Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

zaterdag 04 september 2021

Slaapkamers appartement geluidsdicht maken

We wonen in een appartementsgebouw uit '58 waar helaas alle omgevingsgeluiden luid en duidelijk binnenkomen: of het nu werkzaamheden in het gebouw betreft, dan wel de boven of zijburen, je kan het moeilijk negeren. We zouden -met het oog op een goede nachtrust- onze twee slaapkamers willen geluidsdicht maken. Deze kamers zijn samen ongeveer 20 m² in oppervlakte. In de ene kamer is er een raam voorzien naar de naastgelegen badkamer, in een andere wand zit dan een deur. Appartement uit dikke betonnen muren, en gesitueerd op de 1ste verdieping..


Isolatie Gent
dinsdag 24 augustus 2021

Geluidswerend isoleren van tussenverdiep

Wij zoeken een vakman/aannemer om het plafond tussen 2 appartementen geluidsdicht te isoleren. Wel dient de planning afgestemd te worden op de AirBnB-resreveringen van de ondergelegen buur. Want, we denken dat de beste oplossing waarschijnlijk bestaat uit het voorzien van een verlaagd plafond met daartussen isolatiemateriaal. Natuurlijk staan we ook open voor andere opties. Het gaat om een kleine 40m², momenteel in hout.


Isolatie Gent
donderdag 12 augustus 2021

Geluidisolatie plaatsen voor dunne muren en plafond plaatsen

Klein appartement met dunne muren en plafond. Geluid isolatie van muren en plafond. Oppervlakte is 16m² + 12m² + 12m² + 9m² + 12m².


Isolatie Deurne
dinsdag 15 juni 2021

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen in gelijkvloers appartement om minder geluid te hebben van de bovenburen. Ongeveer 30 vierkante meter.


Isolatie Etterbeek
dinsdag 11 mei 2021

Geluidsisolatie plaatsen / kurkspuit

Ik zou graag geluidsisolatie plaatsen. Bedoeling is ook te isoleren tegen geluid die ik produceer tov van bovenbuur. Het zou gaan om een 65m² Indien dat kan zou ik dat graag met kurk laten doen.


Isolatie Sint-Lambrechts-Woluwe
vrijdag 30 april 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen.

We zouden graag twee kamers voorzien van geluidsisolatie op het plafond. In totaal zo'n 30m2. De hoogte is 3m20.


Isolatie Gentbrugge
maandag 19 april 2021

Akoestisch isoleren scheidingsmuur 51m²

We zijn onze woning aan het opsplitsen in 2 wooneenheden. Hiertoe moet een binnenmuur (die dan fungeert als scheidingsmuur) akoestisch geïsoleerd worden om net te veel hinder van het 'buren'geluid te hebben + afwerken in plaatmateriaal, ongeveer 51m²


Isolatie Hasselt
maandag 29 maart 2021

Plafond isoleren

Wij zouden graag ons plafond van 50m² laten inspuiten met isolatie om het geluid van de bovenburen te verminderen. Liefst zouden wij dit laten inspuiten via de onderkant.


Isolatie Anderlecht
zondag 28 maart 2021

Geluidsisolatie plaatsen slaapkamer

Ik wil een expertise voor verbeteren van de geluidsisolatie van een rijwoning. Het gaat om het verminderen van burengeluiden. Ik denk dat best een voorafgaande continue geluidssterktemeting gebeurt over bvb. 48u. Ik verwacht een technisch voorstel en bijhorende prijsopgave. Graag een prognose van de te verwachten vermindering van geluidssterkte. Ik zou beginnen met de slaapkamermuur (3,5 m x 2,5 m). Bij gunstig resultaat zie ik uit naar geluidsisolatie voor de gehele binnenmuur.


Isolatie Wetteren
woensdag 03 februari 2021

Geluidsisolatie binnenmuur rijwoning

Wij wonen in een rijhuis van 1870. Onze slaapkamer grenst aan de living van de buren en we ondervinden heel wat geluidshinder. Graag zoeken we naar een oplossing (14m² binnenmuur). Hierbij beroepen we ons graag op jullie advies,


Isolatie Gent
zondag 13 december 2020

Geluidsisolatie muur plaatsen

Ik heb last van mijn buren (praten, tv,...) en zou daarom onze gemeenschappelijke muur graag willen isoleren. Het is een muur van 15 vierkante meter. De muur is nu 1 baksteen dik.


Isolatie Schaarbeek
dinsdag 22 september 2020

Geluidsisolatie plaatsen

Wij hebben momenteel last van burengeluid in de slaapkamer: we horen ze praten in hun badkamer, en horen de aan- en afvoer van de douche nogal. We zouden graag naar een oplossing zoeken dit op te lossen. De muur waar het om gaat is vier meter breed en drie meter hoog, er is mogelijkheid 10 à 15 cm kamer op te geven.


Isolatie Berchem (Antwerpen)
dinsdag 15 september 2020

Geluidsisolerend plafond van kelderappartement plaatsen

Plaatsen van vals plafond met geluidsisolatie. Dit gaat om een kelderappartement, die personen in kwestie hebben veel last van de bovenburen, dit zou aangepakt moeten worden.


Isolatie Gent
zondag 26 juli 2020

Geluidsisolatie plaatsen in appartement

Geluidsisolatie plaatsen in appartement. Het betreft een slaapkamer van ong. 10 m² die totaal geluidsvrij gemaakt moet worden. Dus zowel plafond als muren, maar liefst zonder afbraak van die muren en plafonds.


Isolatie Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 22 mei 2020

Plafond isoleren

Ik zou graag mijn plafond geluidsdicht isoleren.veel last van de buur(tv praten eyc


Isolatie Deurne
donderdag 02 april 2020

Geluidsisolatie te plaatsen voor binnenmuur

Ik heb last van lawaai van de buren, en daarom wil ik de muur laten isoleren.


Isolatie Wondelgem
woensdag 01 april 2020

Isoleren tuinhuis

In het tuinhuis staat de filterinstallatie van het zwembad. Dit maakt redelijk veel lawaai. Daarom wil ik het tuinhuis laten isoleren voor geluidsoverlast. Het tuinhuis is 3m x 3m waarvan 1 zijde een gemetselde muur is.


Isolatie Oud-Turnhout
vrijdag 06 maart 2020

Geluidsisolatie plaatsen in huis

2 opties = 1-2 muren laten vol zetten. Ofwel een nieuwe dubbele deur laten plaatsen. Lawaai van buurvrouw tegen te gaan 3x5m ong


Isolatie Deurne
maandag 20 januari 2020

Plafond isoleren

Door het plafond in de slaapkamer horen we veel geluid van de bovenburen. (voetstappen, gesprekken,...). We vermoeden dat het een oud houten plafond is waar een giprocplaat is tegen geplaatst is die vervolgens bezet en geschilderd is. Graag zouden we een expert ter plaatste hebben om de opties eens te bekijken. Gaat om een oppervlakte van ongeveer 6m².


Isolatie Antwerpen
dinsdag 03 december 2019

Geluidsisolatie in slaapkamers aanbrengen

Veel lawaai van de buren in de slaap- en studeerkamers van de kinderen. Vraag om mogelijkheid om te isoleren op de gemeenschappelijke muur met de buren. Gaat twe maal om een muur van ongeveer 15 vierkante meter zonder schouw of andere hindernissen.


Isolatie Wondelgem
maandag 07 oktober 2019

Akoestische isolatie scheidingsmuur plaatsen

akoestische isolatie scheidingsmuur tweewoonst: onze woning werd zonder spouwmuur aangebouwd aan een bestaande woning. tegen de scheidingsmuur werd een gyproc-wand aangebracht, en af en toe hebben we duidelijk wat last van geluid bij de buren (blaffende hond,....). We vragen ons af of het mogelijk is om de geluidsisolatie te optimaliseren. Op 30/31 oktober wordt een nieuwe keuken geplaatst, en het zou te gek zijn om met die isolatie te wachten tot daarna.


Isolatie Wijgmaal (Vl-Br)
zondag 15 september 2019

Rijwoning isoleren met een voorzetwand

In onze rijwoning willen we onze muren geluiddicht (luchtgeluid en contactgeluid) isoleren door middel van een voorzetwand. Voorlopig zou het gaan om de muren van de 3 slaapkamers. Indien mogelijk zouden we gebruik willen maken van zoveel mogelijk natuurlijke, ecologische bouwmaterialen.


Isolatie Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 23 augustus 2019

Geluidswerend materiaal tussen raam en trap te plaatsen

Wij hebben pas een zolderkamer ingericht als slaapkamer. De trap naar deze zolderkamer loopt van de 1e verdieping naar de 2e verdieping langs een groot raam. Het raamkozijn sluit mooi aan op de betonnen trap, maar tussen het glas en de trap zit dus nog een spleet van 20 cm. Hier willen wij geluidwerend materiaal/geluidsisolatie te plaatsen tussen de trap en het raam (het glas dus) zodat de kamer geluiddicht wordt. Dit zou moeten over de hele lengte van de trap en mee in de vorm van de treden, zodat het één mooi geheel is.


Isolatie Zepperen
woensdag 05 juni 2019

Geluidsisolatie aanbrengen

Wegens geluidsoverlast van mijn bovenburen zou ik graag mijn verlaagd plafond laten isoleren. Plafond : 60 m².


Isolatie Blankenberge
maandag 03 juni 2019

Akoestische geluidsisolatie te plaatsen

We zoeken efficiënte akoestische isolatie die het geluidsniveau in het kinderdagverblijf naar beneden kan halen. Gaat om verschillende leefruimtes . Te plaatsen op het gelijkvloers van een nieuwbouwwoning, 150 à 200 m².


Isolatie Huizingen
dinsdag 07 mei 2019

Spouwmuur isoleren

Wij willen de voorgevel geluidwerend via het inspuiten van isolatie. De voorgevel willen we echter niet beschadigen en we hebben vrij smalle voegen. Het gaat over een 100 m².


Isolatie Munkzwalm
maandag 06 mei 2019

Geluidsisolatie tussen plafonds steken

Wonende in een appartement in een oud herenhuis. De bovenbuur van onze slaapkamer kan nogal luidruchtig zijn. Een tapijt bij onze bovenbuur helpt voorlopig niet. Achter onze plafond zit een houten constructie uit draagbalken, zonder echte isolatie volgens mij. 18,5 m2 dat zowel de luchtgeluiden als mogelijke contactgeluiden tegen gaat. Indien prima resultaat, kan dit in tweede slaapkamer ook geplaatst worden.


Isolatie Antwerpen
zondag 05 mei 2019

Geluidsisolatie plaatsen in appartement

Ik heb veel last van geluidsoverlast van mijn bovenbuur en mijn zijbuur. Living en een kamer . Plafond en muren isoleren. De totale oppervlakte is 80m²


Isolatie Antwerpen
woensdag 27 februari 2019

Geluidsisolatie plaatsen voor gemeenschappelijke muur van halfopen bebouwing

Wij willen de muur die we delen met onze buurvrouw isoleren opdat het geluid dat van bij ons naar haar gaat en omgekeerd zoveel mogelijk beperkt wordt. Het gaat beneden om de woonkamermuur, boven om de slaapkamermuren. De oppervlakte komt overeen met 2,5 x 6,2 m per verdieping. 2 verdiepingen.


Isolatie Haacht
woensdag 23 januari 2019

Woning isoleren

Specialist die analyse kan maken om woning nog beter te isoleren . Dak en eventueel muren. Warmte en geluid. Woning is geklasseerd.


Isolatie Gent
Gratis offertes aanvragen