Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Architect

Architect gezocht?

Je kan niet zonder voor een renovatie of nieuwbouw? Bij Casius vind je inspiratie, richtprijzen en de beste specialisten in jouw regio.

Erkend Vakwerk

Gescreende architecten
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Zoek je een architect?

Een goede architect of architecte in de regio vinden is geen sinecure maar het is wel van vitaal belang voor het bouwen of verbouwen van je woning. Ben je op zoek naar een architect voor de renovatie van je woning? Of schakel je liever een architectenbureau in voor plannen op te maken van je nieuwbouw? Eén ding is zeker, het is de dag van vandaag zo goed als onmogelijk om grotere bouw- of renovatiewerken zonder een bouwkundige aan te vatten.

Op zoek naar een goede bouwkundige in jouw buurt?

Via deze website vind je snel, gratis en vrijblijvend architecten die geïnteresseerd zijn in jouw project. Zo kan je makkelijk vergelijken en de beste oplossing vinden voor jouw project!

Wat is het werk van een architect?

Maar voor welke zaken ben ik nu eigenlijk bij een architect of architecte aan het juiste adres? In onderstaande lijst kan je een kort overzicht vinden van de voornaamste taken. Klik gerust door voor meer informatie over een van de topics.

 

Kostprijs architect

Elke architect of architecte bepaalt zijn of haar eigen prijs. Het eerste contact is vaak een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is normaal vrijblijvend en zal je in de meeste gevallen niks kosten. Speel op zeker en vraag dit op voorhand aan de specialist, zo kom je niet voor verassingen te staan. Bij het kennismakingsgesprek moet je nog geen schets of voorontwerp verwachten. In dit gesprek kom jij meer te weten over werkwijze en krijgt geef jij een goed idee van jouw project.

Via Casius bezorgen we je 3 offertes van erkende architecten in de regio.

Kosten bij renovatie

De kosten van een architect voor een verbouwing zijn moeilijk op voorhand in te schatten. Gaat het om een totaalrenovatie van een grote open bebouwing of een kleinere verbouwing in een rijwoning? Of zoek je meer informatie over de kostprijs van een architect voor het plaatsen van een aanbouw of bijgebouw? Zoals je ziet is het moeilijk om een bedrag op de kosten van de architect te plakken.

Reken voor het inschakelen van een architect of architecte voor een renovatie op een bedrag tussen de €5.000 en €10.000.

Kosten bij nieuwbouw

In tegenstelling tot bij een verbouwing hebben de meeste architecten meer ervaring bij het ontwerpen of begeleiden van een nieuwbouwproject. Hier kunnen ze ook van “scratch” beginnen en moet er geen rekening worden gehouden met de bestaande constructie.

Bij de constructie van een nieuwe woning zal je bouwpartner je vaak van begin tot einde begeleiden in het bouwproces. Hij speelt een cruciale rol in het ontwerp, de opvolging en begeleiding van de werken. Als je dat wenst kan de architect ook instaan voor de keuze van de aannemer(s) voor de ruwbouw. Zij hebben vaak een paar vaste aannemers of bouwbedrijven waar ze regelmatig mee samenwerken. Dit speelt in iedereen zijn voordeel omdat er dan een goede verstandhouding is en de gemaakte afspraken gerespecteerd worden.

De kosten van een architect voor een nieuwbouw worden meestal in percentage van het totale bouwbudget berekend. Reken gemiddeld op 7 à 15% van het voorziene budget. In België is dat voor een nieuwbouw gemiddeld tussen de €15.000 en €22.500.

Architecten

Offertes aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd!

Jos Vandervoort

Offertes aanvragen