Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Architect Houtskeletbouw

Architect gezocht?

Architect gezocht?

Je kan niet zonder voor een renovatie of nieuwbouw? Bij Casius vind je inspiratie, richtprijzen en de beste specialisten in jouw regio.

Erkend Vakwerk

Gescreende architecten
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Zoek je een architect?

Een goede architect of architecte in de regio vinden is geen sinecure maar het is wel van vitaal belang voor het bouwen of verbouwen van je woning. Ben je op zoek naar een architect voor de renovatie van je woning? Of schakel je liever een architectenbureau in voor plannen op te maken van je nieuwbouw? Eén ding is zeker, het is de dag van vandaag zo goed als onmogelijk om grotere bouw- of renovatiewerken zonder een bouwkundige aan te vatten.

Op zoek naar een goede architect in jouw buurt?

Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met architecten die geïnteresseerd zijn in jouw project. Zo kan je makkelijk vergelijken en de beste oplossing vinden voor jouw project!

Wat doet een architect?

Maar voor welke zaken ben ik nu eigenlijk bij een architect aan het juiste adres? In onderstaande lijst kan je een kort overzicht vinden van de voornaamste taken. Klik gerust door voor meer informatie over een van de topics.

Kostprijs architect

Elke architect of architecte bepaalt zijn of haar eigen prijs. Het eerste contact is vaak een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is normaal vrijblijvend en zal je in de meeste gevallen niks kosten. Speel op zeker en vraag dit op voorhand aan de specialist, zo kom je niet voor verassingen te staan. Bij het kennismakingsgesprek moet je nog geen schets of voorontwerp verwachten. In dit gesprek kom jij meer te weten over werkwijze en krijgt geef jij een goed idee van jouw project.

Op zoek naar een architect of architecte? Via Casius bezorgen we je 3 offertes van erkende architecten in de regio.

Kosten bij renovatie

De kosten van een architect voor een verbouwing zijn moeilijk op voorhand in te schatten. Gaat het om een totaalrenovatie van een grote open bebouwing of een kleinere verbouwing in een rijwoning? Of zoek je meer informatie over de kostprijs van een architect voor het plaatsen van een aanbouw of bijgebouw? Zoals je ziet is het moeilijk om een bedrag op de kosten van de architect te plakken.

Reken voor het inschakelen van een architect of architecte voor een renovatie op een bedrag tussen de €5.000 en €10.000.

Kosten bij nieuwbouw

In tegenstelling tot bij een verbouwing hebben de meeste architecten meer ervaring bij het ontwerpen of begeleiden van een nieuwbouwproject. Hier kunnen ze ook van “scratch” beginnen en moet er geen rekening worden gehouden met de bestaande constructie.

Bij de constructie van een nieuwe woning zal je bouwpartner je vaak van begin tot einde begeleiden in het bouwproces. Hij speelt een cruciale rol in het ontwerp, de opvolging en begeleiding van de werken. Als je dat wenst kan de architect ook instaan voor de keuze van de aannemer(s) voor de ruwbouw. Zij hebben vaak een paar vaste aannemers of bouwbedrijven waar ze regelmatig mee samenwerken. Dit speelt in iedereen zijn voordeel omdat er dan een goede verstandhouding is en de gemaakte afspraken gerespecteerd worden.

De kosten van een architect voor een nieuwbouw worden meestal in percentage van het totale bouwbudget berekend. Reken gemiddeld op 7 à 15% van het voorziene budget. In België is dat voor een nieuwbouw gemiddeld tussen de €15.000 en €22.500.

Architecten

Factoren die de prijs beïnvloeden

Ervaring van de architect of architecte

Iemand met tientallen jaren ervaring kan zich permitteren een hogere prijs te zetten dan een beginnende architect zonder referenties.

De omvang van je bouw- of renovatieproject

Ben je op zoek naar een architect om een aanbouw te regulariseren? Dan zal dit een eenvoudigere taak zijn dan het van a tot z begeleiden en ontwerpen van een nieuwbouwwoning. Denk ook aan extra taken zoals het opstellen van een 3D schets of werfcoördinatie. Deze opties zijn niet verplicht maar vergen wel extra inspanningen.

Begeleiding

Iemand die meer uren besteedt aan je project zal logischerwijze een hogere prijs hanteren. Denk hier ook aan bijvoorbeeld werfbezoeken en overleg met de aannemer of vakmannen die instaan voor de constructie of renovatie van je woonst.

Offertes aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd!

Jos Vandervoort

Recent ontvangen opdrachten

woensdag 19 januari 2022

Inschatting renovatie nieuwe woning

Ik wil een bod uitbrengen op een woning in Berchem. Er zullen werken nodig zijn (sowieso al electriciteit, badkamer vernieuwen, keukenruimte verplaatsen, terras heraanleggen).


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
maandag 17 januari 2022

Architect voor verbouwing gelijkvloers

De verbouwing betreft een gelijkvloerse open ruimte met een a priori toegelaten omvorming naar woningdeel + tuin. De 2 voornaamste ingrepen : creatie van kleine patio (door uitsparing plat dak) + groot raam in achtergevel (verbinding met tuin): finaal plan/omgevingsvergunningaanvraag opmaken (plannen landmeter al beschikbaar) + punctuele verdere bijstand in project nadien (te bespreken)


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
zondag 16 januari 2022

Architect gezocht voor renovatie woning

Voor de renovatie van ons halfopen huis zoeken we een architect uit onze regio. De renovatie zou bestaan uit het verplaatsen + vernieuwen van onze badkamer op de eerste verdieping en het renoveren/vervangen van onze achterbouw (nu garages) naar een volwaardige, energiezuinige leefruimte. Wij zouden graag modern en energiezuinig bouwen.


Bouwtekening en ontwerp Drongen
vrijdag 14 januari 2022

Architect voor renovatie woning

Renovatie van een woning (bj. 1964), hierbij wordt gedacht aan hertekenen van het grondplan, afbraak bestaande aanbouw en plaatsen van een nieuwe moderne uitbreiding. Het huis is ongeveer 600m² Het is een ouder gebouw.


Bouwtekening en ontwerp Kruishoutem
donderdag 13 januari 2022

Architect nodig voor renovatie

Ik zoek een architect voor de renovatie van mijn woning (in eerste instantie de benedenverdieping: herinrichting van de diverse ruimtes/ nieuwe vloeren (vloerverwarming?)/ electriciteit... Het is een open bebouwing.


Bouwtekening en ontwerp Lokeren
woensdag 12 januari 2022

Plan tekenen voor consrtuctie nieuwe garage met opbouw badkamer

Oude garage afbreken, nieuw zetten in de plaats hoger optrekken. Hierop zou ook nog een badkamer moeten komen omdat deze momenteel niet aanwezig is. Dus Wij zouden graag een architect hebben die ons kan helpen, ook i.v.m. de aanvragen en vergunningen.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen-Bovelingen
Offertes aanvragen