Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak leggen

Leien dak leggen

Uitgekeken op gewone dakpannen en wil je iets anders? Leien daken vormen een mooi alternatief.

De verschillende soorten dakleien

We leggen het al honderden jaren op onze daken, maar leien bekleden - heb je 'm? - steeds vaker een andere functie, zoals bijvoorbeeld gevel te bedekken. Het ruime assortiment en duurzame karakter zijn twee factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit.

Natuurleien

Natuurleien zijn het duurste type om jouw dak mee te bekleden. Maar voor die extra investering krijg je wel een dakbedekking die minstens 70 jaar meegaat. Het zijn robuuste leien die goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en nauwelijks of geen onderhoud vereisen.

Leien plaatsen

Kunstleien

Net zoals bij dakpannen, waar een betonnen dakpan de goedkoopste optie is, zijn kunstleien de beste keuze voor je portemonnee. Goedkoper dan natuurleien, maar dus ook iets minder kwalitatief. 't Is dus logisch dat ze minder lang meegaan: gemiddeld moet je ze na 25-30 jaar vervangen. Voordeel van deze leien is dat de dakwerker ze op verschillende manieren kan gaan aanbrengen.

Gevelbekleding leien

Bitumen leien

Een type dakleien dat bij ons minder vaak wordt gebruikt om woningen mee te bedekken. Deze dakshingles vind je wel vaak terug op het dak van een tuinhuis of een carport. Ze zijn flexibel en klein van formaat, dus ze zijn ideaal voor kleinere of onregelmatige oppervlaktes. De levensduur ligt net zoals bij kunstleien rond de 30 jaar. Pluspunt: bitumen zijn met voorsprong de goedkoopste soort van de dakleien.

Plaatsing dakleien

Wat is de prijs van een leien dak?

De oppervlakte, uurprijs van de dakwerker en het materiaal spelen mee in het opstellen van een kostprijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per soort dakleien.

Soort dakleien Richtprijs (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Natuurleien € 75 - € 100 +++
Kunstleien € 45 - € 65 ++
Bitumen leien € 35 - € 50 ++
Dakleien

Dak vernieuwen?

Vergelijk GRATIS meerdere offertes van dakwerkers uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

maandag 18 oktober 2021

Leien dak vervangen/ vernieuwen

Nu liggen er leien op het dak en het lekt op sommige plaatsen. Nu had ik grote leien gezien en ik zou liever dat op het dak hebben, nu ik weet niet of dat mogelijk is. Dus ik zou even advies nodig hebben van de vakman over wat we het best doen. Het dak is ongeveer 120m²


Dakdekken en dakherstelling Veldwezelt
vrijdag 15 oktober 2021

Gevel bekleden met kunststof leien

Bekleden (inclusief plaatsing) van een muur (scheidingsmuur met buren) met een totale oppervlakte van 27m² in volgende patronen; ruitmotief, rechthoekig 60 * 32 (halfsteenverband) en schuine hoek verband (45 x 32). I De woning is 2,5 jaar oud (21% BTW is van toepassing).


Gevel- en metselwerken Stekene
donderdag 14 oktober 2021

Gevelbekleding vervangen

zijgevel 2de verdiep rijenhuis met asbest leien


Gevel- en metselwerken Merksem
Offertes aanvragen