Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Deuren schilderen interieur

Deuren schilderen

Deuren schilderen

Tijd om een aantal binnendeuren een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van je deur vind je hier.

Deur verven?

Deuren schilderen zorgt voor een mooi accent in je ruimte. Meer nog, het is een pak goedkoper dan de deur in zijn geheel te gaan vervangen. Je gebruikt deuren elke dag, dus na een tijd is slijtage onvermijdelijk. Een relatief kleine ingreep zoals schilderen laat je deuren onmiddellijk heropleven. Toch liever nieuwe deuren laten plaatsen? Op deze pagina vind je meer informatie over het plaatsen, herstellen of vervangen van deuren.

Binnendeur schilderen?

In welke kleur zal ik mijn binnendeuren verven? Welke verf gebruik ik best voor de deuren? Kan ik mijn deurlijsten ook best meteen schilderen? Het zijn enkele vragen waar je vast mee zit als je besloten hebt om een of meerdere binnendeuren te gaan verven. Als je dit zelf gaat doen kan je raad vragen in je lokale verfwinkel waar je de verf gaat kopen. Nog makkelijker? Laat de oude deuren schilderen door een goede schilder. De vakman komt graag eerst ter plekke om je de beste verf voor jouw binnendeuren aan te raden. Zo zal hij voor het verven van je binnendeuren meestal een verf op waterbasis aanraden. De schilder weet ook dat er een verschil is tussen het schilderen van een houten deur, een deur in mdf of een deur in pvc.

Deur Schilderen

Buitendeur schilderen?

Het verven van buitendeuren verschilt niet veel van het verven van binnendeuren. Aangezien de deur wel in aanraking komt regen, hagel en sneeuw kies je wel best voor een verf die hier tegen bestand is. Zo voorkom je dat je na een paar maanden opnieuw aan dezelfde schilderen mag beginnen.

Prijs deur schilderen

Een deur schilderen bestaat uit enkele stappen. Denk maar aan reinigen, schuren en het aanbrengen van verschillende verflagen. Dit brengt uiteraard ook een aantal kosten met zich mee. Reken voor het verven van je binnendeuren door een professionele schilder op een gemiddelde prijs van €55 à €85. Dit is een richtprijs. Het materiaal van je deur, het aantal deuren, het soort verf en het uurloon van de schilder hebben een grote impact op de effectieve kostprijs.

Deuren laten schilderen of zelf doen?

Net zoals bij veel andere schilderwerken twijfelen mensen tussen het zelf schilderen en het inschakelen van een schilder. Het aantal te schilderen deuren speelt hier vaak een cruciale rol. Heb jij bijvoorbeeld 1 deur te verven? Dan kan je dit makkelijk zelf doen. Heb je een aantal deuren te schilderen en plan je ook je trap schilderen? Dan is het interessanter op een professionele schilder in te schakelen. De vakman heeft ook de beste materialen ter beschikking en heeft voldoende ervaring. Denk hier bijvoorbeeld aan het verwijderen van de oude verf van de deuren. Een schilder slaagt er ook altijd in om je deuren te schilderen zonder strepen.

Via het groene formulier kan je vrijblijvend een aantal offertes voor je schilderwerken aanvragen. Casius brengt de particulier al meer dan 20 jaar in contact met de beste vakmannen in de regio. Gratis en zonder verplichtingen!

Offertes deuren schilderen

Recent ontvangen schilderopdrachten

dinsdag 20 juli 2021

Schuren en schilderen eiken binnendeuren en meubilair

Graag iemand die 9 eiken binnendeuren (en omlijsting) kan schilderen. Ze zullen eerst blank moeten worden gezet, dus opschuren of andere techniek...We hebben ook een tafel en een kast die we graag dezelfde behandeling laten ondergaan.


Behang- en schilderwerken Martenslinde
zondag 18 juli 2021

Afwerken (verf en gyproc) horecazaak

Voor de opening van een horecazaak zoeken we iemand die nog deze week een aantal verfraaiingswerken kan uitvoeren. Betreft egaliseren (gyprocplaat ofwel stuccen) + schilderen van het plafond (40 m²) Sommige muren (+/- 50m²) zouden lichtjes moeten opgeschuurd worden en een nieuwe eindlaag verf krijgen. Verder 3 houten deuren en kader verven. Er is ook een schuifdeur geleverd, maar die moet nog worden geplaatst. Aan de koer is een kleine toiletruimte. Deze heeft een vals plafond nodig en de reeds bepleisterde muren dienen nog te worden afgewerkt en geschilder.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
vrijdag 16 juli 2021

Schrijnwerk schilderen

Schilderen van 5 ramen en een deur


Behang- en schilderwerken Stekene
zondag 04 juli 2021

Herschilderen binnendeuren in zwart

Het gaat om 6 binnendeuren die we graag willen laten herschilderen. Ze hebben allen een glad oppervlakte en zouden zwart (satiné?) moeten geverfd worden. Betreft basic schilderdeuren in een appartement gesitueerd op een 4e verdieping. Lift aanwezig.


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
maandag 28 juni 2021

Buitenschrijnwerk schilderen

Schuren en schilderen in RAL kleur van: -7 grote en 2 kleine ramen - 1 voordeur Schuren en vernissen/beitsen van 3 grote ramen


Behang- en schilderwerken Sint-Katelijne-Waver
woensdag 23 juni 2021

Trapen deuren schilderen

Ik wil mijn open trap met 14 treden en dubbele houten balustrade laten schilderen. Deze is reeds 20 jaar in gebruik. Ik wil deze laten schilderen in iets slijtvast. Daarnaast wil ik ongeveer 10 binnendeuren ook laten schilderen. Deze zijn ook van hout.


Behang- en schilderwerken Bekkevoort
vrijdag 18 juni 2021

Plamuren en schilderwerken van inkomhal

Een gemeenschappelijke gang en technische ruimte van een nieuwbouw (met 2 appartementen) moet nog verder worden afgewerkt. Dit betekent: plamuren, bijschuren, en schilderen. Ook 3 deuren moeten in primer en verflaag gezet worden. Het bedraagt een oppervlakte van 80 m² muur. De hoogte van het hoogste punt is 6,17 m. Hiervoor zou een stelling of een telescoop verfborstel moeten gebruikt worden.


Behang- en schilderwerken Temse
donderdag 17 juni 2021

Schilderen houten buitenschrijnwerk

Graag plaatsbezoek, betreft verven van buitenschrijnwerk hout: 5 houten dak-zijpanelen, 5 dakgoten (4 groot + 1 klein), 1 groot houten balkon, 3 deuren, 2 garagepoorten, 22 ramen (2 grote schuiframen + 13 middelgroot + 7 klein) + houten omheining.


Behang- en schilderwerken Edegem
woensdag 16 juni 2021

Ramen, deuren en raamluiken schilderen

Verven van ramen en deuren en raamluiken. Het gaat een kleine 20 tal stuks in totaal. Ramen en deuren zijn in hout.


Behang- en schilderwerken Lommel
maandag 14 juni 2021

Schilderen van kelderdeuren en keldermuren

De kelderdeuren moeten opnieuw geschilderd worden na vochtschade na de overstroming 10 dagen geleden. Verf schildert af van de deur en de muren. Het gaat om een kelder uit bakstenen (met oude laag verf erop) die is onderverdeeld in 4 ruimtes.


Behang- en schilderwerken Groot-Bijgaarden
donderdag 10 juni 2021

1 poort PVC herspuiten

Wij kochten een pand om te verhuren. De garagepoort in dit pand moet herspoten worden. Dit in het kleur vd voordeur, namelijk donkergrijs. Wij hebben geen RAL-code van dit kleur. De afmetingen van de poort zijn: Breedte: 300 cm Hoogte: 270cm (inclusief plastieken venster)


Behang- en schilderwerken Ninove
dinsdag 08 juni 2021

Schilderwerken uitvoeren

Nieuwbouwappartement van 116m2 - 6 deuren te schilderen


Behang- en schilderwerken Ronse
vrijdag 04 juni 2021

Binnen schilderen

Nieuwbouw woning, totale oppervlakte 135.61 m2. 9 binnendeuren (schilderdeuren), 3 slaapkamers, inkom, 2 WC's, living, keuken, berging, badkamer, overloop, wasplaats, 1 meubelstuk (TV-kast). Nog nooit geschilderd, dus graag offerte voor Primer + 2 lagen verf.


Behang- en schilderwerken Boortmeerbeek
maandag 24 mei 2021

Voordeur restaureren

onze voordeur is helemaal versleten en moet gerepareerd worden: afschuren en opnieuw schilderen.


Behang- en schilderwerken Wilrijk
dinsdag 18 mei 2021

Patineren van 8 houten binnendeuren + trap en balustrade

Graag een make-over voor 8 houten binnendeuren + omlijsting , evenals de trap (17-tal treden) met balustrade. We zoeken iemand die deze kan patineren. Graag ook info mbt verschillende fasen - voorbereiding - droogtijd - voor- en nadelen van deze techniek.


Behang- en schilderwerken Sinaai-Waas
woensdag 12 mei 2021

Schilderen van traphal

Schilderen van traphal in appartement van drie verdiepingen. Nu is de muur gewoon beschilderd. De oppervlakte precies weet ik niet.


Behang- en schilderwerken Deurne
zondag 09 mei 2021

Schilderen muren

Voor ons nieuwe huis zijn we op zoek naar een goede schilder die met oog voor detail werkt. De wanden, plinten en deuren moeten geschilderd worden. Totaal ca. 500 m² wanden + plafonds en ca. 60lm plinten + 11 deuren met deurkozijnen. Alle wanden hebben vliesbehang, daar mag 2x overheen geschilderd worden. Kozijnen hoeven niet, worden kunststof kozijnen. Inclusief afplakken, afdekken, kitten, plamuren van oneffenheden, schuren van houten delen en materiaal


Behang- en schilderwerken Munsterbilzen
woensdag 05 mei 2021

Schilderen muren/plafonds+ aflakken deurgehelen = 400 m²

Renovatievlies reeds aanwezig om over te herschilderen. Herschilderen van alle wanden in het wit + 1 accentkleur. Herschilderen plafonds wit. Lakken deuren en chambranten in het wit + montage nieuw deurbeslag (door ons voorzien). Totaal aantal m² wellicht rond de 400m²


Behang- en schilderwerken Gent
zondag 11 april 2021

Schilderen schrijnwerk

ALU voordeur zit op het zuiden en is helemaal verkleurd door de jaren heen; opschuren en schilderen in groen


Behang- en schilderwerken Drongen
dinsdag 16 maart 2021

Nieuwbouw appartementen schilderen

Voor mijn nieuwbouwappartement zoek ik een een schilder die alles binnenshuis kan schilderen (alle muren, deuren en plafonds), dit zou gaan over de volgende afmetingen: 1 nieuwbouw appartement: 80,48m2 en 1 nieuwbouw appartement : 106,76m2 Graag had ik in samenspraak met de vakman het kleurenpalet willen kiezen.


Behang- en schilderwerken Geel
zondag 14 maart 2021

Binnenschilderwerken

Barsten opvullen en verven van living(+/-45m²) + keuken(11m²) + trap + nachtgang(7m²) + inkomhal (5m²) 1 muur behangen dit is in de traphal en de rest van de muren verven. En 7 vlakke, standaarddeuren verven.


Behang- en schilderwerken Beringen
zaterdag 06 maart 2021

Zijgevel schilderen - 35 vierkante meter

Ik zou graag de zijgevel van mijn woning willen schilderen. Mometeel is het geschilderd in een lichtgele kleur, dit zou ik graag willen veranderen naar een middel/donkergrijze kleur. De totaalopp die geschilderd moet worden is ongeveer 35 vierkante meter (ramen & deuren reeds van afgetrokken).


Behang- en schilderwerken Westerlo
zaterdag 06 maart 2021

Binnendeuren schilderen

Graag zou ik 5 deurstijlen schuren en opnieuw schilderen. De afmeting van de deuren zijn standaard afmetingen. Gewonen houten lijst.


Behang- en schilderwerken Hasselt
zaterdag 30 januari 2021

Plafond en muren schilderen

Schilder gezocht die plafond schildert vanmijn studio. Momenteel bruine planken en ik weet niet of die kunnen geschilderd worden of moeten vervangen worden. Plafond heeft een oppervlakte van ca 16 m2. Anderzijds zijn muren behangen maar overschilderd. Wil dit laten vervangen door vliesbehang en schilderen. Er zijn 2 muren van ca 10 m2 en in 3e muur zit 1 deur.


Behang- en schilderwerken Nieuwpoort
donderdag 14 januari 2021

Traphal bepleisteren / schilderen / afwerken

De gang en traphal moeten worden bepleisterd en geschilderd. Beneden en eerste verdiep tot aan de deur van de zolderkamer. De totaaloppervlakte die behandeld moet worden heb ik niet echt een idee van, ik dat dit later gerust doorsturen naar de vakman.


Behang- en schilderwerken Eeklo
vrijdag 23 oktober 2020

Schilderen vijf nieuwe binnendeuren

Er moeten 5 nieuwe binnendeuren geschilderd worden dit zijn enkel de deuren niet de omlijsting.


Behang- en schilderwerken Hasselt
woensdag 21 oktober 2020

Schilderwerken uitvoeren

Schilderen van buitenramen, deuren en goten. Dit gaat over 9 a 10 ramen met een meranti profiel. Alsook moeten er 4 houten deuren herschilderd worden. Alsook onze goot uit hout moet herschilderd worden, de lengte hiervan moet ongeveer 40meter zijn.


Behang- en schilderwerken Marke (Kortrijk)
dinsdag 20 oktober 2020

Schilderwerken badkamer

Ik zoek een schilder voor het plafond en muur te verven na schade van een lek. De oppervlakte van de badkamer is 8 vierkante meter.


Behang- en schilderwerken Deurne
donderdag 15 oktober 2020

Tuinhuis olieën

Mijn tuinhuis moet geolied worden (3x6m ongeveer olieën, ramen en buitendeuren (meranti) idem. Ongeveer 5-tal ramen beneden, één groot dubbelraam, twee kleintjes, voordeur en keukendeur met glazen raam, boven twee ramen plus drietal kleintjes, zowel binnen als buiten te behandelen.


Behang- en schilderwerken Drongen
dinsdag 13 oktober 2020

Schilderwerk na wateroverlast

Twee jaar geleden had ik wateroverlast vanaf de tiende verdieping tot op de zesde verdieping (in mijn appartement). Dit zou er dus moet gebeuren om het te herstellen: - Schilderen van het plafond en muur in de badkamer. - Herstellen van een slot in een binnendeur.


Behang- en schilderwerken Zellik
Offertes schilderwerken