Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Plat dak

Plat dak

Plat dak

Platte daken hebben heel wat voordelen. Zo zijn ze doorgaans goedkoper te plaatsen dan hellende daken en kan je onder platte daken optimaal gebruik maken van de ruimte. Vind de beste vakman voor jouw plat dak op deze pagina!

Waarom kiezen voor een plat dak?

Waarom kiezen voor een plat dak? Daar zijn heel wat goede redenen voor. Hieronder vind je de belangrijkste. Belangrijk bij een plat dak is natuurlijk dat het vakkundig geplaatst wordt. Ga daarom altijd in zee met een erkend en ervaren vakman. Via Casius kan u snel, gratis en vrijblijvend offertes opvragen van erkende vakmannen in jouw buurt. Je kan zo niet enkel de prijzen, maar ook de referenties van de vakmannen vergelijken! Gebruik maken van onze service is helemaal vrijblijvend en helemaal gratis!

3 voordelen van platte daken

Plat dak: goedkoper en ruimtebesparend

Waarom kiezen voor een plat dak? Een plat dak heeft enkele uitgesproken voordelen. De constructie van platte daken is veel eenvoudiger dan bij een hellend dak. Daardoor is het plaatsen van een plat dak meestal een stuk goedkoper. 

Ook kan je onder een plat dak volledig gebruik maken van de ruimte. Je zit niet met 'kamers' onder dak die toch al snel heel wat bruikbare ruimte van wegnemen. De kamers onder het dak zijn veel praktischer in te richten en af te werken. 

Een plat dak goed isoleren is eenvoudig

Platte daken kan je makkelijk heel goed isoleren. Het is een koud kunstje om een hele dikke laag isolatie aan te brengen. Zelfs boven op de dakbedekking wordt vaak nog isolatie geplaatst. Zo'n 'omgekeerd' dak is bijvoorbeeld ook een goede oplossing om een dak extra te isoleren als de normen voor isolatie strenger worden. Bij een hellend dak is extra isolatie veel moeilijker te realiseren. Bij een plat dak vernieuwen is extra isoleren dus ook perfect mogelijk zonder veel extra kosten aan de constructie.

Past bij een moderne bouwstijl

Wie een woning bouwt met een strakke en moderne look, kiest heel vaak voor een plat dak. Dat is de logische dakbedekking bij heel wat huizen in een moderne stijl. 

Om een plat dak te bedekken heb je verschillende keuzes. De constructie van je dak en het aantal vierkante meter speelt een grote rol bij de materiaalkeuze, maar professionals zullen bijna altijd voor roofing of EPDM gaan. Moet je het hele platte dak vernieuwen of slechts een klein deel? Informeer je voldoende om het juiste type dakbedekking te kiezen!

Plat dak in epdm

EPDM

Lange levensduur en amper onderhoud? EPDM is een ideale keuze!

Roofing branden

Roofing/bitumen

Roofing is het materiaal met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bitumen Dak

EPDM of roofing ?

Beide populaire materialen maar toch een andere prijs. Lees er alles over.

Recente opdrachten voor platte daken

woensdag 19 januari 2022

Plat dak isoleren en epdm plaatsen

We willen graag ongeveer 45 m2 plat dak isoleren, L - vorm , gemakkelijk te betreden. Er is 1 koepel aanwezig . De keuze valt op EPDM, nu ligt er roofing en dit lekt doorheen plafond.


Dakdekken en dakherstelling Avelgem
maandag 17 januari 2022

Architect voor verbouwing gelijkvloers

De verbouwing betreft een gelijkvloerse open ruimte met een a priori toegelaten omvorming naar woningdeel + tuin. De 2 voornaamste ingrepen : creatie van kleine patio (door uitsparing plat dak) + groot raam in achtergevel (verbinding met tuin): finaal plan/omgevingsvergunningaanvraag opmaken (plannen landmeter al beschikbaar) + punctuele verdere bijstand in project nadien (te bespreken)


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
maandag 17 januari 2022

Nieuw plat dak leggen

Er zijn vochtplekken op de 2e verdieping in de keuken en kleine kamer onder het plat dak. Waarschijnlijk een kleine scheur op het dak vermoed ik. Plat dak is gerenoveerd met EPDM in 2007.


Dakdekken en dakherstelling Anderlecht
vrijdag 14 januari 2022

EPDM rond afvoer plat dak herstellen

Lek aan de afvoer van een plat dakje herstellen. Het tapgat zal wss vervangen moeten worden alsook de epdm errond. Het gaat hier om een dakje van +-10m². De afvoer loopt naar beneden in de technische ruimte en zo naar de ondergrondse riolering.


Dakdekken en dakherstelling Tienen
vrijdag 14 januari 2022

Regenpijp vervangen en lekkage dak oplossen

De regenpijp (zink) die vanaf het dak naar beneden komt zou vervangen moeten worden. Graag ook nazicht van het bestaande systeem. Ook hebben we lekkages op een klein plat afdak dat gedicht zou moeten worden.


Dakloodgieterij Dworp
donderdag 13 januari 2022

Plat dak renoveren

Het zou gaan om EPMD te leggen om een plat dak + ongeveer 3,5mx10,00m die nu bedekt is met roofing. Er zit nu een dakkoepel in.


Dakdekken en dakherstelling Merelbeke

Ontvang snel offertes voor het plaatsen van een plat dak

Offertes aanvragen