Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Deuren schilderen interieur

Deuren schilderen

Tijd om een aantal binnendeuren een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van je deur vind je hier.

Deur verven?

Deuren schilderen zorgt voor een mooi accent in je ruimte. Meer nog, het is een pak goedkoper dan de deur in zijn geheel te gaan vervangen. Je gebruikt deuren elke dag, dus na een tijd is slijtage onvermijdelijk. Een relatief kleine ingreep zoals schilderen laat je deuren onmiddellijk heropleven. Toch liever nieuwe deuren laten plaatsen? Op deze pagina vind je meer informatie over het plaatsen, herstellen of vervangen van deuren.

Binnendeur schilderen?

In welke kleur zal ik mijn binnendeuren verven? Welke verf gebruik ik best voor de deuren? Kan ik mijn deurlijsten ook best meteen schilderen? Het zijn enkele vragen waar je vast mee zit als je besloten hebt om een of meerdere binnendeuren te gaan verven. Als je dit zelf gaat doen kan je raad vragen in je lokale verfwinkel waar je de verf gaat kopen. Nog makkelijker? Laat de oude deuren schilderen door een goede schilder. De vakman komt graag eerst ter plekke om je de beste verf voor jouw binnendeuren aan te raden. Zo zal hij voor het verven van je binnendeuren meestal een verf op waterbasis aanraden. De schilder weet ook dat er een verschil is tussen het schilderen van een houten deur, een deur in mdf of een deur in pvc.

Deur Schilderen

Buitendeur schilderen?

Het verven van buitendeuren verschilt niet veel van het verven van binnendeuren. Aangezien de deur wel in aanraking komt regen, hagel en sneeuw kies je wel best voor een verf die hier tegen bestand is. Zo voorkom je dat je na een paar maanden opnieuw aan dezelfde schilderen mag beginnen.

Prijs deur schilderen

Een deur schilderen bestaat uit enkele stappen. Denk maar aan reinigen, schuren en het aanbrengen van verschillende verflagen. Dit brengt uiteraard ook een aantal kosten met zich mee. Reken voor het verven van je binnendeuren door een professionele schilder op een gemiddelde prijs van €55 à €85. Dit is een richtprijs. Het materiaal van je deur, het aantal deuren, het soort verf en het uurloon van de schilder hebben een grote impact op de effectieve kostprijs.

Deuren laten schilderen of zelf doen?

Net zoals bij veel andere schilderwerken twijfelen mensen tussen het zelf schilderen en het inschakelen van een schilder. Het aantal te schilderen deuren speelt hier vaak een cruciale rol. Heb jij bijvoorbeeld 1 deur te verven? Dan kan je dit makkelijk zelf doen. Heb je een aantal deuren te schilderen en plan je ook je trap schilderen? Dan is het interessanter op een professionele schilder in te schakelen. De vakman heeft ook de beste materialen ter beschikking en heeft voldoende ervaring. Denk hier bijvoorbeeld aan het verwijderen van de oude verf van de deuren. Een schilder slaagt er ook altijd in om je deuren te schilderen zonder strepen.

Via het groene formulier kan je vrijblijvend een aantal offertes voor je schilderwerken aanvragen. Casius brengt de particulier al meer dan 20 jaar in contact met de beste vakmannen in de regio. Gratis en zonder verplichtingen!

Offertes deuren schilderen

Recent ontvangen schilderopdrachten

zondag 15 januari 2023

Plafond en kozijn schilderen

Wij zoeken iemand die het plafond van de keuken verft. Tevens ook een stukje boven de deuropening en boven het raam. Het plafond is ongeveer 4 meter bij 3.5 meter. Het stuk tussen het plafond en het raam en deur is ongeveer 40 CM voor diezelfde ruimte. Géén volledige muren dus. Enkel plafond en dat gedeelte. Dit geheel in een witte kleur. Inclusief al het afplakken en zorgen dat de keuken proper blijft en de opkuis. Tevens is hier ook een groot raamkozijn van hout. Dit moet ook opnieuw geschilderd worden in een daarvoor geschikte verf. Dit dient in een okerbruine kleur te gebeuren. Is nu ook reeds bruin. Het raam is groot. Ongeveer 3.5 meter.


Behang- en schilderwerken Koersel
zondag 15 januari 2023

Schilderwerken

Ik zoek een vakman die deur- en raamkozijnen wil schilderen.


Behang- en schilderwerken Grembergen
zaterdag 14 januari 2023

Ramen en deuren schilderen

Ik zoek een stielman om (buiten) mijn ramen en deur te schilderen.


Behang- en schilderwerken Herentals
zaterdag 07 januari 2023

Diverse binnenschilderwerken

Schilder voor diverse schilderwerken: ongeveer 196 m2 met kalkverf, 72 m2 met gewone verf voor wanden en plafonds, ook 5 binnendeuren te doen.


Behang- en schilderwerken Wijnegem
donderdag 29 december 2022

Buitenmuur behandelen tegen vocht

slaapkamer kinderen rechtse muur is heel nat met water vochtprobleem wij doen dagelijks zeker meer dan 8uren ramen open maar komt precies zweetmuren echt natte muren!! de muur dat is de zijgevel langs de tuinkant buren is niet geïsoleerd langs de buitenkant. asbest platen denken wij? De oppervlakte is ongeveer 12m².


Behang- en schilderwerken Deurne
donderdag 29 december 2022

Gevel opknappen en herschilderen

Bouwjaar huis 2000 Gevel reinigen, herstellen waar nodig en schilderen Opp gevel voorkant, zijkant en achterkant = 188.7 m2 Opp ramen, garagepoort en deuren = 47.28 m2 Opp te schilderen +/- 141.42 m2


Behang- en schilderwerken Grimbergen
Offertes schilderwerken