Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding hout

Houten gevelbekleding plaatsen

Een pas geïsoleerde gevel bekleden met houten panelen geeft jouw huis een rustieke toets. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en vraag gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Soorten hout om de gevel te bekleden

Hardhout

Hardhout was lange tijd gegeerd. Er zijn ook Europese soorten, maar de tropische hardhoutsoorten zijn de populairste. Je hoeft ze niet te behandelen met vernis en na verloop van tijd vergrijst dit hout. Tropisch hardhout is duur en ecologisch bijna niet meer te verantwoorden. Enkele voorbeelden van (tropisch) hardhout zijn: Europees eikenhout, ipé en padoek.

Thermowood

Thermisch hout of thermowood is speciaal behandeld dennenhout. Door langdurige verhitting verandert de structuur van het hout. Na behandeling is het duurzamer en bestand tegen schimmels en insecten. Dennenhout groeit in Europa en lijkt sterk op hardhout. Beiden hebben weinig onderhoud nodig, maar thermowood is een stuk ecologischer verantwoord.

Multiplex

Opgepast, Multiplex is geen houtsoort, maar bestaat uit verschillende lagen hout die verlijmd worden. Het is de opvolger van triplex. Multiplex is sterk maar niet vochtbestendig. Je moet het behandelen met een beits of coating voor je het als gevelbekleding kan gebruiken.

Al deze verschillende houtsoorten worden ook vaak gebruikt bij het aanleggen van een terras.

Voor- en nadelen van een houten bekleding

Hout is stijlvol. Hout is tijdloos. Hout is goud waard. Maar het is een natuurlijk materiaal. Het 'leeft' en er komt dus wat onderhoud bij kijken. Kortom, er zijn voor- en nadelen wanneer je werkt met hout.

  • Natuurlijke, rustieke look
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Eenvoudig te repareren
  • Hout vergt onderhoud
  • Tropische houtsoorten zijn niet ecologisch

Duurzaamheid houtsoorten

Om te beslissen welk hout je wil gebruiken, kan je kijken naar de duurzaamheidsklasse. Houtsoorten worden onderverdeeld in 5 klassen. Hoe hoger de klasse, hoe minder duurzaam het hout. We zetten als voorbeeld ook een aantal populaire houtsoorten bij elke duurzaamheidsklasse.

Klasse Duurzaamheid hout Levensduur in jaren Voorbeeld houtsoort
1 Zeer duurzaam >25 Afzelia, groenhart, okan, padoek, teak
2 Duurzaam 15-25 Europese eik, kastanje, taxus
3 Matig duurzaam 10-15 Amerikaanse witeik, cedrorana, Douglas fir
4 Weinig duurzaam 5-10 Amerikaanse roodeik, iepen, dennen,
5 Niet duurzaam <5 Berken, Europese beuk, esdoorn, sugi, populier

Hoeveel kost hout als gevebekleding?

De prijs voor een nieuwe gevelbezetting met houten afwerking varieert sterk. Het eindtotaal is afhankelijk van het type isolatie, de dikte van die isolatie, de totale oppervlakte, de houtsoort. Gemiddeld mag je toch al snel rekenen op € 100 tot € 225 per vierkante meter.

Wil je graag een exacte prijs voor jouw woning, vraag dan gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Vraag jouw gratis offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio

Recente opdrachten houten gevelbekleding

maandag 20 maart 2023

Buitengevel renovatie

Bestaande crepi herstellen (barsten en scheuren) en schilderen. Dus geen isolatie te plaatsen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Crepi Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Buggenhout
vrijdag 17 maart 2023

Renovatie van gevels: hout of metaal

Nog niet beslist wat we er precies tegen de gevel willen. Het gaat om isolatie van de buitenzijde + een bekleding omdat isoleren via spouwmuur niet mogelijk is. Momenteel een bakstenen gevel. Vrijstaande woning waarbij alle muren gerenoveerd moeten worden.


Gevel- en metselwerken Boortmeerbeek
woensdag 15 maart 2023

Houten of metalen platen als gevelbekleding

Renovatie van onze woning. We hebben één spouwmuur met een beetje isolatie die er al tussen zit, maar we willen nu de buitenkant isoleren en gevelbekleding plaatsen: metalen platen of hout. De woning is 14 x 14 (4 muren). Uiteraard zitten er enkele ramen bij. We willen nog een extra verdieping erbij plaatsen.


Gevel- en metselwerken Zonhoven
maandag 13 maart 2023

Kunststof gevelbekleding

Beste naar aanleiding van het plaatsten van nieuwe ramen, wens ik ook een deel van mijn gevel te vernieuwen, extra isoleren en dan afwerken met ofwel hout of PVC(houtlook). Alvast bedankt voor de info Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: PVC gevelbekleding Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs buiten (incl. nieuwe gevelbekleding) Wil je ook direct je gevel isoleren?: Ja Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Lokeren
maandag 13 maart 2023

Houten gevelbekleding

We zouden graag het bovenste deel van onze voorgevel bekleden met zwarte houten latten. Gaat over een driehoek van ongeveer 4m breed en 4m hoog. Graag plaatsbezoek om juiste inschatting van de situatie te kunnen maken.


Gevel- en metselwerken Oostduinkerke
donderdag 09 maart 2023

Achter- en zijgevel uitbouw isoleren en bekleden met hout

Achtergevel (van rijhuis) en zijgevel uitbouw isoleren en bekleden met hout. (ongeveer 37m² + 12 m²) De stukken zijgevel die boven het huis van de buren uitsteken ook isoleren en bekleden.(ongeveer 3m² en 30 m² denk ik) Eventueel ook de dakgoot aan de straatkant bekleden. (De gevels zijn al bekleed en dienen eerst nog vrijgemaakt te worden)


Gevel- en metselwerken Lier
woensdag 08 maart 2023

Houten gevelbekleding

We zijn op zoek naar een materiaal om een deel van onze voor- en zijgevel te bekleden. In totaal gaat het om een breedte van ongeveer 8,5 meter (enkel op het gelijkvloers). Er valt ook een deur in naar de berging die we zouden willen wegwerken in dezelfde bekleding. Onze voorkeur gaat uit naar een houtsoort die zwart geolied kan worden.


Gevel- en metselwerken Nijlen
maandag 06 maart 2023

Houten gevelbekleding

Afwerking gevel in thermowood hout - verschillende opties in kleur te bespreken - natuurlijke houtkleur of zwart geverfd.


Gevel- en metselwerken Boechout
zaterdag 04 maart 2023

Houten gevelbekleding

De zijgevel zouden we willen bekleden / laten bekleden in thermowood, aan dezelfde gevel zal ook een afsluiting nodig zijn die wij ook graag in thermowood zouden hebben.


Gevel- en metselwerken Ninove
vrijdag 03 maart 2023

Houten gevelbekleding

Renovatie van bestaande houten gevenbekleding. Graag stuur ik een foto ter verduidelijking.


Gevel- en metselwerken Geel
Offertes aanvragen