Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Bomen laten snoeien of vellen

Bomen vellen

Zoek je een hovenier in de buurt om een aantal bomen te vellen?
Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Bomen vellen: informatie, prijzen en offertes op maat

Waarom een bomen laten verwijderen?

Een grote boom moet je regelmatig snoeien en da's geen evidente opdracht. Bomen vergen nu eenmaal onderhoud en daarom halen sommige mensen te grote bomen liever gewoon weg.

Bomen kunnen ziek of rot worden, ze kunnen te groot worden, de veiligheid van de huizen eromheen bedreigen of ze kunnen simpelweg in de weg staan wanneer er werken gepland zijn. Het zijn allemaal redenen om bomen te vellen.

Hoe vel je een boom?

Welke techniek je ook kiest, bepaal op voorhand de positie en grootte van de boom. Ken je hier weinig van, neem dan contact op met een specialist. Bomen vellen is een kunst en kan gevaarlijk zijn als je die kunst niet onder de knie hebt.

Kort door de bocht: je kan een boom op drie manieren vellen:

  • Voldoende ruimte? Dan kan je de boom in één keer laten vallen. Dit is het ideale scenario maar vaak niet haalbaar door plaatsgebrek.
  • Machinaal kappen is een optie als je genoeg plaats hebt om een hoogtewerker te gebruiken. Na de eerste optie is dit de snelste en meest efficiënte manier.
  • Is er geen plaats om machines te gebruiken? Dan moet je manueel vellen. Hierbij klimt een vakman met behulp van touwen zelf de boom in en begint hij of zij de boom stuk voor stuk van bovenaf te kappen. Deze werkwijze kost een pak meer tijd.

Wat kost het om bomen te vellen?

In onderstaande tabel vind je richtprijzen voor het verwijderen van bomen. De precieze kostprijs hangt af van de specifieke situatie en het tarief van de vakman.

Type boom Maximale hoogte Geschatte kostprijs
Kleine boom 6 meter € 350 - € 450
Gemiddelde boom 10 meter € 550 - € 650
Grote boom 30 meter € 800 - € 900
Boomstronk frezen / € 70 - € 100
Verwerking afval / Vanaf € 200

Kapvergunning vereist of niet?

Wil jij een boom laten vellen maar ben je niet zeker of je daar een vergunning voor moet aanvragen? Staat de boom die je wil verwijderen in een woon- of industriegebied of in een agrarische omgeving, dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Informeer goed bij je gemeente om boetes te vermijden, want de regels verschillen per regio. Meer info over machtigingen en vergunning kan je op deze link vinden.

Zelf een boom vellen of een vakman inschakelen?

Het vellen van bomen is geen makkelijke klus. Kleine bomen zullen nog lukken, maar vanaf een bepaalde grootte is het bijna onmogelijk om zoiets op eigen houtje te doen. Zelfs het frezen van de wortels is een stevig karwei zonder het juiste materiaal.

Een boom kappen betekent hoogtewerk en dan is het aangewezen om het werk uit te besteden aan een vakman. Dat is een kost, maar je vermijdt er ongelukken mee. Bovendien bespaar je op die manier veel tijd: specialisten werken snel en efficiënt.

Bomen laten vellen? Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten bomen vellen

donderdag 17 november 2022

Draadafsluiting plaatsen rondom huis

3 kanten moeten van draad (1,8m + bovenbuis + betonnen onderkant) voorzien worden. 1 kant van 24m (start paal) tot aan hoek met kant 5m (inclusief 1 poort van 1,2m x 1,8m) Eindpaal (later tuinhuis). 3de kant=16m met begin muur + eindpaal (later tuinhuis)


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
woensdag 16 november 2022

Tuinmuur herstellen na gevallen boom

Herstelling van de tuinmuur door beschadiging gevallen boom. Het gaat om een klein stuk van enkele meters.


Tuinaanleg en -onderhoud Deurne
woensdag 16 november 2022

Kleine tuin opnieuw aanleggen

Klein tuintje heraanleggen. Momenteel sparren-, draad- en houtenomheining; 2 boompjes, een grasperk en een terras. De tuin situeert zich in een half open bebouwing. Doel : weinig tot geen onderhoud omdat we regelmatig in het buitenland zijn. Idee : verwijderen grasperk; dolomiet voorzien in bakken met daarin boompjes, ev. siergrassen en misschien ook een waterpartijtje.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Andries
vrijdag 04 november 2022

Tuin onder handen nemen + beetje heraanleggen

Planten van beukenhaag (ook greppel graven) Planten voorzien van extra potgrond en boomschors afrasteringzeil hangen en afmeten Boarding planten Eventueel gras maaien (enkel bij rugproblemen) Plaatsen van metseremmer met kiezels ( nog gaten in bodem emmer maken) Knutselen van gemakkelijke opstap tuin-berghuis aangezien hoogtevershil door niet vlak liggen van tuin


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Job-in-'t-Goor
donderdag 03 november 2022

Tuinonderhoud van grote, verwilderde tuin

Ik ben verhuisd naar een gelijkvloers en ik heb een redelijke tuin, waar ik denk al jaren niks van onderhoud aan is gebeurd. Ik zit met klimop, gras dat al heel lang niet meer is afgedaan, verwaarloosde rabarberplant, enorm veel onkruid, een klein boompje dat volledig weg mag, ja ronduit een verwaarloosde tuin. Maar ik zou heel graag de volgende zomer gebruik willen maken van de tuin en zou graag er een grondige onderhoudsbeurt aan willen geven, maar ik zelf kan dat niet en zoek hier professionele hulp voor.


Tuinaanleg en -onderhoud Melsele
zondag 30 oktober 2022

Tuinaanleg

- Omheining met klimop bijsnoeien - onkruid verwijderen / verdelgen - gras opnieuw egaliseren en aanleggen - aanplanten van nieuwe struiken/boompjes


Tuinaanleg en -onderhoud Mortsel
Offertes aanvragen