Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenmuur metselaar

Traditionele bouwmethode

Interesse in een traditionele nieuwbouwwoning?
Lees hier meer informatie en vraag eventueel een aantal offertes aan.

Wat is een traditionele bouw?

Binnenmuur

Eerste laag van de woning is de binnenmuur. De plaatsing van deze wand bepaalt het binnenoppervlak van je woning. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan je inzetten op verschillende eigenschappen: sterkte van de muur, isolerende werking of geluid dempen.

Spouw

De spouw is een opening van enkele centimeters tussen de isolatie en de buitenmuur. Belangrijkste functie: vocht tegenhouden en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Vroeger werd een spouw vaak leeg gelaten, maar steeds vaker komt ook hier een isolatielaag in. Meer info over spouwmuren vind je hier.

Isolatie

Isolatie is en blijft een hot topic, zeker nu de regelgeving strenger wordt. Je kan op duizend en één manieren isoleren: met glaswol, harde platen, schuim of milieuvriendelijke varianten zoals kurk. Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van isoleren? Meer info vind je hier.

Gevel

Een buitengevel beschermt je huis tegen de weerselementen en bepaalt het uitzicht van je woning. Bakstenen blijven populair, maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Crepi, houtpanelen of metaal? Als je inspiratie wil opdoen voor jouw toekomstige gevel, vind je op deze pagina meer info.

Voor- en nadelen van een traditionele bouw?

Bouwen met twee muren en een spouw ertussen gaat al lang mee. Niet onlogisch, want deze werkwijze heeft opvallende voordelen. Maar de populairste zijn betekent niet dat je foutloos bent. Ook bij deze manier van bouwen zijn er enkele bedenkingen.

  • Zowat elke aannemer voert deze werken uit
  • Bestand tegen stormweer en regen
  • Veel isolatiemogelijkheden
  • Enorme keuze qua afwerking
  • Zware funderingen nodig
  • De werken zijn sterk afhankelijk van het weer
  • Bouwproces duurt lang

Vraag gratis offertes aan voor jouw nieuwbouw!

Recente opdrachten nieuwbouw bouwen

vrijdag 04 februari 2022

Fundering nieuwbouwwoning leggen

Een funderingsplaat voor een woning van 7m x 14m. Nu ligt er aanvulgrond


Nieuwbouw Beveren-Waas
vrijdag 21 januari 2022

Prefab-woning plaatsen

Bedrijf of aannemer gezocht voor het plaatsen van een prefab-woning met een oppervlakte van 220 m². Het gaat om een open bebouwing. Bouwgrond al in bezit.


Nieuwbouw Brecht
woensdag 17 november 2021

HOB-ruwbouw realiseren

ik ben opzoek naar een aannemer voor de ruwbouwbouwwerken voor een HOB van 2 bouwlagen in Ravels. Plannen zijn beschikbaar.


Nieuwbouw Ravels
woensdag 20 oktober 2021

Realiseren staalbouwwoning in bebost gebied

Woning in staalbouw, 250m² bouwoppervlakte. Op een hellende, glooiende bouwgrond, van nul te beginnen. Bebost gebied. We zoeken nog een architect ook, maar daar zijn we mee bezig.


Nieuwbouw Holsbeek
woensdag 15 september 2021

Nieuwbouw alleenstaande woning bouwen

Ik zoek een aannemer voor de ruwbouw (zie bijgevoegde meetstaat). Vergunning en bouwgrond is al in orde. Het gaat om een alleenstaande woning.


Nieuwbouw Galmaarden
dinsdag 31 augustus 2021

Ruwbouw uitvoeren

Wij zijn op zoek naar een aannemer voor onze nieuwbouw in Pelt. Het betreft een moderne nieuwbouw met plat dak. Wij hadden graag een aannemer gevonden die binnen een redelijke termijn kan starten aan ons project. De gevelsteen is Wienerberger Wasserstrich (12mm gevoegd) voor 245m². Zowel de meetstaat, stabilisatiestudie als plannen zijn beschikbaar.


Nieuwbouw Neerpelt
Offertes aanvragen