Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Schilderen binnen in het huis

Ramen schilderen

Profielen van je ramen laten schilderen? Informatie, prijzen en offertes voor het verven van je ramen vind je hier.

Ramen herschilderen?

Als de verflaag van jouw ramen zijn glans wat heeft verloren, kan je deze een nieuw laagje verf geven. Dit is een pak goedkoper dan de profielen helemaal te vervangen. Bij het verven van de profielen houd je vooral rekening houden met het materiaal waaruit deze zijn opgebouwd. Dat materiaal bepaalt welk type verf je nodig hebt. Hout, aluminium en pvc zijn met voorsprong de drie populairste materialen. Je schilder kan je meer informatie geven over de beste verf voor je ramen te verven.

Bij het verven van ramen zal je normaal ook een onderscheid maken tussen je binnen- en buitenramen. Als je de ramen buiten gaat verven zal je sneller kiezen voor een waterbestendige verf. De kleur van je verf bij het schilderen van de ramen buiten zal afhangen van jouw type gevelbekleding. Heb je bijvoorbeeld een gevel in zwarte steenstrips? Dan zal je de ramen minder snel zwart schilderen omdat het totaalplaatje dan wel heel donker wordt. Meestal wordt het schilderen van het buitenschrijnwerk uitgevoerd door een professionele schilder. Die is meestal in het bezit van een stelling en kan deze schilderwerken dus veel efficiënter uitvoeren.

Tip: Vergelijk altijd een paar prijsoffertes voor je schilderwerken. Via Casius brengen we al meer dan 20 jaar de particulier in contact met de beste vakmannen in de regio. Laat ons via het groene formulier weten wat er moet gebeuren en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende offertes.

ramen schilderen

Raamkozijn schilderen?

In welke kleur ga ik mijn raamkozijnen schilderen? Dat is een keuze die enkel jij kunt maken. Elk interieur is anders en uiteraard heeft zo iedereen zijn persoonlijke voorkeur. Waar we je wel mee kunnen helpen? Met kort enkele aandachtspunten op te lijsten voor het schilderen van ramen opgebouwd uit verschillende materialen.

Pvc ramen schilderen

Tijd om de pvc ramen te verven? Veel mensen kiezen net voor pvc omdat je dit normaal niet hoeft te schilderen. Dat het niet hoeft wil uiteraard niet zeggen dat het niet kan. Ben je bijvoorbeeld je interieur aan het vernieuwen en wil je een nieuwe kleur voor de raamkozijnen? Haal dan gerust je verfborstel boven of doe beroep op een goede schilder! Ook pvc deur schilderen gaat dus zonder problemen. Reinig de ramen, ontvet de profielen en maak na het aanbrengen van de grondlaag een of twee eindlagen aan.

Aluminium ramen schilderen

Aluminium ramen verven is eigenlijk zo goed als hetzelfde als het schilderen van pvc ramen. Vergeet dus net zoals hierboven vermeld niet de voorbereidende werken uit te voeren voor je de eindlaag op de kozijnen gaat aanbrengen. Als je de ramen laat schilderen door een vakman kan deze de ramen ook demonteren, ze schilderen en ze dan opnieuw monteren.

Houten ramen schilderen

Houten ramen vragen in het algemeen meer onderhoud van pvc of aluminium. Ze om de paar jaar een nieuwe laag verf geven hoort daar dus ook bij. Bij het verven van houten ramen zal je de ramen na het schoonmaken eerst moeten opschuren. Hout kan ook uitzetten dus controleer extra of er nergens vuil opgehoopt zit voor je gaat verven. Je kan de ramen vernissen, oliën of lakken. Zorg er altijd voor dat de raamprofielen voldoende droog zijn voor je een laag aanbrengt.

Wat is de prijs voor het schilderen van ramen?

De afmetingen van de ramen hebben de grootste impact op de prijs van het schilderwerk. Op de tweede plaats staat het aantal lagen. Op voorhand is het moeilijk te bepalen welke voorbereiding nodig is. Opschuren en voorlakken zijn niet altijd nodig. Een schilder laten langskomen voor hij of zij een offerte opstelt lost die problemen op.

Als je een schilder de hele klus laat uitvoeren mag je voor het verven van je ramen rekenen op € 15 à € 25 per raam. De prijs voor het schilderen van houten ramen zou normaal niet veel mogen verschillen van de prijs voor het schilderen van aluminium ramen.

Offertes ramen schilderen

Soortgelijke schilderopdrachten

dinsdag 08 augustus 2023

Ramen buiten schilderen

Alle ramen buiten op gelijkvloers schilderen. Er zijn verschillende maten te schilderen. Zeer grote tot zo klein als een wc raampje


Behang- en schilderwerken Beverlo
woensdag 02 augustus 2023

Binnen schilderen

Ik heb 3 nieuwe raampartijen laten plaatsen. De vensterbanken en houten omkadering daarvan dient geschuurd en geschilderd te worden. Daarnaast zou ik de woon- en leefruimte willen laten schilderen en minimum 1 binnendeur. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...) Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Binnendeuren en/of ramen


Behang- en schilderwerken Anderlecht
donderdag 13 juli 2023

Ramen en deuren schilderen

2 ramen met dubbele vleugels 2 ramen met 2 vleugels en een vast midden raam 3 kleine ramen met vleugel


Behang- en schilderwerken Rekem
vrijdag 09 juni 2023

Houten ramen herschilderen

Ik zoek een schilder om de raamkozijnen van 9 ramen zwart of antraciet te verven.


Behang- en schilderwerken Ham
maandag 05 december 2022

Schilderen leefruimte en keuken

Schilderen met kalkverf van een leefruimte en keuken + 2 deuren. Afmetingen: plafond is 43 vierkante meter. Muren zijn 67,23 vierkante meter (zonder aftrek ramen, deuren en plinten) Raam 1: 3,76, Raam 2: 4,64, Raam 3: 1,6, Raam 4: 2,6, Raam 5: 0,83, Plinten: 0,39 vierkante meter. 2 nieuwe deuren (1 kant). Vliesbehang afhalen (er zit een lichte structuur in die zou storen met de kalkstructuur), geen nieuw hangen en verven.


Behang- en schilderwerken Kortrijk
donderdag 13 oktober 2022

Ramen en deuren schilderen

Buitenhoutwerk aan de voorgevel. Ik wil graag de deur en de raamkozijnen van de ramen in mijn voorgevel laten schilderen.


Behang- en schilderwerken Brussel
Offertes ramen schilderen