Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Verlichting aansluiten

Verlichting aansluiten

De juiste verlichting kan je woning transformeren en een heerlijke rust over je huis laten neerdalen. Casius gidst je langs info, prijslijsten en brengt je in contact met de erkende vakmensen uit je regio.

Verlichting aansluiten?

De wereld van verlichting heeft de laatste jaren een gigantische verandering doorgemaakt. Gloeilampen zijn nagenoeg verdwenen terwijl spaar- en ledlampen de nieuwe norm zijn. Naast de technologische evolutie gebruiken we licht op een andere manier gaan gebruiken. Functionele verlichting vullen we aan met accenten en sfeerverlichting.

Op zoek naar een vakman om je te helpen met jouw project? Vraag gratis offertes aan en ontdek de beste prijzen uit je regio.

Soorten lampen

LED lampen

Je kan eigenlijk niet meer om ledlampen heen. Ze zijn veel zuiniger, produceren amper warmte, zijn dankzij hun compacte vorm gemakkelijk te plaatsen en gaan met een beetje geluk je hele leven mee. Door et kille licht dat ze uitstraalden waren ze lang niet populair. Intussen is dit euvel verholpen en vind je een groot assortiment ledlampen met een heel warme kleur.

TL-lamp

Ook de overbekende tl-lampen zijn de laatste jaren geëvolueerd. Hoger rendement, energiezuiniger en smaller zodat ze beter passen bij modern design.

Wie voor tl-lampen gaat, gebruikt die best in een ruimte waar het licht een tijd aan moet blijven. De lamp onmiddellijk uitschakelen nadat je ze aanlegt, zorgt ervoor dat ze veel sneller verslijt.

Spaarlamp

Net als ledlampen verbruiken spaarlampen een pak minder stroom dan een traditionele lamp. Bovendien schijnen ze een heel warm licht uit. Het is dus niet verwonderlijk dat spaarlampen geweldig populair zijn. Net als bij tl-lampen moet je ook hier gaan opletten dat je een spaarlamp in een ruimte of plek zet waar het licht een tijd aan moet blijven. 

Zoek je goede solar tuinverlichting?

Solar verlichting is handig en sfeervol in elke tuin. Omdat de verlichting zelf zijn energie uit de zon haalt, dien je geen kabels te voorzien. Het is dus tuinverlichting die je snel, makkelijk en gelijk waar kan plaatsen. Maar vaak valt het resultaat tegen: de lichtsterkte is te gering en de kwaliteit laat te wensen over. Wij geven je graag enkel tips om goede solar tuinverlichting te kopen.

Waar op letten bij solar verlichting?

1. Koop niet de goedkoopste verlichting

Het is aanlokkelijk, maar het resultaat vaak bedroevend. Een goede verlichting op zonne-energie kost wat meer, maar daar krijg je veel tuinplezier voor in de plaats, zonder dat je elektriciteitsrekening stijgt.

2. Ga voor tuinverlichting met een batterij en een groter zonnepaneel

Zorg ook dat het zonnepaneeltje een groot deel van de dag zonlicht ontvangt. De plaatsing is dus enorm belangrijk.

3. Wees realistisch over solar verlichting

Wil je verlichting plaatsen die veel licht geeft, dan is een verlichting die aangesloten is op het elektriciteitsnet de enige goede optie. Verlichting op zonne-energie is ideaal als sfeerverlichting, maar dient niet om heel je tuin te verlichten. 

Tuinverlichting
Goede solar tuinverlichting

Check de 'Lumen' voor de lichtsterkte!

Vroeger werd de lichtsterkte van lampen vooral uitgedrukt in wattage (Watt). Hoe meer elektriciteit de lamp verbruikte, hoe 'zwaarder' de lamp en hoe meer lichtopbrengst er was. Met de komst van led-verlichting is lumen de manier om de lichtsterkte van een lichtbron te vergelijken. De wattages van een led lamp zijn zo laag, dat zij geen indicatie meer geven over de lichtsterkte. Hoe meer lumen een lamp heeft, hoe meer licht ze geeft. Dit kan je duidelijk zien in onderstaande tabel.

Tip! Merk ook het grote verschil op tussen het verbruik van een gloeilamp en dat van een ledlamp. Zo zie je meteen dat je véél kan besparen door gloeilampen te vervangen door ledlampen.

Tabel: Lumen vergelijken met het Wattage

220 lumen 400 lumen 700 lumen 900 lumen
Gloeilamp 25 Watt 40W 60W 75W
Halogeenlamp 18 Watt 28W 42W 53W
Spaarlamp 6 Watt 9W 12W 15W
Ledlamp 4 Watt 6W 10W 13W

Wat is de prijs voor het aansluiten van verlichting?

De prijs van verlichting aansluiten kan gigantisch variëren. Je kan ledlampen kopen aan € 1, maar je kan er evengoed € 30 per stuk aanhangen. De kwaliteit van de lamp, het merk, al dan niet dimbaar licht, ... Het zijn allemaal factoren die de prijs sterk beïnvloeden.

Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw project en wil je graag wat prijzen vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Is noodverlichting verplicht?

Een belangrijk onderdeel van de verlichting is ook de noodverlichting. Enkel in een eengezinswoning is het niet verplicht om noodverlichting te plaatsen. In alle andere gebouwen wel. Het is dus in veel gevallen noodzakelijk dat de noodverlichting correct en vakkundig geïnstalleerd wordt. Zo moet noodverlichting geplaatst worden bij evacuatiewegen, vluchtterrassen, liftkooien en overlopen. Neem zeker geen risico met vaak levensbelangrijke noodverlichting. Neem daarom zeker een vakman onder de arm. 

Bij Casius brengen we je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakbedrijven uit jouw buurt. 

Welke verlichting in slaapkamer?

Steeds meer mensen gebruiken de slaapkamer meer dan enkel voor te slapen. Nog een paar series binge-watchen of een goed boek lezen: bij veel mensen is het dagelijkse prik. Een slaapkamer wordt daardoor meer een meer een extra gezellige ruimte in de woning. Passende slaapkamerverlichting hoort daar natuurlijk ook bij. 

Als je rekening houdt met deze tips wordt de verlichting van je slaapkamer top!

Goede basisverlichting Zorg altijd voor een goede basisverlichting in je slaapkamer. Dat is verlichting die de hele ruimte gelijkmatig vooziet van voldoende licht.
Leeslampje naast het bed Een leeslampje plaats je ideaal naast je bed (nachtkastje) of aan de muur. Hang deze verlichting wel op de juiste hoogt. Lees je graag al liggend, of zit je rechtop?
Dimmer Met een dimmer kan je de basisverlichting inzetten voor extra sfeer. Op zich is de basisverlichting functioneel, maar met een dimmer heb je alle tools in handen om extra sfeer in je slaapkamer te brengen.
Kastverlichting De meest handige verlichting is misschien wel kastverlichting. Zeker als je vroeger moet opstaan als je partner is het handig dat je niet de grote lichten moet aansteken en de kastverlichting voldoende is om je kleren te vinden.
Leds achter de televisie Kijk je tv in de slaapkamer? Het is vermoeiend voor je ogen dat je in een hele donkere kamer naar televisie kijkt. Zorg dat je sfeerverlichting aanzet of plaats ledverlichting achter het toestel.

Offertes verlichting aansluiten

Soortgelijke opdrachten voor verlichting

maandag 23 januari 2023

Stopcontacten plaatsen

In mijn kelderberging is er geen stopcontact. Er is wel electriciteit voor verlichting.


Elektriciteit Zwijnaarde
donderdag 19 januari 2023

Elektriciteitswerken

Het plaatsen van een nieuwe verlichtingarmatuur in de garage. Is nu met TL verlichting, maar werkt niet meer.


Elektriciteit Grembergen
maandag 16 januari 2023

Elektrische installatie aanpassen

Er moeten wat problemen met de inspectie worden opgelost. Ook in onze bestaande ruimtes willen we LED-verlichting plaatsen.


Elektriciteit Kessel-Lo
zaterdag 14 januari 2023

Kleine elektriciteitswerken

Plaatsing van 4 plafond verlichtingen in 2 slaapkamers, eetkamer en living.


Elektriciteit Gent
donderdag 29 december 2022

Buitenverlichting + stopcontact

2 buitenverlichting en 1 buitenstopcontact plaatsen


Elektriciteit Begijnendijk
dinsdag 27 december 2022

Elektriciteit herstellen

In een appartement van ca. 10 jaar oud, springt steeds de zekering van alle verlichting die uit plafond komt. Kapotte zekering? Waterinsijpeling in lamp die op terras hangt? Andere oorzaak?


Elektriciteit Gent
Gratis offertes aanvragen