Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

woensdag 24 mei 2023

Geluidsisolatie plaatsen in slaapkamer

In slaapkamer geluidsisolatie plaatsen.


Isolatie Ledeberg (Gent)
dinsdag 23 mei 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Ik zou mijn gevel moeten isoleren. De enige mogelijkheid is om dit langs de binnenkant van de muur te doen. De te isoleren oppervlakte (=netto-façade) is ongeveer 66 vierkante meter. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/5f66e0f4-b7d9-4ae7-8d2c-6cb709509d4e/assets Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoe wil je de muren isoleren?: Muren isoleren langs de binnenzijde (verlijmen of voorzetwanden)


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
maandag 08 mei 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Slaapkamer geluidsisolatie plaatsen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
woensdag 29 maart 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Het bovenste deel van de voorgevel is bepleisterd met (vuil)wit crépi, de onderste twee meter bestaat uit oranje baksteen. Ik zou graag de gevel isoleren en ook het aanzicht verbeteren met een elegante oplossing. De bakstenen worden liefst verwijderd, dan wel afgedekt. De achtergevel is bepleisterd met grijs 'cement' en wil ik ook isoleren en verfraaien. Groeten, Remco Ruiter Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoe wil je de gevel isoleren?: Spouwmuur isoleren, Gevel isoleren langs buiten (incl. nieuwe gevelbekleding), Gevel isoleren langs binnen (verlijmen of voorzetwanden) Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel isoleren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
dinsdag 28 maart 2023

Isoleren plafond appartement 3de verdieping

Isoleren plafond (appartement 3de verdieping) tegen geluidsoverlast bovenburen (4de verdieping).


Isolatie Gent
maandag 20 maart 2023

Geluidsisolatie appartement

ik woon in een appartement van de jaren 70 waar er matige geluidsisolatie is. Ik hoor in de living voetstappen boven mij. stoelen schuiven en als t stil is mensen babbelen bij gebuur. graag zoveel mogelijk isolatie om van dit lawaai af te geraken.


Isolatie Gent
maandag 20 maart 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

We zoeken naar mogelijkheden om de geluidsoverlast van onze onderburen te verminderen. Wij wonen in appartementsgebouw op 4e (hoogste) verdieping; dank u. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
maandag 13 maart 2023

Vloer bovenburen laten isoleren

Ik woon in een oud herenhuis (begin jaren 1900) dat is onderverdeeld in appartementen. Ik ondervind last van contactgeluiden van de houten vloer van mijn bovenburen (vooral voetstappen, maar ook vallen van voorwerpen op de vloer). Ik heb contact met de eigenaar van het bewuste appartement en zij is akkoord met het laten uitvoeren van/ om te kijken of de lege ruimte tussen de houten vloer en mijn plafond kan worden geïsoleerd.


Isolatie Brussel
woensdag 08 maart 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Ik zou graag een kamerplafond phonetisch isoleren. Het Appartement is gebouwd met een houten skelet, het is dus een vals plafond tussen mijn appartement en het appartement net boven. Het is nieuwbouw van 4 jaar geleden maar de isolatie tussen de verdiepingen blijkt niet optimaal te zijn. Ik zou graag de prijs kennen om een dergelijke kamer te isoleren, mogelijks vervolgens ook andere kamers te isoleren indien de oplossing goed werkt. Waar wil je geluidsisolatie laten plaatsen?: In mijn woning


Isolatie Brussel
dinsdag 07 maart 2023

Geluidsisolatie lawaai waterpomp

Ik heb in mijn net gekocht huis een waterpomp in de kelder staan voor ons regenputwater, maar deze schiet geregeld automatisch aan (zelf wanneer we geen water nemen). Gezien het behoorlijk luid is en we het tot in de slaapkamer kunnen horen had ik graag een soort geluidskist errond laten bouwen + eventueel geluidsisolatie aan de onderkant van de trap (langs waar geluid van de kelder het huis binnenkomt). Zie foto's in bijlage.


Isolatie Elene
Gratis offertes aanvragen