Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakwerken in Oostende

Plat dak

Platte daken hebben heel wat voordelen. Zo zijn ze doorgaans goedkoper te plaatsen dan hellende daken en kan je onder platte daken optimaal gebruik maken van de ruimte. Vind de beste vakman voor jouw plat dak op deze pagina!

Waarom kiezen voor een plat dak?

Waarom kiezen voor een plat dak? Daar zijn heel wat goede redenen voor. Hieronder vind je de belangrijkste. Belangrijk bij een plat dak is natuurlijk dat het vakkundig geplaatst wordt. Ga daarom altijd in zee met een erkend en ervaren vakman. Via Casius kan u snel, gratis en vrijblijvend offertes opvragen van erkende vakmannen in jouw buurt. Je kan zo niet enkel de prijzen, maar ook de referenties van de vakmannen vergelijken! Gebruik maken van onze service is helemaal vrijblijvend en helemaal gratis!

3 voordelen van platte daken

Goedkoper en ruimtebesparend

Waarom kiezen voor een plat dak? Een plat dak heeft enkele uitgesproken voordelen. De constructie van platte daken is veel eenvoudiger dan bij een hellend dak. Daardoor is het plaatsen van een plat dak meestal een stuk goedkoper. 

Ook kan je onder een plat dak volledig gebruik maken van de ruimte. Je zit niet met 'kamers' onder dak die toch al snel heel wat bruikbare ruimte van wegnemen. De kamers onder het dak zijn veel praktischer in te richten en af te werken. 

Goed isoleren is eenvoudig

Platte daken kan je makkelijk heel goed isoleren. Het is een koud kunstje om een hele dikke laag isolatie aan te brengen. Zelfs boven op de dakbedekking wordt vaak nog isolatie geplaatst. Zo'n 'omgekeerd' dak is bijvoorbeeld ook een goede oplossing om een dak extra te isoleren als de normen voor isolatie strenger worden. Bij een hellend dak is extra isolatie veel moeilijker te realiseren. Bij een plat dak vernieuwen is extra isoleren dus ook perfect mogelijk zonder veel extra kosten aan de constructie.

Past bij een moderne bouwstijl

Wie een woning bouwt met een strakke en moderne look, kiest heel vaak voor platte daken. Dat is de logische dakbedekking bij heel wat huizen in een moderne stijl. 

Om een plat dak te bedekken heb je verschillende keuzes. De constructie van je dak en het aantal vierkante meter speelt een grote rol bij de materiaalkeuze, maar professionals zullen bijna altijd voor roofing of EPDM gaan. Moet je het hele platte dak vernieuwen of slechts een klein deel? Informeer je voldoende om het juiste type dakbedekking te kiezen!

Plat dak in epdm

EPDM

Lange levensduur en amper onderhoud? EPDM is een ideale keuze!

Roofing branden

Roofing/bitumen

Roofing is het materiaal met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bitumen Dak

EPDM of roofing ?

Beide populaire materialen maar toch een andere prijs. Lees er alles over.

Recente opdrachten voor platte daken

donderdag 01 december 2022

Lichtstraat plaatsen

Ik zou graag een lichtstraal van 3 meter x 1 meter laten plaatsen in ons platte dak.


Dakdekken en dakherstelling Rekem
zaterdag 19 november 2022

Oorzaak lek vinden en dak herstellen

Lek in het dak boven de keuken. We hebben de oorzaak nog niet gevonden, maar vermoedelijk ergens op de splitsing tussen het platte dak en het hellende dak ertegen. Bij felle regenval lekt het binnen in de keuken.


Dakdekken en dakherstelling Heist-aan-Zee
zondag 13 november 2022

Roofinglaag vernieuwen

Nieuw roofing op ons platte dak. Het gaat om een dak van 7 op 8 meter op de eerste verdieping.


Dakdekken en dakherstelling Lommel

Ontvang snel offertes van vakmannen in jouw buurt

Offertes aanvragen