Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Leidingen Buizen

Sanitaire leidingen

Verstopte leiding of wil je een nieuwe gastoevoer aanleggen? Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit je regio.

Leidingen leggen

Leidingen zijn de onzichtbare kracht in je huis. Mooi verwerkt in de muren en vloeren van je woning brengen ze het water of aardgas waar het moet zijn. Ben je op zoek naar een professionele loodgieter of installateur om je te helpen? Vraag gratis een offerte aan bij een erkende vakman uit je regio om snel enkele prijzen te vergelijken.

Gastoevoer

Installatie

Stel je voor: je hebt net een huis gekocht en daar staat die cv-ketel ... op de meest idiote plek die je je kan voorstellen. Er zit dan niets anders op dan de ketel te verplaatsen of de leidingen te verleggen. In principe mag je dit zelf doen, maar gas is gevaarlijk en zonder kennis begin je er beter niet aan.

Aardgas is ontvlambaar, dus gelden er strenge veiligheidsvoorschriften voor de buizen, verbindingsstukken en stopkranen. Wil je toch wat kosten drukken, dan kan je eventueel zelf materiaal aankopen.

Ben je op zoek naar iemand om je te helpen bij het verleggen of verlengen van een gastoevoer? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Controle

Gasinstallaties moeten altijd worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed is aangesloten. Een keurder komt langs om de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat te onderzoeken op lekken. Na de keuring krijgt je een verslag. Vooral voor nieuwe installaties is dit belangrijk, want zonder zo'n verslag mag je installatie niet op het gasnet worden aangesloten.

Loodgieter leidingen
Loodgieter gasmeter

Afvoerbuizen

Het (afval)water in je huis wordt afgevoerd via sanitaire buizen. Ze lopen doorheen je woning en brengen het afvalwater richting de afvoerput. Heb je een riolering in je straat lopen? Dan moet je jouw afvoer daar verplicht op aansluiten. Meer info lees je op deze pagina.

Prijs om leidingen te leggen?

De lengte van de leiding speelt - uiteraard - een grote rol bij de berekening van de kostprijs. Andere factoren zijn het materiaal dat je wenst en of de vloer/ ruimte al dan niet klaar ligt om te werken. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Opdracht Richtprijs
Koperen gasleiding (per meter) € 7
Flexibele gasleiding (per meter) € 3 - € 8
Waterleiding € 100 - € 600

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten sanitaire leidingen

dinsdag 16 mei 2023

Waterleiding aanleggen

Watertoevoer voor wasmachine aanleggen. Leidingen nakijken. Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Lanaken
maandag 15 mei 2023

Waterleidingen aanleggen

Er moeten 2x koud water aan en afvoer maken. Vetafscheider aansluiten boven gronds onder de spoeltafel. Electrische boiler installatie, voor warm water.


Loodgieterij Brugge
dinsdag 09 mei 2023

Loodgieter gezocht voor aansluiting waterleiding

Wij zoeken een loodgieter die in de kelder van ons appartementsgebouw onze 2 waterleidingen aan elkaar kan koppelen.


Loodgieterij Brussel
donderdag 04 mei 2023

Riolering leggen beginfase

Graag zou ik mijn leidingen samen met een vakman willen leggen. Dit enkel voor de riolering.


Loodgieterij Geel
woensdag 26 april 2023

Verleggen (water en gas) leidingen badkamer en keuken

Inkorten gasleiding in keuken Verleggen waterleiding in keuken Verleggen waterleiding in badkamer Aansluiten waterleiding in badkamer op boiler.


Loodgieterij Gent
woensdag 19 april 2023

septische put plaatsen; regenpijp aansluiten aan riolering

Septische put: Onder de oprit naast het huis, goed bereikbaar Zie bijlage; huisnummer 60 Nieuwe septische put plaatsen wegens scheiden van riolering: Oprit gedeeltelijk opbreken, betonklinkers recupereren Chape doorbreken Oude afvoerleidingen afkoppelen Septische put plaatsen en nieuwe koppelingen maken Beluchting voorzien indien nodig Nieuwe chape leggen, Klinkers terugleggen Regenpijp: Loopt nu naar leiding gemengd water afvoer Afkoppelen, onder het klinkerpad voor het huis Zie bijlage Onder het tuintje ligt een wachtbuis Nieuwe koppelingen maken; ook aan huisaansluitput


Loodgieterij Turnhout
donderdag 06 april 2023

herstellen fout gelegde afvoerleidingen toiletten

Ik zoek een aannemer om afvoerleidingen van toiletten te herstellen (herleggen). De leidingen liggen momenteel blijkbaar recht op recht op elkaar waardoor er een verstopping ontstaan is in het verlengstuk richting riolering. Hoge druk kan niet gebruikt worden omdat deze gewoon naar de andere toilet verplaatst.


Loodgieterij Ekeren (Antwerpen)
dinsdag 04 april 2023

Waterleiding aanleggen

Leidingen moeten efficienter herlegd worden, er moet ook een doorstromer of boiler komen voor warm water in de badkamer en keuken. Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Liedekerke
maandag 20 maart 2023

Regenwaterpomp werkt niet meer

Regenwaterpomp, in berging geïnstalleerd, geeft geen reactie meer. Condensator bekeken, regenput op verstopping bekeken, niets vreemd te zien. Graag huidige pomp en leidingen bekijken en desnoods pomp vervangen


Loodgieterij Marke (Kortrijk)
dinsdag 14 maart 2023

Aanpassen leidingen + wc blijft lopen

Wij zijn op zoek naar iemand die enkele leidingen kan aanpassen zodat wij een vaatwas kunnen plaatsen in de keuken. In de keuken zijn er twee lavabo’s, waarvan we eigenlijk maar 1 gebruiken. Onder de ongebruikte lavabo zouden wij graag een (smalle) vaatwas plaatsen van 45cm breedte (en de lavabo verwijderen uiteraard). Echter zouden de leidingen hiervoor een klein beetje moeten opschuiven / aangepast worden. Daarnaast blijft onze wc boven lopen. Het lijkt alsof het mechanisme kapot is.


Loodgieterij Melle
Offertes aanvragen