Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening interieur

Architect nieuwbouw

Architect nieuwbouw

Ga jij bouwen en ben je op zoek naar een architect om de plannen te tekenen?
Casius brengt je in contact met de beste architecten uit de buurt.

Architect voor een nieuwbouwwoning

Je bent in bezit van de bouwgrond, je hebt een idee van de stijl waarin je wil bouwen en ... Tja, wat nu? Wel, dit is het geschikte moment om een architect in te schakelen. Die zal jouw ideeën voor je nieuwe woning omzetten naar concrete tekeningen en plannen. Bovendien zorgt een architect voor de nodige vergunningen en correcte opvolging van de werken.

Zelf op zoek naar een professionele architect voor jouw droomhuis? Casius brengt je graag in contact met de beste uit jouw regio!

Stappenplan van een architect voor een nieuwbouw

Kennismaking en schets

Tijdens het eerste gesprek zal de architect gericht je wensen in kaart brengen en zijn of haar werkwijze toelichten. Kort na - of soms zelf tijdens het kennismakingsgesprek - zal de architect een eerste schets van de woning ontwerpen. Deze schets geeft in grote lijnen jouw wensen en voorkeuren weer. Let op, dit is een ruwe schets en verre van definitief. Dankzij de eerste schets krijg je een idee hoe je grondplan eruit zal zien en toch kan je nog gemakkelijk wijzigingen aanbrengen.

Voorlopig, definitief en technisch ontwerp

Na goedkeuren van de eerste schets kan de architect een voorlopig ontwerp op papier zetten. Dit is een eerste uitgebreide visualisatie van je huis. Heel vaak krijg je deze visualisatie al in 3D te zien. Net als bij de eerste schets moeten hier vaak nog dingen worden aangepast. Ongelukkig geplaatst venster, te kleine tweede slaapkamer of de ruimte onder de trap die beter benut kan worden. Alle opmerkingen en wijzigingen giet je samen en zo krijg je een uitgebreid en definitief ontwerp. Het is dit ontwerp dat je aan de gemeente voorlegt. Daarnaast maakt de architect altijd een tweede ontwerp op om de technische aspecten van de nieuwbouw op te tekenen.

Vergunningsaanvraag en uitvoeringsplan

Het opgemaakte technische ontwerp dien je in ter goedkeuring bij jouw gemeente. In afwachting van het verkrijgen van deze omgevingsvergunning kan je ook een uitvoeringsplan voor afval laten opmaken. Daarnaast worden onder andere het EPB- verslag, de stabiliteit, de veiligheidscoördinatie in orde gebracht. En het houdt niet op, want tijdens deze fase krijgen ook het bestek en de meetstaat vorm.

Aanbesteding en bouwbegeleiding

Wie dat wil, kan de architect vragen om de bouwheer tijdens het bouwproces te begeleiden. Dit betekent dat je architect verschillende offertes van aannemers gaat vergelijken en de werken zal begeleiden. Ben je zelf op erkende vakmannen? Op deze pagina vind je meer informatie over de constructie van een nieuwbouw.

Nieuwbouw

Architect in jouw regio?

Casius brengt je in contact met de beste architecten voor jouw nieuwbouw.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten voor architecten

vrijdag 23 juli 2021

Berekeningen en plannen voor verwijderen binnenmuren

Ik heb binnenkort een verbouwingsproject waarbij ik wat hulp zou kunnen gebruiken voor het afbreken van 4 muren. Concreet zoek ik hulp voor: Te bepalen welke steunmuren/kachels ik kan uitbreken, berekening maken welke soort steunbalken hiervoor in de plaats moeten kopen en of er eventueel vergunning nodig zijn voor deze verbouwingswerken.


Bouwtekening en ontwerp Deurne
donderdag 22 juli 2021

Opstellen bouwdossier om (draag)muren te verwijderen

Graag contact om een (ver)bouwdossier op te maken - inclusief vergunning, voor de geplande renovatiewerken in een oud herenhuis uit 1900. Graag willen we een muur openbreken om de keuken groter te maken. In de achtergevel ter hoogte van de keuken en ter hoogte van de living zouden we grote schuiframen plaatsen om meer lichtinval te krijgen, en zo ook een verbinding naar de tuin te creëren. Hiervoor hebben we de ondersteuning van een architect nodig.


Bouwtekening en ontwerp Mortsel
donderdag 15 juli 2021

Architect voor aanbouw rijwoning

Aanbouw rijwoning gelijkvloers en eerste verdieping. Ook bestaande woning te renoveren. Hiervoor op zoek naar een architect voor ontwerp en plannen.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen
Offertes aanvragen