Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenmuur metselaar

Traditionele bouwmethode

Traditionele bouwmethode

Interesse in een traditionele nieuwbouwwoning?
Lees hier meer informatie en vraag eventueel een aantal offertes aan.

Wat is een traditionele bouw?

Binnenmuur

Eerste laag van de woning is de binnenmuur. De plaatsing van deze wand bepaalt het binnenoppervlak van je woning. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan je inzetten op verschillende eigenschappen: sterkte van de muur, isolerende werking of geluid dempen.

Spouw

De spouw is een opening van enkele centimeters tussen de isolatie en de buitenmuur. Belangrijkste functie: vocht tegenhouden en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Vroeger werd een spouw vaak leeg gelaten, maar steeds vaker komt ook hier een isolatielaag in. Meer info over spouwmuren vind je hier.

Isolatie

Isolatie is en blijft een hot topic, zeker nu de regelgeving strenger wordt. Je kan op duizend en één manieren isoleren: met glaswol, harde platen, schuim of milieuvriendelijke varianten zoals kurk. Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van isoleren? Meer info vind je hier.

Gevel

Een buitengevel beschermt je huis tegen de weerselementen en bepaalt het uitzicht van je woning. Bakstenen blijven populair, maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Crepi, houtpanelen of metaal? Als je inspiratie wil opdoen voor jouw toekomstige gevel, vind je op deze pagina meer info.

Voor- en nadelen van een traditionele bouw?

Bouwen met twee muren en een spouw ertussen gaat al lang mee. Niet onlogisch, want deze werkwijze heeft opvallende voordelen. Maar de populairste zijn betekent niet dat je foutloos bent. Ook bij deze manier van bouwen zijn er enkele bedenkingen.

  • Zowat elke aannemer voert deze werken uit
  • Bestand tegen stormweer en regen
  • Veel isolatiemogelijkheden
  • Enorme keuze qua afwerking
  • Zware funderingen nodig
  • De werken zijn sterk afhankelijk van het weer
  • Bouwproces duurt lang

Vraag gratis offertes aan voor jouw nieuwbouw!

Offertes aanvragen