Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakrenovatie

Dakrenovatie

Dakwerker in de regio voor een dakrenovatie?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier!

Dakrenovatie: wat hoort er allemaal bij?

Hoe een dak vernieuwen?

Het woord dakrenovatie dekt vele werken. Van soorten dakbedekking en dakpannen over dakisolatie tot volledig nieuw houtwerk onder de dakpannen. Hellende daken of platte daken? Welke werken wil je precies laten uitvoeren?

Hieronder vind je een overzicht van enkele mogelijkheden om van jouw dak opnieuw een waterdicht pareltje te maken waar je vele jaren plezier van hebt.

Wil je meteen concrete offertes voor jouw dakrenovatie?

Bespreek je alles liever onmiddellijk met een vakman? Vergelijk gratis en vrijblijvend enkele offertes bij erkende dakwerkers uit je buurt. Klik op de button hieronder en wij doen het nodige!

Dakrenovatie: prijzen en opties

Dak laten vernieuwen

Hoe renoveer je een dak?

De dakbedekking aanpakken is een logische stap. Officieel gaat een dakpan een jaar of 50 mee. Storm, brute pech of slijtage kunnen daar anders over beslissen. Je hebt dus keuzes bij een dakrenovatie. Ligt je dak er al een hele tijd op of wil je isoleren via buitenaf? Dan kan je een volledige renovatie overwegen. Zit je met een lek of een paar dakpannen die gebroken zijn? Dan hoef je maar een klein stuk te vervangen. Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs van de uiteindelijke renovatie oploopt. Lees hier alles over hellende daken of klik hier voor een plat dak.

... wat zijn de opties?

Je kan meteen je dakisolatie aanpakken. Isoleren van buitenaf is interessant als je de oude dakbedekking weghaalt, wordt dit interessant. Isoleren kan ook van binnenuit. Je oude dakbedekking kan gewoon blijven, maar je verliest wel ruimte in de kamers. Alle info over de verschillende soorten isolatiematerialen vind je hier.

Dak vernieuwen prijs

Controleer altijd of het houtwerk nog in goede staat is. Vooral bij oude woningen heeft het onderdak al serieus afgezien. Vocht en het gevecht tegen de zwaartekracht eisen hun tol en de draagbalken slijten langzaam af. Vooral na een lek in het dak zijn hier vaak kosten aan. Dakbedekking en houtwerk samen aanpakken kost geld, maar je zit wel goed voor tientallen jaren.

Je kan kiezen voor een onderdak. Dat beschermt de onderliggende elementen - zoals isolatiemateriaal - tegen vocht, koude en stof. Tegelijk laat het damp naar buiten ontsnappen. Belangrijk, want natte isolatie met schimmel in of een isolatielaag die niet winddicht is, verliest een groot deel van zijn isolerende waarde. Lees hier alle info over een onderdak.

Meer licht met dakkapel

Een dakkapel geeft je in één klap meer licht én ruimte. Verschillende afwerkingen in hout, pvc of zink laten de dakkapel mooi aansluiten bij de rest van je woning. Alle info over een dakkapel en de nodige vergunningen vind je hier.

Vergunning & premies

Vergunning of architect nodig?

Voor de meeste dakrenovaties heb je geen vergunning nodig. Je kan dus gewoon bij een aannemer of dakwerker aankloppen om met de werken van start te gaan. Er zijn een paar uitzonderingen:

  • Heeft de renovatie invloed op de stabiliteit van de woning? Dan moet je wel een vergunning aanvragen bij het Omgevingsloket.
  • Er zijn regels voor werken die een invloed hebben op het uitzicht van de straat.

Om zeker te zijn, controleer je toch best bij je gemeente of via het Omgevingsloket.

Zijn er premies?

Premies van netbeheer Fluvius

Als je dakisolatie aanbrengt, kan je bij Fluvius online een premie aanvragen. Vanaf 2021 moet je die isolatie verplicht laten plaatsen door een aannemer om in aanmerking te komen voor de premie. Ontdek hier alle info over premies voor dakisolatie.

Verder is er een Totaalrenovatiebonus voor wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen. Vraag je 3 of meer premies aan en laat je alles uitvoeren binnen een periode van 5 jaar, dan kom je in aanmerking voor een bonus. Hoe meer maatregelen je combineert, hoe groter de bonus. Meer info vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid voorziet een overkoepelende renovatiepremie voor wanneer je verschillende renovaties met elkaar combineert. Die werken worden opgedeeld in 4 categoriën - ruwbouw, dakwerken, buitenschrijnwerk en technische installaties. Per categorie moet je een minimum bedrag aan facturen voorleggen om voor de premie in aanmerking te komen. Voor wie een hoop werken wil combineren is een ideale premie. Alle info over de renovatiepremie vind je hier.

Premie in mijn gemeente of stad

In een aantal gemeentes of steden zijn extra premies beschikbaar voor het plaatsen van dakisolatie. Via deze premiezoeker kan je nagaan of dat bij jou het geval is of je kan rechtstreeks contact opnemen met jouw gemeente- of stadhuis.

Dakwerken zijn niet te onderschatten en komen vaak neer op redelijk wat maatwerk. Alles moet waterdicht zijn en je wil geen koudebruggen overlaten. Het kan dus geen slecht idee zijn om beroep te doen op een erkende vakman. Zeker als je weet dat het voordeliger kan zijn dankzij het verlaagde btw-tarief. Benieuwd naar een richtprijs? Vergelijk gratis enkele offertes bij erkende vakmensen uit je regio.

Dak vernieuwen prijs

Wat kost gemiddeld een dakrenovatie?

Het is niet evident om de kosten van een dakrenovatie in kaart te brengen. Mogelijk twijfel je nog over welke materialen je wil gebruiken, of de dakwerker stelt misschien zelf een beter alternatief voor? De prijs van een nieuw hellend dak hangt ook af van het materiaal dat ze moeten verwijderen. En uit welke soorten nieuwe dakbedekking kan je kiezen? Een hellend dak met betonnen dakpannen of gaat het over een plat dak waar je epdm of roofing op wil laten leggen? Of ga je eerder voor een ecologisch groendak??? Ook verschilt het uurloon van dakwerkers. De exacte kosten weten? Bekijk hieronder enkele richtprijzen voor de grootste kosten bij een totale dakrenovatie of lees het artikel kosten dakdekker.

Het is dus niet zo eenvoudig om de prijzen voor een nieuw dak zomaar te vergelijken. De beste manier om jouw dakrenovatie prijs goed in te kunnen schatten is door gratis vrijblijvend offertes op te vragen

Type dakwerk Richtprijs
Dakisolatie plaatsen € 10 - € 40 per m²
Dakkapel plaatsen € 3.500 - € 5.500
Dakraam plaatsen € 600 - € 1.400
Lichtkoepel plaatsen € 800 - € 2.000
Lichtstraat plaatsen € 2.000 - € 5.000
Dakpannen leggen € 25 - € 55 per m²
Dakleien leggen € 35 - € 100 per m²
Epdm plaatsen € 50 - € 75 per m²
Roofing branden € 40 - € 60 per m²
Uurloon dakwerker € 35 - € 45 per uur

Recente opdrachten dakrenovatie

maandag 14 november 2022

Dakrenovatie + nieuwe goten

Dakoppervlakte rond 80 m². Plaatsen van keramische dakpannen en nieuwe houtlatten. Plaatsen van onderdakfolie en nieuwe dakgoten.


Dakdekken en dakherstelling Wuustwezel
maandag 10 oktober 2022

Hellend dak met leien vervangen + isoleren

Dakrenovatie: Dak bedekking (waarschijnlijk asbest leien) van bouwjaar 1968 vervangen + daksolatie + vervangen van dakgoten + checken dakconstructie Het is een hellend dak.


Dakdekken en dakherstelling Westerlo
vrijdag 22 juli 2022

Vergunning en plan nodig voor dakrenovatie

Huidig dak heeft geen vergunning. Vergunning aanvragen voor. Volledig nieuw dak aan te leggen volgens de regels.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Niklaas
woensdag 02 maart 2022

Dakrenovatie met plaatsing dakkapel van 4 meter

Vervangen van dakpannen en isolatie van het volledige dak (ongeveer 95m²) en een dakkapel over de volledige lengte van de badkamer van 4 meter nieuw aanmaken. Deze mag met plat dak zijn.


Dakdekken en dakherstelling Lommel
woensdag 16 februari 2022

Dak herstellen en renoveren

Dakrenovatie, lood- en zinkwerken. Gesloten bebouwing. We zitten op enkele plaatsen met lekken en we willen graag iemand die het dak naziet en dan ook herstelt.


Dakdekken en dakherstelling Hasselt
woensdag 16 februari 2022

Architect nodig voor dakrenovatie

40m2 nieuw dak en veiligheidscoördinatie. Dit is voor een renovatie.


Bouwtekening en ontwerp Gent

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Offertes dakrenovatie aanvragen

Offertes aanvragen