Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak leggen

Uitgekeken op gewone dakpannen en wil je iets anders? Leien daken vormen een mooi alternatief.

De verschillende soorten dakleien

We leggen het al honderden jaren op onze daken, maar leien bekleden - heb je 'm? - steeds vaker een andere functie, zoals bijvoorbeeld gevel te bedekken. Het ruime assortiment en duurzame karakter zijn twee factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit.

Natuurleien

Natuurleien zijn het duurste type om jouw dak mee te bekleden. Maar voor die extra investering krijg je wel een dakbedekking die minstens 70 jaar meegaat. Het zijn robuuste leien die goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en nauwelijks of geen onderhoud vereisen.

Leien plaatsen

Kunstleien

Net zoals bij dakpannen, waar een betonnen dakpan de goedkoopste optie is, zijn kunstleien de beste keuze voor je portemonnee. Goedkoper dan natuurleien, maar dus ook iets minder kwalitatief. 't Is dus logisch dat ze minder lang meegaan: gemiddeld moet je ze na 25-30 jaar vervangen. Voordeel van deze leien is dat de dakwerker ze op verschillende manieren kan gaan aanbrengen.

Gevelbekleding leien

Bitumen leien

Een type dakleien dat bij ons minder vaak wordt gebruikt om woningen mee te bedekken. Deze dakshingles vind je wel vaak terug op het dak van een tuinhuis of een carport. Ze zijn flexibel en klein van formaat, dus ze zijn ideaal voor kleinere of onregelmatige oppervlaktes. De levensduur ligt net zoals bij kunstleien rond de 30 jaar. Pluspunt: bitumen zijn met voorsprong de goedkoopste soort van de dakleien.

Plaatsing dakleien

Wat is de prijs van een leien dak?

De oppervlakte, uurprijs van de dakwerker en het materiaal spelen mee in het opstellen van een kostprijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per soort dakleien.

Soort dakleien Richtprijs (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Natuurleien € 75 - € 100 +++
Kunstleien € 45 - € 65 ++
Bitumen leien € 35 - € 50 ++
Dakleien

Dak vernieuwen?

Vergelijk GRATIS meerdere offertes van dakwerkers uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

donderdag 29 september 2022

Nieuw hellend dak leggen

Verwijderen asbesthoudend dak (met certificaat) plus plaatsen isolatie en leggen van nieuwe leien of platte dakpannen ( type Tejas Borja). Aan de zuidkant willen we graag eveneens een prijs krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen bv type Tejas Borja Flat 10 solar.


Dakdekken en dakherstelling Alsemberg
donderdag 29 september 2022

Wachtgevel afwerken

Ik zoek iemand die onze wachtgevel kan afwerken met isolatie, denk hierbij aan leien, PVC, gevelpanelen- We weten nog niet zeker wat het beste past, zelf gaan we dakpannen vervangen in de kleur zwart, okk de profielramen gaan we vervangen in krijtzwart, we dachten iets aan in die richting wat er bij past. Oppervlakte tussen de 90 en 100 m².


Gevel- en metselwerken Asse
woensdag 28 september 2022

Schuin dak renoveren

Ik heb een dak dat bestaat ui eternietleien dat ik zou willen vernieuwen met een onderdak en dan met pannen of betonplaten. Zodat ik er zonnepanelen op kan plaatsen. De oppervlakte is ongeveer 115m².


Dakdekken en dakherstelling Hasselt
maandag 26 september 2022

Nieuw hellend dak leggen

Betreft woning uit de jaren 80 met asbesthoudende leien, deze wensen we te vervangen door natuurleien, het gaat om circa 267m², het werk zou inhouden: - verwijderen bestaande asbesthoudende leien - plaatsen nieuwe natuur - of verzelcementleien


Dakdekken en dakherstelling Steenokkerzeel
maandag 26 september 2022

Nieuw hellend dak leggen

Afbreken asbestleien, isoleren van dak en opnieuw toeleggen met leien.


Dakdekken en dakherstelling Lochristi
zaterdag 24 september 2022

Gevel herschilderen of kaleien

Het is de intentie om de bestaande gevelverf te verwijderen en deze te vervangen door een dampdoorlatende verf. Een andere optie is het kaleien van de gevelmuren. De totale oppervlakte is ca. 110 m2.


Behang- en schilderwerken Reet
vrijdag 23 september 2022

Dak vernieuwen

Ik heb een dak met asbestleien die ik volledig zou willen vernieuwen met nieuwe leien. Het is een dak met zeker meer dan 100m² en met 3 dakkapellen.


Dakdekken en dakherstelling Tervuren
dinsdag 20 september 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

Momenteel is de gevel bezet met asbesthoudende leien. Dewelke door een specialiseerde firma worden verwijderd. 30tal m².


Gevel- en metselwerken Machelen (Vl-Br)
maandag 19 september 2022

Onderdak plaatsen

Ik zoek een dakwerken om op een bestaand dak een onderdak te plaatsen. Leien dak. +- 100 m2


Dakdekken en dakherstelling Erembodegem
zondag 18 september 2022

Gevels isoleren en bekleden

Wij hebben een vrijstaand huis met 4 gevels en 3 verdiepen die we graag zouden willen laten isoleren en bekleden met leien tegels.


Gevel- en metselwerken Erembodegem
Offertes aanvragen