Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding hout

Houten gevelbekleding plaatsen

Houten gevelbekleding plaatsen

Een pas geïsoleerde gevel bekleden met houten panelen geeft jouw huis een rustieke toets. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en vraag gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Soorten hout om de gevel te bekleden

Hardhout

Hardhout was lange tijd gegeerd. Er zijn ook Europese soorten, maar de tropische hardhoutsoorten zijn de populairste. Je hoeft ze niet te behandelen met vernis en na verloop van tijd vergrijst dit hout. Tropisch hardhout is duur en ecologisch bijna niet meer te verantwoorden. Enkele voorbeelden van (tropisch) hardhout zijn: Europees eikenhout, ipé en padoek.

Thermowood

Thermisch hout of thermowood is speciaal behandeld dennenhout. Door langdurige verhitting verandert de structuur van het hout. Na behandeling is het duurzamer en bestand tegen schimmels en insecten. Dennenhout groeit in Europa en lijkt sterk op hardhout. Beiden hebben weinig onderhoud nodig, maar thermowood is een stuk ecologischer verantwoord.

Multiplex

Opgepast, Multiplex is geen houtsoort, maar bestaat uit verschillende lagen hout die verlijmd worden. Het is de opvolger van triplex. Multiplex is sterk maar niet vochtbestendig. Je moet het behandelen met een beits of coating voor je het als gevelbekleding kan gebruiken.

Al deze verschillende houtsoorten worden ook vaak gebruikt bij het aanleggen van een terras.

Voor- en nadelen van een houten bekleding

Hout is stijlvol. Hout is tijdloos. Hout is goud waard. Maar het is een natuurlijk materiaal. Het 'leeft' en er komt dus wat onderhoud bij kijken. Kortom, er zijn voor- en nadelen wanneer je werkt met hout.

  • Natuurlijke, rustieke look
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Eenvoudig te repareren
  • Hout vergt onderhoud
  • Tropische houtsoorten zijn niet ecologisch

Duurzaamheid houtsoorten

Om te beslissen welk hout je wil gebruiken, kan je kijken naar de duurzaamheidsklasse. Houtsoorten worden onderverdeeld in 5 klassen. Hoe hoger de klasse, hoe minder duurzaam het hout. We zetten als voorbeeld ook een aantal populaire houtsoorten bij elke duurzaamheidsklasse.

Klasse Duurzaamheid hout Levensduur in jaren Voorbeeld houtsoort
1 Zeer duurzaam >25 Afzelia, groenhart, okan, padoek, teak
2 Duurzaam 15-25 Europese eik, kastanje, taxus
3 Matig duurzaam 10-15 Amerikaanse witeik, cedrorana, Douglas fir
4 Weinig duurzaam 5-10 Amerikaanse roodeik, iepen, dennen,
5 Niet duurzaam <5 Berken, Europese beuk, esdoorn, sugi, populier

Hoeveel kost hout als gevebekleding?

De prijs voor een nieuwe gevelbezetting met houten afwerking varieert sterk. Het eindtotaal is afhankelijk van het type isolatie, de dikte van die isolatie, de totale oppervlakte, de houtsoort. Gemiddeld mag je toch al snel rekenen op € 100 tot € 225 per vierkante meter.

Wil je graag een exacte prijs voor jouw woning, vraag dan gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Vraag jouw gratis offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio

Recente opdrachten houten gevelbekleding

vrijdag 21 januari 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

Houten gevelbekleding plaatsen: voor- en zijgevel. Twee verdiepingen. Enkel bekleding, geen isolatie nodig. Dus enkel bekleden van de bakstenen muren.


Gevel- en metselwerken Letterhoutem
dinsdag 18 januari 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

Wij hadden graag onze hangaar laten bekleden met Larex zwart. 25x10X9 m hoote en 30meter lang.


Gevel- en metselwerken Moen
vrijdag 14 januari 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

Het betreft de isolatie en bekleding van de tipgevel aan de regenkant van het huis. Het huis dateert van 1930 en heeft geen spouwmuren. Graag verduurzaamd zacht hout (thermowood, oregon, lorken...) Ongeveer 50m²


Gevel- en metselwerken Aarschot
vrijdag 14 januari 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

Wij zouden graag onze gevel laten isoleren. Binnenmuur is momenteel bloot + afwerking in hout langs de buitenkant. De isolatie moet langs buiten geplaatst worden. Open bebouwing .


Gevel- en metselwerken Oeselgem
zaterdag 08 januari 2022

Vochtprobleem oplossen en gevelrenovatie uitvoeren

We hebben recent een hoekhuis gekocht waarbij we nu merken dat we een enorm vocht probleem hebben in de binnenmuren. We hebben geen spouwmuren dus we zullen aan de buitenzijde iets moeten laten plaatsen. Het zou gaan om ongeveer 120 vierkante meter. We zaten te denken in een combinatie tussen hout en crepi. Ook isoleren graag.


Gevel- en metselwerken Leopoldsburg
woensdag 05 januari 2022

Isoleren nieuwe houtskeletbouw

Wij hadden graag gevelisolatie van een nieuwbouw houtskeletbouwwoning (wanden HSB van 195mm) met cellulosevlokken (? = 0,038 W/mK) laten doen


Gevel- en metselwerken Diepenbeek
zaterdag 01 januari 2022

Herstel metselwerk gevel onder dakhoeken + rondom luifel

Oude "Knokse" villa waar op de hoeken van de gevel houten versieringsstukken tussen goot en metselwerk zitten. Die zorgen voor schade aan de gevel en moeten verwijderd worden. Het gaat in totaal om een 7tal knoppen rondom de woning en de uitbouw. Verder is er schade bij de verankering van de luifel in de muur. Ook dit moet herstelt worden.


Gevel- en metselwerken Ronse
donderdag 30 december 2021

metsen van nieuwe facade bijbouw + dicht metsen van oude ramen

betreft metsen van de facade bijbouw ( 1verdiep ) + dichtmetsen van 4 oude ramen 1/1m+ herstellingen facade


Gevel- en metselwerken Boekhoute
dinsdag 28 december 2021

Afbreken asbestisolatie en afwerken met nieuwe bekledingslaag

Afbreken asbestisolatie en geïsoleerd afwerken met een nieuwe bekledingslaag. Geen voorkeur: voorstellen voor pvc, crepi, hout etc zijn welkom. Het gaat om één enkele puntgevel van 80 à 100 m².


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
maandag 27 december 2021

Meerdere gevels opnieuw voegen

Op zoek naar een voeger om huidige voegen uit te slijpen en opnieuw op te voegen voor meerdere gevels, een paar honderd vierkante meter. Het gaat om 5 gevels in totaal. Afmetingen eentje van 9x6, 15x5, 10x3 en ook een van 25m.


Gevel- en metselwerken Sint-Lievens-Houtem
maandag 27 december 2021

Voegwerk herstellen na doorslaand vocht

We hebben doorslaand vocht en ik denk dat dat ligt aan de gevel. We willen daarom graag de gevel laten hervoegen om het huis beter te beschermen. Rijwoning 10/15m² (ramen zijn niet meegerekend)


Gevel- en metselwerken Turnhout
woensdag 22 december 2021

Leien gevel vervangen

Vervangen oude leien (asbest) Plat dak. Bovenverdieping gevel is bekleed met leien . Ongeveer 9x5m


Gevel- en metselwerken Turnhout
zaterdag 18 december 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Ik wil de zijgevel van mijn huis bekleden met hout me verduurzaamd zacht hout (thermowood, oregon, lorken). De oppervlakte bedraagt ongeveer 40 m². Ook isolatie plaatsen, of tenminste de mogelijkheden bekijken (spouwmuren worden geïsoleerd)


Gevel- en metselwerken Essen
donderdag 16 december 2021

Houten gevelbekleding voor nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoning wordt gezet binnen een 3 tal maanden. Wij zijn op zoek naar iemand voor de totale geveloppervlakte van 30m2 te bekleden met zwart gesmoorde thermowood planken. Hierbij denken we uiteraard ook aan de isolatie die moet geplaatst worden.


Gevel- en metselwerken Lochristi
dinsdag 14 december 2021

Gevelbekleding te plaatsen

We wensen onze voorgevel te bekleden zodat onze muur 100 % waterdicht is. Wij twijfelen nog tussen gelakt aluminium en verduurzaamd zacht hout (thermowood, oregon, lorken...)


Gevel- en metselwerken Assenede
Offertes aanvragen