Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe woning met houtskelet

Houtskelet

Denk je aan een nieuwbouw of een aanbouw in een houten constructie?
Casius bezorgt je alle nodige informatie om de juiste keuze te maken.

Hoe zit een woning in houtbouw in elkaar?

Houtskelet

Hoewel er verschillende manieren bestaan, zoals massieve houtbouw of een paal-balkensysteem, is bouwen met een houtskelet veruit de populairste methode binnen de houtbouw.

Het houtskelet wordt opgebouwd uit kaders van horizontale en verticale balken en afgedekt met platen. Dit zorgt voor stevigheid en maakt je gebouw bestand tegen wind en het gewicht van de verdiepingen erboven. De binnenwanden bestaan uit verschillende isolatielagen met daartussen dampschermen om het vocht te weren. Wie liever niet elke dag op hout kijkt, hoeft niet te treuren. Bij de afwerking van je gevel ben je net zo vrij als bij andere bouwmethoden. Bakstenen, crepi of toch gewoon iets anders? Het is allemaal mogelijk.

Isolatie

Hoewel de basis van houtbouw - verticale en horizontale balken - niet ideaal is, kan je een houtbouw uitstekend isoleren. Binnen in de houtskeletwand vind je verschillende lagen aan isolatie, spouwen en dampschermen. Daarlangs, tussen de binnenwand en de gevel, komt nog een extra isolatielaag. Houtbouw is dus zeer interessant voor wie op zoek is naar een passieve woning.

Wil je graag een vakman contacteren of ben je op zoek naar richtprijzen? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Voor- en nadelen van houtbouw?

Zoals bij elke bouwstijlen zijn er voor- en nadelen. Niet elke aannemer heeft ervaring met houtbouw en niet iedereen wil een woning die uit hout is opgebouwd.

  • Snelle manier van bouwen
  • Bouwen met beton kost meer energie
  • Hout kan een heel duurzaam product zijn
  • Zeer goede isolatiemogelijkheden
  • Scoort minder op akoestische isolatie
  • Prefab betekent vroeg beslissen
  • Woning is gevoeliger voor snel opwarmen en afkoelen

Vraag gratis jouw offertes aan!

Recente opdrachten houtskelet bouwen

donderdag 25 mei 2023

Fundering nieuwe achterbouw

Ik zoek iemand om de fundering plus betonplaat te gieten voor een nieuwe houtskelet achterbouw. Het afbreken en uitgraven doen we zoveel mogelijk zelf. Betreft een achterbouw van plusminus 6 op 8.


Andere / klussen Halen
donderdag 11 mei 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

In eerste instantie graag een vrijblijvende offerte voor de vervanging van een Oertli condensatieketel GMR1030 combi, dateert van begin 2012. De nieuwe HR-ketel klaar voor koppeling met eventueel toekomstige hybride warmtepomp. Echter ook graag advies of overschakeling op full electric warmtepomp haalbaar is (houtskeletwoning van 1993). Op welke brandstof moet de ketel werken?: gas Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Boechout
woensdag 10 mei 2023

Nieuw hellend dak leggen

Nieuw dak en onderdak plaatsen, houtskelet is nog inorde. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Nieuw hellend dak Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 110 Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word over meer dan 3 maanden eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Vlierzele
vrijdag 21 april 2023

Bouwen met houtskelet

We willen onze woonkamer uitbereiden en boven onze garage opbouwen. We hebben een architect en krijgen de vergunning. We zoeken een constructor


Nieuwbouw Sterrebeek
donderdag 20 april 2023

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

installatie in houtskeletbouw op gelijkvloers (living, keuken, bureau en technische ruimte/wasplaats) en 1 verdieping (4 kamers en badkamer). Hoeveel ruimtes moeten geventileerd worden?: meer dan 5 ruimtes Wat is de functie van het gebouw?: woning Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Beerlegem
maandag 17 april 2023

Plannen voor uitbouw

Bovenverdieping als houtskeletbouw gepland boven onze woning. Trap en 2 slaapkamers zijn nodig. We zoeken iemand om de plannen op te stellen.


Bouwtekening en ontwerp Steendorp
Offertes aanvragen