Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Je dak laten bezetten met dakpannen?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier.

De verschillende soorten dakpannen

Dakpannen kan je in twee groepen onderverdelen: keramische en betonnen dakpannen. Beide types hebben enkele opvallende voordelen, maar ook wat mindere punten. Een overzicht.

Keramische dakpannen

... bestaan uit klei en heel vaak komt die klei uit onze Belgische rivieren. Het aanbod aan kleuren is uitgebreid. Nadeel is dat je beperkt bent op vlak van afmetingen. Standaard afmetingen zijn de norm, dus je moet soms wat rekenen en schuiven wanneer je een onregelmatig dak hebt.

Een keramische dakpan is duurder dan de betonnen dakpan maar gaat een stuk langer mee. Bovendien kan je bij deze dakpannen ook kiezen voor een glazuurlaag. Deze laag beschermt je dak en verlengt de levensduur met een jaar of tien

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan de keramische variant. Bovendien worden ze gemaakt uit cement dat wordt uitgehard, waardoor ze recycleerbaar zijn. Dakpannen uit beton kan je heel snel plaatsen. Snelle installatie betekent minder werkuren, wat de goedkopere prijs verklaart. Net zoals bij de keramische pannen is het aan te raden om een beschermlaag op de dakpannen aan te brengen om de levensduur te verlengen.

Wat kost een nieuw pannendak?

De prijs voor het plaatsen van nieuwe dakpannen hangt van een aantal factoren af. Het materiaal, het aantal vierkante meter en het uurloon van de dakwerker. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten.

Soort dakpan Richtprijs pannendak per m2 (inclusief materiaal en montage) Levensduur
Keramische dakpannen € 35 - € 55 Minmaal 50 jaar
Betonnen dakpannen € 25 - € 40 Minimaal 25 jaar

Tip: Bespaar door een aantal prijsoffertes te vergelijken!

Offertes dakwerken aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Offertes aanvragen