Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Architectuur gent

Architect voor je droomhuis?

Ga jij bouwen en ben je op zoek naar een architect om jowu droomhuis te tekenen? Casius brengt je in contact met de beste architecten uit de buurt.

Architect voor een nieuwbouwwoning

Je bent in bezit van de bouwgrond, je hebt een idee van de stijl waarin je wil bouwen en ... Tja, wat nu? Wel, dit is het geschikte moment om een architect in te schakelen. Die zal jouw ideeën voor je nieuwe woning omzetten naar concrete tekeningen en plannen. Bovendien zorgt een architect voor de nodige vergunningen en correcte opvolging van de werken bij het realiseren van jouw nieuwbouw.

Ben je zelf op zoek naar een professionele architect voor jouw droomhuis? Casius brengt je graag in contact met de beste architecten voor nieuwbouwprojecten uit jouw regio!

Stappenplan van een architect

Kennismaking en schets

Tijdens het eerste gesprek zal de architect gericht je wensen in kaart brengen en zijn of haar werkwijze toelichten. Kort na - of soms zelf tijdens het kennismakingsgesprek - zal de architect een eerste schets van de woning ontwerpen. Deze schets geeft in grote lijnen jouw wensen en voorkeuren weer. Let op, dit is een ruwe schets en verre van definitief. Dankzij de eerste schets krijg je een idee hoe je grondplan eruit zal zien en toch kan je nog gemakkelijk wijzigingen aanbrengen.

Voorlopig, definitief en technisch ontwerp

Na goedkeuren van de eerste schets kan de architect een voorlopig ontwerp op papier zetten. Dit is een eerste uitgebreide visualisatie van je huis. Heel vaak krijg je deze visualisatie al in 3D te zien. Net als bij de eerste schets moeten hier vaak nog dingen worden aangepast. Ongelukkig geplaatst venster, te kleine tweede slaapkamer of de ruimte onder de trap die beter benut kan worden. Alle opmerkingen en wijzigingen giet je samen en zo krijg je een uitgebreid en definitief ontwerp. Het is dit ontwerp dat je aan de gemeente voorlegt. Daarnaast maakt de architect altijd een tweede ontwerp op om de technische aspecten van de nieuwbouw op te tekenen.

Vergunningsaanvraag en uitvoeringsplan

Het opgemaakte technische ontwerp dien je in ter goedkeuring bij jouw gemeente. In afwachting van het verkrijgen van deze omgevingsvergunning kan je ook een uitvoeringsplan voor afval laten opmaken. Daarnaast worden onder andere het EPB- verslag, de stabiliteit, de veiligheidscoördinatie in orde gebracht. En het houdt niet op, want tijdens deze fase krijgen ook het bestek en de meetstaat vorm.

Aanbesteding en bouwbegeleiding

Wie dat wil, kan de architect vragen om de bouwheer tijdens het bouwproces te begeleiden. Dit betekent dat je architect verschillende offertes van aannemers gaat vergelijken en de werken zal begeleiden. Ben je zelf op erkende vakmannen? Op deze pagina vind je meer informatie over het bouwen van een nieuwe woning.

De keuze van je architect is héél belangrijk

Voor alle nieuwbouwprojecten en nieuwbouwappartementen heb je een architect nodig. Een goede architect is jouw vertrouwenspersoon die jou advies geeft bij alle belangrijke beslissingen. Ga dus niet licht over de keuze van een architect. Ook offertes vergelijken is een goed idee om de beste architect aan de beste prijs te vinden. 

Of vind je een oplossing bij nieuwbouwappartementen?

Bouwgrond is schaars in Vlaanderen. En zelf bouwen kost tegenwoordig heel veel geld. Daarom bestaan veel nieuwbouwprojecten tegenwoordig uit het optrekken van nieuwbouw appartementen. Met de huidige woningprijzen is het vaak een goede stap om ook die markt te verkennen. Misschien is je droomhuis wel een appartement. Dit soort vastgoed is vaak dicht bij alles en zuinig in verbruik. Veel mensen vinden de koop van een van de meer beschikbare nieuwbouw appartementen vaak een goede zaak.

Je hebt dan meestal zelf geen architect nodig, maar voor het inrichten van nieuwbouw appartementen kan je natuurlijk wel beroep doen op een binnenhuisarchitect.

nieuwbouwappartementen

Architect in jouw regio?

Casius brengt je in contact met de beste architecten voor jouw nieuwbouw.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten voor architecten

dinsdag 05 september 2023

Architect voor nieuwbouw

Begeleiding voor het interieur


Bouwtekening en ontwerp Brugge
donderdag 29 juni 2023

Nieuwbouwwoningen

Architect gezocht voor het bouwen van 5 sociale woningen


Bouwtekening en ontwerp Berchem-Sainte-Agathe
maandag 05 juni 2023

Bouwplan tekenen

Tekenen bouwplan nieuwbouw


Bouwtekening en ontwerp Herenthout
Offertes aanvragen