Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Moderne trap met leuning

Trap plaatsen

Op zoek naar de perfecte trap voor jouw interieur? Of wil je enkel je trapleuning onder handen nemen? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat.

Soorten trappen

Trap in beton plaatsen

De betontrap verovert opnieuw een plaats in de woonkamer. Het klinkt als een compromisloos materiaal, maar de mogelijkheden zijn uitgebreid. Je kan voor ruw, glad, gepolijst, gezandstraald of gewassen beton gaan. Betonnen trappen zijn stabiel, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Spreekt een betonnen trap je wel aan, maar wil je een extra toets? Dan kan je kiezen voor houten overzettreden.

Trap in beton installeren

Houten trap plaatsen

Houten trappen zijn nog altijd populair en daar zijn goede redenen voor. Gemakkelijk te plaatsen, handig voor maatwerk en op verschillende manieren af te werken. Er zijn natuurlijk ook zaken waarop je moet letten. Hout is een levend materiaal, dus het kan na verloop van tijd uitzetten. Het kan geluid beginnen maken of kraken. Hout is minder sterk dan pakweg beton of metaal, dus het kan iets sneller beschadigd raken.

Houten trap in de woonkamer

Metalen trap plaatsen

Een metalen trap of een trapleuning uit metaal is stijlvol en is gemakkelijk aan te passen aan de rondingen van je woning. Je kan kiezen uit aluminium, inox of staal. Prijzen variëren uiteraard, maar gemiddeld is een trap in inox duurder dan een in aluminium. Metalen trappen zijn gebruiksvriendelijk. Meestal zijn er weinig tot geen sporen van slijtage en zelfs als die er zijn, geven ze een vintage look aan je interieur.

Metalen trap voor een moderne look

Wat kost een trap plaatsen?

Wat zijn nu precies de kosten voor het plaatsen, renoveren en herstellen van een elk type trap? In onderstaande tabel vind je de voornaamste kosten. Vergelijk altijd verschillende offertes om zo de vakman met de beste prijs-kwaliteit te kiezen.

Werk aan de trap Richtprijs
Trap in hout € 2.000 - € 4.500
Trap in metaal € 2.500 - € 6.000
Trap in beton € 2.500 - € 6.000
Schilderen € 15 - € 25 per trede
Vernissen € 20 per trede
Overzettreden € 70 - € 125 per trede
Zandstralen € 40 per m²
Inmeten € 50
Trapgat in houten vloer € 400 - € 500
Trapgat in betonnen vloer € 1.000 - € 1.500

Trap laten renoveren?

Schilderen

Je trap schilderen is veruit de snelste manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven. Je kan voor een klassieke, egale kleur gaan of je kan gaan experimenteren. Op het internet vind je tal van originele ideeën.

Een trap moet lang meegaan en krijgt veel voeten over zich heen, dus kies je best voor een slijtvaste verf. Voorbeelden zijn alkydverf of een vorm van vloerverf of vloercoating. Je kan ook voor acrylverf gaan, maar dan moet je nog een extra lak aan ter bescherming.

Zandstralen

Zandstralen is een nieuw begin voor je trap. Jaren aan verflagen, vernis, coatings, aanslag en slijtplekken blaas je er in één vlotte behandeling af. Het straalmiddel verwijdert de oude lagen, zonder je trap te beschadigen.

Let wel op: bij zachte houtsoorten moet je oppassen. Gebruik je een te harde straal, kan je het hout beschadigen. Door een ander type straalmiddel te gebruiken en de druk van je straal aan te passen, kan je dit voorkomen.

Vernis

Hout is een natuurlijk product. Het leeft en staat onder invloed van warmte, koude en vocht. Vrij vertaald: hout kan afslijten en is zeer gevoelig voor vuil en kleurverandering. Een vernislaag biedt oplossing. Het beschermt je hout en bewaart het in de originele staat.

Wil je je trap authentiek houden, dan kies je best voor een kleurloze vernis. Met andere types vernis kan je jouw trap een donkere of lichtere kleur geven. Welk type vernis je ook kiest, bij de behandeling vernis je de trap liefst drie keer om het hout te beschermen. Wanneer de laag na enkele jaren wat slijtage toont, kan je een extra laag toedienen.

Overzettreden

Overzettreden of valse treden zijn een een heerlijke oplossing voor een snelle renovatie van je trap. Je plaatst gewoon nieuwe treden over de oude trap heen. Overzettreden zijn niet dik, dus je kan ze mooi laten aansluiten op je vloer zonder veel extra werk.

Offertes trap plaatsen aanvragen

Recente opdrachten trap plaatsen

vrijdag 27 januari 2023

Nieuwe trap naar de zolder plaatsen

Wij willen een nieuwe trap plaatsen naar het eerste verdiep en naar de zolder. Dit steeds met een tussen verdiep (kwartdraai).


Trappen Groot-Bijgaarden
donderdag 26 januari 2023

Metalen trap

metalen trap met aan weerszijden een trapleuning voor buitengebruik, vertrekkende van op het dakterras (3.35m hoog) naar de gelijkvloers, een rechte trap, breedte 1 m (is als tweede toegang en/of als evacuatieweg voor kinderdagverblijf)


Trappen Geel
woensdag 25 januari 2023

Traprenovatie

Bestaande houten trap renoveren.


Trappen Zolder
woensdag 25 januari 2023

Houten trap + inouwkasten

Nieuwe rechte trap met inbouwkasten onder de trap maken.


Trappen Sint-Joris-Winge
woensdag 25 januari 2023

Betontrap storten

Wij starten volgende week met de graafwerken voor onze nieuwbouw. Wij hadden graag een prefab betontrap naar de kelder toe laten plaatsen.


Trappen Haacht
dinsdag 24 januari 2023

Betontrap bekisten

Betonnen trap in woning bekisten.


Trappen Grobbendonk
Prijsoffertes vergelijken