Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gevelbekleding hout

Houten gevelbekleding plaatsen

Een pas geïsoleerde gevel bekleden met houten panelen geeft jouw huis een rustieke toets. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en vraag gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Soorten hout om de gevel te bekleden

Hardhout

Hardhout was lange tijd gegeerd. Er zijn ook Europese soorten, maar de tropische hardhoutsoorten zijn de populairste. Je hoeft ze niet te behandelen met vernis en na verloop van tijd vergrijst dit hout. Tropisch hardhout is duur en ecologisch bijna niet meer te verantwoorden. Enkele voorbeelden van (tropisch) hardhout zijn: Europees eikenhout, ipé en padoek.

Thermowood

Thermisch hout of thermowood is speciaal behandeld dennenhout. Door langdurige verhitting verandert de structuur van het hout. Na behandeling is het duurzamer en bestand tegen schimmels en insecten. Dennenhout groeit in Europa en lijkt sterk op hardhout. Beiden hebben weinig onderhoud nodig, maar thermowood is een stuk ecologischer verantwoord.

Multiplex

Opgepast, Multiplex is geen houtsoort, maar bestaat uit verschillende lagen hout die verlijmd worden. Het is de opvolger van triplex. Multiplex is sterk maar niet vochtbestendig. Je moet het behandelen met een beits of coating voor je het als gevelbekleding kan gebruiken.

Al deze verschillende houtsoorten worden ook vaak gebruikt bij het aanleggen van een terras.

Voor- en nadelen van een houten bekleding

Hout is stijlvol. Hout is tijdloos. Hout is goud waard. Maar het is een natuurlijk materiaal. Het 'leeft' en er komt dus wat onderhoud bij kijken. Kortom, er zijn voor- en nadelen wanneer je werkt met hout.

  • Natuurlijke, rustieke look
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Eenvoudig te repareren
  • Hout vergt onderhoud
  • Tropische houtsoorten zijn niet ecologisch

Duurzaamheid houtsoorten

Om te beslissen welk hout je wil gebruiken, kan je kijken naar de duurzaamheidsklasse. Houtsoorten worden onderverdeeld in 5 klassen. Hoe hoger de klasse, hoe minder duurzaam het hout. We zetten als voorbeeld ook een aantal populaire houtsoorten bij elke duurzaamheidsklasse.

Klasse Duurzaamheid hout Levensduur in jaren Voorbeeld houtsoort
1 Zeer duurzaam >25 Afzelia, groenhart, okan, padoek, teak
2 Duurzaam 15-25 Europese eik, kastanje, taxus
3 Matig duurzaam 10-15 Amerikaanse witeik, cedrorana, Douglas fir
4 Weinig duurzaam 5-10 Amerikaanse roodeik, iepen, dennen,
5 Niet duurzaam <5 Berken, Europese beuk, esdoorn, sugi, populier

Hoeveel kost hout als gevebekleding?

De prijs voor een nieuwe gevelbezetting met houten afwerking varieert sterk. Het eindtotaal is afhankelijk van het type isolatie, de dikte van die isolatie, de totale oppervlakte, de houtsoort. Gemiddeld mag je toch al snel rekenen op € 100 tot € 225 per vierkante meter.

Wil je graag een exacte prijs voor jouw woning, vraag dan gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Vraag jouw gratis offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio

Recente opdrachten houten gevelbekleding

donderdag 21 september 2023

Arduinen gevelplint plaatsen aan de voorgevel

Na beschadiging van de bestaande buitengevel voorkant, zouden we een nieuwe arduinen plint willen laten plaatsen in zo mogelijks dezelfde uitvoering als de andere panelen. Het betreft een plint van geribbeld arduin, 71cm hoogte x 126 cm breedte x 4cm (?) dikte. Graag ook de kapotte arduinen plaat verwijderen.


Gevel- en metselwerken Borgerhout (Antwerpen)
woensdag 20 september 2023

Kunststof gevelbekleding

Vervanging op achterbouw/garage van houten gevelbekleding door potdeksel kunststof schroten in antraciet kleur. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/0ac53d99-984a-4c62-82ea-a2640459781b/assets Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: PVC gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Kessenich
dinsdag 19 september 2023

Houten gevelbekleding

Reeds isolatiemateriaal geplaatst. Graag een afspraak zodat iemand kan langskomen het te plaatsen deel te bekijken en zo samen de opties bekijken.


Gevel- en metselwerken Nieuwerkerken (Aalst)
maandag 18 september 2023

Metalen gevelbekleding

Op de 1e verdieping naast het raam van de slaapkamer is een stuk met hout bekleed dat ik zou willen laten vervangen door aluminium panelen. Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Metalen gevelbekleding Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Hasselt
maandag 18 september 2023

Gevelisolatie met afwerking in hout

Graag 16 cm buitenmuurisolatie (geen spouwmuur); vrijstaande woning; zo snel mogelijk uit te voeren!; +150m2; Afwerking later in Hout (zwart thermowood) hoeft initieel dus nog niet! Enkel isolatie in eerste fase voldoende zodoende we veilig de winter doorkomen!


Gevel- en metselwerken Wilsele
maandag 18 september 2023

Buitengevel renovatie

Verwijderen van zakende bakstenen boven twee vensters. Profielplaatsen zodat in de toekomst de bakstenen niet meer zakken. Opnieuw opmetsen & voegen. Eventueel extra isoleren en bekleden met hout. Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Edegem
dinsdag 05 september 2023

Renovatie houten aanbouw

Het betreft het vervangen van bestaande geschilderde houten aanbouw, is geïsoleerd (te controleren) 2 grote deurvensters, 2 gewone vensters op normale hoogte en 1 toegangsdeur. De 2 deurvensters zijn voorzien van luiken uit 2 delen die van binnenuit kunnen geopende en gesloten worden. Indien mogelijk gebruik van gestoomd hout dat mooi vergrijst.


Gevel- en metselwerken Bonheiden
zondag 03 september 2023

Houten gevelbekleding

het is voor een veranda en een buitenmuur te bekleden en een afdak van 130 vierkante meter nieuwe lichtplaten


Gevel- en metselwerken Koersel
vrijdag 01 september 2023

Klein stuk houten gevelbekleding

Graag plaatsen van houten latten op de gevel rond deur en vensters. totaal 6,5 m2


Gevel- en metselwerken Hechtel
maandag 28 augustus 2023

Kunststof gevelbekleding

Buitenmuren isoleren en bekleden met hout en voldoen aan de huidige normen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat is de geschatte oppervlakte van de gevel in m²?: 175 Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Composiet (o.a. Rockpanel, Trespa, volkern, ...) Hoe wil je de muren isoleren?: Gevel / buitenmuren isoleren langs de buitenzijde


Gevel- en metselwerken Mol
Offertes aanvragen