Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Appartement vernieuwen

Appartement renoveren

Appartement renoveren

Renovatie appartement?

Ben je eigenaar van een appartement en ben je van plan om het appartement helemaal of gedeeltelijk te (laten) verbouwen? Er is een verschil tussen een noodzakelijke renovatie en een esthetische verbouwing. Een motief om een oud appartement gaat renoveren is vaak het ontbreken van noodzakelijke technieken zoals de elektriciteit of de verwarming. Deze grotere en soms ook structurele werken moeten gebeuren om het appartement leefbaar te maken. Zijn alle noodzakelijke voorziening in orde maar wil je het interieur veranderen om er je eigen touch aan te geven? Dan spreken we van een minder ingrijpende verbouwing. Denk hierbij voornamelijk aan schilderwerken of schrijnwerk.

Zoek je een aannemer om je appartement te verbouwen? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende aannemers uit je buurt. Zo kan je hun prijzen vergelijken en ontdekken welke aannemer het best jouw plannen begrijpt. 

Appartement verbouwen

Bij het vernieuwen van een appartement heb je meestal wel een paar voordelen. Een groot voordeel is dat we meestal over een kleinere oppervlakte spreken dan bij een woning. Minder vierkante meters betekent minder materiaal, werkuren enzovoort. Hiernaast heb je in de meeste gevallen ook minder kosten aan de buitenkant van je appartement. Dakwerken, de gemeenschappelijke tuin en werken aan de gevel zijn normaal voor alle eigenaars en dus niet voor jou alleen. Een nadeel bij dit gegeven is dat iedereen het wel eens moet zijn over de uitvoering van deze werken.

appartement verbouwen

Renovatie appartement voor en na

Een appartement of gedeeltelijk verbouwen is normaal gesproken altijd een goede keuze. Deze investering zorgt ervoor dat de waarde van je appartement stijgt. Koos je voor een muur te verwijderen en een poutrel te steken om zo een grotere ruimte te krijgen? Of heb je hoge plafonds en koos je voor een mezzanine met bijhorende trap te integreren? Het spreekt voor zich dat dit soort werken ook een positieve invloed hebben op de waarde van je appartement. Als je ook op duurzaamheid inzet, neem nu isolatie plaatsen, kan je ook de energiefactuur laten dalen.

Appartement renoveren kosten

Hoeveel kost de renovatie van een appartement? De kosten voor een renovatie van een appartement zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het aantal werken je wilt laten uitvoeren. Wil je enkel laten schilderen en een nieuwe vloer leggen? Dan zal de prijs voor het verbouwen van je appartement meevallen. Plan je een totale verbouwing en moet je een nieuwe keuken en badkamer plaatsen? Het spreekt voor zich dat de prijs dan wel snel zal oplopen. Hiernaast hebben ook de arbeidskosten en de materialen een invloed op de totaalprijs van de renovatie van je appartement. Gemiddeld mag je voor de renovatie van een appartement van zo een 70 m² op een 25.000 à 35.000 euro rekenen.

Kosten appartement renoveren per m²

Gemiddeld mag je voor een appartement renoveren rekenen op een 400 à 500 euro per vierkante meter. Laat je kleinere werken uitvoeren? Dan ben je er misschien al met een paar honderd euro per m² vanaf. Vergelijk altijd een paar prijsoffertes van verschillende vakmannen om zo de beste offerte voor je werken te kiezen.

appartement renoveren

Offertes verbouwing?

Plaats je opdracht

Offertes appartement renoveren

Soortgelijke opdachten

maandag 20 december 2021

Betonrot herstellen bij 6 appartementen

Betonrot herstellen van appartementsgebouw (6 appartementen). Aantal boorden van terrassen brokkelt af. Ook brokken onderaan gebouw aan inrit naar de lager gelegen garages achteraan.


Renovatie Middelkerke
donderdag 25 november 2021

Beperkte renovatie woning met twee appartementen

Uitvoeren van herstellingswerken dak, conform maken elektriciteit, nieuwe verwarmingsketel + aansluiten radiatoren, aanpassen sanitair, werken ifv compartimentering.


Renovatie Hoeselt
woensdag 17 november 2021

Terras heraanleggen

Ik wil graag het terras van mijn appartement laten heraanleggen. Hiervoor dacht ik aan bankirai, maar ik sta open voor suggesties. De exacte afmetingen weet ik niet, maar het is tamelijk groot.


Renovatie Heist-aan-Zee
woensdag 17 november 2021

Badkamer renoveren

Ik wil de badkamer in mijn appartement op het eerste verdiep laten heraanleggen. Men moet de vloer opnieuw doen alsook het meubel en de douche. De badkamer zelf is niet zo groot maar de exacte afmetingen weet ik niet.


Renovatie Heist-aan-Zee
maandag 15 november 2021

Keuken uitbreken

Ik wil mijn keuken laten renoveren. Voorlopig moet deze enkel uitgebroken worden, zowel de meubels als de vloer, maar ik heb geen idee van de oppervlakte. Het gaat om een appartement op het eerste verdiep.


Renovatie Heist-aan-Zee
donderdag 21 oktober 2021

Terrassen appartementsgebouw renoveren

Ik zoek een aannemer die de terrassen kan renoveren van een appartementsgebouw van vier verdiepen. Het gaat om 3 terrassen (op 1ste, 2de en 3de) van ongeveer 3 à 4 vierkante meter en ook de oprit op het gelijkvloers. Deze zijn van beton en erbovenop ligt een tegel. Het gebouw dateert van 1960.


Renovatie Sint-Jans-Molenbeek
woensdag 13 oktober 2021

Herstellingswerken uitvoeren na waterschade in een appartement

Herstellingswerken na waterschade door constructiefouten terrassen bovenbuur waardoor zware insijpeling regenwater via gewelven, elektriciteitsgoten... langs de muren en plafonds: muren, plafonds, plinten...behandelen, bepleisteren, schilderen, vernieuwen (plinten)... Indien mogelijk ook eerst droogmaken. Het gaat om bijna elke ruimte in het appartement; berging, living, hal,...


Renovatie Hasselt
woensdag 01 september 2021

Pand ombouwen tot 3 appartementen

We zouden een pand willen vernieuwen en opdelen in 3 appartementen (1 op elk verdiep) met elk een eigen leefruimte, slaapkamer, badkamer, toilet. We denken het mogelijk te verhuren voor toeristisch logies en wensen dus een degelijke afwerking die lange tijd kan meegaan. Elk appartement moet aparte tellers krijgen voor gas en elektriciteit. Er zijn geen werken nodig voor verbetering van het EPC. Het gaat dus om een renovatieproject.


Renovatie Antwerpen
dinsdag 20 juli 2021

Karweiwerken uitvoeren

Voor het verfraaien van een klein appartementje (totale oppervlakte 35 m² incl slaapkamer) op gelijkvloers zoeken we een handige allrounder voor volgende klussen: -Volledige ruimte te schilderen -(Deur)opening in gevel afdichten met nog aanwezige gevelsteen/bakstenen, en langs de binnenzijde met gyproc, geëgaliseerd met plamuur en finisher -Vloer betegelen 10m² -Laminaat leggen 10 m² -Wand betegelen 1.5 m breedte op 0.4 m hoogte -In de keuken zou een keukenblokje (paar kastjes met een laatje) zonder apparatuur geplaatst moeten worden. Afspoelbak en kraan aan te sluiten.


Renovatie Lanaken
Gratis offertes aanvragen