Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Asbest verwijderen in dak

Asbest verwijderen

Asbest verwijderen

Casius brengt je in contact met de beste asbestverwijderaars uit de buurt.

Asbest laten verwijderen?

Asbest was lange tijd een populair materiaal bij de constructie van woningen. Jammer genoeg zijn de vezels schadelijk als je ze inademt. Vaak duurt het 20 jaar of langer voor er gezondheidsproblemen optreden. Het hoeft dus niet gezegd dat asbest niet meer wordt gebruikt in de bouwsector. Vijftien jaar geleden al besloot de regering om het produceren en gebruiken van asbestbevattende materialen te verbieden.

Toch zie je in Vlaanderen nog veel asbest, vooral bij oudere woningen. Het is heel belangrijk om dit asbest op een professionele en veilige manier te verwijderen. Zelfs het herkennen van asbest is een vak op zich en kan dus niet door eender wie worden uitgevoerd.

Ben je op zoek naar een professionele asbestverwijderaar in de buurt? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen.

Waar komt asbest voor?

Asbest is veelzijdig en werd dus op veel verschillende manier gebruikt. Meer dan 3000 toepassingen, dus er is een reële kans dat je ergens in of rond je woning asbest aantreft. In onderstaande lijst vind je een overzicht waar het verborgen kan zijn.

  • In de woning: Plafondbeplating, rookafvoer, vezelplaten, imitatiemarmer, leidingen, vloerzeil, meterkast, geiser, onderdakplaten, vloerbekleding, pleisterwerk, vloertegels, 
  • Balkon: Balkonvloer, plantenbak
  • Dakbeschot: Golfplaten, dakleien, schouwkap, afvoerbuizen,goten, schouwpijp, gevelleien, sandwichpanelen
  • Tuin: Riolering, golfplaten borders

Asbestinventaris

Bij de opmaak van een asbestinventaris stelt een erkende specialist een rapport op van alle aanwezige asbest in het gebouw. Dit rapport geeft weer hoe je de aanwezige asbest veilig en efficiënt kan verwijderen. Voor particulieren is dit rapport op dit moment niet verplicht. Maar vanaf 2021 moet elke woning die gebouwd is voor het zogenaamde risicobouwjaar - 2001 - een asbestinventaris bezitten bij verkoop. Pas tegen 2032 moet elke eigenaar van een woning ouder dan 2001 verplicht zo'n rapport bezitten, of je het nu verkoopt of niet

Zijn er premies voor asbestverwijdering?

Helaas kan men in België voor het verwijderen van asbest geen premies verwerven. Bij een renovatie maakt asbestverwijdering wel deel uit van het volledige renovatieproject. Voor deze werken kom je wel in aanmerking voor een aantal andere premies zoals de Vlaamse renovatiepremie.

 

Prijs om asbest te verwijderen?

De kosten voor asbestverwijdering kan je opsplitsen in twee grote delen. Enerzijds heb je de prijs voor de abestinventaris, anderzijds heb je de kosten voor het effectief verwijderen van de asbesthoudende materialen. Bij het verwijderen is er een onderscheid tussen ruimtes en de veel voorkomende asbesthoudende golfplaten. In onderstaande tabel vind je enkele prijsindicaties weer.

Type asbestverwijdering Prijs
Asbestinventaris € 200 - € 700
Verwijdering asbest golfplaten € 600 - € 1.250
Asbestverwijering per ruimte van 35 - 50 m² € 750 - € 1.000
201 Asbest

Asbestverwijdering

Casius bezorgt je meerdere offertes op maat voor het verwijderen van asbest.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten asbestverwijdering

zondag 23 januari 2022

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Oude leien (asbest vrij) verwijderen en nieuwe isolatie en muurbekleding ( kunststof shingels?) aanbrengen op een opp. van ongeveer 40m².


Gevel- en metselwerken Everberg
woensdag 19 januari 2022

Oud bijgebouw met asbest afbreken en nieuwe bijbouw plaatsen

Een hoop werken gepland rond onze bijbouw. Oude moet worden afgebroken en een nieuwe bijbouw met zelfde afmetingen (gelijkvloers) moet worden gebouwd. Momenteel liggen er golfplaten met asbest op.


Aan-, uit en opbouw Linden
woensdag 19 januari 2022

Nieuw hellend dak leggen

Ongeveer 145m² asbestleien dak van 1970. Totale renovatie, nieuwe dakpannen en isolatie. De structuur is normaal nog in orde.


Dakdekken en dakherstelling Tielt
maandag 03 januari 2022

Nieuw hellend dak leggen

Wij zouden graag ons oud dak vernieuwen naar een dak met dakpannen maar er zitten zonnepanelen op die je er zou moeten afnemen en terugplaatsen. Het oude dak bestaat uit leien in asbest en moet nog worden afgebroken. Je zal eventueel het gebinte moeten vervangen, indien nodig. Ook het onderdak onderdak en isolatie plaatsen.


Dakdekken en dakherstelling Linkhout
maandag 03 januari 2022

Leien dak vervangen

Huis van 1975 met asbestleien willen we laten vervangen door dakpannen of dakpanplaten en tegelijk isoleren. Vrijstaande woning, enkel gelijkvloers. Oppervlakte dak 150 m² ongeveer.


Dakdekken en dakherstelling Heppen
maandag 03 januari 2022

Nieuw hellend dak leggen

Vakman nodig voor een nieuw dak te plaatsen met dakpannen Het huidige dak bestaand uit asbest leien van 50 jaar oud moet nog worden afgebroken. Waarschijnlijk zal het dakgebinte ook moeten vervangen worden. gelijkvloerse woning 16.5m/9.5m


Dakdekken en dakherstelling Zutendaal
dinsdag 28 december 2021

Afbreken asbestisolatie en afwerken met nieuwe bekledingslaag

Afbreken asbestisolatie en geïsoleerd afwerken met een nieuwe bekledingslaag. Geen voorkeur: voorstellen voor pvc, crepi, hout etc zijn welkom. Het gaat om één enkele puntgevel van 80 à 100 m².


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
woensdag 22 december 2021

Leien gevel vervangen

Vervangen oude leien (asbest) Plat dak. Bovenverdieping gevel is bekleed met leien . Ongeveer 9x5m


Gevel- en metselwerken Turnhout
dinsdag 14 december 2021

Afbraakwerk en vervanging van dak met asbest

Tuinhuis heeft een dak met gebonden asbest (+/- 30m2). Dit dak moet verwijderd worden en nieuw dak moet geplaatst worden, enkel op een deel van het bestaande tuinhuis (+/- 24m2). De rest van het tuinhuis wordt afgebroken. Het zijn nu ook twee koten die naast elkaar staan waarvan we het linker gedeelte gaan afbreken.


Dakdekken en dakherstelling Mortsel
dinsdag 30 november 2021

Nieuw golfplaten dak leggen: asbest verwijderen

Bestaand dak met vermoedelijk asbest golfplaten in schuurgebouw +/_ 100m2. Asbestplaten verwijderen en nieuwe asbestvrije golfplaten monteren.


Dakdekken en dakherstelling Mol
woensdag 17 november 2021

Asbestleien verwijderen en eventueel nieuw dak plaatsen

Asbestleien op het dak van een oude woning verwijderen. Het gaat om 140 m² in totaal. Indien mogelijk mag er ook een voorstel komen om een nieuw dak uit natuurleien te plaatsen. Andere opties zoals gewone dakpannen zijn ook mogelijk.


Andere / klussen Herselt
woensdag 27 oktober 2021

Asbestplaten verwijderen, isoleren en nieuw dak leggen

Een deel van het dak moet vervangen en geïsoleerd worden. Momenteel zijn de gevel en het dak bekleed met Eternit golfplaten en Menuiserite. Er moet dus ook asbesthoudend materiaal worden verwijderd. Oppervlakte bij benadering is 11,50 m².


Dakdekken en dakherstelling Berchem (Antwerpen)
dinsdag 26 oktober 2021

Hellend dak met asbest renoveren en een dakkapel plaatsen

We hebben een dak met asbest leien. Het is het dak van het huis zelf, een gesloten bebouwing van +/- 6x18m. Het dak zou dan ongeveer 90m² zijn. We zouden het nu dus graag laten vervangen en hier ook een dakkapel in willen plaatsen.


Dakdekken en dakherstelling Aartselaar
dinsdag 26 oktober 2021

Dak en gevel isoleren en bekleden

Wij willen onze achtergevel laten bekleden met hout en bijkomend laten isoleren. Een deel van het dak moet eveneens vervangen worden en geïsoleerd. Momenteel zijn de gevel en het dak bekleed met Eternit golfplaten en Menuiserite. Er moet dus ook asbesthoudend materiaal worden verwijderd. Oppervlakken bij benadering: gevel: 16,60 m² en het dak: 11,50 m².


Gevel- en metselwerken Berchem (Antwerpen)
woensdag 20 oktober 2021

Asbest afvoeren + dak en gevel afwerken

Eind dit jaar krijgen we de sleutels van onze woning. Er zou wel eerst zsm een firma moeten komen voor het verwijderen van asbest-leien aan gevel en dak. Er kan makkelijk een stelling geplaatst worden om te werken langs de zijkant van de woning zodat er geen hinder is van het verkeer. Bijkomend: - 50m² - gevel afwerken met crépi of uitbekleden met kunststofplaten. - 60 m² hellend dak: isoleren en opnieuw leggen


Dakdekken en dakherstelling Schepdaal
Offertes asbest verwijderen