Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenmuur metselaar

Traditionele bouwmethode

Traditionele bouwmethode

Interesse in een traditionele nieuwbouwwoning?
Lees hier meer informatie en vraag eventueel een aantal offertes aan.

Wat is een traditionele bouw?

Binnenmuur

Eerste laag van de woning is de binnenmuur. De plaatsing van deze wand bepaalt het binnenoppervlak van je woning. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan je inzetten op verschillende eigenschappen: sterkte van de muur, isolerende werking of geluid dempen.

Spouw

De spouw is een opening van enkele centimeters tussen de isolatie en de buitenmuur. Belangrijkste functie: vocht tegenhouden en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Vroeger werd een spouw vaak leeg gelaten, maar steeds vaker komt ook hier een isolatielaag in. Meer info over spouwmuren vind je hier.

Isolatie

Isolatie is en blijft een hot topic, zeker nu de regelgeving strenger wordt. Je kan op duizend en één manieren isoleren: met glaswol, harde platen, schuim of milieuvriendelijke varianten zoals kurk. Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van isoleren? Meer info vind je hier.

Gevel

Een buitengevel beschermt je huis tegen de weerselementen en bepaalt het uitzicht van je woning. Bakstenen blijven populair, maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Crepi, houtpanelen of metaal? Als je inspiratie wil opdoen voor jouw toekomstige gevel, vind je op deze pagina meer info.

Voor- en nadelen van een traditionele bouw?

Bouwen met twee muren en een spouw ertussen gaat al lang mee. Niet onlogisch, want deze werkwijze heeft opvallende voordelen. Maar de populairste zijn betekent niet dat je foutloos bent. Ook bij deze manier van bouwen zijn er enkele bedenkingen.

  • Zowat elke aannemer voert deze werken uit
  • Bestand tegen stormweer en regen
  • Veel isolatiemogelijkheden
  • Enorme keuze qua afwerking
  • Zware funderingen nodig
  • De werken zijn sterk afhankelijk van het weer
  • Bouwproces duurt lang

Vraag gratis offertes aan voor jouw nieuwbouw!

Recente opdrachten nieuwbouw bouwen

vrijdag 21 januari 2022

Prefab-woning plaatsen

Bedrijf of aannemer gezocht voor het plaatsen van een prefab-woning met een oppervlakte van 220 m². Het gaat om een open bebouwing. Bouwgrond al in bezit.


Nieuwbouw Brecht
woensdag 17 november 2021

HOB-ruwbouw realiseren

ik ben opzoek naar een aannemer voor de ruwbouwbouwwerken voor een HOB van 2 bouwlagen in Ravels. Plannen zijn beschikbaar.


Nieuwbouw Ravels
woensdag 20 oktober 2021

Realiseren staalbouwwoning in bebost gebied

Woning in staalbouw, 250m² bouwoppervlakte. Op een hellende, glooiende bouwgrond, van nul te beginnen. Bebost gebied. We zoeken nog een architect ook, maar daar zijn we mee bezig.


Nieuwbouw Holsbeek
woensdag 15 september 2021

Nieuwbouw alleenstaande woning bouwen

Ik zoek een aannemer voor de ruwbouw (zie bijgevoegde meetstaat). Vergunning en bouwgrond is al in orde. Het gaat om een alleenstaande woning.


Nieuwbouw Galmaarden
dinsdag 31 augustus 2021

Ruwbouw uitvoeren

Wij zijn op zoek naar een aannemer voor onze nieuwbouw in Pelt. Het betreft een moderne nieuwbouw met plat dak. Wij hadden graag een aannemer gevonden die binnen een redelijke termijn kan starten aan ons project. De gevelsteen is Wienerberger Wasserstrich (12mm gevoegd) voor 245m². Zowel de meetstaat, stabilisatiestudie als plannen zijn beschikbaar.


Nieuwbouw Neerpelt
vrijdag 27 augustus 2021

Constructie van betonbouw of klassieke bouw

Open bebouwing van +/- 200m2 (gelijkvloers en 1ste verdiep + kelder). Plat dak leggen we zelf. Indien mogelijk, plaatsen we ook de kelder zelf. We zijn nog op zoek naar architecten voor de constructie omdat we twijfelen tussen betonbouw of klassieke bouwmethode. Bouwgrond is al aangekocht.


Nieuwbouw Borgloon
donderdag 05 augustus 2021

Plan en regularisatie maken voor nieuwe achterbouw

We zijn op zoek naar een architect om de nodige plannen te maken en aanvragen te doen m.b.t. een nieuw te bouwen achterbouw. We willen graag de bestaande achterbouw afbreken en een nieuwe plaatsen. De verbouwwerken nemen we voor eigen rekening, het gaat dus louter om de plannen en de regularisatie.


Nieuwbouw Balen
donderdag 05 augustus 2021

Bouwen van 2 nieuwbouwwoningen

Ik ben op zoek naar een aannemer voor het bouwen van 2 nieuwbouwkoppelwoningen in nieuwe verkaveling in pastoriestijl.


Nieuwbouw Oostrozebeke
maandag 26 juli 2021

Ruwbouwwerken uitvoeren voor nieuwbouw

ik zoek een aannemer voor een nieuwbouwwoning. +- 255m2 gevelsteen. Enkel ruwbouwwerken.


Nieuwbouw Maaseik
zondag 25 juli 2021

Fundering gieten voor nieuwbouw

Ik zou graag de fundering van een muur laten gieten om een gevel op te bouwen met een aantal betonnen wanden en betonnen balken. Het is een pand van 200m²


Nieuwbouw Antwerpen
woensdag 14 juli 2021

Fundering leggen

Ik zou graag de funderingswerken laten doen van mijn nieuwbouw. Het gaat over een 437m² De plannen zijn al klaar.


Nieuwbouw Temse
vrijdag 09 juli 2021

Houtskelet woning bouwen

Ik zou graag een houtskelet nieuwbouw woning laten bouwen. Het gaat enkel over het houtskelet. 80m² groot. of 240cub in totaal woonoppervlakte. De plannen zijn er al.


Nieuwbouw Zichem
woensdag 07 juli 2021

Metselwerken nieuwbouw uitvoeren

Ruwbouw: metselwerken vanaf gelijkvloer. Plannen beschikbaar. Tussenverdieping in beton gieten ook.


Nieuwbouw Baal
maandag 14 juni 2021

Nieuwbouw woning - ruwbouw eerste fase

Op zoek naar ruwbouw aannemer om in samenwerking woning te bouwen. 13 op 9m met kleine uitstekers vooraan en achteraan. Twee volwaardige verdiepen & ruime zolder. Plan is reeds beschikbaar. We zijn op zoek naar aannemers die grotendeels voor & na werken waarbij we kunnen mee dienen. (Voorontwerp in bijlage). Het gaat om een ruwbouw in eerste fase.


Nieuwbouw Malle
dinsdag 08 juni 2021

Nieuwbouwwoning ruwbouwwerken uitvoeren

We zoeken een aannemer om de ruwbouw van onze nieuwbouwwoning te realiseren. De vergunning is in orde en de plannen liggen klaar. Er kan dus meteen bij beschikbaarheid gestart worden. Start ten laatste voorjaar 2022.


Nieuwbouw Hasselt
Offertes aanvragen