Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Wand In Houten Profielen

Geluidsisolatie plaatsen

Laat je woning zoveel geluid door dat je jouw eigen dromen niet meer hoort? Casius helpt je aan informatie, filtert prijzen en bezorgt je offertes op maat voor jouw geluidsisolatie.

Geluidsisolatie (laten) plaatsen?

Geluidsisolatie lijkt een duidelijke term. Het houdt geluid tegen, toch? Maar geluid kan zich verplaatsen via de lucht of via trillingen, dus moet je de juiste isolatie kiezen. Voor de installatie laat je je best helpen door een professionele firma. Zij helpen je bij de keuze van materialen en zorgen voor een constructie die het geluid doeltreffend tegenhoudt.

Al een goed idee van wat je nodig hebt? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Verschillende types geluid

Voor je bepaalt welke isolatie je installeert, ga je best even na van welk soort geluid je last hebt. Je kan die types geluiden ruwweg indelen in twee categoriën:

  • Luchtgeluid wordt door de lucht overgedragen naar een andere ruimte. Iets produceert een geluid en brengt de lucht rondom aan het trillen. Die trillingen vangen onze oren op. Denk aan stemmen, claxonnerende auto's, ...
  • Bij contactgeluid staat de bron van het geluid rechtstreeks in contact met een vloer of wand. Denk aan het geluid van voetstappen, een slaande deur of verkeer dat voorbij komt.

Geluidswerende materialen

De lijst aan isolerende materialen kan heel groot zijn. We lijsten de belangrijkste voor je op:

 

Glaswol en rotswol zijn een manusje-van-alles. Hoofdzakelijk gebruikt voor thermische isolatie, maar ook heel handig voor geluidsabsorptie. Glas- en rotswol zijn dik, donzig en hebben een groot volume, waardoor ze ideaal zijn om geluid op te vangen en weerkaatsing te beperken.

Polyethyleen (PE) komt meestal in de vorm van platen. Beperkter in volume dan glaswol, dus wordt het vooral gebruikt in vloeren. Nog een voordeel is de snelheid: de platen kan je heel snel als een puzzel in elkaar leggen.

Kurk is een goed ecologisch alternatief. Het is duurzamer, kan gebruikt worden voor thermische en akoestische isolatie en is vochtbestendig.

Een bekend principe is het massa-veer-massaprincipe. Het geluid botst tegen een eerste massa - vaak een betonlaag - en wordt verzwakt doorgegeven aan een geluiddempend materiaal. Het geluid wordt hier verder afgezwakt. De laatste stap in het proces is een tweede massa of betonlaag. Deze laag vangt de sterk afgezwakte trillingen op.

Offertes geluidsisolatie plaatsen aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Soortgelijke opdrachten

donderdag 19 januari 2023

Geluidsisolatie

Zoek een vakman om geluidsisolatie te plaatsen tussen onze leefruimte en de slaapkamer van de buren, alsmede het plafond in onze leefruimte naar onze slaapkamers.


Isolatie Deurne
vrijdag 02 december 2022

Geluidsisolatie van wanden

We wonen in een rijhuis en we zouden graag onze muur aan de kant van onze buren willen laten isoleren door geluidsisolatie. De oppervlakte is ongeveer 15m².


Isolatie Auderghem
vrijdag 02 december 2022

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Plafondisolatie om contact geluiden te isoleren van de bovenburen. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 65m². Thermische isolatie boven garage. De oppervlakte van de garage is ongeveer 20m².


Isolatie Brussel
donderdag 24 november 2022

Plafond isoleren tegen geluid

Ik zou graag de plafonds in mijn woning willen laten isoleren met geluidsisolatie tegen de geluidsoverlast van de bovenburen. Graag een oplossing zonder het plafond teveel te verlagen. Ook een oplossing nodig om de deur beter isolerend te maken.


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
dinsdag 22 november 2022

Binnen muur isolatie ( geluid)

We zoeken een firma die de binnenmuur tussen 2 slaapkamers isoleert ( geluid) gelijkvloers rijwoning


Isolatie Aarschot
donderdag 17 november 2022

Plafond isoleren voor contactgeluid in appartement

Plafond in mijn appartement isoleren voor contactgeluid. Oppervlakte ken ik niet vanbuiten


Isolatie Gent
vrijdag 11 november 2022

Geluidsisolatie in muren

Ik wil de muren tussen mij en mijn buren isoleren. Onze flat is oud en van beton. Je hoort alles, vooral contactgeluid van de flat boven. We wilden enkele muren en ons plafond isoleren.


Isolatie Gent
zondag 06 november 2022

Probleem geluidsisolatie ramen

Ik ben op zoek naar iemand die mijn ramen beter kan isoleren tegen geluid. Momenteel is er een rolluik en die zorgt ervoor dat er teveel geluid binnenkomt.


Isolatie Mechelen
donderdag 03 november 2022

Geluidsisolatie gemene muur

We vragen ons af of het nut heeft om geluidsisolatie te plaatsen tegen de gemene muur om de overlast van de buren te beperken/te verhelpen. Het betreft contactgeluid van hun toilet en hun toiletdeur die zich op de eerste verdieping bevindt. Het bonken en piepen van de deur horen we overal in onze woning, maar het meest in onze leefruimten.


Isolatie Zichem
zaterdag 15 oktober 2022

Binnenmuur isoleren

Zou een muur van de trap-gang geluidsdicht willen maken want we horen de buren praten en den tv. We hadden hier graag geluidsisolatie willen laten plaatsen.


Isolatie Belsele
Gratis offertes aanvragen