Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Afbraakwerk

Afbraakwerk

Kleine of grote afbraakwerken te doen?
Casius brengt je in contact met de beste vakmannen in de regio.

Afbraakwerken uitvoeren

Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie is het vaak nodig om eerst afbraakwerken uit te voeren. Soms dient bijvoorbeeld een oud gebouw afgebroken te worden om een bouwgrond bouwrijp te maken. Maar ook gedeeltelijk afbraakwerk is vaak nodig, denk maar aan het uitbreken van een binnenmuur of het afbreken van een plafond, een vloer of een tussenwanden. Afbraakwerken zijn dus vaak nodig, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Wil je meteen contact opnemen met een vakman?

Dat kan! Klik op de groene knop en wij brengen je gratis en vrijblijvend in contact met de beste aannemers uit jouw buurt voor afbraakwerken. 

Grond- en afbraakwerken

Bij het bouwrijp maken van een terrein gaan grond- en afbraakwerk vaak samen. Eerst wordt het bestaande gebouw (of een andere structuur) afgebroken en afgevoerd. Vervolgens zijn er vaak grondwerken nodig om de grond op te hogen, sleuven te graven voor funderingen, het plaatsen van een regenwaterput, …

Kleinere afbraakwerken

Het is natuurlijk niet altijd nodig om een woning, schuur of garage volledig te slopen. Vaak gaat het bij verbouwingen om kleinere afbraakwerken, denk maar aan het uitbreken van vloeren, het strippen van gebouwen of het uitbreken van badkamers en keukens. Deze soorten sloopwerken vereisen een grote precisie, vakmanschap en het geschikte materiaal. Het is dus belangrijk dat je de juiste vakman hiervoor aanspreekt. Zo ben je zeker van een vakkundige aanpak.

Afbraakwerken

Kostprijs afbraak woning

Maar hoeveel kost het nu om een huis te laten afbreken? Die prijs hangt af van verschillende factoren. De werkuren tellen natuurlijk mee, maar je betaalt ook voor het laten recycleren van het sloopmateriaal. Bouwafval van afbraakwerken wordt meestal in een container verzameld en door een privébedrijf verwerkt.

Vaak is bouwpuin van afbraakwerken een mengeling van betonpuin, metselwerkpuin, hout, kunststoffen, metaal, gips, kalk, … Deze materialen worden in een recyclagebedrijf gescheiden en zoveel mogelijk hergebruikt. Bij afbraakwerken zal er wel zoveel mogelijk gepoogd worden om de afvalstromen te scheiden. Dat maakt het makkelijker om de materialen te recycleren.

Als je rekening houdt met alle kosten, dien je ongeveer te rekenen op een bedrag tussen € 7.500 tot € 10.000 om een doorsnee woning met drie slaapkamers te laten afbreken en het materiaal af te voeren. De kostprijs voor de afbraak van een woning kan dus aardig oplopen. Vraag daarom zeker enkele offertes aan via Casius om makkelijk de prijzen te kunnen vergelijken.

Wat kosten kleine afbraakwerken?

Ook de prijzen voor kleinere afbraakwerken hangen af van heel wat factoren. Hieronder vind je een overzicht van enkele richtprijzen. Zo kan je gerichter zelf een schatting maken. Zoek je een concrete offerte? Wij helpen je graag snel aan enkele offertes van onze gespecialiseerde vakmannen.

Soort afbraakwerken Prijs per m²
Kaal maken vloeren, plafonds en wanden € 7 tot € 15
Het slopen van binnenmuren € 15 tot € 25
Afbraak gevelsteen € 7 tot € 15
Afbreken van houten vloeren € 7.50
Afbreken plafonds uit gipsplaten € 6.50
Afbreken wandtegels € 12

* Afbraakwerken prijzen incl. btw

Kan ik een premie krijgen voor afbraakwerken?

Dat kan! De overheid geeft ook premies voor sloop- en afbraakwerken. Het bedrag van die premie kan zelfs oplopen tot enkele duizenden euro’s. Natuurlijk is deze premie gekoppeld aan enkele voorwaarden en kan het bedrag van deze premie wijzigen.

Meer informatie over de huidige slooppremies vind je hier:

https://www.energiesparen.be/slooppremie

Check zeker ook hoeveel btw je dient te betalen op afbraakwerken. In sommige gevallen is dit slechts 6%. Ook dat kan een groot verschil maken in de totale kost voor de afbraak.

Grond en afbraakwerken

Hoe slooppremie aanvragen?

Je wil checken of je recht hebt op een slooppremie en hoe je die dan moet aanvragen? Hier vind je meer informatie over de slooppremie van de Vlaamse overheid. 

Mogelijk heb je ook recht op andere premies voor je verbouwing of nieuwbouw. Een handig overzicht van alle soorten premies van de Vlaamse overheid vind je hier

Premiezoeker Vlaamse Overheid

Nog enkele richtprijzen voor afbraakwerken

Hoeveel kost afbraak schuur?

Staat er op je bouwgrond nog een oude schuur? Dan kan je voor de afbraak rekenen op een bedrag van ongeveer € 40 tot € 55 per vierkante meter (grondoppervlak van je schuur).

Wat kost afbraak garage?

Ook voor de afbraak van een garage dien je te rekenen op een bedrag tussen € 40 en € 55 per vierkante meter. Die richtprijs is all-in inclusief het afvoeren van het puin en inclusief btw.

Vergelijk gratis offertes afbraakwerken

Gratis offertes vergelijken