Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Leidingen Buizen

Sanitaire leidingen

Verstopte leiding of wil je een nieuwe gastoevoer aanleggen? Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit je regio.

Leidingen leggen

Leidingen zijn de onzichtbare kracht in je huis. Mooi verwerkt in de muren en vloeren van je woning brengen ze het water of aardgas waar het moet zijn. Ben je op zoek naar een professionele loodgieter of installateur om je te helpen? Vraag gratis een offerte aan bij een erkende vakman uit je regio om snel enkele prijzen te vergelijken.

Gastoevoer

Installatie

Stel je voor: je hebt net een huis gekocht en daar staat die cv-ketel ... op de meest idiote plek die je je kan voorstellen. Er zit dan niets anders op dan de ketel te verplaatsen of de leidingen te verleggen. In principe mag je dit zelf doen, maar gas is gevaarlijk en zonder kennis begin je er beter niet aan.

Aardgas is ontvlambaar, dus gelden er strenge veiligheidsvoorschriften voor de buizen, verbindingsstukken en stopkranen. Wil je toch wat kosten drukken, dan kan je eventueel zelf materiaal aankopen.

Ben je op zoek naar iemand om je te helpen bij het verleggen of verlengen van een gastoevoer? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Controle

Gasinstallaties moeten altijd worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed is aangesloten. Een keurder komt langs om de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat te onderzoeken op lekken. Na de keuring krijgt je een verslag. Vooral voor nieuwe installaties is dit belangrijk, want zonder zo'n verslag mag je installatie niet op het gasnet worden aangesloten.

Loodgieter leidingen
Loodgieter gasmeter

Afvoerbuizen

Het (afval)water in je huis wordt afgevoerd via sanitaire buizen. Ze lopen doorheen je woning en brengen het afvalwater richting de afvoerput. Heb je een riolering in je straat lopen? Dan moet je jouw afvoer daar verplicht op aansluiten. Meer info lees je op deze pagina.

Prijs om leidingen te leggen?

De lengte van de leiding speelt - uiteraard - een grote rol bij de berekening van de kostprijs. Andere factoren zijn het materiaal dat je wenst en of de vloer/ ruimte al dan niet klaar ligt om te werken. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Opdracht Richtprijs
Koperen gasleiding (per meter) € 7
Flexibele gasleiding (per meter) € 3 - € 8
Waterleiding € 100 - € 600

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten sanitaire leidingen

woensdag 20 september 2023

Installatie gaskachel leidingen

Gaskachel reeds aanwezig in de woning, maar nog niet aangesloten op aardgas. Gasleidingen wel reeds in orde; moet enkel nog aangesloten worden op het toestel zelf.


Loodgieterij Sint-Kruis (Brugge)
maandag 18 september 2023

Sanitaire leidingen

Ik ben op zoek naar een loodgieter om een aansluiting aan te leggen voor een wasmachine en eventueel vaatwasmachine. Ik zou ook graag de mogelijkheden bekijken voor de aanleg van vloerverwarming.


Loodgieterij Essen
dinsdag 12 september 2023

Af- en aanvoerbuizen herstellen/vervangen

Appartementsgebouw 5 verdiepingen, 8 app (1968) heeft te kampen met lekken door oude leidingen, vooral afvoer. Maar we willen alles laten controleren en vervangen/herstellen. Iemand ervaring mee? Ervaring met e-pipe? Dank!


Loodgieterij Brussel
zaterdag 26 augustus 2023

Leidingen vernieuwen

Ik ben de eigenaar van een appartement in een 3-appartementsgebouw van 1974 en ik wil graag de leidingen laten vernieuwen.


Loodgieterij Kessel-Lo
zaterdag 26 augustus 2023

Leidingen vervangen + boiler plaatsen

Ik heb iemand doen komen kijken en onze boiler zijn leidingen zijn kapot in badkamer maar de buis van gas laat ook gas door dus dit ook vervangen


Loodgieterij Liedekerke
dinsdag 22 augustus 2023

renovatie leidingen badkamer en keuken.

ik zoek een sanitairman voor het plaatsen van nieuwe leidingen (watertoevoer en afvoer) voor een nieuwe badkamer en keuken. ook nog voor vloerverwarming bij te leggen


Loodgieterij Dormaal
maandag 21 augustus 2023

Boiler en leidingen plaatsen

Nieuwe leidingen en boiler plaatsen in de badkamer


Loodgieterij Erpe-Mere
maandag 14 augustus 2023

Renovatie van leidingen in lood

Onze woning heeft nog loden leidingen, zowel aan als afvoer. Deze zouden we graag vervangen.


Loodgieterij Gent
donderdag 10 augustus 2023

Vervangen leidingen toilet

Ik zoek een bedrijf om de leidingen van en naar het toilet te vervangen


Loodgieterij Aarschot
woensdag 02 augustus 2023

Vernieuwen van alle leidingen + gasketel

Renovatie: nieuwe water en gasleidingen, gasketel, ventilatie


Loodgieterij Rotselaar
Offertes aanvragen