Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding leien

Leien gevelbekleding

Zowel voor je dak als de voor gevel zijn leien een goede optie. Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier terug.

Soorten leien en hun prijzen

Kunstleien

Dit type leien bestaat uit een mix cement en kuntstofvezels. Kunstleien zijn de goedkopere leien en gaan normaal een jaar of 25 jaar mee. Vooral vakmannen houden van dit materiaal omdat het heel gemakkelijk te plaatsen is.

Richtprijs kunstleien plaatsen: € 75 - € 95 per vierkante meter.

Natuurleien

Een duurdere en logischerwijs dus duurzamere variant zijn de leien in natuursteen. Dit natuurproduct staat garant voor een unieke uitstraling en hoeft weinig onderhoud. Natuurleien gaan heel erg lang mee: meer dan 50 jaar is geen uitzondering.

Richtprijs natuurleien plaatsen: € 110 - € 130 per vierkante meter.

De voor- en nadelen van leien

  • Duurzaam en economisch materiaal
  • Ruim aanbod aan kleuren en texturen
  • Kwalitatief sterk materiaal bestand tegen regeninslag
  • Gecombineerd met dakleien een mooie, egale uitrstraling
  • Gevoelig materiaal voor mosvorming
  • Relatief duur materiaal ten op zichte van andere gevelbekleding

Vraag gratis offertes aan

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Recente opdrachten leien gevelbekleding

maandag 27 juni 2022

Kaleien van gevel

Kaleien van 50m² gevel. Nu staat de gevel nog in gewone steen, rode verfsteen


Gevel- en metselwerken Moortsele
zondag 19 juni 2022

Gevelbekleding plaatsen

Ik zoek iemand voor de bekleding van de gevels van een nieuwbouw. Voor de zijgevels zijn het leien, de voor en achtergevel is in hout.


Gevel- en metselwerken Baasrode
woensdag 15 juni 2022

Bekleden gevels

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevels kan bekleden. Ik zou graag gevelleien willen hebben als bekleding. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 170m².


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
woensdag 01 juni 2022

Steenstrips plaatsen

Vrijstaande zijgevel is reeds met leien bekleed maar niet geïsoleerd. Andere gevels (achterzijde en zijkant) isolatie en bekleding.


Gevel- en metselwerken Kuurne
vrijdag 27 mei 2022

Gevels bekleden

Afwerking zijgevels in leien of ruitleien, Oppervlakte gevels 32.9m² per kant. Uitvoering najaar 2022 (start houtskelet is gepland op 13/6).


Gevel- en metselwerken Gent
donderdag 19 mei 2022

Vezelcement gevelbekleding

Wegens aantasting gevelstenen en voegwerk woning 1967: extra gevelbekleding gewenst met vezelcementleien. Enkel eerste verdiep + zolderverdiep (gevel gelijkvloers wordt gekaleid), enkel voorgevel, achtergevel en 1 zijgevel (andere zijgevel is wachtmuur). Graag leien 40x27cm, halfsteensverband (zichtbaar 40x11 cm). Totale oppervlakte te bekleden gevelvlakken 64 m2 (aftrok 6 ramen reeds gebeurd). Goed toegankelijk, via stelling of hoogtewerker


Gevel- en metselwerken Tielt
zondag 08 mei 2022

Twee verschillende tuinmuren kaleien

Graag willen wij onze tuinmuren laten kaleien. Dit gaat om 2 oude bakstenenmuren (ongeveer 82m2) en 1 muur bestaande uit betonpanelen van ongeveer 12m2.


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
maandag 18 april 2022

Afbraak oude gevelbekleding en herstelwerk dakrand.

Na de stormschade zijn een paar mankementen naar boven gekomen in dakrand en gevelbekleding (oude leien). De eerste optie is om de gevelbekleding af te breken en de dakrand in zink te herstelllen. Het gaat om een gevel van ongeveer 60m².


Gevel- en metselwerken Kuurne
maandag 11 april 2022

Gevels isoleren en bekleden

Voor-, zij- en achtergevel bekleden. Alsook isoleren. Spouw is reeds geïsoleerd. Halfopen bebouwing. Bij voorkeur leien.


Gevel- en metselwerken Wellen
vrijdag 25 maart 2022

Herstellen van weggewaaide gevelbekleding

Ik ben op zoek naar een vakman voor het herstellen van de gevelbekleding. Na de voorbije storm is een stuk van onze gevelbekleding afgewaaid. We weten niet in hoeverre de rest nog stevig vast hangt omdat het afgewaaide stuk in de hoogte zit. De gevelbekleding bestaat uit rode leien, in ruitvorm bevestigd.


Gevel- en metselwerken Lendelede
Offertes aanvragen