Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Badkamerstijlen

De verschillende stijlen in de badkamer

Welke stijl kies jij voor de badkamer?

Als je met een badkamerrenovatie start, dan is de eerste vraag ook in welke stijl je je nieuwe badkamer wilt hebben. Dit is een belangrijk gegeven voor als je je toilet, douche, bad of wastafel kiest. Maar ook voor de afwerking is het noodzakelijk om te weten welke uitstraling je badkamer na de badkamerrenovatie zal hebben. Zo kies je bijvoorbeeld je tegels voor de badkamer in functie van jouw woningstijl. Of je gaat bepaalde materialen voor de vloeren kiezen die perfect passen bij de stijl van je woning.

Laat je badkamerrenovatie coördineren door een specialist

Een volledige badkamerrenovatie brengt heel wat werk met zich mee. Dit gaat soms gepaard met zorgen. Er komen namelijk verschillende vakmensen bij kijken. Er moeten leidingen gelegd worden en er moet elektriciteit geïnstalleerd worden. Vloeren, tegelwerken, de badkamer plaatsen en de badkamermeubelen plaatsen vraagt een heel coördinatie. Elk van deze werken moet op het juiste moment gebeuren. Om het hele proces van a tot z vlekkeloos en zonder zorgen te laten verlopen, kies je best een vakman die alle werken coördineert. Zo heb je slechts één aanspreekpunt voor om het even welke vraag je hebt. Als je wilt weten wat een badkamerrenovatie zoal kost, vraag dan via internet offertes op. Je krijgt een gedetailleerde offerte en weet onmiddellijk wat de werken zullen kosten. En hier komen we dan terug op de vraag: welke badkamerstijl wil je? In dit artikel willen we het specifiek hebben over de verschillende badkamerstijlen en hoe je deze bij een badkamerrenovatie kunt realiseren. Laat je inspireren!

Moderne, hedendaagse, minimalistische badkamer

Bij de moderne stijl vindt je veel strakke lijnen en krijg je een groot ruimtegevoel. Er wordt veel wit gebruikt, eventueel lichtgrijs en zwart. Kies voor de betegeling van je muren grote tegels. Voor de vloer kies je bijvoorbeeld een strakke gietvloer. Als je voldoende ruimte hebt, kies je voor een losstaand bad. Daardoor oogt je badkamer nog groter. Kies voor een glazen douchescherm zonder frame. Ook hierdoor lijkt je badkamer veel groter. Hangende kasten passen perfect in een moderne badkamer. Voor de verlichting kies je LED-strips of spots.

moderne badkamer met led-verlichting

Industriële badkamer

De industriële badkamerstijl houdt het bij robuust. De hoofdkleuren voor een industriële badkamer zijn wit, zwart, grijs en naturel hout. Denk bijvoorbeeld aan een douchescherm met een zwart metalen frame. Een zwarte vloer of (bijna) zwarte tegels aan de muur mogen ook wel. Zwarte kranen en een zwarte radiator-handdoekendroger passen perfect. Ga voor stoere houten kasten en houten wandrekken. Als je een heus industrieel pand bezit, dan mag je bij je badkamerrenovatie de nutsleidingen gerust onbedekt laten. Het past bij de industriële stijl. Kies verlichting die het ruimtegevoel vergroten: LED-strips en spots bijvoorbeeld. En kies enkele stoere lichtarmaturen.

Retro, vintage badkamer

De jaren '60 en '70 hebben nog altijd hun invloed op onze woninginrichting. En dit is ook zo bij de badkamerstijl. Een retro badkamer zit vol nostalgische elementen, en dit tot in de kleinste details. Denk bijvoorbeeld aan een grote porseleinen lavabo en een ovale bad op poten. Deze periode was ook dé periode van de zogenaamde 'metro-tegels'. Het zijn glimmende tegels die aan de randen afgeplat zijn. Dit geeft een zeer bijzonder effect aan je muren. Wit en zwarte tegels voor de vloeren zijn perfect. Kleuren als vaal groen en vaal blauw waren dé kleuren van die tijd. Als je een echte fanaat bent, waarom zou je dan ook niet je toilet of bad in die kleuren kiezen? Voor de verlichting ga je bijvoorbeeld voor TL-lampen en spots.

Romantische badkamer

Ben jij een romantische ziel en wil je deze sfeer ook in je badkamer creëren? Ga dan zeker voor een groot wit bad op koper- of messingkleurige gekromde poten. Hetzelfde koper of messing kies je voor je kranen. En wat denk je van kranen met porseleinen handvaten, uiteraard mét bloemetjesmotief? Voor de betegeling van je muren mag je best een romantische uitvoering kiezen. Een mooie ouderwetse vloer met een motiefje kan best in de romantische badkamerstijl. Kies voor je verlichting messing armaturen en voorzie plekjes waar je kaarsjes kunt branden. Het mag er best allemaal wat frullerig uitzien. Dat hoort bij de romantische stijl.

romantische badkamer

Organische badkamer

En trend die we de laatste jaren veel zien is de organische stijl. Bij deze stijl worden heel wat natuurproducten in de badkamer verwerkt. We denken hierbij aan natuursteen, kurk en hout. Wat de vormen betreft, wordt er veel gebruik gemaakt van ronde, ovale en onregelmatige afgeronde vormen. Denk aan deze vormen als je kiest voor je wastafel en je kasten. Matte afwerking van bijvoorbeeld muren of vloer zijn ook zeer geliefd in deze stijl. Wat de kleuren betreft, kies je voor aardekleuren, naturel en veel groen. Je mag gerust veel planten in je badkamer plaatsen. Hou hiermee rekening als je je badkamer gaat renoveren. Bij deze stijl wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van daglicht. Als dit niet mogelijk is, ga je voor verlichting die het daglicht zo veel mogelijk nabootst.

New York style in de badkamer

Een andere trend die we sinds kort zien is de New York style. Deze straalt rijkelijke luxe uit. Je ziet vooral bling-bling, glimmende tegels, gouden kranen en gouden spiegels. Je maakt gebruik van veel glas en je verlichting moet schitteren. Deze stijl is gebaseerd op grote loftwoningen in New-York en ruimtegevoel is belangrijk. Hoe meer je het licht weerkaatst in verschillende objecten, hoe beter.

Welke stijl je ook kiest, kies vooral je eigen stijl. Overleg met de installateur van je badkamer. Hij geeft jou graag raad en zorgt er samen met jou voor dat je binnenkort de badkamerstijl van je dromen hebt. Een nieuwe badkamer plaatsen of de oude renoveren? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact met professionele vakmannen uit de regio. Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende offertes.

Vraag 3 gratis offertes aan

Recente badkameropdrachten

vrijdag 22 september 2023

Badkamer renovatie

Volledige renovatie van kleine badkamer, enkel bad blijft behouden. Wandtegels Badkamermeubel Vloer Inloopdouche Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Wat is ongeveer de oppervlakte (m²) van je badkamer? (optioneel): 8 Welke werken moeten er gebeuren? (meerdere opties mogelijk): Complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen


Badkamer Antwerpen
dinsdag 19 september 2023

Badkamer renovatie

Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Wat is ongeveer de oppervlakte (m²) van je badkamer? (optioneel): 26 Welk type sanitair moet geplaatst worden?: Kranen, Bad, Toilet, Wastafel, Douche, Anders Welke werken moeten er gebeuren? (meerdere opties mogelijk): Complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen, Sanitair plaatsen (toilet, kranen, ...), Indeling aanpassen, Vloer / wanden / plafond plaatsen, Leidingen aanpassen / verleggen, Tegelwerken, Badkamermeubel plaatsen


Badkamer Brussel
Offertes badkamer aanvragen