Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

vrijdag 08 september 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Gemeenschappelijke muur isoleren om geluid van buren weg te krijgen (TV/radio/stemmen) Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
dinsdag 05 september 2023

Plafond slaapkamer isoleren tegen geluid van verdieping erboven (houten plafond)

Ik ben op zoek naar iemand die een geluidsisolerend plafond kan plaatsen in 1 slaapkamer (ongeveer 17m2)


Isolatie Gent
donderdag 24 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
donderdag 24 augustus 2023

Isolatie muur appartement

Isolatie van gemeenschappelijke muur in appartement tegen geluid van gesprekken, radio/televisie in kamer buur. Muur van ongeveer 17 vierkante meter.


Isolatie Brussel
woensdag 23 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

isoleren van een betonnen plafond van een garageruimte op de begane grond van een gebouw van 3 appartementen Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
dinsdag 08 augustus 2023

Plafond isoleren slaapkamer

Op zoek naar een vakman die geluidsisolatie kan plaatsen op mijn plafond van de slaapkamer. Vooral luchtgeluid zeer storend van de bovenburen.


Isolatie Kortrijk
donderdag 03 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Thermische isolatie (warmteverlies tegengaan)


Isolatie Brussel
zondag 30 juli 2023

Isoleren tegen geluidsoverlast buren

Op zoek naar een vakman om akoestische isolatie aan te brengen in bestaande woning tegen geluidsoverlast van bovenverdieping


Isolatie Putte
dinsdag 25 juli 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Isolatie van gemeenschappelijke muren in slaapkamer en op de zolder. Bij de slaapkamer horen we heel fel de trap van de buren. Op de zolder willen we dit preventief aanpakken Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
maandag 10 juli 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Gelijkvloers appartement in Elsene, 1050. Vloer isolatie. Oppervlakte van 68m2 boven kleder, 8m2 op de grond. Plat dak isolatie. Oppervlakte van 8m2 (bijbouw). Eventueel binnenmuur isolatie (14m2) Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Thermische isolatie (warmteverlies tegengaan)


Isolatie Brussel
Gratis offertes aanvragen