Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak leggen

Uitgekeken op gewone dakpannen en wil je iets anders? Leien daken vormen een mooi alternatief.

De verschillende soorten dakleien

We leggen het al honderden jaren op onze daken, maar leien bekleden - heb je 'm? - steeds vaker een andere functie, zoals bijvoorbeeld gevel te bedekken. Het ruime assortiment en duurzame karakter zijn twee factoren die bijdragen aan de groeiende populariteit.

Natuurleien

Natuurleien zijn het duurste type om jouw dak mee te bekleden. Maar voor die extra investering krijg je wel een dakbedekking die minstens 70 jaar meegaat. Het zijn robuuste leien die goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en nauwelijks of geen onderhoud vereisen.

Leien plaatsen

Kunstleien

Net zoals bij dakpannen, waar een betonnen dakpan de goedkoopste optie is, zijn kunstleien de beste keuze voor je portemonnee. Goedkoper dan natuurleien, maar dus ook iets minder kwalitatief. 't Is dus logisch dat ze minder lang meegaan: gemiddeld moet je ze na 25-30 jaar vervangen. Voordeel van deze leien is dat de dakwerker ze op verschillende manieren kan gaan aanbrengen.

Gevelbekleding leien

Bitumen leien

Een type dakleien dat bij ons minder vaak wordt gebruikt om woningen mee te bedekken. Deze dakshingles vind je wel vaak terug op het dak van een tuinhuis of een carport. Ze zijn flexibel en klein van formaat, dus ze zijn ideaal voor kleinere of onregelmatige oppervlaktes. De levensduur ligt net zoals bij kunstleien rond de 30 jaar. Pluspunt: bitumen zijn met voorsprong de goedkoopste soort van de dakleien.

Plaatsing dakleien

Wat is de prijs van een leien dak?

De oppervlakte, uurprijs van de dakwerker en het materiaal spelen mee in het opstellen van een kostprijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per soort dakleien.

Soort dakleien Richtprijs (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Natuurleien € 75 - € 100 +++
Kunstleien € 45 - € 65 ++
Bitumen leien € 35 - € 50 ++
Dakleien

Dak vernieuwen?

Vergelijk GRATIS meerdere offertes van dakwerkers uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

donderdag 26 januari 2023

Gevel kaleien

Ik zoek een vakman om de gevel te kaleien, gaat over meer dan 100 m².


Behang- en schilderwerken Bost
zondag 22 januari 2023

Badkamer en toilet renoveren

Badkamer renovatie kleien badkamer bel etage. Graag meubel met 1 lavabo , inloop douche , wc mag verwijderd worden voor meer plek, graag onzichtbare opbergruimte. Ook klein toilet op de gang mag gerenoveerd worden.


Badkamer Aartselaar
maandag 16 januari 2023

Vernieuwen plat dak ter voorbereiding zonnepanelen

Verwijderen van ETERNIT LEIEN bouwjaar 1977 plaatsen van dicht onderdak ( materprobleem ) en kleipannen met voorbereiding zonnepanelen. Oppervlakte van 185 m²


Dakdekken en dakherstelling Beverlo
maandag 16 januari 2023

Plat dak repareren

Gaat vermoedelijk om deksteen of andere afdichting dakterras. Door de hevige regenval is de regen achter de leien terecht gekomen. Insijpeling vermoed ik muur badkamer en keuken kletsnat.


Dakdekken en dakherstelling Antwerpen
donderdag 12 januari 2023

Nieuw hellend dak leggen

Verwijderen van overzetdak(stalen platen) en asbestleien. Plaatsen van dakpannen. De oppervlakte van het dak is ongeveer 160m².


Dakdekken en dakherstelling Zonhoven
woensdag 11 januari 2023

Nieuw hellend dak leggen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het leggen van een nieuw hellend dak. Asbestleien vervangen door dakpannen. De oppervlakte van het dak is ongeveer 140m².


Dakdekken en dakherstelling Neeroeteren
woensdag 11 januari 2023

Asbestleien dak renoveren en isoleren

Dakwerker met kennis van leien of geïsoleerde dapkpanplaten met inbouw van velux ramen.


Dakdekken en dakherstelling Vliermaal
dinsdag 10 januari 2023

Nieuw hellend dak leggen en gevel isoleren

Wij zouden graag een offerte voor de vernieuwing van ons dak en het isoleren en afwerken van een zijgevel. Het huidige dak bestaat uit (asbest)leien met daaroverheen een overzetdak. Ik zou graag zinken dak willen laten plaatsen. De oppervlakte van het dak is ongeveer 180m².


Dakdekken en dakherstelling Sint-Katelijne-Waver
woensdag 04 januari 2023

2 daken renoveren

2 halfopen bebouwingen met hetzelfde dak - asbest leien van beide daken verwijderen en een nieuwe dakbekleding plaatsen. Bij de buren moet er eveneens een nieuwe dakbekleding op garage en berging geplaatst worden na verwijderen van asbest golfplaten. Het gaat om 135 m².


Dakdekken en dakherstelling Beverst
dinsdag 03 januari 2023

Gevel isoleren + afwerken met leien

Een grote zijgevel isoleren, afwerking met leien , opp 150-200m2


Gevel- en metselwerken Leuven
Offertes aanvragen