Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Leidingen Buizen

Sanitaire leidingen

Sanitaire leidingen

Verstopte leiding of wil je een nieuwe gastoevoer aanleggen? Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit je regio.

Leidingen leggen

Leidingen zijn de onzichtbare kracht in je huis. Mooi verwerkt in de muren en vloeren van je woning brengen ze het water of aardgas waar het moet zijn. Ben je op zoek naar een professionele loodgieter of installateur om je te helpen? Vraag gratis een offerte aan bij een erkende vakman uit je regio om snel enkele prijzen te vergelijken.

Gastoevoer

Installatie

Stel je voor: je hebt net een huis gekocht en daar staat die cv-ketel ... op de meest idiote plek die je je kan voorstellen. Er zit dan niets anders op dan de ketel te verplaatsen of de leidingen te verleggen. In principe mag je dit zelf doen, maar gas is gevaarlijk en zonder kennis begin je er beter niet aan.

Aardgas is ontvlambaar, dus gelden er strenge veiligheidsvoorschriften voor de buizen, verbindingsstukken en stopkranen. Wil je toch wat kosten drukken, dan kan je eventueel zelf materiaal aankopen.

Ben je op zoek naar iemand om je te helpen bij het verleggen of verlengen van een gastoevoer? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Controle

Gasinstallaties moeten altijd worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed is aangesloten. Een keurder komt langs om de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat te onderzoeken op lekken. Na de keuring krijgt je een verslag. Vooral voor nieuwe installaties is dit belangrijk, want zonder zo'n verslag mag je installatie niet op het gasnet worden aangesloten.

Loodgieter leidingen
Loodgieter gasmeter

Afvoerbuizen

Het (afval)water in je huis wordt afgevoerd via sanitaire buizen. Ze lopen doorheen je woning en brengen het afvalwater richting de afvoerput. Heb je een riolering in je straat lopen? Dan moet je jouw afvoer daar verplicht op aansluiten. Meer info lees je op deze pagina.

Prijs om leidingen te leggen?

De lengte van de leiding speelt - uiteraard - een grote rol bij de berekening van de kostprijs. Andere factoren zijn het materiaal dat je wenst en of de vloer/ ruimte al dan niet klaar ligt om te werken. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Opdracht Richtprijs
Koperen gasleiding (per meter) € 7
Flexibele gasleiding (per meter) € 3 - € 8
Waterleiding € 100 - € 600

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten sanitaire leidingen

maandag 18 oktober 2021

Loodgieter nodig voor kleine werkjes

Installatie van 3 wc een lavabo en douche . Aansluiting aan ketel van nieuwe leidingen .


Loodgieterij Gent
zaterdag 09 oktober 2021

Boiler plaatsen

Het gaat over een close-in boiler die onder een kleine spoelbak geplaatst moet worden. Er is elektriciteit en waterleidingen. De spoelbak en kraan staan er dus, we hebben gewoon warm water nodig.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
dinsdag 28 september 2021

Gasleidingen in meerdere appartementen herstellen of vervangen

Fluvius heeft vastgesteld dat er ergens in het gebouw een gaslek is in de leidingen van de bewoners van de tweede verdieping. Er zijn in totaal 3 appartementen in ons gebouw, alle drie van eigenaars die er zelf wonen. Maar de leidingen zijn zodanig oud en overal in de appartementen in- en weggewerkt dat het enorm moeilijk is om deze gewoon te vervangen. Op zoek naar een loodgieter die de beste oplossing kan bieden en dit ook kan uitvoeren.


Loodgieterij Ekeren (Antwerpen)
zaterdag 25 september 2021

Terugslagklep plaatsen in kelder

Wij zijn op zoek naar iemand die een terugslagklep kan plaatsen in onze kelder, de leidingen zelf moeten eventueel ook vervangen worden. Het gaat om de kelder van een rijwoning die dateert van 1905. De afvoerbuizen werden in 2002 volledig vervangen maar blijkbaar werd er toen geen terugslagklep geïnstalleerd waardoor onze kelder bij extreme regenval onder water loopt.


Loodgieterij Hasselt
dinsdag 21 september 2021

Renovatie: sanitair en verwarming uitbreiden + nieuw installeren

Voor een renovatieproject zijn wij op zoek naar iemand die kan sanitair plaatsen. Het gaat over een het plaatsen van leidingen op bestaande leidingstelsel, plaatsen van toilet en het installeren van lavabo en douche. Verder is er een verwarming nodig: vloerverwarming. Het gaat om een uitbreiding 80 m² waar nog niets voorzien in. In het hoofdgebouw moet ook nog verwarming worden voorzien. Plannen van de woning beschikbaar.


Loodgieterij Poperinge
woensdag 08 september 2021

Aanpassen leiding

Aanpassing van bestaande leidingen/aansluiting voor ander sanitair. Douche en toilet.


Loodgieterij Strombeek-Bever
woensdag 08 september 2021

Regenwater aansluiten op wc's

Ik zoek een vakman om mijn regenwater aan te sluiten op mijn twee wc's (op gelijkvloers en op eerste verdieping vlak erboven). Het regenwater is reeds aangesloten op de wasmachine en er is reeds een filtersysteem aanwezig, dus enkel de aansluiting met de wc's moet nog gebeuren. Mogelijks met minimaal breekwerk, omdat we leidingen kunnen laten lopen via onze kruipzolder.


Loodgieterij Sint-Lambrechts-Herk
donderdag 26 augustus 2021

Sluit het oude afvoersysteem af en sluit aan op de stadsleidingen

Sluit het oude afvoersysteem (van het toilet) af en sluit aan op de stadsleidingen. Lengte circa 10 meter richting straat. Fermer l'ancien système d'égouttage (de la toilette) et raccorder au tuyaux de la ville. Longueur d' environ 10 mètres vers la rue.


Loodgieterij Menen
donderdag 19 augustus 2021

Urinoirs verwijderen en leidingen dichtmaken

Urinoirs verwijderen en leidingen dichtmaken in een kantoorgebouw.


Loodgieterij Aartselaar
dinsdag 10 augustus 2021

Lek in gasleiding herstellen

Ik zit met 0.01mbar verlies per seconde in mijn leidingen. Ik zoek een loodgieter om dit te testen en de nodige herstelling te maken.


Loodgieterij Antwerpen
donderdag 05 augustus 2021

Leidingen herstellen of vervangen

Ik zit met een lek in mijn buizen. Ik weet niet of de leidingen opnieuw moeten worden aangelegd of het probleem lokaal kan worden geregeld. Het huis werd in 1991 gebouwd, maar achteraf werd ook nog bijgebouwd en veranderd.


Loodgieterij Zichem
dinsdag 03 augustus 2021

Plaatsen van CV installatie in appartement

Gasleidingen vanuit de gasmeter in kelder naar 1ste en 2de verdieping en plaatsen van 2 condensketels op elke verdieping. Verder moeten er ook nog waterleidingen en radiatoren op de tweede verdieping komen.


Loodgieterij Gent
woensdag 14 juli 2021

Waterleiding vervangen en uitbreiden

Nieuwe waterleidingen leggen voor aansluiting nieuwe badkamer. Van beneden naar de nieuwe badkamer op eerste verdieping trekken. Leidingen via de kelder vervangen. Aansluiting aan stadsriolering moet nog gebeuren.


Loodgieterij Kessel-Lo
donderdag 08 juli 2021

Leidingen trekken en wc plaatsen

Op mijn eerste verdiep heb ik twee oude "inbouwkasten" naast elkaar. Hier zou ik de muur tussen uit willen halen, zodat ik hier één toilet van kan maken met lavabo.


Loodgieterij Bocholt
woensdag 23 juni 2021

Diverse loodgieters werken

Wij hebben een huis gekocht in september 2020. Er zouden verschillende nog ijzeren waterleidingen vervangen moeten worden en we willen graag een bad in de badkamer. Hiervoor moeten ook nog alle leidingen worden aangelegd.


Loodgieterij Neerpelt
zondag 20 juni 2021

Sleuven voor gasleiding slijpen in beton

In kader van mijn verbouwproject moeten er nieuwe gas en CV leidingen gelegd worden. Bedoeling is om deze leidingen in de vloer in te werken. Onder de bestaande tegelvloer ligt er onmiddellijk beton, om die reden zoek ik naar een firma die de sleuven zou kunnen slijpen. Gasleiding komt er van ketel tot radiator op het gelijkvloers. In totaal ongeveer 10.5 meter aan sleuf te slijpen voor 2 leidingen, samen ongeveer 30 centimeter breed en 12 centimeter diep.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
donderdag 17 juni 2021

Aanpassen leidingwerk sanitair

We hebben onlangs ons huis uitgebreid en willen nu de laatste stap in onze verbouwingen doen. Onze oude slaapkamer en badkamer (die zich allebei op het gelijkvloers bevinden vlak naast CV-kot) worden respectievelijk badkamer en wasplaats. Er moeten dus nieuwe leidingen/afvoer gelegd worden en ons sanitair dient nadien weer aangesloten te worden. Daarnaast hadden we ook graag een wastafel aangesloten in onze WC. De leidingen komen in een valse muur. Tot slot willen we ook nog even de mogelijkheid bekijken om een buitenkraantje te plaatsen. Ook zou er nog ventilatie in de badkamer voorzien moeten worden.


Loodgieterij Nijlen
woensdag 02 juni 2021

Aansluiten leidingwerk regenwaterputten

Ik zoek een loodgieter die mijn 2 (onderling verbonden) regenputten van 2 x 3000 l kan aansluiten. Enerzijds dienen aansluitingen vanaf het tuinhuis (op afstand 4m) en de dakgoot (afst. 3m) te worden voorzien. Verder ook leidingen naar de woning thv waskot om aansluiting voor onze wasmachine en wc beneden uit te voeren. Ook een buitenkraantje is gewenst.


Loodgieterij Hoboken (Antwerpen)
maandag 31 mei 2021

Systematisch verstopte afvoer vervangen in badkamer/ keuken

De afvoer van bad, lavabo en keuken is vaak verstopt. Er is een soort collector aan het toilet (kleine ruimte, +/- 1m²) waar je in principe de leidingen kan bereiken maar die collector is niet open te krijgen. De vijzen zijn geblokkeerd en we krijgen die niet los. Waarschijnlijk zal dit moeten opengebroken en ofwel de leidingen vervangen of heel het collectorsysteem vervangen.


Loodgieterij Halle
donderdag 27 mei 2021

Leidingen verleggen

Het verplaatsen van gas, water en afvoer leiding voor keuken renovatie. De verplaatsing is maar 30cm voor iedere aansluiting.


Loodgieterij Vosselaar
dinsdag 25 mei 2021

hemelwaterinstallatie aansluiten

In ons huis ligt een hemelwaterput met leidingen naar de kelder. Uitgaand zijn er al leidingen naar de tuin aanwezig. Er is nog geen pompsysteem aanwezig en interne aftakkingen naar toilet, etc zijn er ook nog niet. Tevens moet een pomp worden vervangen die het water van de overloop van de regenwaterput wegpompt.


Loodgieterij Schoten
maandag 24 mei 2021

Leggen water- en afvoer leidingen

De badkamer (inloopdouche, lavabo) zou verplaatst moeten worden en er zou een aparte toiletruimte komen. Hiervoor moeten de nodige water- en afvoerleidingen gelegd worden. De toiletruimte bedraagt 1,60 m op 1m. De badkamer ruimte bedraagt 90 cm op 110 cm (l-vorm) en 2,60 m op 2,20 m.


Loodgieterij Smetlede
donderdag 13 mei 2021

Leidingen leggen

Ik zou graag in mijn 2 appartementen leidingen laten plaatsen Wij hebben 3 app en in 1 app wil ik nieuwe cv ketel, nieuwe chauffage,... Dit is ongeveer 105m² Op het gelijkvloers (ruwbouw) daar moeten alle leidingen gezet worden. 45m²


Loodgieterij Sint-Truiden
Offertes aanvragen