Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Bomen laten snoeien of vellen

Bomen vellen

Zoek je een hovenier in de buurt om een aantal bomen te vellen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Bomen vellen: informatie, prijzen en offertes op maat

Waarom een bomen laten verwijderen?

Een grote boom moet je regelmatig snoeien en da's geen evidente opdracht. Bomen vergen nu eenmaal onderhoud en daarom halen sommige mensen te grote bomen liever gewoon weg.

Bomen kunnen ziek of rot worden, ze kunnen te groot worden, de veiligheid van de huizen eromheen bedreigen of ze kunnen simpelweg in de weg staan wanneer er werken gepland zijn. Het zijn allemaal redenen om bomen te vellen.

Hoe vel je een boom?

Welke techniek je ook kiest, bepaal op voorhand de positie en grootte van de boom. Ken je hier weinig van, neem dan contact op met een specialist. Bomen vellen is een kunst en kan gevaarlijk zijn als je die kunst niet onder de knie hebt.

Kort door de bocht: je kan een boom op drie manieren vellen:

  • Voldoende ruimte? Dan kan je de boom in één keer laten vallen. Dit is het ideale scenario maar vaak niet haalbaar door plaatsgebrek.
  • Machinaal kappen is een optie als je genoeg plaats hebt om een hoogtewerker te gebruiken. Na de eerste optie is dit de snelste en meest efficiënte manier.
  • Is er geen plaats om machines te gebruiken? Dan moet je manueel vellen. Hierbij klimt een vakman met behulp van touwen zelf de boom in en begint hij of zij de boom stuk voor stuk van bovenaf te kappen. Deze werkwijze kost een pak meer tijd.

Wat kost het om bomen te vellen?

In onderstaande tabel vind je richtprijzen voor het verwijderen van bomen. De precieze kostprijs hangt af van de specifieke situatie en het tarief van de vakman.

Type boom Maximale hoogte Geschatte kostprijs
Kleine boom 6 meter € 350 - € 450
Gemiddelde boom 10 meter € 550 - € 650
Grote boom 30 meter € 800 - € 900
Boomstronk frezen / € 70 - € 100
Verwerking afval / Vanaf € 200

Kapvergunning vereist of niet?

Wil jij een boom laten vellen maar ben je niet zeker of je daar een vergunning voor moet aanvragen? Staat de boom die je wil verwijderen in een woon- of industriegebied of in een agrarische omgeving, dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Informeer goed bij je gemeente om boetes te vermijden, want de regels verschillen per regio. Meer info over machtigingen en vergunning kan je op deze link vinden.

Zelf een boom vellen of een vakman inschakelen?

Het vellen van bomen is geen makkelijke klus. Kleine bomen zullen nog lukken, maar vanaf een bepaalde grootte is het bijna onmogelijk om zoiets op eigen houtje te doen. Zelfs het frezen van de wortels is een stevig karwei zonder het juiste materiaal.

Een boom kappen betekent hoogtewerk en dan is het aangewezen om het werk uit te besteden aan een vakman. Dat is een kost, maar je vermijdt er ongelukken mee. Bovendien bespaar je op die manier veel tijd: specialisten werken snel en efficiënt.

Bomen laten vellen? Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten bomen vellen

maandag 20 maart 2023

Metalen afsluiting / hekwerk

Tuinafsluiting d.m.v betonnetten gevuld met boomschors. Hoogte : 2 m. Totale lengte : 60 m . In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Metaal / draadwerk / steenkorf


Tuinaanleg en -onderhoud Lembeek
maandag 20 maart 2023

Boomwortels verwijderen

Ik heb 8-10 boomwortels die ik wil laten verwijderen


Tuinaanleg en -onderhoud Overijse
maandag 13 maart 2023

Tuinonderhoud

30tal coniferen stronken uitfrezen stammen zijn +-20 tot 30cm in diameter De bomen worden zo kort mogelijk tegen de grond afgezaagd Contact via mail aub Om hoeveel wortels / bomen gaat het?: Meer dan 10 Op welke wijze wil je de wortels verwijderen?: uitfrezen (boomstronk vermalen tot max. 40 cm onder de grond) Moeten de bomen nog geveld worden?: nee, de bomen zullen geveld / afgezaagd zijn Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Houthalen
maandag 13 maart 2023

Tuinonderhoud

Beste Kruisjes hierboven kloppen niet helemaal.... (bomen zullen niet geveld zijn) Over een afstand van circa 50 meter zou er langs de scheidingslijn gefreesd dienen te worden. Dit wil zeggen op circa 1 meter van de boom (bomen staan op perceel van de buur, maar de wortels mogen verwijderd worden, ziet het niet zitten om dit zelf te doen). Dit langs 10 bomen (grote/hoge bomen van een zeker leeftijd). Dit opdat de tuin opnieuw bruikbaar zou zijn. De doorgeschoten wortels zorgen voor een zeer oneffen ondergrond, waardoor er weinig mogelijk is met dat gedeelte van de tuin. De wortels schieten vermoedelijk tot de helft van het perceel (dit wil zeggen 10 meter) door. Het perceel is gelegen in Sleidinge (Evergem). Graag hadden wij van u vernomen hoeveel het uitfrezen van deze boomwortels (geen stronken) zou kosten en in welke afzienbare tijd dit zou kunnen gebeuren. Na voldoende nagelezen te hebben, lijkt dit meer dan zeker een klus voor professionals. De ene wortel is al dikke dan de andere. Wij hopen dat u ons snel een offerte / info kan overmaken. Alvast bedankt Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/b8e02501-b119-4196-a839-031da6244d7b/assets Op welke wijze wil je de wortels verwijderen?: ik laat mij adviseren door de vakman Moeten de bomen nog geveld worden?: nee, de bomen zullen geveld / afgezaagd zijn Om hoeveel wortels / bomen gaat het?: 3 tot 10 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Evergem
dinsdag 07 maart 2023

Vervangen 1 bovenbuis omheining

Bovenbuis is geplooid door val boomtak. Maakt deel uit van lange omheining. 1 buis moet vernieuwd worden. Groen, 4,2 cm dik


Tuinaanleg en -onderhoud Turnhout
maandag 06 maart 2023

Tuinonderhoud

buxes haag aan de voorkant huis snoeien alsook een katalpaboom en een andere boom allemaal laagstam een haag bijknippen van een 4 tal mr lang en het zuiver maken van een perk afsnijden van 2 struiken Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: Jaarlijks Welke werken moeten uitgevoerd worden?: Snoeien van struiken / bomen, Afvoeren van tuinafval


Tuinaanleg en -onderhoud Bost
Offertes aanvragen