Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening interieur

Architect nieuwbouw

Architect nieuwbouw

Ga jij bouwen en ben je op zoek naar een architect om de plannen te tekenen?
Casius brengt je in contact met de beste architecten uit de buurt.

Architect voor een nieuwbouwwoning

Je bent in bezit van de bouwgrond, je hebt een idee van de stijl waarin je wil bouwen en ... Tja, wat nu? Wel, dit is het geschikte moment om een architect in te schakelen. Die zal jouw ideeën voor je nieuwe woning omzetten naar concrete tekeningen en plannen. Bovendien zorgt een architect voor de nodige vergunningen en correcte opvolging van de werken.

Zelf op zoek naar een professionele architect voor jouw droomhuis? Casius brengt je graag in contact met de beste uit jouw regio!

Stappenplan van een architect voor een nieuwbouw

Kennismaking en schets

Tijdens het eerste gesprek zal de architect gericht je wensen in kaart brengen en zijn of haar werkwijze toelichten. Kort na - of soms zelf tijdens het kennismakingsgesprek - zal de architect een eerste schets van de woning ontwerpen. Deze schets geeft in grote lijnen jouw wensen en voorkeuren weer. Let op, dit is een ruwe schets en verre van definitief. Dankzij de eerste schets krijg je een idee hoe je grondplan eruit zal zien en toch kan je nog gemakkelijk wijzigingen aanbrengen.

Voorlopig, definitief en technisch ontwerp

Na goedkeuren van de eerste schets kan de architect een voorlopig ontwerp op papier zetten. Dit is een eerste uitgebreide visualisatie van je huis. Heel vaak krijg je deze visualisatie al in 3D te zien. Net als bij de eerste schets moeten hier vaak nog dingen worden aangepast. Ongelukkig geplaatst venster, te kleine tweede slaapkamer of de ruimte onder de trap die beter benut kan worden. Alle opmerkingen en wijzigingen giet je samen en zo krijg je een uitgebreid en definitief ontwerp. Het is dit ontwerp dat je aan de gemeente voorlegt. Daarnaast maakt de architect altijd een tweede ontwerp op om de technische aspecten van de nieuwbouw op te tekenen.

Vergunningsaanvraag en uitvoeringsplan

Het opgemaakte technische ontwerp dien je in ter goedkeuring bij jouw gemeente. In afwachting van het verkrijgen van deze omgevingsvergunning kan je ook een uitvoeringsplan voor afval laten opmaken. Daarnaast worden onder andere het EPB- verslag, de stabiliteit, de veiligheidscoördinatie in orde gebracht. En het houdt niet op, want tijdens deze fase krijgen ook het bestek en de meetstaat vorm.

Aanbesteding en bouwbegeleiding

Wie dat wil, kan de architect vragen om de bouwheer tijdens het bouwproces te begeleiden. Dit betekent dat je architect verschillende offertes van aannemers gaat vergelijken en de werken zal begeleiden. Ben je zelf op erkende vakmannen? Op deze pagina vind je meer informatie over de constructie van een nieuwbouw.

Nieuwbouw

Architect in jouw regio?

Casius brengt je in contact met de beste architecten voor jouw nieuwbouw.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten voor architecten

dinsdag 25 januari 2022

Bijbouw uittekenen

We willen graag een verdieping op een bestaande bijbouw (de bijbouw bestaat nu enkel uit een gelijkvloersverdieping. De verdieping op de bijbouw zou dan grenzen aan de 1ste verdieping van het hoofdgebouw. En zou 1 geheel moeten worden. Indeling van de ruimtes zou 3 slaapkamers en een badkamer zijn.


Bouwtekening en ontwerp Wijnegem
dinsdag 25 januari 2022

Architect nodig voor dakophoging

Het huis dat we wensen te kopen beschikt enkel over een gelijkvloers van 10x12 m en een lage zolder. We zouden graag willen weten of het mogelijk is om een extra verdieping/dakopbouw bovenop het gelijkvloers te plaatsen, om zo extra kamers te maken. Hierbij zou het dak erafgehaald worden en een verhoogd zadeldak in de plaats gezet worden.


Bouwtekening en ontwerp Lichtaart
maandag 24 januari 2022

Omgevingsvergunning aanvragen voor plaatsen gevelisolatie en crepi.

Wij hebben offerte laten maken en zelfs reeds voorschot betaald voor het plaatsen van gevelisolatie langs de buitenzijde en afwerking met crepi. De bouwfirma ging ook het nodige doen voor aanvraag van de omgevingsvergunning, iets wat ze voor al hun klanten doen. In Mechelen blijkt dit echter een onoverkomelijke opdracht. Men is al maanden bezig met de aanvraag en deze komt niet in orde. Nu worden er plannen gevraagd van de doorsnede van ons huis. Iets wat door een architect dient te gebeuren.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen
zondag 23 januari 2022

Plan opmaken van de buitengevels

Ik zoek iemand om een plan te tekenen van de buitengevels daar ik voor het aanpassen van enkele ramen een bouwvergunning moet aanvragen.


Bouwtekening en ontwerp Zutendaal
vrijdag 21 januari 2022

Architect voor een uitbreidingsproject

Ik heb een uitbreidingsproject (keuken uitbreiding en veranda aanbouw) en ben hiervoor op zoek naar een architect om de verschillende mogelijkheden te bespreken. De woning betreft een bel-etage woning uit 1962 en is een 2 gevel woning.


Bouwtekening en ontwerp Vilvoorde
vrijdag 21 januari 2022

Bestemmingswijziging van woonhuis naar studentenpand

Regularisatie van studentenpand. Vergunde plannen zijn ter beschikking. Er is een vergunning voor gemeubelde woongelegenheden stad Antwerpen. Er is een conformiteitsattest. We hebben een groen label van KOTWEB. Er moet een plan getekend worden van de huidige toestand (eventueel de plannen vergunde toestand aanpassen). Regularistieaanvraag indienen bij stad Antwerpen. Verbouwing is van voor 2009.


Bouwtekening en ontwerp Edegem
donderdag 20 januari 2022

Uittekenen van garage in bijbouw

Ik wens een garage bij te bouwen aan mijn half-open bebouwing. Ik zoek hiervoor een architect die de plannen tekent en de bouwaanvraag indient.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
woensdag 19 januari 2022

Vergunning afbraak

Afbraak achterbouw met 1 gemeenschappelijke muur. We hebben een aanvraag nodig voor de afbraakvergunning.


Bouwtekening en ontwerp Aalst
woensdag 19 januari 2022

Geveltekening maken

Ik ben op zoek naar iemand die voor mij een grondplan en geveltekening kan maken voor de aanvraag voor een vergunning voor het mogen bekleden van de gevel met Crepi.


Bouwtekening en ontwerp Terhagen
woensdag 19 januari 2022

Inschatting renovatie nieuwe woning

Ik wil een bod uitbrengen op een woning in Berchem. Er zullen werken nodig zijn (sowieso al electriciteit, badkamer vernieuwen, keukenruimte verplaatsen, terras heraanleggen).


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
dinsdag 18 januari 2022

Carport + tuinhuis regulariseren

Ik zoek iemand die onze carport en tuinhuis kan regulariseren die de vorige eigenaar zonder vergunning plaatste buiten de inplantingszone.


Bouwtekening en ontwerp Heusden (O-Vl)
maandag 17 januari 2022

Architect voor verbouwing gelijkvloers

De verbouwing betreft een gelijkvloerse open ruimte met een a priori toegelaten omvorming naar woningdeel + tuin. De 2 voornaamste ingrepen : creatie van kleine patio (door uitsparing plat dak) + groot raam in achtergevel (verbinding met tuin): finaal plan/omgevingsvergunningaanvraag opmaken (plannen landmeter al beschikbaar) + punctuele verdere bijstand in project nadien (te bespreken)


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
zondag 16 januari 2022

Architect gezocht voor renovatie woning

Voor de renovatie van ons halfopen huis zoeken we een architect uit onze regio. De renovatie zou bestaan uit het verplaatsen + vernieuwen van onze badkamer op de eerste verdieping en het renoveren/vervangen van onze achterbouw (nu garages) naar een volwaardige, energiezuinige leefruimte. Wij zouden graag modern en energiezuinig bouwen.


Bouwtekening en ontwerp Drongen
vrijdag 14 januari 2022

Architect voor renovatie woning

Renovatie van een woning (bj. 1964), hierbij wordt gedacht aan hertekenen van het grondplan, afbraak bestaande aanbouw en plaatsen van een nieuwe moderne uitbreiding. Het huis is ongeveer 600m² Het is een ouder gebouw.


Bouwtekening en ontwerp Kruishoutem
donderdag 13 januari 2022

Architect nodig voor renovatie

Ik zoek een architect voor de renovatie van mijn woning (in eerste instantie de benedenverdieping: herinrichting van de diverse ruimtes/ nieuwe vloeren (vloerverwarming?)/ electriciteit... Het is een open bebouwing.


Bouwtekening en ontwerp Lokeren
woensdag 12 januari 2022

Plan tekenen voor consrtuctie nieuwe garage met opbouw badkamer

Oude garage afbreken, nieuw zetten in de plaats hoger optrekken. Hierop zou ook nog een badkamer moeten komen omdat deze momenteel niet aanwezig is. Dus Wij zouden graag een architect hebben die ons kan helpen, ook i.v.m. de aanvragen en vergunningen.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen-Bovelingen
dinsdag 11 januari 2022

Bouwvergunning aanvragen

Wens een architect voor een ontwerp van de verbouwing. Uitbreiding van het huis. We hebben een bouwvergunning nodig. De bouw is geplaatst.


Bouwtekening en ontwerp Merksem
dinsdag 11 januari 2022

Aanpassen omgevingsvergunning

Ik heb een appartement gekocht die in aanbouw is en ik zou graag het niveau van mijn binnenvloer op dezelfde hoogte hebben als mijn groot terras buiten. Om dit te doen dien ik mijn vloer te verhogen met 12cm en kom ik op een vrije hoogte van 248cm. In Antwerpen wordt er door de bouwcode een minimum van 260cm opgelegd voor nieuwbouw. Nu wens ik een afwijking aan te vragen om in mijn leefruimte een lagere minimum vrije hoogte te hebben. 50% van alle buitenwanden in mijn appartement zijn ramen, het is een gebouw die ze zeer energiezuinig aan het bouwen zijn en deze aanpassing wou een grote verbetering van de levenskwaliteit zijn. Penthouse op 4de verdieping.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
dinsdag 11 januari 2022

vergunningsdossier in orde brengen

Ik zoek een architect die in centrum Antwerpen een hoekpand met handelsgelijkvloers en 3 woonlagen van ca 50m² dossier wil indienen voor handelsgelijkvloers + 2 of 3 woonentiteiten.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 10 januari 2022

Vervanging dak regulariseren

Ik zoek een architect die me kan helpen bij het regulariseren van reeds uitgevoerde werken. Ik heb het rottende dak van mijn achterbouw vervangen zonder vergunning en moet dit nu laten regulariseren.


Bouwtekening en ontwerp Herent
maandag 10 januari 2022

Architect nodig voor verbouwing

We zijn op zoek naar een architect voor plannen en vergunning. Gevel + deel van dak + schuifraam steken (gat in gevel maken).


Bouwtekening en ontwerp Londerzeel
zondag 09 januari 2022

Functiewijziging van winkel

We hadden graag met een architect gekeken om de ruimte van onze winkel aan te pakken.(Functiewijziging aan de winkel) En iemand die ons helpt met de juiste aanvragen te doen.


Bouwtekening en ontwerp Deurne
donderdag 06 januari 2022

Dakramen regulariseren

Het regulariseren van bijgeplaatste dakramen tijdens renovatie het dak. Het is een studio Van 1 dakraam hebben we in de keuken 2 dakramen gemaakt In de living hebben we een kleine bijgeplaatst Aan de achterzijde zijn het 2 grote met vast onderdeel.


Bouwtekening en ontwerp Idegem
woensdag 05 januari 2022

Architect nodig voor verbouwen van een huis

Ik ben opzoek naar een complex maar tegelijkertijd eenvoudige oplossing voor mijn woning. Ik zit met een belle étage en een ijskoude veranda op het 1ste die op een verkeerd platform gebouwd is. Dus ik wil optioneel bekijken of we de keuken kunnen verbouwen en de veranda annexeren. Graag zou ik ook de opties voor mijn badkamer en de slaapkamers boven en de zolder.


Bouwtekening en ontwerp Affligem
woensdag 05 januari 2022

PLannen heropbouw woning

Ik zoek een architect die mij een plan kan tekenen om een huis te laten bouwen op een nu nog steeds bestaande woning. Voorgevel optrekken en ook binnenin moet alles worden hernieuwd. De woning werd ondertussen reeds volledig gestript.


Bouwtekening en ontwerp Schelle
woensdag 05 januari 2022

Grondplannen voor aanvraag functiewijzing

Ik zoek een architect om grondplannen op te maken voor een aanvraag bij de Stad voor een functiewijziging (van handelspand naar woonst). Ik heb nodig : grondplannen, doorsnede en gevelplan.


Bouwtekening en ontwerp Merksem
woensdag 05 januari 2022

Veranda en gevelrenovatie regulariseren

Wij hadden graag onze reeds geplaatste nieuwe veranda en gevelrenovatie laten regulariseren. Dit omdat wij onze woning gaan verkopen.


Bouwtekening en ontwerp Lebbeke
dinsdag 04 januari 2022

Architect voor opening buitenmuur en constructie bijbouw

Ik zoek een architect voor het vergroten van een opening in de buitenmuur. Hierachter zou ik ook een bijbouw willen plaatsen.


Bouwtekening en ontwerp Geel
dinsdag 04 januari 2022

Plan opmaken van renovatieproject gelijkvloers gesloten bebouwing

Architect gezocht voor het uittekenen en uitdenken van een renovatieproject van het gelijkvloers van een gesloten bebouwing. Hierbij wordt onder meer een bestaande bijbouw afgebroken en wordt een nieuwe aanbouw geplaatst waarvoor een vergunning vereist zal zijn.


Bouwtekening en ontwerp Hasselt
dinsdag 04 januari 2022

Plannen voor renovatie woning

We zouden graag onze vensters vervangen, hiervoor hebben we een vergunning nodig. Het zijn vensters die steunen op de vloer dus er zijn berekeningen nodig zodat het dak niet kan instorten.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Truiden
Offertes aanvragen