Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Schrijnwerkers

Nieuwe binnendeuren nodig?

Plannen voor nieuwe binnendeuren? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden op deze pagina

Binnendeuren... wat moet ik weten?

Binnendeuren kiezen is niet altijd eenvoudig. Er is veel keuze en je wil dat ze perfect aansluiten bij de rest van je interieur. Extra moeilijkheid is soms dat een binnendeur geplaatst wordt tussen twee verschillende ruimtes, daardoor is het een extra uitdaging om de deur te laten aansluiten bij de sfeer in beide ruimtes. 

Gelukkig is er een groot aanbod aan binnendeuren, zo is er altijd wel een binnendeur die perfect past bij wat jij graag ziet en wat past in jouw woning. 

We geven je graag een overzicht van wat er zoal op de markt is en waar je terecht kan voor je perfecte binnendeur. 

Wil je snel een vakman contacteren voor binnendeuren?

Klik op de groene knop en vraag snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aan bij schrijnwerkers uit jouw buurt. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en altijd de beste deal vinden.

Overzicht van de verschillende materialen

Deuren uit glas

Deuren in glas hebben één groot voordeel: je haalt er het licht mee binnen. Zeker in ietwat donkere woningen kunnen ze groot verschil maken om je huis aangenaam licht te maken. 

Bovendien kan een glazen deur ook mat zijn, zodat je privacy wel gegarandeerd is. Ook met glazen deuren kan je dus alle kanten uit.

Deuren in hout

De meeste binnendeuren zijn deuren in hout. Maar ook daarin heb je veel verschillen. Je hebt goedkope 'projectdeuren' maar ook deuren in massieve eik of gelakt voor een strak design. De verschillende soorten deuren bespreken we verder op deze pagina.

Stalen binnendeuren

Stalen deuren geven een vaak monumentaal en heel modern-industriële look aan je interieur. Ze worden altijd op maat gemaakt en meestal afgewerkt in combinatie met glas. Je komt ze zowel tegen in heel landelijke architectuur als in hypermoderne woningen. 

Hoe duur is een stalen deur?

Een stalen deur is altijd maatwerk, vakwerk en handwerk. De prijs kan daardoor al snel oplopen. Het is daarom een goed idee om verschillende offertes op te vragen. Voor een deur in staal betaal je al snel € 2.500 tot € 3.500. Dat is niet weinig, maar je krijgt voor dat geld wel een oogstrelend en statig orgelpunt in je woning dat tijdloze klasse uitstraalt. 

Houten binnendeuren
Deur schrijnwerker

Stalen deur met glas

Zoek je een elegante deur met toch een stoer en robuust uiterlijk? Dan zijn stalen deuren met glas misschien wel een goede optie. Door gebruik te maken van slanke profielen in combinatie met glas krijg je een heel gracieus staaltje vakmanschap dat zowel kwaliteit als gezelligheid uitstraalt. Vraag zeker een gratis offerte als je op zoek bent naar deze eyecatcher in jouw woning of kantoor.

Welke stijl deur past bij jouw interieur?

Schilderdeuren en projectdeuren

Is je budget beperkt en wil je gewoon een degelijke en mooie binnendeur? Dan zijn de zogenaamde 'projectdeuren' en de schilderdeuren de twee opties die je hebt.

De naam 'schilderdeur' zegt het zelf: dat is een houten binnendeur die je meestal zelf van een kleurtje voorziet dat past binnen de ruimte. Dit is veruit de goedkoopste optie binnendeuren.

Een alternatief is de projectdeur. Deze deur moet je zelf niet verder afwerken, maar je hebt minder keuzes dan in de andere - duurdere -deuren.  

Gelakte designdeuren

Houten deuren kunnen ook strak gelakt afgewerkt worden. Je krijgt dan een deur die op en top design uitstraalt.  

Eiken stijldeuren

Deze klassieke soort binnendeuren zijn nog altijd heel gegeerd bij veel mensen. De deuren lenen zich perfect voor gebruik in een eerder rustieke bouwstijl. Toch hebben ze ook een tijdloos karakter waardoor ze zelfs in moderne woningen voor een stijlvol accent zorgen. Eiken deuren kan je op veel verschillende soorten laten afwerken.

Blokkaderdeuren

Bij blokkaderdeuren is de deurlijst volledig ingewerkt in de muur. De deur is zo helemaal geïntegreerd in de muur en dat geeft natuurlijk een egaal uitzicht. Ook kunnen de scharnieren verborgen worden zodat het resultaat er nog strakker uitziet. 

Deuren die anders sluiten

Voorts zijn er op vlak van sluiting nog ander mogelijkheden. Pivoterende deuren hebben geen scharnieren, maar draaien rond een as in de deur. Ook schuifdeuren zijn vaak een goede en praktische oplossing als er bijvoorbeeld weinig ruimte is om een deur te laten openzwaaien.  

Wil je een goed overzicht krijgen van welke deuren er mogelijk zijn?

Neem dan snel contact op met een vakman uit je buurt. Hij zal je wegwijs maken en de voor- en nadelen van elke soort deur bespreken. Je kan meestal ook eens in de toonzaal terecht om alles met eigen ogen te zien. Vraag snel en vrijblijvend offertes op via Casius!

Branddeur installeren?

Brandwerende deuren helpen de brandveiligheid van je pand vergroten. Ze doven het vuur niet en houden het niet eeuwig tegen, maar ze zijn wel gedeeltelijk bestand tegen het vuur. Dankzij de grote brandweerbaarheid vertragen ze de opmars van het vuur. Zo is er meer kans om veilig te vluchten. Branddeuren moet je met grote zorg installeren. Vanuit de Belgische en de Europese Overheid gelden strenge voorschriften, dus doe je best beroep op een professionele vakman voor de installatie.

Deurbeslag kiezen

Naast de deur dien je ook het 'deurbeslag' te kiezen. Dat zijn de metalen toebehoren zoals klinken, sloten, scharnieren, ... die de binnendeur afmaken. Ook hierin heb je ontelbare mogelijkheden, in elke soort stijl. 

 

Hoe binnendeuren kiezen?

Je merkt het: binnendeuren kopen is veel keuzes maken. Het assortiment is groot, zowel op vlak van deuren als van het deurbeslag. De juiste deur bestaat niet, het is vooral een persoonlijke keuze. Ga je voor wit gelakt? Of voor een oerdegelijke houten deur van de beste kwaliteit? Of is de prijs het belangrijkste? Elke situatie is anders. Belangrijk is om goed advies te vragen van een vakman in de buurt. Bekijk het assortiment en maak vervolgens jouw persoonlijke keuze.

Soorten deuren

Wat kost het plaatsen van een binnendeur?

Je hebt je perfecte deur gekozen, maar dan moet die nog geplaatst worden. Voor de plaatsing kan je gemiddeld rekenen op ongeveer € 75 tot € 140 per deur. Een vakman rekent meestal wel gewoon een uurtarief en dan hangt de kostprijs ook af van de moeilijkheid van het werk. 

 

Zalig om mee samen te werken. Je krijgt meteen een viertal vakmensen uit de buurt, wat handig was voor mij omdat ik verhuis naar een plaats waar ik niemand ken. "Op den vreemden" is Casius een superhandige tool.

Mario Dobbelaere

Recente opdrachten

vrijdag 08 september 2023

Binnendeuren van PVC

Ik woon nog bij mijn ouders en mijn slaapkamer deur is kapot. Ik zou graag zo snel mogelijk een nieuwe willen krijgen


Kozijnen, deuren en ramen Merksem
donderdag 31 augustus 2023

Binnendeuren van PVC

4 binnendeuren plaatsen


Kozijnen, deuren en ramen Berchem (Antwerpen)
dinsdag 22 augustus 2023

Nieuwe binnendeuren, buitendeur en schuifraam

Volledige renovatie +/- 7 nieuwe binnendeuren en eventueel 2 buitendeuren en een schuifraam of dubbele terrasdeuren.


Kozijnen, deuren en ramen Dessel
Offertes schrijnwerk aanvragen