Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe woning met houtskelet

Houtskelet

Denk je aan een nieuwbouw of een aanbouw in een houten constructie?
Casius bezorgt je alle nodige informatie om de juiste keuze te maken.

Hoe zit een woning in houtbouw in elkaar?

Houtskelet

Hoewel er verschillende manieren bestaan, zoals massieve houtbouw of een paal-balkensysteem, is bouwen met een houtskelet veruit de populairste methode binnen de houtbouw.

Het houtskelet wordt opgebouwd uit kaders van horizontale en verticale balken en afgedekt met platen. Dit zorgt voor stevigheid en maakt je gebouw bestand tegen wind en het gewicht van de verdiepingen erboven. De binnenwanden bestaan uit verschillende isolatielagen met daartussen dampschermen om het vocht te weren. Wie liever niet elke dag op hout kijkt, hoeft niet te treuren. Bij de afwerking van je gevel ben je net zo vrij als bij andere bouwmethoden. Bakstenen, crepi of toch gewoon iets anders? Het is allemaal mogelijk.

Isolatie

Hoewel de basis van houtbouw - verticale en horizontale balken - niet ideaal is, kan je een houtbouw uitstekend isoleren. Binnen in de houtskeletwand vind je verschillende lagen aan isolatie, spouwen en dampschermen. Daarlangs, tussen de binnenwand en de gevel, komt nog een extra isolatielaag. Houtbouw is dus zeer interessant voor wie op zoek is naar een passieve woning.

Wil je graag een vakman contacteren of ben je op zoek naar richtprijzen? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Voor- en nadelen van houtbouw?

Zoals bij elke bouwstijlen zijn er voor- en nadelen. Niet elke aannemer heeft ervaring met houtbouw en niet iedereen wil een woning die uit hout is opgebouwd.

  • Snelle manier van bouwen
  • Bouwen met beton kost meer energie
  • Hout kan een heel duurzaam product zijn
  • Zeer goede isolatiemogelijkheden
  • Scoort minder op akoestische isolatie
  • Prefab betekent vroeg beslissen
  • Woning is gevoeliger voor snel opwarmen en afkoelen

Vraag gratis jouw offertes aan!

Recente opdrachten houtskelet bouwen

dinsdag 17 mei 2022

Aanbouw vervangen

De huidige aanbouw + serre vervangen door een houtskelet met groendak. Afbreken huidige aanbouw + serre en vervangen door een nieuwe van circa 25 m².


Aan-, uit en opbouw Grembergen
woensdag 11 mei 2022

Houten trap plaatsen voor aanbouw

Graag een voorstel voor zwevende trap in hout. Muuropbouw is houtskelet. indien gewenst kan de muuropbouw doorgemaild worden. voor meer details, best contact opnemen. Plannen van architect beschikbaar. Ruwbouw beginnen in juni.


Trappen Baal
zondag 27 februari 2022

Bijbouw plaatsen in houtskeletbouw

Ons huis is 22 jaar oud. Wij wensen een bijgebouw te plaatsen tegen onze bestaande woning (zal dienst doen als bureau, in de toekomst studio, mantelzorg, ...). Tevens willen wij een nieuw terras plaatsen en bekijken of het nuttig kan zijn om nu ineens de buitenmuren extra mee te isoleren. Dus wij zoeken een architect die ons kan helpen.


Bouwtekening en ontwerp Kuringen
zaterdag 12 februari 2022

Dak verhogen van houtskeletbouw

Ik wil mijn dak verhogen zodat ik mijn zolder bewoonbaar kan maken. Het is een houtskeletbouw Niet het hele dak moet gebeuren, enkel een stuk van het dak


Dakdekken en dakherstelling Kalken
dinsdag 08 februari 2022

Dak vernieuwen + uitbouw woning

Ik zoek een dakwerker om de pannen van het zadeldak te halen, een nieuw onderdak te leggen met dampscherm en de pannen terug te leggen + 13 zonnepanelen Zijn aanwezig maar moeten nog geplaatst worden (zonnepanelen en omvormers) + 3 velux dakramen. (moeten nog geleverd worden door de vakman) De woning is 6 meter breed en 8 meter diep. Daarnaast heb ik een nieuwe uitbouw met houtskeletbouw (mag door de dakwerker eventueel geplaatst worden) nodig met plat dak (en eventueel een extra lichtinval door dakkoepel of zoiets) de uitbouw van de woning van 10 meter diep (en 6 meter breed) waar in de achtergevel een groot schuifraam of harmonicaraam zal komen.


Dakdekken en dakherstelling Erembodegem
zondag 16 januari 2022

fundering, kelder en riolering plaatsen

Ik zoek een onderneming die de fundering (ongeveer 15x11m) , kelder (40m²), riolering en regenwaterput (10000L) van ons huis kan plaatsen voordat er een prefab huis van onderneming Paille-tech een houtskeletbouw komt plaatsen. Huis komt vanaf april.


Andere / klussen Hoeilaart
Offertes aanvragen