Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Bomen laten snoeien of vellen

Bomen vellen

Zoek je een hovenier in de buurt om een aantal bomen te vellen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Bomen vellen: informatie, prijzen en offertes op maat

Waarom een bomen laten verwijderen?

Een grote boom moet je regelmatig snoeien en da's geen evidente opdracht. Bomen vergen nu eenmaal onderhoud en daarom halen sommige mensen te grote bomen liever gewoon weg.

Bomen kunnen ziek of rot worden, ze kunnen te groot worden, de veiligheid van de huizen eromheen bedreigen of ze kunnen simpelweg in de weg staan wanneer er werken gepland zijn. Het zijn allemaal redenen om bomen te vellen.

Hoe vel je een boom?

Welke techniek je ook kiest, bepaal op voorhand de positie en grootte van de boom. Ken je hier weinig van, neem dan contact op met een specialist. Bomen vellen is een kunst en kan gevaarlijk zijn als je die kunst niet onder de knie hebt.

Kort door de bocht: je kan een boom op drie manieren vellen:

  • Voldoende ruimte? Dan kan je de boom in één keer laten vallen. Dit is het ideale scenario maar vaak niet haalbaar door plaatsgebrek.
  • Machinaal kappen is een optie als je genoeg plaats hebt om een hoogtewerker te gebruiken. Na de eerste optie is dit de snelste en meest efficiënte manier.
  • Is er geen plaats om machines te gebruiken? Dan moet je manueel vellen. Hierbij klimt een vakman met behulp van touwen zelf de boom in en begint hij of zij de boom stuk voor stuk van bovenaf te kappen. Deze werkwijze kost een pak meer tijd.

Wat kost het om bomen te vellen?

In onderstaande tabel vind je richtprijzen voor het verwijderen van bomen. De precieze kostprijs hangt af van de specifieke situatie en het tarief van de vakman.

Type boom Maximale hoogte Geschatte kostprijs
Kleine boom 6 meter € 350 - € 450
Gemiddelde boom 10 meter € 550 - € 650
Grote boom 30 meter € 800 - € 900
Boomstronk frezen / € 70 - € 100
Verwerking afval / Vanaf € 200

Kapvergunning vereist of niet?

Wil jij een boom laten vellen maar ben je niet zeker of je daar een vergunning voor moet aanvragen? Staat de boom die je wil verwijderen in een woon- of industriegebied of in een agrarische omgeving, dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Informeer goed bij je gemeente om boetes te vermijden, want de regels verschillen per regio. Meer info over machtigingen en vergunning kan je op deze link vinden.

Zelf een boom vellen of een vakman inschakelen?

Het vellen van bomen is geen makkelijke klus. Kleine bomen zullen nog lukken, maar vanaf een bepaalde grootte is het bijna onmogelijk om zoiets op eigen houtje te doen. Zelfs het frezen van de wortels is een stevig karwei zonder het juiste materiaal.

Een boom kappen betekent hoogtewerk en dan is het aangewezen om het werk uit te besteden aan een vakman. Dat is een kost, maar je vermijdt er ongelukken mee. Bovendien bespaar je op die manier veel tijd: specialisten werken snel en efficiënt.

Bomen laten vellen? Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten bomen vellen

woensdag 20 september 2023

Tuinonderhoud

Grote notenboom en een berk te snoeien + hout versnipperen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Halle
maandag 11 september 2023

Boomstronk verwijderen

Tuinman gezocht voor een boomstronk te verwijderen


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
dinsdag 15 augustus 2023

Rooien en snoeien

grote boom rooien en twee kleintjes,grote struik een heel eind insnoeien


Tuinaanleg en -onderhoud Lebbeke
woensdag 26 juli 2023

Tuinonderhoud

Graag offerte afgezaagde haagstronken ong. 10 meter en 7tal oude boomstronken verwijderen. Om hoeveel wortels / bomen gaat het?: Meer dan 10 Op welke wijze wil je de wortels verwijderen?: uitfrezen (boomstronk vermalen tot max. 40 cm onder de grond) Moeten de bomen nog geveld worden?: nee, de bomen zullen geveld / afgezaagd zijn Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Heppen
zondag 09 juli 2023

Weghalen bamboe

Het verwijderen van 15 m2 bamboe in tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
dinsdag 13 juni 2023

Tuinonderhoud

Op welke wijze wil je de wortels verwijderen?: uitfrezen (boomstronk vermalen tot max. 40 cm onder de grond) Moeten de bomen nog geveld worden?: nee, de bomen zullen geveld / afgezaagd zijn Om hoeveel wortels / bomen gaat het?: 3 tot 10 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Lebbeke
Offertes aanvragen