Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening interieur

Architect nieuwbouw

Architect nieuwbouw

Ga jij bouwen en ben je op zoek naar een architect om de plannen te tekenen?
Casius brengt je in contact met de beste architecten uit de buurt.

Architect voor een nieuwbouwwoning

Je bent in bezit van de bouwgrond, je hebt een idee van de stijl waarin je wil bouwen en ... Tja, wat nu? Wel, dit is het geschikte moment om een architect in te schakelen. Die zal jouw ideeën voor je nieuwe woning omzetten naar concrete tekeningen en plannen. Bovendien zorgt een architect voor de nodige vergunningen en correcte opvolging van de werken.

Zelf op zoek naar een professionele architect voor jouw droomhuis? Casius brengt je graag in contact met de beste uit jouw regio!

Stappenplan van een architect voor een nieuwbouw

Kennismaking en schets

Tijdens het eerste gesprek zal de architect gericht je wensen in kaart brengen en zijn of haar werkwijze toelichten. Kort na - of soms zelf tijdens het kennismakingsgesprek - zal de architect een eerste schets van de woning ontwerpen. Deze schets geeft in grote lijnen jouw wensen en voorkeuren weer. Let op, dit is een ruwe schets en verre van definitief. Dankzij de eerste schets krijg je een idee hoe je grondplan eruit zal zien en toch kan je nog gemakkelijk wijzigingen aanbrengen.

Voorlopig, definitief en technisch ontwerp

Na goedkeuren van de eerste schets kan de architect een voorlopig ontwerp op papier zetten. Dit is een eerste uitgebreide visualisatie van je huis. Heel vaak krijg je deze visualisatie al in 3D te zien. Net als bij de eerste schets moeten hier vaak nog dingen worden aangepast. Ongelukkig geplaatst venster, te kleine tweede slaapkamer of de ruimte onder de trap die beter benut kan worden. Alle opmerkingen en wijzigingen giet je samen en zo krijg je een uitgebreid en definitief ontwerp. Het is dit ontwerp dat je aan de gemeente voorlegt. Daarnaast maakt de architect altijd een tweede ontwerp op om de technische aspecten van de nieuwbouw op te tekenen.

Vergunningsaanvraag en uitvoeringsplan

Het opgemaakte technische ontwerp dien je in ter goedkeuring bij jouw gemeente. In afwachting van het verkrijgen van deze omgevingsvergunning kan je ook een uitvoeringsplan voor afval laten opmaken. Daarnaast worden onder andere het EPB- verslag, de stabiliteit, de veiligheidscoördinatie in orde gebracht. En het houdt niet op, want tijdens deze fase krijgen ook het bestek en de meetstaat vorm.

Aanbesteding en bouwbegeleiding

Wie dat wil, kan de architect vragen om de bouwheer tijdens het bouwproces te begeleiden. Dit betekent dat je architect verschillende offertes van aannemers gaat vergelijken en de werken zal begeleiden. Ben je zelf op erkende vakmannen? Op deze pagina vind je meer informatie over de constructie van een nieuwbouw.

Nieuwbouw

Architect in jouw regio?

Casius brengt je in contact met de beste architecten voor jouw nieuwbouw.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten voor architecten

donderdag 14 oktober 2021

Poutrel plaatsen en uitbouw aan de achterzijde van de woning

ik zoek een architect voor het plaatsen van 1 poutrel van ongeveer 8 meter en het bouwen van een uitbouw aan de achterkant van mijn woning (3,5 op 10 meter)


Bouwtekening en ontwerp Erps-Kwerps
woensdag 13 oktober 2021

Bijbouw plaatsen

Wij hebben een plan nodig om voor te leggen aan de gemeente voor onze bijbouw te kunnen plaatsen.


Bouwtekening en ontwerp Wetteren
woensdag 13 oktober 2021

Bouwvergunning verlengen

Ik zoek een architect om mijn bouwvergunning opnieuw indienen bij stadhuis gent voor verlengen of heraanvragen. bouwvergunning van het jaar 2014 en was geldig tot 2019 . Door mijn situatie kan ik niet mijn project volledig afwerken en beëindigen, moet nog isolatie en façade en dakpannen op komen.


Bouwtekening en ontwerp Oostakker
woensdag 13 oktober 2021

Renovatie achterbouw

Renovatie achterbouw: uitbreiden benedenverdieping, verplaatsen en creëren van ramen, vloerisolatie, nieuwe leefkeuken, badkamer, dressing en hal/waskom.


Bouwtekening en ontwerp Brasschaat
dinsdag 12 oktober 2021

Architect voor verbouwing

Ik zoek een architect voor een tekening voorgevel maken


Bouwtekening en ontwerp Schoten
maandag 11 oktober 2021

Renoveren gevel

Ik heb een architect nodig voor de renovatie van de gevel. Het is 40m². Het gaat enkel om de voorgevel. Er zouden ook vergunningen moeten aangevraagd worden. De gevel staat nu in baksteen.


Bouwtekening en ontwerp Deurne
maandag 11 oktober 2021

Architect voor woningbouw: plannen en vergunning

Zoeken een architect voor advies en begeleiding voor de bouw van een open huis in pastorijstijl. 220m² met (mogelijk) zolder + kelder. Zelf al een ontwerp geschetst, moet nog verder uitgewerkt worden. De bouwvergunning moet ook nog worden aangevraagd.


Bouwtekening en ontwerp Heusden-Zolder
zaterdag 09 oktober 2021

Bouwen aanbouw: vergunning en plannen

Wij zouden graag onze aanbouw en bijgebouw laten slopen en dan een nieuwe aanbouw laten plaatsen. De aanbouw is 42m² + het bijgebouw ongeveer 35m². Er moet sowieso vergunningen ingediend worden + plannen opstellen.


Bouwtekening en ontwerp Ruddervoorde
vrijdag 08 oktober 2021

Architect voor bouwen nieuwbouwwoning

ik zou graag een nieuwbouw laten plaatsen in houtskelet met een gevelsteen Beneden zou er een garage en werkplaats moeten zijn en op de bovenverdieping zou er workshop ruimte moeten komen. Het zou 10x12m moeten worden.


Bouwtekening en ontwerp Kuurne
vrijdag 08 oktober 2021

Appartmentsindeling hertekenen

We wensen ons appartement een nieuwe indeling inblazen en willen de ruimtes herindelen en de ruimte optimaal te benutten


Bouwtekening en ontwerp Gent
donderdag 07 oktober 2021

Muur verwijderen en balk plaatsen

Wij zouden graag een draagmuur verwijderen en een ijzere balk plaatsen. De berekening is al gedaan door een bouwkundige ingenieur.


Bouwtekening en ontwerp Lier
woensdag 06 oktober 2021

Architect voor aanbouw

We zijn op zoek naar een architect voor opstellen plan en aanvraag vergunning aanbouw huis 33 m².


Bouwtekening en ontwerp Oudegem
woensdag 06 oktober 2021

Leefruimte renoveren: plannen voor draagbalk

Ik zoek een architect die kan stabiliteitswerken kan uittekenen. Het gaat hier over het plaatsen van een poutrel in een steunmuur waarvoor het contacteren van een architect blijkbaar verplicht is. Dus uittekenen van het installeren van de poutrel.


Bouwtekening en ontwerp Lendelede
woensdag 06 oktober 2021

Plan opstellen: aanpassen draagbalk voor dakkapel

We willen graag een dakkapel laten plaatsen, bij voorkeur over de gehele breedte van de achterzijde (tussen 6 à 8 meter). Een hoogte van 2.40 m zou ideaal zijn. hiervoor zou de draagbalk een stuk verhoogd dienen te worden zodat we er extra kamer van kunnen maken, dus wens ik contact met een architect voor de plannen hiertoe op te maken. ifv uitvoering: achterzijde is makkelijk bereikbaar


Bouwtekening en ontwerp Neerpelt
dinsdag 05 oktober 2021

Regulariseren bouwovertredingen tuininrichting

Wij kregen een PV in de bus voor een bouwovertreding op dit adres. Niets mbt de woning zelf, maar met de inrichting van de tuin. Probleem (1): te veel m² verhard - dit hadden we graag geregulariseerd ipv afgebroken Probleem (2): stakingsbevel om tuinberging te bouwen - dit is op zich niet vergunningsplichtig, maar valt ook onder stakingsbevel - moet worden opgeheven Probleem (3): stakingsbevel om overkapping af te werken - hier willen we ofwel regulariseren en afwerken, ofwel volume reduceren (tot binnen de parameters van niet-vergunningsplichtigheid), ofwel combinatie van beide


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
maandag 04 oktober 2021

Dakkapellen plaatsen

We zouden graag 2 dakkapellen plaatsen. 1 van 2,5 meter breed en 1 van 4,5meter breed. We hebben momenteel een zadeldak.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Niklaas
maandag 04 oktober 2021

Regulariseren opdeling rijwoning in 2 wooneenheden

Wij hebben een woning gekocht en daarvan 2 wooneenheden gemaakt. Wij willen dit laten regulariseren (einde oktober). Plannen zijn beschikbaar. Wij hebben wegens controle ook een veiligheidsplan nodig (deze week). De werken zijn ondertussen zo goed als af. De bezettingswerken zijn gestart.


Bouwtekening en ontwerp Putte
maandag 04 oktober 2021

Renoveren rijwoning: omgevingsvergunning

Renovatieproject rijwoning ('54), voorjaar 2022 - meermaals verbouwd doorheen de jaren. Perceeloppervlakte 22.32 x 5.24 - Opstellen van omgevingsvergunning (afbraak- en herbouwen). Gezien mijn bouwkundige achtergrond had ik graag actief meegewerkt aan dit project. Opmeting bestaande toestand met grondplannen, doorsneden, perspectieftekeningen en terreinprofiel zijn reeds opgemaakt met sketch-up - idem voor de nieuwe situatie. Meetstaten voor sloopwerken, bouwkundige werken, technische installaties en afwerkingen worden ook door mij opgesteld, net als de bijhorende bestekteksten. Dagelijks toezicht op de uitvoering kan ik adhv foto’s met beschrijving voorzien en u op de hoogte brengen.


Bouwtekening en ontwerp Nieuwerkerken (Aalst)
maandag 04 oktober 2021

Vergunningsaanvraag garage: tekening + vergunning

Ik zoek een architect om een garage - 250 m² - te tekenen teneinde een vergunning aan te vragen.


Bouwtekening en ontwerp Tongeren
maandag 04 oktober 2021

Aanpassen bouwvergunning

Ik moet mijn bouwvergunning laten aanpassen. Dit omdat we ten tijde van de gevelrenovatie de deur aan de linkerzijde ipv aan de rechterzijde hebben geplaatst, zoals was aangegeven op de bouwvergunning. De architect die dit dossier oorspronkelijk op zich had genomen, is niet langer actief werkzaam.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
zondag 03 oktober 2021

Plannen voor nieuwbouw

Ik ben op zoek naar een architect om de plannen te tekenen voor een vrijstaande woning zou gaan om een houtskeletbouw. De grond is 14are.


Bouwtekening en ontwerp Landen
zondag 03 oktober 2021

Bouwplan tekenen

Wij zijn op zoek naar iemand om ons te helpen met een bouwplan uit te tekenen om te kunnen aanvragen aan de gemeente. We willen een bijbouw zetten aan onze bestaande woning. het gaat over een 25m².


Bouwtekening en ontwerp Tongeren
zondag 03 oktober 2021

Architect voor opening in muur

Ik ben op zoek naar een bouwkundig ingenieur/architect die de tekening en vergunning aanvraag kan regelen, ik wil namelijk een 2e ingang maken / buitendeur openen aan de straatkant, het gaat om een bestaande woning.


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
zondag 03 oktober 2021

Aanpassen dak

We hebben een type dak dat naar 4 kanten schuin naar beneden gaat, dit willen we vervangen door een zadeldak. Dit om meer ruimte te krijgen. We zouden hier plannen van nodig hebben. Het is 10x15m ongeveer


Bouwtekening en ontwerp Waanrode
vrijdag 01 oktober 2021

Woning renoveren

Wij zouden onze woning willen renoveren. Het dak zou opgetrokken moeten worden, gelijk met de buren 5x8m + Er zou ook een achterbouw moeten komen van 3x7m aan het huis zelf. Wij zouden hiervoor plannen willen.


Bouwtekening en ontwerp Oud-Turnhout
vrijdag 01 oktober 2021

Regularisatieaanvraag bijbouw

Voor de verkoop van een woning moet een bijbouw van +/-50 m² geregulariseerd worden. Deze aanbouw is 20 jaar geleden geplaatst.


Bouwtekening en ontwerp Boortmeerbeek
donderdag 30 september 2021

Regulariseren van het dak

Voor ons woning zijn de werken stilgelegd door de stad Sint-Niklaas omdat er een regularisatievergunning nodig is . Het zou gaan over het dak, dat gaat van een schuin dak naar een plat dak gaat. + er is een gang bij gekomen. Het zou gaan om een 30m² . In bijlage vindt u de toestand voor de werken en nu.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Niklaas
dinsdag 28 september 2021

Plannen maken renovatie

Het gaat over een pand dat wij zouden willen renoveren naar kamers die wij elk apart zouden kunnen verhuren. Wij zouden een plan willen hoe het allemaal mogelijk zou zijn. + het aanvragen van vergunningen. Het is een HOB.


Bouwtekening en ontwerp Koksijde
maandag 27 september 2021

Renovatie van landelijke woning

Totaalrenovatie buiten en binnenkant van een landelijke hoeve met een oppervlakte van 1000 m².


Bouwtekening en ontwerp Oedelem
maandag 27 september 2021

Vergunningsaanvraag woning

Opmaken dossier vergunningsaanvraag zonder verbouwingswerken, zonder functiewijziging, met wijziging aantal woongelegenheden. Momenteel 2 woonst, die ingeschreven is als 1 woonst maar dat zou moeten naar 2 appartementen.


Bouwtekening en ontwerp Rumst
Offertes aanvragen