Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
dakshingles

Dakshingles plaatsen

Dakshingles laten leggen? Voor- en nadelen, de verschillende soorten en de kostprijs van deze dakbedekking vind je hier

Dakshingles laten leggen?

Shingles dakbedekking is een materiaal dat vaak gebruikt wordt om platte of licht hellende daken mee te bezetten. Het dak van een tuinhuis, blokhut of veranda is populair om dakshingles op te plaatsen. De eerste varianten van shingles bestonden uit asbest. De dakshingles die nu worden gebruikt bestaan voornamelijk uit bitumen en kunststof, maar ook houten shingles worden steeds meer geplaatst.

Welke soorten shingles zijn er?

Weet je niet welke dakshingles je moet kopen? Je kan onderscheid maken tussen 3 soorten shingles: rechthoekige shingles, zeshoekige shingles en beverstaartvormige shingles. De oppervlakte en hellingsgraad van het dak bepalen welk type shingles jij best kiest.

Dakshingles zijn ook in verschillende kleuren te verkrijgen: zwart, grijs, oranje, rood en zelf in het blauw. De standaard dakshingles vind je bij de Makro, Gamma of Hubo. Een kwalitatieve variant vind je bij een groothandel voor de bouwsector.

De voor- en nadelen van dakshingles

De voordelen van shingles dakbedekking

  • De prijs-kwaliteit is top. In vergelijking met bijvoorbeeld dakpannen of leien zijn shingles zeer goedkoop. Je kan dus gemakkelijk grotere oppervlaktes bedekken zonder onmiddellijk veel geld te moeten voorzien. Een shingles dakbedekking is ook onderhoudsvriendelijk. Eens alles is gemonteerd, heb je er weinig werk aan.
  • Shingles zijn multifunctioneel. Je kan ze op zowel platte als hellende daken leggen. Je kan ze zelf gebruiken als gevelbekleding.
  • Goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Er is ook sprake van een geluidswerende functie bij zware hagel of regenval.
  • Relatief makkelijk te monteren. Een goede klusser zou geen moeite moeten hebben om dakshingles efficiënt en correct te plaatsen.

De nadelen van shingles dakbedekking

  • De levensduur van dakshingles is beperkt.  Gemiddeld gaan shingles ongeveer 20 jaar mee. Het spreekt voor zich dat shingles van een betere kwaliteit ook langer meegaan de goedkopere variant.
daksginles hellend dak

Dakshingles zelf leggen of laten plaatsen?

De shingles van een dak vervangen is niet de moeilijkste klus. Ben je van nature geen handige harry? Dan laat je deze opdracht beter meteen doen door een goede klusjesman of een dakwerker. Dit zal je tijd, geld en voornamelijk frustraties besparen.

Dakshingles prijs per m²

Wat zijn de kosten om dakshingles te leggen? Het uurloon van de dakdekker en de kwaliteit van de shingles bepalen de kostprijs. Dakshingles plaatsen kost gemiddeld 15 à 25 euro per vierkante meter.

Offertes dakshingles aanvragen

Vergelijk en bespaar! Via Casius bezorgen we je 3 gratis prijsoffertes voor jouw bouw- of renovatiewerken. Op deze manier kies jij altijd de beste prijsofferte voor jouw werkzaamheden.

Offertes dakshingles aanvragen