Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Bomen laten snoeien of vellen

Bomen vellen

Zoek je een hovenier in de buurt om een aantal bomen te vellen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Bomen vellen: informatie, prijzen en offertes op maat

Waarom een bomen laten verwijderen?

Een grote boom moet je regelmatig snoeien en da's geen evidente opdracht. Bomen vergen nu eenmaal onderhoud en daarom halen sommige mensen te grote bomen liever gewoon weg.

Bomen kunnen ziek of rot worden, ze kunnen te groot worden, de veiligheid van de huizen eromheen bedreigen of ze kunnen simpelweg in de weg staan wanneer er werken gepland zijn. Het zijn allemaal redenen om bomen te vellen.

Hoe vel je een boom?

Welke techniek je ook kiest, bepaal op voorhand de positie en grootte van de boom. Ken je hier weinig van, neem dan contact op met een specialist. Bomen vellen is een kunst en kan gevaarlijk zijn als je die kunst niet onder de knie hebt.

Kort door de bocht: je kan een boom op drie manieren vellen:

  • Voldoende ruimte? Dan kan je de boom in één keer laten vallen. Dit is het ideale scenario maar vaak niet haalbaar door plaatsgebrek.
  • Machinaal kappen is een optie als je genoeg plaats hebt om een hoogtewerker te gebruiken. Na de eerste optie is dit de snelste en meest efficiënte manier.
  • Is er geen plaats om machines te gebruiken? Dan moet je manueel vellen. Hierbij klimt een vakman met behulp van touwen zelf de boom in en begint hij of zij de boom stuk voor stuk van bovenaf te kappen. Deze werkwijze kost een pak meer tijd.

Wat kost het om bomen te vellen?

In onderstaande tabel vind je richtprijzen voor het verwijderen van bomen. De precieze kostprijs hangt af van de specifieke situatie en het tarief van de vakman.

Type boom Maximale hoogte Geschatte kostprijs
Kleine boom 6 meter € 350 - € 450
Gemiddelde boom 10 meter € 550 - € 650
Grote boom 30 meter € 800 - € 900
Boomstronk frezen / € 70 - € 100
Verwerking afval / Vanaf € 200

Kapvergunning vereist of niet?

Wil jij een boom laten vellen maar ben je niet zeker of je daar een vergunning voor moet aanvragen? Staat de boom die je wil verwijderen in een woon- of industriegebied of in een agrarische omgeving, dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Informeer goed bij je gemeente om boetes te vermijden, want de regels verschillen per regio. Meer info over machtigingen en vergunning kan je op deze link vinden.

Zelf een boom vellen of een vakman inschakelen?

Het vellen van bomen is geen makkelijke klus. Kleine bomen zullen nog lukken, maar vanaf een bepaalde grootte is het bijna onmogelijk om zoiets op eigen houtje te doen. Zelfs het frezen van de wortels is een stevig karwei zonder het juiste materiaal.

Een boom kappen betekent hoogtewerk en dan is het aangewezen om het werk uit te besteden aan een vakman. Dat is een kost, maar je vermijdt er ongelukken mee. Bovendien bespaar je op die manier veel tijd: specialisten werken snel en efficiënt.

Bomen laten vellen? Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten bomen vellen

maandag 27 juni 2022

Afbraak boomhut op palen

Ik zoek iemand die onze boomhut op palen wil afbreken + opruimen hout. (afmetingen +/- 3,5 of 5,5m gebouwd op 4 houten palen in de grond). Het hout moet ook meegenomen worden. En eventueel in mindering brengen.


Tuinaanleg en -onderhoud Lennik
woensdag 15 juni 2022

Tuin onderhouden

Het snoeien van de haag. Snoeien van een boom. Het gras maaien. De totale oppervlakte van de tuin is ongeveer 30m².


Tuinaanleg en -onderhoud Wilrijk
vrijdag 03 juni 2022

Boomwortels verwijderen

6 boomwortels verwijderen. Dikte tussen 8 en 15 cm.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
woensdag 01 juni 2022

Onderhoud tuin

We zoeken een tuinman voor een goede onderhoud van ons tuin! Het gras, de boompjes, struikjes,... Ik heb geen idee van de oppervlakte, maar ik kan een foto doorsturen.


Tuinaanleg en -onderhoud Lembeek
zondag 29 mei 2022

Verwijderen boom

Ik heb een dennenboom die moet verwijderd worden met stronk.


Tuinaanleg en -onderhoud Lierde
donderdag 19 mei 2022

Tuinafsluiting plaatsen

We willen zowel links als rechts van onze huis een omheining plaatsen om de zijtuinen af te sluiten. Het linkse stuk (+-3,85m) mag volledig afgesloten worden, in het rechtse deel (+-3,15m) moet een afsluitbare tuinpoort komen die zeker breed genoeg moet zijn om met een fietskar door te kunnen. Onze voorkeur gaat uit naar een omheining in wpc maar een omheining met vaste draadpanelen kan ook in aanmerking komen.


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
Offertes aanvragen