Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

woensdag 12 januari 2022

Binnenmuur geluidsdicht maken

Op zoek naar de juiste geluidsisolatie om naast de trap te plaatsen, om inkomend geluid van de buren te dempen. Vooral het contactgeluid is storend.


Isolatie Ledeberg (Gent)
zaterdag 08 januari 2022

Isoleren tegen geluidsoverlast van de buren

Wij wonen in gerenoveerde woning en hebben last van burenlawaai en zoeken oplossing. Halfopen bebouwing; Zowel boven als beneden.


Isolatie Heist-op-den-Berg
donderdag 30 december 2021

Geluidsisolatie plaatsen binnenmuur

Wij ondervinden geluidsoverlast van de buren in ons appartement. Het gaat om luchtgeluid, dus bijv. spelende kinderen en luidruchtige personen. Dit is alleen in de salon. we denken aan een isolerende voorzetwand voor 2 muren. Het gaat om 1 muur van +/- 6 meter zonder speciale zaken en 1 muur van +/- 3.5 meter met een radiator + wandcontactdozen. Hoogte van de muur is 2.50m


Isolatie Vilvoorde
dinsdag 07 december 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen

Wij zoeken een oplossing om de geluidsoverlast van onze bovenburen te beperken. Geluidsisolatie + nieuw vals plafond. Momenteel horen wij alles van gesprekken tot het inladen van de vaatwas. Het gaat over een oppervlakte van een 100 tot 150 vierkante meter. We zouden graag hebben dat er eens een expert ter plaatse komt zodat de verschillende opties kunnen bekeken worden en we een aantal offertes kunnen voorleggen en dit bespreken met onze bovenburen.


Isolatie Antwerpen
maandag 29 november 2021

Geluidsisolatie plaatsen in kamer

Ik zoek een vakman om een kamer waar ik leer om te drummen te isoleren voor geluid. Het gaat om een kleine ruimte in een appartement, maar ik ken de afmetingen niet. Men moet zowel de vloer, muren als plafond moeten geïsoleerd worden.


Isolatie Antwerpen
zaterdag 20 november 2021

Raamgehelen en scheidingmuur akoestisch isoleren

We zijn op zoek naar iemand die de scheidingsmuur met de buren geluidsdicht kan maken. Daar is een wijnbar gesitueerd, dus regelmatig gaan de decibels daar wat de hoogte in. oppervlakte aangrenzend muurgedeelte +/- 25 m². Tevens willen we (om het omgevingsgeluid te minimaliseren) ook de raamgehelen in de voorgevel (= straatkant) laten onderzoeken op mogelijke geluidslekken. Op het gelijkvloers is een rolluikkast waar we door deze af te dichten al een deel kunnen reduceren. Op +1 en +2 bekijken we graag de eventuele toepassing van geluidswerende strips.


Isolatie Elsene
donderdag 04 november 2021

Geluidisololatie plaatsen

Binnenmuur geluidisololatie plaatsen. kinderen lopen rond en maken kabaal met hond. Muur is 3m60 op 2m65.


Isolatie Ekeren (Antwerpen)
donderdag 14 oktober 2021

Geluidsisolatie plaatsen

Wij wonen naast een drukke baan. Graag willen wij in onze slaapkamers minder geluid.


Isolatie Oud-Turnhout
maandag 04 oktober 2021

Akoestisch isoleren van scheidingsmuur met aanpalend huis

Wij wonen in een rijhuis en aan éénkant is de scheidingsmuur met het buurhuis erg slecht geïsoleerd waardoor we we geluidsoverlast hebben van de buren (we hebben nu voor het eerst luidruchtige buren). De scheidingsmuur zal van het gelijkvloers tot om de tweede verdieping ongeveer 100m² bedragen beneden staat er wel een nog vrij nieuwe keuken tegen die muur en op de eerste verdieping hangt de verwarmingsketel ook tegen die muur (tegen een schouw). Op het gelijkvloers zijn de er ook gyproc-pafonds die lager zijn dan de oorspronkelijke (erg hoge) plafonds. Het huis is vrij smal (gevelbreedte 4m) dus we zoeken eigenlijk een goede geluidsisolatie die niet teveel plaats inneemt, als dat bestaat natuurlijk. Graag zouden wij een idee krijgen van de mogelijkheden en prijzen.


Isolatie Leuven
zaterdag 04 september 2021

Slaapkamers appartement geluidsdicht maken

We wonen in een appartementsgebouw uit '58 waar helaas alle omgevingsgeluiden luid en duidelijk binnenkomen: of het nu werkzaamheden in het gebouw betreft, dan wel de boven of zijburen, je kan het moeilijk negeren. We zouden -met het oog op een goede nachtrust- onze twee slaapkamers willen geluidsdicht maken. Deze kamers zijn samen ongeveer 20 m² in oppervlakte. In de ene kamer is er een raam voorzien naar de naastgelegen badkamer, in een andere wand zit dan een deur. Appartement uit dikke betonnen muren, en gesitueerd op de 1ste verdieping..


Isolatie Gent
dinsdag 24 augustus 2021

Geluidswerend isoleren van tussenverdiep

Wij zoeken een vakman/aannemer om het plafond tussen 2 appartementen geluidsdicht te isoleren. Wel dient de planning afgestemd te worden op de AirBnB-resreveringen van de ondergelegen buur. Want, we denken dat de beste oplossing waarschijnlijk bestaat uit het voorzien van een verlaagd plafond met daartussen isolatiemateriaal. Natuurlijk staan we ook open voor andere opties. Het gaat om een kleine 40m², momenteel in hout.


Isolatie Gent
donderdag 12 augustus 2021

Geluidisolatie plaatsen voor dunne muren en plafond plaatsen

Klein appartement met dunne muren en plafond. Geluid isolatie van muren en plafond. Oppervlakte is 16m² + 12m² + 12m² + 9m² + 12m².


Isolatie Deurne
dinsdag 15 juni 2021

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen in gelijkvloers appartement om minder geluid te hebben van de bovenburen. Ongeveer 30 vierkante meter.


Isolatie Etterbeek
dinsdag 11 mei 2021

Geluidsisolatie plaatsen / kurkspuit

Ik zou graag geluidsisolatie plaatsen. Bedoeling is ook te isoleren tegen geluid die ik produceer tov van bovenbuur. Het zou gaan om een 65m² Indien dat kan zou ik dat graag met kurk laten doen.


Isolatie Sint-Lambrechts-Woluwe
vrijdag 30 april 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen.

We zouden graag twee kamers voorzien van geluidsisolatie op het plafond. In totaal zo'n 30m2. De hoogte is 3m20.


Isolatie Gentbrugge
maandag 19 april 2021

Akoestisch isoleren scheidingsmuur 51m²

We zijn onze woning aan het opsplitsen in 2 wooneenheden. Hiertoe moet een binnenmuur (die dan fungeert als scheidingsmuur) akoestisch geïsoleerd worden om net te veel hinder van het 'buren'geluid te hebben + afwerken in plaatmateriaal, ongeveer 51m²


Isolatie Hasselt
maandag 29 maart 2021

Plafond isoleren

Wij zouden graag ons plafond van 50m² laten inspuiten met isolatie om het geluid van de bovenburen te verminderen. Liefst zouden wij dit laten inspuiten via de onderkant.


Isolatie Anderlecht
zondag 28 maart 2021

Geluidsisolatie plaatsen slaapkamer

Ik wil een expertise voor verbeteren van de geluidsisolatie van een rijwoning. Het gaat om het verminderen van burengeluiden. Ik denk dat best een voorafgaande continue geluidssterktemeting gebeurt over bvb. 48u. Ik verwacht een technisch voorstel en bijhorende prijsopgave. Graag een prognose van de te verwachten vermindering van geluidssterkte. Ik zou beginnen met de slaapkamermuur (3,5 m x 2,5 m). Bij gunstig resultaat zie ik uit naar geluidsisolatie voor de gehele binnenmuur.


Isolatie Wetteren
woensdag 03 februari 2021

Geluidsisolatie binnenmuur rijwoning

Wij wonen in een rijhuis van 1870. Onze slaapkamer grenst aan de living van de buren en we ondervinden heel wat geluidshinder. Graag zoeken we naar een oplossing (14m² binnenmuur). Hierbij beroepen we ons graag op jullie advies,


Isolatie Gent
zondag 13 december 2020

Geluidsisolatie muur plaatsen

Ik heb last van mijn buren (praten, tv,...) en zou daarom onze gemeenschappelijke muur graag willen isoleren. Het is een muur van 15 vierkante meter. De muur is nu 1 baksteen dik.


Isolatie Schaarbeek
dinsdag 22 september 2020

Geluidsisolatie plaatsen

Wij hebben momenteel last van burengeluid in de slaapkamer: we horen ze praten in hun badkamer, en horen de aan- en afvoer van de douche nogal. We zouden graag naar een oplossing zoeken dit op te lossen. De muur waar het om gaat is vier meter breed en drie meter hoog, er is mogelijkheid 10 à 15 cm kamer op te geven.


Isolatie Berchem (Antwerpen)
dinsdag 15 september 2020

Geluidsisolerend plafond van kelderappartement plaatsen

Plaatsen van vals plafond met geluidsisolatie. Dit gaat om een kelderappartement, die personen in kwestie hebben veel last van de bovenburen, dit zou aangepakt moeten worden.


Isolatie Gent
zondag 26 juli 2020

Geluidsisolatie plaatsen in appartement

Geluidsisolatie plaatsen in appartement. Het betreft een slaapkamer van ong. 10 m² die totaal geluidsvrij gemaakt moet worden. Dus zowel plafond als muren, maar liefst zonder afbraak van die muren en plafonds.


Isolatie Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 22 mei 2020

Plafond isoleren

Ik zou graag mijn plafond geluidsdicht isoleren.veel last van de buur(tv praten eyc


Isolatie Deurne
donderdag 02 april 2020

Geluidsisolatie te plaatsen voor binnenmuur

Ik heb last van lawaai van de buren, en daarom wil ik de muur laten isoleren.


Isolatie Wondelgem
woensdag 01 april 2020

Isoleren tuinhuis

In het tuinhuis staat de filterinstallatie van het zwembad. Dit maakt redelijk veel lawaai. Daarom wil ik het tuinhuis laten isoleren voor geluidsoverlast. Het tuinhuis is 3m x 3m waarvan 1 zijde een gemetselde muur is.


Isolatie Oud-Turnhout
vrijdag 06 maart 2020

Geluidsisolatie plaatsen in huis

2 opties = 1-2 muren laten vol zetten. Ofwel een nieuwe dubbele deur laten plaatsen. Lawaai van buurvrouw tegen te gaan 3x5m ong


Isolatie Deurne
maandag 20 januari 2020

Plafond isoleren

Door het plafond in de slaapkamer horen we veel geluid van de bovenburen. (voetstappen, gesprekken,...). We vermoeden dat het een oud houten plafond is waar een giprocplaat is tegen geplaatst is die vervolgens bezet en geschilderd is. Graag zouden we een expert ter plaatste hebben om de opties eens te bekijken. Gaat om een oppervlakte van ongeveer 6m².


Isolatie Antwerpen
dinsdag 03 december 2019

Geluidsisolatie in slaapkamers aanbrengen

Veel lawaai van de buren in de slaap- en studeerkamers van de kinderen. Vraag om mogelijkheid om te isoleren op de gemeenschappelijke muur met de buren. Gaat twe maal om een muur van ongeveer 15 vierkante meter zonder schouw of andere hindernissen.


Isolatie Wondelgem
maandag 07 oktober 2019

Akoestische isolatie scheidingsmuur plaatsen

akoestische isolatie scheidingsmuur tweewoonst: onze woning werd zonder spouwmuur aangebouwd aan een bestaande woning. tegen de scheidingsmuur werd een gyproc-wand aangebracht, en af en toe hebben we duidelijk wat last van geluid bij de buren (blaffende hond,....). We vragen ons af of het mogelijk is om de geluidsisolatie te optimaliseren. Op 30/31 oktober wordt een nieuwe keuken geplaatst, en het zou te gek zijn om met die isolatie te wachten tot daarna.


Isolatie Wijgmaal (Vl-Br)
Gratis offertes aanvragen