Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenmuur metselaar

Traditionele bouwmethode

Interesse in een traditionele nieuwbouwwoning?
Lees hier meer informatie en vraag eventueel een aantal offertes aan.

Wat is een traditionele bouw?

Binnenmuur

Eerste laag van de woning is de binnenmuur. De plaatsing van deze wand bepaalt het binnenoppervlak van je woning. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan je inzetten op verschillende eigenschappen: sterkte van de muur, isolerende werking of geluid dempen.

Spouw

De spouw is een opening van enkele centimeters tussen de isolatie en de buitenmuur. Belangrijkste functie: vocht tegenhouden en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Vroeger werd een spouw vaak leeg gelaten, maar steeds vaker komt ook hier een isolatielaag in. Meer info over spouwmuren vind je hier.

Isolatie

Isolatie is en blijft een hot topic, zeker nu de regelgeving strenger wordt. Je kan op duizend en één manieren isoleren: met glaswol, harde platen, schuim of milieuvriendelijke varianten zoals kurk. Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van isoleren? Meer info vind je hier.

Gevel

Een buitengevel beschermt je huis tegen de weerselementen en bepaalt het uitzicht van je woning. Bakstenen blijven populair, maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Crepi, houtpanelen of metaal? Als je inspiratie wil opdoen voor jouw toekomstige gevel, vind je op deze pagina meer info.

Voor- en nadelen van een traditionele bouw?

Bouwen met twee muren en een spouw ertussen gaat al lang mee. Niet onlogisch, want deze werkwijze heeft opvallende voordelen. Maar de populairste zijn betekent niet dat je foutloos bent. Ook bij deze manier van bouwen zijn er enkele bedenkingen.

  • Zowat elke aannemer voert deze werken uit
  • Bestand tegen stormweer en regen
  • Veel isolatiemogelijkheden
  • Enorme keuze qua afwerking
  • Zware funderingen nodig
  • De werken zijn sterk afhankelijk van het weer
  • Bouwproces duurt lang

Vraag gratis offertes aan voor jouw nieuwbouw!

Recente opdrachten nieuwbouw bouwen

woensdag 20 september 2023

Nieuwbouw zetten

Ik ben van plan om eind 2023 of begin 2024 met de bouw van mijn huis te beginnen. Ik heb in februari 2023 de bouwvergunning gekregen. Als u interesse hebben kan ik deze meetstaten: Ruwbouw, Wapening en Beton (van iGenia), Dakwerken, Buitenschrijnwerk, Gevelwerken, Binnenafwerking, Buitenaanleg, Electriciteit, Ventilatie, Vloerverwarming, airco, Sanitair en Zonnepanelen van mijn architect naar u sturen. Ook kan ik sturen de meetstaat en lastenboek stabiliteit van iGenia (een volledige meetstaat voor alle elementen die te maken hebben met de stabiliteit van het gebouw zoals vloerplaten, balken en kolommen, … de posten die door hun beschreven en opgenomen zijn in hun meetstaat staan niet in meetstaat ruwbouw van architect).


Nieuwbouw Gijzegem
donderdag 03 augustus 2023

Ruwbouw zetten

ruwbouw plaatsen van 300 vierkante meter


Nieuwbouw Hoeselt
vrijdag 28 april 2023

Bungalow bouwen tweede verblijf

Wij wensen een gelijkvloerse woning met 2 slaapkamers op max 80 m². Grond is aangekocht. We wensen een moderne bungalow, houtlook maar met verticale latten en zwarte afwerking.


Nieuwbouw Sint-Job-in-'t-Goor
vrijdag 21 april 2023

Bouwen met houtskelet

We willen onze woonkamer uitbereiden en boven onze garage opbouwen. We hebben een architect en krijgen de vergunning. We zoeken een constructor


Nieuwbouw Sterrebeek
vrijdag 21 april 2023

Plaatsen van een ruwbouw

Het gaat om een eengezinswoning waar we zo snel mogelijk aan willen beginnen.


Nieuwbouw Dilsen
dinsdag 21 maart 2023

Beton en ruwbouw werken

Het is een hoekwoning in een dorpskern aan een begin van rijwoningen. Ik ben op zoek naar een aannemer die mijn ruwbouw kan zetten. Betonwerken, riolering, aansluiting riolering, regentonen, septische putten… enz. Ook metselwerken, plaatsen douglass op zolder verdiep, en op eerste verdiep zal nog moeten gebeuren. Er moet een bijbouw gezet worden, garage bijgebouw worden. En poutrellen op verschillende plaatsen. Er moeten ook platdakken en trappen gebouwd worden. Dus eigenlijk grote ruwbouw werken.


Nieuwbouw Bevere
Offertes aanvragen