Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak leggen

Uitgekeken op gewone dakpannen en wil je iets anders? Leien daken vormen een mooi alternatief.

De verschillende soorten dakleien

We leggen het al honderden jaren op onze daken, maar leien bekleden - heb je 'm? - steeds vaker een andere functie, zoals bijvoorbeeld gevel te bedekken. Het ruime assortiment en duurzame karakter zijn twee factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit.

Natuurleien

Natuurleien zijn het duurste type om jouw dak mee te bekleden. Maar voor die extra investering krijg je wel een dakbedekking die minstens 70 jaar meegaat. Het zijn robuuste leien die goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en nauwelijks of geen onderhoud vereisen.

Leien plaatsen

Kunstleien

Net zoals bij dakpannen, waar een betonnen dakpan de goedkoopste optie is, zijn kunstleien de beste keuze voor je portemonnee. Goedkoper dan natuurleien, maar dus ook iets minder kwalitatief. 't Is dus logisch dat ze minder lang meegaan: gemiddeld moet je ze na 25-30 jaar vervangen. Voordeel van deze leien is dat de dakwerker ze op verschillende manieren kan gaan aanbrengen.

Gevelbekleding leien

Bitumen leien

Een type dakleien dat bij ons minder vaak wordt gebruikt om woningen mee te bedekken. Deze dakshingles vind je wel vaak terug op het dak van een tuinhuis of een carport. Ze zijn flexibel en klein van formaat, dus ze zijn ideaal voor kleinere of onregelmatige oppervlaktes. De levensduur ligt net zoals bij kunstleien rond de 30 jaar. Pluspunt: bitumen zijn met voorsprong de goedkoopste soort van de dakleien.

Plaatsing dakleien

Wat is de prijs van een leien dak?

De oppervlakte, uurprijs van de dakwerker en het materiaal spelen mee in het opstellen van een kostprijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per soort dakleien.

Soort dakleien Richtprijs (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Natuurleien € 75 - € 100 +++
Kunstleien € 45 - € 65 ++
Bitumen leien € 35 - € 50 ++
Dakleien

Dak vernieuwen?

Vergelijk GRATIS meerdere offertes van dakwerkers uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

woensdag 31 mei 2023

Gevel isoleren + leien als afwerking

Het gaat om een gevel van +- 50 vierkante meter die we willen afwerken en uiteraard laten isoleren


Gevel- en metselwerken Melle
woensdag 31 mei 2023

Kunststof gevelbekleding

Beste, Deze offerte is voor een zijgevel die op dit moment deels bekleed is met leien. Die leien zouden vervangen mogen worden door een PVC bekleding. Het betreft ongeveer een 20 a 30 m². Ook de verbinding met het dak moet dan vernieuwd worden. Er is nu isolatie achter de leien. Graag zouden we die behouden of laten vernieuwen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: PVC gevelbekleding Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs buiten (incl. nieuwe gevelbekleding) Wil je ook direct je gevel isoleren?: Ja Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Merksem
donderdag 25 mei 2023

Hellend dak renoveren of isoleren vanaf buitenkant

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Dak renoveren Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het schuine dak?: 500 Welke dakbedekking overweeg je voor het schuine dak?: Dakpannen, Leien Om wat voor type dak gaat het?: Hellend dak Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik overweeg te gaan kopen


Dakdekken en dakherstelling Berg (Limburg)
woensdag 24 mei 2023

Renoveren schuur: muurherstel en nieuw dak

Het gaat om een huis met schuur van 1904. Die dakgoot is al een hele tijd kapot, water liep over de muur en alle voegsel is uitgespoeld. Muur is bol komen te staan. Het gaat specifiek over één stuk van de muur van ongeveer 3 meter breed. Dak zelf moet ook vernieuwd worden. Daar liggen oude asbestleien op. Welk type dak weten we nog niet.


Renovatie Bonheiden
maandag 22 mei 2023

Vloer in printbeton leggen

Graag wil ik een printbeton - imitatielook leien. De oppervlakte moet nog worden opgemeten.


Vloerwerken Kessenich
donderdag 18 mei 2023

Een tuinmuur die scheefzakt vervangen

Wij zoeken een betrouwbare vakman om de linker tuinmuur in onze stadswoning te vervangen. Waarschijnlijk is zowel een fundering in beton nodig, en dan ook de nieuwe muur (17 meter lang en max 2 meter hoog met een deksteen. We willen dat achteraf kaleien.


Gevel- en metselwerken Ledeberg (Gent)
donderdag 18 mei 2023

Gevel kaleien + blauwsteen en houtafwerking

Werken: het kaleien van de woning + afwerken met blauwsteen onderaan en eventuele houtafwerking in de nok. Voorgevel & zijgevel. Graag kwalitatieve uitvoering voor september.


Gevel- en metselwerken Desselgem
dinsdag 16 mei 2023

kaleien van achtergevel

Het gaat om ongeveer 70m² voor het kaleien van de achtergevel


Behang- en schilderwerken Ledeberg (Gent)
zondag 14 mei 2023

Hellend dak renoveren of isoleren vanaf buitenkant

Isolatie dak, vernieuwen onderdak en dakbedekking, afvoer asbest dakleien en onderdak, plaatsen velux (veluxraam voorhanden reeds) Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Ja Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Dak renoveren Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het schuine dak?: 45 Welke dakbedekking overweeg je voor het schuine dak?: Leien Om wat voor type dak gaat het?: Hellend dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Oostende
vrijdag 12 mei 2023

Nieuw hellend dak leggen

1/ Verwijderen van bestaand verweerd en beschadigd dak (golfplaten en leien in asbest). 2/ leveren en plaatsen nieuwe dakbedekking (incl. isolatie ?) 3/ afwerking schouw 4/ afwerking daken met buren links en rechts schuin dak met een totale oppervlakte van ongeveer 100m² Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Nieuw hellend dak Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Ik weet niet of er asbest in mijn huidige dak zit Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 100 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Rumst
Offertes aanvragen