Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak leggen

Uitgekeken op gewone dakpannen en wil je iets anders? Leien daken vormen een mooi alternatief.

De verschillende soorten dakleien

We leggen het al honderden jaren op onze daken, maar leien bekleden - heb je 'm? - steeds vaker een andere functie, zoals bijvoorbeeld gevel te bedekken. Het ruime assortiment en duurzame karakter zijn twee factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit.

Natuurleien

Natuurleien zijn het duurste type om jouw dak mee te bekleden. Maar voor die extra investering krijg je wel een dakbedekking die minstens 70 jaar meegaat. Het zijn robuuste leien die goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en nauwelijks of geen onderhoud vereisen.

Leien plaatsen

Kunstleien

Net zoals bij dakpannen, waar een betonnen dakpan de goedkoopste optie is, zijn kunstleien de beste keuze voor je portemonnee. Goedkoper dan natuurleien, maar dus ook iets minder kwalitatief. 't Is dus logisch dat ze minder lang meegaan: gemiddeld moet je ze na 25-30 jaar vervangen. Voordeel van deze leien is dat de dakwerker ze op verschillende manieren kan gaan aanbrengen.

Gevelbekleding leien

Bitumen leien

Een type dakleien dat bij ons minder vaak wordt gebruikt om woningen mee te bedekken. Deze dakshingles vind je wel vaak terug op het dak van een tuinhuis of een carport. Ze zijn flexibel en klein van formaat, dus ze zijn ideaal voor kleinere of onregelmatige oppervlaktes. De levensduur ligt net zoals bij kunstleien rond de 30 jaar. Pluspunt: bitumen zijn met voorsprong de goedkoopste soort van de dakleien.

Plaatsing dakleien

Wat is de prijs van een leien dak?

De oppervlakte, uurprijs van de dakwerker en het materiaal spelen mee in het opstellen van een kostprijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per soort dakleien.

Soort dakleien Richtprijs (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Natuurleien € 75 - € 100 +++
Kunstleien € 45 - € 65 ++
Bitumen leien € 35 - € 50 ++
Dakleien

Dak vernieuwen?

Vergelijk GRATIS meerdere offertes van dakwerkers uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

donderdag 19 mei 2022

Vezelcement gevelbekleding

Wegens aantasting gevelstenen en voegwerk woning 1967: extra gevelbekleding gewenst met vezelcementleien. Enkel eerste verdiep + zolderverdiep (gevel gelijkvloers wordt gekaleid), enkel voorgevel, achtergevel en 1 zijgevel (andere zijgevel is wachtmuur). Graag leien 40x27cm, halfsteensverband (zichtbaar 40x11 cm). Totale oppervlakte te bekleden gevelvlakken 64 m2 (aftrok 6 ramen reeds gebeurd). Goed toegankelijk, via stelling of hoogtewerker


Gevel- en metselwerken Tielt
zondag 08 mei 2022

Twee verschillende tuinmuren kaleien

Graag willen wij onze tuinmuren laten kaleien. Dit gaat om 2 oude bakstenenmuren (ongeveer 82m2) en 1 muur bestaande uit betonpanelen van ongeveer 12m2.


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
woensdag 04 mei 2022

Dak volledig vernieuwen.

Ik zou graag zowel mijn hellend dak (145 m²) als mijn plat dak (34 m²) willen laten renoveren en isoleren. Voor het hellend dak zou ik graag voor natuurleien (geen kunstleien) willen opteren. Ik zou tevens mijn dakgoten en 3 afvoerbuizen willen laten vervangen in natuurzink. Voor het plat dak wens ik te opteren voor EPDM (+ isolatie). Ik wens ook mijn dakkoepel (1m²) te laten vervangen door een 3-wandige koepel.


Dakdekken en dakherstelling Houthalen-Helchteren
dinsdag 03 mei 2022

Hellend dak renoveren.

Herstellen garage hellend dak er liggen leien op en er moeten nieuwe op komen . Het gaat om een oppervlakte van 45m². We willen aan 1 kant zonnepanelen leggen dus hier moet rekening mee gehouden worden.


Dakdekken en dakherstelling Lommel
maandag 25 april 2022

Hellend dak repareren.

Ik wil graag mijn dak laten repareren. Het gaat om het plaatsen van geventileerde nokken, terug plaatsen van leien, zijkant afwerken , houten dakgoot aanpassen. De oppervlakte van het dak is ongeveer 30m². En de lengte van de dakgoot is ongeveer 5m.


Dakdekken en dakherstelling Aalst
zaterdag 23 april 2022

sokkelprofiel ongedierte + loskomen van leien

Plaatsen van smokkelprofiel tegen ongedierte. Leien bevestigen die loskomen.


Dakdekken en dakherstelling Antwerpen
donderdag 21 april 2022

2 lekkende afvoerbuizen regenwater + dak tuinhuis vervangen

Er dienen 2 lekkende afvoerbuizen regenwater vervangen te worden. Elk ongeveer 3 meter hoog. Er dient een spuwer te worden gemaakt op een plat dak voor het geval de afvoer verstopt. Er dient een nieuw zadeldak gelegd te worden op een tuinhuisje van 3 bij 5 meter en de bestaande leien dienen afgevoerd te worden.


Dakdekken en dakherstelling Zonhoven
dinsdag 19 april 2022

Nieuw hellend dak leggen.

Ik wil mijn hellend dak laten renoveren door een vakman. Het onderdak is goed. Ik denk dat er op dit moment asbestleien liggen die verwijderd moeten worden. Het dak moet geïsoleerd worden en er moeten kunstleien of pannen op komen. De oppervlakte is ongeveer 154m².


Dakdekken en dakherstelling Velzeke-Ruddershove
maandag 18 april 2022

Afbraak oude gevelbekleding en herstelwerk dakrand.

Na de stormschade zijn een paar mankementen naar boven gekomen in dakrand en gevelbekleding (oude leien). De eerste optie is om de gevelbekleding af te breken en de dakrand in zink te herstelllen. Het gaat om een gevel van ongeveer 60m².


Gevel- en metselwerken Kuurne
maandag 11 april 2022

Vervangen van leien op hellend dak

Ik zoek een vakman om mijn hellend dak te repareren. Er ontbreken 5 leien denk ik die moeten vervangen worden. Ik kan het niet goed zien omdat ik nog niet op het dak ben geweest.


Dakdekken en dakherstelling Kontich
Offertes aanvragen