Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Groendak

Groendak aanleggen

Een mooi natuurlijk dak voor jouw woning?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang meerdere offertes.

Een knap en milieuvriendelijk dak!

Een groendak is opgebouwd uit een aantal verschillende lagen. Onderaan de groene oase ligt een beschermende laag op het onderliggende dak. Daarboven komt een drainagelaag en helemaal bovenaan komen de planten.

In principe kan je een ecologisch dak gemakkelijker op een plat dak installeren dan op een hellend dak. Toch is een groendak plaatsen ook op een hellend dak of andere constructies zoals het kippenhok of de carport mogelijk.

De voordelen van een groendak

  • Positieve invloed op de levensduur van het dak en de dakbedekking
  • Heet een geluidsisolerende functie
  • Natuurlijke uitstraling en goed voor de biodiversiteit
  • In zomer houdt het de warmte buiten
Groendak met beplating

De verschillende types groendaken

Extensief groendak

In België en Nederland ongetwijfeld de populairste variant van de groendaken. Er is geen vergunning vereist en het kan zowel op een vlak- als hellend dak worden aangelegd. Extensieve groendaken hebben een kenmerkende afwerking met meestal enkel gras of sedum op.

Intensief groendak

Een intensief groendak is de complexere, duurdere en minder voorkomende optie. Hier gebruik je meer types beplanting en kunnen er zelf bomen en struiken worden geplaatst. Ook een terras en een eventueel tuinpad op het groendak zijn niet uitgesloten. Je kan het zien als een luxe versie van een extensief dak.

 

Wat kost een groendak per m2?

Plantjes kosten geld en dus moet je ook wat neerleggen voor een groen dak. Afhankelijk van de oppervlakte, de beplanting en de afwerking van je dak betaal je meer of minder. In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen.

Tyoe werk Richtprijs
Extensief groendak € 35 - € 85 per m²
Intensief groendak € 100 - € 150 per m²
Beplanting € 3 - € 10 per m²

Gratis offertes aanvragen

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Offertes aanvragen