Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Trap schilderen in moderne kleuren

Trap schilderen - Deurne

Trap schilderen - Deurne

Erkend Vakwerk

100% gratis en vrijblijvend
Snel en eenvoudig aanvragen
Meerdere offertes ontvangen
Erkende Vakbedrijven

Trap schilderen in Deurne?

Trap herschilderen in Deurne?

Of je nu een splinternieuwe trap in een nieuwbouw gaat schilderen of een oude trap opnieuw wilt verven, de werkwijze blijft hetzelfde. In de meeste gevallen zal een geschilderde trap herschilderen je dus geen enorme hoeveelheid extra werk opleveren. Door je trap opnieuw te schilderen kan je deze in een mum van tijd je interieur een nieuwe look geven. Het spreekt voor zich dat dit ook een pak goedkoper is dan een compleet nieuwe trap te plaatsen.

Sta je voor een totaalrenovatie en heb je echt een klassieke houten trap? Hier komt wel enige voorbereiding bij kijken alvorens je de trap opnieuw kan schilderen. Wij zetten de aandachtspunten even op een rijtje.

  1. Heb je een stoffen traploper? Neem deze eerst weg en vergeet de trap ook niet te ontvetten
  2. Zorg dat de trap schoon is en begin deze op te schuren met schuurpapier
  3. Heb je kleine beschadigingen of kleine gaatjes in de traptreden of stootborden? Vul deze dan eerst met plamuurmiddel
  4. Vergeet voor je de trap gaat verven de treden en stootborden niet te ontstoffen met een vochtig doekje
  5. Heb je spots of led-verlichting in of rondom de trap? Vergeet deze dan zeker niet af te plakken voor je de trap gaat herschilderen

 

Tip: Heb je liever wat meer informatie van een paar schilders  in Deurne die je ook meteen een vrijblijvende prijsofferte bezorgen? Bij Casius kan je via het groene formulier gratis je opdracht plaatsen.

Trap verven in Deurne?

Of je nu de trap eerst gaat schuren en dan gaat verven of je een geschilderde trap een nieuwe look wilt geven, het materiaal van je trap is de cruciale factor. Een trap lakken of een geverniste trap verven? Er zit op zich weinig tot geen verschil in omdat het basismateriaal hetzelfde is. In België zien we dat de houten trap, de betonnen trap en de metalen trap de populairste opties zijn. Wij maakten een overzicht van hoe je het best de verschillende soorten trappen kan schilderen. Meer informatie over de materialen van een trap vind je op de pagina: trap plaatsen.

Houten trap schilderen

De houten trap verven? Voor je een verfborstel bovenhaalt, moet je zeker zijn dat de traptreden en de stootborden proper zijn. Anders gezegd: verwijder de oude lagen verf voor je de nieuwe erop schildert. Met een schuurborstel of een verfkrabber komt je al ver, maar als er verschillende lagen verf of vernis op je trap zijn aangebracht, volstaat enkel schuren niet. In dat geval kan je gebruik maken van een afbijtmiddel. Zo'n middel zorgt ervoor dat er de verschillende lagen loskomen zodat je ze gemakkelijk kan afschrapen.

Eens de oude lagen verf verwijderd zijn, schuur je de trap best nog eens af met een schuurmachine of wat schuurpapier. Haal met een vod nog het laatste stof weg en daarna kan je beginnen met schilderen. Zoals bij de meeste verfwerken beginnen we het opknappen door het aanbrengen van een voorbereidende laag, een primer.

Welke verf heb ik nodig voor een houten trap? Voor trappen wordt speciale verf voorzien die slijtvaster is. Twee lagen verf zou na het aanbrengen van de primer moeten volstaan. Of je nu een beuken trap gaat schilderen of een trap met eiken fineer, het kleur is altijd een persoonlijke keuze en is afhankelijk van interieur tot interieur.

Metalen trap schilderen

Houten trappen zijn niet gemakkelijk, maar een metalen trap schilderen zorgt voor extra uitdagingen. Intensievere voorbereiding en een uitdagend oppervlak. Allemaal redenen waarom er sneller beroep wordt gedaan op een professionele schilder. Ben je op zoek naar een professionele schilder in de regio? Op deze pagina vind je de beste schilders in de regio.

Ook een metalen trap moet je zo proper mogelijk maken voor begint te verven. Oude verflagen verwijder je door te schuren. Daarna kan je de trap best nog eens opschuren met klassiek schuurpapier. De dikte van de korrel hangt af van het type trap. Eens het schuurwerk achter de rug is kan je de trap stofvrij maken met een vochtig doekje of een stofdoek. Na het klassieke afplakken van de randen kan het verfwerk beginnen.

Betonnen trap verven

Betontrappen worden ruwweg - heb je 'm? - onderverdeeld in twee groepen: een ter plekke gegoten betontrap of een prefab betontrap. Afhankelijk van de bekleding die je kiest, zal je manier van schilderen verschillen. Bekleed je de trap volledig in hout, dan kan je die behandelen zoals een echte houten trap. Ga je voor een combo van beton en hout, dan moet je verschillende technieken op een trap toepassen.

Beton trekt best wat vuil en stof aan, dus zorg dat die proper is voor je verf aanbrengt. Schoonmaken doe je met een speciale betonreiniger. Heb je een betonnen trap buitenshuis, dan moet je daar extra aandacht aan besteden. Een grondigere reiniging met de hogedrukreiniger helpt om het grootste vuil te verwijderen.

Eens de betontrap proper, vetvrij en - heel belangrijk - droog is, is het tijd om de voorbereidende laag aan te brengen. Opteer voor de juiste betonprimer zodat de afwerkingslagen optimaal kunnen inwerken. Gebruik je de verkeerde, dan kan de verf snel gaan afkorrelen of zal je meerdere lagen moeten aanbrengen. Dit komt uiteraard een pak duurder uit.

Cruciaal bij het kiezen van de verf voor een betontrap is de samenstelling van de verf. Voor een betontrap kies je best een verf die uit twee componenten bestaat. Die extra component is epoxyhars. Dit soort verf heeft een hardere textuur en slijt minder snel dan verf uit één component. De primer niet meegerekend zouden twee lagen betonverf moeten volstaan.

In welke kleur de trap schilderen?

Een antwoord op deze vraag formuleren is moeilijk tot onmogelijk. Heb je witte muren? Dan kan de trap zwart verven een knap resultaat opleveren. Zijn je muren in een donkere kleur? Dan zal je sneller geneigd zijn de trap wit te schilderen. Of je nu een open trap moet verven of een gesloten trap gaat herschilderen, de kleur van de verf is een persoonlijke keuze.

Tip: Kies wel altijd voor kwalitatieve trapverf. Besparen op verf is voor zowat elk schilderwerk een cruciale fout.

Trapleuning schilderen in Deurne?

Als je van plan bent de trap een nieuwe laag verf te geven zal je waarschijnlijk ook de trapleuning verven. Welke verf gebruik ik voor de trapleuning? Heb je een houten trap en wil je ook de houten trapleuning verven dan gebruik je dezelfde verf voor de trapleuning. Heb je een houten trap maar moet je bijvoorbeeld een metalen trapleuning verven? Dan kan je opteren voor een verf die beter hecht op metaal. Of je nu een witte trap hebt en de trapleuning liefst in het zwart wil verven of niet dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Traphal verven in Deurne?

Wil je de traphal schilderen? Als je besluit de trap en eventueel de trapleuning te verven kan het interessant zijn om ook de traphal meteen een nieuwe laag verf te geven. De kleuren voor het schilderen van de traphal hoeven uiteraard niet hetzelfde te zijn als die van de trap. Zo zien we dat bijvoorbeeld een zwarte trap en witte muren een knap resultaat opleveren.

Hoe kan ik best de hoge traphal schilderen?

Bij het schilderen van een traphal heb je vaak een ladder of een stelling nodig omdat je meestal met een hoog plafond te maken hebt. Iedereen wie al eens op een ladder gestaan heeft om te schilderen zal bevestigen dat dit niet evident is. Een stelling geef je meer stabiliteit maar de meeste mensen hebben niet zomaar een stelling thuis staan. Een stelling huren is ook een optie maar dit kost meteen wat geld. De traphal laten schilderen door een professionele schilder in Deurne is vaak de beste oplossing. De vakman heeft vaak een stelling te beschikking en door zijn expertise kan je er ook op rekenen dat de schilderwerken professioneel worden uitgevoerd.

Prijs trap schilderen in Deurne

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het schilderen of herschilderen van een trap? Als je trap laat schilderen door een professionele schilder zal deze klus je gemiddeld 300 à 600 euro kosten. De kosten voor een trap te laten verven zijn uiteraard afhankelijk van het aantal treden en stootborden.

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes. Via het groene formulier kan je meerdere prijsoffertes van erkende schilders in Deurne aanvragen. Gratis en zonder verplichtingen.

Offertes trap schilderen in Deurne aanvragen

Recente aanvragen in Deurne

woensdag 12 mei 2021

Schilderen van traphal

Schilderen van traphal in appartement van drie verdiepingen. Nu is de muur gewoon beschilderd. De oppervlakte precies weet ik niet.


Behang- en schilderwerken Deurne
vrijdag 13 april 2018

Bezettingswerken en schilderwerken

Door een lek in de keukenkraan bij de buren hebben wij waterschade in de muren van de traphal. Deze muren dienen opnieuw bezet te worden en uiteraard nadien opnieuw geschilderd. De oppervlakte niet echt geweten, graag ter plaatse komen kijken.


Behang- en schilderwerken Deurne

Trap schilderen in jouw regio

Andere klussen in Deurne

Gratis offertes aanvragen