Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Appartement vernieuwen

Appartement renoveren

Renovatie appartement?

Ben je eigenaar van een appartement en ben je van plan om het appartement helemaal of gedeeltelijk te (laten) verbouwen? Er is een verschil tussen een noodzakelijke renovatie en een esthetische verbouwing. Een motief om een oud appartement gaat renoveren is vaak het ontbreken van noodzakelijke technieken zoals de elektriciteit of de verwarming. Deze grotere en soms ook structurele werken moeten gebeuren om het appartement leefbaar te maken. Zijn alle noodzakelijke voorziening in orde maar wil je het interieur veranderen om er je eigen touch aan te geven? Dan spreken we van een minder ingrijpende verbouwing. Denk hierbij voornamelijk aan schilderwerken of schrijnwerk.

Zoek je een aannemer om je appartement te verbouwen? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende aannemers uit je buurt. Zo kan je hun prijzen vergelijken en ontdekken welke aannemer het best jouw plannen begrijpt. 

Appartement verbouwen

Bij het vernieuwen van een appartement heb je meestal wel een paar voordelen. Een groot voordeel is dat we meestal over een kleinere oppervlakte spreken dan bij een woning. Minder vierkante meters betekent minder materiaal, werkuren enzovoort. Hiernaast heb je in de meeste gevallen ook minder kosten aan de buitenkant van je appartement. Dakwerken, de gemeenschappelijke tuin en werken aan de gevel zijn normaal voor alle eigenaars en dus niet voor jou alleen. Een nadeel bij dit gegeven is dat iedereen het wel eens moet zijn over de uitvoering van deze werken.

appartement verbouwen

Renovatie appartement voor en na

Een appartement of gedeeltelijk verbouwen is normaal gesproken altijd een goede keuze. Deze investering zorgt ervoor dat de waarde van je appartement stijgt. Koos je voor een muur te verwijderen en een poutrel te steken om zo een grotere ruimte te krijgen? Of heb je hoge plafonds en koos je voor een mezzanine met bijhorende trap te integreren? Het spreekt voor zich dat dit soort werken ook een positieve invloed hebben op de waarde van je appartement. Als je ook op duurzaamheid inzet, neem nu isolatie plaatsen, kan je ook de energiefactuur laten dalen.

Appartement renoveren kosten

Hoeveel kost de renovatie van een appartement? De kosten voor een renovatie van een appartement zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het aantal werken je wilt laten uitvoeren. Wil je enkel laten schilderen en een nieuwe vloer leggen? Dan zal de prijs voor het verbouwen van je appartement meevallen. Plan je een totale verbouwing en moet je een nieuwe keuken en badkamer plaatsen? Het spreekt voor zich dat de prijs dan wel snel zal oplopen. Hiernaast hebben ook de arbeidskosten en de materialen een invloed op de totaalprijs van de renovatie van je appartement. Gemiddeld mag je voor de renovatie van een appartement van zo een 70 m² op een 25.000 à 35.000 euro rekenen.

Kosten appartement renoveren per m²

Gemiddeld mag je voor een appartement renoveren rekenen op een 400 à 500 euro per vierkante meter. Laat je kleinere werken uitvoeren? Dan ben je er misschien al met een paar honderd euro per m² vanaf. Vergelijk altijd een paar prijsoffertes van verschillende vakmannen om zo de beste offerte voor je werken te kiezen.

appartement renoveren

Offertes verbouwing?

Plaats je opdracht

Offertes appartement renoveren

Soortgelijke opdachten

maandag 16 januari 2023

Totaalrenovatie appartement

Totaalrenovatie appartement 2 kamers 75 vkm. Keuken, badkamer en wc renoveren. Nieuwe elektriciteit en leidingen leggen.


Renovatie Oostende
donderdag 29 december 2022

Renoveren appartement

Wij overwegen ons appartement te renoveren, momenteel verhuurd, maar wij willen daar gaan wonen tegen dat we stoppen met werken. Bouwjaar 2014, dus sowieso wachten wij op de 10de verjaardag ivm de 6% BTW. Leefruimte is goed, ruim en hier volstaan nieuwe keuken en schilderwerken en kleine verfraaiing. Slaap gedeelde is opgedeeld in te veel kleine ruimtes, slaapkamer, dressing en kleine badkamer en nachtwaak ( samen 35 m2) en zou ik graag opentrekken in één geheel als slaapkamer met geïntegreerde dressing en badkamer, dus muren moeten eruit.


Renovatie Sint-Kruis (Brugge)
donderdag 15 december 2022

Elektriciteits en schrijnwerk in appartement

Vervangen van keukenblad met ingebouwd gasvuur en gootsteen. Het herstellen van electriciteit in de badkamer


Renovatie Halmaal
Gratis offertes aanvragen