Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak leggen

Leien dak leggen

Uitgekeken op gewone dakpannen en wil je iets anders? Leien daken vormen een mooi alternatief.

De verschillende soorten dakleien

We leggen het al honderden jaren op onze daken, maar leien bekleden - heb je 'm? - steeds vaker een andere functie, zoals bijvoorbeeld gevel te bedekken. Het ruime assortiment en duurzame karakter zijn twee factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit.

Natuurleien

Natuurleien zijn het duurste type om jouw dak mee te bekleden. Maar voor die extra investering krijg je wel een dakbedekking die minstens 70 jaar meegaat. Het zijn robuuste leien die goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en nauwelijks of geen onderhoud vereisen.

Leien plaatsen

Kunstleien

Net zoals bij dakpannen, waar een betonnen dakpan de goedkoopste optie is, zijn kunstleien de beste keuze voor je portemonnee. Goedkoper dan natuurleien, maar dus ook iets minder kwalitatief. 't Is dus logisch dat ze minder lang meegaan: gemiddeld moet je ze na 25-30 jaar vervangen. Voordeel van deze leien is dat de dakwerker ze op verschillende manieren kan gaan aanbrengen.

Gevelbekleding leien

Bitumen leien

Een type dakleien dat bij ons minder vaak wordt gebruikt om woningen mee te bedekken. Deze dakshingles vind je wel vaak terug op het dak van een tuinhuis of een carport. Ze zijn flexibel en klein van formaat, dus ze zijn ideaal voor kleinere of onregelmatige oppervlaktes. De levensduur ligt net zoals bij kunstleien rond de 30 jaar. Pluspunt: bitumen zijn met voorsprong de goedkoopste soort van de dakleien.

Plaatsing dakleien

Wat is de prijs van een leien dak?

De oppervlakte, uurprijs van de dakwerker en het materiaal spelen mee in het opstellen van een kostprijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per soort dakleien.

Soort dakleien Richtprijs (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Natuurleien € 75 - € 100 +++
Kunstleien € 45 - € 65 ++
Bitumen leien € 35 - € 50 ++
Dakleien

Dak vernieuwen?

Vergelijk GRATIS meerdere offertes van dakwerkers uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

maandag 19 juli 2021

Hellend dak repareren

Door extreme regenval hebben wij insijpeling gehad via de leien dakpannen. We zoeken een vakman voor het dak na te kijken en indien nodig te repareren.


Dakdekken en dakherstelling Kermt
maandag 05 juli 2021

Hellend dak repareren

Enkele leien vervangen. Er zijn zelfs al enkele afgevallen vandaar dat ik het nu toch wel gevaarlijk vind. En dat het nu wel gemaakt moet worden.


Dakdekken en dakherstelling Genk
zondag 04 juli 2021

Isoleren en afwerken gevels - open bebouwing

Vrijstaande woning waarvan de gevels rondom geïsoleerd zouden moeten worden en afgewerkt. Betreft een woning met 1 verdieping, waarvan gevel (V en A) ongeveer 8 m breed is, en de zijmuren een 11-tal m. Momenteel is dit afgewerkt met leien. Graag wensen we een mooie degelijke afwerking - liefst egaal.


Gevel- en metselwerken Avelgem
Offertes aanvragen