Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Leidingen Buizen

Sanitaire leidingen

Verstopte leiding of wil je een nieuwe gastoevoer aanleggen? Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit je regio.

Leidingen leggen

Leidingen zijn de onzichtbare kracht in je huis. Mooi verwerkt in de muren en vloeren van je woning brengen ze het water of aardgas waar het moet zijn. Ben je op zoek naar een professionele loodgieter of installateur om je te helpen? Vraag gratis een offerte aan bij een erkende vakman uit je regio om snel enkele prijzen te vergelijken.

Gastoevoer

Installatie

Stel je voor: je hebt net een huis gekocht en daar staat die cv-ketel ... op de meest idiote plek die je je kan voorstellen. Er zit dan niets anders op dan de ketel te verplaatsen of de leidingen te verleggen. In principe mag je dit zelf doen, maar gas is gevaarlijk en zonder kennis begin je er beter niet aan.

Aardgas is ontvlambaar, dus gelden er strenge veiligheidsvoorschriften voor de buizen, verbindingsstukken en stopkranen. Wil je toch wat kosten drukken, dan kan je eventueel zelf materiaal aankopen.

Ben je op zoek naar iemand om je te helpen bij het verleggen of verlengen van een gastoevoer? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Controle

Gasinstallaties moeten altijd worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed is aangesloten. Een keurder komt langs om de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat te onderzoeken op lekken. Na de keuring krijgt je een verslag. Vooral voor nieuwe installaties is dit belangrijk, want zonder zo'n verslag mag je installatie niet op het gasnet worden aangesloten.

Loodgieter leidingen
Loodgieter gasmeter

Afvoerbuizen

Het (afval)water in je huis wordt afgevoerd via sanitaire buizen. Ze lopen doorheen je woning en brengen het afvalwater richting de afvoerput. Heb je een riolering in je straat lopen? Dan moet je jouw afvoer daar verplicht op aansluiten. Meer info lees je op deze pagina.

Prijs om leidingen te leggen?

De lengte van de leiding speelt - uiteraard - een grote rol bij de berekening van de kostprijs. Andere factoren zijn het materiaal dat je wenst en of de vloer/ ruimte al dan niet klaar ligt om te werken. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Opdracht Richtprijs
Koperen gasleiding (per meter) € 7
Flexibele gasleiding (per meter) € 3 - € 8
Waterleiding € 100 - € 600

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten sanitaire leidingen

vrijdag 30 september 2022

Boiler vervangen

Momenteel heb ik een oude boiler in een bestaande badkamer. Ik wil deze weg uit de badkamer i.v.m. plaatsbesparing. Ook zou ik graag een prijsopgaaf ontvangen i.v.m. nieuwe electriche boiler op een andere plek te laten plaatsen i.v.m. doortrekken waterleidingen. Vrijstaande woning.


Loodgieterij Lanaken
dinsdag 27 september 2022

Ontstoppen leidingen

De pompbak en vaatwasmachine in de keuken lopen zeer traag door. De leidingen zitten in een kookeiland.


Loodgieterij Antwerpen
vrijdag 23 september 2022

Waterleiding opsplitsen

Ik ben opzoek naar een loodgieter die de hoofdleiding water kan opsplitsen naar 5 aparte leidingen.


Loodgieterij Deurne
vrijdag 23 september 2022

Herplaatsen afvoer achter wc

Lek vastgesteld achter wc door lekdetectie bedrijf. Loodgieter langs geweest, stelde vast dat hier de leidingen best opnieuw geplaatst worden voor verdere problematiek te voorkomen. Bestek laat op zich wachten, huidig lek blijft beneden problemen geven. Dringende aanvraag tot bestek en oplossingen.


Loodgieterij Deurne
vrijdag 23 september 2022

Sanitair plaatsen

Oud bad gaat eruit, alsook oude wc. Dit kunnen we best zelf doen. Is vooral plaatsen nieuw bad en nieuw toilet, en vermoedelijk de muren rond het bad bedekken met iets vochtwerends? Best ook nazicht of de huidige leidingen voldoen...


Loodgieterij Beerlegem
woensdag 21 september 2022

Vervangen radiator leidingen

Wij zijn op zoek naar een loodgieter voor vervanging van al onze radiatorleidingen voor de centrale verwarming.


Loodgieterij Edegem
woensdag 24 augustus 2022

Leidingwerk in badkamer en toilet

Nieuwe wc installeren en leidingen leggen


Loodgieterij Gent
dinsdag 23 augustus 2022

Leggen van leidingen.

Zoek iemand om van een collector buizen te verleggen voor douche, bad, toilet, wasmachine en lavabo.


Loodgieterij Blaasveld
zondag 21 augustus 2022

Waterleiding aanleggen

Herinrichting water bij renovatie. De waterleidingen moeten aangelegd worden voor een WC en badkamer boven en voor de keuken.


Loodgieterij Molenbeersel
donderdag 18 augustus 2022

Gasleidingen vernieuwen

De gasleidingen zouden volledig vernieuwd moeten worden + eventueel plaatsing nieuw gasvuur (kachel). Wegens exuberante factuur zijn we erop uit gekomen dat leidingen niet meer in orde zijn en daardoor er verlies zit op de gas. We moeten deze vernieuwen dus.


Loodgieterij Merelbeke
Offertes aanvragen