +/- 800mm.


Timmerwerken Geel
dinsdag 17 november 2020

Nieuwe kastdeurtjes in keuken plaatsen

Nieuwe keukenkastdeurtjes plaatsen in de bijkeuken van onze stacaravan. Het gaat om een tiental deuren, 4 lades en nog extra houtwerk errond. Afmetingen ken ik niet vanbuiten, zie foto. Liefst in hout, maar de kastdeuren moeten tegen wat vocht bestand zijn omdat de keuken in een tent staat.


Timmerwerken Lichtaart
maandag 26 oktober 2020

Velux dakramen GGL08 vervangen

Graag had ik 2 oude dakramen vervangen, code GGL08 , eventueel met buitenste zonneschermen op zonne-energie. De dakramen staan er een 25 jaar in. Nu staat er een metalen overdak over.


Timmerwerken Meise
dinsdag 08 september 2020

Inkorten pvc buitendeur

Inkorten PVC buitendeur. We willen laminaat op onze bestaande vloer leggen waardoor er een verhoging van 10-12 mm zal zijn. De binnendeuren kunnen we zelf aanpassen, maar onze 2 PVC buitendeuren niet. Kunnen deze ingekort worden of is er een andere manier om deze hoger te bevestigen?


Timmerwerken Sint-Truiden
dinsdag 08 september 2020

Herbekleden buitenkant staancaravan

Het herbekleden van een staancaravan. De staancaravan is 12.50 m op 3.50 m. Herbekleden in pvc.


Timmerwerken Deurne
maandag 17 augustus 2020

Houten ramen vernieuwen

Wij hebben 5 jaar geleden een nieuw houten raam (kozijn + glas) laten maken door een schrijnwerker, maar deze laat water door. Dat viel al bij al nog mee, tot de hevige regen van zondag 16/8/2020. Voor dat dubbel raam zoeken wij iemand die alles kan fine-tunen zodat het waterdicht blijft. (op eerste verdiep, achteraan het huis, aan buitenzijde platdak waarop gestaan kan worden) Eveneens zoeken wij iemand die, met behoud van het glas (dat eveneens 5 jaar geleden is vervangen) een nieuw kozijn kan maken voor een dubbel-raam (niet-standaard-afmetingen). Ook dit bevindt zich op eerste verdieping achteraan het huis. Kozijn vernieuwen maar raam recupereren moest dit lukken.


Timmerwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 10 augustus 2020

Raam vervangen

Draai/kiepraam in PVC Hoogte= 1590mm Breedte=1460mm Liefst combinatie kiep/draai combinatie. Met de draai-as aan de rechterbinnenkant. Aan buitenkant aluminium afwerking. Binnenkant liefst in zwart of grijs. Dubbel glas.


Timmerwerken Leuven
maandag 03 augustus 2020

Voordeur van appartement vernieuwen

Ik wil de voordeur van mijn appartement laten vernieuwen. Graag de volgende opties: effen structuur, voorkeur wit. Mogelijkheid tot sluiten van buitenaf (nu werkt mijn deur met een amerikaans type slot en vind ik dit niet veilig. Ik kan de deur makkelijk zonder sleutel openen....)en gegarandeerd goed afgesloten. Tochtstrip onderaan eventueel. Materiaal: liefst hout of kunststof.


Timmerwerken Izegem
donderdag 30 juli 2020

Dichtmaken onderkant stacaravan

We hebben een andere sta caravan gekocht, die wordt op 19/10/2020 normaal geleverd. Graag zou ik de onderkant dicht maken met witte pvc planken. Daarnaast moeten er 4 bakken worden gemaakt om materiaal in te zetten. Caravan heeft een afmeting van 9 mete op 3.70 meter. Graag ook verluchtingsroosters voorzien. De bakken mogen op wielen staan met een buitenkant in dezelfde pvc-afwerking.


Timmerwerken De Haan
dinsdag 21 juli 2020

Voordeur en tuinpoortje vervangen

Voordeur in eik van 1.03m x 2.3m vervangen. Tuinpoort in eik van 1m x 1.8m vervangen. Volledige buiten- en binnenafwerking uitvoeren. Graag opnieuw eiken deur en poort. Het betreft een alleenstaande woning.


Timmerwerken Wuustwezel
zaterdag 11 juli 2020

Betonnen buitentrap verwijderen en nieuwe stalen trap plaatsen

Betonnen buitentrap van 10 treden verwijderen. Nieuwe stalen trap met een bordes naar links van 1m en naar rechts van 2m plaatsen op die plaats met de nodige palen voor ondersteuning. Aan beide kanten van de nieuwe trap ook een leuning plaatsen.


Timmerwerken Herentals
woensdag 08 juli 2020

Renovatie/restauratie uitvoeren

Houtwerk buiten: 1 Nazicht en restauratie buitenschrijnwerk (ramen, deuren, garagepoort, kozijnen ramen en deuren, vensterluiken) 2 Nazicht aansluiting buitendeuren tegen kozijnen 3 Nazicht aansluiting raamvleugels tegen elkaar en tegen kozijnen 4 Nazicht en vervanging tochtstrippen in vensters en deuren 5 Isoleren binnenkant buitendeuren en garagepoort 6 Plaatsen ingebouwde tochtborstels voordeur en 2 achterdeuren 7 Oplossen kromtrekken voordeur bij warm weer 8 Wegwerken slepen buitendeuren en binnendeur tussen hal en keuken 9 Nazicht sluiting luiken vensters tuinzijde 10 Verlengen oversteek pergola 11 Vervangen platen dak pergola 12 Vervangen schrootjes zijkanten pergola Houtwerk binnen: 13 Wegwerken schrootjes slaapkamers en overloop 14 Nakijken parket op 1 ste verdiep


Timmerwerken Koningshooikt
maandag 22 juni 2020

Omkasting maken rondom boiler

Ik wil graag een kast rond mijn boiler laten maken afmetingen samen met boiler is hoogte 2m34 en breedte 1m. Afmeting van boiler alleen is hoogte 96 breedte 55. Ik wil ook graag indien mogelijk resterende dus buiten boiler planken om mijn gerief erbij te plaatsen.


Timmerwerken Oostakker
zaterdag 20 juni 2020

Vervangen van deur appartement

Herstellen of vervangen van buitendeur (hout) van appartement en lichte herstelling van binnendeur.


Timmerwerken Deurne (Vl-Br)
Offertes buitenschrijnwerk