Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Binnendeur plaatsen

Binnendeuren plaatsen

Plannen om nieuwe binnendeuren te plaatsen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden op deze pagina

Binnendeuren... wat moet ik weten?

Binnendeuren kiezen is niet altijd eenvoudig. Er is veel keuze en je wil dat ze perfect aansluiten bij de rest van je interieur. Extra moeilijkheid is soms dat een binnendeur geplaatst wordt tussen twee verschillende ruimtes, daardoor is het een extra uitdaging om de deur te laten aansluiten bij de sfeer in beide ruimtes. 

Gelukkig is er een groot aanbod aan binnendeuren, zo is er altijd wel een binnendeur die perfect past bij wat jij graag ziet en wat past in jouw woning. 

We geven je graag een overzicht van wat er zoal op de markt is en waar je terecht kan voor je perfecte binnendeur. 

Wil je snel een vakman contacteren voor binnendeuren?

Klik op de groene knop en vraag snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aan bij schrijnwerkers uit jouw buurt. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en altijd de beste deal vinden.

Overzicht van de verschillende materialen voor binnendeuren

Deuren uit glas

Deuren in glas hebben één groot voordeel: je haalt er het licht mee binnen. Zeker in ietwat donkere woningen kunnen ze groot verschil maken om je huis aangenaam licht te maken. 

Bovendien kan een glazen deur ook mat zijn, zodat je privacy wel gegarandeerd is. Ook met glazen deuren kan je dus alle kanten uit.

Deuren in hout

De meeste binnendeuren zijn deuren in hout. Maar ook daarin heb je veel verschillen. Je hebt goedkope 'projectdeuren' maar ook deuren in massieve eik of gelakt voor een strak design. De verschillende soorten deuren bespreken we verder op deze pagina.

Stalen binnendeuren

Stalen deuren geven een vaak monumentaal en heel modern-industriële look aan je interieur. Ze worden altijd op maat gemaakt en meestal afgewerkt in combinatie met glas. Je komt ze zowel tegen in heel landelijke architectuur als in hypermoderne woningen. 

Houten binnendeuren
Binnendeur

Welke stijl deur past bij jouw interieur?

Schilderdeuren en projectdeuren

Is je budget beperkt en wil je gewoon een degelijke en mooie binnendeur? Dan zijn de zogenaamde 'projectdeuren' en de schilderdeuren de twee opties die je hebt.

De naam 'schilderdeur' zegt het zelf: dat is een houten binnendeur die je meestal zelf van een kleurtje voorziet dat past binnen de ruimte. Dit is veruit de goedkoopste optie binnendeuren.

Een alternatief is de projectdeur. Deze deur moet je zelf niet verder afwerken, maar je hebt minder keuzes dan in de andere - duurdere -deuren.  

Gelakte designdeuren

Houten deuren kunnen ook strak gelakt afgewerkt worden. Je krijgt dan een deur die op en top design uitstraalt.  

Eiken stijldeuren

Deze klassieke soort binnendeuren zijn nog altijd heel gegeerd bij veel mensen. De deuren lenen zich perfect voor gebruik in een eerder rustieke bouwstijl. Toch hebben ze ook een tijdloos karakter waardoor ze zelfs in moderne woningen voor een stijlvol accent zorgen. Eiken deuren kan je op veel verschillende soorten laten afwerken.

Blokkaderdeuren

Bij blokkaderdeuren is de deurlijst volledig ingewerkt in de muur. De deur is zo helemaal geïntegreerd in de muur en dat geeft natuurlijk een egaal uitzicht. Ook kunnen de scharnieren verborgen worden zodat het resultaat er nog strakker uitziet. 

Deuren die anders sluiten

Voorts zijn er op vlak van sluiting nog ander mogelijkheden. Pivoterende deuren hebben geen scharnieren, maar draaien rond een as in de deur. Ook schuifdeuren zijn vaak een goede en praktische oplossing als er bijvoorbeeld weinig ruimte is om een deur te laten openzwaaien.  

Wil je een goed overzicht krijgen van welke deuren er mogelijk zijn?

Neem dan snel contact op met een vakman uit je buurt. Hij zal je wegwijs maken en de voor- en nadelen van elke soort deur bespreken. Je kan meestal ook eens in de toonzaal terecht om alles met eigen ogen te zien. Vraag snel en vrijblijvend offertes op via Casius!

Branddeur plaatsen?

Brandwerende deuren helpen de brandveiligheid van je pand vergroten. Ze doven het vuur niet en houden het niet eeuwig tegen, maar ze zijn wel gedeeltelijk bestand tegen het vuur. Dankzij de grote brandweerbaarheid vertragen ze de opmars van het vuur. Zo is er meer kans om veilig te vluchten. Branddeuren moet je met grote zorg plaatsen. Vanuit de Belgische en de Europese Overheid gelden strenge voorschriften, dus doe je best beroep op een professionele vakman voor de installatie.

Deurbeslag kiezen

Naast de deur dien je ook het 'deurbeslag' te kiezen. Dat zijn de metalen toebehoren zoals klinken, sloten, scharnieren, ... die de binnendeur afmaken. Ook hierin heb je ontelbare mogelijkheden, in elke soort stijl. 

 

Hoe binnendeuren kiezen?

Je merkt het: binnendeuren kopen is veel keuzes maken. Het assortiment is groot, zowel op vlak van deuren als van het deurbeslag. De juiste deur bestaat niet, het is vooral een persoonlijke keuze. Ga je voor wit gelakt? Of voor een oerdegelijke houten deur van de beste kwaliteit? Of is de prijs het belangrijkste? Elke situatie is anders. Belangrijk is om goed advies te vragen van een vakman in de buurt. Bekijk het assortiment en maak vervolgens jouw persoonlijke keuze.

Veel keuze in binnendeuren

Zalig om mee samen te werken. Je krijgt meteen een viertal vakmensen uit de buurt, wat handig was voor mij omdat ik verhuis naar een plaats waar ik niemand ken. "Op den vreemden" is Casius een superhandige tool.

Mario Dobbelaere

Recente opdrachten

maandag 27 juni 2022

Buitendeuren plaatsen

2 pvc buitendeuren half glas. standaard maat. Ral kleur wit.


Kozijnen, deuren en ramen Achel
vrijdag 24 juni 2022

Deuren plaatsen

Ik zou graag 1 buitendeur en 1 binnendeur laten plaatsen


Kozijnen, deuren en ramen Maldegem
dinsdag 21 juni 2022

PVC deuren vervangen

Twee deuren vervangen in pvc. Twee buitendeuren.


Kozijnen, deuren en ramen Brasschaat
Offertes schrijnwerk aanvragen