Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinhuis laten plaatsen

Een tuinhuisje? 100% handig en fun!

Tijd voor een nieuw tuinhuis of is je oude tuinhuisje aan een opknapbeurt toe? Casius helpt je graag vooruit!

Veel soorten tuinhuizen

Tuinhuizen: voor elk wat wils!

Een tuinhuisje heeft zoveel troeven: als extra bergplaats (voor de tuinspullen), maar ook als fun-ruimte! Het kan perfect zijn voor een zomerse zithoek of zelfs een thuis bieden aan een volledige buitenkeuken. Sommige doen dienst als garage en hoeveel carports zijn er niet die aan het tuinhuis grenzen? Ook zijn er tuinhuisjes met een hellend of een plat dak en met diverse soorten dakbedekking, denk maar aan shingles, golfplaten, bitumen, ... 

Wie een tuinhuis wil kopen heeft keuze uit een groot assortiment van producten. Je hebt tuinhuisjes in hout, tuinhuisjes in metaal, maar ook exemplaren in kunststof of zelfs gemetselde tuinhuizen. 

Zoek je advies voor het kopen van een tuinhuis?

Wij brengen je snel en vrijblijvend in contact met ervaren professionals uit jouw buurt. Zij maken je een gratis een offerte en zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste deal sluiten.

Houten tuinhuis

Hout is en blijft een van de populairste materialen voor de constructie van een tuinhuis. Het is een relatief goedkope grondstof en je hebt een ruime keuze aan verschillende houtsoorten die allemaal garant staan voor een aangename uitstraling. Enige probleem bij hout: de levensduur korter is dan bij andere materialen.

Kunststoffen tuinhuis

Een tuinhuisje in kunststof is net zoals een houten tuinhuis een duurzame optie. Het grote voordeel van kunststof is dat je er amper onderhoudswerk aan hebt. Bovendien is kunststof recycleerbaar, dus in theorie kan dit een milieuvriendelijke stof zijn. Duurzaam, stevig en populair, dat betekent een iets hogere kostprijs.

Metalen tuinhuis

Een blik naar de kostprijs vertelt je onmiddellijk waarom metalen tuinhuizen zo populair zijn. Ze zijn een stuk goedkoper dan de tuinhuizen uit hout of kunststof. Een ander pluspunt is het onderhoudsvrije karakter.

Er zijn natuurlijk ook minpunten. Metalen tuinhuizen scoren iets slechter qua kwaliteit en bij regenval is er nogal wat lawaai. Regen bezorgt trouwens meer dan enkel lawaaihinder, want na verloop van tijd kan een metalen tuinhuisje gaan roesten.

Tuinhuis op maat

Ben je op zoek naar een tuinhuis dat helemaal naar jouw wensen is ontworpen? Dan zijn tuinhuizen op maat jouw ding. Jij kiest het materiaal, de afmetingen, de vorm en de afwerking. De verstandige lezer begrijpt dat de kosten voor een op maat gemaakt tuinhuis hoger zullen zijn dan voor een prefab blokhut. De prijs voor maatwerk hangt sterk af van het gebruikte materiaal en de gewenste afmetingen.

Hoeveel kost een tuinhuis?

De kostprijs van een tuinhuis is afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Hou ook rekening met de kostprijs voor de installatie van de blokhut. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor het zetten van een nieuw tuinhuis. 

Type tuinhuis Richtprijs inclusief montage
Houten tuinhuis € 950 - € 5.000
Metalen tuinhuis € 700 - € 3.000
Tuinhuis van kunststof € 1.250 - € 4.000
Tuinhuis op maat € 2.000 - € 15.000
Tuinhuis vrouw bloemen fun

Een tuinhuis laten plaatsen in jouw eigen stijl!

Smaken kunnen verschillen, gelukkig bestaat er een groot aanbod aan diverse tuinhuizen. Een tuinhuis kopen kan zowel strak en modern zijn, maar ook heel traditioneel en landelijk. Ook wat betreft de afmetingen is er veel keuze. Een tuinhuis met compacte afmetingen als eenvoudige opbergruimte? Prima! Maar je kan ook gaan voor een groot tuinhuis dat dient als kantoor, atelier of als mancave, ... Ook een tuinhuis met overkapping biedt heel wat mogelijkheden als het op een warme zomerdag toch even regent. Bij een tuinhuis zijn de mogelijkheden onbegrensd.

Tuinhuis kantoor

Gratis offertes aanvragen

Makro Logo 2011 RGB

Makro tuinhuis?

Nog niet beslist welk tuinhuis je wil? Bij Makro heb je keuze uit meer dan 200 verschillende modellen. Onze erkende vakmannen van het Casius-netwerk staan in voor de correcte en professionele montage van de blokhutten.

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Recente opdrachten

maandag 17 april 2023

Hellend dak renoveren of isoleren vanaf buitenkant

Het dak van het tuinhuisje moet voorbereid worden om zonnepanelen te plaatsen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Dak renoveren Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het schuine dak?: 36 Welke dakbedekking overweeg je voor het schuine dak?: Leien Om wat voor type dak gaat het?: Hellend dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Kleine-Brogel
woensdag 01 maart 2023

Muurrenovatie van bakstenen tuinhuisje.

Momenteel 3 muren bekleed met sidings. Elke muur tussen ongeveer 10 à 12 m². We zouden hier graag een andere gevelbekleding op willen laten zetten.


Gevel- en metselwerken Dworp
donderdag 23 februari 2023

Dak tuinhuisje vervangen

Het gaat over de golfplaten van het tuinhuis die moeten vervangen worden. De breedte is 2m44 de platen tot aan de nok is 1m35 Nu liggen er ook golfplaten op maar is 20 jaar oud.


Dakdekken en dakherstelling Sint-Kruis (Brugge)
Offertes aanvragen