Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Deuren schilderen interieur

Deuren schilderen

Tijd om een aantal binnendeuren een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van je deur vind je hier.

Deur verven?

Deuren schilderen zorgt voor een mooi accent in je ruimte. Meer nog, het is een pak goedkoper dan de deur in zijn geheel te gaan vervangen. Je gebruikt deuren elke dag, dus na een tijd is slijtage onvermijdelijk. Een relatief kleine ingreep zoals schilderen laat je deuren onmiddellijk heropleven. Toch liever nieuwe deuren laten plaatsen? Op deze pagina vind je meer informatie over het plaatsen, herstellen of vervangen van deuren.

Binnendeur schilderen?

In welke kleur zal ik mijn binnendeuren verven? Welke verf gebruik ik best voor de deuren? Kan ik mijn deurlijsten ook best meteen schilderen? Het zijn enkele vragen waar je vast mee zit als je besloten hebt om een of meerdere binnendeuren te gaan verven. Als je dit zelf gaat doen kan je raad vragen in je lokale verfwinkel waar je de verf gaat kopen. Nog makkelijker? Laat de oude deuren schilderen door een goede schilder. De vakman komt graag eerst ter plekke om je de beste verf voor jouw binnendeuren aan te raden. Zo zal hij voor het verven van je binnendeuren meestal een verf op waterbasis aanraden. De schilder weet ook dat er een verschil is tussen het schilderen van een houten deur, een deur in mdf of een deur in pvc.

Deur Schilderen

Buitendeur schilderen?

Het verven van buitendeuren verschilt niet veel van het verven van binnendeuren. Aangezien de deur wel in aanraking komt regen, hagel en sneeuw kies je wel best voor een verf die hier tegen bestand is. Zo voorkom je dat je na een paar maanden opnieuw aan dezelfde schilderen mag beginnen.

Prijs deur schilderen

Een deur schilderen bestaat uit enkele stappen. Denk maar aan reinigen, schuren en het aanbrengen van verschillende verflagen. Dit brengt uiteraard ook een aantal kosten met zich mee. Reken voor het verven van je binnendeuren door een professionele schilder op een gemiddelde prijs van €55 à €85. Dit is een richtprijs. Het materiaal van je deur, het aantal deuren, het soort verf en het uurloon van de schilder hebben een grote impact op de effectieve kostprijs.

Deuren laten schilderen of zelf doen?

Net zoals bij veel andere schilderwerken twijfelen mensen tussen het zelf schilderen en het inschakelen van een schilder. Het aantal te schilderen deuren speelt hier vaak een cruciale rol. Heb jij bijvoorbeeld 1 deur te verven? Dan kan je dit makkelijk zelf doen. Heb je een aantal deuren te schilderen en plan je ook je trap schilderen? Dan is het interessanter op een professionele schilder in te schakelen. De vakman heeft ook de beste materialen ter beschikking en heeft voldoende ervaring. Denk hier bijvoorbeeld aan het verwijderen van de oude verf van de deuren. Een schilder slaagt er ook altijd in om je deuren te schilderen zonder strepen.

Via het groene formulier kan je vrijblijvend een aantal offertes voor je schilderwerken aanvragen. Casius brengt de particulier al meer dan 20 jaar in contact met de beste vakmannen in de regio. Gratis en zonder verplichtingen!

Offertes deuren schilderen

Recent ontvangen schilderopdrachten

donderdag 21 september 2023

Ramen en deuren schilderen

Ik zal binnenkort nieuwe ramen hebben. mijn houten poort en voordeur zouden in hetzelfde kleur moeten komen.


Behang- en schilderwerken Gent
maandag 18 september 2023

Houten binnendeuren schilderen

Ik zoek een schilder om 3 binnen houten deuren te schilderen


Behang- en schilderwerken Mechelen
maandag 18 september 2023

Ramen en deuren schilderen

Schilderen van ramen en deuren. Oppervlakte 12 m² Tuinhuis slechte staat en de verf bladert af


Behang- en schilderwerken De Panne
maandag 18 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...) Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Binnendeuren en/of ramen


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

- Buitenschilderwerken van ramen en deuren (21 stuks) in 3-gevel rijwoning Groen Kwartier, incl. opvullen van gaten en opspuiten van kieren. Herschilderen na 10 jaar. - Herschilderen loopvlak van de binnentrap van 0 naar 1 en van 1 naar 2 verdieping. - Herschilderen keuken. - Op enkele plaatsen beperkt retouchewerk. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...), Buitenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, luiken, tuinhuis, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Ramen & deuren Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Trappen / balustrades


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 06 september 2023

Alle ramen en deuren schilderen

Het schilderen van alle ramen, voordeur, garagedeur van onze woning. We hebben 8 vensters en 4 kleinere vensters.


Behang- en schilderwerken Bouwel
Offertes schilderwerken