Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding leien

Leien gevelbekleding

Leien gevelbekleding

Zowel voor je dak als de voor gevel zijn leien een goede optie. Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier terug.

Soorten leien en hun prijzen

Kunstleien

Dit type leien bestaat uit een mix cement en kuntstofvezels. Kunstleien zijn de goedkopere leien en gaan normaal een jaar of 25 jaar mee. Vooral vakmannen houden van dit materiaal omdat het heel gemakkelijk te plaatsen is.

Richtprijs kunstleien plaatsen: € 75 - € 95 per vierkante meter.

Natuurleien

Een duurdere en logischerwijs dus duurzamere variant zijn de leien in natuursteen. Dit natuurproduct staat garant voor een unieke uitstraling en hoeft weinig onderhoud. Natuurleien gaan heel erg lang mee: meer dan 50 jaar is geen uitzondering.

Richtprijs natuurleien plaatsen: € 110 - € 130 per vierkante meter.

De voor- en nadelen van leien

  • Duurzaam en economisch materiaal
  • Ruim aanbod aan kleuren en texturen
  • Kwalitatief sterk materiaal bestand tegen regeninslag
  • Gecombineerd met dakleien een mooie, egale uitrstraling
  • Gevoelig materiaal voor mosvorming
  • Relatief duur materiaal ten op zichte van andere gevelbekleding

Vraag gratis offertes aan

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Recente opdrachten leien gevelbekleding

zondag 23 januari 2022

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Oude leien (asbest vrij) verwijderen en nieuwe isolatie en muurbekleding ( kunststof shingels?) aanbrengen op een opp. van ongeveer 40m².


Gevel- en metselwerken Everberg
donderdag 20 januari 2022

Gevel bekleden met leien

Wij zouden graag onze gevel laten bekleden met leien. De opp is 7m².


Gevel- en metselwerken Deurne
dinsdag 18 januari 2022

Buitengevel bekleden met leien

Buitengevel die grenst aan een aanpalende woning isoleren en bekleden met grote leien. Het gaat over 40m².


Gevel- en metselwerken Bellem
vrijdag 14 januari 2022

Leien vervangen

Het gaat over een herstelling, weggewaaide leien aan zijgevel , dit ter hoogte van dakrand. Aan de zijgevel. Het zijn zeker een 30tal leien.


Gevel- en metselwerken Zandhoven
donderdag 13 januari 2022

Plaatsen vezelcementleien

plaatsen vezelcementleien voor gevel + dak 225 m² Die is een nieuwe uitbreiding. De uitbreiding zelf is al vergund.


Gevel- en metselwerken Brecht
woensdag 22 december 2021

Leien gevel vervangen

Vervangen oude leien (asbest) Plat dak. Bovenverdieping gevel is bekleed met leien . Ongeveer 9x5m


Gevel- en metselwerken Turnhout
dinsdag 14 december 2021

Gevelbekleding in kunststof leien plaatsen

Het betreft hier een project waar een nieuwbouw appartement, 2 lagen + dak appartement (half open) dient afgewerkt te worden aan de zijde van de buren (net iets meer dan 100m³). Plaatsen van een gevelbekleding in kunststof leien SKV type Montana met structuur 60*30 cm blauwzwart.


Gevel- en metselwerken Woubrechtegem
zaterdag 20 november 2021

Gevel isoleren en afwerken met thermowood

We willen onze voorgevel langs de buitenkant laten isoleren en afwerken met hout (thermowood) Het is een bakstenen gevel afgewerkt met kalleien. Gevelbreedte 7 meter (GLV + 1 verdieping - op beide niveaus zit een groot schuifraam. Er zou een stelling in de voortuin kunnen worden geplaatst om de werken uit te voeren.


Gevel- en metselwerken Mortsel
dinsdag 26 oktober 2021

Gevel bekleden

Ik zou graag onze zijgevel laten bekleden Ik zou graag van die leien hebben. Het zou ongeveer een 40m² zijn. De gevel staat nu gewoon nog in baksteen .


Gevel- en metselwerken Zulte
vrijdag 15 oktober 2021

Gevel bekleden met kunststof leien

Bekleden (inclusief plaatsing) van een muur (scheidingsmuur met buren) met een totale oppervlakte van 27m² in volgende patronen; ruitmotief, rechthoekig 60 * 32 (halfsteenverband) en schuine hoek verband (45 x 32). I De woning is 2,5 jaar oud (21% BTW is van toepassing).


Gevel- en metselwerken Stekene
donderdag 14 oktober 2021

Gevelbekleding vervangen

zijgevel 2de verdiep rijenhuis met asbest leien


Gevel- en metselwerken Merksem
maandag 11 oktober 2021

Zijgevel bekleding (+ eventuele isolatie) + nazicht puntdak naar openingen en deze dichtmaken

Ik zoek iemand om de zijgevel van mijn huis met leien of andere te bekleden aangezien deze enkel bestaat uit een enkele bouwsteen, welke poreus is waardoor ik last heb van vocht in de muren. Graag ook ineens isoleren van de zijgevel indien mogelijk. Graag had ik ook nazicht gehad van mijn puntdak naar openingen waardoor dieren (ratten, vleermuizen) binnenkomen om daar te huizen. Onder de puntleien zit een rooster, dewelke ik alvast beter wil laten dichten, aangezien de rooster niet meer goed afsluit, waardoor grotere open ruimten ontstaan.


Gevel- en metselwerken Lier
maandag 04 oktober 2021

Crepi en isolatie plaatsen op leien gevel

Ik zou graag mijn zijgevel laten bekleden met crepi. Nu staan daar leien op (ik denk met asbest) et zou gaan over ongeveer 100m² en die oppervlakte moet eerst worden geïsoleerd


Gevel- en metselwerken Viane
maandag 13 september 2021

Gevel bekleden met leien

Achtergevel laten isoleren en afwerken met leien. De oppervlakte van de gevel bedraagt 110m² in totaal. De achtergevel bestaat nu gewoon uit baksteen


Gevel- en metselwerken Herentals
zaterdag 14 augustus 2021

3 buitenmuren bekleden met thermowood of kaleien

Eerste voorkeur ging uit naar kaleien en een deel bekleden in thermowood. Het gaat om 2 muren van 12 meter op 2 à 2m50 (enkel de benedenverdieping). Daarboven nog een kortere muur van 6m50 op 2 à 2m50. Momenteel vooral in baksteen en andere materialen.


Gevel- en metselwerken Sint-Lievens-Houtem
zondag 01 augustus 2021

Wachtgevel bekleden met leien

We zouden graag onze wachtgevel (van halfopen bebouwing) laten bekleden met leien. We vermoeden dat het ongeveer 93 m² zal zijn. De isolatie wordt geplaatst door algemeen aannemer in oktober, dus kortelings erna mag dit gerealiseerd worden.


Gevel- en metselwerken Balen
woensdag 28 juli 2021

Asbestleien verwijderen en zij- en achtergevel bekleden

Graag een specialist met ervaring in crépi en/of kunststof-gevelbekleding -inclusief isolatie) voor de renovatie van zij- en achtergevel. Er dienen ook oude asbestleien verwijderd te worden. Zijgevel - 10 m: vanaf niveau boven garage buren tot aan het dak (dus, 1ste verdieping en punt naar daknok) Achtergevel - 6 m: vanaf niveau 1ste verdieping tot dakgoot. De gevel op gelijkvloers is een paar jaar geleden reeds gerenoveerd tgv vochtproblemen. Uitdaging mbt zijgevel: een gewone stelling zal niet volstaan om de werken uit te voeren. De naastgelegen garage is niet van mij, en tevens betreft het een dak uit golfplaten, dus is het niet mogelijk daarop te staan.


Gevel- en metselwerken Hoegaarden
dinsdag 27 juli 2021

Gevel kaleien

Wij hebben een oude gevel die we een nieuwe uitstraling willen geven. Gevel van ongeveer een 50m². De gevel staat gewoon is de baksteen, maar is ooit al eens geschilderd geweest. Liefst in kaleiverf


Gevel- en metselwerken Lede
zaterdag 24 juli 2021

Twee gevels opnieuw bekleden en isoleren

Oude pvc gevelbekleding wegnemen, isolatie en bekleding plaatsen in opnieuw pvc of kunstleien. 2 x 6m² + zijkanten in driehoekvorm enkele m². Plus mogelijkheden bekijken om het dak te isoleren.


Gevel- en metselwerken Schoten
zondag 04 juli 2021

Isoleren en afwerken gevels - open bebouwing

Vrijstaande woning waarvan de gevels rondom geïsoleerd zouden moeten worden en afgewerkt. Betreft een woning met 1 verdieping, waarvan gevel (V en A) ongeveer 8 m breed is, en de zijmuren een 11-tal m. Momenteel is dit afgewerkt met leien. Graag wensen we een mooie degelijke afwerking - liefst egaal.


Gevel- en metselwerken Avelgem
woensdag 30 juni 2021

Kunstleien gevel plaatsen

Ik zou graag mijn zijgevel willen bedekken met zwarte kunstleien. De oppervlakte ervan +/- 100 m2 Het zijn 2 muren Er is momenteel crêpe.


Gevel- en metselwerken Gent
Offertes aanvragen