Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Dakwerken in Oostende

Plat dak

Platte daken hebben heel wat voordelen. Zo zijn ze doorgaans goedkoper te plaatsen dan hellende daken en kan je onder platte daken optimaal gebruik maken van de ruimte. Vind de beste vakman voor jouw plat dak op deze pagina!

Waarom kiezen voor een plat dak?

Waarom kiezen voor een plat dak? Daar zijn heel wat goede redenen voor. Hieronder vind je de belangrijkste. Belangrijk bij een plat dak is natuurlijk dat het vakkundig geplaatst wordt. Ga daarom altijd in zee met een erkend en ervaren vakman. Via Casius kan u snel, gratis en vrijblijvend offertes opvragen van erkende vakmannen in jouw buurt. Je kan zo niet enkel de prijzen, maar ook de referenties van de vakmannen vergelijken! Gebruik maken van onze service is helemaal vrijblijvend en helemaal gratis!

3 voordelen van platte daken

Goedkoper en ruimtebesparend

Waarom kiezen voor een plat dak? Een plat dak heeft enkele uitgesproken voordelen. De constructie van platte daken is veel eenvoudiger dan bij een hellend dak. Daardoor is het plaatsen van een plat dak meestal een stuk goedkoper. 

Ook kan je onder een plat dak volledig gebruik maken van de ruimte. Je zit niet met 'kamers' onder dak die toch al snel heel wat bruikbare ruimte van wegnemen. De kamers onder het dak zijn veel praktischer in te richten en af te werken. 

Goed isoleren is eenvoudig

Platte daken kan je makkelijk heel goed isoleren. Het is een koud kunstje om een hele dikke laag isolatie aan te brengen. Zelfs boven op de dakbedekking wordt vaak nog isolatie geplaatst. Zo'n 'omgekeerd' dak is bijvoorbeeld ook een goede oplossing om een dak extra te isoleren als de normen voor isolatie strenger worden. Bij een hellend dak is extra isolatie veel moeilijker te realiseren. Bij een plat dak vernieuwen is extra isoleren dus ook perfect mogelijk zonder veel extra kosten aan de constructie.

Past bij een moderne bouwstijl

Wie een woning bouwt met een strakke en moderne look, kiest heel vaak voor platte daken. Dat is de logische dakbedekking bij heel wat huizen in een moderne stijl. 

Om een plat dak te bedekken heb je verschillende keuzes. De constructie van je dak en het aantal vierkante meter speelt een grote rol bij de materiaalkeuze, maar professionals zullen bijna altijd voor roofing of EPDM gaan. Moet je het hele platte dak vernieuwen of slechts een klein deel? Informeer je voldoende om het juiste type dakbedekking te kiezen!

Plat dak in epdm

EPDM

Lange levensduur en amper onderhoud? EPDM is een ideale keuze!

Roofing branden

Roofing/bitumen

Roofing is het materiaal met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bitumen Dak

EPDM of roofing ?

Beide populaire materialen maar toch een andere prijs. Lees er alles over.

Recente opdrachten voor platte daken

vrijdag 15 september 2023

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Beste, ik heb op mijn platte dak 2 oudere kopels die vervangen moeten worden. Ik denk, dat binnenmaat 90x90cm is. Een staat in de slaapkamer en daar heb ik al een nieuwe el.motor voor. Andere staat in de gang en dat zou manueel morgen openen. Ik heb minstens 3wandige koepels nodig voor warmte en geluid isolatie. Ik weet niet of dakopstanden nog gebruikt kunnen worden. Ik ben benieuwd naar de prije. Mvg, Edisa Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam / lichtkoepel in plat dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Mortsel
dinsdag 05 september 2023

Koepels vervangen op plat dak

We zijn dringend op zoek naar een firma die zowel koepels plaatst op platte daken en ook herstelling doet. We hebben een huis dat verkocht wordt maar hebben een afspraak met de kopers dat wij gaan zorgen en betalen voor het plaatsen van nieuwe koepels en ervoor te zorgen dat het plat dak lekvrij is. Het gaat over drie koepels op het onderste platte (±40 M2 dak) (niveau boven gelijkvloers) en herstelling van lekkage.


Dakdekken en dakherstelling Antwerpen
maandag 28 augustus 2023

Plat dak renoveren

het dak moet vernieuwd worden, maar de bestaande zonnepanelen moeten opgeruimd worden en daarna teruggeplaatst worden Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak zonder asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Dak renoveren Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Welke dakbedekking overweeg je voor het platte dak?: EPDM, Bitumen (roofing) Wat is de oppervlakte (m2) van het platte dak?: 200 Om wat voor type dak gaat het?: Plat dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Diepenbeek

Ontvang snel offertes van vakmannen in jouw buurt

Offertes aanvragen