Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schilderen binnen in het huis

Ramen schilderen

Ramen schilderen

Profielen van je ramen laten schilderen? Informatie, prijzen en offertes voor het verven van je ramen vind je hier.

Ramen herschilderen?

Als de verflaag van jouw ramen zijn glans wat heeft verloren, kan je deze een nieuw laagje verf geven. Dit is een pak goedkoper dan de profielen helemaal te vervangen. Bij het verven van de profielen houd je vooral rekening houden met het materiaal waaruit deze zijn opgebouwd. Dat materiaal bepaalt welk type verf je nodig hebt. Hout, aluminium en pvc zijn met voorsprong de drie populairste materialen. Je schilder kan je meer informatie geven over de beste verf voor je ramen te verven.

Bij het verven van ramen zal je normaal ook een onderscheid maken tussen je binnen- en buitenramen. Als je de ramen buiten gaat verven zal je sneller kiezen voor een waterbestendige verf. De kleur van je verf bij het schilderen van de ramen buiten zal afhangen van jouw type gevelbekleding. Heb je bijvoorbeeld een gevel in zwarte steenstrips? Dan zal je de ramen minder snel zwart schilderen omdat het totaalplaatje dan wel heel donker wordt. Meestal wordt het schilderen van het buitenschrijnwerk uitgevoerd door een professionele schilder. Die is meestal in het bezit van een stelling en kan deze schilderwerken dus veel efficiënter uitvoeren.

Tip: Vergelijk altijd een paar prijsoffertes voor je schilderwerken. Via Casius brengen we al meer dan 20 jaar de particulier in contact met de beste vakmannen in de regio. Laat ons via het groene formulier weten wat er moet gebeuren en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende offertes.

ramen schilderen

Raamkozijn schilderen?

In welke kleur ga ik mijn raamkozijnen schilderen? Dat is een keuze die enkel jij kunt maken. Elk interieur is anders en uiteraard heeft zo iedereen zijn persoonlijke voorkeur. Waar we je wel mee kunnen helpen? Met kort enkele aandachtspunten op te lijsten voor het schilderen van ramen opgebouwd uit verschillende materialen.

Pvc ramen schilderen

Tijd om de pvc ramen te verven? Veel mensen kiezen net voor pvc omdat je dit normaal niet hoeft te schilderen. Dat het niet hoeft wil uiteraard niet zeggen dat het niet kan. Ben je bijvoorbeeld je interieur aan het vernieuwen en wil je een nieuwe kleur voor de raamkozijnen? Haal dan gerust je verfborstel boven of doe beroep op een goede schilder! Ook pvc deur schilderen gaat dus zonder problemen. Reinig de ramen, ontvet de profielen en maak na het aanbrengen van de grondlaag een of twee eindlagen aan.

Aluminium ramen schilderen

Aluminium ramen verven is eigenlijk zo goed als hetzelfde als het schilderen van pvc ramen. Vergeet dus net zoals hierboven vermeld niet de voorbereidende werken uit te voeren voor je de eindlaag op de kozijnen gaat aanbrengen. Als je de ramen laat schilderen door een vakman kan deze de ramen ook demonteren, ze schilderen en ze dan opnieuw monteren.

Houten ramen schilderen

Houten ramen vragen in het algemeen meer onderhoud van pvc of aluminium. Ze om de paar jaar een nieuwe laag verf geven hoort daar dus ook bij. Bij het verven van houten ramen zal je de ramen na het schoonmaken eerst moeten opschuren. Hout kan ook uitzetten dus controleer extra of er nergens vuil opgehoopt zit voor je gaat verven. Je kan de ramen vernissen, oliën of lakken. Zorg er altijd voor dat de raamprofielen voldoende droog zijn voor je een laag aanbrengt.

Wat is de prijs voor het schilderen van ramen?

De afmetingen van de ramen hebben de grootste impact op de prijs van het schilderwerk. Op de tweede plaats staat het aantal lagen. Op voorhand is het moeilijk te bepalen welke voorbereiding nodig is. Opschuren en voorlakken zijn niet altijd nodig. Een schilder laten langskomen voor hij of zij een offerte opstelt lost die problemen op.

Als je een schilder de hele klus laat uitvoeren mag je voor het verven van je ramen rekenen op € 15 à € 25 per raam. De prijs voor het schilderen van houten ramen zou normaal niet veel mogen verschillen van de prijs voor het schilderen van aluminium ramen.

Offertes ramen schilderen

Soortgelijke schilderopdrachten

donderdag 05 augustus 2021

PVC-ramen herschilderen

Ter verfraaiing van een appartementsgebouw: ramen hebben nu een afgebleekte kozijnfolie. Eventueel verwijderen en herschilderen van pvc - gelijkvloers: Raam- en deurpartijen nog te definiëren. Gelijkvloers heeft handelszaken en betreft al zeker 4 grote ramen en 5 deuren. Over de verschillende verdiepingen zijn, bijkomend een 10-tal grote ramen te vernieuwen, en aan de achterzijde zijn daar balkons geplaatst, dus vermoedelijk ook een deel glaspartijen.


Behang- en schilderwerken Overpelt
maandag 02 augustus 2021

Raamgehelen schilderen binnen en buiten

Betreft schilderwerken van houten ramen, waarvan 2 ramen dienen zeker goed opgeschuurd te worden vanwege achterstallig onderhoud. 1 hiervan is op hoogte. 1 van d eramen is relatief klein (0.6 m²), de andere raamgehelen hebben allemaal afmetingen circa 1.5 x 1.8 m - 8 ramen aan binnenkant witten, huidige kleur beige/grijs - 6 ramen aan buitenkant antraciet, huidige kleur groen


Behang- en schilderwerken Rekem
woensdag 28 juli 2021

Schilderen dubbel pvc-raam

De dubbele pvc-raam op het 1ste verdiep van mijn woning schilfert af, dus ik zou deze willen laten herschilderen. Beide raamgehelen kunnen open, dus werken zijn uit te voeren langs de woning. Betreft dus 2 x volgende afmetingen: Breedte 67,5cm Hoogte 137cm Diepte vh kozijn 5 cm Breedte sierlat 64 cm Er is nog een sierlat op 1 van de ramen met als hoogte 135 cm


Behang- en schilderwerken Hulshout
donderdag 08 juli 2021

Buiten schilderen

Ik zou graag buiten mijn 10 ramen laten schilderen Gelijkvloers 1 groot raam, 4 kleinere Op het eerste verdiep, is er 1 groot raam, 3 ramen (dubbele) Op het zolderverdiep 1 raam


Behang- en schilderwerken Kontich
woensdag 16 juni 2021

Ramen, deuren en raamluiken schilderen

Verven van ramen en deuren en raamluiken. Het gaat een kleine 20 tal stuks in totaal. Ramen en deuren zijn in hout.


Behang- en schilderwerken Lommel
maandag 08 maart 2021

Raamwerk schilderen

3 witte pvc ramen zwart verven - in de voorgevel.


Behang- en schilderwerken Denderwindeke
zaterdag 06 maart 2021

Binnen schilderen muren en raamomlijsting

Vakman gezocht: voor plafond met gewone verf met 9001 en muren van mijn woonkamer en keuken met kalkverf (er zijn gaten van storen die weggewerkt moeten worden), deze zijn 7 jaar geleden daar al met gedaan en zou het nu willen opfrissen. De grondoppervlakte bedraagt +/- 60 vierkante meter. Eventueel ook binnenkant ramen van donker grijs naar zwart (9004).


Behang- en schilderwerken Zottegem
donderdag 15 oktober 2020

Tuinhuis olieën

Mijn tuinhuis moet geolied worden (3x6m ongeveer olieën, ramen en buitendeuren (meranti) idem. Ongeveer 5-tal ramen beneden, één groot dubbelraam, twee kleintjes, voordeur en keukendeur met glazen raam, boven twee ramen plus drietal kleintjes, zowel binnen als buiten te behandelen.


Behang- en schilderwerken Drongen
zondag 06 oktober 2019

Raamkozijnen en rolluik schilderen

Buitenkant te schilderen. Opgelet : waarschijnlijk geen toegang tot het huis zelf (meer info bij contact) uitvoering moet in 2019 Raamkozijnen : 3 verdiepingen hoog. 3 verdiepingen : 8 à 9 tal ramen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
zondag 04 augustus 2019

Buitenschilderwerken uitvoeren

Woning en vrijstaande garage. Te schilderen: - oversteek - dakgoten ( lengte : 12 in vierkant) - rolluiken - ramen ( 10) en 5 kleine raamjes Acherbouw : 3 op 4 m = 11 lopende meter dakgoten.


Behang- en schilderwerken Beerse
maandag 10 juni 2019

Houten raamprofielen opschuren en herschilderen

Wij zouden graag onze ramen langs de buitenkant van ons huis laten verven. Dit zijn houten ramen die momenteel in het wit zijn geschilderd. We zouden deze in het zwart willen laten schilderen en ook laten opschuren. Het zijn 20 ramen, waarvan 3 ramen ter grootte van een dubbele deur. De overige ramen zijn normale ramen van 2 kanten, met uitzondering van 1 raam met 3 vlakken.


Behang- en schilderwerken Belsele
zondag 12 mei 2019

Buitenschrijnwerk schilderen

Schilderen van gevels van onze halfopen-bebouwing met een oppervlakte van 130 vierkante meter. Ook de voordeur in volledig hout, achterdeur met glas, 7 ramen van 1,40 m hoog met verschillende breedtes, 2 grote vensters van 2 meter hoog ,2 kleine smalle vensters en wc-raampje dienen geschilderd te worden.


Behang- en schilderwerken Heist-op-den-Berg
donderdag 21 februari 2019

Schilderwerken eengezinswoning

Schilderen/Olieën van - één beneden raam en voordeur met zijpaneel aan voorzijde woning - twee beneden ramen (porte fenetre) achterkant woning - betonstukken onder bovengoot en boven garagepoort ,deur en raam vooraan woning


Behang- en schilderwerken Ledegem
woensdag 20 februari 2019

Schilderen en nadien onderhouden van buitenschrijnwerk

Wij zoeken iemand om een onderhoudscontract mee aan te gaan voor het schilderen en in goede staat houden van ons buitenschrijnwerk. 13 ramen (1 schuifraam -2 grote ramen-10 "slaapkamerramen") 2 buitendeuren Schrijnwerk werd reeds door ons onderhouden, maar zoeken iemand met professioneel materiaal om dit in de toekomst uit onze handen te nemen. Frequentie in onderling overleg en naar behoefte van het schrijnwerk. Geen éénmalige opdracht


Behang- en schilderwerken Geel
zaterdag 16 februari 2019

Schilderen buitenkant houten ramen en deuren

Houten ramen en deuren schuren en beitsen. 10 kleine ramen 2 deuren 1 groot schuifraam 1 groot raam (5delen) op verdiep


Behang- en schilderwerken Zeveneken
woensdag 26 september 2018

Buitenschilderwerk van 1 voordeur, garagepoorten, buitendeuren en 18 ramen

Het betreft schilderen van ramen, deuren in hout aan de buitenkant. In totaal gaat het om : 1 voordeur, 2 garagepoorten, 2 buitendeuren, 4 kleine ramen en 9 grote dubbel vleugelige ramen en 2 terrasramen van plafond tot vloer, en 2 dakkapellen met raam. Totaal van 18 ramen.


Behang- en schilderwerken Lichtaart
donderdag 15 maart 2018

Schilderen houtenplaten zijgevel

Ik wil schilderwerken laten uitvoeren en ook herstellingen van gevelbekleding Achterkant woonhuis 1ste verdiep 6. Ramen 0,60x 120 1grote schijfraam Voorkant Voordeur - keukenraam 1ste verdiep raam Zijgevel Houtenplanken 400x300 Bovenkant garage Garagedeur Afspraak na 17. 00u


Behang- en schilderwerken Hoboken (Antwerpen)
zondag 01 oktober 2017

Schilders en behangwerken

Schilderen garage en raam( is nu reeds geschilderd) Behangen keuken plafond en 2 muren Schilderen 2 ramen en gyproc boven de kasten


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
maandag 25 september 2017

Schilderwerk gevelramen

Ik wil het raam aan de voorgevel, achtergevel en zijgevel laten verven. Werk van beperkte omvang en duur. Het zijn 3 ramen.


Behang- en schilderwerken Heusden (O-Vl)
donderdag 31 augustus 2017

Ramen en voordeur schilderen

Ik zou mijn meranti ramen en voordeur willen laten schilderen. Ze komen mijn gevel chemisch reinigen en dan had ik graag en lichtere kleur op mijn houten ramen en deur. Het betreft 3 ramen op de eerste verdieping en een grotere raam op het gelijkvloers. De deur ga ik vernieuwen door een inbraak werende deur.


Behang- en schilderwerken Borgerhout (Antwerpen)
woensdag 09 augustus 2017

Ramen schilderen en plafond schilderen

Buitenkant van ramen,voordeur,keukendeur, garagedeur,garagepoort en schuifraam schilderen. Ook herstellen en schilderen van plafond in badkamer wegens lek aan het dak.


Behang- en schilderwerken Aartselaar
woensdag 31 mei 2017

Schilderen van ramen

Schilderen en bijwerken van houten ramen. Dit betreft 1 grote schuifraam, en 6 ramen in de veranda.


Behang- en schilderwerken Brecht
dinsdag 28 februari 2017

Appartement schilderen

Ik wil een appartement laten schilderen. Het betreft 66 m² muren minus 8 lopende meter ramen met diverse afmetingen. Plafondoppervlakte ongeveer 78 m². Alles mag in het wit, de grote slaapkamer mag voorzien zijn van 1 gekleurde muur in het donkerrood, en de kinderslaapkamer in een appelblauwzeegroene muur. De houten raamtabletten dienen ook geschilderd te worden in het wit. Alle deuren ook.


Behang- en schilderwerken Sint-Amands
maandag 16 januari 2017

Schilderen van woonkamer en keuken

Ik wil graag de woonkamer en keuken laten afwerken. Het plafond moet geschilderd worden (24m2), houten raamkozijnen geschuurd en geschilderd (grote ramen over een breedte van 5. 23m), de muren van de keuken zouden eveneens geschuurd en geschilderd moeten worden (8m2). Er moeten in de woonkamer nieuwe plintjes geplaatst worden net zoals een klein dorpeltje tussen keuken en woonkamer. Verder zouden de binnendeuren (9) geschuurd en geschilderd moeten worden.


Behang- en schilderwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 20 juni 2016

Schilderen pvc ramen kozijnen

Schilderen van onze PVC-ramen-kozijnen. Het betreft grof gerekend een 100 lopende meter raamkozijn. Graag in de maand september-oktober.


Behang- en schilderwerken Putte
zaterdag 11 juni 2016

Verfwerken buiten ramen en ondersteunbalk

Schilderswerken : 4 ramen met luik, een klein raam en voordeur en 1 ondersteun balk van 3 meter.


Behang- en schilderwerken Okegem
woensdag 30 september 2015

Opschuren en schilderen Meranti raamwerk en dakgoot

De buitenkant van onze meranti houten ramen die regelmatig onderhouden werden hebben een nieuwe laag verf nodig. Ook het hout onder de dakgoot moet een laag krijgen. 5 kleine ramen (3 met raster), 1 groot schuifraam, 3 middelgrote ramen (met raster). Ook voordeur te herschilderen, zelfde materiaal.


Behang- en schilderwerken Vilvoorde
vrijdag 04 september 2015

Houtwerk ramen en deuren buiten

Wij hadden graag een offerte gekregen voor het schuren en schilderen van het houtwerk van 10 gewone ramen en 1 groot raam beneden en 2 deuren: voordeur en achterdeur.


Behang- en schilderwerken Oostakker
dinsdag 25 augustus 2015

Afkitten ramen buiten

Graag hadden wij een offerte laten maken om onze ramen te laten afkitten. De reeds bestaande afkitting is 10 jaar oud en zou volgens de aannemer terug aan vervanging toe zijn. Op de benedenverdieping telt de woning een erker + 1 dubbel raam + 6 ramen + voordeur. Plannetje van de woning in bijlage.


Behang- en schilderwerken Langdorp
dinsdag 18 augustus 2015

Ramen en kozijnen schilderen

Ik ben op zoek naar een schilder om alle houtwerk (deuren en raamkozijnen) van mijn huis aan de buitenkant te schuren en te schilderen. Het gaat in totaal om 1 voordeur met 1 zijraam, 1 achterdeur met 1 zijraam en 12 ramen waarvan 6 op het gelijkvloers en 6 op de eerste verdieping.


Behang- en schilderwerken Wondelgem
Offertes ramen schilderen