Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tegelwerken badkamer

Tegelwerken en hun prijzen

Tegelwerken en hun prijzen

Tegels laten plaatsen? Tips om dit project vlot te laten verlopen vind je hier

Tegelwerken te doen?

Tegels zijn een dankbaar product om je woning af te werken: ze zijn duurzaam en sterk. Je kiest ze volledig in functie van de stijl die je wenst. Dit kan een moderne of uitgesproken rustieke stijl zijn. Daarnaast zijn tegels gemakkelijk te onderhouden. Je kunt vloertegels stofzuigen of dweilen, waardoor je het huis steeds netjes en hygiënisch houdt. Keramische tegels of tegels in natuursteen houden alle vocht tegen. Je hoeft je dus niet altijd te beperken tot vloeren. Je kan evengoed een douchewand, inloopdouche of toilet betegelen. En hou je van koken en van een keuken die steeds opgeruimd en netjes is? Je raad het al: betegelen!

Badkamer en douche betegelen, een goed idee!

Tegels zijn de perfecte afwerking voor je badkamer. Je kunt er alle kanten mee uit. Grote badkamer en bijvoorbeeld een inloopdouche? Dan kan je voor grote tegels gaan. Hiermee creëer je een rustgevend effect zoals in een hamam of een sauna.

Welk deel van je badkamer je afwerkt met tegels, kan je volledig zelf kiezen. Een enkele wand of toch maar de hele ruimte? Een tegelwand met kleine tegels heeft zeker ook zijn charmes. Denk dan bijvoorbeeld aan een soort mozaïek met diverse kleuren en stijlen. Tegels in de badkamer zijn perfect schoon en hygiënisch te houden. Je vakman weet er alles over hoe de tegels gelijmd en gevoegd moeten worden, zodat jij snel geniet van je nieuwe badkamer en douche.

Toilet betegelen, netjes afgewerkt en hygiënisch

Een toilet betegelen is eveneens een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand van een hangtoilet en de wand achter het handwassertje. Het geeft de ruimte een luxueuze uitstraling. Eens het toilet betegeld is, hoef je je niet meer te bekommeren om een renovatie van het toilet zelf. Professionele tegelzetters adviseren je graag in de keuze van geschikte tegels voor een toiletruimte. In functie van de plaats en de stijl kunnen dit grote of eerder kleine tegels zijn. Je maakt samen met de vloerder de beste keuze in functie van de stijl die je wenst en je budget. Via deze link kan je 3 gratis offertes aanvragen voor jouw tegelwerken.

Badkamer Vloertegels Leggen

Keuken betegelen, je vakman vertelt je er alles over

De keuken betegelen is een uitstekend idee. Voor de vloer zijn keramische tegels perfect. Zij vangen eventuele spatjes van het fornuis of etensresten die vallen op. Je kunt deze vloer dan gemakkelijk schoonmaken. Maar je hoeft de tegels niet alleen te beperken tot de vloer. De achterwand van je werkblad is ook een gedroomde plaats om tegels te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kleine tegeltjes in kleuren van jouw smaak. Hiermee maak je van de keuken een echte leefkeuken waar het aangenaam toeven is. Je tegellegger bepaalt samen met jou de beste keuze en adviseert je graag over diverse soorten tegels.

Tegelen kan op elke ondergrond: chape, gyproc, osb of mdf

Leg je tegels als vloer, dan moet er eerst een laag chape voorzien worden. Dit wil echter niet zeggen dat je tegels enkel op een chape kunt aanbrengen. Een vakman kan voor jou bijvoorbeeld tegels op een wand in gyproc plaatsen. Het lijkt misschien vreemd, maar het is perfect mogelijk om te betegelen op gyproc. Het is een duurzame, snelle en mooie manier om een volwaardige kamer te creëren. Betegelen op osb of betegelen op mdf zijn eveneens handige manieren om de finishing touch aan de renovatie van je woning te geven. Dankzij tegels is het oppervlak in osb of mdf bestand tegen vocht. Een professionele vloerder voorziet eerst een onderlaag in folie en lijmt daarna de tegels stevig en robuust vast. Het voegen werkt de tegelwand op gyproc, mdf of osb helemaal af.

Wil je eindelijk werk laten maken van een nieuwe badkamer of keuken? Of wil je je woning grondig laten renoveren? Tegels laten plaatsen is dan wat je moet doen. Tegels laten plaatsen is een werk dat je bovendien met een gerust hart overlaat aan vakmensen. Zij hebben de ervaring in huis. Je vraagt eenvoudig verschillende offertes aan en vergelijkt dan de prijs en de aanpak die ze voorstellen

Toilet Met Betegelde Rand

Gemiddelde prijs tegelwerken berekenen: gemakkelijker dan je denkt!

De prijs om een vlak te betegelen hangt af van verschillende factoren, maar is meestal eenvoudig te bepalen. De tegelzetter rekent in de meeste gevallen een legprijs per vierkante meter. Daarnaast betaal je ook de tegels zelf. De combinatie van de legprijs per vierkante meter en de prijs per vierkante meter van de tegels tel je op, en vermenigvuldig je met het aantal vierkante meter dat je wenst te betegelen.

Je vloerder kan voorstellen om vloerisolatie te plaatsen. Of in sommige gevallen is het nodig om oude tegels uit te breken. Hiervoor gaat een tegelzetter een extra kostprijs aanrekenen.

Tegelzetter kosten per m²: een eenvoudige berekening

Bij een tegelzetter offertes aanvragen is niet moeilijk. Met een vakman betegelen, dat betekent dat je zeker bent van professioneel werk. Hierdoor heb je zelf minder zorgen aan je hoofd. Dit betekent niet dat bij betegelen prijs niet belangrijk is.

Betegelen prijs per m²: de eenvoudigste manier om offertes te vergelijken

De tegelzetter prijs varieert van vakman tot vakman. Je vraagt best diverse offertes aan om de kosten en de tegelzetter kostprijs goed te kunnen vergelijken. De tegelzetter kosten zien er globaal gezien als volgt uit:

Legprijs per vierkante meter: varieert tussen de €30 en €50

Tegelprijs per vierkante meter: varieert tussen de €30 en de €60

Het totale kostenplaatje is dus bijvoorbeeld minimaal € 60 maximaal € 110 euro per vierkante meter. Voor een oppervlak van bijvoorbeeld 20m² geeft dit een totaalprijs van € 1200 en maximaal € 2200. Deze prijzen zijn dan exclusief btw. Bekijk zeker in functie van jouw woonsituatie wat de precieze btw is.

Je merkt het, wil je een wand of een vloer laten betegelen, dan is het eenvoudig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Bovendien vraag je de offertes heel snel aan op onze site. Zo maak je steeds de beste keuze voor jouw project!

Offertes tegelwerken aanvragen

Recente opdrachten voor tegelwerken

donderdag 10 juni 2021

Recupereren authentieke klinkers 1950 + betonnen L-profielen plaatsen

Ter afscheiding van trottoir en voortuin (niveauverschil 30/40 cm hoger), wil ik betonnen L-profielen plaatsen + daarbovenop een draadafsluiting .Breedte: +/- 10 meter. Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat mijn grond niet verder weg/schuin zakt, richting voetpad en ik probleemloos gras kan maaien. Bijkomende wens ik ook de oprit te laten heraanleggen, met recuperatie van huidige klinkers. het huis dateert van 1950 en toen waren er typische grote geel gebakken klinkers gebruikt (15 à 20 cm), maar deze zijn los gelegd. Ondertussen ligt dat al schots en scheef en wil ik het laten rechttrekken en in stabilisé laten 'verankeren'. De tegels zou ik zelf al uithalen en stuk voor stuk proper maken zodat de vakman ze vlot kan herbruiken.


Tuinaanleg en -onderhoud Neerlinter
donderdag 10 juni 2021

Betegelen toiletruimte 4m² en aansluiting wc

Ik heb een loodgieter nodig een aantal werken in toiletruimte kan uitvoeren, gelijkvloers gesitueerd in de woning. Graag een vakman om vloer en wand te betegelen (+/- 4 m²) en tevens de wc aan te sluiten.


Badkamer Antwerpen
donderdag 10 juni 2021

Aanleggen rustiek terras 20m²

We willen in de achtertuin graag een terras laten aanleggen van een 20-tal m². Momenteel ligt er gewoon aarde/grond met een soort kunstmatten. We zouden graag iets rustieks hebben qua tegel, t is ene vrij grote tuin, landelijk en dat past wel bij de stijl. Tuin is makkelijk bereikbaar via de brede oprit.


Terras- en bestratingswerken Sint-Niklaas
Offertes tegelwerken