Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Leidingen Buizen

Sanitaire leidingen

Verstopte leiding of wil je een nieuwe gastoevoer aanleggen? Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit je regio.

Leidingen leggen

Leidingen zijn de onzichtbare kracht in je huis. Mooi verwerkt in de muren en vloeren van je woning brengen ze het water of aardgas waar het moet zijn. Ben je op zoek naar een professionele loodgieter of installateur om je te helpen? Vraag gratis een offerte aan bij een erkende vakman uit je regio om snel enkele prijzen te vergelijken.

Gastoevoer

Installatie

Stel je voor: je hebt net een huis gekocht en daar staat die cv-ketel ... op de meest idiote plek die je je kan voorstellen. Er zit dan niets anders op dan de ketel te verplaatsen of de leidingen te verleggen. In principe mag je dit zelf doen, maar gas is gevaarlijk en zonder kennis begin je er beter niet aan.

Aardgas is ontvlambaar, dus gelden er strenge veiligheidsvoorschriften voor de buizen, verbindingsstukken en stopkranen. Wil je toch wat kosten drukken, dan kan je eventueel zelf materiaal aankopen.

Ben je op zoek naar iemand om je te helpen bij het verleggen of verlengen van een gastoevoer? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Controle

Gasinstallaties moeten altijd worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed is aangesloten. Een keurder komt langs om de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat te onderzoeken op lekken. Na de keuring krijgt je een verslag. Vooral voor nieuwe installaties is dit belangrijk, want zonder zo'n verslag mag je installatie niet op het gasnet worden aangesloten.

Loodgieter leidingen
Loodgieter gasmeter

Afvoerbuizen

Het (afval)water in je huis wordt afgevoerd via sanitaire buizen. Ze lopen doorheen je woning en brengen het afvalwater richting de afvoerput. Heb je een riolering in je straat lopen? Dan moet je jouw afvoer daar verplicht op aansluiten. Meer info lees je op deze pagina.

Prijs om leidingen te leggen?

De lengte van de leiding speelt - uiteraard - een grote rol bij de berekening van de kostprijs. Andere factoren zijn het materiaal dat je wenst en of de vloer/ ruimte al dan niet klaar ligt om te werken. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Opdracht Richtprijs
Koperen gasleiding (per meter) € 7
Flexibele gasleiding (per meter) € 3 - € 8
Waterleiding € 100 - € 600

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten sanitaire leidingen

maandag 16 mei 2022

Chauffage vervangen en leidingen doortrekken

We zijn op zoek naar een loodgieter voor verschillende werken, onder andere de plaatsing van een nieuwe Vaillant ketel op aardgas. Ook leidingen vernieuwen over gans het huis.


Loodgieterij Boom
donderdag 05 mei 2022

Aansluiten van stacaravan op riolering

Ik moet de rioolaansluiting maken voor mijn caravan. Materiaal is al voorzien ter plaatse (leidingen etc).


Loodgieterij Nieuwpoort
donderdag 07 april 2022

Leidingen vervangen.

Ik zoek iemand om onze leidingen te vervangen. De leidingen in de benedenvloer zijn nog betonnen leidingen en deze moeten vervangen worden.


Loodgieterij Nieuwkerken-Waas
donderdag 31 maart 2022

Waterleidingen vervangen

De oude waterleidingen moeten vervangen worden (koud en warm) om aan te sluiten aan openbaarnet. Momenteel eigen water winning. Kruipkelder hoogte 1 meter en de rest volledig onder keldert .


Loodgieterij Meldert (O-Vl)
donderdag 31 maart 2022

Alle sanitaire installaties van een huis + vloerverwarming.

Vakman nodig voor het plaatsen van volledige sanitaire installaties in een casco-woning. Installatie van de warmtepomp, boiler, ventilatie systeem D, vloerverwarming, alle waterleidingen,.... Voor de vloerverwarming gaat het om een oppervlakte van 140 à 150m².


Loodgieterij Merchtem
dinsdag 29 maart 2022

Nazicht afvoerleidingen en andere loodgieterijwerken

Nazicht afvoerleidingen kruipruimte, lekkende badkraan en vervangen van sifon.


Loodgieterij Zoersel
zondag 27 maart 2022

Waterleidingen vernieuwen.

Ik ben op zoek naar een loodgieter voor het vernieuwen van waterleidingen. Ik heb een barst in mijn waterleiding en we hebben nu de hoofdkraan dicht gedaan. Eigenlijk is dit een dringende situatie.


Loodgieterij Houthalen
woensdag 23 maart 2022

Infrezen vloerverwarming en leidingen verleggen

Ik ben op zoek naar een vakman die vloerverwarming kan infrezen in een bestaande tegelvloer. En daarna aansluiten op de mazout ketel. De oppervlakte van de vloer is ongeveer 70m². En eventueel zouden er ook leidingen moeten verlegt worden in de keuken, badkamer en WC.


Loodgieterij Achel
donderdag 10 maart 2022

Waterleidingen herleggen

Beneden verdiep renoveren,omvat waterleiding leggen, aansluiting waterputten materialen aanwezig . Vloerverwarming plus ketel plaatsen materialen aanwezig


Loodgieterij Lebbeke
zondag 06 maart 2022

Gegalvaniseerde leidingen vervangen

Leidingen met onvoldoende debiet. In het huis van mijn vader liggen nog gegalvaniseerde leidingen en er zit onvoldoende debiet op. We zoeken iemand die dit wil nakijken en de buizen vervangen


Loodgieterij Kuringen
Offertes aanvragen