Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Bomen laten snoeien of vellen

Bomen vellen

Bomen vellen

Zoek je een hovenier in de buurt om een aantal bomen te vellen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Bomen vellen: informatie, prijzen en offertes op maat

Waarom een bomen laten verwijderen?

Een grote boom moet je regelmatig snoeien en da's geen evidente opdracht. Bomen vergen nu eenmaal onderhoud en daarom halen sommige mensen te grote bomen liever gewoon weg.

Bomen kunnen ziek of rot worden, ze kunnen te groot worden, de veiligheid van de huizen eromheen bedreigen of ze kunnen simpelweg in de weg staan wanneer er werken gepland zijn. Het zijn allemaal redenen om bomen te vellen.

Hoe vel je een boom?

Welke techniek je ook kiest, bepaal op voorhand de positie en grootte van de boom. Ken je hier weinig van, neem dan contact op met een specialist. Bomen vellen is een kunst en kan gevaarlijk zijn als je die kunst niet onder de knie hebt.

Kort door de bocht: je kan een boom op drie manieren vellen:

  • Voldoende ruimte? Dan kan je de boom in één keer laten vallen. Dit is het ideale scenario maar vaak niet haalbaar door plaatsgebrek.
  • Machinaal kappen is een optie als je genoeg plaats hebt om een hoogtewerker te gebruiken. Na de eerste optie is dit de snelste en meest efficiënte manier.
  • Is er geen plaats om machines te gebruiken? Dan moet je manueel vellen. Hierbij klimt een vakman met behulp van touwen zelf de boom in en begint hij of zij de boom stuk voor stuk van bovenaf te kappen. Deze werkwijze kost een pak meer tijd.

Wat kost het om bomen te vellen?

In onderstaande tabel vind je richtprijzen voor het verwijderen van bomen. De precieze kostprijs hangt af van de specifieke situatie en het tarief van de vakman.

Type boom Maximale hoogte Geschatte kostprijs
Kleine boom 6 meter € 350 - € 450
Gemiddelde boom 10 meter € 550 - € 650
Grote boom 30 meter € 800 - € 900
Boomstronk frezen / € 70 - € 100
Verwerking afval / Vanaf € 200

Kapvergunning vereist of niet?

Wil jij een boom laten vellen maar ben je niet zeker of je daar een vergunning voor moet aanvragen? Staat de boom die je wil verwijderen in een woon- of industriegebied of in een agrarische omgeving, dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Informeer goed bij je gemeente om boetes te vermijden, want de regels verschillen per regio. Meer info over machtigingen en vergunning kan je op deze link vinden.

Zelf een boom vellen of een vakman inschakelen?

Het vellen van bomen is geen makkelijke klus. Kleine bomen zullen nog lukken, maar vanaf een bepaalde grootte is het bijna onmogelijk om zoiets op eigen houtje te doen. Zelfs het frezen van de wortels is een stevig karwei zonder het juiste materiaal.

Een boom kappen betekent hoogtewerk en dan is het aangewezen om het werk uit te besteden aan een vakman. Dat is een kost, maar je vermijdt er ongelukken mee. Bovendien bespaar je op die manier veel tijd: specialisten werken snel en efficiënt.

Bomen laten vellen? Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten bomen vellen

dinsdag 18 januari 2022

Tuinonderhoud uitvoeren

Uitfrezen van boomstronk + snoei van 2 bomen. Eventueel nog verwijderen van kleinere bomen


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
maandag 03 januari 2022

Tuinonderhoud uitvoeren

de tuin is 900m² groot. Volledig regelmatig onderhoud van de volledige tuin en het snoeien van de hagen en onderhoud boom.


Tuinaanleg en -onderhoud Destelbergen
maandag 03 januari 2022

Bouwgrond gras maaien en 2 struiken verwijderen

Wij zoeken een tuinman die onze bouwgrond eenmalig zou kunnen bewerken( meer bepaald het hoge gras af doen en 2 boompjes/struiken uitgraven)


Tuinaanleg en -onderhoud Lembeek
maandag 20 december 2021

Boomstronken+wortels uitfrezen

Betreft het uitfrezen van 3 kleine stronken (den)+wortels en 1 Kerselaar, er wordt een nieuwe betonplaat gegoten dus daar dient het terrein egaal te worden. Achteraan in de tuin eveneens nog het uitfrezen van 3 grotere stronken van dennen.


Tuinaanleg en -onderhoud Brasschaat
woensdag 15 december 2021

Draadafsluiting herstellen/vervangen na omvallen boom

Er dient een stuk draadafsluiting te worden vervangen van ongeveer 15m waarop een boom is gevallen. hoogte van de draad is 1.5m


Tuinaanleg en -onderhoud Schilde
donderdag 09 december 2021

Rooien van notenboom

Vakman voor het verwijderen van middelgrote notenboom


Tuinaanleg en -onderhoud Dendermonde
maandag 25 oktober 2021

Snoeien hoge coniferen

Snoeien van coniferen achtertuin (diepte 25 m) en voortuin (diepte 10 m). Betreft voornamelijk hoge coniferen waarvoor een ladder nodig zal zijn. Ook zou er 1 boom moeten gesnoeid worden. Inclusief opruimen en afvoeren van tuinafval.


Tuinaanleg en -onderhoud Brasschaat
vrijdag 22 oktober 2021

Tuinonderhoud en vellen 1 boom

Tuinonderhoud snoeiwerken en het vellen van een dennen boom middel grootte.


Tuinaanleg en -onderhoud Neeroeteren
zondag 17 oktober 2021

Snoeien laagstamappelboom

Grote laagstamappelboom dient gesnoeid te worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Gentbrugge
maandag 11 oktober 2021

Blokhut plaatsen van Makro inclusief fundering

Wij zouden graag onze blokhut laten plaatsen, inclusief fundering. Het gaat om een Makro-blokhut van 3,5x4m met dakgoten ook te monteren.


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
donderdag 07 oktober 2021

Voortuin haag en boom snoeien

Zowel boom als haag moeten gesnoeid worden. Haag (Cupressocyparis leylandii) is ongeveer 13m lang en 3m langst de kanten en is ongeveer 4m hoog. Boom (Catalpa Bungei) is +-8m hoog.


Tuinaanleg en -onderhoud Wilrijk
zaterdag 02 oktober 2021

Boom vellen

Vellen in mijn voortuin van een hoogstam appelaar van ongeveer 25 cm diameter. De wortels hoeven niet verwijderd te worden, wel gelijkmaken met de bodem.


Tuinaanleg en -onderhoud Steenhuffel
woensdag 29 september 2021

Bekaert draadomheining plaatsen

Zwarte Bekaert draad met metalen buis bovenaan en betonplaat onderaan te plaatsen. Lengte ongeveer 25 lopende meter. Nu staan er boompjes die wegmoeten die staan over een 20-tal meter. Er zijn ook tegels die gelegd moeten worden 20m x 30cm.


Tuinaanleg en -onderhoud Bazel
vrijdag 17 september 2021

Wortelstronken verwijderen en omheining plaatsen

Omdat we graag een omheining willen laten plaatsen moeten er eerst een 4-tal boomstronken worden verwijderd. De bomen zijn reeds geveld, maar de wortels gaan heel diep, na 30 jaar. Wat betreft de tuinschermen, dit is om de spoorwegen die achter de tuin lopen, af te schermen. Het is ongeveer een 10-tal meter breed en ik dacht aan een hoogte van 2 meter, liefst in kunststof - als voorbeeld had ik Florida-schermen gezien hiervoor, groene uitvoering.


Tuinaanleg en -onderhoud Harelbeke
dinsdag 14 september 2021

Draadafsluiting zetten

Afbraak bestaande haag, plaatsen nieuwe draadafsluiting met anti-doorkijk afwerking, afwerken met anti-onkruid doek(?) en boomschors. 40 tal lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Riemst
dinsdag 14 september 2021

Weide transformeren tot gazon van 20 are

We willen het achterste deel van onze tuin, wat nu weide is (Gok ok open 20are) , gelijktrekken en inzaaien. Hier en daar ook nog struiken en boomstronken te verwijderen. Zodoende dit later met de grasmachiene kort te houden is. Doel is om deel van de oppervlakte ook later als moestuin en voor het planten van fruitbomen te gebruiken.


Tuinaanleg en -onderhoud Meerbeke
vrijdag 10 september 2021

Verwijderen kastanje en uitfrezen wortelstronk

Betreft het volledig verwijderen van een zieke reeds ingekorte wilde kastanje (is nog een 4-tal meter hoog), inclusief het uitfrezen van de wortelstronk (of dmv een andere techniek). Makkelijk bereikbaar met machines, via de brede oprit en de boom bevindt zich in volledig open terrein.


Tuinaanleg en -onderhoud Zele
woensdag 08 september 2021

Tuin aanleggen

Mijn tuin moet dringend een compleet nieuw aanzicht krijgen. Na veel ziekenhuisopnames is mijn tuin véél te groot om er ergens zelf aan te beginnen. Overwoekerd van onkruid, en ik wil ook bestrating aan mijn oprit zodat die langer wordt. Twee bloemenperken en boom plaatsen. Gras onderhouden. Voortuin: 5 x 8, achtertuin ook: 5 x 8


Tuinaanleg en -onderhoud Wondelgem
woensdag 01 september 2021

Vellen van grove den

Betreft: vellen van hoge boom (ongeveer 15meter hoogte) op grens van perceel met buur (hangt 4tal meter over); liefst met minimale beschadiging aan onze tuin die 3 jaar geleden aangelegd werd. zie 2 foto's in bijlage. Het grasveld rondom de boom is ongeveer 10 meter lang. Deelopdrachten: vellen boom, grote stukken verzagen en wortel stuk wegfreezen.


Tuinaanleg en -onderhoud Leuven
zondag 22 augustus 2021

Tuin onderhouden

Ik zou graag mijn tuin laten onderhouden. Snoeien van 5 bomen + rooien van een dode boom. Dit zou jaarlijks zijn.


Tuinaanleg en -onderhoud Wetteren
zondag 15 augustus 2021

Bamboe verwijderen

Verwijderen bamboewortels met respect voor de omliggende bomen en boomwortels. Oppervlakte naar schatting 40m².


Tuinaanleg en -onderhoud Oostakker
maandag 09 augustus 2021

Bamboe verwijderen

Ik zoek iemand voor het verwijderen van woekerende bamboe alsook andere planten (boom en struik). De oppervlakte bedraagt ongeveer 15m² (een ruwe schatting). Ik sta open voor eventuele suggesties om er iets nieuws te zetten.


Tuinaanleg en -onderhoud Ekeren (Antwerpen)
donderdag 05 augustus 2021

Boom laten verwijderen

Ik wil mijn boom volledig laten verwijderen uit mijn achtertuin. Deze is niet super gemakkelijk bereikbaar. De hoogte is tot de derde verdieping en dikte is niet zo dik.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Gillis
donderdag 29 juli 2021

Boom verwijderen

Verwijderen boom van 10m


Tuinaanleg en -onderhoud Sinaai-Waas
maandag 26 juli 2021

Betonschutting plaatsen voor halfopen bebouwing

Huidige draad omheining moet verwijderd worden en vervangen door volledige omheining in beton platen met motief. De tuin is ongeveer 10 meter lang en 6 meter breed. Zowel achterkant als zijkant moet er een omheining komen.


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
zondag 27 juni 2021

Boom afzagen

Een grote witte abeel die dicht bij de buren staat en waarvan de wortels onder hun oprit groeien moet afgezaagd worden. Deze zou volledig tot tegen de grond moeten. Dan is er ook nog een tweede boom die weg zou moeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Zulte
maandag 21 juni 2021

Vervangen omheining - betonplaten

Als afscheiding met de buurman, staat er momenteel een oud houten hekwerk. Ik vermoed wel dat de palen in de aarde zijn vast gegoten met beton. Deze omheining zou verwijderd moeten worden en dan vervangen worden door een nieuwe afsluiting van betonpanelen. Dit mag een voorstel zijn met een reliëf of print. Via de achteringang is de tuin relatief makkelijk toegankelijk. De afstand is ongeveer 70 m


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
vrijdag 04 juni 2021

Uitfrezen en verwijderen boomstronken

Ik heb recent een aantal bomen uit de tuin geveld, maar zoek nog een specialist om de boomstronken te verwijderen en de bijhorende wortels - 2 grote ijsgaten (50cm) en een paar kleine (10/15 cm) - Deze zou ik willen laten uitfrezen (boomstronk vermalen tot max. 40 cm onder de grond) Het is makkelijk bereikbaar via oprit, maar ik woon in een smalle steeg, dus met een camion zal je er niet geraken. Een camionette of remorque is wel perfect haalbaar.


Tuinaanleg en -onderhoud Kerksken
woensdag 26 mei 2021

Hoge boom snoeien

Takken van één boom snoeien: ik denk zelfs zo'n 20 meter hoog.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
vrijdag 21 mei 2021

Bomen snoeien

Wij zouden graag onze fruitbomen laten snoeien. Halfstammen van een 15 jaar oud. Snoeien van fruitbomen zijnde appels (renet en cox), pruim (reine claude), kers en vijgenboom.


Tuinaanleg en -onderhoud Brakel
Offertes aanvragen