Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Muntstukken

5 tips voor het bouwen met een beperkt budget

Ben jij van plan om binnenkort te gaan bouwen maar beschik je niet over een eindeloos budget? Wij geven je enkele tips waardoor je flink kan gaan besparen, zonder in te boeten op kwaliteit of persoonlijke voorkeuren. 

Stel een budgetplanning op

Aangezien bouwen niet goedkoop is, is het aangeraden om op voorhand een transparante budgetplanning op te stellen. Op deze manier kan men kosten vooraf inschatten en komt men niet voor grote, onvoorziene kosten te staan tijdens het bouwproces. Het is aangeraden om in deze planning ook een aanzienlijke veiligheidsmarge te verwerken. Dit geeft je de zekerheid dat je bij het maken van extra kosten niet in in financiële moeilijkheden komt te zitten.

Maak een doordachte materiaalkeuze

De kostprijs van de gebruikte materialen is een belangrijke en ook dure factor waar men rekening mee moet houden. Zo is het een optie om meer aandacht en budget te spenderen aan objecten die zich op ooghoogte bevinden. Men kan ook opteren om de gebruiksfrequentie in het achterhoofd te houden wanneer men het budget voor een specifieke ruimte bepaalt. Door deze overwegingen te maken kan je vermijden dat je meer dan de helft van je budget aan één ruimte spendeert en vervolgens moet inboeten op kwaliteit bij de overige ruimtes.

Bouw niet te groot

De afmetingen van een nieuwbouw zijn een fundamentele en extreem belangrijke keuze. Het is echter zo dat men beter kan kiezen voor een compacter volume om dit dan efficiënter te benutten. Men moet ook rekening houden dat elke extra vierkante meter ook extra kosten met zich meebrengt. Deze factor hangt natuurlijk ook af van het beschikbare budget en de grootte van de bouwgrond die je bezit.

Ga niet overhaast te werk

Bouwen is een zeer tijdrovend en intensief proces dat van start tot finish makkelijk enkele jaren in beslag kan nemen. Wij raden dan ook aan om kwaliteit altijd op de eerste plaats te zetten. Het heeft geen zin om snelle, impulsieve beslissingen te maken om tijd te besparen en het project te versnellen. Dit kan resulteren in foute beslissingen of een minder kwalitatief resultaat waar men vroeg of laat toch spijt van zal krijgen.

Kies de juiste vakman

Het hele bouwproject staat en valt met het kiezen van de juiste vakman. Het zijn namelijk deze specialisten die jouw plannen moeten omzetten in een knap resultaat. Het vergelijken van stielmannen is een absolute must omdat men op deze manier een weloverwogen keuze kan maken met wie men uiteindelijk in zee gaat.

Op zoek naar een goede stielman in de buurt? Casius brengt al ruim 20 jaar particulieren in contact met erkende vakmensen in de regio. Het mooiste van al? Onze dienst is 100% gratis! Laat ons weten welke werken er moeten worden uitgevoerd en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende offertes op maat.

 

Vraag gratis offertes aan!

Aanvraag gedaan bij Casius voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met drie vakmannen om offertes te vergelijken. Zeer tevreden!

Inneke de Waele

Offertes aanvragen