Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

maandag 29 augustus 2022

Gyproc plafond isoleren

120 vierkante meter bestaand gyproc plafond isoleren tegen geluid. Liefst een oplossing om isolatie in te blazen in het plafond. De opening bedraagt 10cm tussen de gyproc en de dallen.


Isolatie Wintershoven
woensdag 10 augustus 2022

Plafond isoleren tegen geluidsoverlast

Ik ben op zoek naar een vakman die een plafond kan isoleren. Er moet geluidsisolatie komen omdat de onderbuur zegt alles te horen wat er boven gebeurt. De oppervlakte is ongeveer 30m².


Isolatie Schaarbeek
maandag 08 augustus 2022

Geluidsisolatie in plafond slaapkamer + gang

Op zoek naar een professional om slaapkamer en gang van mijn appartement te isoleren tegen geluid van de bovenbuur. Slaapkamer is ongeveer 15 m² en de gang 7 m² . Ik besef dat ik het geluid niet kan wegkrijgen, maar het al dempen zou een goede start zijn. Ik heb een hoog plafond (3m) , dus er is ruimte voor vals plafond.


Isolatie Berchem (Antwerpen)
donderdag 21 juli 2022

Vloerisolatie plaatsen

Ik woon in een oud herenhuis (bouwjaar 1903) in Brussel met parketvloer. Graag zou ik geluidsisolatie plaatsen om (1) het geluid (muziek, bas trillingen) van mijn onderbuur naar mijn appartement te dempen (2) ook mijn geluid (contactgeluid, voetstappen etc) te minimaliseren naar mijn onderbuur. Aangezien het appartement nog steeds de originele vloer van 1900 heeft zou ik deze graag behouden en isoleren onder de bestaande planken.


Isolatie Jette
zaterdag 16 juli 2022

Volledige appartement isoleren

Ik heb een rooftopappartement van 46 vierkante meter gekocht en ik wil het hele appartement volledig laten isoleren om warmteverlies en geluidsvervuiling tegen te gaan. Wat er gedaan moet worden weet ik niet, maar ik wil mijn appartement sowieso energiezuiniger maken.


Isolatie Elsene
dinsdag 12 juli 2022

Geluidsisolatie gemeenschappelijke muren rijhuis

Wij wonen in een jaren '50 rijhuiswoning. Op een aantal plekken hebben we momenteel geluidsoverlast van de buren (aangrenzende slaapkamers) en daar willen we graag kijken naar een oplossing. Het gaat zowel om de luide stemmen als de voetstappen en de geluiden van de meubels. Vooral de 2 slaapkamers en eventueel de woonkamer.


Isolatie Edegem
zondag 03 juli 2022

Kamer isoleren

Op dit moment willen wij graag een gedeelte van het restaurantsgebouw ombouwen naar een geluidsdichte karaokekamer. Hier zal op een hoog volume muziek gespeeld worden. De bedoeling is om deze ruimte volledig te isoleren zodat onze buren er geen last van zouden ondervinden. Het gaat om een kamer van ongeveer 25m2.


Isolatie Antwerpen
maandag 20 juni 2022

Geluidisolatie plaatsen

Wij zoeken een oplossing voor contact geluid in ons appartement (bouwjaar 1970) waarbij we overlast hebben van de bovenburen (voornamelijk schuivende meubelen, voetstappen, etc). Iets van geluidisolatie? Thermische isolatie?


Isolatie Brussel
woensdag 08 juni 2022

Geluidsisolatie voor plafond plaatsen

In onze slaapkamers zouden we ons plafond willen isoleren zodat we geen geluiden meer van onze bovenbuur horen zoals een tv, muziek of hun gebabbel. Er zijn 2 slaapkamers. 1 heeft een oppervlakte van ongeveer 12m² en de andere ongeveer 25m².


Isolatie Brussel
vrijdag 03 juni 2022

Geluids- en warmteisolatie plaatsen

Voor een lokaal van 30*30 m moeten we geluidsisolatie én warmteisolatie voorzien om plaatsing van vloerverwarming/koeling toe te passen. Totale dikte van de vloer is 180 mm (vanaf bestaand beton tot bovenkant afwerking).


Isolatie Brussel
Gratis offertes aanvragen