Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Nieuwe woning met houtskelet

Houtskelet

Denk je aan een nieuwbouw of een aanbouw in een houten constructie?
Casius bezorgt je alle nodige informatie om de juiste keuze te maken.

Hoe zit een woning in houtbouw in elkaar?

Houtskelet

Hoewel er verschillende manieren bestaan, zoals massieve houtbouw of een paal-balkensysteem, is bouwen met een houtskelet veruit de populairste methode binnen de houtbouw.

Het houtskelet wordt opgebouwd uit kaders van horizontale en verticale balken en afgedekt met platen. Dit zorgt voor stevigheid en maakt je gebouw bestand tegen wind en het gewicht van de verdiepingen erboven. De binnenwanden bestaan uit verschillende isolatielagen met daartussen dampschermen om het vocht te weren. Wie liever niet elke dag op hout kijkt, hoeft niet te treuren. Bij de afwerking van je gevel ben je net zo vrij als bij andere bouwmethoden. Bakstenen, crepi of toch gewoon iets anders? Het is allemaal mogelijk.

Isolatie

Hoewel de basis van houtbouw - verticale en horizontale balken - niet ideaal is, kan je een houtbouw uitstekend isoleren. Binnen in de houtskeletwand vind je verschillende lagen aan isolatie, spouwen en dampschermen. Daarlangs, tussen de binnenwand en de gevel, komt nog een extra isolatielaag. Houtbouw is dus zeer interessant voor wie op zoek is naar een passieve woning.

Wil je graag een vakman contacteren of ben je op zoek naar richtprijzen? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Voor- en nadelen van houtbouw?

Zoals bij elke bouwstijlen zijn er voor- en nadelen. Niet elke aannemer heeft ervaring met houtbouw en niet iedereen wil een woning die uit hout is opgebouwd.

  • Snelle manier van bouwen
  • Bouwen met beton kost meer energie
  • Hout kan een heel duurzaam product zijn
  • Zeer goede isolatiemogelijkheden
  • Scoort minder op akoestische isolatie
  • Prefab betekent vroeg beslissen
  • Woning is gevoeliger voor snel opwarmen en afkoelen

Vraag gratis jouw offertes aan!

Recente opdrachten houtskelet bouwen

zondag 20 augustus 2023

Opnieuw plaatsen aanbouw

Momenteel hebben wij een een houtskelet-aanbouw deze zouden wij willen verwijderen en herplaatsen (vochtproblemen en slecht uitgevoerd) + uitbreiden van de woning. We zijn bezig met de nodige vergunningen


Aan-, uit en opbouw Zichem
dinsdag 25 juli 2023

Aanbouw houtskelet

We zoeken een aannemer voor een aanbouw in houtskelet


Aan-, uit en opbouw Schoten
donderdag 20 juli 2023

Tuinhuis op maat maken en plaatsen

Bouwen van een tuinhuis achteraan in de tuin, over de volledig breedte van het terrein (breedte 4.15 m, diepte 2.00 m, hoogte 2.40 m) met licht hellend dak naar voorkant. De tuin is enkel bereikbaar door het huis. - uitgraven en wegvoeren grond - leveren en plaatsen van lichtgewapende beton, recht afgetrokken. - opbouwen van houtskelet met geïmpregneerde cls-balken (4/9 cm), aansluiten op de gemene muren - maken van dakconstructie met cls-balken , bedekking met sandwichpanelen (iso 3 cm), voorzien van windveren en dakgoot - buitenkant van de wanden bekleden met paddouk planchetten (15/130 mm) horizontaal geplaatst, binnenkant bekleden met osb 15 mm - maken van dubbele deurkader (naar buiten draaiend) en bekleden met paddouk planchetten in zelfde lijn als de muur


Tuinaanleg en -onderhoud Ledeberg (Gent)
maandag 17 juli 2023

Dakkapel plaatsen of vervangen

Wij zouden graag een dakkapel plaatsen van ongeveer 6,5m breed aan de achterkant van ons huis. Wij hebben een houtskeletbouw en zouden graag de mogelijkheden kennen en een prijsindicatie. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakherstelling Hoogstraten
maandag 17 juli 2023

Architect voor totaalrenovatie

totaal renovatie, verbouwing van bungalow + eventueel opbouw met houtskelet


Bouwtekening en ontwerp Bevere
donderdag 13 juli 2023

herstelling na waterschade (Houtskeletbouw)

Watermeter is gesprongen en gelijkvloers is volledig onderwater. Houtskeletbouw (gipsplaten staanplaten) aangegeven bij verzekering.


Renovatie Nijlen
Offertes aanvragen