Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Blokhut Tuinhuis hout

Tuinhuis plaatsen

Tuinhuis plaatsen

Tijd om een nieuw tuinhuis te laten plaatsen? Is het oude tuinhuis aan een opknapbeurt toe? Casius bezorgt je alles wat je nodig hebt voor jouw blokhut.

Soorten tuinhuizen

Houten tuinhuis

Hout is en blijft een van de populairste materialen voor de constructie van een tuinhuis. Het is een relatief goedkope grondstof en je hebt een ruime keuze aan verschillende houtsoorten die allemaal garant staan voor een aangename uitstraling. Enige probleem bij hout: de levensduur korter is dan bij andere materialen.

Kunststoffen tuinhuis

Een tuinhuis in kunststof is net zoals een houten tuinhuis een duurzame optie. Het grote voordeel van kunststof is dat je er amper onderhoudswerk aan hebt. Bovendien is kunststof recycleerbaar, dus in theorie kan dit een milieuvriendelijke stof zijn. Duurzaam, stevig en populair, dat betekent een iets hogere kostprijs.

Metalen tuinhuis

Een blik naar de kostprijs vertelt je onmiddellijk waarom metalen tuinhuizen zo populair zijn. Ze zijn een stuk goedkoper dan de tuinhuizen uit hout of kunststof. Een ander pluspunt is het onderhoudsvrije karakter.

Er zijn natuurlijk ook minpunten. Metalen tuinhuizen scoren iets slechter qua kwaliteit en bij regenval is er nogal wat lawaai. Regen bezorgt trouwens meer dan enkel lawaaihinder, want na verloop van tijd kan een metalen tuinhuis gaan roesten.

Tuinhuis op maat

Ben je op zoek naar een tuinhuis dat helemaal naar jouw wensen is ontworpen? Dan zijn tuinhuizen op maat jouw ding. Jij kiest het materiaal, de afmetingen, de vorm en de afwerking. De verstandige lezer begrijpt dat de kosten voor een op maat gemaakt tuinhuis hoger zullen zijn dan voor een prefab blokhut. De prijs voor maatwerk hangt sterk af van het gebruikte materiaal en de gewenste afmetingen.

Hoeveel kost een tuinhuis plaatsen?

De kostprijs voor het plaatsen van een tuinhuis is afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Hou ook rekening met de kostprijs voor de installatie van de blokhut. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor het zetten van een nieuw tuinhuis. 

Type tuinhuis Richtprijs inclusief montage
Houten tuinhuis € 950 - € 5.000
Metalen tuinhuis € 700 - € 3.000
Tuinhuis van kunststof € 1.250 - € 4.000
Tuinhuis op maat € 2.000 - € 15.000

Gratis offertes aanvragen

Makro Logo 2011 RGB

Makro tuinhuis?

Nog niet beslist welk tuinhuis je wil? Bij Makro heb je keuze uit meer dan 200 verschillende modellen. Onze erkende vakmannen van het Casius-netwerk staan in voor de correcte en professionele montage van de blokhutten.

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Recente opdrachten tuinhuis plaatsen

dinsdag 19 oktober 2021

Plaatsen tuinhuis Cube van Makro met ondergrond

Graag willen wij het tuinhuis cube 300x200 cm laten plaatsen door jullie diensten. Opgepast: Dit werk dient te gebeuren op 5 percelen, wij zouden dus 5 stuks aankopen om in dezelfde wijk te zetten. Er dient onder het tuinhuis ook een klinkerverharding in betondallen 30x30x3cm op onderfundering stablisé (3x2m) voorzien te worden. Is het mogeljk om ons de prijs te bezorgen (liefst apart) voor: 1) Plaatsing ondervloer 15cm + betondallen 30x30x3cm 2) Montage tuinhuis 3) Behandelen tuinhuis met aangepaste beits


Garage en carport Denderleeuw
woensdag 13 oktober 2021

Tuinhuis Makro monteren, behandelen en elektriciteit aanleggen

We zoeken iemand om het Tuinhuis Lounge 295 x 295 cm stalen dak met anti-condensdoek te plaatsen alsook volledig te behandelen. Optioneel zou het ook handig zijn als iemand in het tuinhuis de elektricteitskabels kan aanleggen voor 2 stopcontacten en een licht. De wachtbuizen zijn er al.


Garage en carport Aalst
vrijdag 08 oktober 2021

Plaatsen tuinhuis inclusief fundering

Plaatsen van metalen tuinhuis van 3x3m alsook het leggen van de fundering. Daarnaast moeten ook de dakgoten gemonteerd worden.


Garage en carport Bertem
vrijdag 08 oktober 2021

Montage en verharding voorstellen voor Cube

Graag willen we ons tuinhuis Cube 300 x 300cm laten plaatsen. Graag ook een betonnen ondergrond voorzien.


Garage en carport Langdorp
donderdag 07 oktober 2021

Tuinhuis cube plaatsen

Wij hadden graag tuinhuis in hout 4 op 3 ongeveer Moet strak zijn. En geïmpregneerd hout zijn. Zeker betonplaat. (evt ook vloer)


Garage en carport Adegem
zaterdag 02 oktober 2021

Monteren metalen tuinhuis

Graag willen wij een metalen tuinhuis Regent laten plaatsen. We twijfelen wel nog qua afmetingen: ofwel: 300 x 366 x 206 cm, ofwel: 600 x 300 x 230 cm Ook dient er nog een betonnen ondergrond te worden voorzien (ifv uiteindelijke afmetingen) - door vakman, of door onszelf - inplanting is makkelijk toegankelijk.


Garage en carport Blankenberge
zondag 26 september 2021

Tuinhuis Lounge plaatsen inclusief betonnen ondergrond

Graag wil ik het tuinhuis Lounge van 295x295 laten plaatsen. Ook de betonnen vloer moet nog gegoten worden, tevens wil ik even vermelden dat er reeds een overkapping staat (op een betonnen vloer) waar de nieuwe tegenaan moet geplaatst worden.


Garage en carport Schulen
zaterdag 25 september 2021

Tuinhuis plaatsen

Graag willen wij onze tuinhuis cottage 295*385 van Makro laten plaatsen. De installatie en dakgoten incl. Volgende week wordt hij geleverd, 4 oktober normaal gezien.


Garage en carport Adegem
zaterdag 25 september 2021

Tuinhuis plaatsen inclusief extensie

Graag willen we ons tuinhuis (Cube 500 x 320 cm + extensie 400cm) dat we via Makro aanschaffen laten monteren.


Garage en carport Werchter
donderdag 23 september 2021

Tuinhuis Plaatsen

Graag willen wij ons tuinhuis laten plaatsen. Er zal een bestaande betonnen ondergrond zijn, die meteen ook de grond van het tuinhuis zal zijn. Rond alle zijden is er extra beton over/buitenrand. Graag alles inbegrepen, ook dakgoten. Excl grond.


Garage en carport Middelkerke
zaterdag 18 september 2021

Plaatsen PVC tuinhuis

Wij wensen tuinhuis Cottage (PVC) aan te schaffen en zoeken een specialist om deze te monteren. Er is reeds een plateau van klinkers voorzien met afmetingen 500 x 500 cm. Volgend de montagetekening te raadplegen via de website van Makro, zou dit groot genoeg moeten zijn voor de plaatsing, hoewel de beschrijving een andere maat aangeeft, dus vooraf zeker af te stemmen met de plaatser.


Garage en carport Rillaar
vrijdag 17 september 2021

Metalen tuinhuis monteren op kiezels

Graag willen wij onze metalen tuinhuis (Regent 300 x 292 x 206 cm zwart) laten plaatsen. De vloer is kiezel dus er moet geen vloer worden voorzien


Garage en carport Genk
donderdag 16 september 2021

Tuinhuis Makro plaatsen inclusief ondergrond

Vakman gezocht voor het plaatsen van een betonnen ondergronden het ineenzetten van een tuinhuis van 1m78 op 2 meter. Het gaat om een metalen hut met naam GEYZ.


Garage en carport Deurne
donderdag 09 september 2021

Tuinhuis Makro plaatsen inclusief vloer

Ik zou graag een tuinhuis Lounge 385 x 295 van Makro laten plaatsen. Installatie inclusief houten vloer en dakgoten.


Garage en carport Sint-Gillis-bij-Dendermonde
woensdag 08 september 2021

Metalen tuinhuis plaatsen

Graag zouden wij ons metaal tuinhuis dat vandaag geleverd is door jullie in elkaar laten zetten.


Garage en carport Beerse
Offertes aanvragen