Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Deuren schilderen interieur

Deuren schilderen

Tijd om een aantal binnendeuren een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van je deur vind je hier.

Deur verven?

Deuren schilderen zorgt voor een mooi accent in je ruimte. Meer nog, het is een pak goedkoper dan de deur in zijn geheel te gaan vervangen. Je gebruikt deuren elke dag, dus na een tijd is slijtage onvermijdelijk. Een relatief kleine ingreep zoals schilderen laat je deuren onmiddellijk heropleven. Toch liever nieuwe deuren laten plaatsen? Op deze pagina vind je meer informatie over het plaatsen, herstellen of vervangen van deuren.

Binnendeur schilderen?

In welke kleur zal ik mijn binnendeuren verven? Welke verf gebruik ik best voor de deuren? Kan ik mijn deurlijsten ook best meteen schilderen? Het zijn enkele vragen waar je vast mee zit als je besloten hebt om een of meerdere binnendeuren te gaan verven. Als je dit zelf gaat doen kan je raad vragen in je lokale verfwinkel waar je de verf gaat kopen. Nog makkelijker? Laat de oude deuren schilderen door een goede schilder. De vakman komt graag eerst ter plekke om je de beste verf voor jouw binnendeuren aan te raden. Zo zal hij voor het verven van je binnendeuren meestal een verf op waterbasis aanraden. De schilder weet ook dat er een verschil is tussen het schilderen van een houten deur, een deur in mdf of een deur in pvc.

Deur Schilderen

Buitendeur schilderen?

Het verven van buitendeuren verschilt niet veel van het verven van binnendeuren. Aangezien de deur wel in aanraking komt regen, hagel en sneeuw kies je wel best voor een verf die hier tegen bestand is. Zo voorkom je dat je na een paar maanden opnieuw aan dezelfde schilderen mag beginnen.

Prijs deur schilderen

Een deur schilderen bestaat uit enkele stappen. Denk maar aan reinigen, schuren en het aanbrengen van verschillende verflagen. Dit brengt uiteraard ook een aantal kosten met zich mee. Reken voor het verven van je binnendeuren door een professionele schilder op een gemiddelde prijs van €55 à €85. Dit is een richtprijs. Het materiaal van je deur, het aantal deuren, het soort verf en het uurloon van de schilder hebben een grote impact op de effectieve kostprijs.

Deuren laten schilderen of zelf doen?

Net zoals bij veel andere schilderwerken twijfelen mensen tussen het zelf schilderen en het inschakelen van een schilder. Het aantal te schilderen deuren speelt hier vaak een cruciale rol. Heb jij bijvoorbeeld 1 deur te verven? Dan kan je dit makkelijk zelf doen. Heb je een aantal deuren te schilderen en plan je ook je trap schilderen? Dan is het interessanter op een professionele schilder in te schakelen. De vakman heeft ook de beste materialen ter beschikking en heeft voldoende ervaring. Denk hier bijvoorbeeld aan het verwijderen van de oude verf van de deuren. Een schilder slaagt er ook altijd in om je deuren te schilderen zonder strepen.

Via het groene formulier kan je vrijblijvend een aantal offertes voor je schilderwerken aanvragen. Casius brengt de particulier al meer dan 20 jaar in contact met de beste vakmannen in de regio. Gratis en zonder verplichtingen!

Offertes deuren schilderen

Recent ontvangen schilderopdrachten

zondag 22 mei 2022

Schilderen van ramen en deuren

Ik zou graag mijn ramen en deuren willen laten schilderen door een vakman. Het gaat om een 10-tal ramen, de voordeur en de achterdeur, 2 kantelpoorten en de oversteken.


Behang- en schilderwerken Oudenaarde
dinsdag 10 mei 2022

Traphal behangen

We zijn op zoek naar een vakman die de traphal kan behangen. Het gaat om een oppervlakte van 68m² met 6 deuren. Het oude behang hebben we er al af gehaald.


Behang- en schilderwerken Geraardsbergen
vrijdag 06 mei 2022

Alle muren in gebouw verven.

In een gebouw met gelijkvloers en 2 verdiepingen moeten du muren geverfd worden. In de gelijkvloers gaat het om een oppervlakte van ongeveer 84m² en de 2 verdiepen hebben elke een oppervlakte van 68m².


Behang- en schilderwerken Deurne
woensdag 27 april 2022

Opspuiten binnendeuren in nieuw kleur

3 deuren en schuifdeur zouden moeten gespoten worden. Het gaat om 2 deuren met glasramen in, 1 effen deur en 1 schuifdeur. Voorheen gespoten in een zalmkleur, dat moet opnieuw.


Behang- en schilderwerken Beerse
dinsdag 26 april 2022

Schilderen van volledig huis

Ik ben op zoek naar iemand die het hele huis interieur in wit/ivoor kan schilderen. Dit is inclusief deuren, ramen, en trappenhuizen. 3 slaapkamers, hal, woonkamer, eetkamer en keuken. Oppervlakte is ongeveer 100 m².


Behang- en schilderwerken Oostakker
dinsdag 12 april 2022

Schilderen van 3 slaapkamers plafond + muren

Schilderen van 3 slaapkamers met deuren + traphal. 2 slaapkamers zijn inclusief plafond, de andere gaat enkel om de muren. Bedoeling is om op de oude verf te schilderen.


Behang- en schilderwerken Lokeren
Offertes schilderwerken