Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Asbest

Asbest verwijderen

Casius brengt je in contact met de beste bedrijven die asbest verwijderen uit jouw buurt.

Asbest laten verwijderen?

Asbest was lange tijd een populair materiaal bij de constructie van woningen. Jammer genoeg zijn de vezels schadelijk voor de gezondheid als je ze inademt. Vaak duurt het 20 jaar of langer voor er gezondheidsproblemen optreden. Vooral buikvlieskanker wordt veroorzaakt door asbest. Asbest verwijderen en het afval vakkundig afvoeren is dan ook heel belangrijk. Uiteindelijk moeten alle producten die asbesthoudend zijn verdwijnen.

Het hoeft dus niet gezegd dat asbest niet meer wordt gebruikt in de bouwsector. Vijftien jaar geleden al besloot de regering om het produceren en gebruiken van asbestbevattende materialen te verbieden.

Toch zie je in Vlaanderen nog veel asbest, vooral bij oudere woningen. Het is heel belangrijk om dit asbest op een professionele en veilige manier te verwijderen. Zelfs het herkennen van asbest is een vak op zich en kan dus niet door eender wie worden uitgevoerd.

Ben je op zoek naar een professionele asbestverwijderaar in de buurt? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen.

Waar komt asbest voor?

Asbest is veelzijdig en werd dus op veel verschillende manier gebruikt. Meer dan 3000 toepassingen, dus er is een reële kans dat je ergens in of rond je woning asbest aantreft. In onderstaande lijst vind je een overzicht waar het verborgen kan zijn.

  • In de woning: Plafondbeplating, rookafvoer, vezelplaten, imitatiemarmer, leidingen, vloerzeil, meterkast, geiser, onderdakplaten, vloerbekleding, pleisterwerk, vloertegels, 
  • Balkon: Balkonvloer, plantenbak
  • Dakbeschot: Golfplaten, dakleien, schouwkap, afvoerbuizen,goten, schouwpijp, gevelleien, sandwichpanelen
  • Tuin: Riolering, golfplaten borders

 

Asbest dak verwijderen

Een plaats waar je vaak nog asbest aantreft in bij oude daken. Zeker daken met oude golfplaten hebben veel kans dat er asbestvezels in verwerkt zitten. Een asbest dak verwijderen is belangrijk omdat het op termijn altijd gevaar oplevert. Door ouder te worden en verwering kunnen de gevaarlijke asbestvezels vrijkomen in de omgeving terechtkomen. Neem geen risico en laat een asbest dak best zo snel mogelijk verwijderen.  

Asbest dak verwijderen? Laat het doen door een vakman die weet hoe het veilig kan gebeuren. Vraag meteen gratis offertes aan via Casius voor een erkende vakman uit jouw buurt.

Asbestinventaris

Bij de opmaak van een asbestinventaris stelt een erkende specialist een rapport op van alle aanwezige asbest in het gebouw. Dit rapport geeft weer hoe je de aanwezige asbest veilig en efficiënt kan verwijderen. Voor particulieren is dit rapport op dit moment niet verplicht. Maar vanaf 2021 moet elke woning die gebouwd is voor het zogenaamde risicobouwjaar - 2001 - een asbestinventaris bezitten bij verkoop. Pas tegen 2032 moet elke eigenaar van een woning ouder dan 2001 verplicht zo'n rapport bezitten, of je het nu verkoopt of niet

Zijn er premies voor asbestverwijdering?

Helaas kan men in België voor het verwijderen van asbest geen premies krijgen. Bij een renovatie maakt asbestverwijdering wel deel uit van het volledige renovatieproject. Voor deze werken kom je wel in aanmerking voor een aantal andere premies zoals de Vlaamse renovatiepremie.

3 tips om asbest te herkennen in je dak

Een asbest dak verwijderen is belangrijk... maar hoe kan je weten of er asbest in je dag verwerkt zit? Er zijn een aantal tips die je helpen om asbestdaken te herkennen.

1. Let op de NT-markering

Golfplaten of leien die asbestvrij zijn kregen een markering met N of NT. Vind je die markering op het materiaal, dan ben je zeker dat er geen asbest in verwerkt is. 

2. Asbestvrij na 1998

Vanaf 1998 is het verboden om in België asbestcement te produceren. Als je leien of golfplaten na deze datum zijn geproduceerd kan je zeker zijn dat ze geen asbest bevatten. 

3. Grote vezels en honingraatstructuur

Je kan asbest ook herkennen aan het uitzicht en de structuur van het oppervlak.  Golfplaten en leien met asbest hebben grote (witte) vezels. Zeker waar een golfplaat of lei gebroken is kan je duidelijk zien of de vezels in het materiaal dik zijn of het gaat om fijne 'haartjes'.  

 

Opgelet! Dit zijn slechts enkele tips die je helpen om in te schatten of je dak asbest bevat. Enkel na een labo-analyse kan je helemaal zeker zijn. Neem dus zeker geen risico als het niet 100% duidelijk is of er asbest in je dak zit of niet.

 

Of neem snel contact op met een vakman!

Vul het offerteformulier in op deze pagina!

asbest dak verwijderen
Asbestvezels

Prijs om asbest te verwijderen?

De kosten voor asbestverwijdering kan je opsplitsen in twee grote delen. Enerzijds heb je de prijs voor de abestinventaris, anderzijds heb je de kosten voor het effectief verwijderen van de asbesthoudende materialen. Bij het verwijderen is er een onderscheid tussen ruimtes en de veel voorkomende asbesthoudende golfplaten. In onderstaande tabel vind je enkele prijsindicaties weer.

Type asbestverwijdering Prijs
Asbestinventaris € 200 - € 700
Verwijdering asbest golfplaten € 600 - € 1.250
Asbestverwijering per ruimte van 35 - 50 m² € 750 - € 1.000
201 Asbest

Asbestverwijdering

Casius bezorgt je meerdere offertes op maat voor het verwijderen van asbest.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten asbestverwijdering

donderdag 21 september 2023

Nieuw hellend dak leggen

Graag dakplaten met 30mm isolatie . Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Nieuw hellend dak Asbest: wat is de huidige situatie?: Geen dak aanwezig (compleet nieuw dak) Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 132 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Ardooie
woensdag 20 september 2023

Nieuw hellend dak leggen

Dag, Zolder = 6 m breedte x 8 m lengte maximale hoogte 4,5 m intern Dus een schuine zijde zal 4x6 meten. 40 graden tot de grond. 4 ramen geschikt voor schuin dak. Stuur een prijsindicatie per e-mail. We hebben het huis nog niet gekocht en proberen ons budget te bepalen. Ik spreek heel weinig Nederlands, dus ik geef de voorkeur aan Engels voor communicatie. Met vriendelijke groeten Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Nieuw hellend dak Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak zonder asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 64 Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Boom
woensdag 20 september 2023

Nieuw hellend dak leggen

Beste. Om een kost van een aan te kopen huis te betekenen had ik graag een richtprijs gehad voor volgende: 1 dak te renoveren momenteel asbest leien op dak + 2 gevels Afmetingen dak 6m breed 9m diep helling van 45 graden. Daarnaast word een deel nieuwbouw voorzien waarop een dak moet komen. Afmetingen: 6m breed 9meter diep helling van 45 graden. Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Nieuw hellend dak Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 120 Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Herentals
Offertes asbest verwijderen