Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Appartement vernieuwen

Appartement renoveren

Renovatie appartement?

Ben je eigenaar van een appartement en ben je van plan om het appartement helemaal of gedeeltelijk te (laten) verbouwen? Er is een verschil tussen een noodzakelijke renovatie en een esthetische verbouwing. Een motief om een oud appartement gaat renoveren is vaak het ontbreken van noodzakelijke technieken zoals de elektriciteit of de verwarming. Deze grotere en soms ook structurele werken moeten gebeuren om het appartement leefbaar te maken. Zijn alle noodzakelijke voorziening in orde maar wil je het interieur veranderen om er je eigen touch aan te geven? Dan spreken we van een minder ingrijpende verbouwing. Denk hierbij voornamelijk aan schilderwerken of schrijnwerk.

Zoek je een aannemer om je appartement te verbouwen? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende aannemers uit je buurt. Zo kan je hun prijzen vergelijken en ontdekken welke aannemer het best jouw plannen begrijpt. 

Appartement verbouwen

Bij het vernieuwen van een appartement heb je meestal wel een paar voordelen. Een groot voordeel is dat we meestal over een kleinere oppervlakte spreken dan bij een woning. Minder vierkante meters betekent minder materiaal, werkuren enzovoort. Hiernaast heb je in de meeste gevallen ook minder kosten aan de buitenkant van je appartement. Dakwerken, de gemeenschappelijke tuin en werken aan de gevel zijn normaal voor alle eigenaars en dus niet voor jou alleen. Een nadeel bij dit gegeven is dat iedereen het wel eens moet zijn over de uitvoering van deze werken.

appartement verbouwen

Renovatie appartement voor en na

Een appartement of gedeeltelijk verbouwen is normaal gesproken altijd een goede keuze. Deze investering zorgt ervoor dat de waarde van je appartement stijgt. Koos je voor een muur te verwijderen en een poutrel te steken om zo een grotere ruimte te krijgen? Of heb je hoge plafonds en koos je voor een mezzanine met bijhorende trap te integreren? Het spreekt voor zich dat dit soort werken ook een positieve invloed hebben op de waarde van je appartement. Als je ook op duurzaamheid inzet, neem nu isolatie plaatsen, kan je ook de energiefactuur laten dalen.

Appartement renoveren kosten

Hoeveel kost de renovatie van een appartement? De kosten voor een renovatie van een appartement zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het aantal werken je wilt laten uitvoeren. Wil je enkel laten schilderen en een nieuwe vloer leggen? Dan zal de prijs voor het verbouwen van je appartement meevallen. Plan je een totale verbouwing en moet je een nieuwe keuken en badkamer plaatsen? Het spreekt voor zich dat de prijs dan wel snel zal oplopen. Hiernaast hebben ook de arbeidskosten en de materialen een invloed op de totaalprijs van de renovatie van je appartement. Gemiddeld mag je voor de renovatie van een appartement van zo een 70 m² op een 25.000 à 35.000 euro rekenen.

Kosten appartement renoveren per m²

Gemiddeld mag je voor een appartement renoveren rekenen op een 400 à 500 euro per vierkante meter. Laat je kleinere werken uitvoeren? Dan ben je er misschien al met een paar honderd euro per m² vanaf. Vergelijk altijd een paar prijsoffertes van verschillende vakmannen om zo de beste offerte voor je werken te kiezen.

appartement renoveren

Offertes verbouwing?

Plaats je opdracht

Offertes appartement renoveren

Soortgelijke opdachten

zondag 03 september 2023

Renovatie van een appartement op gelijkvloers

Hallo, we willen graag een grote renovatie uitvoeren van de flat waarin we wonen. De renovatie omvat een slaapkamer, badkamer, keuken, verwarming, vloeren, enz. De grootte van het appartement is 89m2. We willen de renovatie graag bespreken met een professional. We zijn flexibel met de startdatum.


Renovatie Gent
dinsdag 29 augustus 2023

Renovatie appartementsgebouw (3 app)

Ik wens een appartementsgebouw van 3 appartementen te renoveren. Eveneens dient de op heden ongebruikte zolder te worden ingedeeld, het dak te worden geïsoleerd en dient er een dakkapel te worden gestoken.


Renovatie Wilrijk
maandag 07 augustus 2023

Totaalrenovatie kinesitherapie praktijk + appartement

Verbouwing naar handelspand met schakeloptie naar appartement Verwarming + Rolstoel vriendelijk toilet Kleine doucheruimte voor medewerkers Kleine vergaderruimte om te eten met beperkte keukeninstallatie Zorgen dat het ook zou kunnen omgevormd worden tot een reguliere keuken 5 of 6 behandelruimten Minimaal 3,5 x 2,5m 1 rolstoel vriendelijke ruimte Wand met inbouwkasten spiegels ifv optimale functionaliteit Oefenruimte achteraan Raam dat opzij geklapt kan worden over volledig breedte Voorste raam / wachtgedeelte Mogelijkheid om comfortabel te werken (standing, sitting desk) Ramen volledig open te zetten (geen schuifdeur, ingang blijft in principe via inkomhal) Maximaliseren natuurlijk licht in alle ruimtes Minimaliseren compartimenten (vb. Afgescheiden wachtzaal)


Renovatie Kessel-Lo
Gratis offertes aanvragen