Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinhuis plaatsen

Een tuinhuis? 100% handig en fun!

Een tuinhuis? 100% handig en fun!

Tijd voor een nieuw tuinhuis of is je oude tuinhuisje aan een opknapbeurt toe? Casius bezorgt je alles wat je nodig hebt voor jouw super handige tuinhuisje!

Veel soorten tuinhuizen

Tuinhuizen: voor elk wat wils!

Een tuinhuisje heeft zoveel troeven: als extra bergplaats (voor de tuinspullen), maar ook als fun-ruimte! Het kan perfect zijn voor een zomerse zithoek of zelfs een thuis bieden aan een volledige buitenkeuken. Sommige doen dienst als garage en hoeveel carports zijn er niet die aan het tuinhuis grenzen? Ook zijn er tuinhuisjes met een hellend of een plat dak en met diverse soorten dakbedekking, denk maar aan shingles, golfplaten, bitumen, ... 

Wie een tuinhuis wil kopen heeft keuze uit een groot assortiment van producten. Je hebt tuinhuisjes in hout, tuinhuisjes in metaal, maar ook exemplaren in kunststof of zelfs gemetselde tuinhuizen. 

Zoek je advies voor het kopen van een tuinhuis?

Wij brengen je snel en vrijblijvend in contact met ervaren professionals uit jouw buurt. Zij maken je een gratis een offerte en zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste deal sluiten.

Houten tuinhuis

Hout is en blijft een van de populairste materialen voor de constructie van een tuinhuis. Het is een relatief goedkope grondstof en je hebt een ruime keuze aan verschillende houtsoorten die allemaal garant staan voor een aangename uitstraling. Enige probleem bij hout: de levensduur korter is dan bij andere materialen.

Kunststoffen tuinhuis

Een tuinhuisje in kunststof is net zoals een houten tuinhuis een duurzame optie. Het grote voordeel van kunststof is dat je er amper onderhoudswerk aan hebt. Bovendien is kunststof recycleerbaar, dus in theorie kan dit een milieuvriendelijke stof zijn. Duurzaam, stevig en populair, dat betekent een iets hogere kostprijs.

Metalen tuinhuis

Een blik naar de kostprijs vertelt je onmiddellijk waarom metalen tuinhuizen zo populair zijn. Ze zijn een stuk goedkoper dan de tuinhuizen uit hout of kunststof. Een ander pluspunt is het onderhoudsvrije karakter.

Er zijn natuurlijk ook minpunten. Metalen tuinhuizen scoren iets slechter qua kwaliteit en bij regenval is er nogal wat lawaai. Regen bezorgt trouwens meer dan enkel lawaaihinder, want na verloop van tijd kan een metalen tuinhuisje gaan roesten.

Tuinhuis op maat

Ben je op zoek naar een tuinhuis dat helemaal naar jouw wensen is ontworpen? Dan zijn tuinhuizen op maat jouw ding. Jij kiest het materiaal, de afmetingen, de vorm en de afwerking. De verstandige lezer begrijpt dat de kosten voor een op maat gemaakt tuinhuis hoger zullen zijn dan voor een prefab blokhut. De prijs voor maatwerk hangt sterk af van het gebruikte materiaal en de gewenste afmetingen.

Hoeveel kost een tuinhuis?

De kostprijs van een tuinhuis is afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Hou ook rekening met de kostprijs voor de installatie van de blokhut. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor het zetten van een nieuw tuinhuis. 

Type tuinhuis Richtprijs inclusief montage
Houten tuinhuis € 950 - € 5.000
Metalen tuinhuis € 700 - € 3.000
Tuinhuis van kunststof € 1.250 - € 4.000
Tuinhuis op maat € 2.000 - € 15.000
Tuinhuisje

Gratis offertes aanvragen

Makro Logo 2011 RGB

Makro tuinhuis?

Nog niet beslist welk tuinhuis je wil? Bij Makro heb je keuze uit meer dan 200 verschillende modellen. Onze erkende vakmannen van het Casius-netwerk staan in voor de correcte en professionele montage van de blokhutten.

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Recente opdrachten

zaterdag 11 december 2021

Afbraak van kunststof tuinhuisje

Kunststof Tuinhuisje afbreken omdat wij gaan verhuizen en daarom moet die weg. Het is 1.72 op 2.55cm met een betonnen ondergrond.


Andere / klussen Genk
donderdag 09 december 2021

Regulariseren van een niet-vergunde garage

Ons huis is vergund in 2009 voor een woning met carport en tuinhuisje. De vorige eigenaar heeft immers een garage bijgebouwd in 2011 of 2012 van +- 60 m². Wij hebben dit huis gekocht in 2019 en er werden geen bouwovertredingen vastgesteld. Tot nu, omdat ik aan de stad gevraagd heb of ik een escaperoom mag bouwen in mijn garage. De garage blijkt niet vergund te zijn. Ik dien dit dus te regulariseren en een omgevingsvergunning aan te vragen voor de commerciële activiteit die ik wens uit te voeren in mijn garage.


Bouwtekening en ontwerp Oudenaarde
vrijdag 27 augustus 2021

Blokhut plaatsen op terrastegels

Ik wil graag mijn tuinhuisje laten plaatsen. Het betreft een type in PVC Cottage 315x239 of 355x315 Er is zopas een chape gelegd en hierop komen nog tegels.


Tuinaanleg en -onderhoud Burcht
Offertes aanvragen