Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

maandag 20 juni 2022

Geluidisolatie plaatsen

Wij zoeken een oplossing voor contact geluid in ons appartement (bouwjaar 1970) waarbij we overlast hebben van de bovenburen (voornamelijk schuivende meubelen, voetstappen, etc). Iets van geluidisolatie? Thermische isolatie?


Isolatie Brussel
woensdag 08 juni 2022

Geluidsisolatie voor plafond plaatsen

In onze slaapkamers zouden we ons plafond willen isoleren zodat we geen geluiden meer van onze bovenbuur horen zoals een tv, muziek of hun gebabbel. Er zijn 2 slaapkamers. 1 heeft een oppervlakte van ongeveer 12m² en de andere ongeveer 25m².


Isolatie Brussel
vrijdag 03 juni 2022

Geluids- en warmteisolatie plaatsen

Voor een lokaal van 30*30 m moeten we geluidsisolatie én warmteisolatie voorzien om plaatsing van vloerverwarming/koeling toe te passen. Totale dikte van de vloer is 180 mm (vanaf bestaand beton tot bovenkant afwerking).


Isolatie Brussel
donderdag 05 mei 2022

Isoleren van buizen in berging.

Afbreken van huidige isolatie rond de buizen in de berging en vervangen met zowel warmte - als geluidsisolatie. Huidige isolatie is recentelijk geplaatst maar was niet voldoende voor het opvangen van geluid.


Isolatie Mechelen
dinsdag 03 mei 2022

Isoleren zolderkamer.

Geluid van de straat dringt te veel binnen op ons hoogste slaapverdiep. De zolderkamer moet geïsoleerd worden met akoestische isolatie. De kamer is zo een 5 meter lang denk ik en eindigt in een hoek.


Isolatie Antwerpen
zondag 17 april 2022

Appartementsgebouw plafonds van tussenetages isoleren

Voor een gebouw met 4 appartementen zoeken wij een vakman om de volledige plafonds van de tussenetages met akoestische geluidsisolatie goed te isoleren. Het gaat om een oppervlakte per appartement van telkens in totaal 65 m2. De plafonds zijn momenteel van een houtstructuur. Voor geluidsisolatie dachten wij aan dikke matten of iets dergelijks, of andere opties die u voorstelt, echter geen spanplafond.


Isolatie Oostende
donderdag 03 maart 2022

Geluidsisolatie bij een houten vloer

Voor een totaalrenovatie hopen we originele plankenvloer te behouden op de eerste, tweede en derde verdiepingen. We zouden graag informeren naar de (maximaal) mogelijke akoestische isolatie van een bestaande houten vloer. De gelijkvloers is een aparte wooneenheid, de eerste verdieping ook en tweede en derde verdiepingen zijn een een derde wooneenheid. Bij deze dus de vraag in welke mate contactgeluid te voorkomen valt (vooral op de 1e en 2e verdiepingen) en hoeveel dit zou kunnen kosten.


Isolatie Schaarbeek
dinsdag 01 maart 2022

Geluidsisolatie muur slaapkamer plaatsen

Ik zoek een vakman om de muur van de slaapkamer te isoleren (4 meter/schuin/ onder dak) Vooral om het geluid niet te laten doorsijpelen naar de buren.


Isolatie Hoepertingen
maandag 28 februari 2022

Geluidsisolatie plaatsen

Isolatie van plafond en zijmuur om geluiden van de buren (contactgeluid + luchtgeluid) zo goed mogelijk te dempen. Plafond ong 30 m² en zijmuur 16m².


Isolatie Sint-Lambrechts-Woluwe
dinsdag 15 februari 2022

Plafond geluidsdicht isoleren

Op zoek naar een vakman om mijn plafond te isoleren tegen geluid. Slaapkamer: 15 m² + living: 25 m². We horen de bovenburen babbelen dus moet goed geïsoleerd worden.


Isolatie Sint-Kruis (Brugge)
Gratis offertes aanvragen