Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe woning met houtskelet

Houtskelet

Denk je aan een nieuwbouw of een aanbouw in een houten constructie?
Casius bezorgt je alle nodige informatie om de juiste keuze te maken.

Hoe zit een woning in houtbouw in elkaar?

Houtskelet

Hoewel er verschillende manieren bestaan, zoals massieve houtbouw of een paal-balkensysteem, is bouwen met een houtskelet veruit de populairste methode binnen de houtbouw.

Het houtskelet wordt opgebouwd uit kaders van horizontale en verticale balken en afgedekt met platen. Dit zorgt voor stevigheid en maakt je gebouw bestand tegen wind en het gewicht van de verdiepingen erboven. De binnenwanden bestaan uit verschillende isolatielagen met daartussen dampschermen om het vocht te weren. Wie liever niet elke dag op hout kijkt, hoeft niet te treuren. Bij de afwerking van je gevel ben je net zo vrij als bij andere bouwmethoden. Bakstenen, crepi of toch gewoon iets anders? Het is allemaal mogelijk.

Isolatie

Hoewel de basis van houtbouw - verticale en horizontale balken - niet ideaal is, kan je een houtbouw uitstekend isoleren. Binnen in de houtskeletwand vind je verschillende lagen aan isolatie, spouwen en dampschermen. Daarlangs, tussen de binnenwand en de gevel, komt nog een extra isolatielaag. Houtbouw is dus zeer interessant voor wie op zoek is naar een passieve woning.

Wil je graag een vakman contacteren of ben je op zoek naar richtprijzen? Vraag dan gratis offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Voor- en nadelen van houtbouw?

Zoals bij elke bouwstijlen zijn er voor- en nadelen. Niet elke aannemer heeft ervaring met houtbouw en niet iedereen wil een woning die uit hout is opgebouwd.

  • Snelle manier van bouwen
  • Bouwen met beton kost meer energie
  • Hout kan een heel duurzaam product zijn
  • Zeer goede isolatiemogelijkheden
  • Scoort minder op akoestische isolatie
  • Prefab betekent vroeg beslissen
  • Woning is gevoeliger voor snel opwarmen en afkoelen

Vraag gratis jouw offertes aan!

Recente opdrachten houtskelet bouwen

dinsdag 24 januari 2023

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Laagbouw 80m2 in houtskeletbouw renovatie 6% woonk/2slpk/badkamer. Ventilatie voorzien.


CV en verwarming Wuustwezel
dinsdag 17 januari 2023

Tuinhuis plaatsen

Ons huidig tuinhuis is niet waterdicht, wij zouden hem willen vervangen door een nieuw, bij voorkeur een gemetste, al mag houtskelet ook.


Tuinaanleg en -onderhoud Damme
maandag 09 januari 2023

Chapewerken nieuwbouw

Een lichtgewapende cement chapelaag van 7cm (eventueel met akoestische ontkoppeling) op de eerste verdieping van onze houtskelet nieuwbouw. De vloeropbouw op het verdiep bedraagt maximaal 9cm boven op de OSB-plaats (2cm) en wordt afgewerkt met laminaat (en eventueel een akoestische mat van 7mm). Er komt geen vloerverwarming op de verdieping en slechts een beperkt aantal elektrische leidingen. De verdieping bestaat uit 3 slaapkamers, de badkamer, een toilet + kast en een nachthal. Zou 44 m² zijn.


Vloerwerken Mariakerke
zondag 08 januari 2023

Garage over lengte van de woning plaatsen

Ik wens over de lengte van onze woning een garage te plaatsen. Onze woning is 9 meter breed op die zijde, en de garage kan 3,5 à 4 meter zijn. In de bestaande gevel zit nu een buitendeur, die we wensen te recupereren als een tweede toegang tot de garage vanuit de tuin. We denken aan houtskelet in grenen afwerking, gezien onze woning ook grenen accenten heeft. Het dak is plat.


Aan-, uit en opbouw Geluwe
zondag 08 januari 2023

Vloerisolatie + vloerverwarming

Aanbrengen van vloerisolatie en aanleggen vloerverwarming. Gebouw houtskelet 1999. Living keuken bureel- opp 70 m².


CV en verwarming Wondelgem
woensdag 14 december 2022

Gevels bekleden

HOB in houtskelet, gebouwd in 1999, voorzetgevel vooraan en 1 zijgevel zijn in baksteen, die in slechte staat is (ook de voegen). Ik zoek een lichtgewicht oplossing om deze 2 gevels te bekleden, zonder de bakstenen te verwijderen.


Gevel- en metselwerken Rumst
Offertes aanvragen