Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Leidingen Buizen

Sanitaire leidingen

Verstopte leiding of wil je een nieuwe gastoevoer aanleggen? Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit je regio.

Leidingen leggen

Leidingen zijn de onzichtbare kracht in je huis. Mooi verwerkt in de muren en vloeren van je woning brengen ze het water of aardgas waar het moet zijn. Ben je op zoek naar een professionele loodgieter of installateur om je te helpen? Vraag gratis een offerte aan bij een erkende vakman uit je regio om snel enkele prijzen te vergelijken.

Gastoevoer

Installatie

Stel je voor: je hebt net een huis gekocht en daar staat die cv-ketel ... op de meest idiote plek die je je kan voorstellen. Er zit dan niets anders op dan de ketel te verplaatsen of de leidingen te verleggen. In principe mag je dit zelf doen, maar gas is gevaarlijk en zonder kennis begin je er beter niet aan.

Aardgas is ontvlambaar, dus gelden er strenge veiligheidsvoorschriften voor de buizen, verbindingsstukken en stopkranen. Wil je toch wat kosten drukken, dan kan je eventueel zelf materiaal aankopen.

Ben je op zoek naar iemand om je te helpen bij het verleggen of verlengen van een gastoevoer? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Controle

Gasinstallaties moeten altijd worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed is aangesloten. Een keurder komt langs om de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat te onderzoeken op lekken. Na de keuring krijgt je een verslag. Vooral voor nieuwe installaties is dit belangrijk, want zonder zo'n verslag mag je installatie niet op het gasnet worden aangesloten.

Loodgieter leidingen
Loodgieter gasmeter

Afvoerbuizen

Het (afval)water in je huis wordt afgevoerd via sanitaire buizen. Ze lopen doorheen je woning en brengen het afvalwater richting de afvoerput. Heb je een riolering in je straat lopen? Dan moet je jouw afvoer daar verplicht op aansluiten. Meer info lees je op deze pagina.

Prijs om leidingen te leggen?

De lengte van de leiding speelt - uiteraard - een grote rol bij de berekening van de kostprijs. Andere factoren zijn het materiaal dat je wenst en of de vloer/ ruimte al dan niet klaar ligt om te werken. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Opdracht Richtprijs
Koperen gasleiding (per meter) € 7
Flexibele gasleiding (per meter) € 3 - € 8
Waterleiding € 100 - € 600

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten sanitaire leidingen

maandag 23 januari 2023

Leidingwerk in badkamer en toilet

Renovatieproject: installatie nieuwe badkamer, en (warm)waterinstallatie keuken. Leidingen door u te controleren, normalerwijze zijn de verwarmingen in goede staat.


Loodgieterij Gent
vrijdag 13 januari 2023

Problemen waterleidingen

Mogelijk zijn de waterleidingen van de badkamer stuk en water stroomt in de muur van de slaapkamer


Loodgieterij Muizen (Mechelen)
zondag 08 januari 2023

Nieuwe leidingen in badkamer

Ik zoek een loodgieter die een 12 tal nieuwe leidingen kan inslijpen en plaatsen. Binnenkraanwerk kan aansluiten. Eventueel 2 radiators plaatsen en aansluiten.


Loodgieterij Ruisbroek (Antwerpen)
donderdag 05 januari 2023

CV leidingen vervangen in een gelijkvloers appartement

CV leidingen vervangen via kruipkelder in en gelijkvloers appartement Er zijn 7 radiators het is nu en eenpijps opstelling, radiators moeten wel blijven CV ketel staat in de garage naast het appartement ook eventueel prijs met nieuwe CV ketel. Is nu een combi ketel die tegen de muur hangt.


Loodgieterij Deurne
donderdag 05 januari 2023

Waterleidingen testen en nakijken aub

Mijn achterbouw werd al 90% van leidingen voorzien. Ik wil graag een controle hierop, voor de chape erop komt.


Loodgieterij Sint-Niklaas
vrijdag 30 december 2022

Leidingen woning vernieuwen + afvoer keukens en 2 badkamers

Ik zoek een loodgieter om de leidingen in mijn woning te vernieuwen. Daarnaast dienen er nieuwe afvoer leidingen aangelegd te worden voor een keuken en 2 badkamers.


Loodgieterij Deurne
vrijdag 30 december 2022

Lek in sanitair toiletten

Ik zoek een loodgieter voor reparatie van leidingen met lek aan de toiletten (één boven en één beneden) . Ik hoor druppelen en de binnenmuur van toilet beneden wordt nat


Loodgieterij Edingen
maandag 26 december 2022

Gasleiding aanleggen

Er moeten leidingen getrokken worden in verschillende vertrekken. De gasteller is al geïnstalleerd. Daarna moeten er 5 gaskachels op aangesloten worden met uitlaat door de muren, alsook de kookfornuis van de keuken.


Loodgieterij Espierres
vrijdag 23 december 2022

Waterleiding aanleggen

Onze koudwaterleiding is verstopt. Er moeten waarschijnlijk en nieuwe leidingen aangelegd worden van de kruipkelder naar de keuken.


Loodgieterij Destelbergen
vrijdag 23 december 2022

Leidingwerk in badkamer en toilet

Er zouden leidingen en afvoer gelegd moeten worden voor een badkamer en keuken op het 2de verdiep.


Loodgieterij Hasselt
Offertes aanvragen