Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
badkamer betegeling

Badkamer betegeling

Een van de meest gebruikte middelen om de wand van een badkamer te bedekken zijn badkamer tegels. Hier leest je meer info over de mogelijkheden.

De badkamer laten betegelen?

Wil je een nieuwe badkamer plaatsen of sta je voor een badkamerrenovatie? Dan is het betegelen van je badkamer zeker een onderdeel van de werken. Badkamer tegels moeten perfect geplaatst worden. De voegen moeten overal even groot zijn en uiteraard moeten de tegels perfect in één vlak zitten. Mooi geplaatste badkamer betegeling bepaalt voor een groot deel de look van je badkamer. Kun je dit zelf of roep je best de hulp in van een professional? En wat kost een badkamer betegelen eigenlijk? Wees gerust, je staat er niet alleen voor. In dit artikel helpen wij je op weg naar een perfect resultaat mat badkamer tegels in je sanitaire ruimtes. Zo wordt je project een groot succes!

Waarom vloeren en muren laten betegelen?

Het plaatsen van badkamertegels heeft talloze voordelen. Tegels zijn sterk en duurzaam. Een betegelde badkamer is zeer makkelijk in onderhoud. Je hoeft de tegels enkel met water en een schoonmaakproduct af te wassen en ze zijn terug als nieuw. Als tegels goed geplaatst zijn, zijn er geen kieren of gaten waarin zich vuil gaat nestelen. Tegels zorgen ervoor dat je badkamer altijd hygiënisch blijft. Tegels geven ook een stijlvolle uitstraling aan je badkamer. Met tegels bepaal je je eigen stijl.

Wil je prijzen vergelijken voor het betegelen van jouw badkamer?

Bij Casius brengen we je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmensen uit jouw buurt. Klik hieronder en vraag meteen tot drie offertes aan. Al onze vakmensen voldoen aan het kwaliteitslabel 'erkend vakwerk'. Zo ben je altijd zeker dat je stielmannen over de vloer krijgt met ervaring die weten waar ze aan beginnen. Wat dat label erkend vakwerk inhoudt ontdek je hier. 

Badkamertegels Met Motief

Je badkamer betegelen

Bij het betegelen van een badkamer horen vloertegels en wandtegels. Jij bepaalt zelf wat er dient betegeld te worden. Wil je je badkamer volledig betegelen of enkel de muren rond je bad betegelen? Of misschien wil je slechts één muur betegelen van je badkamer en de andere muren schilderen. Dit kan ook. Veel mensen vervangen hun bad door een inloopdouche. Een inloopdouche betegelen in dezelfde stijl als de rest van je badkamer is dan een must. Bij Casius.be vind je al heel wat informatie en antwoorden op je vragen rond het betegelen van je badkamer. Ga gerust eens kijken en laat je inspireren. Via het groene offerteformulier vind je bovendien zeer makkelijk de juiste vakmensen om je badkamer te betegelen.

Je douche betegelen

Heb je een afzonderlijke douche, bijvoorbeeld als extra douche aan de logeerkamer? Dan kun je deze ook zonder problemen met tegels laten afwerken. Wil je enkel de douchevloer betegelen? Ook dit is mogelijk. Of wil je in je badkamer enkel je douchewand betegelen? Geen probleem. Hoe klein of groot de oppervlakte ook is die moet betegeld worden, een vakman werkt dit even zorgvuldig af.

Je toilet betegelen

Ook om je wc te betegelen, schakel je best een vakman in. Hoe klein deze ruimte ook is, mooie en stijlvolle tegels die perfect geplaatst zijn geven aan dit kamertje dezelfde allure als aan de rest van je woning. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de vloer en de muren tot op een bepaalde hoogte te betegelen. Jij bepaalt zelf hoever je met betegeling wilt gaan.

tegels douchewand

Kun je je badkamer betegelen over oude tegels?

Misschien wil je niet direct je vloer uitbreken omdat die best nog wel in goed staat is. Dan is de vraag: kun je je badkamer betegelen over oude tegels? In principe kan dit. Echter is dit geval per geval te bekijken. Alles hangt af van de staat van de bestaande tegels. Sowieso wordt de vloer altijd zodanig voorbereid dat nieuwe tegels er perfect kunnen op gelegd worden. Oude muurtegels kun je beter weghalen zodat de muur mooi egaal kan gemaakt worden voor de nieuwe betegeling. Als je je muren gaat isoleren en afwerken met Gyproc, hoef je misschien toch niet je oude tegels weg te halen. Het kan een stuk schelen in de prijs wanneer je de bestaande tegels laat zitten. Anderzijds kan het ook de werken hinderen. Vraag hiervoor advies aan de vakman. Hij kan jou precies laten weten wat je met je oude tegels moet doen.

Kies je eigen stijl

Zowel bij een nieuwe badkamer als bij het renoveren van je huidige badkamer stelt zich de vraag: welke stijl wil je? Een vakman zal jou hierin helpen. Kies bijvoorbeeld voor grote tegels voor een moderne badkamer en kies kleinere tegels voor een traditionele woning. Je hebt de keuze tussen bijvoorbeeld faiencetegels en keramische tegels. Of kies je voor een zuiders gevoel met mozaïektegeltjes? Met natuurstenen tegels creëer je een warme en natuurlijke sfeer in je badkamer. Naast het soort tegels kies je natuurlijk ook de kleur. Een lichte kleur van tegels creëert een groot ruimtegevoel in je badkamer. Donkere tegels zorgen voor een intiemere sfeer.


De mogelijkheden zijn enorm: wandtegels, badkamertegels, natuursteen, mozaïek, marmer, houtlook, keramiek, ... het assortiment aan badkamer tegels is enorm en zo ook jouw opties. Zie je door de bomen het bos niet meer? Laat dan een erkend vakman je helpen bij de beste keuze. Vraag hier offertes aan voor het plaatsen van vloer- en wandtegels in je badkamer.

Welke werken komen er allemaal kijken bij het installeren van je badkamer?

Een badkamer vernieuwen of een volledig badkamer installeren is niet enkel het kiezen en plaatsen van tegels. Het begint met een plaatsen van sanitair. Waterleidingen en afvoerbuizen moeten gelegd worden. Toilet, douche en bad moeten geplaatst en aangesloten worden. Er komt misschien nog een loodgieter aan te pas voor een boiler, centrale verwarming en radiatoren bijvoorbeeld. Er moet elektriciteit gelegd worden en de verlichting moet geïnstalleerd worden. Misschien ligt je badkamer tegen een buitenmuur en wil je deze isoleren? Of je wilt bijvoorbeeld oude muren mooi afwerken met pleisterwerk en ze daarna schilderen. Al deze werken moeten eerst uitgevoerd worden vooraleer je je badkamer kunt laten betegelen. De tegels zijn de uiteindelijke afwerking.

badkamer in grote tegels

Tegelwerken zelf doen of uitbesteden?

Misschien wil je een deel van de werken zelf doen. Maar er zijn nu eenmaal een aantal werken die helemaal volgens de regeltjes moeten gebeuren. De wetgeving hierrond is op dat gebied zeer strikt. Er moet bijvoorbeeld voldoende verluchting in je badkamer zijn. Elektriciteit moet gekeurd worden, je waterleiding moet perfect in orde zijn en uiteraard wil je ook dat de betegeling van je badkamer picco bello is. Hoe vindt je nu al die vakmannen die deze werken voor jou uitvoeren? Het is zeer eenvoudig. Op de website van Casius kun je offertes aanvragen. Jouw aanvraag wordt doorgestuurd naar bij drie vakmensen uit je regio. De vakmensen die bij Casius zijn aangesloten, zijn gescreend op hun service en kwaliteit. Zo ben jij als aanvrager zeker dat je enkel degelijke vakmannen aanspreekt. Het voordeel van Casius is dat je hier voor al je werken vaklui vindt: schrijnwerkers, dakwerkers, loodgieters... noem maar op. Je hoeft dus zelf niet op zoek te gaan en al deze professionelen te gaan aanschrijven. Je krijgt snel offertes toegestuurd en je kunt gaan vergelijken.

Waarom met een vakman samenwerken?

Het voordeel om met een vakman samen te werken is dat hij snel, efficiënt en degelijk werkt. Hij is ook verantwoordelijk voor de werken en je krijgt garantie. En wist je ook al dat je misschien recht hebt op een renovatiepremie vanwege de Vlaamse Overheid? Ook hierin kan een vakman jou raad geven. Als je met een vakman werkt, dan krijg je vaak ook kortingen op de materialen die je via hem aankoopt. Een vakman heeft namelijk vaste leveranciers bij wie hij aan voordelige prijzen aankoopt. Jij profiteert hier mee van. En daarnaast geeft een vakman jou ook raad op gebied van soorten materiaal, stijl en uitvoering. Soms krijg je van hem ideeën waar je zelf nog niet bent opgekomen. Of hij kan jou een combinatie van verschillende werken voorstellen zodat ze uiteindelijk goedkoper uitvallen dan je verwacht had. Om je badkamer te laten betegelen kunnen de kosten zodanig gedrukt worden dat je nog voor andere zaken een budget overhoudt.

Wat kost een badkamer betegelen?

De prijs van een badkamer betegelen hangt van een aantal factoren af. Wat een badkamer betegelen gaat kosten is niet zomaar op een paar minuten tijd te zeggen. Gaat het om een kleine badkamer betegelen met veel kleine hoekjes en kantjes, of gaat het om een grote strakke badkamer die met tegels moet bekleed worden? Ook het soort tegels en de grootte van de tegels speelt vaak een rol bij het bepalen van de prijs van betegeling. Is de vloer of de muur volledig klaar om te betegelen, of moeten de huidige tegels eerst nog weggenomen worden? Wil jij precies weten wat voor jouw badkamer te betegelen de prijs is? Dan vraag je best een aantal offertes aan.

Richtprijs badkamer betegelen

We kunnen echter wel een richtprijs geven. Als je voor een badkamer betegelen de prijs wilt berekenen, dan reken je als volgt: de totale kost bestaat uit de legprijs + de tegelprijs.

  • Legprijs: tussen de €30 en €50 per m²
  • Tegelprijs: tussen de €30 en de €60 per m²


Heb je bijvoorbeeld m² badkamer te betegelen? Dan komt dit op een prijs tussen de €1200 en de €2200.

Nogmaals, dit zijn richtprijzen. Als je vakmensen aanspreekt gaan zij jou precies laten weten wat de prijs voor jouw badkamer is. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Leg bij je vraag voor offertes zo goed mogelijk en in detail uit waarover het gaat. Je kunt ook foto's of bijvoorbeeld bouwplannen meesturen. Zo hebben de vakmannen een duidelijk zicht op wat de werken inhouden. Leg de verschillende offertes om je badkamer te betegelen naast elkaar en kies de juiste vakman uit. Jouw droombadkamer wordt binnenkort werkelijkheid!

Offertes tegelwerken aanvragen

We deden al een drietal keer beroep op Casius en waren telkens heel tevreden. Snelle reactie op onze aanvraag en de geselecteerde vakmensen waren allemaal bekwaam, betrouwbaar en hielden zich aan de gemaakte afspraken. We zouden iedereen aanraden om van de diensten van Casius te gebruiken. Niet twijfelen, gewoon DOEN!

Frieda Ringoet

Offertes tegelwerken aanvragen